Medjunarodno pravo i nezavisnost Kosova
-
makondo
ne znam za crnu goru, ali makedoncima sigurno nece biti lako nakon sto kosovo dobije nezavisnost. mada, negdje sam cuo da su amerikanci rekli albancima da ce dobiti kosovo, ali da ne smije vise nista i nigdje da traze (ona prica o pola makedonije i dijelu crne gore).
-
dioklecian
sama cinjenica da jedan narod kao sto su albanci podjeljeni na tri republike, a svi onda zajedno u neku yu, pokazuje na nepravdu koja je ucinjena nad njima. ko je to i kao je to napravljeno nek bude dio povijesti koji svakako treba izuciti, no buducnost treba ispraviti i poceti na novim osnovama, na principima uzajamnog postovanja i dobro susjedskih odnosa.makondo wrote:ne znam za crnu goru, ali makedoncima sigurno nece biti lako nakon sto kosovo dobije nezavisnost. mada, negdje sam cuo da su amerikanci rekli albancima da ce dobiti kosovo, ali da ne smije vise nista i nigdje da traze (ona prica o pola makedonije i dijelu crne gore).
eh sad pitas za kosovo i ilire, na podrucju danasnjeg kosova su zivjeli iliri pleme zvano DARDANI, a teritorija zvana dardania.
pozdrav
-
makondo
malo se zaplices.
ako tvrdis da je nepravda to sto su albanci bili podijeljeni u tri republike/drzave pa onda strpani u ex-yu, onda dolazis do toga da je mozda bila nepravda sto su srbi bili podijeljeni u cetiri republike/drzave i dvije pokrajine te shodno tome mozda bili u pravu kad su htjeli svi ostati u jednoj.
na ovom balkanu je sve jako komplikovano, zar ne?
ako tvrdis da je nepravda to sto su albanci bili podijeljeni u tri republike/drzave pa onda strpani u ex-yu, onda dolazis do toga da je mozda bila nepravda sto su srbi bili podijeljeni u cetiri republike/drzave i dvije pokrajine te shodno tome mozda bili u pravu kad su htjeli svi ostati u jednoj.
-
meskogn
Dragi moj,ovo sve sto si nabrojao nema veze sa Kosovom! Ovako.Iliri su najstariji stavovnici BALKANSKOG poluostrva.Albanci su potomci Ilira.Srbi su jedno od varvarskih slavenskih plemena koja su u 7.vijeku naselila Balkan.Slaveni su,kao sto vam je poznato ILIRE,JEDNIM DIJELOM UBIJALI,a vecim dijelom Iliri se BJEZECI OD SLAVENA naseljavaju na podrucju DANASNJEG Kosova i Albanije.Nadalje,Srbi stvaraju svoju drzavu na teritoriji gdje zive i Arnauti,Albanci.Godine 1389.Srbi bjeze sa Kosova jer ih pobjeđuju osmanlije,i Kosovo na taj nacin ulazi u sastav OC.U BALKANSKIM ratovima Srbi pale Kosovo,cine uzasan pokolj nad Albancima.Stvara se Jugoslavija,dalje ZNAS.Godine 1999.pred TV kamerama protjerujete cijeli 1 narod sa Kosova,citav svijet to gleda,i reaguje na jedini moguci nacin.Kosovo mora biti presedan,jer i historijski,i moralno Srbi nemaju nikakvo pravo na Kosovo.Sve je pocelo u stoljecu sedmom.SMRT FASIZMUsimi5 wrote:Najpre da postavim pitanje da li uvažene kolege znaju koliko je genocida nad Srbima na Kosovu učinjeno od Sinan paše do WWII? Ako se dozvoli da neko genocidom menja etničku sliku pa potom tu zemlju pripaja sebi da li to onda principijelno važi za sve države?
I da nabrojim neke države koje unutar sebe imaju teritorije sa jakim separatističkim pokrajinama koje živo prate situaciju na KiM i otvoreno najavljuju da će je iskoristiti kao pravo za sebe.
