Može li mi iko reći koja je stranka A SDA?
Koja je razlika između nje i SDA?
Valja li uopšte?
vijesti.ba inache sbih.baREXONI wrote:Osipanje kadrova SDP-a BiH
Hanka Vajzović napustila SDP BiH
Nastavlja se osipanje kadrova SDP-a. Nakon Željka Komšića, ovu stranku napustila je i ugledna univerzitetska profesorica Hanka Vajzović. Njen izlazak iz stranke, doveo je SDP u velike probleme u Kantonu Sarajevo.
Pogledajte više u prilogu:
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/10130 ... P-BiH.html
Avaz inace SBB,FTV inace SDP i???_Reds_ wrote:vijesti.ba inache sbih.baREXONI wrote:Osipanje kadrova SDP-a BiH
Hanka Vajzović napustila SDP BiH
Nastavlja se osipanje kadrova SDP-a. Nakon Željka Komšića, ovu stranku napustila je i ugledna univerzitetska profesorica Hanka Vajzović. Njen izlazak iz stranke, doveo je SDP u velike probleme u Kantonu Sarajevo.
Pogledajte više u prilogu:
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/10130 ... P-BiH.html
Joj Tarika, sta ovo on piseLeftist wrote:Kakva nepismenost kandidata za nacelnika :
SBB u Vogosci, Tarik Curic:
http://www.facebook.com/groups/404741892920646/
Isto tako Suman iz SDP-a, Novi Grad, je jako nepismen. U jednoj fb prepirci s njim, gdje me optuzio kako pljujem po SDP-u (a bivsi sam clan) zato sto nisam dospio na listu![]()
![]()
. Elementarno je nepismen : neznam, nemogu.....
Da nas zanima sta Avaz pise kupovali bi ga, postedi nas vasih formataREXONI wrote:Tihić i Dodik zaustavljaju BiH! (VIDEO)
Ovako SDA brani BiH združujući se sa njenim najvećim neprijateljem i razaračem svaka čast SDA.
„Jasno je da su se gospodin Tihić i gospodin Dodik našli na zajedničkim interesima, a to je da se smijeni neko ko je personifikacija brane dvjema politikama koje zaustavljaju BiH ka EU, i vode RS i fildžan državicu ka nekoj svojoj državnosti“, rekao je Lagumdžija o zahtjevu predsjednika RS i lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika za njegovu smjenu sa mjesta ministra vanjskih poslova BiH.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-min ... u-bih.html
A bilo je "saposla", penjes se laganosakrova wrote:Bajram Serif Mubarek Olsun svima ko slavi,
Pozdrav svima vama samo me interesuje doktore pa ko je kriv onda za dosadasnju situaciju?
Ako su SDA i SDP imali vecinsku vlast kao koalicija ili ne zajedno su se dogovarali, kako je onda SBB kriv stranka postoji od ja mislim 2009?
Ne razumijem kako mozes prodavati maglu i misliti da su citaoci Klix.ba telad da stvarno vjeruju u te tvoje lazi.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”sakrova wrote:Bajram Serif Mubarek Olsun svima ko slavi,
Pozdrav svima vama samo me interesuje doktore pa ko je kriv onda za dosadasnju situaciju?
Ako su SDA i SDP imali vecinsku vlast kao koalicija ili ne zajedno su se dogovarali, kako je onda SBB kriv stranka postoji od ja mislim 2009?
Ne razumijem kako mozes prodavati maglu i misliti da su citaoci Klix.ba telad da stvarno vjeruju u te tvoje lazi.
tvsabina wrote:Zbilja uživam u konverzaciji s vama iako smo na potpuno različitim pozicijama jer pričamo KONKRETNO o lokalnim pitanjima. Apsolutnoi 100 % uvažavam pravo da vi svoj glas date kome želite. To je osnovno ljudsko pravo.Vi poštujte pravo da sam u kandidatkinji o kojoj smo pisali prepoznala najbolju a sigurna sam da se ne varam. Ona jeste najbolja.
PS...varate se nije do EP popločano nego do mosta na Grbavici...ali važno je da šetamo jer je to zdravo i animirajte ljude da što više šetaju....pozdrav
Evo moje koja se na tvoju nadovezuje.Buffy01 wrote:Dakle, tema su Lokalni izbori 2012. godine, konkretno u Kantonu Sarajevo... neizvjesno ili ne, moja je prognoza sljedeća (kada su u pitanju načelničke pozicije i većina u općinskim vijećima):V FOR VENDETA wrote:Postovani, zapoceo sam ovu temu jer mislim da ce ovi izbori biti jako neizvjesni, zelim da cujem i vase misljenje!
1. Centar - SBB BiH
2. Hadžići - SBB BiH
3. Ilidža - SDA
4. Ilijaš - SBB BiH
5. Novi Grad - SDP
6. Novo Sarajevo - SDA
7. Stari Grad - SBB BiH
8. Trnovo - SBiH
9. Vogošća - SDP
Da li je prognoza tačna, vidjet ćemo u oktobru
Ocito si klasicni jurisnik neke stranke,ocito SBB,ovdje prosipas propagandu koje bi se i Gebels postidio.Ti glasaj za koga hoces ali ne uvjeravaj nas ostale da je SBB najbolje rjesenje jer je daleko od toga.REXONI wrote:Što se tiče Ilidže ne znam šta če biti ilidžanci su ljuti na memića otkad je čemprese posadio u fontanu a one jabuke da i ne spominjemo kako če proći to bog zna. Tu nastupa SDP i SBB zavisi koliko budu uspješni pa čemo vidjeti šta će ilidžanci odlučiti čemprese ili napredak.
