LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post Reply
sarajlija_ba

#726 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

Doktor29 wrote: Jel ti poznat takav slucaj u svijetu, da ministi iznajmljuju privatne avione od svojih koalicionih partnera, nemoj ti meni prosipati jeftinu demagogiju i prodavati ulicne fazone, ovo su ozbiljnije stvari ne ne znam jel ih mozes percipirati.
Pa sad, mogao je platiti Fahri ili Dodiku jer niko drugi nema avion koji može iznajmiti.
Jel' teško logički povezati da je bolje platiti Fahri nego Dodiku ?
Ako je to teško onda ćemo to razraditi al' polako da uhvatiš logički tok Zlatkove misli.

A Kebo Mirsad potrošio 7.000 maraka u ovoj godini (a tek je avgust) na parfeme !
A Tihić prošle godine skršio 30.000 maraka na mobitel !

Šta ima kod tebe, kakav si danas 'nako ? :lol:
poznanik

#727 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by poznanik »

sarajlija_ba wrote:Ti si počeo tu neku optuživačku priču kako je neko (čitaj: Fahro) u ratu i kroz krvavu tranziciju došao do bogatstva pa te pitam imaš li ti kakve dokaze za to ili je to po sistemu "pričale mi žene u brijačnici".
Osim paušalnih konstatacija imaš li ti kakve konkretne argumente ?

Čini se da na forumskoj diskusiji ovdje imamo osobno glavnog računovođu svih firmi Fahrudina Radončića :D
StupskaBitanga

#728 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by StupskaBitanga »

iPod wrote:Ma naravno da ih ne moze percipirati, vec je to upravo biznis model kakav se ocekuje ukoliko Fahraon dodje na vlast, a to je da sve zivo iznajmljuje i kupuje od kompanija u svom vlasnistvu. Vjerujem da bi i nacelnici oz reda SBB- imali "moralnu" obavezu da kupuju Dnevni Avaz za svakog uposlenika, kako bi se kadar sto bolje obrazovao iz pera Cevre i Fadila Mandala....
a prostorije institucija od opstinskog do drzavnog nivoa bi bile u ATT i ABC
sarajlija_ba

#729 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

iPod wrote:Ma naravno da ih ne moze percipirati, vec je to upravo biznis model kakav se ocekuje ukoliko Fahraon dodje na vlast, a to je da sve zivo iznajmljuje i kupuje od kompanija u svom vlasnistvu. Vjerujem da bi i nacelnici oz reda SBB- imali "moralnu" obavezu da kupuju Dnevni Avaz za svakog uposlenika, kako bi se kadar sto bolje obrazovao iz pera Cevre i Fadila Mandala....
Zapadnjački model biznisa.
Kupi kartu pa se vozaj a nemoj se vozati na račun narodnih para.
Jbg, svemu dođe kraj pa će tako i nerazumnom i rasipničkom trošenju narodnih para koje je SDA radila godinama a sada to radi i Zlatko.
Kapiš ?
iPod

#730 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by iPod »

Nije ovo Njemacka, ovo je Bosna i Hercegovina gdje vecina nema sta da jede i gjde vecina sklapa kraj sa krajem. Hoce da glumi velicinu sa nasih ledja. Uostalom Dodik bi mu ga vjerovatno dao dzaba, za razliku od ovog KOS-ovog obavjestajca koji i naplati svoje usluge.

Nek se voza komercijalnim letovi a kao i svi, jer mi nismo neka sila iz EU da glumi velicinu.... BTW. Landing za privatne avione izadje kao i za komercijalne letove stoga tu pricu mogu macku o rep...

Stvari treba jasno postaviti i reci.

Fahraon nije nista jeftinije dao svoj avion na uslugu MVP nego da su se vozikali komercijalnim letovima, vec je muku naroda iz BIH u Siriji iskoristio za promociju svog "merhameta", kao i svaku nepogodu koja je zadesila ovu drzavu, Fahraon je koristio za tlacenje onih na vlasti, sjetite se snjega u Sarajevu... I natpisa u Dnevnom Avazu kada je doslovno pozivao na linc...