1. Kanada (Kvebek)
2. SAD (Teksas, Havaji )
3. Meksiko (Poluostrvo Jukatan je pro-kubansko i pro-revolucionarno)
4. Bolivija (pokrajine u kojima su belci u većini)
5. Britanija (Severna Irska, Škotska i Vels)
6. Španija (Baskija, Katalonija i Galicija)
7. Italija (Padanija i Sardinija)
8. Nemačka (komunisti iz DDR i danas žele povratak nezavisnosti)
9. Belgija (podeljena na Flandriju i Valoniju)
10. Češka (podeljena na Bohemiju i Moravsku)
11. Ukrajina (autonomna republika Krim je poluostrvo gde su u većini Rusi, pa Tatari, a tek na trećem mestu Ukrajinci. Imaju svoju valutu. Tatari se vraćaju na Krim, odakle ih je Staljin nasilno preselio u sve većem broju, tako da je i ruska većina dovedena u pitanje, a kamoli Ukrajinci)
12. BIH (Republika Srpska kao i delovi Herceg Bosne teže za odcepljenjem)
13. Srbija (Kosovo, Sandžak i najseverniji delovi Vojvodine)
14. Makedonija (jedna četvrtina je takozvana albanska republika ,,Ilirida'')
15. Moldavija (Trasm Dnjepar je deo Moldavije gde se govori ruskim i ukrajinskim jezikomm a ne rumunskim kao u ostatku zemlje)
16. Turska (Kurdistan čini jednu petinu države, Kurdi jednu petinu stanovništva)
17. Izrael (Palestinske teritorije još nisu dobile nezavisnost)
18. Ruska Federacija (Rusija se sastoji od 80 federalnih delova, od kojih su čak u njih 15, Rusi i pravolasvci u teškoj manjini. To su:
- Čečenija
- Tatarstan
- Dagestan
- Ingušetija
- Karačavo - Čerkezija
- Adegeja
- Baškortostan
- Karelija
- Komi
- Mordovija
- Jakutija
- Kabadrino Balkarija
- Kalmikija (budistička)
- Burjatija (budistička, severno od Mongolije)
- Severna Osetija
19. Sudan (severni deo su Arapi, a južni deo crnci hrišćani)
20. Nigerija (severni deo muslimani, južni deo hrišćani)
21. Šri Lanka (na severu je narod Tamilci, koji žele odvajanje)
22. Indonezija (Čitava država je muslimanska, samo ostrvo Bali je budističko. Ostrvo Bali je omiljena destinacija celog sveta, ali mu je matična država kao maćeha)
23. Kina (Podeljena je na 29 provincija. Od toga Kinezi su većina u 26, ali su manjina u provincijama:
- Tibet
- Istočni Turkmenistan (muslimanska većina)
- Unutrašnja Mongolija (gde živi 20 miliona Mongola)
plus
Tajvan (Iako su ovde u većini Kinezi, oni su za otcepljenje zbog različite ideologije. Tajvanci su kapitalisti.
24. Južnoafrička Republika (belci su ostali većina u nekim malim pokrajinama)
25. Gruzija (Čak tri pokrajine žele nezavisnost. Abhazija, Adžarija i Južna Osetija)
26.Kipar ( Kiparski Turci proglasili autonomiju )
27.Azerbejdžan ( većinom Jermenski deo Nagorno Karabah takođe proglasio autonomiju )
28.Irak ( Kurdi proglasili Severni Irak svojom autonomnom teritorijom )
29.Indija ( Kašmir ne žreli da bude deo ni Indije ni Pakistana, već samostalan )
-
foo-doo
iliri, slaveni, crkva iz 1357, dzamija iz 1447. sve to nema nikakve veze sa ovim pitanjem, svi to vrlo dobro znamo nego eto volimo da ubacimo koji "argument" u prilog jednoj ili drugoj tvrdnji.
Po mom mišljenju, jedna generacija Srba je da izvinete na izrazu zasrala pravo i historijska cijena toga da je Kosovo nezvisna teritorija. Tako je u historiji bilo i prije i biće ubuduće. Kulturni, vojni i politički poeni Srba na Kosovu su gotovo na nuli i jednostavno desilo se što se desilo, ko im je kriv.
Ja znam da će ako Kosovo ode od BiH biti pritisaka na nas, ali treba bez gorčine priznati ljudima da su odradili super posao i otvoriti ambasadu u Prištini.
Po mom mišljenju, jedna generacija Srba je da izvinete na izrazu zasrala pravo i historijska cijena toga da je Kosovo nezvisna teritorija. Tako je u historiji bilo i prije i biće ubuduće. Kulturni, vojni i politički poeni Srba na Kosovu su gotovo na nuli i jednostavno desilo se što se desilo, ko im je kriv.
