Legitimnost/Komsic/HDZ

Locked
luckypot

#26 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckypot »

komeba wrote:
hrasno38 wrote:Fino u ustavu pise da u predsjednistvu trebaju da sjede predstavnici tri konstituvna naroda (na zalost), dakle (na zalost) Bosnjak, Srbin i Hrvat. Je li Zeljko Komsic Hrvat? Jeste!!!! Je li bolji ili gori, veci ili manji hrvat od bilo kojeg u ovoj drzavi? NIJE!!!!! Je li igdje u ustavu pise da taj hrvat mora biti iz HDZ-a ili iz Hercegovine? Ne pise!!!!! Moze li Dragan Covic da izvinite jeb.t? Moze jer je sve po ustavu i zakonu. Je li Zeljko Komsic voli ovu zemlju vise od Covica???? BEZ DALJNJEG!!! Je li Zeljko Komsic pomeo doticnu gospodjicu iz HDZ-a na ovim izborima???? JESTE!!!! Moze li Covic dokazati da je pobjedio iskljucivo glasovima Bosnjaka? MOZE..... ali ako bi poceo da broji onda bi se pogotovo sjebo jer bi skonto da u BiH ne zivi samo 100.000 hrvata..... Dakle Komsic ne da je legitiman nego je legitiman na desetu a Covicu porucujem da ide i skoci u Neretvu ako mu je muka.

Jos sam da je Lagumdzija dovoljno pametan pa ako predsjedavajuci mora biti hrvat fino kandiduje naprimjer Antu Domazeta i onda samo ceka trenutak kad ce tandem Covic-Jovic da dignu ruku na sebe.

E necete vise jeb...ati ovu nasu zemlju, bar ne u onolikoj kolicini koliko ste do sada!!!!!!!!!!
:thumbup:
A to sto je SDP predlozio Lagumdziju za mandatara Vijeca ministara je samo prst u oko Covicu jer je ovaj najavio da ce biti treci entitet i Mostar kao stolni hrvatski glavni grad,te Dodiku koji je rekao da nece sa SDP-om...
Mislim da ni sam Lagumdzija nema namjeru da se za*ebava po Vijecu Ministara koje i nema pretjerano velike ingerencije,a koje bi sacinjavale najsuprostravljenije stranke...potez kandidature Lagumdzije je cisto najbolji odgovor na separatisticke najave HDZ-a i vec odavno SNSD-a...pa kad se stvari smire i Covic shvati da je i njemu u interesu formiranje vlade,SDP ce predloziti Domazeta kao mandatara za Vijece ministara,a Lagumdziju vjerovatno za federalnog premijera(moje misljenje).

Nego nikako da mi odgovori neko od ovih sto kazu da Komsic nema legitimitet.....odakle Covicu legitimitet da trazi da bude Predsjedavajuci Vijeca Ministara drzave u kojoj 2 od 3 naroda nisu za njega glasala?
Tacno tako, nije budala da vodi nesto sto po sebi danas i nije toliko bitno.
bosan

#27 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by bosan »

Na sledecim izborima nek Hrvati(HDZ) glasaju za Hareta i onda je 1:1 :D :D
klixober

#28 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by klixober »

Suti i trpi wrote:
komeba wrote:Osnovni argument nacionalista koji se bune protiv izbora Komsica za clana predsjednistva iz hrvatskog naroda jeste da on nije legitimni predstavnik hrvatskog naroda jer su Hrvati navodno vecinom glasali za Kristo iz HDZ-a.
Zasto kazes 'navodno'? Cemu toliko licemjerje? Vrlo dobro znas da je OGROMNA vecina Hrvata glasala za ljude koje su kandidovale hrvatske stranke. Budi posten, nemoj lagati sam sebe i nas ostale.

Komsic nema legitimitet, ali svakako ima legalitet. Ovaj ustav nije dobar jer se moze desiti da Hrvati nikada ne izaberu predstavnika kojeg vecina zeli kao svog predstavnika u predsjednistvu.

