Legitimnost/Komsic/HDZ

Locked
nosara

#326 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by nosara »

bicebolje wrote:
Bourne wrote:
SAD, kako je rečeno "Dnevnom avazu", razumiju razloge zbog kojih su bh. Hrvati nezadovoljni činjenicom da je u Predsjedništvo BiH ponovo izabran kandidat kojeg oni ne smatraju svojim predstavnikom i smatraju da postoji osnov za to i potreba da se takva situacija promijeni.
Još jedan "uspjeh" Komšićevaca.
Neka promijene ustav... Treba omogucit i srbima u rs da glasaju za Komsica...

Uostalom, kad hilari bude ovdje, cucemo pravi stav americke politike... Ipak je ovo avazova interpretacija...
felipe kajetano

#327 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by felipe kajetano »

nosara wrote: Neka promijene ustav... Treba omogucit i srbima u rs da glasaju za Komsica...
:D

steta sto smo uskraceni za takvo sto, tuga :D
nosara

#328 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by nosara »

felipe kajetano wrote:
nosara wrote: Neka promijene ustav... Treba omogucit i srbima u rs da glasaju za Komsica...
:D

steta sto smo uskraceni za takvo sto, tuga :D
Niste to zasluzili... Ali, doci ce bolji dani... :D
Grover

#329 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Grover »

Neko treba da pozove onu budalu Komšića da da ostavku.
nosara

#330 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by nosara »

Grover wrote:Neko treba da pozove onu budalu Komšića da da ostavku.
Evo, pozivam ja magarce koji misle kao ti da sebi nadju drugog predsjednika i drugu drzavu... :D
kv99

#331 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by kv99 »

Mozes se slobodno preseliti iz zapadne ercegovine u Posavinu i tamo glasati za vaseg mentora i zastitinika ako ti smeta sto u Federaciji ne mozes da izaberes "svog " clana Predsjednistva . Slobodno se javi kako je proslo preseljenje i kako vas je mentor docekao ;-) Sigurno vas ceka otvorenih ruku , cujem da je popravio sve ona sela koja danas zjape prazna ...steta vala da se poslije 20 godina niko nije vratio kod njega a on vas toliko voli i brine o vama :lol:
lupp

#332 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by lupp »

neki bi ovdje najradije vidjeli sve hrvate i srbe protjerane iz BiH ili da se transformiraju u neku naciju Bosanaca kako bi to drug zeljko htio, nece moci. HDZ i SNSD sire mrznju i netrepljivost medju narodima ali i licemjerstvo SDP-a nece donijeti nista drugo. Treba ignorirat to licemjerstvo i zasljepljeno pratit vodju Zlatka. Gdje ce nas sve taj put odvest ima jos da vidimo. Bilo bi mi drago da grijesim ali samo postavljanje Komsica i njegov ponovni izbor za hrvatskog clana predsjednistva mi ne daje mnogo nade.
zemo_online

#333 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by zemo_online »

ako ne valja sdp i nacijonalne stranke, koja onda valja? ima li ijedna? ili osoba da zastupa sve narode i gradjane?
naiskrenije

#334 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by naiskrenije »

Da li je neka stranka nacionalna tj. nacionalistička ne treba cijeniti prema prefiksu u nazivu stranke.Npr.SNSD nema nacionalni prefiks u nazivu niti se na skupovima te stranke okupljaju likovi sa nacionalističkom ikonografijom,guslama i sl.I članstvo SNSD-a je višenacionalno,nađe se poneki Bošnjak i Hrvat.Programski ciljevi su ono što određeju da li je neka stranka nacionalna ili ne.
Ako se pogledaju ciljevi SDP-a jasno je da se radi o nacioanalističkim ciljevima.
elSaik

#335 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by elSaik »

Jelde? :lol:
bicebolje

#336 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by bicebolje »

