"Trebaju nam gigantski koraci od 7 milja"

U jednu ruku mi je drago sto nije izabran za clana predsjednistva, jer nam nista dobro ne bi donio, vec bio otvorio trziste BIH za njegovog srbijanskog partnera Miroslava Miskovica, ( citaj Delta Holding Korporacija), te bi isposlovao stvari koje bi samo njemu i njegovom uskom krugu prijatelja isle u korist.
Rezultati izbora su nedvojbeno pokazali da je bio jako blizu u u utrci za clana predsjednistva, a sto se tice ostalih nivoa vlasti, nisam bas siguran da je zabiljezio neki veci uspjeh. Za drzavni parlament njegova stranka nije dobila vise od 6% glasova biraca, mislim da je tacnije 5.74%.
Ako bi birali izmedju dva zla, ja bih odabrao ono manje, a to je Bakir Izetbegovic. Ipak je njegov rahmetli otac zaduzio BIH. Treba mu pruziti sansu.
SBB ne simpatisem iz razloga jer je to novoformirana stranka, i manimo se tih prica,koje plasira Fahro da je sansa za BIH, iskljucivo u njegovoj stranci. Niko ne moze napraviti stanovite promjene u BIH, bez konsenzusa ostala dva clana Predsjednistva, pa nece ni on, ma koliko bio uspjesan poslovni covjek koji sve sto je izgradio, izgradio je sumnjivim kreditima i mutnim poslovima.
Sto bi Fahro bio bolji politicar od ovih ostalih, a nema ni dana iskustva kao drugi??