Mislim da njima odgovara sto je Komsic predsjednik, jer je to manje vise nebitna funkcija. Preglasavanje od strane Bosnjaka njima stvara dobru poziciju u pregovorima oko buduceg ustavnog uredjenja. BiH i Bosnjaci sa ovim ne dobijaju apsolutno nista, dok Hrvati radi ovoga imaju moralno pravo da zahtjevaju da se u novom ustavu onemoguci preglasavanje Hrvata u bilo kojoj instituciji.

Mislim da Bosnjaci prave veliku gresku sto okrecu HDZ protiv sebe. Do sada su uglavnom imali rezultat 2 - 1 u odnosu na Srbe, tako da su stranci cesto zadovoljavali volju ova dva naroda. Sada su Dodik i Covic na istoj strani sto bi u konacnici moglo predstavljati veliki problem za Bosnjake, a samim tim i za drzavu.

Ja sam na ovom forumu cijelo vrijeme trubio da se Bosnjaci moraju prvi odreci nacionalizma i kao vecinski narod povuci poteze koji ce narode dovesti do pomirenja i medjusobnog povjerenja. I sam Lagumdzija je u 60 minuta reko otprilike ovako 'Bosnjaci kao najbrojniji narod moraju prvi dici ruke od nacionalizma'. Na primjeru Komsica to nikako nije pokazo, ali nikada nije kasno, nadam se da ce uciniti nesto po tom pitanju ako formira vlast.
Kazem "navodno" jer mi je smijesno forsiranje cinjenice koliko je odredene nacionalnosti za koga glasalo,obzirom da se nigdje i nikada nece izjasnjavati o nacionalnosti prilikom glasanja.

Nego reci ti meni,zasto prema tvom misljenju Komsic nije legitiman? Odnosno,da li bi Borjana Kristo bila legitimna obzirom da dva od tri konstitutivna naroda ove drzave nisu glasala za nju,a ona bi trebala predstavljati tu drzavu? Da li je Bakir Izetbegovic legitiman,ili Nebojsa Radmanovic,prema istim kriterijima...da su dobili glasove samo jednog od 3 konstitutivna naroda,a trebaju da predstavljaju cijelu drzavu?

Moje misljenje je da je Zeljko Komsic najlegitimniji politicar na bitnoj funkciji u drzavi,jer jedini ima iza sebe glasove sva 3 konstitutivna naroda,ali i ostalih i upravo to mu daje legitimitet da bude predsjednik drzave.
Suti i trpi

#29 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Suti i trpi »

luckypot wrote:Ne. hdz i dodika treba jos isprovocirati, konflikt mora eskalirati da se pokaze da ne mogu nista.

I uzgred bosnjaci ne moraju nista, a pogotovo ne bilo kome zanositi muda u krivinama radi nekog "mira." Kome se ne svidja nek se otcjepi.
Ti bi da provociras?

Pa evo provocira i Dodik pa mu niko nista ne moze!? Sta cemo sada? Gutamo knedle i nerviramo se, a ne mozemo mu apsolutno nista!??

Mogu se oni ovako 'provocirati' jos 100 godina, a ponizeni srpski/bosnjacki/hrvatski narod ce rovinjat po kontejnerima.

Neko mora uciniti prvi korak. Mislim da to jedino mogu uraditi Bosnjaci. Bosnjaci su najbrojni, Bosnjacima je najvise stalo do ove drzave i prema tome oni moraju prvi krenuti. Kad tad ce to neko shvatiti u bosnjackom narodu, jer drugi nacin jednostavno ne postoji.

Komeba
Kazem "navodno" jer mi je smijesno forsiranje cinjenice koliko je odredene nacionalnosti za koga glasalo,obzirom da se nigdje i nikada nece izjasnjavati o nacionalnosti prilikom glasanja.

