LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post Reply
nOrMaLaC

#901 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by nOrMaLaC »

Nisam iz Sarajeva, nego iz jednog manjeg mjesta... :)

Može li mi iko reći koja je stranka A SDA?
Koja je razlika između nje i SDA?
Valja li uopšte? :D
Leftist

#902 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Leftist »

Kakva nepismenost kandidata za nacelnika :

SBB u Vogosci, Tarik Curic:

http://www.facebook.com/groups/404741892920646/

Isto tako Suman iz SDP-a, Novi Grad, je jako nepismen. U jednoj fb prepirci s njim, gdje me optuzio kako pljujem po SDP-u (a bivsi sam clan) zato sto nisam dospio na listu :-) :-) :run: . Elementarno je nepismen : neznam, nemogu.....
meskogn

#903 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by meskogn »

Zaboravite vi na sdp i sda oni su proslosto BOLJITAK JE buducnost
_Reds_

#904 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by _Reds_ »

REXONI wrote:Osipanje kadrova SDP-a BiH
Hanka Vajzović napustila SDP BiH
Nastavlja se osipanje kadrova SDP-a. Nakon Željka Komšića, ovu stranku napustila je i ugledna univerzitetska profesorica Hanka Vajzović. Njen izlazak iz stranke, doveo je SDP u velike probleme u Kantonu Sarajevo.

Pogledajte više u prilogu:

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/10130 ... P-BiH.html
vijesti.ba inache sbih.ba
Bosnjak333

#905 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

_Reds_ wrote:
REXONI wrote:Osipanje kadrova SDP-a BiH
Hanka Vajzović napustila SDP BiH
Nastavlja se osipanje kadrova SDP-a. Nakon Željka Komšića, ovu stranku napustila je i ugledna univerzitetska profesorica Hanka Vajzović. Njen izlazak iz stranke, doveo je SDP u velike probleme u Kantonu Sarajevo.

Pogledajte više u prilogu:

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/10130 ... P-BiH.html
vijesti.ba inache sbih.ba
Avaz inace SBB,FTV inace SDP i???
mirnisan

#906 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by mirnisan »

alaj su nam mediji nezavisni :lol:
Doktor29

#907 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Leftist wrote:Kakva nepismenost kandidata za nacelnika :

SBB u Vogosci, Tarik Curic:

http://www.facebook.com/groups/404741892920646/

Isto tako Suman iz SDP-a, Novi Grad, je jako nepismen. U jednoj fb prepirci s njim, gdje me optuzio kako pljujem po SDP-u (a bivsi sam clan) zato sto nisam dospio na listu :-) :-) :run: . Elementarno je nepismen : neznam, nemogu.....
Joj Tarika, sta ovo on pise :D :D
Doktor29

#908 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

REXONI wrote:Tihić i Dodik zaustavljaju BiH! (VIDEO)

Ovako SDA brani BiH združujući se sa njenim najvećim neprijateljem i razaračem svaka čast SDA.

„Jasno je da su se gospodin Tihić i gospodin Dodik našli na zajedničkim interesima, a to je da se smijeni neko ko je personifikacija brane dvjema politikama koje zaustavljaju BiH ka EU, i vode RS i fildžan državicu ka nekoj svojoj državnosti“, rekao je Lagumdžija o zahtjevu predsjednika RS i lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika za njegovu smjenu sa mjesta ministra vanjskih poslova BiH.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-min ... u-bih.html
Da nas zanima sta Avaz pise kupovali bi ga, postedi nas vasih formata :-)
sakrova

#909 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sakrova »

Bajram Serif Mubarek Olsun svima ko slavi,

Pozdrav svima vama samo me interesuje doktore pa ko je kriv onda za dosadasnju situaciju?

Ako su SDA i SDP imali vecinsku vlast kao koalicija ili ne zajedno su se dogovarali, kako je onda SBB kriv stranka postoji od ja mislim 2009?

Ne razumijem kako mozes prodavati maglu i misliti da su citaoci Klix.ba telad da stvarno vjeruju u te tvoje lazi.
Doktor29

#910 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

sakrova wrote:Bajram Serif Mubarek Olsun svima ko slavi,

Pozdrav svima vama samo me interesuje doktore pa ko je kriv onda za dosadasnju situaciju?

