BosnaFanatic wrote: sjecas li se 505 buzimske udarne brigade,ako si bio u bosanskoj krajini. mogu mislit kako si se ljepo proveo , cetniku maleni
Jel ovo po hrvatskoj gramatici?
BosnaFanatic wrote: sjecas li se 505 buzimske udarne brigade,ako si bio u bosanskoj krajini. mogu mislit kako si se ljepo proveo , cetniku maleni
zaboravila si reći da se u tvom gradu ne radi za državne praznike i da se tada vijore zastave bosne i hercegovineIceQueen wrote:Grad u kojem ja zivim smatram multietnicnim! (necu reci koji je jer ne zelim da me ljudi etiketiraju) Hrvati su većina! Sve bogomolje, a bilo ih je porušeno na sve strane su obnovljene, čak i izgrađene neke nove islamske bogomolje! Skolovanje jeste po hrvatskom planu i programu, ali svi su slobodni da se skoluju. Ucenici bosnjacke i srpske nacionalnosti imaju pravo izostati 4 dana za svaki vjerski praznik. Cak stovise, mladi se druze u skoli međusobnoAir Ramiz wrote:Multietnican grad je grad u kojem crkve, sinagoge, dzamije nisu poravnate TNT-om, i na cijim mjestima nije napravljena deponija smeca, u kojem postoje Katolicki skolski centri, kao i medrese, u kojima gradjani imaju pravo na zivot i privatnu imovinu, u kojima sve nacije mogu slobodno sahranjivat svoje mrtve na svojim grobljima bez bojazni da ih policija sprijeci u tome ili da ih rulja sprijeci u tome, u kojima djeca ne moraju na odvojena vrata ulazit u skolsku zgradu ili dom zdravlja, u kojem postavljanje temeljca za neku bogomolju nece izazvat masovne demonstracije, paljenje autobusa i kamenjanje diplomatskog kora, uz pokoju mrtvu glavu...otprilike to je odgovor na tvoje pitanje, a sad je red da ti odgovoris na moje. Ipak sam ja prvi postavio pitanje.IceQueen wrote:
A da mi napokon odgovoris na pitanje! Boldirano gore!U svim javnim sluzbama sve nacije su zastupljene! Ovo sto si napisao za dom zdravlja mi je toliko smijesno da cu se stvarno raspuknuti od smijeha!
I da, zaboravih reci, povratak raseljenih osoba je 100 procentno zavrsen! Dakle, svi oni koji su iz bili raseljeni vratili su se, osim ako to nisu htjeli (malo je takvih)!
ma ne ti lerdi ba nego onaj drugilerdi wrote:Fanaticos kako ovo quote-ra. Ispade da sam ja bio u VRS.
Ti si rekao uopsteno za muslimane u svijetu, ne za Bosnu.Air Ramiz wrote:Pa demantuj me ako grijesim. U kojem to gradu postoji multietnicnost u kojem su Srbi i Hrvati vecina?jeza u ledja wrote:I to kaze covjek koji tvrdi da jedini multinacionalni gradovi mogu postojati tamo gdje su muslimani u vecini.Air Ramiz wrote:
Ljubic je jedan klasicni sovinist.
pa opet nije daleko od istinejeza u ledja wrote:Ti si rekao uopsteno za muslimane u svijetu, ne za Bosnu.Air Ramiz wrote:Pa demantuj me ako grijesim. U kojem to gradu postoji multietnicnost u kojem su Srbi i Hrvati vecina?jeza u ledja wrote:
I to kaze covjek koji tvrdi da jedini multinacionalni gradovi mogu postojati tamo gdje su muslimani u vecini.
Jeste, naravno da je problem u tome. Ali ta se politika apartheida opravdava zeljom za ucenjem na hrvatskom jeziku i po hrvatskom programu.Air Ramiz wrote:Problem nije u parama, nego u rasizmu koji je prisutan u hrvatskoj politici koja ne zeli da objedini skole i da se povinuje okvirnom zakonu, odnosno da uskladi statute skola i kantonalne zakone. Taj rasizam najbolje oslikava izjava ministrice Greta Kuna u SBK, koja smatra da kruske i jabuke ne mogu zajedno. Zato konacno treba jasno i glasno rasistima reci, marsh bagro jedna u srednji vijek odakle ste i dosli! OHR je vec smijenio jednog hrvatskog ministra Nikolu Lovrinovica koji je opstruirao objedinjavnje skola. Zajednicki plan i program vec odavno postoji, to je federalni plan i program, ali ocigledno to ne vazi za rasiste. A ovo sad sto se desava u stocu ce se nekad izucavat na univerzitetima kao primjer segregacije pored Juznoafricke republike. Direktor ne zeli da potpise svjedocanstva povratnicima kako bi ih otjerao, ne zeli da uskladi status skole, zadrzava status quo, a mi treba da slusamo ovako naivna objasnjenja o nedostatku finanCija. Dodik je jednom rekao pametnu stvar: s ciganima ciganski, s gospodom gospodski.jeza u ledja wrote:
Sto se tice 'dvije skole u jednom'. Tu je problem u segregaciji djece, smatram da je to strasno sta se desava. Opet, problem je u novcima. Da postoji dovoljno novca, recimo taj neki 'etnicki entitet' koji financiraju B/H/S bi mogao otvarati svoje skole u koje ce ici samo djeca odredjenog naroda, po zelji roditelja. S tim, sto treba napraviti jedinstveni nastavni plan i program na nivou drzave.
