Legitimnost/Komsic/HDZ

Locked
luckypot

#301 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckypot »

hercegovac_pravi wrote:
osa wrote:
To što za ArmijuBiH nisu donesene presude neznači da su lišeni krivnje.

Kako je moguće da su na ljeto 1993. gotovo nestali Hrvati iz Jablanice, Konjica, Prozora, zenice, Kaknja, Vareša, Bugojna itd. A da se neradi o "udruženom zločinačkom poduhvatu"?!?
Armija RBiH i HVO... izlaskom dijela HVO-a iz OS RBiH i stavljanjem u službu paradržavne tvorevine HZHB oni su to prestali biti. Dijelovi HVO-a u regionima Tuzle i Sarajeva su ostali pod komandom Armije.

Ponovo iste ofucane frazetine ...pa da ponovimo činjenično stanje.
Hrvatskom vojno-političkom vrhu bivše tzv. "hzhb" se sudi za etničko čišćenje i iseljavanje Hrvata srednje Bosne. Taj dio optužnice UKLJUČEN je u proces koji se vodi proti članova udruženog zločinačkog poduhvata. Idejni lider i inicijator tog zločina je bio Franjo Tuđman a taj zločinački projekt koji je za osnovni cilj imao temeljno uništenje bošnjačkog naroda sa teritorija buduće hrvatske države je iniciran polovinom 1991 godine.
Sve jasno stoji u optužnici i podkrijepljeno je neoborivom dokumentacijo (pisanom i audio) na osnovu koje je i kreirana sama optužnica.
A vi sada opletite po onaj "puste želje puste li ste"...i razvijajte šbbkbb scenraij..
Ma pusti bolan suplje price, raselio ih i rastjerao HVO pod franjinom kontrolom, sve racunajuci "shebacemo mi te muslimancice" i gotova stvar, pa sad kad nije uspjelo e hajdmo sad optuzivati.

Treba samo kratko uvijek odgovarati - kome ne odgovara stanje, franji na grob i zaliti se, on je potpisao dejton.
kv99

#302 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by kv99 »

osa wrote:
Aguirre wrote:
To što za ArmijuBiH nisu donesene presude neznači da su lišeni krivnje.

Kako je moguće da su na ljeto 1993. gotovo nestali Hrvati iz Jablanice, Konjica, Prozora, zenice, Kaknja, Vareša, Bugojna itd. A da se neradi o "udruženom zločinačkom poduhvatu"?!?
ako haški sud to nije rekao, onda se nije niti desilo....
Kao i obicno nisi u pravu i namjerno iznosis neistine jer si na desetine puta do sada bio upoznat da se citav vrh tzv HB nalazi u Haagu gdje je izmedzu ostalog optuzen za UZP zbog protjerivanja BiH Hrvata. I kao i do sada ti slobodno nastavi iznositi lazi jer mi je uvijek drago kada mogu da ukazem kakvim se metodama i propagandom sluzis :thumbup:

A za ove koji tvrde da je tzv hb bila legitimna i da nije podrivala ustavni poredak Republike Bosne i Hercegovine treba da se upoznate sa odlukom Ustavnog Suda Bosne i Hercegovine koji je Septembra 1992 donio presudu u kojoj kaze da je tzv hb neustavna tvorevina tako da vase tvrdnje nisu istinite.
kv99

#303 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by kv99 »

luckypot wrote:Kad ce leo strasni krenuti u rat protiv BiH, skupa sa svojih 8 pripadnika "hercegbosanske alternative" :D
Prvo treba sacekati da skupi dobrovoljce koji ce da stite aparthejd u izraelu. Znas da je prosle godine ponudio par hiljada dobrovoljaca koji jedva cekaju da krenu u juris na Palestinu pa dok njih skupi eto njega i bojovnika usiljenim marsem: Grude-Mostar-Prozor- Konjic-Gornji Vakuf-Bugojno-Travnik-Vitez-Busovaca-Fojnica-Kiseljak-Kakanj-Vares-Usora- Zepce- Maglaj-a onda desant oko Tuzle i Brckog i sve to krunisati oslobodzenjem rvackog tisucljetnog stolnog grada Sarajeva ...tu ce pokazati da nisu pohlepni pa ce samo uzeti za sebe pola grada- od Otesa pa do Holidej Ina , Bascarsiju i Sebilj nece dirati :lol:
Last edited by kv99 on 09/10/2010 21:21, edited 1 time in total.
luckypot

