Merlin u Beogradu!!!

Tiote

#26 Re: Merlin u Beogradu!!!

Post by Tiote »

Not My Idea wrote:prebolite Dinu Merlina, nastavite sa zivotima...
trcicu trceci wrote:tko sam ja da mu sudim :wink:
:thumbup:
*mima*

#27 Re: Merlin u Beogradu!!!

Post by *mima* »

kako je to bitna vijest u necijim zivotima.....nevjerovatno
DaysleepeR

#28 Re: Merlin u Beogradu!!!

Post by DaysleepeR »

ko dirne u Merlina samo dokazuje da je u biti četnik, ustaša, kjafir i islamofob u isto vrijeme i zaslužuje prijeki sud i kaznu.

Merlin može sve bez obzira koliko je to moralno upitno, ili koliko sam sebi skače u usta

kao što je rekao jedan lik iz njegovih pjesama, kakav je to čovjek koji ne promijeni mišljenje
ExNihilo

#29 Re: Merlin u Beogradu!!!

Post by ExNihilo »

PasoDzigera007 wrote:U cemu je problem? Sto ide da uzme iz Srbije na stotine hiljada eura?
De malo probudite se,jeste li svjesni koliko srpski pjevaci odnesu para iz BIH?
I da ja vama "patriotama" postavim pitanje,koliko vas PROPUSTI koncert kad u BIH nastupaju nacisticki nastrojeni shupak Joksimovic (sjecamo se izjava na eurosongu,ili sta je postavljao u to vrijeme na svojoj oficijelnoj stranmici) ili recimo turbofolkaske drolje napuhanih dudara?
Ovi godisnje iz BIH iscrpise milione,a vama smeta sto Merlin ide da uzvrati.

A da ovom gore odgovorim sto pominje pjesmu Beograd.Lijepi moj pjesma sigurno ima vise godina,nego ih ti imas.I mnogo prije rata je ona napisana,samo sto arkanovca tad ni snimala,a kamo li platila.

Sve bi to bilo lijepo što si napisao kada bi i marka od stotina hiljada koje on zaradi završila u ovoj državi. Ovako je prodana duša i licemjer par excellence (bio i ostao)
Not My Idea

#30 Re: Merlin u Beogradu!!!

Post by Not My Idea »

*mima* wrote:kako je to bitna vijest u necijim zivotima.....nevjerovatno
ama eto ovim licemjerima.
svi su '92 i '93 govorili da vise nikad nece u Hr il Srbiju i eto svi idu. Jos im placamo debelo, Merlin ce bar uzet kes.
ma uglavnom, ne mogu shvatit da ima ljudi sto MRZE dinu merlina :lol:
ema_

#31 Re: Merlin u Beogradu!!!

Post by ema_ »

U najmanju ruku je glupo ići pjevati nekome za koga si govorio da ćeš im ići samo na tenku :-) :lol: :lol:

Inače ne volim prevrtljive tipove, ma ko on bio.

Uostalom, ni ne tiče me se 8-)
carlos acosta
Location: mozda je vrijeme da si priznas da na svijetu nema niceg osim sna

#32 Re: Merlin u Beogradu!!!

Post by carlos acosta »

Ellinor wrote:
PasoDzigera007 wrote:U cemu je problem? Sto ide da uzme iz Srbije na stotine hiljada eura?
De malo probudite se,jeste li svjesni koliko srpski pjevaci odnesu para iz BIH?
I da ja vama "patriotama" postavim pitanje,koliko vas PROPUSTI koncert kad u BIH nastupaju nacisticki nastrojeni shupak Joksimovic (sjecamo se izjava na eurosongu,ili sta je postavljao u to vrijeme na svojoj oficijelnoj stranmici) ili recimo turbofolkaske drolje napuhanih dudara?
Ovi godisnje iz BIH iscrpise milione,a vama smeta sto Merlin ide da uzvrati.

A da ovom gore odgovorim sto pominje pjesmu Beograd.Lijepi moj pjesma sigurno ima vise godina,nego ih ti imas.I mnogo prije rata je ona napisana,samo sto arkanovca tad ni snimala,a kamo li platila.

Sve bi to bilo lijepo što si napisao kada bi i marka od stotina hiljada koje on zaradi završila u ovoj državi. Ovako je prodana duša i licemjer par excellence (bio i ostao)
zar je to nesto novo, ili je samo sa ovim postao licemjer i prodana dusa??

nije to bio kad je snimio pjesmu gdje si bio ti kad je bilo najteze, a on tad bio u njemackoj, cuo sam da je u okolini stutgarta bilo najteze, ili nije licemjeran kad se kao dokazani plagijator pojavi u reklami o zastiti autorskih prava

nek pjeva covjek gdje hoce, on je meni legenda, uzima pare na bosnjacku retoriku, a u isto vrijeme puni arenu u beogradu, to nije lako, i sto je najgore, to sve radi sa ispodprosjecnom muzikom

svaka mu cast, zaista
ExNihilo

#33 Re: Merlin u Beogradu!!!