A sta je sa Amerikom?Umjetnik a wrote: pa opet nije daleko od istine
sjeti se andaluzije kao svijetlog primjera suživota, muslimana, kršćana i jevreja u tada tamnom srednjem vijeku
prva islamska država je bila država muslimana i jevreja, koja je religija najviše vladala jerusalemom..primjera je puno
Sarajevcac wrote:
Sad su Srbi deset puta bolje polozaju nego 1995 godine, jer je Amerika u kurcu, jer Bosnjaci nisu vise zrtve nego bijela Al Kaida, jer je Bosnjaka za par stotina hiljada manje nego 1992 godine, jer Srbi sad imaju etnicke ciste teritorije, jer nema vise izdajnika MIlosevica i Srbija vise nije pod sankcijama, jer sad Srbija ima preko 11 milijardi eura deviznih rezervi, jer Bosnjaci vise nemaju ni oruzja, ni moralnog kredibiliteta, jer Srbi u BiH bi se u roku od 24 h mogli naoruzati, a Bosnjaci to ne bi mogli, jer Hrvati u BiH ne bi vise bili na strani Bosnjaka posto su vidjeli kako prolaze nakon rata, jer Srbi ne bi vise ratovali na tri fronta nego samo na jednom i to protiv Bosnjaka...A Rusija vise nije siromasna, sa pijanim Jeljcinom na celu nego velika sila.
Otpocinjanje rata od strane Bosnjake bi bilo kolektivno samoubistvo za Bosnjake.
Evo javlja se i diverzantska jedinica iz Australije za podizanje morala sa sigurne distanceBrisbane wrote:Sarajevcac wrote:
Sad su Srbi deset puta bolje polozaju nego 1995 godine, jer je Amerika u kurcu, jer Bosnjaci nisu vise zrtve nego bijela Al Kaida, jer je Bosnjaka za par stotina hiljada manje nego 1992 godine, jer Srbi sad imaju etnicke ciste teritorije, jer nema vise izdajnika MIlosevica i Srbija vise nije pod sankcijama, jer sad Srbija ima preko 11 milijardi eura deviznih rezervi, jer Bosnjaci vise nemaju ni oruzja, ni moralnog kredibiliteta, jer Srbi u BiH bi se u roku od 24 h mogli naoruzati, a Bosnjaci to ne bi mogli, jer Hrvati u BiH ne bi vise bili na strani Bosnjaka posto su vidjeli kako prolaze nakon rata, jer Srbi ne bi vise ratovali na tri fronta nego samo na jednom i to protiv Bosnjaka...A Rusija vise nije siromasna, sa pijanim Jeljcinom na celu nego velika sila.
Otpocinjanje rata od strane Bosnjake bi bilo kolektivno samoubistvo za Bosnjake.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Samo vi proglasite nezavisnu RS, pa cemo vidjeti koliko ce to trajati.
BL kada padne RS je gotova za sva vremena, a to je 30km 5 i 7 Korpusu.
Da ne pricamo o uskom grlu zvanom Brcko. Srbija moze pomoci, ali avionima kojih nema![]()
![]()
![]()
a ti bi da ti hrvatske skole i medije finansiraju oni koji nisu za odvajanje ?Lincoln-Burrows wrote: Svodi se puno puta na pare, a to je pomalo i žalosno jer mi kao
vjerniku to nije shvatljivo (citat iz Biblije: "Ne može se služiti i Bogu i bogatstvu, a Bog je ljubav".
Ali dobro, svakom svoje pare, i opet to nije riješenje jer se ne riješava međunacionalni problem (2 u 3).
A ovo drugo i nisam baš shvatio, dali si ti protiv ili za "hrvatski kanal" i "dvije škole u jednoj".
Ja to shvaćam kao dio kulturnog identiteta i tu mislim da ne bi nitko trebao imati ništa protiv.
Ja hocu da mi vratite moj haustor pa se onda dijelite koliko god vam volja!Sarajevcac wrote:Zamisli da je neko Iraku, Cehoslovackoj, Jugoslaviji, Sjevernoj Irskoj, Kipru, Indiji tj. Kasmiru, Baskiji, Palestini i Izraelu, Turskoj i Kurdima.... rekao da svoje medjunacionalne probleme trebaju rjesavati stvaranjem regija zasnovanih na ekonomskom principu?Real Khan wrote:Koliko ja znam doktora Ljubića, tanak ti je on iz matematike. Ipak, cijenim ga kao nadprosječnog ortopeda...Jedan001 wrote:Najbolje da se napravi referendum za treci entitet pa ko hoce nek izvoli nek glasa i rjesen problem. Nije dzabe LJubic rekao tri u dva ne ide, uvijek je znao sa matematikom zato ga i cjenim kao covjeka i politicara.