Ja znam da će ako Kosovo ode od BiH biti pritisaka na nas, ali treba bez gorčine priznati ljudima da su odradili super posao i otvoriti ambasadu u Prištini.
-
dioklecian
nema tu nikakvog zaplitanja, slucaj kristalno jasan. ja sve vrijeme pokusavam da ti objasnim relaciju izmedjeu albanaca(ilira) i srba slavena, ili ne razumijes problematiku ili se pravis kao da ne razumijes.makondo wrote:malo se zaplices.
rezime: albanci kao iliri neslaveni i srbi kao slaveni, znaci slaveni u bifsoj yu su od makedonije do slovenije, a albanci su na kosovu kao majoritet i dobar dio u makedoniju i c.g., znaci prirodna je granica izmedju njih i slavena. nadam se da si sad razumio.
pozdrav
-
basta sljezove boje
#108 Re: Medjunarodno pravo i nezavisnost Kosova
tvrdis da si pravnik ali ne vidim nigdje da citiras bilo kakav pravni dokument, tako da je diskusija cisto mahalanje a ne pravnicka diskusijaShoba wrote:Necu ti odgovoriti u tvom maniru, jer ovu diskusiju nisam pokrenuo da bi se mahalasilo i govorilo drugima da "lupetaju gluposti". Ako ne znas da civilizirano diskutujes, onda se ne javljaj. Svako ima pravo da se ne slaze sa svime sto sam napisao, ali ne na tako nizak i iskljuciv nacin.basta sljezove boje wrote:kako bi bilo da procitas Ustav SFRJ iz 1974. i sporazum iz Kumanova 1999.?Shoba wrote:Ne znam sto ste ovu prethodnu temu o Kosovu zakljucali, ima jos mnogo toga da se raspravi. Ovo je izuzetno ozbiljan problem koji nas moze sustici prije ili kasnije.
Vec poodavno smatram da je nezavisnost Kosova presedan i da Kosovo kao takvo ne bi trebalo da dobije nezavisnost. Ne vidim zasto to medjunarodna zajednica toliko gura, ali ocito je da tu nesto ne stima. Ako Kosovo ima pravo na nezavisnost, sto onda i RS ne bi imala pravo na odcjepljenje? Ili pak Sandzak, Zapadna Hercegovina, itd...
Mislim da je ovo ozbiljan presedan, i da bi BiH trebala da reaguje u korist ostanka Kosova u Srbiji, bez obzira na jos svjeze emocije iz proslog rata.(Senad Pecanin je u ovom zadnjem broju dana takodje kritikovao ovaj diplomatski presedan)
Ponavljam, samo su republike u bivsoj YU imale pravo na odcjepljenje, pokrajine ne. Raspad Ex Yu je baziran na ustavu Jugoslavije jer je u njemu bila predvidjena ta mogucnost, odnosno izdvajanja samo republika, i medjunarodna zajednica je na osnovu tog detalja odobrila zatrazenu nezavisnost svih pojedinih republika.
Medjunarodno pravo izrazito govori u prilog Srbiji, i integritet njene teritorije ne bi trebao doci u pitanje. Kao ni teritorijalni integritet BiH...
U sporazumu iz Kumanova se Srbija de facto odrice Kosova sto nije slucaj ni sa Sandzakom, ni sa RS-om ...
ne znam kod koga si ucio medjunarodno javno pravo ali ovo su gluposti sto lupetas, ocito danas svako ima diplomu prava
Po Ustavu SFRJ iz 1974 postoji 8 federalnih jedinica a ne 6 kako ti tvrdis. Srbija je ovim Ustavom podijeljena na 3 dijela.
I sta je rekla Badinterova komisija? Da narodi imaju pravo na disoluciju, razdruzivanje od SFRJ
zanimljivo je da se Srbi u BiH pozivaju na Dayton, a na Kosovu negiraju vojno-tehnicki sporazum u Kumanovu kojim se Srbija povlaci sa teritorije Kosova
1. Успостављањем трајног престанка непријатељства, ни под којим условима, било које снаге СРЈ и Републике Србије неће ући, поново ући, нити остати на територији Косова или у зони копнене безбедности односно зони ваздушне безбедности како су описане у тачки 3, члана 1, без претходне изричите сагласности команданта међународних безбедносних снага ("КФОР"). Локална полиција ће моћи да остане у зони копнене безбедности. Ова тачка неће утицати на договорени повратак особља СРЈ и Србије које ће бити предмет накнадног споразума како се предвиђа у тачки 6 документа који се помиње у тачки 1 овог члана.
