Licemjerstvo Dragana Čovića

Vares City

#26 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by Vares City »

ultrajvosa wrote:tko voli BiH i ko joj zeli dobro
:D :lol:
ReD aka Socijalista

#27 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by ReD aka Socijalista »

Glavna tema na herceg-srpskom forumu :D
Ustavni sud čine 2 Hrvata, 2 Srbina, 2 Bošnjaka i 3 stranca.
PeshtA

#28 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by PeshtA »

Ovako su se prvi puta bunili kad je Zeljko dobio izbore ... pa su se ushutali ..
Skontali se da vishe nemogu pucat na predsjednicko mjesto ... pa jauchu za ovim pozicijama ... smirit ce se oni :)
hecimnadri

#29 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by hecimnadri »

Lažne tvrdnje HDZ- a o broju glasova

Prema podacima Katoličke crkve, u BiH živi 459.102 Hrvata katolika i još 40.000 Hrvata koji nisu katolici. Od ukupnog broja, njih 377.500 imali su na oktobarskim izborima pravo glasa.

Izlaznost na izborima bila je 54 posto što znači da je glasalo 212.985 Hrvata. Od toga, na Republiku Srpsku otpada 10.237 glasova, a na Federaciju BiH 202.658.

Za HDZ je na izborima za Parlament Federacije BiH glasalo 108.943 birača što je 54 posto hrvatskog biračkog tijela. S obzirom da je HDZ 1990 bio u koaliciji sa HSP-om, nemoguće je po glasovima odvojiti ove dvije stranke.

Ovo pokazuju nove analize i računice čime padaju u vodu tvrdnje Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a, da je njegova stranka dobila 90 posto hrvatskih glasova.
lupp

#30 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by lupp »

Slazem se da je onih 90% veliko pretjeravanje. Skupa sa 90kom se moze reci da imaju oko 60%. Inace mislim da je vlast nepravedno uspostavljena ali toliko i ne zalim zbog toga. HDZ je svoje Neznanje u vlasti dokazao. Covic-a da ne spominjem. Da vidimo sta ce SDP napravit.
arzuhal

#31 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by arzuhal »

Kad pročitah stih:

''Saaaarajevoooo, ispod Trebevića, ispod Trebevića
biiićeš opet, Dragana Čovića, Dragana Čovića...''

...pade mi sustav :D
veiz

#32 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by veiz »

Mene zanima otkud Čoviću i Ljubiću pravo da sa 108.000 glasova koliko su dobili ucjenjuju oko 4 miliona BH stanovništva. Zar je to demokratija
mO k3

#33 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by mO k3 »

arzuhal wrote:Kad pročitah stih:

''Saaaarajevoooo, ispod Trebevića, ispod Trebevića
biiićeš opet, Dragana Čovića, Dragana Čovića...''

...pade mi sustav :D
hahhahahahahah :thumbup:
mO k3

#34 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by mO k3 »

veiz wrote:Mene zanima otkud Čoviću i Ljubiću pravo da sa 108.000 glasova koliko su dobili ucjenjuju oko 4 miliona BH stanovništva. Zar je to demokratija
to je novi oblik demokratije ... hdzokratija.. nesto u tom smislu samo se mora ovaj pojam da definise
L@BuD

#35 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by L@BuD »

kako sam skonto po njegovim novijim nastupima on će sad pokušati sa Dodikom da formira državnu vlast ?!
arzuhal

#36 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by arzuhal »

L@BuD wrote:kako sam skonto po njegovim novijim nastupima on će sad pokušati sa Dodikom da formira državnu vlast ?!
Oće. I nekće :D
madner

#37 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by madner »

Samo naprijed, unistite i ove petokolonase :D
Hipatija

#38 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by Hipatija »

Pošto D. Čović zagovara nove parlamentarne izbore - predlažem da ga podržimo: Novi parlamentarni izbori za četiri godine! Do tada "izborna šutnja" o dvojednom dvojcu (Čović - Ljubić). Ne pominjati ih bar do Blagovijesti (dok džemre ne udari u vodu). Ne praviti im reklamu!
JThomas

#39 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by JThomas »

