Izvini molim te nisam vidjela ali su se moje pretpostavke obistinile mlad covjek je u pitanju sto se moglo i ocekivati ipak je njima slogan bolja buducnostDoktor29 wrote:Sad ti covjek napisa ime kandidata, kako ce ga kriti kada ga je morao odavno prijaviti za CIPS...sta trolate bez veze i ne citate nistaHadzira wrote:Onda je ocigledno da sbb sprema nesto slicno kao sa Vikicem cim jos ne izlaze u javnost sa imenom kandidata za nacelnika u N Sarajevu. Sasvim sigurno da nisu naivni, ali moj glas ide nekom sasvim drugom pa makar me i pozitivno iznenadili sa nekim mladim covjekom ili zenom
LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
-
Hadzira
#551 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
-
Doktor29
#552 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Obistinile su ti se jer si to vec znala, prodajes naivnu pricu bez veze i reklamiras tog tipa, govoris da ga kriju a zakonski je morao biti prijavljen CIPS-u vec 20 danaHadzira wrote:Izvini molim te nisam vidjela ali su se moje pretpostavke obistinile mlad covjek je u pitanju sto se moglo i ocekivati ipak je njima slogan bolja buducnostDoktor29 wrote:Sad ti covjek napisa ime kandidata, kako ce ga kriti kada ga je morao odavno prijaviti za CIPS...sta trolate bez veze i ne citate nistaHadzira wrote:Onda je ocigledno da sbb sprema nesto slicno kao sa Vikicem cim jos ne izlaze u javnost sa imenom kandidata za nacelnika u N Sarajevu. Sasvim sigurno da nisu naivni, ali moj glas ide nekom sasvim drugom pa makar me i pozitivno iznenadili sa nekim mladim covjekom ili zenom
-
Seawolf
#553 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Inače, apropo žena i SBB-a, moram reći da me ne veseli to što poznam dosta ljudi koji postaju simpatizeri SBB-a, ali ono što me veseli je to da su svi oni muškarci.
A žene (srećom) čine polovinu biračkog tijela.
A žene (srećom) čine polovinu biračkog tijela.
-
Doktor29
#554 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
tvsabina
Ja bih iskreno volio da vidim zenu, na poslu ja imam bolja iskustva sa zenama nego sa muskarcima, nekako su puno odgovornije i konkretnije ali samo u poslu
Ja bih iskreno volio da vidim zenu, na poslu ja imam bolja iskustva sa zenama nego sa muskarcima, nekako su puno odgovornije i konkretnije ali samo u poslu
-
Seawolf
#555 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ne nudi ništa ni bolje ni gore od dosadašnjeg, jer do sada niste imali kandidate ni u jednoj opštini. Ovo su vam prvi opštinski izbori na kojima učestvujete.Hadzira wrote:Nisam uspjela nista naci o tom kandidatu a zivo me interesuje sta to on nudi bolje od dosadasnjeg?Seawolf wrote:Kandidat SBB-a za načelnika opštine Novo Sarajevo je Mirza Hulusić, diplomirani arhitekta, rođen 1982-e u Tuzli.tvsabina wrote:... e ne znam ko je SBB-ovac/ka dok ostale partije ne razmatram jer smatram da neće preći cenzus...dakle subjektivna procjena u Novom Sarajevu SBB pa NS pa SDA pa SDP....
Nadam se da će kod vas pobijediti Sabina, a kod nas Lejla, pa da se naše dvije opštine izdvoje iz sastava Kantona (a i države, dok se ista ne normalizuje).
Pozdrav.
-
Hadzira
#556 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Doktor29
ja se trudim kao da saznam sto vise o izborima. Kao glavni oslonac koristim inetrent na kojem nema nikakvih podataka o hulusicu kao kandidatu sbb za nacelnika. Uvjeri me u suprtono! Pozdrav
ja se trudim kao da saznam sto vise o izborima. Kao glavni oslonac koristim inetrent na kojem nema nikakvih podataka o hulusicu kao kandidatu sbb za nacelnika. Uvjeri me u suprtono! Pozdrav
-
Doktor29
#557 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Nisam ja tu da te uvjeravam u bilo sta ali mi se zeludac pokrene od tih jeftinih trikova da ne znas ime i da ga SBB krije i onda ti kao pretpostavila da je netko mlad...come on....mozete to i boljeHadzira wrote:Doktor29
P.S.