3. "Снаге СРЈ" укључују сво особље и организације СРЈ и Републике Србије са војним способностима. То укључује редовне војне и поморске снаге, наоружане цивилне групе, њима придружене паравојне групе, ваздухопловне снаге, националну гарду, граничну полицију, војне резервисте, војну полицију, обавештајне службе, Савезно и Републичко министарство унутрашњих послова, локалну, специјалну полицију, јединице полиције за сузбијање нереда и антитерористичке јединице и све друге групе или појединце које као такве означи командант међународних безбедносних снага ("КФОР").
- suncokret13
albanci - iliri
a SKORO svi drugi/ostali ili ini :
srbi - slaveni
hrvati - s iranske visoravni
muslimani - bogumili
makedonci - ( od grka ili bugara,ako i ove zanemarimo kao slavenski narod - nadam se da me nece cuti makedonci,pa ode naopako i Aleksandar Veliki,a i Ilinden, VMRO)
crnogorci - neradnici
sloveni - bezbeli jal kelti,jal potomci covjecije ribice ( Darwinove teze...??
a
ostali - izgubljeni u prostoru i vremenu balkana
medjutim jednom se narodu ( od gore nabrojanih ) mora malo i ulizati,treba im polusaveznik ( eventualno cak i za dva naroda )
ispadose sada iliri i njihovi potomci pitomi ,a svi ostali divlji ?
a isti ti potomci ilira,ni malo ne zaostaju u surovoscu za svojim mrskim neprijateljima,sto nisu unistili jedni,jesu suprotni ( na kosovu ).
one koji nisu protjerali prvi,drugi jesu.
prvi su im palili kuce,a drugi njima manastire.ubijali i jedni i drugi.
nekada su se nosile Titove slike i krilo se iza njih,a danas se nosaju i kriju se iza Bushovih slika.
folklor,maniri i adeti isti,vlastiti plagijati uz malu varijaciju na temu.
srbi - slaveni
muslimani - bogumili
makedonci - ( od grka ili bugara,ako i ove zanemarimo kao slavenski narod - nadam se da me nece cuti makedonci,pa ode naopako i Aleksandar Veliki,a i Ilinden, VMRO)
crnogorci - neradnici
a
medjutim jednom se narodu ( od gore nabrojanih ) mora malo i ulizati,treba im polusaveznik ( eventualno cak i za dva naroda )
a isti ti potomci ilira,ni malo ne zaostaju u surovoscu za svojim mrskim neprijateljima,sto nisu unistili jedni,jesu suprotni ( na kosovu ).
nekada su se nosile Titove slike i krilo se iza njih,a danas se nosaju i kriju se iza Bushovih slika.
- DiplomataSaSela
#110 Re: Medjunarodno pravo i nezavisnost Kosova
Shoba jarane mozda je i bolje da budu nezavisni....Kosovo vec zivi svoj zivot...srbija tamo nista ne ulaze a imaju adut za ucjenjivanje(rs,BiH)pogotovo ako im prodje neki njihov prijedlog ono nesto ko hong-kong folovi,smirice situaciju u srbiji a nista ih kostati nece...ako proglase nezavisnost mozda srbi zabelaje izmedju sebe...jedni ce traziti rat i povratak kosova jedni ce reci ko yebe rat...i tako...mislim da sve sto je protiv srbije i sto slabi srbiju ide nama u prilog...uvijek im ostaju Sandzak i Vojvodina,potencijalni belaji...mi smo svoje najgore vrijeme predeverali 92'...onako vise ne mogu iz hiljadu razloga...ybg-a...odlucice drugi svakako...Shoba wrote:Ne znam sto ste ovu prethodnu temu o Kosovu zakljucali, ima jos mnogo toga da se raspravi. Ovo je izuzetno ozbiljan problem koji nas moze sustici prije ili kasnije.
Vec poodavno smatram da je nezavisnost Kosova presedan i da Kosovo kao takvo ne bi trebalo da dobije nezavisnost. Ne vidim zasto to medjunarodna zajednica toliko gura, ali ocito je da tu nesto ne stima. Ako Kosovo ima pravo na nezavisnost, sto onda i RS ne bi imala pravo na odcjepljenje? Ili pak Sandzak, Zapadna Hercegovina, itd...
