LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post Reply
Bosnjak333

#951 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

šojić wrote:Generalno gledajući narod je ogorčen na SDP i na SDA ja to najbolje vidim po svojim roditeljima. Ove stranke ostale one če preuzeti većinu glasača koja je otpala od ove dvije stranke, moguće je da se nakon ovi izbora politička scena počinje mijenjati jer če doči nove političke snage.
SDA i SDP imaju svoju stalnu bazu glasaca tako da ce sigurno osvojiti slican broj glasova kao 2008. godine.Bit ce mali gubitak jer ce nesto raje glasati za SBB.
BHF_Manijak

#952 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by BHF_Manijak »

REaja ogorcena na SDA, krali, uzimali 17 godina ovako onako i sad prosvjetljenje vise lafo u SBB-u a pola kadra SBB-a su bivsi SDA-ovci, da nije smijesno bilo bi zalosno! :lol: :roll: Al' jok, ovi sad sto su se okrenuli SBB-u ti nisu krali, jok, oni samo onako tu bili! 8-) :dance: :zzzz:
BHF_Manijak

#953 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by BHF_Manijak »

Ma da, nema sumnje da imaju jaaako puno mladog kadra zeljnog dokazivanja, ali ja pricam o ovim starim ribama i lisicama, sto su vec uveliko u politici. Posebno mi se tu gadu ona gnjida Tunjo Filipovic, pa kako ba tog covjeka vise nije stid, milion "dresova" je promjeno za svoji 1000 godina u guzici! Fuj! NE kazu dzaba da politika kurva! :roll: :roll:
Bosnjak333

#954 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

BHF_Manijak wrote:Ma da, nema sumnje da imaju jaaako puno mladog kadra zeljnog dokazivanja, ali ja pricam o ovim starim ribama i lisicama, sto su vec uveliko u politici. Posebno mi se tu gadu ona gnjida Tunjo Filipovic, pa kako ba tog covjeka vise nije stid, milion "dresova" je promjeno za svoji 1000 godina u guzici! Fuj! NE kazu dzaba da politika kurva! :roll: :roll:
Tacno tako! :thumbup:
Gledam i listu u svome gradu,osim bivsih SDA-ovaca,SDP-ovaca i SBiH-ovaca imas i ovih sitnih riba sto su bile kod NSRZB,NS-u,LDS-u i slicnim manjim partijama.Ti ljudi su uvijek bili protiv politike vladajucih,ali su u manjim strankama ganjali svoj interes jer su vjerovali da ce jednom upravo te manje stranke doci na vlast i da ce oni biti sretni sto nisu bili clanovi vladajucih partija.Medjutim,kada su shvatili da od toga nema nista i da preko Lijanovica i slicnih nikada nece napuniti svoje dzepove presli su kod Fahre jer su pomislili da ce im on svima dati da ce se svi preko njega obogatiti.
Ja shvatam da su ovi iz vladajucih stranaka presli zato sto se boje suda,policije,SIPE i ostalih nadleznih organa jer znaju da ako njihove dojucerasnje stranacke kolege ostanu na vlasti da ce morati da odgovaraju za izdaju,ali i za pocinjena kriminalna djela.Nasli su kod Fahre utociste i nadaju se da ce on doci na vlast i sve ih pomilovati.Ovi iz manjih stranaka su mi mnogo gori jer ako su vec bili clanovi neke male partije i vjerovali u njene ideje zasto su je tako lako izdali?Shvatili su da u manjim stranakama nema hljeba pa su pohitili kod Fahre da ih on sve uhljebi,takvi su mi jos mrzi od ovih krupnih riba...
racionalista

#955 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by racionalista »

ma izgubice ovo crvendaci
Seawolf

#956 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Seawolf »

Bosnjak333 wrote:
cyprus wrote:Ma ne bih ja baš nešto reko da će SBB silno ojačat...
Dobit ce malo vise glasova zato sto imas mnogo nezadovoljnih SDP-ovaca,ali nece to mnogo utjecati na izborni rezultatu.
SBB neće uopšte popraviti svoj izborni rezultat u odnosu na 2010-u, naprotiv.