Chmoljo wrote:
JThomas wrote:iskreno, meni ni ta izjava uopšte nije tako strašna. iz raznih razloga - svakako više ljudi želi da ode odavde nego što ne želi.
pazi, kad Bošnjo ode, to su ekonomski razlozi. ostali su protjerani. :roll:

inače, ovakve izjave mogu naštetiti samo fra Markešiću... ali razumijem i njegovu potrebu da razgoliti Čovićev pavijanluk... njega, Oršolića ili Jeleča...
ma šta me briga. iskrivljena percepcija stvari. iz ove države većina ljudi želi da ode iz ekonomskih razloga, ostalo je šuplja. ne ide onaj sa sokoca u beograd zato što se osjeća ugroženim na sokocu i u bih, nego zato što nema posla. isto vrijedi i za hercegovce i zagreb, vraga bi išli da je u zagrebu lošija ekonomska situacija, pa da je stoput matica. meni je izjava opuštena.
veiz

#40 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by veiz »

Zbog jedne fotelje koja će ionako pripasti Hrvatu dovesti federaviju pred kolaps ,nema nikakvo opravdanje.
evo dio izjave g-dina Živka Budimira;
Na pitanje da li ovako uspostavljena vlast FBiH pretvara u bošnjački entitet, rekao je: "Dosadašnjim nedjelovanjem HDZ je dopustio bošnjačkim političkim subjektima da Federaciju pretvore u bošnjački entitet. Činjenica je da hrvatski narod u ekonomskom smislu uglavnom bolje živi od bošnjačkog u FBiH. No, u institucionalnom je smislu činjenica da je hrvatski narod nejednakopravan. Mi želimo institucionalnu jednakopravnost. S druge strane, bošnjački narod, gledajući Hrvate u socijalnom smislu, traži poboljšanje svog standarda. Oba su zahtjeva opravdana i vlast mora naći načina da sve to izbalansira. Bošnjaci, Hrvati i Srbi moraju ima ti jednak položaj u FBiH".
ultrajvosa

#41 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by ultrajvosa »

veiz wrote:Zbog jedne fotelje koja će ionako pripasti Hrvatu dovesti federaviju pred kolaps ,nema nikakvo opravdanje.
Na pitanje da li ovako uspostavljena vlast FBiH pretvara u bošnjački entitet, rekao je: "Dosadašnjim nedjelovanjem HDZ je dopustio bošnjačkim političkim subjektima da Federaciju pretvore u bošnjački entitet. Činjenica je da hrvatski narod u ekonomskom smislu uglavnom bolje živi od bošnjačkog u FBiH. No, u institucionalnom je smislu činjenica da je hrvatski narod nejednakopravan. Mi želimo institucionalnu jednakopravnost. S druge strane, bošnjački narod, gledajući Hrvate u socijalnom smislu, traži poboljšanje svog standarda. Oba su zahtjeva opravdana i vlast mora naći načina da sve to izbalansira. Bošnjaci, Hrvati i Srbi moraju ima ti jednak položaj u FBiH".
Cekaj, Bosnjaci Hrvati i Srbi moraju imat jednak polozaj u FBiH, a u RS ?? Koje licemjerstvo !
Kako su samo glupi ovi politicari.
nosara

#42 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by nosara »

ultrajvosa wrote:
veiz wrote:Zbog jedne fotelje koja će ionako pripasti Hrvatu dovesti federaviju pred kolaps ,nema nikakvo opravdanje.
Cekaj, Bosnjaci Hrvati i Srbi moraju imat jednak polozaj u FBiH, a u RS ?? Koje licemjerstvo !
Pa rs nije tema ove sjednice... :D
ultrajvosa

#43 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by ultrajvosa »

nosara wrote:
ultrajvosa wrote:
Pa rs nije tema ove sjednice... :D
Pa nije, ali glupi su politicari, a jos je gluplji narod. Ovi Hrvati iz BiH (ne svi) podrzavaju ovog glupog Covica, valjda ce se opametiti... A da smo mi pametni, izasli bi na ulice ali ne, vazno je da imate za kafe.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#44 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by PipiDugaDevetka »

Emisija INTERVJU NA FEDERALNOM RADIJU, gost Fra Luka Markešić zvani Bosanac (ovo sam mu ja dao nadimak). Za preslušavanje ovog intervjua potreban je RealPlayer*:

http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp ... h&wbf_id=3
zippoo87