Mislim da je ovo ozbiljan presedan, i da bi BiH trebala da reaguje u korist ostanka Kosova u Srbiji, bez obzira na jos svjeze emocije iz proslog rata.(Senad Pecanin je u ovom zadnjem broju dana takodje kritikovao ovaj diplomatski presedan)
Ponavljam, samo su republike u bivsoj YU imale pravo na odcjepljenje, pokrajine ne. Raspad Ex Yu je baziran na ustavu Jugoslavije jer je u njemu bila predvidjena ta mogucnost, odnosno izdvajanja samo republika, i medjunarodna zajednica je na osnovu tog detalja odobrila zatrazenu nezavisnost svih pojedinih republika.
Medjunarodno pravo izrazito govori u prilog Srbiji, i integritet njene teritorije ne bi trebao doci u pitanje. Kao ni teritorijalni integritet BiH...
-
dioklecian
eh moj suncokretu, ja taman pomislih da tvoje duhovno stanje ide na bolje kad ti ono isto, a sta ces, sto bih narod rekao.suncokret13 wrote:albanci - iliri
srbi - slaveni
muslimani - bogumili
crnogorci - neradnici
a
eto vidis ljudi imaju razlicite izbore sakrivanja, recimo ti kao tip perverzan i frustriran si se recimo krio u dimijama(ili suknja,haljina) zeninih(hanume)
za vrijeme rata ili kad ti je bilo tesko.
pozdrav
-
Shoba
Ni istorija ni moral nemaju nikakve veze pri donosenju odluka po ovakvim pitanjima. MZ uzima u obzir totalno drugacije elemente. I nezavisnost kao i ostanak u Srbiji zvuce podjednako nerealno, i zato se i lome koplja.meskogn wrote:.Kosovo mora biti presedan,jer i historijski,i moralno Srbi nemaju nikakvo pravo na Kosovo.Sve je pocelo u stoljecu sedmom.SMRT FASIZMU
Ukoliko Kosovo dobije nezavisnost, prilicno brzo cemo imati i referendum u RS. Po meni je bolje ostaviti Kosovo u Srbiji i sprijeciti belaj u BiH.
- fantom slobode
referendum zdravo, nista od toga.Shoba wrote:Ni istorija ni moral nemaju nikakve veze pri donosenju odluka po ovakvim pitanjima. MZ uzima u obzir totalno drugacije elemente. I nezavisnost kao i ostanak u Srbiji zvuce podjednako nerealno, i zato se i lome koplja.meskogn wrote:.Kosovo mora biti presedan,jer i historijski,i moralno Srbi nemaju nikakvo pravo na Kosovo.Sve je pocelo u stoljecu sedmom.SMRT FASIZMU
Ukoliko Kosovo dobije nezavisnost, prilicno brzo cemo imati i referendum u RS. Po meni je bolje ostaviti Kosovo u Srbiji i sprijeciti belaj u BiH.
- gospodar kuglastih munja
Lijepa diskusija,
ali mi za oko zapinje kad se govori o "pravu naroda na izdvajanje ", pogresno tumacenje pojma -narod-. Posto smo u domenu politike, pojam narod ima drugacije znacenje nego ga neki zele tumaciti. Ovdje se radi o ljudima, sveukupnom stanovnistvu,politickom narodu , koji zive u jednoj drustveno politickoj zajednici, icini jednu politicku cjelinu , koja se u zargonu naziva NAROD.
Stoga, srpsko tumacenje prava izdvajanja naroda se ne odnosi na etnicku skupinu-narod, vec na cjelokupno stanovnistvo jedne drp-zajednice, na politicki narod
Zasto bi Kosovo imalo pravo da se izdvoji ? Po meni iz vise razloga, a jedan od njih je i sto bi se u nekakvom prirodnom toku razvoja drustva Kosovo kad-tad pojavilo kao 7 republika u sastavu ex-YU, jer su imali sve i prirodne i politicke preduslove za takvo nesto. To bi se vjerovatno desilo i sa Vojvodinom. I nema tu nista lose, naprotiv , dobila bi se veca efikasnost...i bla-bla-bla..
