.....dijasporci su picke.....danas wrote:aj nemojte se svadjatAhmmed wrote:
Šta bi bilo da je neko napisao da su Srbi kurac? Da je , recimo, Tito, kojeg iznimno cijenim, pogotovo ono što je učinio upravo za muslimane, kurac? Nisam veliki pristalica "metle", "Banovića", vaspitno-disciplinskih mjera, nego mi samo drago i po volji kad se poštuju principi....cu srbi i islam kurac
![]()
![]()
kad svi dobro znaju da su samo ateisti i dijaspora kurac![]()
![]()
Manjaca!!
-
forUMASH
- Ahmmed
Ti dobro znaš moje stavove izrečene po bezbroj puta na ovom forumu.....I uopće ne vidim čime sam branio osobe sa islambosne? I kada se prvi puta digla frtutma oko objavljivanja imena moderatora sa ovog foruma, na forumu bošnjaci.net ili kako se taj forum već zove,jasno sam izrekao svoj stav o takvim gadostima.... A kad smo već kod moje "tišine", onda, očito, ne čitaš šta pišem....I kažeš,ne očekuješ ni bolje , ni drugo..Jer kakav god da je Ahmo, on nikada neće valjati Bosancu....jer Bosanac od Ahme, ne očekuje ni bolje, ni drugo.... I bez želje da se precjenjujem, ali ni potcjenjujem,ponekad pomislim da su vehabije, zbog takvih , kao ti, Božiji dar....._BosanaC wrote:Branitelj i zastitnik... Interesantno kako si nekada tih, nigdje te... A onda se javis... Naravno, samo i iskljucivo kada je u pitanju 'napad' na bracu i sestre, kako ti to vjerovatno shvatas... Ali nema veze Ahmo. Ni ne ocekujem ni bolje ni drugo. Ako ocekujes da se izvinem zbog necega - ne pada mi na pamet. Ako ocekujes da sutim - to jos manje. Mislim da su sve moguce granice predjene, a bas oni poput tebe, od kojih sam ocekivao koliko toliko objektivnosti, nigdje ih kada sam ocekivao te kojih kazes da je najvise. Naravno, pricam o forumu. A kada je situacija ovakva kada su ljudi anonimni, mogu mislit kakva bi bila da ljudi imaju malo vise hrabrosti da svoje stvarne stavove govore i u stvarnom zivotu.Ahmmed wrote:Po čemu je islambosna reprezentativni islamski sajt? Po glasnosti, bučnosti, ovoj temi o sa-x? A i ti, fakat, postaješ.....Ako ništa, svojim stavovima sa-x činiš sve daljim i daljim pristojnom muslimanskom svijetu....kojeg je, ma koliko ti želio da je drugačije,ipak najviše....I u ovoj zemlji i na ovom forumu i na svim drugim forumima....Ide mi na živce stalna tendenca izjednačavanja...Razumijem zbog čega to radiš, ali....mislim da treba naći granicu. Jednom sam zbog tebe , na kratko, otišao sa ovog foruma.Neću opet napraviti istu grešku, ali moram ti reći, mučno je čitati pojedine tvoje postove. Nisi daleko odmakao od onih sa islambosne, koji su komentirali dešavanja na našem forumu._BosanaC wrote: Neka bolanKada je islam toliko tolerantan na jednom takvom reprezentativnom BH islamskom sajtu, nista ne moze da me cudi i iznenadi
![]()
Nisu daleko od Srba odmakli, definitivno.
Moje ime nije tajna, cak sta vise... A ti vrlo dobro znas i od kada i zasto.
Mislim da je definitivno proslo vrijeme kada je trebalo sutiti o nekim stvarima i ne nacinjati neke teme. Niste nasluzili da se ne nacinju.
