Lokalni izbori 2012
- valterbranisarajevo
#226 Re: Lokalni izbori 2012
Većina ovih malih stranki i služi da se hinjski navuku oni neodlučni. Nakon toga oni svoje glasove za neko mjesto u parlamentu ili neku drugu funkciju (obično namjenjeno najužem rukovodstvu) prodaju „velikim“.. Koliko je naroda ne tako davno nasankala Stranka penzionera, pa svojevremeno prije nekih 10 godina GDS i LDS (Koalicija za bla bla bla..)
-
Innovation
#227 Re: Lokalni izbori 2012
Ovo su takve nebuloze da ih je odvratno i citati. Ne mogu da vjerujem da na ovom forumu nema ljudi, koji su u Sarajevu bili od pocetka do kraja rata /bez obzira kojoj sad politickoj opciji pripadaju/koji znaju ,kako je doslo do Dejtona, ko je bio u Dejtonu, ko je napisao Dejtonski sporazum i ko ga je rado potpisao, a koga su primorali da ga potpise i sta bi bilo da nije potpisao. Jako mi je zao sto je g. M.C. koji je bio cijelo vrijeme prisutan tim desavanjima u Dejtonu nedavno umro.kiky wrote:pa sda ti je odmah poslije rata ušla u koaliciju sa sds-om koji je tada bio još, praktično, u uniformama ...
alija je potpisao dejtonski i ukino republiku, bosansku zastavu, podijelio zemlju a da zato nikad nikog nije pito ...
itd, isl ...
sljedečih 20 godina bi mogli navodit šta ti je ta sda uradila " u ime naroda " a da za to nikad nije od naroda dobila mandat ..
Ti, svidjalo se to tebi ili ne kad te neko pita ko je bio prvi Predsjednik BiH moras reci Gospodin Alija Izetbegovic.
- _Reds_
#228 Re: Lokalni izbori 2012
I ovo je tacno.valterbranisarajevo wrote:Većina ovih malih stranki i služi da se hinjski navuku oni neodlučni. Nakon toga oni svoje glasove za neko mjesto u parlamentu ili neku drugu funkciju (obično namjenjeno najužem rukovodstvu) prodaju „velikim“.. Koliko je naroda ne tako davno nasankala Stranka penzionera, pa svojevremeno prije nekih 10 godina GDS i LDS (Koalicija za bla bla bla..)
- p206
#229 Re: Lokalni izbori 2012
Na ovim izborima se isplati glasati samo za nekog poštenog čovjeka kojeg lično poznajete, ako ima takvog, ja ga ne znam... Druga opcija, i rekao bih važnija, je da se glasa u genocidnoj, ko god ima pravo na to.
-
donBeton
#230 Re: Lokalni izbori 2012
Uvijek za ljude. A na razini općine obično i imate tu priliku. Glasaj za nekog koga znaš iz osnovne, srednje, iz mahale, sa džume, treninga, tribine, kafe, šaha, za nekog rođaka, komšiju, kolegu s posla, sahadžiju iz naselja, kolegu kladioničara, onog frajera što ti preporučuje filmove u videoteci ili poznanika svog poznanika što si sa njim popola kupovao preko neta da vam jeftinije izađe. Ha ja.
-
V FOR VENDETA
#231 Re: Lokalni izbori 2012
Da se u startu ogradim ne podrzavam niti jednu stranku! SDA je stranka koja je imala priliku da se dokaze, uradili su nesto malo al su stvarno i fulali...Posebno u domenu kadrovskih rjesenja...SDP dok je Lagumddzija predsjednik kad vidim crvenu boju najzim se, SBB = 0 poena! Medjutim mislim da ce utrka za nacelnike u kantonu sarajevo bit i jako uzbudljiva... ja znam neke kandidate al bih volio da mi neko dopuni spisak
Hadzici.... ?
Ilidza Memic (SDA) SDP? SBB? SzBH?
Novi GRAD ( Ne znam momku ime al kazu da je neki mlad covjek vani skolovan) SDA; Suman SDP SBB?
Novo Sarajevo Kolodzo SDA ... SDPA? SBB?
Centar Becirovc SDP SDA? SBB?
STARI GRAD Skaka SDA Hadzibajric SBB Zlatar SDU
Dalje pojma nemam...
Hadzici.... ?
Novi GRAD ( Ne znam momku ime al kazu da je neki mlad covjek vani skolovan) SDA; Suman SDP SBB?
Dalje pojma nemam...
-
m_l
#232 Re: Lokalni izbori 2012
Zbog takvih kao ti ne volim SDP i nikada necu za njih glasati. Vasa prica je bljak. Iskreno te zalim dokle seze tvoje neznanje a i nekultura.kiky wrote:
pa sda ti je odmah poslije rata ušla u koaliciju sa sds-om koji je tada bio još, praktično, u uniformama ...
alija je potpisao dejtonski i ukino republiku, bosansku zastavu, podijelio zemlju a da zato nikad nikog nije pito ...
itd, isl ...
sljedečih 20 godina bi mogli navodit šta ti je ta sda uradila " u ime naroda " a da za to nikad nije od naroda dobila mandat ...