SDP jeste nacionalistička stranka ali bosanska nacionalistička stranka. To naravno ljudima koji se prije svega osječaju Bosancima nije ništa čudno jer nikome sopstveni nacionalizam ne smeta. Mene je zaista iznenadio broj ljudi koji se ne osjećaju BHS i žele nešto drugo. Mislim da će to dugoročno najviše štete donijeti bošnjačkom narodu. Ukoliko se u naredne 4 godine ne desi krah SDP-a postoji velika vjerovatnoća da će se Bošnjaci podjeliti u dvije grupem između kojih će razlike vremenom biti sve veće.
JThomas

#337 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by JThomas »

i ponovo se vraćamo na tezu da su glavni problem bosne - bosanci. možeš misliti, oni odbijaju da budu konstitutivni... :D

hoćemo bosnu bez bosanaca... :D
ultima_palabra

#338 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by ultima_palabra »

bicebolje wrote:SDP jeste nacionalistička stranka ali bosanska nacionalistička stranka. To naravno ljudima koji se prije svega osječaju Bosancima nije ništa čudno jer nikome sopstveni nacionalizam ne smeta. Mene je zaista iznenadio broj ljudi koji se ne osjećaju BHS i žele nešto drugo. Mislim da će to dugoročno najviše štete donijeti bošnjačkom narodu. Ukoliko se u naredne 4 godine ne desi krah SDP-a postoji velika vjerovatnoća da će se Bošnjaci podjeliti u dvije grupem između kojih će razlike vremenom biti sve veće.
Jelde, pravo si se nasekirao zbog te podjele :-D Ne znam kako onda ne reaguje reis, Fahro, Latići makar... jedini koji se žale na rezultate izbora su HERA i Rajko Vasić, znakovito? :zoka:
luckypot

#339 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckypot »

bicebolje wrote:SDP jeste nacionalistička stranka ali bosanska nacionalistička stranka. To naravno ljudima koji se prije svega osječaju Bosancima nije ništa čudno jer nikome sopstveni nacionalizam ne smeta. Mene je zaista iznenadio broj ljudi koji se ne osjećaju BHS i žele nešto drugo. Mislim da će to dugoročno najviše štete donijeti bošnjačkom narodu. Ukoliko se u naredne 4 godine ne desi krah SDP-a postoji velika vjerovatnoća da će se Bošnjaci podjeliti u dvije grupem između kojih će razlike vremenom biti sve veće.
Ne lupaj gluposti, bosnjaci otjerali sbih, i uzeli glasove od sda, a sad ce kao da se dijele.
Uostalom, sad kad se organizuje lupanje glava po beogradu i blokade kamiondzije po bih, jasno je u kojem se pravcu krece situacija. Samo ste mi ofalili mnogo, prije su bili tenkovi, topovi i ovo, a sad udaranje homoseksualaca, istjerivanje roma i par hiljada kamiondzija - pa ne mozemo ratovati protiv takve nejaci :D
cikafe

#340 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by cikafe »

Zar je zaista toliko strasno sto su za jednog kandidata glasale sve "tri nacionalnosti" i ovi(kao ja) nesvrstani? ZAR JE TO TOLIKO LOSE?

Hahah, nekad imam osjecaj da se budim u drugoj dimenziji...
osa

#341 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by osa »

cikafe wrote:Zar je zaista toliko strasno sto su za jednog kandidata glasale sve "tri nacionalnosti" i ovi(kao ja) nesvrstani? ZAR JE TO TOLIKO LOSE?

kad bi tako bilo??? loše je što pripadnici jednog naroda izabraše predstavnika drugom narodu...
stari grad Visegrad

#342 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by stari grad Visegrad »

"Sesija Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 ove nedjelje nazvana je "Zašto je Željko Komšić izborni fenomen" ......
Krug 99 se provalio sa definicijom Z.K.
Pazi - Zaljko nije fenomen vec obican covjek.
Been

#343 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Been »

Izborni zakon je jasan ! Sve ostalo je palamudanje neartikulisanih hercegovačkih krimosa kao što su Čović, Lozančić i klika !
klixober

#344 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by klixober »

osa wrote:
cikafe wrote:Zar je zaista toliko strasno sto su za jednog kandidata glasale sve "tri nacionalnosti" i ovi(kao ja) nesvrstani? ZAR JE TO TOLIKO LOSE?