#304 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckypot »

Bas sam se prepao, jesi i ti? :D Sta mislis hoce li osvojiti grude ko i prosli put? A tek kad pomaknu liniju prema sirokom, iha bit ce guzve koliko hoces
kv99

#305 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by kv99 »

luckypot wrote:Bas sam se prepao, jesi i ti? :D Sta mislis hoce li osvojiti grude ko i prosli put? A tek kad pomaknu liniju prema sirokom, iha bit ce guzve koliko hoces
Jok bolan nebio sto cu se bojati. Slusam ove Bosnjake i neutralne eksperte koji nam dolaze i kako nas ubjedzuju kako je podjela drzave najbolje rjesenje bas za Bosnjake pa kada znam da ce biti sve oko Sebilja Bosnjakistan a tek Bascarsija...tu nema zime jarane, komocija kako god da se okrenes, a pogotovo ko bude imao tu cast da zivi u prosirenoj zapadnoj ercegovini ili svjetski znanoj erceg bosni , to je pojam kulture , sve ih @osa ucio bontonu i ponasanju ..izvini , ophodzenju prema etnickim manjinama :D
supervizor

#306 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by supervizor »

Bošnjaci su glasali za Komšića iz samo jednog razloga: nagradili su ga što je ostao s njima mada nije Bošnjak. Nema ni jednog drugog racionalnog argumenta kojim bi se mogla objasniti bišnjačka histerija za Komšićem. Tip je mediokritet, ne zna ni jedan strani jezik, prilično je oskudno obrazovan, ni o čemu ne zna ništa, priča kao uličar, nema izgrađen stil...
luckypot

#307 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckypot »

supervizor wrote:Bošnjaci su glasali za Komšića iz samo jednog razloga: nagradili su ga što je ostao s njima mada nije Bošnjak. Nema ni jednog drugog racionalnog argumenta kojim bi se mogla objasniti bišnjačka histerija za Komšićem. Tip je mediokritet, ne zna ni jedan strani jezik, prilično je oskudno obrazovan, ni o čemu ne zna ništa, priča kao uličar, nema izgrađen stil...
To cemo pitanje lako rijesiti : stvori vecinu koja ce se s tobom sloziti, pa izaberite nekog drugog.
milojicabrzi

#308 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by milojicabrzi »

Luckypot

Pa necmo se mi ni sa kim natezati. Hrvati su drzavljani jedne fine civilizacije, na pragu EU, ne treba nama niko, da nam bira predsjednika i soli pamet.
Mi od 1993. idemo u Europu, kao u goste na sjedeljku, tebi i tvojima, vade krv i pregledaju zube po ambasadama.
Uvijek bili, uvijek cemo biti, dio srednjoeuropske kulture... a vi hocete li... ne znam, jedino ako se Aliji na grobu tiho isplacete i zamolite da vas se pusti u EU, ali da potpisete sa necete krast po tramvajima u Briselu....
heckler

#309 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by heckler »

milojicabrzi wrote:Luckypot

Pa necmo se mi ni sa kim natezati. Hrvati su drzavljani jedne fine civilizacije, na pragu EU, ne treba nama niko, da nam bira predsjednika i soli pamet.
Mi od 1993. idemo u Europu, kao u goste na sjedeljku, tebi i tvojima, vade krv i pregledaju zube po ambasadama.
Uvijek bili, uvijek cemo biti, dio srednjoeuropske kulture... a vi hocete li... ne znam, jedino ako se Aliji na grobu tiho isplacete i zamolite da vas se pusti u EU, ali da potpisete sa necete krast po tramvajima u Briselu....
....hrvatske kulture i srpskog junastva.

Helem, zelim vam sretan put u EU, i akobogda jos sljedece godine da vas prime :thumbup:
luckypot

#310 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckypot »

Ja vam zelim sve najbolje i sto brzi put u EU. Dovidjenja i prijatno, samo zatvorite vrata na izlazu i slobodno se vise nikad ne osvrcite, sta cete ovamo ovo je sve ovdje orijetalni primitivizam i svaki normalan hrvat ce gledati da pobjegne. Eto vidis da se slazemo.
milojicabrzi

#311 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by milojicabrzi »

Heh, ja sam se druze nahodao u EU, vise nego sto ce tvoja familija do 5-og koljena....
Kulturni jesmo, za vas izmislili kulturu i umjetnost, to i sami priznajete...
milojicabrzi