Ako su SDA i SDP imali vecinsku vlast kao koalicija ili ne zajedno su se dogovarali, kako je onda SBB kriv stranka postoji od ja mislim 2009?

Ne razumijem kako mozes prodavati maglu i misliti da su citaoci Klix.ba telad da stvarno vjeruju u te tvoje lazi.
A bilo je "saposla", penjes se lagano :-) :-) :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#911 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Chmoljo »

sakrova wrote:Bajram Serif Mubarek Olsun svima ko slavi,

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» sakrova

ovaj nick ti je banovan, a napravi još jedan, lično ću se potruditi da pobrišem sve što si napisao sa bilo kojim.

niko nije lud ovdje. pridržavaj se pravila foruma, i ne zloupotrebljavaj dobru volju.
SA 071

#912 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by SA 071 »

tvsabina wrote:Zbilja uživam u konverzaciji s vama iako smo na potpuno različitim pozicijama jer pričamo KONKRETNO o lokalnim pitanjima. Apsolutnoi 100 % uvažavam pravo da vi svoj glas date kome želite. To je osnovno ljudsko pravo.Vi poštujte pravo da sam u kandidatkinji o kojoj smo pisali prepoznala najbolju a sigurna sam da se ne varam. Ona jeste najbolja.

PS...varate se nije do EP popločano nego do mosta na Grbavici...ali važno je da šetamo jer je to zdravo i animirajte ljude da što više šetaju.... :-D pozdrav
:-D Ma ja otpocetka postujem tvoje pravo da das glas kome zelis. Samo ne volim kada ljudi fakturisu neke stvari na pogresnu adresu. Foto sesion te kandidatkinje za nacelnicu koja nije u tom momentu znala sta je cija ingerencija, danas, 4-5 mjeseci nakon foto sesiona fakturisanog na pogresnu adresu, perfektno zna (u medjuvremenu naucila, sta li) ingerencije nacelnika/nacelnice opstine?! Ma daj. Prije bih rekao prljavo igra i da je predizbornu kampanju davno pocela. Pa ne prave se kandidatske liste u strankama dan pred istek roka.

To ti je isto kada su S. Borovac i S. Silajdzicu fakturisali smrt nesretnog momka, iako ni grad ni kanton nemaju nikakve ingerencije za donosenje ostrijih zakona, vec federalni nivo i drzavni. Ali se tada SDP-u ukazala sansa da "napadnu" na te nivoe pa su njima to i fakturisali umjesto npr. federalnom ministru pravde!?!

P.S. Nemoj misliti da ja mislim da je Koldzo bezgresan. Ima on svojih aferima, ali je puno vise pozitivnih stvari koje je uradio nego propusta koje bih mu zamjerio. Jer npr. kada pricas o budzetu opstine, u njegovom mandatu je on udvostrucen i ja to smatram uspjehom. Ali, neko ko je zlonamjeran reci ce da je to malo i da je trebao biti uvecan 5 puta.
@mba

#913 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by @mba »

ljudi moji koristite zdrav razum svoj, kome sada nije jasno ko i sta je zlatko i njegov SDP onda ili je lud ili se pravi lud ili je na platnoj listi te stranke da siri propagandu....ZELJKO KOMSIC JE JEDAN VELIKI PATRIOTA I COVJEK KOJEG IZUZETNO CIJENIM, ako je on napustio to ruglo od jedne "partije" od tog dana mi je sve jasno, sve ijednoj stranci kojoj je interes partije bitniji nego lli interes drzave, to za mene mogu samo biti ljudjaci i krvopije poput ako se ne varam damira hadzica koji je dao tu izjavu...nece dugo trajati i ta stranka ce dozivjeti debakl poput stranke sda i sulje tihica, nista zlatko nije bolji od njega, komunisti i jedan i drugi!!!

sdp-u daleko kuca bila i njihovoj ideologiji!!!!
wall3

#914 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by wall3 »

Šta SNSD radi u Novom Sarajevu? :shock: :? :x
ZV Keli

#915 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by ZV Keli »