kad bi tako bilo??? loše je što pripadnici jednog naroda izabraše predstavnika drugom narodu...
Hajde i ti osa u komunu na odvikavanje od tog LSD-a sto vam dijeli HDZ.
Ponavljaj za mnom: Clanovi predsjednistva predstavljaju drzavu i sve njene gradane,a predstavnici naroda su u Domu naroda,Clanovi predsjednistva predstavljaju drzavu i sve njene gradane,a predstavnici naroda su u Domu naroda,Clanovi predsjednistva predstavljaju drzavu i sve njene gradane,a predstavnici naroda su u Domu naroda,Clanovi predsjednistva predstavljaju drzavu i sve njene gradane,a predstavnici naroda su u Domu naroda,Clanovi predsjednistva predstavljaju drzavu i sve njene gradane,a predstavnici naroda su u Domu naroda.....
osa

#345 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by osa »

Been wrote:Izborni zakon je jasan ! Sve ostalo je palamudanje neartikulisanih hercegovačkih krimosa kao što su Čović, Lozančić i klika !
točno, i taj izborni zakon je omogućio sarajevskim krimosima da instaliraju hrvatima predstavnika sukladno svojim interesima, šta reći nema zakona bez rupa, samo ih treba znati koristiti....
osa

#346 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by osa »

komeba wrote:
osa wrote:
Ponavljaj za mnom: Clanovi predsjednistva predstavljaju drzavu i sve njene gradane,a predstavnici naroda su u Domu naroda,Clanovi predsjednistva predstavljaju drzavu i sve njene gradane,a predstavnici naroda su u Domu naroda,Clanovi predsjednistva predstavljaju drzavu i sve njene gradane,a predstavnici naroda su u Domu naroda,Clanovi predsjednistva predstavljaju drzavu i sve njene gradane,a predstavnici naroda su u Domu naroda,Clanovi predsjednistva predstavljaju drzavu i sve njene gradane,a predstavnici naroda su u Domu naroda.....
da mi je samo znati što im titula onda glasi "član predsjedništva iz reda x naroda", valjda onako iz zezancije...
klixober

#347 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by klixober »

osa wrote:
komeba wrote:
osa wrote:
da mi je samo znati što im titula onda glasi "član predsjedništva iz reda x naroda", valjda onako iz zezancije...
Konsultiraj se sa kolegama na fasistickom herceg-bosna forumu,pa se vrati i prenesi sta si saznao :oops:
Been

#348 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Been »

osa wrote:
Been wrote:Izborni zakon je jasan ! Sve ostalo je palamudanje neartikulisanih hercegovačkih krimosa kao što su Čović, Lozančić i klika !
točno, i taj izborni zakon je omogućio sarajevskim krimosima da instaliraju hrvatima predstavnika sukladno svojim interesima, šta reći nema zakona bez rupa, samo ih treba znati koristiti....
netočno... :)

Jesu li predstavnici HDZ-a dizali oduševljeno ruke za taj izborni zakon ? Jesu ? Samo se nisu nadali da će neki malo proviriti iz svojih uskonacionalnih torova i glasati za nekog ko nije iste nacionalnosti kao i on...

Kako narod kaže, poslije njanja nema kajanja ! :D
osa

#349 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by osa »

komeba wrote:
osa wrote:
komeba wrote:
Konsultiraj se sa kolegama na fasistickom herceg-bosna forumu,pa se vrati i prenesi sta si saznao :oops:
nema potrebe dijalog s tobom i tebi sličnima je istovjetan dijalogu s dijelom ekipe s herceg-bosna, samo vam je vjera i nacija drukčija, način razmišljanja, terminologija, kultura i sl. gotovo identična....
NightSkyWalker

#350 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by NightSkyWalker »

nosara wrote:
Evo, pozivam ja magarce koji misle kao ti da sebi nadju drugog predsjednika i drugu drzavu... :D
Nosara, sto vrijedjas covjeka??
Locked