Madagaskar, hir vi kam!

Post Reply
cistunac

#1 Madagaskar, hir vi kam!

Post by cistunac »

Srce mi se cijepa sto je Butmir propao. Zato se vracam na vlastito super rjesenje i nikako mi nije jasno sto me do sada niko u tome nije podrzao.

Naime, mi imamo zirate zemlje ovdje u Evropi a znamo da je u nekretninama lokacija najvazniji elemenat. Pa kontam, posto smo prodali pola onoga sto je valjalo u bescijenje kojecijim tajkunima i babovicima, da se nekako bolje potrudimo—nece biti lako—pa usicarimo prodajom BiH ili bar FBiH ako Dodik pocne da zaprdjeva—a hoce, znam ja njega.

Sa tim parama se moze kupiti sta hoces u Africi.... recimo cijeli Madagaskar s tim da ostane i nesto ekstra.

Nece nas biti previse. Mnogi Hercegovci ce konacno prihvatiti da domovnica sluzi da idu u domovinu. Dosta cuvenih imena i familija nece se pridruziti jer bi oni svakako da ostanu blize Svicarskoj ili vec gdje drze poharanu i polu-ispranu lovu. Naravno, pridruzice nam se sigurno svi oni koji ne bi da se zamjere rodoljublju Cire Blazevica.

Kontam, nasim nacinom rada i odnosa najbolje je zivjeti tamo gdje postoji samo jedno godisnje doba. Za odijevanje, japanke i kratke hlace ili za one okrenute Meki, moze i galabija. Drvece daje plodove bar dva ili tri puta godisnje a ima ga kao.... pa eto, drveca. Kisa pada svaki dan sto ce ujedno pomoci kategoriji 'ostali' da zaradjuju na kisobranima.

Viskom donesene love nastavljamo da placamo clanove parlamenta jer je red da ocuvamo demokratiju sa svim Tihicevim prijateljima tj. onima koje je postavio po svom cejfu. Ali, ustedicemo recimo u dodatku parlamentarcima za ishranu jerbo ce voca biti u izobilju (i ako se za isti valja popeti na drvo), a bome i na njihovom voznom parku posto Audiji nisu najbolji po mocvarnim i blatnjavim africkim putevima. A ako se ipak budu bunili onda cemo da ih na prvim izborima zamjenimo sa madagaskarskim lemurima sa kojima smo po drvetu razvitka najblizi. Jer kada se bolje razmislim, svejedno je koji ce nas majmuni voditi.

Ono sto je najbolje od svega sacuvao sam za kraj: ubijedjen sam da ce nam EU redovno slati dovoljno novca za sve ostalo samo da nas skinu sa vrata a isto tako da ce platiti i specijalni dodatak da nikada vise ne moraju da slusaju izlaganja Svena Alkalaja.

Ja mislim da je ovo dobro za pocetak a bome i za kraj. Jer u Evropi smo sve ionako sebi zbrljali dako da vise nema ni pocetka ni kraja.
udrch

#2 Re: Madagaskar, hir vi kam!

Post by udrch »

Sviđa mi se ideja, što da ne..
Madagaskar zvuči super..
Samo mi malo nejasno kako bi navijali..
realna do boli

#3 Re: Madagaskar, hir vi kam!

Post by realna do boli »

Moze komotno...ali mora biti i neka mala drzavica pride za nas koji volimo zimske radosti...eto odmah belaj :D
Post Reply