-
Doktor29
#233 Re: Lokalni izbori 2012
Ovo sam i ja cuo od prijatelja, decko ima 28 godina ali nigdje nikakve informacije da iskopam o njemu, ako netko zna nesto vise neka to podijeliV FOR VENDETA wrote:Da se u startu ogradim ne podrzavam niti jednu stranku! SDA je stranka koja je imala priliku da se dokaze, uradili su nesto malo al su stvarno i fulali...Posebno u domenu kadrovskih rjesenja...SDP dok je Lagumddzija predsjednik kad vidim crvenu boju najzim se, SBB = 0 poena! Medjutim mislim da ce utrka za nacelnike u kantonu sarajevo bit i jako uzbudljiva... ja znam neke kandidate al bih volio da mi neko dopuni spisak![]()
Hadzici.... ?
Dalje pojma nemam...
-
El_comadante
#234 Re: Lokalni izbori 2012
opet smo mi kao narod krivi. zašto? zato što dopuštamo da 20% ljudi izabere svima nama vlast, i onda pričamo kako su svi isti i kao ove nemožeš skinuti sa vlasti. ja kažem da treba mnogo više raje izaći na izbore minimalno 60% i glasati za različite stranke jer što ih je više u OV onda se moraju dogovarati i manje je lopovluka i svega. ovako ako opet iazadje ispod 50% opet če biti isto odnosno SDA-SDP u kako kojoj općini i opet sve po starom-
- kiky
#235 Re: Lokalni izbori 2012
jel možda nešto u mom postu neistina ...Innovation wrote:Ovo su takve nebuloze da ih je odvratno i citati. Ne mogu da vjerujem da na ovom forumu nema ljudi, koji su u Sarajevu bili od pocetka do kraja rata /bez obzira kojoj sad politickoj opciji pripadaju/koji znaju ,kako je doslo do Dejtona, ko je bio u Dejtonu, ko je napisao Dejtonski sporazum i ko ga je rado potpisao, a koga su primorali da ga potpise i sta bi bilo da nije potpisao. Jako mi je zao sto je g. M.C. koji je bio cijelo vrijeme prisutan tim desavanjima u Dejtonu nedavno umro.kiky wrote:pa sda ti je odmah poslije rata ušla u koaliciju sa sds-om koji je tada bio još, praktično, u uniformama ...
itd, isl ...
sljedečih 20 godina bi mogli navodit šta ti je ta sda uradila " u ime naroda " a da za to nikad nije od naroda dobila mandat ..
Ti, svidjalo se to tebi ili ne kad te neko pita ko je bio prvi Predsjednik BiH moras reci Gospodin Alija Izetbegovic.
a druga je stvar dal se to nekom sviđa ili ne ...
drugar, nije samo sarajevo bosna i nije samo u sarajevu bilo teško ...
to što je alija bio prvi predsjednik smo i te kako osjetili na svojoj koži. nema šanse da to ikad iko zaboravi ...
- kiky
#236 Re: Lokalni izbori 2012
zbog takvih kao ti ljudi napuštaju zemlju ...m_l wrote:Zbog takvih kao ti ne volim SDP i nikada necu za njih glasati. Vasa prica je bljak. Iskreno te zalim dokle seze tvoje neznanje a i nekultura.kiky wrote:
pa sda ti je odmah poslije rata ušla u koaliciju sa sds-om koji je tada bio još, praktično, u uniformama ...
itd, isl ...
sljedečih 20 godina bi mogli navodit šta ti je ta sda uradila " u ime naroda " a da za to nikad nije od naroda dobila mandat ...
- kiky
#237 Re: Lokalni izbori 2012
to je srž problema ...El_comadante wrote:opet smo mi kao narod krivi. zašto? zato što dopuštamo da 20% ljudi izabere svima nama vlast, i onda pričamo kako su svi isti i kao ove nemožeš skinuti sa vlasti. ja kažem da treba mnogo više raje izaći na izbore minimalno 60% i glasati za različite stranke jer što ih je više u OV onda se moraju dogovarati i manje je lopovluka i svega. ovako ako opet iazadje ispod 50% opet če biti isto odnosno SDA-SDP u kako kojoj općini i opet sve po starom-
pozivam sve da izađu na izbore i glasaju ...
alternative postoje ...
- Salah ad-Din
#238 Re: Lokalni izbori 2012
Hajd ba kiky dosta te, ne dopisuj se sam sa sobom.