Ako vec koristis net zasto nisi otisla na stranicu CIPS-a, to je prvo i jedino mjesto gdje se ti podatci traze a oni tamo stoje dugo vec..ugodno trolanje
-
tigaro
#558 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
meni nije jasno tvrdi ova da neke politićke opcije kriju ko je gdje kandidovan ali ljudi to nije moguće kad su se ovjerile politićke liste SBB kandidat u novo sarajevu je Mirza hulusić Rođen 10.05. 1982. godine u Tuzli . Radi doktorsku tezu na Tehničkom Univerzitetu Beč.Oženjen, otac jednog djeteta. Zaposlen u Fondu KS za izgradnju stanova za porodice šehida, poginulih boraca, ratnih invalida i demobilisanih boraca kao stručni saradnik u oblasti gradnje i projekt menadžer. to je taj kandidat i ja ću lićno za njega glasati pa gdje puklo da puklo bolje je bilo kakav mlad nego neka starudija
-
Doktor29
#559 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ovo velikim slovima..trolate trolatetigaro wrote:meni nije jasno tvrdi ova da neke politićke opcije kriju ko je gdje kandidovan ali ljudi to nije moguće kad su se ovjerile politićke liste SBB kandidat u novo sarajevu je Mirza hulusić Rođen 10.05. 1982. godine u Tuzli . Radi doktorsku tezu na Tehničkom Univerzitetu Beč.Oženjen, otac jednog djeteta. Zaposlen u Fondu KS za izgradnju stanova za porodice šehida, poginulih boraca, ratnih invalida i demobilisanih boraca kao stručni saradnik u oblasti gradnje i projekt menadžer. to je taj kandidat i ja ću lićno za njega glasati pa gdje puklo da puklo bolje je bilo kakav mlad nego neka starudija
-
Hadzira
#560 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Pa tako te volim i postujem uputis me i ja pogledam a ne da me i dalje bez razloga napadas al dobro to je tvoje pravo meni ne smeta. Hvala tii nemoj da ti se zeuldac pokrece da da ti stranka za koju radis ne bi ostala bez vaznog clana. Ko ce mene napadati? Od vas covjek nema mira odmah neke optuzbe eto da bih te uvjerila ja necu vise pisati na ovom forumu PozzzDoktor29 wrote:Nisam ja tu da te uvjeravam u bilo sta ali mi se zeludac pokrene od tih jeftinih trikova da ne znas ime i da ga SBB krije i onda ti kao pretpostavila da je netko mlad...come on....mozete to i boljeHadzira wrote:Doktor29
P.S.
Ako vec koristis net zasto nisi otisla na stranicu CIPS-a, to je prvo i jedino mjesto gdje se ti podatci traze a oni tamo stoje dugo vec..ugodno trolanje
-
Doktor29
#561 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
A super, sada i za stranku radim jer mi je muka od vas, genijalan logicki niz..neces sa ovim nickom, imas ih jos 5 big dealHadzira wrote:Pa tako te volim i postujem uputis me i ja pogledam a ne da me i dalje bez razloga napadas al dobro to je tvoje pravo meni ne smeta. Hvala tii nemoj da ti se zeuldac pokrece da da ti stranka za koju radis ne bi ostala bez vaznog clana. Ko ce mene napadati? Od vas covjek nema mira odmah neke optuzbe eto da bih te uvjerila ja necu vise pisati na ovom forumu PozzzDoktor29 wrote:Nisam ja tu da te uvjeravam u bilo sta ali mi se zeludac pokrene od tih jeftinih trikova da ne znas ime i da ga SBB krije i onda ti kao pretpostavila da je netko mlad...come on....mozete to i boljeHadzira wrote:Doktor29
P.S.