#312 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by milojicabrzi »

Necmo mi nigdje iz svoga, mi cemo donijeti EU na prag BiH, ako neko treba da ide, trebate brate da se kupite u Anadoliju...svi se kunete u islam a molite Boga da vas prime u Svedskoj...
heckler

#313 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by heckler »

:-? Blago gostima, mogu ici kuci kad god hoce :-?
luckypot

#314 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckypot »

milojicabrzi wrote:Necmo mi nigdje iz svoga, mi cemo donijeti EU na prag BiH, ako neko treba da ide, trebate brate da se kupite u Anadoliju...svi se kunete u islam a molite Boga da vas prime u Svedskoj...
Ma cuj ti njega, jel ovo vapijuci glas iz EU :D
Been

#315 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Been »

1. Kako nećete ? Eno se jugosloven Dragan nateže sa reakcionarom Dodikom godinu dana... Beba je na putu !
2. Koju crnu civilizaciju, pobogu brate ? HDZ civilizaciju ?
3. Tužno da se ograđuješ od bh. hrvata koji ne dobiše "putovnicu", pa i njih nazivaš neciviliziranim stvorovima kojima pregledaju zube i krv ? Ništa novo za idolopoklonika Čove koji se umalo odreče 10 000 posavskih hrvata.
4. Što se, pak, srednjoevropske kulture tiče moram te podsjetiti da teško onom ko još uvijek pokušava demantovati i dokazati jasne, čak i geografske, činjenice, što ti radiš.
5. Spominjati Izetbegovića i njegov mezar ( ne grob) je morbidno, umobolno i prilično perverzno... Nešto kao istospolna zajednica Dodika i Čovića.
6. BiH će biti dio Evropske Unije... kad-tad... Privikavaj se dok si mlad... Teško će ti pasti na žuč !

Zaključak ovog tvog izlijeva bijesa u mozag je kristalno jasan : Gramatički vrlo diskutabilna formulacija u kombinaciji sa pravim malim fašizmom, rezultirala je klasičnim tarlahanjem i lupanjem budalaština što u konačnici može ishoditi frustracijom zbog koje ćeš noćas teško spavati... Tužno, zar ne ?
luckypot

#316 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckypot »

heckler wrote:

Helem, zelim vam sretan put u EU, i akobogda jos sljedece godine da vas prime :thumbup:
Pa evo i ja im to zelim, slazem se sa svima i stvorio sam konzensus na svakom polju - hrvati spadaju u EU, srbima treba dodik i maticna drzava srbija, sa svime se slazem i opet se nesto bune.

Ne mozes narodu ugoditi pa bog, cak i kad se slazes sa svime sto kazu. :mrgreen:
hercegovac_pravi

#317 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by hercegovac_pravi »

luckypot wrote:
heckler wrote:

Pa evo i ja im to zelim, slazem se sa svima i stvorio sam konzensus na svakom polju - hrvati spadaju u EU, srbima treba dodik i maticna drzava srbija, sa svime se slazem i opet se nesto bune.

Ne mozes narodu ugoditi pa bog, cak i kad se slazes sa svime sto kazu. :mrgreen:
Ne mogu da vjerujem da još postoje pojedinici koji misle da im Bošnjaci i danas odeđuju sudbinu.
Student Exchange

#318 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Student Exchange »

Glavni kuriozitet i tema izbora dfinitivno ispade legitimitet Komsica.
ravno

#319 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by ravno »