U glavnom, kao sto rekoh - Srbi broj dva. I oni su nebeski narod, Boziji miljenici... Ugrozeni od svih... Ne traze puno, samo da svi budu kao oni... I da njihova avlija bude ispunjena samo njima... Zalosno je kada zrtva poprimi osobine svog dzelata, a to se imam osjecaja upravo desava.
- rajvosa^
Heeeeeeeeeeejjjjjjjjj!!!!!!!!danas wrote:aj nemojte se svadjatAhmmed wrote:
Šta bi bilo da je neko napisao da su Srbi kurac? Da je , recimo, Tito, kojeg iznimno cijenim, pogotovo ono što je učinio upravo za muslimane, kurac? Nisam veliki pristalica "metle", "Banovića", vaspitno-disciplinskih mjera, nego mi samo drago i po volji kad se poštuju principi....cu srbi i islam kurac
![]()
![]()
![]()
Nego slazem se - tema je otisla krivo (sorry i za moj post).
-
_BosanaC
Interesantno je da uvjek za sve postoji izgovor... Ne bih ja lijo, al' obec'o sam djeci... I vazda su neki drugi krivi... Ali OK.Ahmmed wrote:Ti dobro znaš moje stavove izrečene po bezbroj puta na ovom forumu.....I uopće ne vidim čime sam branio osobe sa islambosne? I kada se prvi puta digla frtutma oko objavljivanja imena moderatora sa ovog foruma, na forumu bošnjaci.net ili kako se taj forum već zove,jasno sam izrekao svoj stav o takvim gadostima.... A kad smo već kod moje "tišine", onda, očito, ne čitaš šta pišem....I kažeš,ne očekuješ ni bolje , ni drugo..Jer kakav god da je Ahmo, on nikada neće valjati Bosancu....jer Bosanac od Ahme, ne očekuje ni bolje, ni drugo.... I bez želje da se precjenjujem, ali ni potcjenjujem,ponekad pomislim da su vehabije, zbog takvih , kao ti, Božiji dar....._BosanaC wrote:Branitelj i zastitnik... Interesantno kako si nekada tih, nigdje te... A onda se javis... Naravno, samo i iskljucivo kada je u pitanju 'napad' na bracu i sestre, kako ti to vjerovatno shvatas... Ali nema veze Ahmo. Ni ne ocekujem ni bolje ni drugo. Ako ocekujes da se izvinem zbog necega - ne pada mi na pamet. Ako ocekujes da sutim - to jos manje. Mislim da su sve moguce granice predjene, a bas oni poput tebe, od kojih sam ocekivao koliko toliko objektivnosti, nigdje ih kada sam ocekivao te kojih kazes da je najvise. Naravno, pricam o forumu. A kada je situacija ovakva kada su ljudi anonimni, mogu mislit kakva bi bila da ljudi imaju malo vise hrabrosti da svoje stvarne stavove govore i u stvarnom zivotu.Ahmmed wrote: Po čemu je islambosna reprezentativni islamski sajt? Po glasnosti, bučnosti, ovoj temi o sa-x? A i ti, fakat, postaješ.....Ako ništa, svojim stavovima sa-x činiš sve daljim i daljim pristojnom muslimanskom svijetu....kojeg je, ma koliko ti želio da je drugačije,ipak najviše....I u ovoj zemlji i na ovom forumu i na svim drugim forumima....Ide mi na živce stalna tendenca izjednačavanja...Razumijem zbog čega to radiš, ali....mislim da treba naći granicu. Jednom sam zbog tebe , na kratko, otišao sa ovog foruma.Neću opet napraviti istu grešku, ali moram ti reći, mučno je čitati pojedine tvoje postove. Nisi daleko odmakao od onih sa islambosne, koji su komentirali dešavanja na našem forumu.
Mislim da je definitivno proslo vrijeme kada je trebalo sutiti o nekim stvarima i ne nacinjati neke teme. Niste nasluzili da se ne nacinju.
