LOKALNI IZBORI

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#726 Re: LOKALNI IZBORI

Post by JoseMujica »

vrijeme teče, život je kratak
guska se peče meni će batak
:D
O'zone
Globalni moderator

#727 Re: LOKALNI IZBORI

Post by O'zone »

JoseMujica wrote:vrijeme teče, život je kratak
guska se peče meni će batak
:D
Branko Ćopić :mrgreen:
gidora

#728 Re: LOKALNI IZBORI

Post by gidora »

brazzo19 wrote:Jel ova sad rece kako cita ove izborne rezultate na tv.u "VOZI MIŠKO" ??????

Hahahhahahahahahahha :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D
U Laktašima :lol:
Johnny_x

#729 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Johnny_x »

thepatriot wrote:Eto narodu je izgleda dobro pravo Sda potukla konkurenciju, neka neka, zelena transferzala ide sada od Zenice, Kaknja, Breze, Visokog, Ilijaša, Vogošće prema Hadžićima nazad prema Ilidži, Novom Gradu, Novom Sarajevu do Centra.

Dobro nam je ba pravo šta se žalite, zlatne kašike će doći ovih dana, jeb.će oni nama familiju i rasturit će i ovo malo firmi što rade, a narod zatucan u svom toru okupljen neka neka, sretno nam bilo...
SDA je ovdje maksimalno popusila. Nezavisni kandidat ima vise glasova nego svi ostali zajedno(SBiH + SDA+ SDP+ SBB). 8 godina njihove vladavine je zavrseno. Ovaj kakav god da bude, gore ne može biti.
kiky

#730 Re: LOKALNI IZBORI

Post by kiky »

u brčkom, definitivno, sdp ...
joijo

#731 Re: LOKALNI IZBORI

Post by joijo »

kiky wrote:u brčkom, definitivno, sdp ...
super.
madFlava

#732 Re: LOKALNI IZBORI

Post by madFlava »

I sad ce svima bit bolje, bosnjacima od sda, hrvatima od hdz, i srbima od sds :)

napredak zagarantovan na svim stranama :lol:
gidora

#733 Re: LOKALNI IZBORI

Post by gidora »

madFlava wrote:I sad ce svima bit bolje, bosnjacima od sda, hrvatima od hdz, i srbima od sds :)

pa oni su prvi i upalili svjetlo nakon dugogodišnjeg mraka :lol:
hrastov žižak

#734 Re: LOKALNI IZBORI

Post by hrastov žižak »

Johnny_x wrote:
thepatriot wrote:Eto narodu je izgleda dobro pravo Sda potukla konkurenciju, neka neka, zelena transferzala ide sada od Zenice, Kaknja, Breze, Visokog, Ilijaša, Vogošće prema Hadžićima nazad prema Ilidži, Novom Gradu, Novom Sarajevu do Centra.

Dobro nam je ba pravo šta se žalite, zlatne kašike će doći ovih dana, jeb.će oni nama familiju i rasturit će i ovo malo firmi što rade, a narod zatucan u svom toru okupljen neka neka, sretno nam bilo...
SDA je ovdje maksimalno popusila. Nezavisni kandidat ima vise glasova nego svi ostali zajedno(SBiH + SDA+ SDP+ SBB). 8 godina njihove vladavine je zavrseno. Ovaj kakav god da bude, gore ne može biti.
njega je SDA i stvorila. Nedavno se "odcjepio" od njih. Inače tajkun, daleko od nezavisnosti. Talovi su tu.
Bosnolog

#735 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Bosnolog »

madFlava wrote:I sad ce svima bit bolje, bosnjacima od sda, hrvatima od hdz, i srbima od sds :)

Sve dublja zivobara vlastite propasti je izbor samih glasaca.

Image

http://www.chillinpanda.com/the-gangnam ... n-crazier/
joijo

#736 Re: LOKALNI IZBORI

Post by joijo »

cetmi wrote:
Skijaš wrote:SDP-u se poslalo jasnu poruku, Radončić nije ojačao, Dodikov je potencijal za izazivanje pobune drastično oslabljen i prema najavama, odbranilo se Srebrenicu od elemenata koji negiraju genocid. Država je danas u boljoj poziciji nego jučer.
Vrlo ohrabrujući rezultat, koji iskreno nisam nikako očekivao.
Dodik priprema ocjepljenje, a sa ovim rezultatom nisam siguran da će biti u poziciji 2015. da to učini.
SDS nije stranka u koju se može pouzdati, svejedno što igra na tu kartu.
Po meni BiH je u dobroj poziciji.
Sad je čak i Čoviću jasno da Dodik i nije tako dobar saveznik.
Bezrezervna podrška Hrvata u gradnji države nam je prijeko potrebna. A i njima naša podrška da bi opstali iznad 10%.
Vrijeme je da i jedni i drugi okrenemo kartu. Dobar dio Srba bi rado da se priključi.
Zasto bi nama u intersu bilo da Hrvati ostanu iznad 10% i kao da mi to mozemo sprijeciti. Sada kada RH udje u EU i kada dodju prva milijardska ulaganja tek tada ce Hrvati poceti odlaziti.

