MA TIHIC JE LJUDINA !
-
nigdje.nikog
#1 MA TIHIC JE LJUDINA !
o ovome covjeku sam svo ovo vrijeme imao lose misljenje i dozivljavao sam ga kao mlakonju, antipoliticara i zivi dokaz nase politicke tragikomike.
Ovih dana sam radikalno promjenio misljenje o njemu (mada je taj proces "zaljubljivanja u Tihica" krenuo znatno ranije tokom njegovog unutarstranackog obracuna sa mracnim sda silama) i, da skratim, u ovom momentu ga smatram jedinom moralnom gromadom na BH politickoj sceni. Problem je jedino sto je on u svom nastupu jos uvijek nesiguran i smusen, ali kad ga se ispravno slusa shvaticete da je on trenutno jedini ispravan.
Istovremeno moram reci da mi se slicno preobracenje ali u drugom pravcu i takoreci paralelno desilo sa Berizom Belkicem, kojeg sam do rusenja "aprilskog paketa" smatrao jedinim pozitivcem. Ali nije Belkic tema ovog posta.
Razmisljajuci o ovim svojim preobracenjima, uzeo sam si za olakotnu okolnost vjerovanje da se ovdje radi o njihovim politickim mutacijama a ne o mojem sporom "spoznavanju istinskih politickih velicina".
Svejedno, radi se ipak o preobracenju koje zelim da priznam i za koje sam siguran da se desava u mnogima medju nama.
Zato pozivam i sve ostale koji slicno osjecaju i razmisljaju da to otvoreno kazu i da time damo jasnu podrsku ovome covjeku.
Dakle, danas imam potrebu da kazem, makar anonimno,
TIHICU LJUDINO, U PRAVU SI U SVEMU, NE DAJ SE !
Ja ti vjerujem jer vjerujem ljudima koji devre sa pravim zivotnim problemima, cega tebi, nazalost, ne nmedostaje u zadnje vrijeme.
Zelim ti puno zdravlja i pobjede u svim bitkama koje trenutno vodis, Sulejmane Tihicu.
Ovih dana sam radikalno promjenio misljenje o njemu (mada je taj proces "zaljubljivanja u Tihica" krenuo znatno ranije tokom njegovog unutarstranackog obracuna sa mracnim sda silama) i, da skratim, u ovom momentu ga smatram jedinom moralnom gromadom na BH politickoj sceni. Problem je jedino sto je on u svom nastupu jos uvijek nesiguran i smusen, ali kad ga se ispravno slusa shvaticete da je on trenutno jedini ispravan.
Istovremeno moram reci da mi se slicno preobracenje ali u drugom pravcu i takoreci paralelno desilo sa Berizom Belkicem, kojeg sam do rusenja "aprilskog paketa" smatrao jedinim pozitivcem. Ali nije Belkic tema ovog posta.
Razmisljajuci o ovim svojim preobracenjima, uzeo sam si za olakotnu okolnost vjerovanje da se ovdje radi o njihovim politickim mutacijama a ne o mojem sporom "spoznavanju istinskih politickih velicina".
Svejedno, radi se ipak o preobracenju koje zelim da priznam i za koje sam siguran da se desava u mnogima medju nama.
Zato pozivam i sve ostale koji slicno osjecaju i razmisljaju da to otvoreno kazu i da time damo jasnu podrsku ovome covjeku.
Ja ti vjerujem jer vjerujem ljudima koji devre sa pravim zivotnim problemima, cega tebi, nazalost, ne nmedostaje u zadnje vrijeme.
Zelim ti puno zdravlja i pobjede u svim bitkama koje trenutno vodis, Sulejmane Tihicu.
- Epitop
#2 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
Čak su 60 minuta promijenile mišljenje o njemu.
Na trenutke izgleda nesiguran. Mislim da je održao riječ za sve što je obečao, a ne daje lažna obečanja što je najvažnije.
Na trenutke izgleda nesiguran. Mislim da je održao riječ za sve što je obečao, a ne daje lažna obečanja što je najvažnije.
- winabike
#3 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
Da, vrlo slicno bih i ja mogao napisati.nigdje.nikog wrote:o ovome covjeku sam svo ovo vrijeme imao lose misljenje i dozivljavao sam ga kao mlakonju, antipoliticara i zivi dokaz nase politicke tragikomike.
Nikada nisam bio glasac SDA, cak sto vise, malo mi se i gade (pogotovo kad im vidis strukturu na nizim nivoima), ali Tihic himself je stvarno odlican lik.
- pitt
#4 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
moze li neko nama neupucenim objasniti po cemu je doticni zasluzio ove hvalospjeve? 
-
voajer
#5 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
Da, simpatije kao osoba sigurno ima i u krugovima koje ne podrzavaju njegovu politicku opciju.
Moj "mali" licni problem je da Bosna kakvu on hoce i ona koju ja hocu nemaju veze s vezom.
Moj "mali" licni problem je da Bosna kakvu on hoce i ona koju ja hocu nemaju veze s vezom.