U glavnom, kao sto rekoh - Srbi broj dva. I oni su nebeski narod, Boziji miljenici... Ugrozeni od svih... Ne traze puno, samo da svi budu kao oni... I da njihova avlija bude ispunjena samo njima... Zalosno je kada zrtva poprimi osobine svog dzelata, a to se imam osjecaja upravo desava.
Btw. znam ko je Ahmmed, znam sta radi, cijenim sav njegov rad i trud u stvarnom zivotu, ali kao sto rekoh pricao sam o forumu. Mozes se slobodno ponasati ko uvrijedjena mlada, ali ubjedjen sam da znas vrlo dobro o cemu govorim i na sta sam mislio i aludirao.
Ovdje bi sva diskusija s moje strane o ovoj temi zavrsila, jer mislim da smo dovoljno postova razmjenili da znamo vrlo dobro sta je koji prosao i sta koji misli o nekim temama.
- Ahmmed
Nije tema otišla krivo....Jer Bosanac je, barem u jednoj stvari, upravu...O nekim se temama mora progovoriti...Očito, umjetnička sloboda u izražavanju Fair Life-a, potiče rasprave na svakoj od tema, na kojima se čovjek javio u ovaj dan-dva....rajvosa^ wrote:Heeeeeeeeeeejjjjjjjjj!!!!!!!!danas wrote:aj nemojte se svadjatAhmmed wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
Nego slazem se - tema je otisla krivo (sorry i za moj post).
- Ahmmed
I ja pričam o forumu...Bez obzira što znam ko je Bosanac i baš što znam kakav je u stvarnom životu, ostajem, blago rečeno, začuđen ovakvim stavovima....._BosanaC wrote:Interesantno je da uvjek za sve postoji izgovor... Ne bih ja lijo, al' obec'o sam djeci... I vazda su neki drugi krivi... Ali OK.Ahmmed wrote:Ti dobro znaš moje stavove izrečene po bezbroj puta na ovom forumu.....I uopće ne vidim čime sam branio osobe sa islambosne? I kada se prvi puta digla frtutma oko objavljivanja imena moderatora sa ovog foruma, na forumu bošnjaci.net ili kako se taj forum već zove,jasno sam izrekao svoj stav o takvim gadostima.... A kad smo već kod moje "tišine", onda, očito, ne čitaš šta pišem....I kažeš,ne očekuješ ni bolje , ni drugo..Jer kakav god da je Ahmo, on nikada neće valjati Bosancu....jer Bosanac od Ahme, ne očekuje ni bolje, ni drugo.... I bez želje da se precjenjujem, ali ni potcjenjujem,ponekad pomislim da su vehabije, zbog takvih , kao ti, Božiji dar....._BosanaC wrote: Branitelj i zastitnik... Interesantno kako si nekada tih, nigdje te... A onda se javis... Naravno, samo i iskljucivo kada je u pitanju 'napad' na bracu i sestre, kako ti to vjerovatno shvatas... Ali nema veze Ahmo. Ni ne ocekujem ni bolje ni drugo. Ako ocekujes da se izvinem zbog necega - ne pada mi na pamet. Ako ocekujes da sutim - to jos manje. Mislim da su sve moguce granice predjene, a bas oni poput tebe, od kojih sam ocekivao koliko toliko objektivnosti, nigdje ih kada sam ocekivao te kojih kazes da je najvise. Naravno, pricam o forumu. A kada je situacija ovakva kada su ljudi anonimni, mogu mislit kakva bi bila da ljudi imaju malo vise hrabrosti da svoje stvarne stavove govore i u stvarnom zivotu.
Btw. znam ko je Ahmmed, znam sta radi, cijenim sav njegov rad i trud u stvarnom zivotu, ali kao sto rekoh pricao sam o forumu. Mozes se slobodno ponasati ko uvrijedjena mlada, ali ubjedjen sam da znas vrlo dobro o cemu govorim i na sta sam mislio i aludirao.