Prema tome, prilikom disolucije YU postovalo se pravo dpr-zajednica ( republika) koje su vec imale pravo na samostalnost, na odvajanje NARODA, a u slucaju Kosova, ono je vec , da kazem, izraslo u visi stupanj od autonomne pokrajine i postalo republika, te i oni imaju pravo na svoju samostalnu drzavu.
ali mi za oko zapinje kad se govori o "pravu naroda na izdvajanje ", pogresno tumacenje pojma -narod-. Posto smo u domenu politike, pojam narod ima drugacije znacenje nego ga neki zele tumaciti. Ovdje se radi o ljudima, sveukupnom stanovnistvu,politickom narodu , koji zive u jednoj drustveno politickoj zajednici, icini jednu politicku cjelinu , koja se u zargonu naziva NAROD.
Stoga, srpsko tumacenje prava izdvajanja naroda se ne odnosi na etnicku skupinu-narod, vec na cjelokupno stanovnistvo jedne drp-zajednice, na politicki narod
Zasto bi Kosovo imalo pravo da se izdvoji ? Po meni iz vise razloga, a jedan od njih je i sto bi se u nekakvom prirodnom toku razvoja drustva Kosovo kad-tad pojavilo kao 7 republika u sastavu ex-YU, jer su imali sve i prirodne i politicke preduslove za takvo nesto. To bi se vjerovatno desilo i sa Vojvodinom. I nema tu nista lose, naprotiv , dobila bi se veca efikasnost...i bla-bla-bla..
Prema tome, prilikom disolucije YU postovalo se pravo dpr-zajednica ( republika) koje su vec imale pravo na samostalnost, na odvajanje NARODA, a u slucaju Kosova, ono je vec , da kazem, izraslo u visi stupanj od autonomne pokrajine i postalo republika, te i oni imaju pravo na svoju samostalnu drzavu.
-
makondo
@gospodar - opet ista stvar, argumente kojima ti opravdavas samostalnost kosova isto tako moze da koristi bilo koji srbin iz rs kad trazi referendum za nezavisnost.
@dioklecian - kakve su to gluposti o dimijama i sta ja znam cemu jos. bezveze spustas suncokretu. raspravljaj argumentima, a ne uvredama. ok?
@dioklecian - kakve su to gluposti o dimijama i sta ja znam cemu jos. bezveze spustas suncokretu. raspravljaj argumentima, a ne uvredama. ok?
RS nema status republike, vec entiteta, sto je jedena nova politicka konstrukcija kad su u pitanju drustveno-politicke zajednice i predstavlja politicki eksperiment Evrope i svijeta u predstojecim krizama u mnogim drzavama gdje zivi vise etnickih grupa. Ono sto je proturjecje je da je RS nastala silu, zlocinima, genocidom, ali je ipak dobila pravo politickog zivljenja, najvise zahvaljujuci gluposti, bezobrazluku i izdaju iskljucivo NASIH predstavnika. Da kojim slucajem Alija nije potpisao, RS nikad nebi bila stvorena. Svijet se jednostavno slozio sa nasom odlukom sa nasom gluposcu...Ali otom -potom...makondo wrote:@gospodar - opet ista stvar, argumente kojima ti opravdavas samostalnost kosova isto tako moze da koristi bilo koji srbin iz rs kad trazi referendum za nezavisnost.
-
nokturno
Srbi u BiH mogu organizovati referendum samo ako uspiju ubijediti svijet da postoji jednacina izmedju Kosova i RS-a, a to im do sad nije poslo za rukom. Niko u svijetu ne izjednacava ove dva problema ali vidim zato se ovdje na forumu satrasmo da dokazemo kako su prava Kosova i RS-a podjednaka....a to je "nidje veze" tvrdnja.
Kako god, taman da ce BiH i neznam ti koja drzava na svijetu nestati sa lica zemlje, Kosovo ce biti nezavisno. Mi mozemo samo raspravljati sta nakon te nezavisnosti a nikako hoce li se to desiti ili nece.
Ako sve bude tako crno kao sto najavljujete, preostaje nam samo da skinemo kapu Albancima i cestitamo. Ako nismo znali braniti BiH na bolji nacin ne trebamo braniti ni tako sto cemo stititi interese Srbije na Kosovu, pogotovo sto bi to znacilo da smo opet na strani gubitnika jer rezultat se tu vec odavno zna.