Nego reci ti meni,zasto prema tvom misljenju Komsic nije legitiman? Odnosno,da li bi Borjana Kristo bila legitimna obzirom da dva od tri konstitutivna naroda ove drzave nisu glasala za nju,a ona bi trebala predstavljati tu drzavu? Da li je Bakir Izetbegovic legitiman,ili Nebojsa Radmanovic,prema istim kriterijima...da su dobili glasove samo jednog od 3 konstitutivna naroda,a trebaju da predstavljaju cijelu drzavu?

Moje misljenje je da je Zeljko Komsic najlegitimniji politicar na bitnoj funkciji u drzavi,jer jedini ima iza sebe glasove sva 3 konstitutivna naroda,ali i ostalih i upravo to mu daje legitimitet da bude predsjednik drzave.
Je l ti zivis u USA ili BiH? Pravis se englez i ignorises Ustav BiH i etnicku podjeljenost. Ovo ludilo se mora rjesiti razgovorom, a nikako guranjem prsta u oko, ignorisanjem, licemjerjem,... Nametanje volje jednom od naroda stvara samo kontraefekat i jaca poziciju nacionalistickim snagama. To nam nista dobro ne moze donjeti.
klixober

#30 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by klixober »

Suti i trpi wrote:Je l ti zivis u USA ili BiH? Pravis se englez i ignorises Ustav BiH i etnicku podjeljenost. Ovo ludilo se mora rjesiti razgovorom, a nikako guranjem prsta u oko, ignorisanjem, licemjerjem,... Nametanje volje jednom od naroda stvara samo kontraefekat i jaca poziciju nacionalistickim snagama. To nam nista dobro ne moze donjeti.
Nisi mi odgovorio na pitanje! Zasto Zeljko Komsic nije legitiman clan predsjednistva?
luckypot

#31 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckypot »

Suti i trpi wrote:
luckypot wrote:Ne. hdz i dodika treba jos isprovocirati, konflikt mora eskalirati da se pokaze da ne mogu nista.

I uzgred bosnjaci ne moraju nista, a pogotovo ne bilo kome zanositi muda u krivinama radi nekog "mira." Kome se ne svidja nek se otcjepi.
Ti bi da provociras?

Pa evo provocira i Dodik pa mu niko nista ne moze!? Sta cemo sada? Gutamo knedle i nerviramo se, a ne mozemo mu apsolutno nista!??

Mogu se oni ovako 'provocirati' jos 100 godina, a ponizeni srpski/bosnjacki/hrvatski narod ce rovinjat po kontejnerima.

Neko mora uciniti prvi korak. Mislim da to jedino mogu uraditi Bosnjaci. Bosnjaci su najbrojni, Bosnjacima je najvise stalo do ove drzave i prema tome oni moraju prvi krenuti. Kad tad ce to neko shvatiti u bosnjackom narodu, jer drugi nacin jednostavno ne postoji.

Komeba

Je l ti zivis u USA ili BiH? Pravis se englez i ignorises Ustav BiH i etnicku podjeljenost. Ovo ludilo se mora rjesiti razgovorom, a nikako guranjem prsta u oko, ignorisanjem, licemjerjem,... Nametanje volje jednom od naroda stvara samo kontraefekat i jaca poziciju nacionalistickim snagama. To nam nista dobro ne moze donjeti.

Sta tebe briga za Bosnjake, mani suplje i lazne "brige."

Ko kaze da se nerviramo oko dodika :D Ti ako si nervozan, imaju tablete za to. Nema lijeka za srbe osim dati im razloga da naprave jos sran.a i iza zatvorenih vrata im sapnuti "samo naprijed." I treba stvoriti ne jednog nego 301 dodika. Ako tebi ovo sto ja pisem lici na provokaciju, onda si slabih zivaca - nije to provokacija, nego brate da vidimo gdje je ta snaga "srpsko-hrvatskog udruzenog pokreta". Kad nista nisu mogli ratom, danas su im sanse rapidno nikakve i zato ih se i moze zahebavati.
Suti i trpi