-
colt
#6 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
Tihic, kad je bio u svom mandatu radio je konkretno neke stvari.Kao primjer na njegov zahtjev je ukinut prefiks Srpsko Sarajevo,Srpska ovo, srpsko ono . .na njegov zahtjev u Ustavnom sudu je ukinuo himnu i zastavu RS i jos sto-sta ne mogu da se sjetim.
- mrki62
#7 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
Ja bih mu dao ime hijena
-
nigdje.nikog
#8 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
Tvoj "mali problem" je sto Bosnu kakvu ti hoces, hoce i Tihic, ali nece 2/3 Bosanaca i 4/3 Hercegovaca!voajer wrote:Da, simpatije kao osoba sigurno ima i u krugovima koje ne podrzavaju njegovu politicku opciju.
- gospodar kuglastih munja
#9 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
A mi smo fino polagano odrastali 10 god s njim, dok smo docekali njegovu prvu metaforfozu. Sad trebamo cekati da postane punoljetan jos narenih 20 g. i onda ce Tihic biti PRAVI politicar. Pih.
Ja ocekujem od politicara, PRIJE nego je postao politicar da vec bude zreo, da zna sta hoce. Tog momka sam gledao kako ide biciklom u skolu, a ne babinim mercedesom, znaci ekoloski osvjescen, Ima i kacigu na glavi, oho hooo, postuje propise. Pokucao mi je na vrata svakog decembra kad se kupi pomoc za nezbrinutu djecu, znaci human, ima osjecaj za solidarnost. Bio aktivista , u podmladku svoje partije godinama, znaci u toku je uci...i na kraju vidis ga kao politicara sa mandatom koji zna sta hoce, makar bio najokorjeliji fasista, e neka ga bar je izgradjen politicar...
Kad Tihic zavrne siju Cericu, digne optuznicu protiv njega za teror nad Bosnjacima i sto im ascare mjenja identitet preimenujuci ih u Turke, kad IZ podnese zavrsni racun na uvid drzavnoj reviziji na Tihicev zahtjev. Kad bude trazio da turski gradjanin Silajdjic ne moze biti u predsjednistvu. Kad Izidje javno na TV i gradjanima objasni mali milion nepoznanica, optuzbi o izdaji BiH, o drzavnom udaru u kojem je ucestvovala i njegova partija na R BiH, kad istakne zastavu R BiH u svojoj kancelariji, onda cu reci ....Tihi bice nesto od tebe....

Ja ocekujem od politicara, PRIJE nego je postao politicar da vec bude zreo, da zna sta hoce. Tog momka sam gledao kako ide biciklom u skolu, a ne babinim mercedesom, znaci ekoloski osvjescen, Ima i kacigu na glavi, oho hooo, postuje propise. Pokucao mi je na vrata svakog decembra kad se kupi pomoc za nezbrinutu djecu, znaci human, ima osjecaj za solidarnost. Bio aktivista , u podmladku svoje partije godinama, znaci u toku je uci...i na kraju vidis ga kao politicara sa mandatom koji zna sta hoce, makar bio najokorjeliji fasista, e neka ga bar je izgradjen politicar...
Kad Tihic zavrne siju Cericu, digne optuznicu protiv njega za teror nad Bosnjacima i sto im ascare mjenja identitet preimenujuci ih u Turke, kad IZ podnese zavrsni racun na uvid drzavnoj reviziji na Tihicev zahtjev. Kad bude trazio da turski gradjanin Silajdjic ne moze biti u predsjednistvu. Kad Izidje javno na TV i gradjanima objasni mali milion nepoznanica, optuzbi o izdaji BiH, o drzavnom udaru u kojem je ucestvovala i njegova partija na R BiH, kad istakne zastavu R BiH u svojoj kancelariji, onda cu reci ....Tihi bice nesto od tebe....
-
voajer
#10 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
U, nagazio sam na statisticaranigdje.nikog wrote:Tvoj "mali problem" je sto Bosnu kakvu ti hoces, hoce i Tihic, ali nece 2/3 Bosanaca i 4/3 Hercegovaca!voajer wrote:Da, simpatije kao osoba sigurno ima i u krugovima koje ne podrzavaju njegovu politicku opciju.
Imas li jos kakav broj da me sa njim gadjas? Dobro je kad su razlomci, nemoj samo sa 99% u glavu da me pogodis molim te
-
voajer
#11 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
Uh, tek sad vidjeh ove tvoje cetri trecine dok sam cistio ranu. Tuzicu te UN-u zbog zlocina protiv covjecnosti i upotrbe nedozvoljene municije, govedo jedno nepismeno.nigdje.nikog wrote:Tvoj "mali problem" je sto Bosnu kakvu ti hoces, hoce i Tihic, ali nece 2/3 Bosanaca i 4/3 Hercegovaca!voajer wrote:Da, simpatije kao osoba sigurno ima i u krugovima koje ne podrzavaju njegovu politicku opciju.
- Vozdra raja :-)
#12 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
Zato sto se utalio sa Lagumdzijom!pitt wrote:moze li neko nama neupucenim objasniti po cemu je doticni zasluzio ove hvalospjeve?