Ovdje bi sva diskusija s moje strane o ovoj temi zavrsila, jer mislim da smo dovoljno postova razmjenili da znamo vrlo dobro sta je koji prosao i sta koji misli o nekim temama.
I barem sam milion puta, baš na ovom forumu, pokazao da drugi nisu uvijek krivi...Šta više.....
I ne, ne ponašam se kao uvrijeđena mlada, jer mene ovakve stvari ne vrijeđaju....
-
rikardoreis
u pravu si Ahmmede
ono tamo na religiji je tuga citati...prije su bar pristojno podjebavali, sad skinuli sve maske s lica...izgovor im neki vjerski ekstremisti s drugih sajtova...
otjerase sve vjernike sa onog podforuma, ne smije covjek staviti temu, bilo koju, odmah dodju ko lesinari i hraknu na nju...
postujem ateiste, al' ne postujem ove sto pljuju po islamu, a izgovor im ruzni i losi postupci od nekih vjernika...
tek sam danas upratio sta je onaj juce rekao i nije banovan...fino, odlicno, eto otjrajte jos i ahmmeda, pa se slobodno sprdajte sa svime...
ne mogu vise pisati, ljut sam do bola...i ocekujem 2 stvari:
da me proglase vehabijom
ili da budem banovan...kakogod...
sad su mi jasnije neke stvari, koje mi jedan, moze se reci bivsi, forumas rece...
ono tamo na religiji je tuga citati...prije su bar pristojno podjebavali, sad skinuli sve maske s lica...izgovor im neki vjerski ekstremisti s drugih sajtova...
otjerase sve vjernike sa onog podforuma, ne smije covjek staviti temu, bilo koju, odmah dodju ko lesinari i hraknu na nju...
postujem ateiste, al' ne postujem ove sto pljuju po islamu, a izgovor im ruzni i losi postupci od nekih vjernika...
tek sam danas upratio sta je onaj juce rekao i nije banovan...fino, odlicno, eto otjrajte jos i ahmmeda, pa se slobodno sprdajte sa svime...
da me proglase vehabijom
sad su mi jasnije neke stvari, koje mi jedan, moze se reci bivsi, forumas rece...
- Ahmmed
Ma, još se čovjek i može nositi sa otvorenim pljuvanjem...OK....I ne govorim sad o svojoj prepisci sa Bosancem, već generalno: To sprdanje pojedinaca, to gledanje " s visine", na "jadne" vjernike....Govorim zaista o pojedincima, jer ovdje, ponavljam, ima sjajnih ljudi, svakavih svjetonazora i pogleda na život, političkih opredjeljenja i svega što ide s tim....Ali, koliko god ne na temama na podforumu Religija i filozofija zna do besvijesti iznervirati nastojanje pojedinaca da sve redom utjeraju u din, isto me tako nervira jedna beskrupulozna sprdačina sa svime što jeste dio mene.....rikardoreis wrote:u pravu si Ahmmede![]()
da me proglase vehabijomili da budem banovan...kakogod...
pozdrav, moj rikardoreis....