Novi Grad tu SDP već ima dobro uhodani sistem ostavljen od strane Damira Hadžića koji napravio gotovo idealan sistem svaka čast iako mu ja zamjeram što je sjeverni i sjverno istočni dio općine skroz zapustio a samo je se posvetio dobrinji gdje ima veliki broj glasova. Što se tiče SBB, SDA i SDP u općinskom vijeću tu će biti u dva tri vijećnika ali SDP debija načelnika.
Novo Sarajevo tu je situacija neizvjesna do bola Koldžo, Hulusić i Muharemović pitanje je sad dali će građani novog sarajeva pasti na šanere ili na obrazovane mlade ljude po mojoj procijeni Hulusić uzima. Načelniče Hulusić sretno sa općinom novo Sarajevo.
Centar 100 % Dragan Vikić jer je dokazao svoju lojalnost ovom gradu i državi kad je najgore bilo to se mora poštovati i cijeniti svaka čast Vikiću. U Centru većinu vijeća će uzeti SDP to je normalno a onda ide SBB ono što ostane ići će na SDA i ove ostale.
Stari Grad institucija zvana Hadžibajrić uzima jer je dokazao u prethodnim mandatima šta zna šta može i kako će to da uradi svaka čast načelniče idemo do pobijede. SDP isto će imati dobar broj vijećnika onda SBB i ostatak SDA.
To je to što se tiče grada Sarajeva
Izvini, šta misliš reći time da je SNSD prije rata, pobijedio u Novom Sarajevu? Prije kojeg rata?REXONI wrote:Imaju listu od sedam ljudi i izlaze na općinske izbore, prije rata oni su pobijedili u novom sarajevu.wall3 wrote:Šta SNSD radi u Novom Sarajevu?![]()
![]()
2000 glasaca jeste veilk broj,ali nisu svi iz Vogosce.Ti pricas kao da se u Vogosci 5000 ljudi odjavilo pa SDA ne moze ponovo pobjediti.Srebrenicana imas mnogo u Vogosci,Tuzli,Zivinicama,Srebreniku,Zavidovicima,na Ilidzi i jos u mnogim drugim mjestima.Znaci podjeli 2000 ljudi na ta mjesta,a ne samo na Vogoscu.REXONI wrote:To ko će i koliko osvojiti na svu sreću niti ti a ni ja neodlućujemo 2000 glasača to je veliki broj ako se razumiješ u politički proces, a znaš li koliko je teško osvojiti jedan novi glas a ne na startu odmah izgubiti 2000 glasova.Bosnjak333 wrote:Nitko se kaze u Hrvatskoj ili je i vas Sandzaklija Fahro naucio da tako pricate.REXONI wrote:
Po ovim pretpostavkama ti si očigledno jurišnik i prvo borac SDA stranke i drago mi je pa ima i takvi. što se tiče Vogošće viste desetkovani jer glasačka populacija koje je porijeklom iz srebrenice odjavila je se radi glasanja u srebrenici to je se isto sad desilo na svim Kantonalnim Općinama. A po prirodi stvari to su sve glasači SDA stranke.
što se tiče Starog Grada mislim da u tom djelu Sarajeva nitko ne može priči Hadžibajriću i samim tim osvojiti mjesto Načelnika. A što se tiče centra to sigurno uzima Dragan Vikić za tu pretpostavku stavljam ruku u vatru.![]()
![]()
![]()
U Srebrenici se iz Federacije registrovalo 2000 biraca ne moze biti da su svi zivjeli u Vogosci.![]()
![]()
![]()
Ljudi svojim prognozama SBB-u daju Ilijas i Hadzice(mada je to 100 % nemoguce),a ti opet nezadovoljan jer je jasno da necete osvojiti nista.
Kako će uzeti kad ni kandidata nemaju?volant wrote:Naša stranka će uzeti jedno načelničko mjesto u Sarajevu. Dosta više ublehe, trebaju nam mladi ljudi koji znaju raditi i nisu potkupljivi.
Slažem se u potpunosti!ZV Keli wrote: Evo moje koja se na tvoju nadovezuje.
1. Centar - SDP
2. Hadžići - SBB
3. Ilidža - BNS
4. Ilijaš - SBB
5. Novi Grad - BNS
6. Novo Sarajevo - BNS
7. Stari Grad - SDA
8. Trnovo - SBiH
9. Vogošća - SDA
Hadzici SBB...koga su kandidovali Edina Dzeku mozdaFOČANSKI PROPISI wrote:Slažem se u potpunosti!ZV Keli wrote: Evo moje koja se na tvoju nadovezuje.
1. Centar - SDP
2. Hadžići - SBB
3. Ilidža - BNS
4. Ilijaš - SBB
5. Novi Grad - BNS
6. Novo Sarajevo - BNS
7. Stari Grad - SDA
8. Trnovo - SBiH
9. Vogošća - SDA
nepismen i jos i nekulturan i bezobrazan...to je znaci ta nova snaga na bh politickom nebuREXONI wrote:NEKI
Vrati se u podrum odakle si i došao.