Tihic je dobar insan, kao i mnogi drugi u njegovoj stranci! Zbog toga sigurno zasluzuje cestitku. Ali i ovo gore prvo navedeno itekako igra ulogu!
- Maraschino
#13 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
Tihic je uradio i par dobrih stvari za ovu zemlju. Ovih dana izlozen je jakim kritikama onih koji bas i ne mare za BiH. Sve dok ga oni napadaju, znaci da radi pravu stvar. Pohvale i od mene.
- jeza u ledja
#14 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
Mene Tihic podsjeca na Aliju praaaavo.
Ono smusen je poput njega, ali barem ima neka (sa naglaskom na 'neka') moralna nacela. Za razliku od svih ovih silnih hinjavaca na bh politickoj sceni.
Ono smusen je poput njega, ali barem ima neka (sa naglaskom na 'neka') moralna nacela. Za razliku od svih ovih silnih hinjavaca na bh politickoj sceni.
Last edited by jeza u ledja on 07/04/2008 22:56, edited 1 time in total.
-
zavrzlama
#15 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
Ma tihic dobro govori..samo za politicara koji je u politici 20--tak godina je nerazumljivo da mu treba naknadna pamet..to sto Tihic govori smo nas 90% na ovom forumu predvidjeli i upozoravali da ce se desiti...mislim da je on zakasnio kojih 10-tak godina sa promjenom stava i politike...ali nikad nije kasno da covjek dodje tobe i pameti...zelim mu uspjeh i nek ponekad navrati na SA-x forum da cuje koju pametnu ..trebat ce mu 
-
Judge_Dread
#16 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 00:47, edited 1 time in total.
-
Ce_Gevara
#17 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !

Suljo! Suljo!!! SULJO!!!
-
Judge_Dread
#18 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 00:47, edited 1 time in total.
-
Ce_Gevara
#19 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
Evo mu i jarana
Monty Pyton's Flying Circus

Monty Pyton's Flying Circus

- jeza u ledja
#20 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
koliko je tebi godina?
- turban
#21 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
Momak,Ce_Gevara wrote:
Suljo! Suljo!!! SULJO!!!
Previse si drzak.
- jeza u ledja
#22 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
definitivno bosnjacki kongres
-
Ce_Gevara
#23 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
Mislis na bosanski kongres? Nije, ali nije na tvoju zalost ni Cetnicki Ravngorski Kongres. Dosta ste cetnikovali 16 godina. Koliki ste vi cetnici vidi se po tome sto vam Cetnicki ravnogorski pokret redovno izlazi na regularne izbore, a sve sto mirise na bosansko, odmah vam je jeza u ledja. FUJ!jeza u ledja wrote:definitivno bosnjacki kongres
Je li vaznije ko je prenio Boylovu informaciju od cinjenica da je ta vasa cetnicka ljudina unistila Tuzbu RBiH protiv Srbije.
Last edited by Ce_Gevara on 08/04/2008 00:23, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#24 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
Znaci Tihic, Silajdzic i ja smo cetnici?Ce_Gevara wrote:Mislis na bosanski kongres? Nije, ali nije na tvoju zalsot ni Cetnicki Ravngorski Kongres. Dosta ste cetnikovali 16 godina. Koliki ste vi cetnici vidi se po tome sto vam Cetnicki ravnogorski pokret redovno izlazi na regularne izbore, a sve sto mirise na bosansko, odmah vam je jeza u ledja. FUJ!jeza u ledja wrote:definitivno bosnjacki kongres
Je li vaznije ko je prenio Boylovu informaciju od cinjenica da je ta vasa cetnicka ljudina unistila Tuzbu RBiH protiv Srbije.
-
Ce_Gevara
#25 Re: MA TIHIC JE LJUDINA !
Tihic, Silajdzic, lagumdzija, Ceric, Bakir, GO SDA, GO SBIH i GO SDP su cetnicki jataci sa dokazanim radnim stazom i ucinkom. A ti, svrstaj se sam, ali ne ometaj normalnu raspravu sa upadicama tipa "bosnjacki konges" i slicno. Da cetnicki jataci dozvole da patrioti BiH slobodno iznose svoje misljenje, pa i argumentovane kritike u javnim medijima, nebi bilo ni potrebe za "strike" na internetu. no ocito da im savjest nije cista, pa cetnik Mirko Blagojevic moze imati intevju na bilo kojoj TV, ali recimo jedan Ibrahim Halilovic ne moze, niti mu je i jedan clanak ikada objavljen odkako su cetnicki jataci preuzeli vlast.jeza u ledja wrote:Znaci Tihic, Silajdzic i ja smo cetnici?Ce_Gevara wrote:Mislis na bosanski kongres? Nije, ali nije na tvoju zalsot ni Cetnicki Ravngorski Kongres. Dosta ste cetnikovali 16 godina. Koliki ste vi cetnici vidi se po tome sto vam Cetnicki ravnogorski pokret redovno izlazi na regularne izbore, a sve sto mirise na bosansko, odmah vam je jeza u ledja. FUJ!jeza u ledja wrote:definitivno bosnjacki kongres