Mi moramo sa Srbima da sada gradimo neko partnerstvo. Prepustamo im RS da bude polu drzava jer ona to i jeste manje vise. Te gluposti oko negiranja RS i ta politika je prosla. Mi se moramo sada okrenuti Federaciji. RH je pocela da muti oko Neuma. Hrvati su se poceli kurciti oko Mostara i Stoca i to su oni pravi problemi a ne nekakva RS i ta suplja prica o odcjepljenju ili ne. Imamo HSP na koje mozemo racunati i imamo Herceg Bosanci koji su nam sami vec dovoljan problem.

Mozemo mi nauciti i himnu RS-a; poceti ih uvazavati kao entitet ali Hercegovinu moramo poceti pritiskati jer je posao u srednjoj Bosni zavrsen.
hrastov žižak

#737 Re: LOKALNI IZBORI

Post by hrastov žižak »

joijo wrote:
cetmi wrote:
Skijaš wrote:SDP-u se poslalo jasnu poruku, Radončić nije ojačao, Dodikov je potencijal za izazivanje pobune drastično oslabljen i prema najavama, odbranilo se Srebrenicu od elemenata koji negiraju genocid. Država je danas u boljoj poziciji nego jučer.
Dodik priprema ocjepljenje, a sa ovim rezultatom nisam siguran da će biti u poziciji 2015. da to učini.
Bezrezervna podrška Hrvata u gradnji države nam je prijeko potrebna. A i njima naša podrška da bi opstali iznad 10%.
Vrijeme je da i jedni i drugi okrenemo kartu. Dobar dio Srba bi rado da se priključi.
Zasto bi nama u intersu bilo da Hrvati ostanu iznad 10% i kao da mi to mozemo sprijeciti. Sada kada RH udje u EU i kada dodju prva milijardska ulaganja tek tada ce Hrvati poceti odlaziti.

Mi moramo sa Srbima da sada gradimo neko partnerstvo. Prepustamo im RS da bude polu drzava jer ona to i jeste manje vise. Te gluposti oko negiranja RS i ta politika je prosla. Mi se moramo sada okrenuti Federaciji. RH je pocela da muti oko Neuma. Hrvati su se poceli kurciti oko Mostara i Stoca i to su oni pravi problemi a ne nekakva RS i ta suplja prica o odcjepljenju ili ne. Imamo HSP na koje mozemo racunati i imamo Herceg Bosanci koji su nam sami vec dovoljan problem.

Mozemo mi nauciti i himnu RS-a; poceti ih uvazavati kao entitet ali Hercegovinu moramo poceti pritiskati jer je posao u srednjoj Bosni zavrsen.
Image
iskoristi ovo, učini svijet boljim mjestom
O'zone
Globalni moderator

#738 Re: LOKALNI IZBORI

Post by O'zone »

Dozvoli da ja gurnem

Image
joijo

#739 Re: LOKALNI IZBORI

Post by joijo »

hrastov žižak wrote: Mi moramo sa Srbima da sada gradimo neko partnerstvo. Prepustamo im RS da bude polu drzava jer ona to i jeste manje vise. Te gluposti oko negiranja RS i ta politika je prosla. Mi se moramo sada okrenuti Federaciji. RH je pocela da muti oko Neuma. Hrvati su se poceli kurciti oko Mostara i Stoca i to su oni pravi problemi a ne nekakva RS i ta suplja prica o odcjepljenju ili ne. Imamo HSP na koje mozemo racunati i imamo Herceg Bosanci koji su nam sami vec dovoljan problem.