-
@sloboda
#562 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Odlična referenca za načelnika fond KS za izgradnju pa još i Tuzlaktigaro wrote:meni nije jasno tvrdi ova da neke politićke opcije kriju ko je gdje kandidovan ali ljudi to nije moguće kad su se ovjerile politićke liste SBB kandidat u novo sarajevu je Mirza hulusić Rođen 10.05. 1982. godine u Tuzli . Radi doktorsku tezu na Tehničkom Univerzitetu Beč.Oženjen, otac jednog djeteta.Zaposlen u Fondu KS za izgradnju stanova za porodice šehida, poginulih boraca, ratnih invalida i demobilisanih boraca kao stručni saradnik u oblasti gradnje i projekt menadžer. to je taj kandidat i ja ću lićno za njega glasati pa gdje puklo da puklo bolje je bilo kakav mlad nego neka starudija
- sarajlija_ba
#563 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Dobra je Koldžina referenca bila...bravar@sloboda wrote:Odlična referenca za načelnika fond KS za izgradnju pa još i Tuzlaktigaro wrote:meni nije jasno tvrdi ova da neke politićke opcije kriju ko je gdje kandidovan ali ljudi to nije moguće kad su se ovjerile politićke liste SBB kandidat u novo sarajevu je Mirza hulusić Rođen 10.05. 1982. godine u Tuzli . Radi doktorsku tezu na Tehničkom Univerzitetu Beč.Oženjen, otac jednog djeteta.Zaposlen u Fondu KS za izgradnju stanova za porodice šehida, poginulih boraca, ratnih invalida i demobilisanih boraca kao stručni saradnik u oblasti gradnje i projekt menadžer. to je taj kandidat i ja ću lićno za njega glasati pa gdje puklo da puklo bolje je bilo kakav mlad nego neka starudija
- DELEGACIJA
#564 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Pa ima'l kandidata koji nisu sa budžetatigaro wrote:meni nije jasno tvrdi ova da neke politićke opcije kriju ko je gdje kandidovan ali ljudi to nije moguće kad su se ovjerile politićke liste SBB kandidat u novo sarajevu je Mirza hulusić Rođen 10.05. 1982. godine u Tuzli . Radi doktorsku tezu na Tehničkom Univerzitetu Beč.Oženjen, otac jednog djeteta. Zaposlen u Fondu KS za izgradnju stanova za porodice šehida, poginulih boraca, ratnih invalida i demobilisanih boraca kao stručni saradnik u oblasti gradnje i projekt menadžer. to je taj kandidat i ja ću lićno za njega glasati pa gdje puklo da puklo bolje je bilo kakav mlad nego neka starudija
Ovo samo promjene fotelja, kancelarija, a pri tome kad dođu na vlast, "zamrznu" svoje radno mjesto (šta god to značilo).
Podrška mladima, u redu, ali da mu je prvo radno mjestu na budžetu......ma dajte....znamo kako se dobija tamo posao.