Na izborima za Skupštinu Kantona Sarajevo, 2010-e su osvojili 17,28% od ukupnog broja važećih glasova. Na izborima u oktobru 2012-e, neće osvojiti niti 15% od ukupnog broja važećih glasova za liste opštinskih vijeća u devet opština našeg kantona.

Što se tiče broja glasova za kandidate za načelnika opštine, tu će proći nešto bolje, ali opet nedovoljno da sem Hadžibajrića, iko od njihovih kandidata postane načelnik. Dobacit će do trećeg ili četvrtog mjesta u ostalim opštinama, iza kandidata SDA, SDP-a i Naše stranke. A i Hadžibajrić će, najvjerovatnije, ako postane načelnik, ponovno promijeniti dres u bliskoj budućnosti.

Mislim da su ovo i zadnji izbori za SBB.
BHF_Manijak

#957 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by BHF_Manijak »

Al' meni je najzalivije sto narod vidi utjehu u Radoncicu, heeej kukala nam majko ako dodje na vlast, a naivnne ovce kontaju bice im bolje, tugo moja! :( :roll: Licni i samo licni interes, hebe se njemu za buducnost BiH! :roll:

Sto se Hadzibajrica tice njemu svaka cast, necu ulazit u to jel zavrto ili ne, ali kako se da primjetit Stari Grad je jedna od rijetkih opstina u kojoj se nesto radi i koja tezi ka boljem...Mozda se i varam, ali ono sto ja vidim djeluje mi sasvim sasvim pozitivno.
BHF_Manijak

#958 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by BHF_Manijak »

Za mene su svi ista govna, jer uvijek jedni idu tamo jedni vamo, samo mijenjaju dresove odnosno stranke. No ovi iz SBB-a su najglasniji i lafo dosli da nam pale svijetlo, sto me nervira, a kako rekoh vecinom bivsi SDA-ovci koji su nas handrili 17 godina, a promjenivsi stranku odnosno prelaskom u SBB sad lafo otvaraju oci kako je SDA u biti kar'na a SBB ce nas na bolje izgurati...Pa sta ste vi to radili 17 godina da mi je znati... :roll:
Niko se nije prepo, nego ne gumo suplje, jer znam da su vecinom ista gamad svi!
DELEGACIJA

#959 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by DELEGACIJA »

BHF_Manijak wrote:Za mene su svi ista govna, jer uvijek jedni idu tamo jedni vamo, samo mijenjaju dresove odnosno stranke. No ovi iz SBB-a su najglasniji i lafo dosli da nam pale svijetlo, sto me nervira, a kako rekoh vecinom bivsi SDA-ovci koji su nas handrili 17 godina, a promjenivsi stranku odnosno prelaskom u SBB sad lafo otvaraju oci kako je SDA u biti kar'na a SBB ce nas na bolje izgurati...Pa sta ste vi to radili 17 godina da mi je znati... :roll:
Niko se nije prepo, nego ne gumo suplje, jer znam da su vecinom ista gamad svi!
Se slažem gotovo u potpunosti :o :o :o :o :o :o
Međutim ima mogućnost glasati za ime i prezime pa izbjeći ove što prelaze......pa čak po meni kazniti i stranke koje ih primaju u svoje redove, ali će sve učiniti (stranke) da dođu na vlast.......... :P :P :P :P :P :P
Bosnjak333

#960 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

šojić wrote:Ja o SBB znam ovo da u Novom Sarajevu na listi ima 3 koje je iz bivši politički organizacija iz SDA, SDP čak i iz SDU to znam tako što mi je drug na listi pa mi je on to rekao a u ostalim općinskim organizacijama pojma nemam ko je i šta je. Vidio sam i to da da imaju dosta omladine koja je se kandidovala što mislim da je za pohvalu jer niko drugi ne daje šansu omladini.
Jadna nasa omladina kad je docekala da ih SBB kandiduje. :roll: :roll:
_Reds_

#961 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by _Reds_ »