#32 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Suti i trpi »

komeba wrote:
Suti i trpi wrote:Je l ti zivis u USA ili BiH? Pravis se englez i ignorises Ustav BiH i etnicku podjeljenost. Ovo ludilo se mora rjesiti razgovorom, a nikako guranjem prsta u oko, ignorisanjem, licemjerjem,... Nametanje volje jednom od naroda stvara samo kontraefekat i jaca poziciju nacionalistickim snagama. To nam nista dobro ne moze donjeti.
Nisi mi odgovorio na pitanje! Zasto Zeljko Komsic nije legitiman clan predsjednistva?
Nema legitimitet jer je dobio neuporedivo manje hrvatski glasova od Borjane i Martina. Ti se mozes praviti englez, ali je to nepobitna cinjenica. Ako hoces mozemo izracunati koliko su glasova dobili hrvatski kandidati i koliko je onda hrvatski glasova mogo dobiti Komsic ako se uzme u obzir da je izlaznost bila 50%. Ne bi bilo tesko odrediti neku pribliznu cifru. Ti nastavi ignorisati i pravit se englez, daleko cemo tako dogurati.
Ko kaze da se nerviramo oko dodika Ti ako si nervozan, imaju tablete za to. Nema lijeka za srbe osim dati im razloga da naprave jos sran.a i iza zatvorenih vrata im sapnuti "samo naprijed." I treba stvoriti ne jednog nego 301 dodika. Ako tebi ovo sto ja pisem lici na provokaciju, onda si slabih zivaca - nije to provokacija, nego brate da vidimo gdje je ta snaga "srpsko-hrvatskog udruzenog pokreta". Kad nista nisu mogli ratom, danas su im sanse rapidno nikakve i zato ih se i moze zahebavati.
Pa ne znam, ne prodje dan a da neko ne pomene Dodika :roll: . Kukaju ljudi, kukaju mediji. Pogledaj temu u Dodiku na ovom forumu. Frustracija izbija na sve strane. Ja bih volio da ljudi ignorisu krkana, jer je potpuno glupo nasjedati na njegove jeftine provokacije
luckypot

#33 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckypot »

Suti i trpi wrote:
komeba wrote:
Nema legitimitet jer je dobio neuporedivo manje hrvatski glasova od Borjane i Martina. Ti se mozes praviti englez, ali je to nepobitna cinjenica. Ako hoces mozemo izracunati koliko su glasova dobili hrvatski kandidati i koliko je onda hrvatski glasova mogo dobiti Komsic ako se uzme u obzir da je izlaznost bila 50%. Ne bi bilo tesko odrediti neku pribliznu cifru. Ti nastavi ignorisati i pravit se englez, daleko cemo tako dogurati.
Ko kaze da se nerviramo oko dodika Ti ako si nervozan, imaju tablete za to. Nema lijeka za srbe osim dati im razloga da naprave jos sran.a i iza zatvorenih vrata im sapnuti "samo naprijed." I treba stvoriti ne jednog nego 301 dodika. Ako tebi ovo sto ja pisem lici na provokaciju, onda si slabih zivaca - nije to provokacija, nego brate da vidimo gdje je ta snaga "srpsko-hrvatskog udruzenog pokreta". Kad nista nisu mogli ratom, danas su im sanse rapidno nikakve i zato ih se i moze zahebavati.
Pa ne znam, ne prodje dan a da neko ne pomene Dodika :roll: . Kukaju ljudi, kukaju mediji. Pogledaj temu u Dodiku na ovom forumu. Frustracija izbija na sve strane. Ja bih volio da ljudi ignorisu krkana, jer je potpuno glupo nasjedati na njegove jeftine provokacije
Onda si ti malo izgubljen u prostoru, naprotiv uzivamo u ovome, pogotovo kako stizu najnoviji podaci o broju stanovnika u BiH. Koliko vidim dodika ovdje sad svi podrzavaju, vise niko nije protiv - nemaju "dobri bosnjani" vise iluzija o "zavedenom srpskom narodu" i "multivitaminama", i svi vide sta je lijek. Prva doza se zove dodik, bit ce jos - i milosevic je bio faktor za rjesavanje problema zvanog srbija, sto i ovaj ne bi mogao biti?