-
rikardoreis
znam ahmmede, slicno razmisljamo...ja sam tamo pasivan, rekao sam ti zasto...ali mi drago procitati obje strane, kad se normalno komunicira...al'ovo ode u krajnost...ovo sto sam boldirao sjajno si rekao i srz je svega...bas se sprdaju sa onim sto je nekima sveto...vise im ni povod ne treba...nacin im je isti kao u vehabija, samo su, mozda, elokventniji...Ahmmed wrote:Ma, još se čovjek i može nositi sa otvorenim pljuvanjem...OK....I ne govorim sad o svojoj prepisci sa Bosancem, već generalno: To sprdanje pojedinaca, to gledanje " s visine", na "jadne" vjernike....Govorim zaista o pojedincima, jer ovdje, ponavljam, ima sjajnih ljudi, svakavih svjetonazora i pogleda na život, političkih opredjeljenja i svega što ide s tim....Ali, koliko god ne na temama na podforumu Religija i filozofija zna do besvijesti iznervirati nastojanje pojedinaca da sve redom utjeraju u din, isto me tako nervira jedna beskrupulozna sprdačina sa svime što jeste dio mene.....rikardoreis wrote:u pravu si Ahmmede![]()
- Ahmmed
I nisu mi njoš uvijek slali prijeteća pisma, za razliku od vehabija....rikardoreis wrote:znam ahmmede, slicno razmisljamo...ja sam tamo pasivan, rekao sam ti zasto...ali mi drago procitati obje strane, kad se normalno komunicira...al'ovo ode u krajnost...ovo sto sam boldirao sjajno si rekao i srz je svega...bas se sprdaju sa onim sto je nekima sveto...vise im ni povod ne treba...nacin im je isti kao u vehabija, samo su, mozda, elokventniji...Ahmmed wrote:Ma, još se čovjek i može nositi sa otvorenim pljuvanjem...OK....I ne govorim sad o svojoj prepisci sa Bosancem, već generalno: To sprdanje pojedinaca, to gledanje " s visine", na "jadne" vjernike....Govorim zaista o pojedincima, jer ovdje, ponavljam, ima sjajnih ljudi, svakavih svjetonazora i pogleda na život, političkih opredjeljenja i svega što ide s tim....Ali, koliko god ne na temama na podforumu Religija i filozofija zna do besvijesti iznervirati nastojanje pojedinaca da sve redom utjeraju u din, isto me tako nervira jedna beskrupulozna sprdačina sa svime što jeste dio mene.....rikardoreis wrote:u pravu si Ahmmede![]()
-
_BosanaC
Kada se glava malo ohladila, mogu samo da kazem da se dugo nisam ni s kim oko vece gluposti zakacio... Rekoh neke stvari izrevoltiran, iako ih definitivno ne mislim, uvrijedih i povrijedih definitivno pogresne ljude, te mi je fakat krivo zbog toga.
Ahmo, rikardo, moje iskreno izvinjenje.
- Ahmmed
Izvini i ti, Bosanac....Objašnjenje za ispriku,slično je tvom objašnjenju._BosanaC wrote:Kada se glava malo ohladila, mogu samo da kazem da se dugo nisam ni s kim oko vece gluposti zakacio... Rekoh neke stvari izrevoltiran, iako ih definitivno ne mislim, uvrijedih i povrijedih definitivno pogresne ljude, te mi je fakat krivo zbog toga.
Vidimo se na nekoj kafi, vakat je,konačno!
-
rikardoreis
ok...pozz svim ljudima..._BosanaC wrote:Kada se glava malo ohladila, mogu samo da kazem da se dugo nisam ni s kim oko vece gluposti zakacio... Rekoh neke stvari izrevoltiran, iako ih definitivno ne mislim, uvrijedih i povrijedih definitivno pogresne ljude, te mi je fakat krivo zbog toga.
- Fair Life
Posto se taj "nesretni" kurac provlaci s teme na temu...
Na istoj temi na kojoj sam napisao to sto sam napisao postirao sam i ovo.
Nije bilo komentara. Ni A ni Be... ??
Zatim... uvijek sam razmisljao globalno a nastojao (ukoliko je moguce)
djelovati lokalno.
Heinrich Heine je volio naglasiti da:
"Religija ne moze nikad nize pasti nego kad je uzdignu do drzavne religije."
Nije li to kod nas slucaj ??
U tom slucaju religija nije religija nego je politika, sto cu reci da je to onda
sve "isti kurac".
PS Zamolio bih moderatore i administratora da me po mogucnosti banuju
barem na mjesec dana (tako bi vuci bili siti a 'ovce' na broju).
Od mene halalim...
Na istoj temi na kojoj sam napisao to sto sam napisao postirao sam i ovo.