Buffy01 wrote:
V FOR VENDETA wrote:Postovani, zapoceo sam ovu temu jer mislim da ce ovi izbori biti jako neizvjesni, zelim da cujem i vase misljenje!
Dakle, tema su Lokalni izbori 2012. godine, konkretno u Kantonu Sarajevo... neizvjesno ili ne, moja je prognoza sljedeća (kada su u pitanju načelničke pozicije i većina u općinskim vijećima):

1. Centar - SBB BiH
2. Hadžići - SBB BiH
3. Ilidža - SDA
4. Ilijaš - SBB BiH
5. Novi Grad - SDP
6. Novo Sarajevo - SDA
7. Stari Grad - SBB BiH
8. Trnovo - SBiH
9. Vogošća - SDP

Da li je prognoza tačna, vidjet ćemo u oktobru
Evo moje koja se na tvoju nadovezuje.

1. Centar - SDP
2. Hadžići - SBB
3. Ilidža - SDA
4. Ilijaš - SBB
5. Novi Grad - SDP
6. Novo Sarajevo - SDA
7. Stari Grad - SDA
8. Trnovo - SBiH
9. Vogošća - SDA

Vogosca,Ilidza i Stari Grad su tradicionalno SDA,Centar SDP,Hadzici nekada SDA sada vrlo moguce SBB,Novi Grad ce biti izmedju SBB i SDA,Novo Sarajevo ima najbolje nacelnika BiH pa stim ce uzeti opet SDA,Trnovo je veoma populacijski malo ali eto moglo bi biti da uzme SBIH i Ilijas je jak centar SDA sada cemo vidjeti ko ce uzeti a vrlo moguce je da ce uzeti SBB
ZV Keli

#916 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by ZV Keli »

REXONI wrote:Što se tiče Ilidže ne znam šta če biti ilidžanci su ljuti na memića otkad je čemprese posadio u fontanu a one jabuke da i ne spominjemo kako če proći to bog zna. Tu nastupa SDP i SBB zavisi koliko budu uspješni pa čemo vidjeti šta će ilidžanci odlučiti čemprese ili napredak.
Novi Grad tu SDP već ima dobro uhodani sistem ostavljen od strane Damira Hadžića koji napravio gotovo idealan sistem svaka čast iako mu ja zamjeram što je sjeverni i sjverno istočni dio općine skroz zapustio a samo je se posvetio dobrinji gdje ima veliki broj glasova. Što se tiče SBB, SDA i SDP u općinskom vijeću tu će biti u dva tri vijećnika ali SDP debija načelnika.
Novo Sarajevo tu je situacija neizvjesna do bola Koldžo, Hulusić i Muharemović pitanje je sad dali će građani novog sarajeva pasti na šanere ili na obrazovane mlade ljude po mojoj procijeni Hulusić uzima. Načelniče Hulusić sretno sa općinom novo Sarajevo.
Centar 100 % Dragan Vikić jer je dokazao svoju lojalnost ovom gradu i državi kad je najgore bilo to se mora poštovati i cijeniti svaka čast Vikiću. U Centru većinu vijeća će uzeti SDP to je normalno a onda ide SBB ono što ostane ići će na SDA i ove ostale.
Stari Grad institucija zvana Hadžibajrić uzima jer je dokazao u prethodnim mandatima šta zna šta može i kako će to da uradi svaka čast načelniče idemo do pobijede. SDP isto će imati dobar broj vijećnika onda SBB i ostatak SDA.
To je to što se tiče grada Sarajeva
Ocito si klasicni jurisnik neke stranke,ocito SBB,ovdje prosipas propagandu koje bi se i Gebels postidio.Ti glasaj za koga hoces ali ne uvjeravaj nas ostale da je SBB najbolje rjesenje jer je daleko od toga.
racionalista

#917 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by racionalista »

hadzici i sbb pa jestel vi normalni :D
Seawolf

#918 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Seawolf »

REXONI wrote:
wall3 wrote:Šta SNSD radi u Novom Sarajevu? :shock: :? :x
Imaju listu od sedam ljudi i izlaze na općinske izbore, prije rata oni su pobijedili u novom sarajevu.
Izvini, šta misliš reći time da je SNSD prije rata, pobijedio u Novom Sarajevu? Prije kojeg rata?
Bosnjak333