- DELEGACIJA
#565 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Još ako je šehidska, a čisto sumnjam.....vjerovatno to mjesto pripada nekom iz porodice šehidskihDoktor29 wrote:Ovo velikim slovima..trolate trolatetigaro wrote:meni nije jasno tvrdi ova da neke politićke opcije kriju ko je gdje kandidovan ali ljudi to nije moguće kad su se ovjerile politićke liste SBB kandidat u novo sarajevu je Mirza hulusić Rođen 10.05. 1982. godine u Tuzli . Radi doktorsku tezu na Tehničkom Univerzitetu Beč.Oženjen, otac jednog djeteta. Zaposlen u Fondu KS za izgradnju stanova za porodice šehida, poginulih boraca, ratnih invalida i demobilisanih boraca kao stručni saradnik u oblasti gradnje i projekt menadžer. to je taj kandidat i ja ću lićno za njega glasati pa gdje puklo da puklo bolje je bilo kakav mlad nego neka starudija
Ako griješim, halalite, do mene je
-
Doktor29
#566 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Nema dvojbe, ovaj Suman u Novom Gradu je vec od malih nogu imao pretenzije prema Opstini, ja ne znam sta bi ti ljudi radili izvan te politikeDELEGACIJA wrote:Još ako je šehidska, a čisto sumnjam.....vjerovatno to mjesto pripada nekom iz porodice šehidskihDoktor29 wrote:Ovo velikim slovima..trolate trolatetigaro wrote:meni nije jasno tvrdi ova da neke politićke opcije kriju ko je gdje kandidovan ali ljudi to nije moguće kad su se ovjerile politićke liste SBB kandidat u novo sarajevu je Mirza hulusić Rođen 10.05. 1982. godine u Tuzli . Radi doktorsku tezu na Tehničkom Univerzitetu Beč.Oženjen, otac jednog djeteta. Zaposlen u Fondu KS za izgradnju stanova za porodice šehida, poginulih boraca, ratnih invalida i demobilisanih boraca kao stručni saradnik u oblasti gradnje i projekt menadžer. to je taj kandidat i ja ću lićno za njega glasati pa gdje puklo da puklo bolje je bilo kakav mlad nego neka starudija![]()
![]()
![]()
![]()
Ako griješim, halalite, do mene je![]()
![]()
![]()
-
tigaro
#567 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
kad sumiraš kolđu, hulusića i muharemovića samo hulusić ima redovno završen fakultet, mlad je znaći nije iskvaren dajmo pomozimo omladinu pa nek bude neko minisatr sa 25 god a ne neki starudija od 60 god koji samo ceka dan kad ce umrjeti@sloboda wrote:Odlična referenca za načelnika fond KS za izgradnju pa još i Tuzlaktigaro wrote:meni nije jasno tvrdi ova da neke politićke opcije kriju ko je gdje kandidovan ali ljudi to nije moguće kad su se ovjerile politićke liste SBB kandidat u novo sarajevu je Mirza hulusić Rođen 10.05. 1982. godine u Tuzli . Radi doktorsku tezu na Tehničkom Univerzitetu Beč.Oženjen, otac jednog djeteta.Zaposlen u Fondu KS za izgradnju stanova za porodice šehida, poginulih boraca, ratnih invalida i demobilisanih boraca kao stručni saradnik u oblasti gradnje i projekt menadžer. to je taj kandidat i ja ću lićno za njega glasati pa gdje puklo da puklo bolje je bilo kakav mlad nego neka starudija
-
tigaro
#568 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
ma nebi ništa plako bi oko alpašina i dobrinje pa treba ga samo pitati koliko novi grad broji mjesni zajednica i sve ce ti biti jasno ebo tamo onaj dio dobrosevića nisad nema vode ljudi se u lavorima kupaju eto koliko SDP misli na njih i damir sadašnji državni ministar svaka ćast
- denis.istok
#569 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Jos jedan od mlađih kandidata, CV je preuzet sa drugog podforuma klix.ba
Protukandidat Sumanu, vjerovatno ce izmedju njih dvojice biti najveca utrka, Suman nesto i nema harizmu Damira Hadzica a Efendić je itekako bolja opcija od proslog kandidata, Ćesira čini mi se:
Semir Efendić je rođen 04. 9. 1983. godine. Njegovo obrazovanje, te dosadašnje životno i radno iskustvo vezano je za politiku. Kao jedan od naboljih studenata u generaciji 2007. godine završio je Fakultet političkih nauka, stekavši diplomu na predmetu Politička filozofija. Tokom studija je bio demonstrator na predmetima Opća politologija i Historija socijalne i političke misli u Bosni i Hercegovini. Zbog visokog prosjeka ocjena dobio je stipendiju čuvene njemačke fondacije „Konrad Adenauer“ (kao jedan od 15 studenata iz cijele BiH). Nakon završetka studija u periodu 2007-2009. godine radi u Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, gdje stiče znanja i radna iskustva kao saradnik na nekoliko važnih projekata. 2009. godine odlazi na Postdiplomski studij za ekonomiju i administraciju Univerziteta Malaya u Kuala Lumpuru, koji se ubraja u 100 najpoznatijih univerziteta u svijetu. Zbog izuzetnih rezultata u toku studiranja dobio je stipendiju Ministarstva za visoko obrazovanje Vlade Malezije. Studij je završio uspješno, na engleskom jeziku, stičući međunarodno priznato zvanje magistra javne uprave. Uporedo sa postdiplomskim studijem zasniva radni odnos u privatnoj kompaniji MAC's medical gdje je i danas zaposlen. Aktivan je član Stranke demokratske akcije i Asocijacije mladih SDA od 2001. godine. Na poziciji potpredsjednika Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo nalazi se od 2005. Godine. Od februara 2012. godine postaje član Izvršnog odbora Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.