BTW. Porodice iz BiH koje su pobjegle iz Sirije u BIH ce se iz Istanbula vratiti autobusom....
Last edited by iPod on 15/08/2012 02:12, edited 1 time in total.
sarajlija_ba

#731 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

StupskaBitanga wrote:
a prostorije institucija od opstinskog do drzavnog nivoa bi bile u ATT i ABC
Da SDA ima približno takve prostorije možda bi oni smjestili tamo sve Vlade i prateće institucije ali...neJmaaaa :D
Šalim se naravno.

Teško je vama shvatiti da se neko ne bori za vlast da bi zaradio na muci i sirotinji ovog naroda.
Kad dođemo na vlast...samo će vam se reći...no sikiriki do tad ba ;)
StupskaBitanga

#732 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by StupskaBitanga »

Da li je iko vama simpatizerima SBB koji sanjate bolju buduccnost u roku od odmah rekao kako i na koji nacin cete to implementirati
Da se bolje izrazim kako lokalne jedinice samouprave pokrenuti da nam krene koji je to vas magicni stapic koji tvrdite da imate
sarajlija_ba

#733 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

iPod wrote:Nije ovo Njemacka, ovo je Bosna i Hercegovina gdje vecina nema sta da jede i gjde vecina sklapa kraj sa krajem. Hoce da glumi velicinu sa nasih ledja. Uostalom Dodik bi mu ga vjerovatno dao dzaba, za razliku od ovog KOS-ovog obavjestajca koji i naplati svoje usluge.

Nek se voza komercijalnim letovi a kao i svi, jer mi nismo neka sila iz EU da glumi velicinu.... BTW. Landing za privatne avione izadje kao i za komercijalne letove stoga tu pricu mogu macku o rep...
Pa, nije vam Fahro kriv što nemate šta da jedete.
Obratite se SDA rukovodstvu koje vas je dovelo do ovoga.

I...reci Zlatku da ne izigrava mangupa nego da fino sjeden u AirBosna i da plati kartu k'o i sav normalan svijet a ne da troši tvoje pare na privatne letove.
Da je Fahro Ministar inostranih poslova on bi upalio svoj avion i o svom trošku išao gdje treba, E sad, nisu svi ko Fahro.
Jel' pošteno ?
sarajlija_ba

#734 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

StupskaBitanga wrote:Da li je iko vama simpatizerima SBB koji sanjate bolju buduccnost u roku od odmah rekao kako i na koji nacin cete to implementirati
Da se bolje izrazim kako lokalne jedinice samouprave pokrenuti da nam krene koji je to vas magicni stapic koji tvrdite da imate
Magični štapić je 40 doktora i magistara nauka a ne bravar poput Koldže ili matičar poput Tihića.
To je jedan od štapića a ima ih još.

Što se tiče lokalne samouprave tu će biti borba na više kolosijeka istovremeno:
1. sistematizacija radnih mjesta i otpuštanje viška radne snage
2. smanjenje potrošnje (Općina Novo Sarajevo samo na kancelarijski materijal godišnje troši 500.000 maraka)
3. ukidanje dnevnica koje mnogi naplaćuju iako idu na teren u radno vrijeme
4. efikasnije ustrojavanje općinske administracije (da se građani ne osjećaju kao da su došli pred oltar kad dođu pred šalter)
5. kontrola rada nevladinih organizacija (to danas većinm SDA organizacije)

Jel' dovoljno ili da još nabrajam ?
Mito i korupcija, rokovi iz upravnog postupka...itd, se podrazumijevaju kao prioriteti.
sarajlija_ba

#735 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

Lud i ponosan wrote: Hajde onda, majka mu stara, kad se pravimo naivni i glupi, da te pitam, imas li dokaze da je SDA pokrala pare od donacija? Imas li ikakve dokaze da je Nedzad Brankovic ukrao i jednu marku? Da li imas ikakve konkretne argumente? Ili ides po principu "pricale zene u brijacnici"?