Nego pusti to, idi na temu o Sandzaku, tamo je prava akcija, ovo je sega, sve se unaprijed zna
black

#34 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by black »

hrasno38 wrote:Fino u ustavu pise da u predsjednistvu trebaju da sjede predstavnici tri konstituvna naroda (na zalost), dakle (na zalost) Bosnjak, Srbin i Hrvat. Je li Zeljko Komsic Hrvat? Jeste!!!! Je li bolji ili gori, veci ili manji hrvat od bilo kojeg u ovoj drzavi? NIJE!!!!! Je li igdje u ustavu pise da taj hrvat mora biti iz HDZ-a ili iz Hercegovine? Ne pise!!!!! Moze li Dragan Covic da izvinite jeb.t? Moze jer je sve po ustavu i zakonu. Je li Zeljko Komsic voli ovu zemlju vise od Covica???? BEZ DALJNJEG!!! Je li Zeljko Komsic pomeo doticnu gospodjicu iz HDZ-a na ovim izborima???? JESTE!!!! Moze li Covic dokazati da je pobjedio iskljucivo glasovima Bosnjaka? MOZE..... ali ako bi poceo da broji onda bi se pogotovo sjebo jer bi skonto da u BiH ne zivi samo 100.000 hrvata..... Dakle Komsic ne da je legitiman nego je legitiman na desetu a Covicu porucujem da ide i skoci u Neretvu ako mu je muka.

Jos sam da je Lagumdzija dovoljno pametan pa ako predsjedavajuci mora biti hrvat fino kandiduje naprimjer Antu Domazeta i onda samo ceka trenutak kad ce tandem Covic-Jovic da dignu ruku na sebe.

E necete vise jeb...ati ovu nasu zemlju, bar ne u onolikoj kolicini koliko ste do sada!!!!!!!!!!
:thumbup:
klixober

#35 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by klixober »

Suti i trpi wrote:
komeba wrote:
Znas li ti uopste sta znaci legitimitet? Ukucaj na google,vidi na wikipediji,pa ti mozda bude jasnije sta govorim...
Clan predsjednistva predstavlja drzavu BiH,ne predstavlja samo jedan od naroda BiH! Drzavu BiH cine tri konstitutivna naroda - Bosnjaci,Srbi i Hrvati,te "ostali" na koje niko nazalost i ne obraca paznju.
Za Komsica su glasali i Hrvati i Srbi i Bosnjaci i "ostali",tako da on ima puni legitimitet da predstavlja Bosnu i Hercegovinu,ima veci legitimitet da predstavlja drzavu nego bilo koji drugi politicar na bilo kojoj drugoj drzavnoj funkciji.
Komrad

#36 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Komrad »

Suti i trpi wrote:Pa evo provocira i Dodik pa mu niko nista ne moze!? Sta cemo sada? Gutamo knedle i nerviramo se, a ne mozemo mu apsolutno nista!??

Kakva knedle gutas? Sta je to Dodik URADIO pa te iznervirao?
Dodik samo prica.. prica .. prica....
ne razumjem zasto se uopste neko obazire na suplju pricu doticnog seljaka
elSaik

#37 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by elSaik »

Treći entitet. Otcjepljenje. Legitimnost. Joj, brate, što ne gumo šuplje.
GandalfSivi

#38 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by GandalfSivi »

Komrad wrote:
Suti i trpi wrote:Pa evo provocira i Dodik pa mu niko nista ne moze!? Sta cemo sada? Gutamo knedle i nerviramo se, a ne mozemo mu apsolutno nista!??

Potpis jedan veliki. Nije uopste problem Dodika koji prica nego ljudi koje to nervira.