Protukandidat Sumanu, vjerovatno ce izmedju njih dvojice biti najveca utrka, Suman nesto i nema harizmu Damira Hadzica a Efendić je itekako bolja opcija od proslog kandidata, Ćesira čini mi se:
Semir Efendić je rođen 04. 9. 1983. godine. Njegovo obrazovanje, te dosadašnje životno i radno iskustvo vezano je za politiku. Kao jedan od naboljih studenata u generaciji 2007. godine završio je Fakultet političkih nauka, stekavši diplomu na predmetu Politička filozofija. Tokom studija je bio demonstrator na predmetima Opća politologija i Historija socijalne i političke misli u Bosni i Hercegovini. Zbog visokog prosjeka ocjena dobio je stipendiju čuvene njemačke fondacije „Konrad Adenauer“ (kao jedan od 15 studenata iz cijele BiH). Nakon završetka studija u periodu 2007-2009. godine radi u Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, gdje stiče znanja i radna iskustva kao saradnik na nekoliko važnih projekata. 2009. godine odlazi na Postdiplomski studij za ekonomiju i administraciju Univerziteta Malaya u Kuala Lumpuru, koji se ubraja u 100 najpoznatijih univerziteta u svijetu. Zbog izuzetnih rezultata u toku studiranja dobio je stipendiju Ministarstva za visoko obrazovanje Vlade Malezije. Studij je završio uspješno, na engleskom jeziku, stičući međunarodno priznato zvanje magistra javne uprave. Uporedo sa postdiplomskim studijem zasniva radni odnos u privatnoj kompaniji MAC's medical gdje je i danas zaposlen. Aktivan je član Stranke demokratske akcije i Asocijacije mladih SDA od 2001. godine. Na poziciji potpredsjednika Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo nalazi se od 2005. Godine. Od februara 2012. godine postaje član Izvršnog odbora Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.
-
tigaro
#570 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
ovakvi nam trebaju a neki strkosi koji se neznaju ni potpisati kako treba i on da vodi općinu i evo šta napravi evo sad kad sam ovo vidio našo sam biografiju koju nađoh na cikovoj stranici o kandidatima na općinske naćalike volibi samo da neko nađe i šumanovu biografiju pa da uporedimo ko je za nas najbolji kandidatdenis.istok wrote:Jos jedan od mlađih kandidata, CV je preuzet sa drugog podforuma klix.ba
Zlatko Kravić
Rođen sam 15.10.1957 u Beogradu.
Otac Refik farmaceut,aktivno vojno lice, od 1984 u penziji, majka Marija grafičar (umrla 2004) Osnovnu školu sam završio u Beogradu. Prvu gimnaziju u Sarajevu.
Medicinski fakultet u Sarajevu diplomirao 1982
Specijalizacija iz opće hirurgije 1990 u Sarajevu
Postdiplomski studij iz Hirurgija i anesteziologija završio 1991. Nikad magistriro, došao rat.
Više kurseva iz vojne medicine i zdravstvenog menadžmenta u toku 1997-2004 U SAD-u
(US marine postgraduated school Monterey CA, USAF postgraduated school San Antonio Texas)
Kretanje u službi:
1982-1983 Medicinska škola Travnik
1983-1985 DZ Travnik pedijatriski dispanzer
1985-1992 Opća bolnica travnih odjel opće hirurgije-opći hirurg
1992-1992 Traumtološka klinika KCU Sarajevo opči hirurg
1992-1996 Ratna bolnica Dobrinja u isto vrijeme Načelnik saniteta 5.Motorizovane brigade ARBiH
1996-1998 Načelnik Sanitetsko veterinarskog odjeljenja Generalštaba ARBiH
1998-2004 Načelnik Santetsko vet odjeljenja Federalnog Ministarstva Odbrane
U isto vrijeme bio predsjednik Glavne vojno-ljkarske komisje FMO 1998-2004
Po činu pukovnik VFBiH.