Image
iskoristi ovo, učini svijet boljim mjestom[/quote]
:dance:
convict

#740 Re: LOKALNI IZBORI

Post by convict »

Procjena broja mandata u 4 sarajevske opštine na osnovu dosad objavljenih rezultata:

35 - SDA
29 - SDP
22 - SBB
11 - NS
10 - SDU
5 - BPS
5 - SBiH
4 - SPU
1 - BOSS
1 - LDS
1 - Moj Grad

Dobro bi bilo da neko objasni na koji način se biraju vijećnici u gradsko vijeće. Kako sad stvari stoje, izgleda da SDP+SBB zajedno neće moći sastaviti vlasti, ali neće ni SDA+SDU. Meni ovo miriše na novu koaliciju SDA+SBB, prvo u Sarajevu pa zatim na drugim nivoima vlasti.
PapeSusic

#741 Re: LOKALNI IZBORI

Post by PapeSusic »

joijo wrote:

Zbog ovakvih kao tebe mrzim fasisticku stranku SDA. Sto neodete u Prijedor ili Srebrenicu da izjaviti ovo?
joijo

#742 Re: LOKALNI IZBORI

Post by joijo »

PapeSusic wrote:
joijo wrote:

Zbog ovakvih kao tebe mrzim fasisticku stranku SDA. Sto neodete u Prijedor ili Srebrenicu da izjaviti ovo?
Zasto fashisticko? Mostar, Stolac, Livno, Capljina su na popisu iz 1991. imali Bosnjacku vecinu a zbog etnickog ciscenja je to promjenjeno. I sada smo mi fashisti? Ja zelim da Zapadni Mostar u roku od 30 godina bude Bosnjacki grad; vecinski Bosnjacki i to nije nimalo fashisticko. Pokazalo je se na Busovaci, Jajcu, Novom Travniku, Vitezu da je to moguce promijniti za 10 ili 15 godina.

Jok eto ja sam za multi etnicku BiH i ubjedjen sam da ce ovi Srbi i SDS-ovcim kad tad doci Tobe... NOT!

Bosnjaci zive na 33% BiH. Mogu to lako promjeniti ali ne ako budu pratili SDP i "drugovi i drugarice" folove.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#743 Re: LOKALNI IZBORI

Post by -LIBERO- »

convict wrote: 35 - SDA
29 - SDP
22 - SBB
11 - NS
10 - SDU
5 - BPS
5 - SBiH
4 - SPU
1 - BOSS
1 - LDS
1 - Moj Grad
Inteersantna lista. Kakvi se ovdje sve kompromisi i kalkulacije moraju raditi za vecinu u gradu...uh.... :D
Skijaš

#744 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Skijaš »

cetmi wrote:
Treba sjesti i razgovarati uz želju da se probleme rješava, a ne da se čeka da Bošnjaci ispare iz Mostara ili Hrvati iz FBiH. Osnovni problem je ta želja da se svojata teritorij jer je to pitanje nešto oko čega nikad ne može doći do dogovora. To nas koči. Nema ga ko može nacrtati liniju između naroda a da to ne izazove krvoproliće u Gornjem Vakufu, Stocu ili Mostaru. Kada Čović shvati da je ostavljen Sarajevu kao odstupnica velikosrpskoj opciji, mislim da će prihvatiti realnost da ovo današnje Sarajevo nije onaj jad od prije 20 godina i moraće okrenuti leđa Dodiku i generalno projektu etničkih podjela.
joijo

#745 Re: LOKALNI IZBORI

Post by joijo »

Skijaš wrote:
cetmi wrote:
Treba sjesti i razgovarati uz želju da se probleme rješava, a ne da se čeka da Bošnjaci ispare iz Mostara ili Hrvati iz FBiH. Osnovni problem je ta želja da se svojata teritorij jer je to pitanje nešto oko čega nikad ne može doći do dogovora. To nas koči. Nema ga ko može nacrtati liniju između naroda a da to ne izazove krvoproliće u Gornjem Vakufu, Stocu ili Mostaru. Kada Čović shvati da je ostavljen Sarajevu kao odstupnica veikosrpskoj opciji, mislim da će prihvatiti realnost da ovo današnje Sarajevo nije onaj jad od prije 20 godina i moraće okrenuti leđa Dodiku i generalno projektu etničkih podjela.

To sto ce Covic se odreci etnickih podjela nece znaciti da mi odustanemo od Mostara. Mostar mora opet biti ponovo vecinski Bosnjacki grad samo je pitanje kada cemo uveliko poceti raditi na tome. Moje licno misljenje da ce to ici paralelno sa izgradnjom autoputa prema Mostaru.

Herceg Bosanci u Hercegovini nikada nece odustati od herceg bsone. Dovoljno je viditi njihove portale da nam to bude jasno. Sada nakon sto je srednja bosna rjesena ili nakon sto se njeno rjesavanje prinosi kraju; moramo polako poceti razmisljati o izgradnji Mostara Istocnog i tamo privlaciti kapital iz Turske i Arpaskih zemalja. One investicije koje je ucinila Turska u Konjicu takve investicije u buducnosti moraju biti ostvarene u Mostaru.