U pravnim drzavama bi odgovor na to pitanje dobio od sudije i porote. U drzavama u tranziciji, iz koje se ne nazire svjetlo na kraju tunela, osudjenici mogu biti samo i iskljucivo sitne ribe.
Ja se ne sjecam da je iko poslije rata iz tzv. elite, narocito iz perioda kad su Fahra i SDA bili u ljubavi (vrhunac te veze je bio kredit iz razvojne banke), odgovarao za kriminal koji je pocinio i dalje to cini. A primjera je milion.
Ja se ne sjecam da je iko odgovarao za korupciju i nepotizam, a ovo je drzava u kojoj su te pojave sasvim normalne i uobicajne.
Ja se ne sjecam da je zakonodavac ispitao porijeklo imovine "sposobnih glavesina", koji su maksimalno profitirali na muci i patnji obicnog naroda.

Ali, doce period za naplatu. Prije ili kasnije. ;)

P.S. Nesto mnogo pljujes po SDA, a citali smo godinama hvalospjeve o njima u novinama tajkuna kojeg sad podrzavas. Malo licemjerno, ali takvi smo mi. I kao sto rekoh, praksa angazmana svjeze krvi i vrbovanje omladine mi daje za pravo da ovu stranku stavim u ravan sa svim ostalim, iako nemaju dana "staza". To je jedan mulj, zabokrecina, u kojoj se snalaze samo podobni i ulizice. Oni koji ne biraju sredstva da dodju do cilja. I hvala, takvi mi nece krojiti buducnost. Nadam se.
Sudovi i tužilaštvo pripadaju SDA-u...mislio sam da se oko toga ne moramo raspravljati.
Da je SDA išta konkretno imala protiv Radončića dosad bi ga milion puta optužili i osudili.
Možeš li dati barem jedan promil šanse da Fahro nije lopov naspram 99.999% tvrdnji da je kriv, da je lopov...itd ?
A sve si šatro neutralan i realan...

Šta ima realni ? :D
Doktor29

#736 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

sarajlija_ba wrote:
StupskaBitanga wrote:Da li je iko vama simpatizerima SBB koji sanjate bolju buduccnost u roku od odmah rekao kako i na koji nacin cete to implementirati
Magični štapić je 40 doktora i magistara nauka a ne bravar poput Koldže ili matičar poput Tihića.
To je jedan od štapića a ima ih još.

Što se tiče lokalne samouprave tu će biti borba na više kolosijeka istovremeno:
1. sistematizacija radnih mjesta i otpuštanje viška radne snage
2. smanjenje potrošnje (Općina Novo Sarajevo samo na kancelarijski materijal godišnje troši 500.000 maraka)
3. ukidanje dnevnica koje mnogi naplaćuju iako idu na teren u radno vrijeme
4. efikasnije ustrojavanje općinske administracije (da se građani ne osjećaju kao da su došli pred oltar kad dođu pred šalter)
5. kontrola rada nevladinih organizacija (to danas većinm SDA organizacije)

Jel' dovoljno ili da još nabrajam ?
Mito i korupcija, rokovi iz upravnog postupka...itd, se podrazumijevaju kao prioriteti.
Kao da citam Avaz :-) :-)
Doktor29

#737 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

sarajlija_ba wrote:
Lud i ponosan wrote: Hajde onda, majka mu stara, kad se pravimo naivni i glupi, da te pitam, imas li dokaze da je SDA pokrala pare od donacija? Imas li ikakve dokaze da je Nedzad Brankovic ukrao i jednu marku? Da li imas ikakve konkretne argumente? Ili ides po principu "pricale zene u brijacnici"?

U pravnim drzavama bi odgovor na to pitanje dobio od sudije i porote. U drzavama u tranziciji, iz koje se ne nazire svjetlo na kraju tunela, osudjenici mogu biti samo i iskljucivo sitne ribe.
Ja se ne sjecam da je iko poslije rata iz tzv. elite, narocito iz perioda kad su Fahra i SDA bili u ljubavi (vrhunac te veze je bio kredit iz razvojne banke), odgovarao za kriminal koji je pocinio i dalje to cini. A primjera je milion.
Ja se ne sjecam da je iko odgovarao za korupciju i nepotizam, a ovo je drzava u kojoj su te pojave sasvim normalne i uobicajne.
Ja se ne sjecam da je zakonodavac ispitao porijeklo imovine "sposobnih glavesina", koji su maksimalno profitirali na muci i patnji obicnog naroda.