Kako god, taman da ce BiH i neznam ti koja drzava na svijetu nestati sa lica zemlje, Kosovo ce biti nezavisno. Mi mozemo samo raspravljati sta nakon te nezavisnosti a nikako hoce li se to desiti ili nece.
Ako sve bude tako crno kao sto najavljujete, preostaje nam samo da skinemo kapu Albancima i cestitamo. Ako nismo znali braniti BiH na bolji nacin ne trebamo braniti ni tako sto cemo stititi interese Srbije na Kosovu, pogotovo sto bi to znacilo da smo opet na strani gubitnika jer rezultat se tu vec odavno zna.
Pomalo mi je glupa strepnja i poziv na nepriznavanje Kosova od strane nase drzave. ? Nema tu straha niti ugrozenosti jer su garancije nedjeljivosti i suvereniteta nesto drugo. To je medjunarodno pravo a ne Srbija, koja bi kobajagi mogla ugroziti cjelovitost BiH sa zahtjevom za otcjepljenje RS.
BiH treba da prizna Kosovo prije svih. Time bi samo istakla SVOJU nezavisnost i samostalnost da djeluje kao suverena drzava sa svojim stavom, bez obzira sta na to misli Srbija.
Ako damo pravo Srbiji da zadrzi "svoj" teritorij Kosova, mozemo ih samo ohrabriti da traze, kao sto vec i cine ,i RS, jer i nju smatraju svojom teritorijom koja se privremeno nalazi u drugoj drzavi, u BiH.
Njima treba pokazati zube i ja sam vrlo ravnodusan sto oni imaju problema da to prihvate. Ni ja ne prihvatam RS pa mi Srbija ne pomaze u tome. Naprotiv.
BiH treba da prizna Kosovo prije svih. Time bi samo istakla SVOJU nezavisnost i samostalnost da djeluje kao suverena drzava sa svojim stavom, bez obzira sta na to misli Srbija.
Ako damo pravo Srbiji da zadrzi "svoj" teritorij Kosova, mozemo ih samo ohrabriti da traze, kao sto vec i cine ,i RS, jer i nju smatraju svojom teritorijom koja se privremeno nalazi u drugoj drzavi, u BiH.
Njima treba pokazati zube i ja sam vrlo ravnodusan sto oni imaju problema da to prihvate. Ni ja ne prihvatam RS pa mi Srbija ne pomaze u tome. Naprotiv.
-
zavrzlama
RS nema status republike, vec entiteta, sto je jedena nova politicka konstrukcija kad su u pitanju drustveno-politicke zajednice i predstavlja politicki eksperiment Evrope i svijeta u predstojecim krizama u mnogim drzavama gdje zivi vise etnickih grupa. Ono sto je proturjecje je da je RS nastala silu, zlocinima, genocidom, ali je ipak dobila pravo politickog zivljenja, najvise zahvaljujuci gluposti, bezobrazluku i izdaju iskljucivo NASIH predstavnika. Da kojim slucajem Alija nije potpisao, RS nikad nebi bila stvorena. Svijet se jednostavno slozio sa nasom odlukom sa nasom gluposcu...Ali otom -potom...
rs je stvorena tenkovima i etnickim ciscenjem,davno prije Alijinog potpisa u Dejtonu...a Dejton je potpisan u zamjenu da velikosrbi odustanu od podjele BIH i priznaju BIH u njenim granicama...Sad sto su velikosrbi izigrali Dejton i sprovodili samo ono sto njima odgovara je druga stvar...Alija u Dejtonu je mogao lako odbiti ime tog entiteta,bez vecih sankcija i to mu je jednA OD NAJVECIH GRESAKA ako ne i najveca ..ali nije mogao odbiti Dejtonski
sporazum ...
Nebi ni velikosrbi potpisali Dejton da su znali da ce BIH prezivjeti 12 godina posle toga......svi moraju progutati knedlu i okrenuti se BIH ,suzivotu i pomirenju..druge nam nema ili Palestina..