Post by ExNihilo »

Rekao sam - bio i ostao. Ovaj koncert je samo još jedna potvrda u nizu. Od rata pa na ovamo.
cucamonga

#34 Re: Merlin u Beogradu!!!

Post by cucamonga »

forumasi sa-xa vaze o moralu :mrgreen: :D - bh narod vazi o moralu :skoljka: :lol: :run:

ma da svakako - a inace se prezivljava od patriotizma :lol:

Dino - alal vera šinko 8-) samo drmaj pare i zapali Begeš . :wink: 8) 8-)

ko o cemu qrwa o postenju :wink:
tandrlike_chandrlike

#35 Re: Merlin u Beogradu!!!

Post by tandrlike_chandrlike »

j.ebo vas dno merlin
cucamonga

#36 Re: Merlin u Beogradu!!!

Post by cucamonga »

:thumbup:
carlos acosta

#37 Re: Merlin u Beogradu!!!

Post by carlos acosta »

cucamonga wrote:forumasi sa-xa vaze o moralu :mrgreen: :D - bh narod vazi o moralu :skoljka: :lol: :run:

ma da svakako - a inace se prezivljava od patriotizma :lol:

Dino - alal vera šinko 8-) samo drmaj pare i zapali Begeš . :wink: 8) 8-)

ko o cemu qrwa o postenju :wink:

pa neki vrlo uspjesno prezivljavaju od patriotizma, nacionalizma i ostalih niskih strasti, merlin je samo jedan od njih, mora se priznati prilicno uspjesan
ne znam sta toliko carobno vidite u merlinu
immuno

#38 Re: Merlin u Beogradu!!!

Post by immuno »

danas pola svijeta izaslo na ulice i protestuje zbog krize,banaka,korupcije,poreza a mi naprdjujemo o merlinu jel dje sto ce kako ce...haj sutite majketi eno na temi gdje putujete ubiste se hvaleci beograd i kako vam je bilo :x :x :x :x :x :x :x :x
carlos acosta

#39 Re: Merlin u Beogradu!!!

Post by carlos acosta »

immuno wrote:danas pola svijeta izaslo na ulice i protestuje zbog krize,banaka,korupcije,poreza a mi naprdjujemo o merlinu jel dje sto ce kako ce...haj sutite majketi eno na temi gdje putujete ubiste se hvaleci beograd i kako vam je bilo :x :x :x :x :x :x :x :x

stvarno ne shvatam pojedine ljude, evo tebe na primjer
ko govori lose o beogradu, ja licno idem u beograd godisnje barem dvaput i bude mi odlicno
ali za razliku od profesionalnog patriote, cuvenog bosnjaka, neuspjelog mujezina, ja nikad nisam govorio da bi u beograd samo u tenku, niti sam pjevao pjesme o tome gdje je ko bio kad je bilo najteze, a pogotovo ih nisam pjevao iz njemacke
ovdje nije rijec o beogradu, vec o dini merlini, dokazanom majstoru manipulacije i klepanja para na ljudskoj gluposti

opet ponavljam, svaka cast dini merlinu, rijetki su oni koji mogu sto i on
Država

#40 Re: Merlin u Beogradu!!!

Post by Država »

Ova je još i ponajbolja.

Bravo Dino, režimski čovječe...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#41 Re: Merlin u Beogradu!!!

Post by Chmoljo »

:-)

idealna tema za banova...

samo opaska jedna, koja će biti i pojašnjenje zašto ovakvih tema neće biti na saxu:

imate izbor - slušati ili ne, pjesme Dine Merlina. to je do vas.

nemate pravo - određivati ko će gdje pjevati.

imate pravo reći - ne sviđa mi se to što ide u Beograd, ali opet imate izbor da slušate ili ne, pjesme Dine Merlina.

povezivanje umjetnika sa njegovim djelima je licemjerno per se, jer ako se budemo zarovili naći ćemo i neke nobelovce koji su imali upitne moralne vrijednosti. naravno, odmah mislim na Hamsuna. izguglajte i vidjećete kako se zrelo društvo bori protiv takvog licemjerja.

otvaranje tema na kojima će se onanisati (izvinjavam se, ali mi je ovaj izraz jako prikladan) o nečijem (ne)patriotizmu nikako nije način, i licemjerno je. i izaziva kontraefekat. tako ja, evo, kojeg dotičnog ne volim, moram braniti.

ja Hari ja Mata ja Hari, i samo ja Varešanović je davnih dana bio u tom Beogradu.

Davorin Popović isto.

skulirajte se ljudi. ako imate original Dinin CD, izgrebite ga i bacite ispred Magaze. ako ne, jednostavno, ignorišite.
Locked