Ali, doce period za naplatu. Prije ili kasnije. ;)

P.S. Nesto mnogo pljujes po SDA, a citali smo godinama hvalospjeve o njima u novinama tajkuna kojeg sad podrzavas. Malo licemjerno, ali takvi smo mi. I kao sto rekoh, praksa angazmana svjeze krvi i vrbovanje omladine mi daje za pravo da ovu stranku stavim u ravan sa svim ostalim, iako nemaju dana "staza". To je jedan mulj, zabokrecina, u kojoj se snalaze samo podobni i ulizice. Oni koji ne biraju sredstva da dodju do cilja. I hvala, takvi mi nece krojiti buducnost. Nadam se.
Sudovi i tužilaštvo pripadaju SDA-u...mislio sam da se oko toga ne moramo raspravljati.
Da je SDA išta konkretno imala protiv Radončića dosad bi ga milion puta optužili i osudili.
Možeš li dati barem jedan promil šanse da Fahro nije lopov naspram 99.999% tvrdnji da je kriv, da je lopov...itd ?
A sve si šatro neutralan i realan...

Šta ima realni ? :D
Kakoste vi zatrovani, zar moze netko pomisliti da jedna stranka nekoga optuzuje i tuzi i jos to napise. Daj ti nama stavi Fahrinu Biografiju, da mi vidimo tko je on, ukljuci i obrazovanje u nju
SA 071

#738 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by SA 071 »

Lud i ponosan wrote:
SA 071 wrote:
Pa za ovih 20 godina su svi imali priliku vladati i pokazati sta mogu i znaju. I sve gore od goreg. Onda ih sve treba pokopati, a tako ne ide. Cak se od ovih "vecih" stranaka SBiH cini i najmanje losom opcijom. Ali najmanje losom, a ne i dobrom. Jebi ga, mora covjek birati ili najbolju opciju ili namanje losu opciju za sebe. Svodi se na isto, samo je pitanje tvog pristupa problemu. Kao ono sa casom, poluprazna ili polupuna, svodi se na isto...
Naravno, slazem se. Sve su to isti ili slicni ljudi koji se vrte na sceni, prvenstveno zahvaljujuci glasackoj bazi koju su formirali tokom decenija vladavine.

SzBiH je minorna stranka koja ce na ovim izborima dobiti jos jednu klempu, te biti adekvatno nagradjena za period "plodne" vladavine. Uz SDA, vjecna lovista su destinacija koju im prizeljkujem.

Ja sam rekao sta mislim da je najbolja opcija, a sta manje losa. Za sada je NS jedino sto ima neki potencijal, ali je njihov kapacitet ogranicen. Bez obzira na to, vjerovatno ce biti moj izbor u oktobru. Manje losa opcija na mjestu nacelnika, o kojoj smo raspravljali, jeste Koldzo, ali postoje mnoge stvari koje ga degradiraju i preko kojih ne mogu, ne trebam i necu preci. Sve dok se zalazem za nesto sasvim drugo. Vrlo jasno.