šojić wrote:Ja o SBB znam ovo da u Novom Sarajevu na listi ima 3 koje je iz bivši politički organizacija iz SDA, SDP čak i iz SDU to znam tako što mi je drug na listi pa mi je on to rekao a u ostalim općinskim organizacijama pojma nemam ko je i šta je. Vidio sam i to da da imaju dosta omladine koja je se kandidovala što mislim da je za pohvalu jer niko drugi ne daje šansu omladini.
Laz je da niko drugi ne daje sansu omladini.
Dj_Doboj

#962 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Dj_Doboj »

Što se tiče Opštine Stari Grad moj glas ide za Emira Hrenovicu a njegov fun page je https://www.facebook.com/pages/Emir-Hre ... 7975629085

A što se tiče opštinskog vijeća onda glas ide za Eminu Trhulj a njen fun page je https://www.facebook.com/pages/Emina-Tr ... 0391482206

To su ljudi koji zavrijeđuju moje povjerenje... a ne neke varalice koje su promjenile sve moguce stranke i traze opet sansu...
Last edited by Dj_Doboj on 27/08/2012 23:55, edited 2 times in total.
w.rooney

#963 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by w.rooney »

U Ilijašu je vrijeme za nove mlade ljude. Dosta su se ljudi učili na nama. Zato moj glas ide za stranku Za boljitak, za njihove kandite Sanela Medić https://www.facebook.com/Medic.Sanela, Anela Medić https://www.facebook.com/pages/Anela-Me ... 8074353536 i Azmir Subašić https://www.facebook.com/pages/Azmir-Su ... 1102009252

Znam reći ćete ma djeca su to, aali bolje i djeca da nas vode, nego ovi koji su nas doveli u sunovrat...
Last edited by w.rooney on 28/08/2012 00:44, edited 2 times in total.
Dj_Doboj

#964 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Dj_Doboj »

Post je namjerno obrisan, i bit ce vracen pocetkom kampanje... A do tada Boljitak ce biti iznendjenje izbora :)
Last edited by Dj_Doboj on 27/08/2012 23:52, edited 1 time in total.
FOČANSKI PROPISI

#965 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

Lud i ponosan wrote:Ovi mladi, iz stranaka koje su se pretplatile na vlast od 95. godine, su jos gori od svojih starijih "idola". Sta su ti u stanju uraditi da bi postigli svoj cilj, to nisu ni njihovi sefovi. Isto je i sa glasackom strukturom tih stranaka.

Elem, svi oni plivaju u mulju iz kojeg se nikad nece izvaditi.

Novo Sarajevo - Sabina za nacelnicu, a nekog sa liste NS-a cu takodje odabrati, nisam jos siguran :

Image

:thumbup: :thumbup:
Čelik Bahrija :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih:
meskogn

#966 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by meskogn »

Dj_Doboj wrote:Bit ću malo nekulturan pa objaviti još kandidata iz KS za koje bi zelio da se glasa.

Centar:
Josip Pejaković
Image

Novi Grad

Ramiz Karović
Image

Armin Čolaković
Image

Ilidža
Kemal Čorbo
Image

Sandin Arnautović
Image

Anel Ploskić
Image

Amar Bašić
Image

Hadžići
Vedad Gačanović
Image

Maid Đelilović
Image

Sejad Bečić
Image

Na listama ima još kvalitetnih ljudi, ali trenutno nemam baš toliko prostora, pa kasnije još :)
bravo majstore svaka cast Josip je fenomenalan,njegova emisija u ime naroda pokazuje kako se treba ponašati predsjednik drzave,Za boljitak
meskogn

#967 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by meskogn »