Vise me je danas nasekiralo ovo:
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /101007102

Nego ovo:
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/101007103
DrugaGimnazija

#39 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by DrugaGimnazija »

Dakle, po logici HDZ-a, samo Hrvati smiju glasati za clana Predsjednistva iz reda Hrvatskog naroda.

Moze li mi neko odgovoriti na ova pitanja:

1. Za koga smiju glasati Hrvati i Bosnjaci (na nivou Predsjednistva BiH) koji zive u RS?
2. Za koga smiju glasati "Ostali" u RS ili FBiH?
3. Za koga smiju glasati Srbi u FBiH?
heckler

#40 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by heckler »

Otvaranjem ovakvih tema i konstantnim prezvakavanjem istih argumenata samo dajete vjetar u jedra radikala HDZa.
Ako postoje sumnje u rezultate izbora doticne uputiti CIKu, ako postoje sumnje u ustavnost doticne uputiti Ustavnom Sudu BiH.
Sve ostalo ostaviti bojovnicima na HB forumu da racunaju i prezvakuju.

Ovdje kontraverza ne postoji osim u glavama radikalnih separatista. Njihovi stavovi su nam poznati jos od 92-93 tako da ni to vise nije vrijedno spomena jer nikakva argumentacija nemoze naciste preobratiti.
udrch

#41 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by udrch »

Kakvu legitimnost ima hrvatski ili bošnjački član presjedništva BiH ako za njega ne mogu glasati Hrvati i Bošnjaci koji žive u PC-u???
Kakvu legitimnost ima srpski član presjedništva kad za njega ne mogu glasati Srbi iz Federacije???
Kakvu legitimnost ima presjednik PC-a u situaciji kad Bošnjak ili Hrvat ne mogu biti birani na tu funkciju???

Željko Komšić je biran za člana presjedništva države BiH..po nacionalnosti je Hrvat, od oca i majke Hrvata..ne vidim šta je sporno..
Kada bude biran presjednik udruge Hrvata u BiH neka biraju najvećeg Hrvata, ali za presjedništvo BiH je druga priča..
mrtva kokoš

#42 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by mrtva kokoš »

emisija na hrtu otvoreno. liveeeee
Suti i trpi

#43 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Suti i trpi »

komeba wrote:Znas li ti uopste sta znaci legitimitet? Ukucaj na google,vidi na wikipediji,pa ti mozda bude jasnije sta govorim...
Clan predsjednistva predstavlja drzavu BiH,ne predstavlja samo jedan od naroda BiH! Drzavu BiH cine tri konstitutivna naroda - Bosnjaci,Srbi i Hrvati,te "ostali" na koje niko nazalost i ne obraca paznju.
Za Komsica su glasali i Hrvati i Srbi i Bosnjaci i "ostali",tako da on ima puni legitimitet da predstavlja Bosnu i Hercegovinu,ima veci legitimitet da predstavlja drzavu nego bilo koji drugi politicar na bilo kojoj drugoj drzavnoj funkciji.
Bas tebe briga sto je jedan narod nezadovoljan. Ti samo po svome, ignorisi ovaj PROBLEM, ignorisi, ignorisi,...

Ako si takav ignorant, kako onda ocekujes da narod u RS i ZH prihvati BiH kao svoju drzavu!? To je vec vrhunac licemjerja.
I meni je to bezveze, ali je cinjenica da su ljudi frustrirani. Pitam se zobg cega niti jedna Bakirova emisija nije prosla bez priloga o Dodiku. Pitam se zbog cega je tema o Dodiku najpopularnija na ovom forumu. Pitam se zbog cega na svakom jebenom mjestu (u drustvu, na ulici, u kafani, na stadionu,...) moram cuti neku pricu o Dodiku. Dodik i Cak Noris su svuda oko nas :mrgreen: .
ella.ella

#44 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by ella.ella »