Nije bilo komentara. Ni A ni Be... ??
Zatim... uvijek sam razmisljao globalno a nastojao (ukoliko je moguce)
djelovati lokalno.
Heinrich Heine je volio naglasiti da:
"Religija ne moze nikad nize pasti nego kad je uzdignu do drzavne religije."
Nije li to kod nas slucaj ??
U tom slucaju religija nije religija nego je politika, sto cu reci da je to onda
sve "isti kurac".
PS Zamolio bih moderatore i administratora da me po mogucnosti banuju
barem na mjesec dana (tako bi vuci bili siti a 'ovce' na broju).
Od mene halalim...
Last edited by Fair Life on 11/08/2007 00:34, edited 1 time in total.
- Dirty Harry
Uf ... sad mogu spavati 
šalu na stranu, baš mi bi krivo što teške riječi padaju između pogrešnih ljudi na ovom forumu ...
šalu na stranu, baš mi bi krivo što teške riječi padaju između pogrešnih ljudi na ovom forumu ...
- ahmed&nedzad
U zadnjih par dana sam jedno desetak puta krenuo da @_BosanCu napišem nešto s obzirom na pojedine njegove komentare, i svaki put sam odustao. Ali, @Ahmmede, mislim da si ti rekao ovim sve.Ahmmed wrote:Po čemu je islambosna reprezentativni islamski sajt? Po glasnosti, bučnosti, ovoj temi o sa-x? A i ti, fakat, postaješ.....Ako ništa, svojim stavovima sa-x činiš sve daljim i daljim pristojnom muslimanskom svijetu....kojeg je, ma koliko ti želio da je drugačije,ipak najviše....I u ovoj zemlji i na ovom forumu i na svim drugim forumima....Ide mi na živce stalna tendenca izjednačavanja...Razumijem zbog čega to radiš, ali....mislim da treba naći granicu. Jednom sam zbog tebe , na kratko, otišao sa ovog foruma.Neću opet napraviti istu grešku, ali moram ti reći, mučno je čitati pojedine tvoje postove. Nisi daleko odmakao od onih sa islambosne, koji su komentirali dešavanja na našem forumu._BosanaC wrote:Neka bolanrajvosa^ wrote:Mislim da je najbolje da sa-x forumasi ignorisu islambosna, a oni da ignorisu sa-x. Malo gledam toliko mrze sa-x i nazivaju sviju cetnicima, a izmedju ostalog pola forumasa ovdje je bilo u vojsci i borilo se za BiH, ili su bili neka druga zrtva agresora. Dali to njima ista govori?Kada je islam toliko tolerantan na jednom takvom reprezentativnom BH islamskom sajtu, nista ne moze da me cudi i iznenadi
![]()
-
artzy
To je JEDAN sajt._BosanaC wrote:Neka bolanrajvosa^ wrote:Mislim da je najbolje da sa-x forumasi ignorisu islambosna, a oni da ignorisu sa-x. Malo gledam toliko mrze sa-x i nazivaju sviju cetnicima, a izmedju ostalog pola forumasa ovdje je bilo u vojsci i borilo se za BiH, ili su bili neka druga zrtva agresora. Dali to njima ista govori?Kada je islam toliko tolerantan na jednom takvom reprezentativnom BH islamskom sajtu, nista ne moze da me cudi i iznenadi
![]()
-
kub lajkan
Cek' da malo preciziramo... jel' osuneceni ili onaj drugi?danas wrote:aj nemojte se svadjatAhmmed wrote:
![]()
![]()
![]()
- Ahmmed
Uranila, jesi se naspavala? Kad je sve prošlo, ti se našla....InfraRedRidinghood wrote:Jeste li vi normalni, ali, onako, kolektivno?!?! Baš na ovoj temi da se ovo desi?!?!?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hajde , idi vidi jel neko otvorio još koju temu o BHT, ne miješaj se u politiku