#919 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

REXONI wrote:
Bosnjak333 wrote:
REXONI wrote:
Po ovim pretpostavkama ti si očigledno jurišnik i prvo borac SDA stranke i drago mi je pa ima i takvi. što se tiče Vogošće viste desetkovani jer glasačka populacija koje je porijeklom iz srebrenice odjavila je se radi glasanja u srebrenici to je se isto sad desilo na svim Kantonalnim Općinama. A po prirodi stvari to su sve glasači SDA stranke.
što se tiče Starog Grada mislim da u tom djelu Sarajeva nitko ne može priči Hadžibajriću i samim tim osvojiti mjesto Načelnika. A što se tiče centra to sigurno uzima Dragan Vikić za tu pretpostavku stavljam ruku u vatru.
Nitko se kaze u Hrvatskoj ili je i vas Sandzaklija Fahro naucio da tako pricate. :? :? :?
U Srebrenici se iz Federacije registrovalo 2000 biraca ne moze biti da su svi zivjeli u Vogosci. :D :D :D
Ljudi svojim prognozama SBB-u daju Ilijas i Hadzice(mada je to 100 % nemoguce),a ti opet nezadovoljan jer je jasno da necete osvojiti nista. :D
To ko će i koliko osvojiti na svu sreću niti ti a ni ja neodlućujemo 2000 glasača to je veliki broj ako se razumiješ u politički proces, a znaš li koliko je teško osvojiti jedan novi glas a ne na startu odmah izgubiti 2000 glasova.
2000 glasaca jeste veilk broj,ali nisu svi iz Vogosce.Ti pricas kao da se u Vogosci 5000 ljudi odjavilo pa SDA ne moze ponovo pobjediti.Srebrenicana imas mnogo u Vogosci,Tuzli,Zivinicama,Srebreniku,Zavidovicima,na Ilidzi i jos u mnogim drugim mjestima.Znaci podjeli 2000 ljudi na ta mjesta,a ne samo na Vogoscu.
volant

#920 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by volant »

Naša stranka će uzeti jedno načelničko mjesto u Sarajevu. Dosta više ublehe, trebaju nam mladi ljudi koji znaju raditi i nisu potkupljivi. :bih:
FOČANSKI PROPISI

#921 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

volant wrote:Naša stranka će uzeti jedno načelničko mjesto u Sarajevu. Dosta više ublehe, trebaju nam mladi ljudi koji znaju raditi i nisu potkupljivi. :bih:
Kako će uzeti kad ni kandidata nemaju?
Nek podrže našeg KEREŠ JASMIRA,pa će ih on pripaziti.
FOČANSKI PROPISI

#922 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

ZV Keli wrote: Evo moje koja se na tvoju nadovezuje.

1. Centar - SDP
2. Hadžići - SBB
3. Ilidža - BNS
4. Ilijaš - SBB
5. Novi Grad - BNS
6. Novo Sarajevo - BNS
7. Stari Grad - SDA
8. Trnovo - SBiH
9. Vogošća - SDA
Slažem se u potpunosti!
Doktor29

#923 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

FOČANSKI PROPISI wrote:
ZV Keli wrote: Evo moje koja se na tvoju nadovezuje.

1. Centar - SDP
2. Hadžići - SBB
3. Ilidža - BNS
4. Ilijaš - SBB
5. Novi Grad - BNS
6. Novo Sarajevo - BNS
7. Stari Grad - SDA
8. Trnovo - SBiH
9. Vogošća - SDA
Slažem se u potpunosti!
Hadzici SBB...koga su kandidovali Edina Dzeku mozda :D
Doktor29

#924 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Ne znam koliko pratis ovaj Topik, kakvih je sve tu postova bilo od ekipe kojoj i on pripada, da ti se zivot smuci, bez zareza i tacke pisu, ovaj je cak i najpismeniji :shock:
neki

#925 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by neki »

REXONI wrote:NEKI

Vrati se u podrum odakle si i došao.
nepismen i jos i nekulturan i bezobrazan...to je znaci ta nova snaga na bh politickom nebu :-)
Post Reply