Ne bih se slozio sa tobom po pitanju ishoda izbora za SDA i SBiH.
SBiH je u protekle 2 godine puno uradila na jacanju lokalne infrastrukture koju su prethodnih 15-tak godina potpuno bili zapostavili. Tako da ce vjerovatno sada imati solidne rezultate i vjerovatno bolje nego na prethodnim izborima sto ce pokazati uzlazni trend oporavka (iako bas ovi i opsti izbori nisu uporedivi).
SDA ce ni kriva ni duzna pokupiti veliki broj glasova zahvaljujuci debaklu SDP-ove politike i nacina vladanja drzavom. Na zalost, SDA se nije reformisala, nije dovela nove svjeze ljude ili vratila neke stare jake kadrove, nego sa opustosenim ljudskim kapacitetima olicenim u jednom Zukicu, Sarajlicu i slicnima ce ostvariti dobar povratnicki rezultat, jer na zalost, i ovakva osiromasena se pokazala boljom i sposobnijom od SDP-a.
NS i SDU kao dvije stranke socijaldemokratske orjentacije ce takodje biti ili bi trebali biti dobitnici ovakve lose politike SDP-a i Lagumdzije. Na zalost, ni oni nece biti nagradjeni od biraca zato sto su se kapacirali i izgradili (a sto jesu), vec iskljucivo kao refleksija na katastrofu koju je napravio SDP.
Nisam samo siguran u rezultat SBB-a. Gebelsova masinerija vec odavno radi, ali mislim da se preracunao jer je isuvise jako stao u zastitu Lagumdzije i SDP-a sto se jednom velikom dijelu njegovih glasaca iz 2010. godine nece svidjeti, jer su oni tada i glasali za njega zbog razocaranja u "reformisanu" politiku SDA i Tihicevog zblizavanja sa "komunistima".

@cetmi
Tihic jeste grobar SDA i ovo sto im se sada desava je direktna posljedica Tihicevog surovanja sa tim istim Lagumdzijom. Lagumdzija ga je prvo okrenuo protiv Silajdzica, a gurao Dodiku i Covicu, pa ga je okrenuo protiv Covica, pa protiv Dodika, da bi ga na kraju i sam odbacio. E sada vidis, posto Klempo ima dobru sposobnost prezivljavanja, on se trgnuo i povukao nekoliko dobrih poteza. Osim ovog njegovog dobrog drzanja u krizi sve ostalo je bilo katastrofa, od 2002. godine do danas.
SA 071

#739 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by SA 071 »

sarajlija_ba wrote:
Ne bih se slozio, sudovi i tuzilastvo su pod uticajem Lagumdzije, a dobrim dijelom i Fahre. I taj uticaj su ostvarili dok je jos SDA suvereno vladala politickom scenom. Zato se medju SDP-ovcima mogla i cuti sprdnja na racun SDA gdje su im se smijali kao "SDA je ispala naivna - ko ih jebe, imali su priliku staviti pod kontrolu sud, policiju i medije, a nisu ko ih jebe kad nisu znali, ali cemo ih zato sada lakse j.....". Pa Zlatko i Fahro koga god tuze dobiju na sudu, cesto u ekspresnom roku...
Seawolf

#740 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Seawolf »

SA 071 wrote: ...SBiH je u protekle 2 godine puno uradila na jacanju lokalne infrastrukture koju su prethodnih 15-tak godina potpuno bili zapostavili. Tako da ce vjerovatno sada imati solidne rezultate i vjerovatno bolje nego na prethodnim izborima sto ce pokazati uzlazni trend oporavka (iako bas ovi i opsti izbori nisu uporedivi)...
@SA 071;

Čini mi se da ni u vrhu Stranke za BiH, ne vjeruju u ovo što ste vi napisali.

Kako možete očekivati "solidne rezultate" od stranke, koja je u Kantonu Sarajevo kandidovala nekoga za načelnika, samo u opštinama Stari Grad, Ilidža, Hadžići, Trnovo i Ilijaš?

Kao da su svjesno priznali da u ostalim opštinama, nemaju kandidate koji mogu parirati kandidatima iz SDA, SDP i Naše stranke.
Last edited by Seawolf on 15/08/2012 09:53, edited 1 time in total.
Seawolf

#741 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Seawolf »

Lud i ponosan wrote: ...
Ja sam rekao sta mislim da je najbolja opcija, a sta manje losa. Za sada je NS jedino sto ima neki potencijal, ali je njihov kapacitet ogranicen. Bez obzira na to, vjerovatno ce biti moj izbor u oktobru ...
@Lud i ponosan;

Ako smatraš da Naša stranka ima ograničen potencijal u tvojoj opštini i da ne možete nakupiti dovoljno glasova za Sabinu da je izglasate za načelnicu, prijavi se kod mene u opštini Centar, da zajedno izglasamo Lejlu. Lejla u Centru, još i ima šanse.
SA 071

