LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
- Felid
#1476 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ma samo da SBB ne pobijedi, e tek smo onda najebali. Napravili su kampanju, nema koga nisu postavili za kandidate, fudbalere, policajce, mehaničare, medicinsko osoblje. Pa ljudi, kako ti može jedna medicinska sestra biti kandidat? Kakve veze medicina ima sa politikom ? Pa mi smo ovce klasične......
-
DON_eARL
#1477 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Blago nama, kada su sve ostale stranke pune stručnog kadra.Felid wrote:Ma samo da SBB ne pobijedi, e tek smo onda najebali. Napravili su kampanju, nema koga nisu postavili za kandidate, fudbalere, policajce, mehaničare, medicinsko osoblje. Pa ljudi, kako ti može jedna medicinska sestra biti kandidat? Kakve veze medicina ima sa politikom ? Pa mi smo ovce klasične......
-
nepristrasna
#1478 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Idemo naprijed... Centar, Dzevad Becirevic
-
iceman2010
#1479 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ja stvarno ne znam kako neki od vas mogu tako zdusno podrzavati bilo koju stranku. Meni se svi vise gade. Povraca mi se od sve i jedne. Retardirani likovi sa vrlo upitnim IQ me pozivaju da im obezbjedim lagodan zivot naredne 4 godine. Nije bolan niko od njih u politici zato sto hoce nesto da promjeni, ili da pomogne. Svaki od njih je tu iz licnih razloga i radi vlastite koristi. Zato me ovaj vasar licemjersva, usiljenih osmjeha i obecavanja kula i gradova sve vise i vise tjera na povracanje. Igramo se igre, za koju znamo da je samo to, ali se svi kao pretvaramo da je stvarno. Znamo da je realnost drugacija ali jbg. Osjecam se kao konj kojeg vabe kockom secera da bi na njega natovarili teret. Ali dobro, dok je ovaca bice i vune. Ponekad se zapitam ko je ovde levat: Mi koji imamo obraza pa necemo u to kolo gdje se obraz izgubi prije nego harmonika zasvira i zbog toga ispastamo, pa jos naivno ovim sa upitnim IQ dajemo glasove ili oni koji koriste situaciju pa lagodno zive na nas racun!? Ko god da dodje na vlast na bilo kojem nivou nece promjeniti sistem u kojem vladaju nepotizam, stele, IMT politika i sl. Mozda neko od vas sada uputi Tihicevsko pitanje: "a sta je alternativa?" E da ga preduhitrim: Ne znam! Ne vidim izlaz iz postojece situacije u ovakvom omjeru snaga.
- ultima_palabra
#1480 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Prototip bh. političara... iz bilo koje stranke.evo mene wrote:Koldže čarolije:
1. Ima nepresušnu želju da se slika, snima, pozira, promoviše, bez mjere i obzira,
2. Zvanično je član SDA, a igra za SDP i SBB, i ko zna još koga,
3. Organizuje odlazak na Ajvatovicu, a suvlasnik je proizvodjaca alkohola - HEPOK,
4. Potkupljuje penzionere sa 50 KM da glasaju za njega, a djecu voza u voziću Pokopa i sahranjuje centre za mlade (bivši dom Vaso Pelagić i Boško Buha),
5. Patološki lažov i davalac lažnih obećanja,
6. Opštinu je uredio po svojoj mjeri, nju praktično vodi njegova ljubavnica Vildana http://www.novosarajevo.ba/stream/razgl ... G_8883.JPG
7. Sve radove koje "finansira načelnik", a zapravo se finansiraju iz budžeta, tempira uoči izbora,
8. Neizlječivo je ljubomoran na Željku Komšića,
9. O Želji se počne "brinuti" uoči izbora - da obezbjedi glasačko tijelo među Manijacima,
10. Da se kojim slučajem otvori hala u Novom Sarajevu, on bi došao da je otvori (ako će biti kamere i fotoaparati)...
- sarajlija_ba
#1481 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Treća generacija u Sarajevu a djeca su mi četvrtaLud i ponosan wrote:On je sarajlija k'o i bivsi ministar E. Hadzihafizbegovic...
A oklen si ti junače ?
Tunjo i jaKlikeraš wrote: E čuj @sarjlija_ba a SBB-ovac![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- bogumila
#1482 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
jesi li i ti prosao sve "instance" kao on? sda, mbo, lbo, haris, itd.. ? 