Jos cemo se mi dugo natezati po ovim forumima oko kvadrature kruga.... pa i poslije Dodikovih kamiona u Sarajevu (najvjerojatniji slijedeci potez). Potpuno isti scenariji i metodologija kao 91-92. godine i valjda ce ovaj put biti malo vise pameti da se tome adekvatno i politicki mudro parira.
SDP jos uvijek nije na vlasti, nema ni jednu polugu kojom moze uticati na dogadjaje dok (i ako) ne zasjedne na kormilo (!?), a i tada ne moze samostalno upravljati ovom zemljom. Sve kritike koje se iznose na njegov racun nemaju podlogu u realitetima, vec se svode na "sta bi bilo kad bi bilo".
Nego, ovi izbori su pokazali jednu sasvim novu dimenziju BiH oko koje ce mnogi kako vanjski, tako i unutarnji mocnici morati dobro preispitati svoje cementirane stavove, a to je da su Bosnjaci na izborima svijetu rekli da ne zele radikalizaciju, da vecinom ne slusaju reisa (on je valjda reis i Fahri i Harisu i Tihicu i Zlatku), da su politicki (i poslije svih klanja kojima su u zadnjem vijeku bili izlozeni) politicki zreliji od svojih zemljaka. To je dalo vjetar u jedra Tanje Fajon! Ogromne pare i napori su ulozeni u projekat radikalizacije Bosnjaka, cak su nam uvezli i verziju islama porodice Sauda (sa kojom nikada nismo imali nista zajednicko, pa zato nije ni omasovljena) i opet corak. Presli se Anglosaksonci!
Nisam zaljubljen u Zeljka Komsica, on nije moj vodja (on je podpredsjednik politicke stranke koju podrzavam i za ciji PROGRAM glasam, a uz to i clan Predsjednistva BiH), ali ako se ne varam (molim, ispravite me) on je pohadjao i diplomirao na dvogodisnjem studiju diplomacije u USA (vjerujem da se onda bar malo sluzi jezikom te zemlje), pa ga to, pored predratne diplome o zavrsenom Pravnom fakultetu svrstava u red skolovanijih politicara BiH (za razliku od nekih tokara - nemam nista protiv tokara).
SDP nema nista sa tim (a pogotovo protiv) da isti Zeljko, ako on to hoce, redovno upraznjava svoje vjerske potrebe, niti da ja, ako to hocu, klanjam pet vakata namaza. To je nasa PRIVATNA stvar. On je, uz to, odlikovan od strane Svete stolice, koja bas ne dijeli odlikovanja za svaki papir koji se s njom potpise. I za to mi je drag.
Covic kaze da u Zeljkovom kabinetu radi 14 Bosnjaka i 1 Hrvat. Postoji zvanicna web stranica Predsjednistva BiH na kojoj se moze procitati sastav sva tri kabineta (ako se to moze odrediti po imenima uposlenih, to je vjerojatno Covic tako zakljucio). Covic koji je nedavno aminovao prodaju "Pume" banjoluckoj zastitarskoj firmi, koja nasljedjuje ugovor o prevozu novca sa UniCreditom, slucajno prevozi 5,5 mil Eura u Hrvatsku, koji bivaju opljackani kod Gruda (bez propisane zastite). Svasta se moze pomisliti, da nije prva rata Dodiku? Sta bi rekli da je Zeljko nesto takvo aminovao! A Lidija Korac je,eto, drzavni neprijatelj zbog 5000 KM, koje nije uzela sebi. Koliko drzava BiH placa na ime kirija za svoje institucije u Mostaru, koje su, slucajno, sve smjestene u "zapadnom" Mostaru, mada ih zakoni kojima se osnivaju lociraju jednostavno u Mostar. Tako isto i ogromna vecina institucija FBiH. Hvala dragom Allahu, tako i treba, ugrozi ga sto vise. A da mu jos otezas, natjeraj Ljiljanka (citaj Slezaka) da na Otoci sagradi veliku zgradu i da tamo mora smjestiti barem 7-8 institucija BiH. Da ga ubiju kirijama. Da ga ugroze. Bakire, nemoj me molim te vise braniti, sto me vise branis, ja sve modriji.
SDP smatra i Bosnjake koji zive u Hercegovini - Hercegovcima, a ne daje velikodusno tu odrednicu samo Hrvatima (kako je to zadnjih 15 godina cinila "bosnjacka elita"), pa isti mogu to koristiti kao "B" varijantu i plasirati pricu "Hercegovina - Hercegovcima" dakle, Hrvatima.pa samim tim i pravo na Republiku. Za SDP je BiH i ono "iza Ivan planine" i ne negira da i tamo ima "muslimana", a ne samo u "Teheranu", kako to kaze Dodik i neki njegovi bosnjacki partneri.
Kao i da ima Hrvata i van Listice i Kocerina. Forza SDP! Forza Zeljko!
dada-bis

#320 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by dada-bis »

Komšić je legitimno izabran od ljudi kojima nije bitno ko se kako zove i koji još uz to vole svoju zemlju.

Problem je u međunarodnoj zajednici koja nije ništa učinila kako bi pokazala da Dodikova priča neće proći. Samo time je osokoljeni Čović probudio fašističku HB.