2004-2010 Hirurg a od 2007 načelnik hiruškog odjeljenja General Hospital Ghadamis, Ghadamis Libya
2010 do danas opći hirurg na odjeljenju za opću hirurgiju Opće bolnice Dr Abdulah Nakaš Sarajevo
U ARBH od 05.04.1992 Nosilac odlikovanja Srebreni štit 1996
Titulu primarijus dobio 1996. Godine
Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo od 2001 -2004
Oženjen otac četvoro djece.
-
Treebeard
#571 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ministar? Jesul' to rapisani i opsti izbori za septembar ili i opstine uvode ministarstva?tigaro wrote:kad sumiraš kolđu, hulusića i muharemovića samo hulusić ima redovno završen fakultet, mlad je znaći nije iskvaren dajmo pomozimo omladinu pa nek bude neko minisatr sa 25 god a ne neki starudija od 60 god koji samo ceka dan kad ce umrjeti
Helem nejse, pretpostavljam da onda podrzavas Semira Efendica za nacelnika u Novom Gradu, a ne Zlatka Kravica?
Mozel' link na tu cikovu stranicu gdje si nasao biografiju Zlatka Kravica, da i mi ostali to malo protabirimo.tigaro wrote:našo sam biografiju koju nađoh na cikovoj stranici o kandidatima na općinske naćalike
-
tigaro
#572 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Mozel' link na tu cikovu stranicu gdje si nasao biografiju Zlatka Kravica, da i mi ostali to malo protabirimo.[/quoteTreebeard wrote:Ministar? Jesul' to rapisani i opsti izbori za septembar ili i opstine uvode ministarstva?tigaro wrote:kad sumiraš kolđu, hulusića i muharemovića samo hulusić ima redovno završen fakultet, mlad je znaći nije iskvaren dajmo pomozimo omladinu pa nek bude neko minisatr sa 25 god a ne neki starudija od 60 god koji samo ceka dan kad ce umrjeti
Helem nejse, pretpostavljam da onda podrzavas Semira Efendica za nacelnika u Novom Gradu, a ne Zlatka Kravica?
tigaro wrote:našo sam biografiju koju nađoh na cikovoj stranici o kandidatima na općinske naćalike
znam ja da su opći izbori ali ti kažem da trebaju mladi ljudi podržavam zlatka kravića to je iz perspektive dijasporca jer SDA teško šta može da uradi dok ove starkelje ne protijera kao što su kolđo i ala kolđo to ti tvrdim
http://www.izbori.ba/
-
Treebeard
#573 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
31.07.2012., 10 dana prije nego si se registrovao na forum da ucestvujes u diskusiji na ovoj temi je ovo dole bilo dostupno siroj javnosti, tako da si mogao vidjeti ko je sve kandidovan za nacelnika/cuperodjetlic wrote:Ma ne budi smijesan lafe ja nisam znao nijednog kandidata osim vikica i hadzibajrica SBB Novo sarajevo sam znao ispred SDP SDA I SBB ko ce biti ostale opcine veze nisam imao. Kako ce znati? pa sta ako je SBB predao da li je bilo u javnosti?
Kako ste samo pateticni pa nemoj odgovarati ako ces gluposti pisati ni ti ni neko drugi
http://www.izbori.ba/Documents/Izbori20 ... 12-bos.pdf
a to sto si ti do sada znao samo za Vikica i Hadzibajrica, znaci nesto drugo, lafe
Mozel' malo detaljniji link, kao ono gore sto postavih @peri, stranica im nije bas pregledna, fakat nisam nasao biografije kandidatatigaro wrote:http://www.izbori.ba/
- Čovjek
#574 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Meni se čini da SDP-u nije u interesu da uzmu pozicije u općinama, s obzirom da su sami sebi syebali rejting do daske, jer ne mogu da vjerujem da neko za tako kratko vrijeme može nenamjerno sam sebe da upropasti.