#742 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by SA 071 »

Seawolf wrote:
SA 071 wrote: ...SBiH je u protekle 2 godine puno uradila na jacanju lokalne infrastrukture koju su prethodnih 15-tak godina potpuno bili zapostavili. Tako da ce vjerovatno sada imati solidne rezultate i vjerovatno bolje nego na prethodnim izborima sto ce pokazati uzlazni trend oporavka (iako bas ovi i opsti izbori nisu uporedivi)...
@SA 071;

Kako možete očekivati "solidne rezultate" od stranke, koja je u Kantonu Sarajevo kandidovala nekoga za načelnika, samo u opštinama Stari Grad, Ilidža, Hadžići, Trnovo i Ilijaš?

Kao da su svjesno priznali da u ostalim opštinama, nemaju kandidate koji mogu parirati kandidatima iz SDA, SDP i Naše stranke.
Solidne rezultate u odnosu na 2010. godinu koja je bila katastrofa za njih. Nisam ni poredio sa SDA ili SDP. Za svakog sam dao predvidjanje u odnosu na njihove kapacitete. A predloziti kandidata je lako, ali zasto predlagati ljude samo da bi ih predlozio? Ako ne mislis da imas covjeka koji moze nesto uraditi, bolje ga je ne predlagati.
cunga lunga

#743 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by cunga lunga »

Nisu se ni docepali vlasti u punom kapacitetu a vec je pocelo?

KONAČNO/BH MINISTRI PUTUJU DOMAĆIM AVIONIMA: Zlatko Lagumdžija na samit u Meku otišao bosanskim zrakoplovom!!!
Utorak | 14.08.2012.
Ovo je prvi put da jedan bh. zvaničnik koristi usluge domaćeg avio prevoznika; dosad su milioni maraka potrošeni na putovanja naših državnika u organizaciji stranih avio i drugih kompanija. Za nadati se da potez ministra Lagumdžije neće biti tek incident te da će ovo postati praksa svih naših diplomata i političara

U Meki počinje samit Organizacije islamske konferencije posvećen sirijskoj krizi. Samitu u Meki prusustvuje i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija.

Ministar Lagumdžija je, kako saznaje FTV, za ovu priliku iznajmio privatni avion koji je u vlasništvu kompanije Avaz. Posao je sklopljen preko agencije Holivud, a osim ministra Lagumdžije, avionom je letjelo još pet njegovih saradnika i predstavnika medija.

Kako saznaje ** No links ** PORTAL, avion je, zbog alarmantne situacije u Siriji i nepodnošljive situacije u ovoj zemlji, iznamljen ispod ekonomske cijene, dok su novinari Avaza i Hayata platili posebno putovanje svojih novinara.

Inače, tokom noći naš ministar vanjskih poslova Lagumdžija je posjetio Bejrut, gdje se susreo sa ambasadorom BiH u Libanu i Jordanu Darkom Zelenikom i tu se informirao o situaciji u Siriji i o stanju u kojem se nalaze naši građani u ovoj temlji zavaćenoj ratom.

Ovo je prvi put da jedan bh. zvaničnik koristi usluge domaćeg avio prevoznika; dosad su milioni maraka potrošeni na putovanja naših državnika u organizaciji stranih avio i drugih kompanija. Za nadati se da potez ministra Lagumdžije neće biti tek incident te da će ovo postati praksa svih naših diplomata i političara.

(D E P O PORTAL/BLIN MAGAZIN)
Seawolf

#744 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Seawolf »

SA 071 wrote:
Seawolf wrote:
@SA 071;

Solidne rezultate u odnosu na 2010. godinu koja je bila katastrofa za njih. Nisam ni poredio sa SDA ili SDP. Za svakog sam dao predvidjanje u odnosu na njihove kapacitete. A predloziti kandidata je lako, ali zasto predlagati ljude samo da bi ih predlozio? Ako ne mislis da imas covjeka koji moze nesto uraditi, bolje ga je ne predlagati.
Slažem se da ne treba kandidovati ljude za načelnike opština, tek tako.