-
nepristrasna
#1483 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
a nas narod voli da pametuje, ccc... niko nikoga ne tjera da glasa, to je gradjanska duznost, ali svako odlucuje kako on sam zeli... tako da nema potrebe blatiti bilo koju stranku, svi smo mi siti jednih te istih i propale vlasti, ali treba podrzati one koji su u gomili laznih obecanja ispostovali svoje... pozdrav
-
Trebam te
#1485 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
hurmaš wrote:Stvarno si zagorio. Ne znam tacno koliku su podsticaji, ali se recimo na jednu ovcu dobija po 20KM. A Nna opcini ima bar 4-5 hiljada ovaca. SZnaci samo po tom pitanju je to oko 100.000 KM. I tebi je krivo sto ti jadni seljaci, koji se bore i rade, i naplate to od drzave.
Tebi je krivo, jer ti kuci lezis, neradnik si, i samo lazes po ovome forumu.
Tebi je problem sto opcina pomaze ljude koji hoce raditi, sto ih pomaze i Kanton jer Ibra berila i tamo postuju.
Navedi mi sa dokazima, nekoga ko nije dobio posticaj ili bilo kakvu pomoc na koju je imao pravo, zbog stranackih razloga. AKo iko prelazi preko takvih razloga, onda je to gospodin Berilo.
Bjelokapiću osaburi.P.S. Raspitaj je kolio je taj covjek ljudi zaposlio, a koliko su drugi, dalje i ne treba ici.[\quote]
I jeos nesto, pitah ti cije ja farma, pa idi gore pa pitaj. Farma je od Mulasosmanovica nekoga, kome Ibro Berilo nije dao da pravi bez dozvole seljana (jer je i to postovao=, i onda se covjek izmaka od sela, i sad mu opet takvi kao ti ne daju izgleda.
Istina ponekad boli, nažalost......
Koliko je Berilo (kao i Pindžo) registrovao ljudi na Općini Trnovo koji nemaju veze sa Trnovom![]()
![]()
![]()
![]()
A vjeruju mu ljudi iz Trnova![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A to da je gospodin e to je posebna priča![]()
![]()
![]()
Teško narodu sa Bjelašnice sa takvim ljudima profila Berilo, Pindžo........
Zvanicno preregistrovanih 3580 biraca, a na Opcini Trnovo trenutno zivi maximum 1500 stanovnika, ako ne i manje!!! Osnovna skola ima 63 ucenika!
Sve je receno!!![/quote]
ORILO GORILOOOOOOOO POBJEDICE BERILOOOOOOOOO!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Jok, pobijedit ce 100KM u dzep...torba samo seta po selima:-) haja sta ce nama institucije i drzava, vazno je 100KM u dzep!!!
Nas'o vam Berilo formulu spram intelekta
-
nepristrasna
#1486 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Centar, Dzevad Becirevic... Covjek je zasluzio nase povjerenje i u ovom mandatu.... Idemo naprijed
-
Trebam te
#1487 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
[url
][/url]
Profil Berilovog vjijecnika, Samir Mulaosmanovic, covjek do juce cuvo konje, doduse podoban Berilo mu napravio kucu u Butmiru na donacijama i sad je naravno na listi...kcerka Ismeta Mulaosmanovic prima opcinsku stipendiju a propadala u srednjoj skoli!
Orilo gorilo....naprijed, obnovljeni stocni fond!!!
][/url]Profil Berilovog vjijecnika, Samir Mulaosmanovic, covjek do juce cuvo konje, doduse podoban Berilo mu napravio kucu u Butmiru na donacijama i sad je naravno na listi...kcerka Ismeta Mulaosmanovic prima opcinsku stipendiju a propadala u srednjoj skoli!
Orilo gorilo....naprijed, obnovljeni stocni fond!!!
-
nana007
#1488 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Poštovani birači
Pozivam vas da nikako ne glasate za stranke kao što su ''NEĆU IZAĆI NA IZBORE'', ''SVI SU ISTI'', "SVI MI SE GADE" etc... to su vam oni koji stoje pred vratima Države i čekaju u redu da im ista riješi njihove probleme, kao što su: kad im je dijete zločesto kažu ne mogu mu ništa, koji sjede u neurednom vrtu čekajući da im ga komšije očiste itd., to su oni koji IMAJU SVA PRAVA A NEMAJU NIKAKVE OBAVEZE.
SRETNO I POLETNO U OBAVEZE!