Ne vidim kako bi se proveli izbori po modelu koji traze hrvatski nacionalisti, ono dodjes na biraliste i zaustavi te komisija iliti pojverenstvo za provjeru krvnih zrnaca, odvedu te u kabinu i pitaju: koje si nacionalnosti. onda odgovoris ja sam hrvatica/hrvat. onda te pitaju haj nabroji mjesece na hrvatskom unatrag, onda ti krenes, prosican, veljaca, oljaca. onda se javi zvono: pogrijesili ste, imate jos dva zivota. sljedece pitanje: koliko ste ugrozeni, ti odgovoris 100%, kaze fratar prosli ste. i tako se mucis dok ne dokazes ko, pardon tko si. u sljedecoj kabini se muci mujo da dokaze da je bosnjak. dodje hodza pita:haj prouci fatihu, mujo prouci, sljedece pitanje za koliko si postotaka BiH, mujo kazes 100%, kaze hodza fino, ali haj nam sad nabroj sabrana djela alije izetbegovica, i tako se mujo muci...sretnici koji prodju kvalifikacije idu u kabine da daju glas...

mislim jeeee*m vam mater vise nacionalisticku, sta ste nam napravili od drzave, ove teme nisu uopste normalne, a vidite sta su napravili od nas da su cak postale normalne, na tv-u se organizuju slicne debeta, a u pozadini je jedan crni, fasisticki projekat iz karadjorodjeva koji je za sve ovo kriv. sdp je krenuo u razbijanje tog koncepta na sasvim legalan nacin, jer je takav zakon, sto se fasistima urusio san to je njihov problem.
bejzik

#45 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by bejzik »

ja ne znam kako vas nije stid pokrenuti ovakvu temu :x :x :x :x :x
mrtva kokoš

#46 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by mrtva kokoš »

ella.ella wrote: mislim jeeee*m vam mater vise nacionalisticku, sta ste nam napravili od drzave, ove teme nisu uopste normalne, a vidite sta su napravili od nas da su cak postale normalne, na tv-u se organizuju slicne debeta, a u pozadini je jedan crni, fasisticki projekat iz karadjorodjeva koji je za sve ovo kriv. sdp je krenuo u razbijanje dok koncepta na sasvim legalan nacin, jer je takav zakon, sto se fasistima urusio san to je njihov problem.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
BHCluster

#47 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by BHCluster »

Sa 317105 osvojeni glasova ne da ima legitimnost da predstavlja interese Hrvata, nego ima legitimnost da predstavlja interese svih drugih naroda jer je dobio vise glasova nego druga dva clana predsjednistva!
JThomas

#48 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by JThomas »

pravi problem je nacišovinizam u kombinaciji sa nedostatkom zdravog razuma.

jel' po ustavu? jeste. jel' po zakonu? jeste.

e hajmo sad korak dalje. jel' evropski sud za ljudska prava već presudio da su isti diskriminatorni ovakvi kakvi jesu? jeste. pa ništa, hajmo mi ga mi sad napraviti JOŠ diskriminatornijim da se ne bi neko našao uvrijeđen...hajmo uvesti priručne brojače krvnih zrnaca i testove hrvatstva/srpstva/bošnjaštva...

al' šta znaju oni u strazburu, valjda bolje zna osuđena bjelosvjetska lopina čović...k'o što rekoh, sva ta bagra bi se trebala bogu zahvaljivati na dejtonskom ustavu jer bi bez njega zauvijek ostali fukara, a ovako se valjaju u pokradenoj lovi :skoljka:
juan

#49 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by juan »

Splinter wrote:emisija na hrtu otvoreno. liveeeee
joj jesu se vasic i covic ujedinili i udri po boshnjacima, bosni i sdp :)
Starija_seka

#50 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Starija_seka »

juan wrote:
Splinter wrote:emisija na hrtu otvoreno. liveeeee
joj jesu se vasic i covic ujedinili i udri po boshnjacima, bosni i sdp :)
A sto im Lidija ne ukaze fino da se clan predsjednistva bira iz reda hrvatskog naroda ne iz redova hdz-a
Locked