šojić wrote:Ma mozete vi pisati sta god vam volja, sada je sve jasno, zna se vidi se... da NAROD ZNA, necete vjerovati, ali narod je saznao...
saznali smo :
- 500 000 nezaposlenih
- zdravstvo u rasulu
- drzavna niti federalna televizija ne prenose utakmice nasih klubova u evropskim takmicenjima
- Albanija postaje razvijenija i perspektivnija drzava od BiH
- skostvo je za djecu postalo igracka, profesori se bukvalno maltretiraju
- djeca hodaju po ulici naoruzana vatrenim oruzjem
- visoko obrazovanje jos uvijek pod samo okvirnim zakonom, tako da svaki fakultet pise svoja pravila, a cak i svaka katedra ima svoja
- OGROMAN broj mladih visokoobrazovanih na biroima...
-
-
-
samo mi recite ko je kriv zbog svega toga?????
da nije mozda Radoncici, mozda Vikic...
Ja sam za promjene... Vrijeme je da se kaze STOP bezvlascu i nesposobnosti... vrijeme je da pocnemo ziviti ko ljudi,a ne kao robovi stranih firmi i domacih placenika koji tim firmama dozvoljavaju da nas zaposljavaju kao robove..
Pokazimo Bosanski ponos i Hercegovacku uoprnost i inteligenciju svih ljudi u BiH (bez obzira na nacionalnost), recite jednom NE!!!! Hocemo zivot, hocemo buducnost.
fin tekst...ali kako zaposlit ljude,kad su sda i ostali razorili firme,treba vremena,kako brzo pokrenut firmu koja nije isplatila 20 plata,duzna 20000 poreza i vlasnik i direktor imaju brod,halikopter,racun na kipru...nemamo carobni stapic
racionalista

#968 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by racionalista »

gledaj ovih mesara sto su se nadigli. misle ako virsle znaju praviti da mogu i vladati
veca777

#969 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by veca777 »

Podrška ZA BOLJITAK iz Mostara, samo naprijed podržite mlade ljude koji mogu napraviti promjene da ova zemlja konačno krene naprijed!!!

Image
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#970 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sabina1 »

veca777 wrote:Podrška ZA BOLJITAK iz Mostara, samo naprijed podržite mlade ljude koji mogu napraviti promjene da ova zemlja konačno krene naprijed!!!
Bilo bi za početak mnogo bolje umjesto podrške mladim ljudima da prestanete plaćati i staro i mlado da glasa za vas jer time direktno kršite izbornu volju stanovnika/ca ove zemlje a niko vas ne kažnjava i nikada za to nikome niste odgovarali. Dakle svi izbori na kojima ste plaćali glasače su trebali biti proglašeni neregularnima i poništeni.
Floskule o mladim ljudima ostavite u domenu floskula jer ste svojim plaćanjem uništili dosta mladih snova ove zemlje.
racionalista

#971 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by racionalista »

ma lijanovici su dio velikohrvatskog projekta, njihov plan je da se infiltriraju preko ostataka hrvatskog cvijeca u kantonima gdje nema hrvata. hebes bosnjaka koji ce dopustiti da mu se politika kroji u sirokom
Man of steel

#972 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Man of steel »

Lokalni izbori su odavno postali žestoka šprdancija!

Jedini razlog zbog kojeg ću ove godine izaći na izbore je strah od mogućnosti da mi Fahrudin Radončić odlučuje o sudbini. Odoh pa makar zaokružio i Ibrahima Spahića!

Preporučujem i ostalim da izađu na izbore i zaokruže bilo koje ime sve dok se ne radi o stranci Miškovićevog poslovnog partnera i čovjeka koji za sebe voli reći da je bosanski Berluskoni. Tom Crnogorcu ne smijemo dozvoliti da dođe na vlast pa makar ona bila i opštinska!
_Reds_

#973 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by _Reds_ »

Zar izborna kampanja ne pocinje 7. semtembra.

Ili ovaj forum nije javno oglasavanje. Mislim da je ovo reklamiranje slikama na javnom forumu zabranjeno, dok ne pocne zvanicna kampanja.
Dj_Doboj

#974 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Dj_Doboj »

veca777 wrote:Podrška ZA BOLJITAK iz Mostara, samo naprijed podržite mlade ljude koji mogu napraviti promjene da ova zemlja konačno krene naprijed!!!

Image
Mladi treba da vladaju...
racionalista

#975 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by racionalista »

ali sigurno ne ovi zderaci virsli
Post Reply