Siguran sam da će na lokalnim izborima doživjeti totalni krah, a svemu tome će kumovati loša, da ne može lošija slika njihovih kadrova na mnogo jačim funkcijama u okviru FBiH i Države.
Jedino gdje im je bitna općina to su ja mislim općine u Kantonu Sarajevo, Tuzla... Tačnije tamo gdje se vrti lova, dok im je ostatak manje bitan.
Npr Općina Novi Grad Sarajevo je najmnogoljudnija u BiH i tu imaju načelnika već 12 godina. Bio sam u gradovima gdje po mom mišljenju uz vrlo malo akcije mogu uzeti načelnika od SDA, ali znam 100% i uvjeren sam da se prilikom izbora tu upotrijebi minimum od minimuma napora da se to i ostvari. Pratio sam to na prethodnim izborima i uvijek se uvjerim da im je kampanja u tim mjestima jako loša, a samo u Sarajevu i Tuzli se radi udarnički , te postoje neki pokušaju u Mostaru, Zenici... ali jalovo.
Zaista smatram da SDP ima strategiju da uzme vlast tamo gdje se vrti lova, te da su mu građani manje bitni, a sve sumnje u to sam otklonio kad sam pročitao izjavu Damira Hadžića, kako mu je "bitniji SDP od države"... (Damir Hadžić je inače 12 godina bio načelnik općine Novi Grad Sarajevo.)
Za kraj, kao sibolika Damirove politike je i ona kuća na Dobrinji, gdje se penjao i obećao čovjeku da će mu riješiti problem samo nek čovjek siđe sa krova kuće i da se ne baca sa nje. Ta kuća još uvijek predstavlja problem, nije se ništa desilo po pitanju te kuće, osim što je nedavno u njoj izbio požar.
Siguran sam da će na lokalnim izborima doživjeti totalni krah, a svemu tome će kumovati loša, da ne može lošija slika njihovih kadrova na mnogo jačim funkcijama u okviru FBiH i Države.
Jedino gdje im je bitna općina to su ja mislim općine u Kantonu Sarajevo, Tuzla... Tačnije tamo gdje se vrti lova, dok im je ostatak manje bitan.
Npr Općina Novi Grad Sarajevo je najmnogoljudnija u BiH i tu imaju načelnika već 12 godina. Bio sam u gradovima gdje po mom mišljenju uz vrlo malo akcije mogu uzeti načelnika od SDA, ali znam 100% i uvjeren sam da se prilikom izbora tu upotrijebi minimum od minimuma napora da se to i ostvari. Pratio sam to na prethodnim izborima i uvijek se uvjerim da im je kampanja u tim mjestima jako loša, a samo u Sarajevu i Tuzli se radi udarnički , te postoje neki pokušaju u Mostaru, Zenici... ali jalovo.
Zaista smatram da SDP ima strategiju da uzme vlast tamo gdje se vrti lova, te da su mu građani manje bitni, a sve sumnje u to sam otklonio kad sam pročitao izjavu Damira Hadžića, kako mu je "bitniji SDP od države"... (Damir Hadžić je inače 12 godina bio načelnik općine Novi Grad Sarajevo.)
Za kraj, kao sibolika Damirove politike je i ona kuća na Dobrinji, gdje se penjao i obećao čovjeku da će mu riješiti problem samo nek čovjek siđe sa krova kuće i da se ne baca sa nje. Ta kuća još uvijek predstavlja problem, nije se ništa desilo po pitanju te kuće, osim što je nedavno u njoj izbio požar.
-
tigaro
#575 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
drže kažem ti neke biografije sam skidao sa cika a neke sam skidao sa politićki opcija ti ako si ćlan i jedne znaš da oni to objave na svojimn stranicama pa ti savjetujem da obiđeš sve politićke opcije i da onda proćitaš i kopiraš pa objavljuj tako ti ja radim