- suncokret13
e moj,
ibro-dirka alias dioklecijan alias ..... ...........hajd' ti dopisi svoj treci nick .koji pocinje s slovom d........
tebi ne pomaze ni :

a ni :

ibro-dirka alias dioklecijan alias ..... ...........hajd' ti dopisi svoj treci nick .koji pocinje s slovom d........
tebi ne pomaze ni :

a ni :

- suncokret13
ibro-dirka
alias
dioklecijan
alias
Downunda
alijas
demetrius
alias
dioklecijan
alias
Downunda
alijas
demetrius
Opet ista prica, o Dejtonu i o Aliji !!!zavrzlama wrote:RS nema status republike, vec entiteta, sto je jedena nova politicka konstrukcija kad su u pitanju drustveno-politicke zajednice i predstavlja politicki eksperiment Evrope i svijeta u predstojecim krizama u mnogim drzavama gdje zivi vise etnickih grupa. Ono sto je proturjecje je da je RS nastala silu, zlocinima, genocidom, ali je ipak dobila pravo politickog zivljenja, najvise zahvaljujuci gluposti, bezobrazluku i izdaju iskljucivo NASIH predstavnika. Da kojim slucajem Alija nije potpisao, RS nikad nebi bila stvorena. Svijet se jednostavno slozio sa nasom odlukom sa nasom gluposcu...Ali otom -potom...
rs je stvorena tenkovima i etnickim ciscenjem,davno prije Alijinog potpisa u Dejtonu...a Dejton je potpisan u zamjenu da velikosrbi odustanu od podjele BIH i priznaju BIH u njenim granicama...Sad sto su velikosrbi izigrali Dejton i sprovodili samo ono sto njima odgovara je druga stvar...Alija u Dejtonu je mogao lako odbiti ime tog entiteta,bez vecih sankcija i to mu je jednA OD NAJVECIH GRESAKA ako ne i najveca ..ali nije mogao odbiti Dejtonski
sporazum ...
Nebi ni velikosrbi potpisali Dejton da su znali da ce BIH prezivjeti 12 godina posle toga......svi moraju progutati knedlu i okrenuti se BIH ,suzivotu i pomirenju..druge nam nema ili Palestina..
'
Nemoj majketi mjesati dvije stvari, upotrebu sile i politicko prihvatanje te sile, njenu legalizaciju.
Svaku politicku odluku treba da prati i obostrano pristajanje. To sto je Alija politicki prihvatio da je sila , zlocin, genocid politicko sredstvo, govori o njemu kao covjeku i njegovom sklopu razmisljanja. On je vjernik, musliman i oni prihvataju silu kao normalno sredstvo. On je bozji rob i normalno mu je da razmislja kao rob. Roba mozes tuci, silovati, i natjerati ga na stvari ispod dostojanstva zivog bica, i on to prihvata jer je takav sklop vrijednosti izgradjen u njemu.
al jebes Aliju, bilo i proslo....hajmo dalje....
-
basta sljezove boje
dioklecian, bio 50 Cent na Kosovu, bilo je genijalno, 20 000 ljudi
http://www.youtube.com/watch?v=BkbL4m1hHRg
"glavni grad najmladje drzave na svijetu"
vatromet nakon koncerta: http://www.youtube.com/watch?v=SzwMLZxpKDY
50 cent & Lloyd Banks live in Rep. of Kosovo
http://www.youtube.com/watch?v=BRnDIKwN ... re=related
zabole Republic of Kosovo hoce li ga Bosna i Hercegovina priznati
http://www.youtube.com/watch?v=BkbL4m1hHRg
"glavni grad najmladje drzave na svijetu"
vatromet nakon koncerta: http://www.youtube.com/watch?v=SzwMLZxpKDY
50 cent & Lloyd Banks live in Rep. of Kosovo
http://www.youtube.com/watch?v=BRnDIKwN ... re=related
zabole Republic of Kosovo hoce li ga Bosna i Hercegovina priznati
-
dioklecian
dok ti uzivas u ulozi inspektora poiro_a, ja ovdje pored kamina sa casom lijepoga crnoga vina(chileanski cabernet-merlot) gledam kako si ti zauzet gledajuci u kristalnu kuglu a i u fildzan bogami, te otkrivas ko je kosuncokret13 wrote:ibro-dirka
alias
dioklecijan
alias
Downunda
alijas
demetrius
i tko se iza koga sakriva, te se sav ucrvao sto nisi ono sto bi zelio, osjecas se ponizenim, porazenim sto albanci dobise i postadose ono sto ti nikad
neces biti a bogami i neijmati.
sta ces suncokretu zivot je takav, nokad pravde dovoljno
pozdrav
tips: kad jednom postanes staticna figura, bez da se okreces kuda i sunce, mozda onda nadjes neki dushevni mir koji ti stvarno nedostaje.