A sada kada je sira okolica Sarajeva osigurana mozemo dozvoliti vecu stagnaciju sarajeva i sve usmjeriti prema mostaru.

Image

Mostar je zadnji branik Herceg bosne. Puknu li tu onda sa njima vise nikada necemo imati problema.
Last edited by joijo on 08/10/2012 18:21, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#746 Re: LOKALNI IZBORI

Post by JoseMujica »

žižak i o'zone ja vam zovem pivu :thumbup:
Grof

#747 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Grof »

Ja zelim da Zapadni Mostar u roku od 30 godina bude Bosnjacki grad; vecinski Bosnjacki i to nije nimalo fashisticko. Pokazalo je se na Busovaci, Jajcu, Novom Travniku, Vitezu da je to moguce promijniti za 10 ili 15 godina.
Ma šta se pokazalo? I u Busovači i u Vitezu u općinskom vijeću većinu čine Hrvati, a načelnik je iz SDA samo zato što su glasovi Hrvata podijeljeni na više kandidata za općinskog načelnika. Očiti primjer za to je Vitez: ukupan zbroj glasova Hrvata je preko 8000, dok je novi načelnik općine dobio nešto manje od 4000. Tome treba pridodati i činjenicu da Hrvati manje izlaze na izbore nego Bošnjaci. Popis stanovništva će pokazati ko čini apsolutnu većinu tamo, načelnik općine je nebitan.
joijo

#748 Re: LOKALNI IZBORI

Post by joijo »

Grof wrote:
Ja zelim da Zapadni Mostar u roku od 30 godina bude Bosnjacki grad; vecinski Bosnjacki i to nije nimalo fashisticko. Pokazalo je se na Busovaci, Jajcu, Novom Travniku, Vitezu da je to moguce promijniti za 10 ili 15 godina.
Ma šta se pokazalo? I u Busovači i u Vitezu u općinskom vijeću većinu čine Hrvati, a načelnik je iz SDA samo zato što su glasovi Hrvata podijeljeni na više kandidata za općinskog načelnika. Očiti primjer za to je Vitez: ukupan zbroj glasova Hrvata je preko 8000, dok je novi načelnik općine dobio nešto manje od 4000. Tome treba pridodati i činjenicu da Hrvati manje izlaze na izbore nego Bošnjaci. Popis stanovništva će pokazati ko čini apsolutnu većinu tamo, načelnik općine je nebitan.
Pa dobro a prije 15 godina je vitez bio cista Hrvatska stvar a evo sada smo vec dosli dotle da Bosnjaci nose 46% glasova.

Novi Travnik je bio prije 15 godina Hrvatski grad kao zapadni Mostar pa danas Bosnjacke stranke 2/3 glasova. Jajce ista stvar ; odmah posle rata nisi smije reci da je to Bosnjacki grad, cak je i sahovnica bila na kuli a danas Bosnjacke stranke 75% glasova odnijele.
Skijaš

#749 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Skijaš »

joijo wrote:
cetmi wrote:Po meni BiH je u dobroj poziciji.

Ne mislim da će se to desiti, ali ako takva šovinistička politika postane bitan faktor na bošnjačkoj političkoj sceni, to bi ustvari opravdalo sve ono što je urađeno Bošnjacima. Jer ako tako gledaš na ovo sve, kao na sukob plemena u kojem nema nekih moralnih ograničenja, ustvari predstavljaš kao legitimne metode i genocid u Srebrenici i granatiranje Sarajeva.
joijo

#750 Re: LOKALNI IZBORI

Post by joijo »

Skijaš wrote:
joijo wrote:
cetmi wrote:Po meni BiH je u dobroj poziciji.

Ne mislim da će se to desiti, ali ako takva šovinistička politika postane bitan faktor na bošnjačkoj političkoj sceni, to bi ustvari opravdalo sve ono što je urađeno Bošnjacima. Jer ako tako gledaš na ovo sve, kao na sukob plemena u kojem nema nekih moralnih ograničenja, ustvari predstavljaš kao legitimne metode i genocid u Srebrenici i granatiranje Sarajeva.
Pa ti si obicni idiot. Zapadni mostar je imao veinsko Bosnjacko stanovnistvo i etnickim ciscenjem je to promijnjeno. Jesili ti zdrav? Ista stvar je i sa Livnom, Capljinom, Stocem, Duvnom.

Oni danas zele Bosnjake tamo da uniste cak i tamo gdje su ostali. I mi iz Sarajevo moramo biti svjesni da je sada najbitnija hercegovina. A ne kao 1992. kada su ubijali ljude u Bijeljini d amasemo slikama tite.
Post Reply