Pozivam vas da nikako ne glasate za stranke kao što su ''NEĆU IZAĆI NA IZBORE'', ''SVI SU ISTI'', "SVI MI SE GADE" etc... to su vam oni koji stoje pred vratima Države i čekaju u redu da im ista riješi njihove probleme, kao što su: kad im je dijete zločesto kažu ne mogu mu ništa, koji sjede u neurednom vrtu čekajući da im ga komšije očiste itd., to su oni koji IMAJU SVA PRAVA A NEMAJU NIKAKVE OBAVEZE.
SRETNO I POLETNO U OBAVEZE!
- H4v4t4R
#1489 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
toliko o nepristrasnostinepristrasna wrote:Centar, Dzevad Becirevic... Covjek je zasluzio nase povjerenje i u ovom mandatu.... Idemo naprijed
-
nepristrasna
#1490 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
pa naravno da sam nepristrasna, jer covjeka upste ne poznajem licno, ali realno gledam sta je uradio za sve nas...H4v4t4R wrote:toliko o nepristrasnostinepristrasna wrote:Centar, Dzevad Becirevic... Covjek je zasluzio nase povjerenje i u ovom mandatu.... Idemo naprijed
a ukoliko se ne slazes sa mnom, imas pravo na komentar, pa izvoli..
-
vemus
#1491 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
SSB izgleda ostaje bez ijednog nacelnika u Kantonu Sarajevu.
Informacije iz tabore stranke.
Mirza Hulusic nudi da sve stranke zajedno idu protiv SDA u Novom Sarajevu.
Da svi podrze zajednickog kandidata. Ocito je to znak da gube i to sigurno.
U Novom Gradu njihov kandidat nema nikakve sanse i vec se zna da ce biti tijesno izmedju Efendica i Sumana.
Na Ilidzi su sanse slabe ali postoje.
U Centru Vikic ima neke sanse.
Stari Grad je interesantan.
SDP i Lulic imaju svoje glasove ali nedovoljno za nacelnika.
Zlatar odvukao Hazibajricu glasove i to jedan poprilicno znacajan broj, na kraju mozda i presudan.
SZBIH odvuklu Hadzibajricu glasova ali ne toliko znacajno.
SDA ima jaku bazu tradicionalno. Kandidat mozda ne u rangu iznad navedenih ali stranka stoji jako dobro.
I jedna bitna stvar, u SBB-u sukob na relaciji Hadzibajric - Skaljic, Jos se ne zna gdje je puklo i zasto.
Spominju se pare koje je dobio Hadzibajric za transfer iz SDA u SBB koje moraju da se opravdaju nakon izbora i to raznim poslovima itd..
Takodjer, cesto spominjani hadzija Fudo iz Bakija poprilicno ucjenjen da da podrsku Hazibajricu jer mu je ovaj namjestao poslove sa kamenom.
Poslovi za poplocavanje citave bascarsije i onaj mali dio kod Ekonomije.
Gdje firma Fude i njegovog preminulog sina nije bila izvodjac bila je posrednik u kupovini i preprodaji.
Sve u svemu oko Hadzibajrica se javilo puno talove i repova; Skaljic, hadzija Fudo, pa porodica Miladin (bašte kod Ekonomije itd...)koja se priklonila Zlataru jer pukla ljubav sa Hadzibajricem nakon odlaska iz SDA.
Bitna je i revizija odluke da Denis Stojnic dobije citav trotoar za svoju bastu ispred kafica City Lounge-a.
Sad ce se tu raditi revizija jer je protuzakonito i ocito je bio tal u pitanju.
Kako god, bice interesantno pratiti do kraja.
Informacije iz tabore stranke.
Mirza Hulusic nudi da sve stranke zajedno idu protiv SDA u Novom Sarajevu.
Da svi podrze zajednickog kandidata. Ocito je to znak da gube i to sigurno.
U Novom Gradu njihov kandidat nema nikakve sanse i vec se zna da ce biti tijesno izmedju Efendica i Sumana.
Na Ilidzi su sanse slabe ali postoje.
U Centru Vikic ima neke sanse.
Stari Grad je interesantan.
SDP i Lulic imaju svoje glasove ali nedovoljno za nacelnika.
Zlatar odvukao Hazibajricu glasove i to jedan poprilicno znacajan broj, na kraju mozda i presudan.
SZBIH odvuklu Hadzibajricu glasova ali ne toliko znacajno.
SDA ima jaku bazu tradicionalno. Kandidat mozda ne u rangu iznad navedenih ali stranka stoji jako dobro.
I jedna bitna stvar, u SBB-u sukob na relaciji Hadzibajric - Skaljic, Jos se ne zna gdje je puklo i zasto.