Nego jesi išao u partiju da pitaš šta danas smiješ pisati i koje postove smiješ pisati, i naravno koga ćeš pljuvati u tim postovima?
Nego jesi išao u partiju da pitaš šta danas smiješ pisati i koje postove smiješ pisati, i naravno koga ćeš pljuvati u tim postovima?
-
Bosnjak333
#239 Re: Lokalni izbori 2012
Abnormalno je dosadan,ali nikako da to shvati...Salah ad-Din wrote:Hajd ba kiky dosta te, ne dopisuj se sam sa sobom.
-
kameni.spavac
#240 Re: Lokalni izbori 2012
Ovaj "vani skolovani" je mala gnjidica odskolovana u Sarajevu, a ne vani, zahvaljujuci SDA finansijama u tom periodu, dok se na celu tog fakulteta nalazio jak kadar SDA. Da nije iskoristio taj period, ko zna sta bi poslije s njim bilo. Toliko o njemu. Ostale stranke na podrucju Novog Grada, izuzev SDP koji objektivno ima i najjaceg kandidata po svim referencama (prije svega rad u minulom periodu) ce izaci sa krnjim kandidatima u to sam siguran i nece ostvariti neki ozbiljniji rezultat barem kada je u pitanju pozicija nacelnika.V FOR VENDETA wrote:Da se u startu ogradim ne podrzavam niti jednu stranku! SDA je stranka koja je imala priliku da se dokaze, uradili su nesto malo al su stvarno i fulali...Posebno u domenu kadrovskih rjesenja...SDP dok je Lagumddzija predsjednik kad vidim crvenu boju najzim se, SBB = 0 poena! Medjutim mislim da ce utrka za nacelnike u kantonu sarajevo bit i jako uzbudljiva... ja znam neke kandidate al bih volio da mi neko dopuni spisak![]()
Hadzici.... ?
Dalje pojma nemam...
-
Innovation
#241 Re: Lokalni izbori 2012
Svi tvoji postovi su neistina. Ili si previse mlad/mlada ili je bitno samo zakuhavati ili nisi uopste sa ovih nasih prostora.kiky wrote:jel možda nešto u mom postu neistina ...Innovation wrote:Ovo su takve nebuloze da ih je odvratno i citati. Ne mogu da vjerujem da na ovom forumu nema ljudi, koji su u Sarajevu bili od pocetka do kraja rata /bez obzira kojoj sad politickoj opciji pripadaju/koji znaju ,kako je doslo do Dejtona, ko je bio u Dejtonu, ko je napisao Dejtonski sporazum i ko ga je rado potpisao, a koga su primorali da ga potpise i sta bi bilo da nije potpisao. Jako mi je zao sto je g. M.C. koji je bio cijelo vrijeme prisutan tim desavanjima u Dejtonu nedavno umro.kiky wrote:pa sda ti je odmah poslije rata ušla u koaliciju sa sds-om koji je tada bio još, praktično, u uniformama ...
itd, isl ...
a druga je stvar dal se to nekom sviđa ili ne ...
drugar, nije samo sarajevo bosna i nije samo u sarajevu bilo teško ...
to što je alija bio prvi predsjednik smo i te kako osjetili na svojoj koži. nema šanse da to ikad iko zaboravi ...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#242 Re: Lokalni izbori 2012
Ja cuo da je za nacelnika Starog Grada SDA kandidovala Skaku.
Hoce li to biti sunecenje upola cijene ili...
. I da zelim glasati za njega, a ne zelim, nikada nebi dobio moj glas jer mu onu bol ne mogu halaliti (Babo mu bio, ali nema veze ista porodica isti biznis).
Moralnost, konzistentnost, direktan odnos sa svojim glasacima, spremnost za konkretnu akciju..to su viejrdnosi( i jos neke) koje trebaju biti vodilja za ove lokalne izbore.
Valjda je narod dovoljno sazrio da stranke prestanu dobijati glasove na lokalnim izborima na prici o RS-u ukidanju, odcjepljenju, nasim, vasim, dejtonskim sporazumima i slicnim pricama i ubleharenjima.
Hoce li to biti sunecenje upola cijene ili...
Moralnost, konzistentnost, direktan odnos sa svojim glasacima, spremnost za konkretnu akciju..to su viejrdnosi( i jos neke) koje trebaju biti vodilja za ove lokalne izbore.
Valjda je narod dovoljno sazrio da stranke prestanu dobijati glasove na lokalnim izborima na prici o RS-u ukidanju, odcjepljenju, nasim, vasim, dejtonskim sporazumima i slicnim pricama i ubleharenjima.
- Salah ad-Din
#243 Re: Lokalni izbori 2012
Sad čovjek neće dobiti glas, jer si ti čekao 20 godina pa da se sunetiš-LIBERO- wrote: Hoce li to biti sunecenje upola cijene ili.... I da zelim glasati za njega, a ne zelim, nikada nebi dobio moj glas jer mu onu bol ne mogu halaliti (Babo mu bio, ali nema veze ista porodica isti biznis).