Sad ce u subotu sastanak velike sestorke pa uz krmad janjad i rakiju nek iskroje sudbinu i kartu najbolje kako je moguce za sve njih.
A što se tiče referenduma o nekom trećem entitetu, takav instrument ne postoji u Ustavu. A kada pominješ crtanje karata, zaštita kolektivnih prava etničkih skupina se ne temelji na teritorijalnom principu (ni RS ni FBiH nisu uspostavljeni kao monoetnički entiteti, neko baš suprotno). Ne sekiraj se, RS će morati promijeniti ime i još puno toga... nakon te faze će biti potpuno besmislena ideja o postojanju entiteta kakvi su sada. Biće BiH decentralizovana, ali neće ići po etničkim principima. Instrumenti zaštite kolektivnih prava će važiti na cijelom teritoriju BiH i konzumirat će se kroz Parlament.
Jel vidis sad, koliko su bosnjacke ideje sulude?
Kod nas su uzrok svih problema medjunacionalni problemi i jedini nacin za rjesavanje tih problema je stvaranje konfederacije tri nacionalne republike u BiH.
jeza u ledja wrote:A sta je sa Amerikom?Umjetnik a wrote: pa opet nije daleko od istine
sjeti se andaluzije kao svijetlog primjera suživota, muslimana, kršćana i jevreja u tada tamnom srednjem vijeku
prva islamska država je bila država muslimana i jevreja, koja je religija najviše vladala jerusalemom..primjera je puno
Sta je sa Francuskom, Britanijom, Njemackom i svim ostalim zemljama zapadne Evrope? Sta je sa Rusijom? Sta je sa Indijom?
A Iran, Saudijska Arabija, Afganistan? Ili mozda Izrael? Vise je muslimana u Izraelu, nego sto je jevreja u svim arapskim zemljama zajedno? Kako to?
Ne, to apsolutno nikakve veze nema sa vjerom, vec sa stupnjem razvoja, ekonomskog i kulturnog u kojem se zemlja nalazi u odredjenom periodu. Gdje je bilo osmansko carstvo i arapski svijet u srednjem vijeku, a gdje Evropa? Pa napadi krstasa na tadasnji muslimanski Jeruzalem je bilo ravno napadu razularenih hordi na rimsko carstvo. Nikakve veze to sa vjerom nema. To samo neko zasljepljen netrpeljivoscu prema drugim religijama ne moze uhafizati.
Ako zelite, otvorite drugu temu o tome, meni se neda dalje o takvim besmislicama.
http://en.wikipedia.org/wiki/Multiethnic_societyMulti-ethnic societies, in contrast to single ethnic societies, integrate different ethnic groups irrespective of differences in culture, race, and history under a common social identity larger than one "nation" in the conventional sense. All cities and most towns can be regarded as multi-ethnic societies, even ones where race hatred and ethnic intolerance is common.
kažeš "gdje je bilo osamnsko carstvo i arapski svijet u sredjem vijeku, a gdje evropa" ovo je toliko smiješno, a i žalosno je
što se tiče srednjeg vijeka u evropi, dovoljno govori da se to doba zove i crno doba,
U Izraelu žive muslimani ali su u poziciji vrlo sličnoj onoj u kojoj su bili Jevreji u Njemačkoj u razdoblju 1933-1939.jeza u ledja wrote:U Izraelu zivi toliko muslimana jer tamo ima posla, naravno. No svejedno, oni su tu, dok su se maltene svi jevreji iselili iz arapskih zemalja.
Mnogi gradovi u centralnoj Africi imaju krscanske manjine.
Šandor wrote:U Izraelu žive muslimani ali su u poziciji vrlo sličnoj onoj u kojoj su bili Jevreji u Njemačkoj u razdoblju 1933-1939.
...i onda ce doci Zec i Sesirdzija i Kralj i Kraljica...i Njemacka ce pobjedjivati na svim frontovima.Sarajevcac wrote:
Kako te samo nije sramotaSarajevcac je napisao/la:
E vidis u ratu su u tvom gradu poravnate dzamije, ko da nikad nisu postojale. To sto su obnovljene poslije rata je zbog toga sto je sloboda vjere zagarantovana Aneksom 4 mirovnog sporazuma, nikad se to ne bi desilo da smo cekali same od sebe srbe ili hrvate da to dopuste.IceQueen wrote:
Grad u kojem ja zivim smatram multietnicnim! (necu reci koji je jer ne zelim da me ljudi etiketiraju) Hrvati su većina! Sve bogomolje, a bilo ih je porušeno na sve strane su obnovljene, čak i izgrađene neke nove islamske bogomolje!
To je zapravo tuzno, jer se smijes aparthejdu u 21. vijeku. Bošnjaci u Stocu nemaju pravo da rade u bolnici, a doktori pacijente primaju u privatnoj kući koja je improvizovani Dom zdravlja. To je ta multietnicnost.Ovo sto si napisao za dom zdravlja mi je toliko smijesno da cu se stvarno raspuknuti