#45 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by zippoo87 »

zasto da pisemo o covicu,kad veceg odrona u bosnjaka nema od tihica i lagumdzije,sto da prvo idem u tudju avliju a moja jos gora,
da se nama bi rijesiti i tihica i covica i dodikica i svih ovih uhlebasa,naravno da poslije ovih ne dodju neki drugi samo sa drugim imenima
pa pogledajte samo prijedloge novih ministara u vladi,pa to je za plakati,za uzbune,pobune,ludilo,ne znam kako da se izrazim,cuj da kaplan drzi ministarstvo kulture,tihicev nosac kisobrana sad da bude glavni u jednom resoru,pa meni nije jasno da li ovi ljudi zive u bih,treba njima hitno uvesti obaveznan ljekarski pregled prije bilo kakvih odluka,pa ovo niko normalan (a bogami ni donekle nenormalan) ne bi predlozili,isto vazi i za masica,doduse on je inteligentniji i malo stariji od kaplana,ali isto nije iskusan,to je tezak i odgovoran posao

a dragan covic bi za vlast uradio sve,bukvalno sve a to je pokazao i ovim sada potezom,kada nije htio da prihvati ponudu radi jednom mjesta,pohlepa je najgora stvar ,bilo za novcem i moci bilo za vlascu
hercegovac_pravi

#46 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by hercegovac_pravi »

L@BuD wrote:kako sam skonto po njegovim novijim nastupima on će sad pokušati sa Dodikom da formira državnu vlast ?!
PA SUPER....entitetski veto je iz đženeta izašao :dance:
miki.ba

#47 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by miki.ba »

zippoo87 wrote:zasto da pisemo o covicu,kad veceg odrona u bosnjaka nema od tihica i lagumdzije,sto da prvo idem u tudju avliju a moja jos gora,
da se nama bi rijesiti i tihica i covica i dodikica i svih ovih uhlebasa,naravno da poslije ovih ne dodju neki drugi samo sa drugim imenima
pa pogledajte samo prijedloge novih ministara u vladi,pa to je za plakati,za uzbune,pobune,ludilo,ne znam kako da se izrazim,cuj da kaplan drzi ministarstvo kulture,tihicev nosac kisobrana sad da bude glavni u jednom resoru,pa meni nije jasno da li ovi ljudi zive u bih,treba njima hitno uvesti obaveznan ljekarski pregled prije bilo kakvih odluka,pa ovo niko normalan (a bogami ni donekle nenormalan) ne bi predlozili,isto vazi i za masica,doduse on je inteligentniji i malo stariji od kaplana,ali isto nije iskusan,to je tezak i odgovoran posao

a dragan covic bi za vlast uradio sve,bukvalno sve a to je pokazao i ovim sada potezom,kada nije htio da prihvati ponudu radi jednom mjesta,pohlepa je najgora stvar ,bilo za novcem i moci bilo za vlascu

Stvarno nisam znao da mesar može biti ministar, jel moguće. :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#48 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

miki.ba wrote:
zippoo87 wrote:zasto da pisemo o covicu,kad veceg odrona u bosnjaka nema od tihica i lagumdzije,sto da prvo idem u tudju avliju a moja jos gora,

Stvarno nisam znao da mesar može biti ministar, jel moguće. :D
Mesar-ministar će preporoditi bh. poljoprivredu, zaštititi domaću proizvodnju, spasiti šume,... Čujemo se i vidimo za 2 godine u vezi sa bh. poljoprivredom, šumarstvom i vodoprivredom, ABD.
StupskaBitanga

#49 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

Post by StupskaBitanga »

PipiDugaDevetka
Ti stvarmo misliš da je Lijanović kadar da nešto preporodi
PipiDugaDevetka

#50 Re: Licemjerstno Dragana Čovića

StupskaBitanga wrote:PipiDugaDevetka
Ti stvarmo misliš da je Lijanović kadar da nešto preporodi
Jok, eto preporodio ju je bivši ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, mr sci Damir Ljubić iz HDZ-a, samo ne znam kojeg.
Post Reply