- kiky
#244 Re: Lokalni izbori 2012
ah, da ...Salah ad-Din wrote:Hajd ba kiky dosta te, ne dopisuj se sam sa sobom.
kao i obično ...
na kraju sve dođe na svoje ...
idemo dalje ...
- kiky
#245 Re: Lokalni izbori 2012
šta si ti to ...Bosnjak333 wrote:Abnormalno je dosadan,ali nikako da to shvati...Salah ad-Din wrote:Hajd ba kiky dosta te, ne dopisuj se sam sa sobom.
žiri ili neka komisija ...
ili te je neko ovlastio da određuješ ko, kako i šta ...
ili je tvoj forum ...
al ništa novo ...
možeš ti i bljutavije ...
- Altsa
#246 Re: Lokalni izbori 2012
takoder...znam da prvi put u zivotu necu glasati...i ako budem to ce biti bijeli listictag33 wrote:ja znam da glasati necu ako je to izbor..to jest ako nema izbora
-
dragonz
#247 Re: Lokalni izbori 2012
http://boss.blogger.ba/valterbranisarajevo wrote:Većina ovih malih stranki i služi da se hinjski navuku oni neodlučni. Nakon toga oni svoje glasove za neko mjesto u parlamentu ili neku drugu funkciju (obično namjenjeno najužem rukovodstvu) prodaju „velikim“.. Koliko je naroda ne tako davno nasankala Stranka penzionera, pa svojevremeno prije nekih 10 godina GDS i LDS (Koalicija za bla bla bla..)
nismo svi isti
-
El_comadante
#248 Re: Lokalni izbori 2012
bolje je i nevažeći listić nego nikako jer i nevažeći listič je nekakva poruka za razliku od neglasati.Altsa wrote:takoder...znam da prvi put u zivotu necu glasati...i ako budem to ce biti bijeli listictag33 wrote:ja znam da glasati necu ako je to izbor..to jest ako nema izbora![]()
-
dragonz
#249 Re: Lokalni izbori 2012
referenca mu je da je bio potrčko damirov i kao takav dospio na listu te uz njega napredovaokameni.spavac wrote: Ovaj "vani skolovani" je mala gnjidica odskolovana u Sarajevu, a ne vani, zahvaljujuci SDA finansijama u tom periodu, dok se na celu tog fakulteta nalazio jak kadar SDA. Da nije iskoristio taj period, ko zna sta bi poslije s njim bilo. Toliko o njemu. Ostale stranke na podrucju Novog Grada, izuzev SDP koji objektivno ima i najjaceg kandidata po svim referencama (prije svega rad u minulom periodu) ce izaci sa krnjim kandidatima u to sam siguran i nece ostvariti neki ozbiljniji rezultat barem kada je u pitanju pozicija nacelnika.
-
Doktor29
#250 Re: Lokalni izbori 2012
Nisam trazio da se covjek vrijedja nego ako ima netko vise info da podijeli ali ovim nebulozama sto si napisao si mi dao puno informacija koje govore u prilog da je taj tip ok.kameni.spavac wrote:Ovaj "vani skolovani" je mala gnjidica odskolovana u Sarajevu, a ne vani, zahvaljujuci SDA finansijama u tom periodu, dok se na celu tog fakulteta nalazio jak kadar SDA. Da nije iskoristio taj period, ko zna sta bi poslije s njim bilo. Toliko o njemu. Ostale stranke na podrucju Novog Grada, izuzev SDP koji objektivno ima i najjaceg kandidata po svim referencama (prije svega rad u minulom periodu) ce izaci sa krnjim kandidatima u to sam siguran i nece ostvariti neki ozbiljniji rezultat barem kada je u pitanju pozicija nacelnika.V FOR VENDETA wrote:Da se u startu ogradim ne podrzavam niti jednu stranku! SDA je stranka koja je imala priliku da se dokaze, uradili su nesto malo al su stvarno i fulali...Posebno u domenu kadrovskih rjesenja...SDP dok je Lagumddzija predsjednik kad vidim crvenu boju najzim se, SBB = 0 poena! Medjutim mislim da ce utrka za nacelnike u kantonu sarajevo bit i jako uzbudljiva... ja znam neke kandidate al bih volio da mi neko dopuni spisak![]()
Hadzici.... ?
Dalje pojma nemam...
Ja sam se malo raspitivao i to nema veze sa ovim sto si ti napisao a za Anera za kojeg kazes da ima reference i kojeg ja uspurt poznajem jedva cekam da objasni zasto je covjeka koji je osudjen za pljacku Intereksa u Sarajevu postavio za svog vozaca. Toliko o Aneru a ovo zna cijela Dobrinja