Ne slažem se da će rezultat Stranke za BiH, biti značajno bolji nego 2010-e. Uostalom, lako je provjeriti: u Kantonu Sarajevo, na listi za Skupštinu Kantona, 2010-e su osvojili 22.173 glasa ili 10,64% od važećih glasova. Nakon 7. oktobra, provjerit ćemo da li je ukupan broj glasova koji će dobiti za liste za opštinska vijeća, unutar devet opština koje čine Kanton Sarajevo, veći ili manji od ovoga broja.
Akibh

#745 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Akibh »

sarajlija_ba wrote:
Doktor29 wrote:
Evo na dnevniku na FTV-u Lagumdzija se voza u Fahraonovom privatnom avionu, a uredno ko fol placeno 6 karata za komercijalni let.... fuj! :x
Jah, i ?
Ti misliš da ga Fahro časti ?
Ne budi dijete ba.
Zlatko je Ministar i može platiti sebi privatni avion državnim parama.
A to što Fahro ima privatni avion i pilota i sve to može iznajmiti za finu sumu...to je izgleda nedostatak u Bosni?
Nemojte ba baliluka...

Plati pa se klati jarane :wink:
Pa ima avion (i jahtu) jer otkida od svojih uposlenika.
Smanjenje plate, otkazi, sistematizacija, pa tako ukrug

Ova kupovina je najodvratnija stvar napravljena od bilo kojeg politicara u zadnjih nekoliko godina.

Veliko NE SBB-u
Akibh

#746 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Akibh »

sarajlija_ba wrote:
Da SDA ima približno takve prostorije možda bi oni smjestili tamo sve Vlade i prateće institucije ali...neJmaaaa :D
Šalim se naravno.

Teško je vama shvatiti da se neko ne bori za vlast da bi zaradio na muci i sirotinji ovog naroda.
Kad dođemo na vlast...samo će vam se reći...no sikiriki do tad ba ;)
Da, narod jeste naopak ali bas toliko da dovede Tornjaka na vlast, ipak ne vjerujem.
Fahro, necovjek koji zaradjuje na muci i srotinji ovog naroda vec godinama, nece to proci...
Akibh

#747 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Akibh »

sarajlija_ba wrote: Da je Fahro Ministar inostranih poslova on bi upalio svoj avion i o svom trošku išao gdje treba, E sad, nisu svi ko Fahro.
Jel' pošteno ?
:D Ovo postaje sve zanimljivije.
Fahro, lopov koji iz oka krade, ide o svom trosku sa svojim avionom.
Aaaa, zemljo, otvori se
Doktor29

#748 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

REXONI wrote:Sad vidim da mrzite i prezirete sve što nije SDA ili gdje vi nemate tala to je jadno i garantujem vam da če vas narod kazniti na prestojećim izborima.
iznosiš neistine o tome kako se otpuštaju radnici avaza što nije istina radnika ima dovoljno a to da je se plata smanjila e to je sad stvarno laž.
Imam druga koji radi u avazu i plata je svakog prvog u mjesecu tako da molim vas ne izmišljajte time nećete odvratiti narod od toga da vas kazni 7 oktobra.
Odlučno ne više SDA.
Pobjedimo beznadje :skoljka:
poznanik

#749 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by poznanik »

Akibh wrote:
sarajlija_ba wrote: Da je Fahro Ministar inostranih poslova on bi upalio svoj avion i o svom trošku išao gdje treba, E sad, nisu svi ko Fahro.
Jel' pošteno ?
:D Ovo postaje sve zanimljivije.
Fahro, lopov koji iz oka krade, ide o svom trosku sa svojim avionom.
Aaaa, zemljo, otvori se
Možda si htio napisati: "Ovo Fahrino poštenje postaje sve zanimljivije" :D
hamidkuca

#750 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by hamidkuca »

...
Last edited by Anonymous on 15/08/2012 11:02, edited 1 time in total.
Reason: banned
Post Reply