Spominju se pare koje je dobio Hadzibajric za transfer iz SDA u SBB koje moraju da se opravdaju nakon izbora i to raznim poslovima itd..
Takodjer, cesto spominjani hadzija Fudo iz Bakija poprilicno ucjenjen da da podrsku Hazibajricu jer mu je ovaj namjestao poslove sa kamenom.
Poslovi za poplocavanje citave bascarsije i onaj mali dio kod Ekonomije.
Gdje firma Fude i njegovog preminulog sina nije bila izvodjac bila je posrednik u kupovini i preprodaji.
Sve u svemu oko Hadzibajrica se javilo puno talove i repova; Skaljic, hadzija Fudo, pa porodica Miladin (bašte kod Ekonomije itd...)koja se priklonila Zlataru jer pukla ljubav sa Hadzibajricem nakon odlaska iz SDA.
Bitna je i revizija odluke da Denis Stojnic dobije citav trotoar za svoju bastu ispred kafica City Lounge-a.
Sad ce se tu raditi revizija jer je protuzakonito i ocito je bio tal u pitanju.
Kako god, bice interesantno pratiti do kraja.
- vatrogasac
#1492 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ovako ni na buvljaku ne možeš naći.vemus wrote: Kako god, bice interesantno pratiti do kraja.
- novi.dan.nova.nafaka
#1494 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Imaju li kakve ankete, vrte li se kakve predikcije okolo ?
- Čovjek
#1495 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ako je suditi po reakcijama na Dobrinji, koja je uvijek bila problem za SDA, ove godine će to da se promijeni. Bio sam sinoć na tom skupu i vidio da se nisu svi mogli nagurati u onaj centar za kulturu... Nikad nisam nailazio na takvu situaciju na Dobrinji, a pratim to već desetak godina... Definitivno najveći skup SDA na Dobrinji, još od 2003. godine... ne znam kako je prije toga bilo, ali ovaj put je pravo puno raje bilo.novi.dan.nova.nafaka wrote:Imaju li kakve ankete, vrte li se kakve predikcije okolo ?
Dobrinja ti je indikator za rezultat SDA. Dakle predviđam SDA načelnika u Novom Gradu.
- ultima_palabra
#1496 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Na Hotonju ste napravili jak dernek preksinoć, kolo i otaj rad

- brzica
#1497 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ma nisu skupovi mjerilo, po tome bi SBB
bio pobjednik odmah. Na svaki skup voze
autobusima iste ljude. SDP je ponegdje
isto tako radio. SDA čini mi se u regiji
oko Tuzle. Sve isti ljudi na slikama.
Poenta je koliko će ljudi izaći na izbore,
po onome što vidim posljednjih dana
nova koalicija je u problemu jer se
pokazuje da će izlaznost biti oko 45%.
Makar tako većina istraživanja kaže.
SDP najviše brine izlaznost.
Tu profitiraju ove standardne, "krim
organizacije"
bio pobjednik odmah. Na svaki skup voze
autobusima iste ljude. SDP je ponegdje
isto tako radio. SDA čini mi se u regiji
oko Tuzle. Sve isti ljudi na slikama.
Poenta je koliko će ljudi izaći na izbore,
po onome što vidim posljednjih dana
nova koalicija je u problemu jer se
pokazuje da će izlaznost biti oko 45%.
Makar tako većina istraživanja kaže.
SDP najviše brine izlaznost.
Tu profitiraju ove standardne, "krim
organizacije"
-
ella_sa
#1498 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
E dokle je doslo da kandidati kucaju na vrata po Centru , a vjerujem i po drugim opsitnama ...
jedna takva iz SDA stigla u trenerci i masne kose i ne skida suncane naocale, bas uljeva povjerenje.
jedna takva iz SDA stigla u trenerci i masne kose i ne skida suncane naocale, bas uljeva povjerenje.
- brzica
#1499 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ma svi kucaju, nema tko nije bio u mojoj
zgradi (u Centru). Svakakvih padobranaca.
SDP, GDS, SBiH...neki ostavljaju samo
plakate i sl., a neki dođu na čašicu
razgovora
zgradi (u Centru). Svakakvih padobranaca.
SDP, GDS, SBiH...neki ostavljaju samo
plakate i sl., a neki dođu na čašicu
razgovora
- drndalo
#1500 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Jel barem obukla svecanu trenerku, za izlazak, i da je cista ? Jel' or'ginal AdEdas ?jedna takva iz SDA stigla u trenerci i masne kose i ne skida suncane naocale, bas uljeva povjerenje.