VIDLA ŽABA DA SE KONJI POTKIVAJU PA I ONA DIGLA NOGU
stari grad Visegrad

#321 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by stari grad Visegrad »

Slusao sam Covica u hrvatskoj emisiji "Otvoreno".
jedino sto mi je bilo jasno da on prica SHUPLJU i bio sam razocaran da je Covic=Dodik= shtatori, rusitelji . Nije mi jasno sta su bh hrvati nasli u njemu te glasaju za njega HDZ? Prica kao da je sad izasao iz komunisticke partije. Da je bar sta pametno rekao. Lidija Korac ga totalno potukla u inteligenciji i elokvenciji.
nosara

#322 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by nosara »

Bourne

#323 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Bourne »

SAD ohrabrene Silajdžićevim odlaskom, ali se brinu zbog Dodika.Neće se miješati u formiranje vlasti, ali strahuju od blokada saveza Dodik-Čović
• Izjave o secesiji nisu samo retorika
Vašington: Neupitna cjelovitost i suverenitet države(Od specijalnog izvještača Dnevnog avaza iz Vašingtona)

Vašington pomno prati političku situaciju u Bosni i Hercegovini nakon izbora, neće se direktno miješati u dogovore o postizbornoj koaliciji, ali će ostati čvrsto na braniku cjelovitosti i suverenosti države.

Opravdana zabrinutost

Prema nezvaničnim diplomatskim izvorima, SAD su duboko zabrinute zbog mogućnosti da dođe do dugotrajne blokade formiranja vlasti na državnom nivou, što bi mogao biti uvod u daljnju destabilizaciju zemlje i produbiti postojeće probleme.

Sudeći po analizi dobro upućenog izvora iz američkog glavnog grada, pred posjetu američke državne tajnice Hilari Klinton (Hilary Clinton), SAD su izrazito ohrabrene činjenicom da je ovim izborima sa političke scene otišao lider SBiH Haris Silajdžić, ali su i zabrinute činjenicom da će SNSD Milorada Dodika čvrsto držati konce vlasti u RS i naredne četiri godine.

Amerikanci su ozbiljno zabrinuti izjavama i političkom orijentacijom Milorada Dodika, te njegove najave referenduma o secesiji i stalno dovođenje u pitanje budućnosti BiH više ne smatraju samo retorikom i izbornom kampanjom.

Dodatna zabrinutost jeste i otvoreni savez između Dodika i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji je također jedan od izbornih pobjednika.

Promijeniti situaciju

SAD, kako je rečeno "Dnevnom avazu", razumiju razloge zbog kojih su bh. Hrvati nezadovoljni činjenicom da je u Predsjedništvo BiH ponovo izabran kandidat kojeg oni ne smatraju svojim predstavnikom i smatraju da postoji osnov za to i potreba da se takva situacija promijeni.

No, ne bi htjeli vidjeti situaciju u kojoj bi Dodik i Čović zajednički, ali iz različitih pobuda, stopirali formiranje državne vlasti tražeći da se provedu njihove političke ideje, za što će, prema izbornim rezultatima i mandatima, vjerovatno imati mogućnost.

Pozitivna očekivanja

Izbori su, kako se ovdje ističe, donijeli određene pozitivne promjene i pokazali da građani žele drukčiji politički pristup. Od stranaka koje su popravile svoj rezultat, poput SDP-a, i onih koje su nove na političkoj sceni, Savez za bolju budućnost BiH, očekuju da pokažu konstruktivan pristup i donesu novi kvalitet.

Ohrabreni sto je otisao Silajdžić a zabrinuti Dodikom i Čovićem :-) :oops: njima da je u interesu letili bi ova dvojica ko fisek!!!
nosara

#324 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by nosara »

Bourne wrote: SAD, kako je rečeno "Dnevnom avazu", razumiju razloge zbog kojih su bh. Hrvati nezadovoljni činjenicom da je u Predsjedništvo BiH ponovo izabran kandidat kojeg oni ne smatraju svojim predstavnikom i smatraju da postoji osnov za to i potreba da se takva situacija promijeni.
:lol:

Pa ne bira se niciji narodni predstavnik... Ni ti amerikenjci nisu od kakve pameti...
bicebolje

#325 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by bicebolje »

Bourne wrote:
SAD, kako je rečeno "Dnevnom avazu", razumiju razloge zbog kojih su bh. Hrvati nezadovoljni činjenicom da je u Predsjedništvo BiH ponovo izabran kandidat kojeg oni ne smatraju svojim predstavnikom i smatraju da postoji osnov za to i potreba da se takva situacija promijeni.
Još jedan "uspjeh" Komšićevaca.
Locked