lerdi wrote:Postao sam ovo i na drugoj temi, ali eto haj da vidimo dušebrižnici šta od sljedećeg nije tačno
Činjenica 1 - Izborni zakon kaže da se bira član predsjedništva iz Hrvatskog naroda. Znači osoba koja se bira na tu poziciju treba da se izjašnjava kao Hrvat i to je jedini uslov da bi se mogao kandidovati na tu poziciju.
Činjenica 2 - Ovakav izborni zakon su izglasali isti oni koji se sada bune - HDZ. Dakle znali su da može doći do ovakve situacije i mislim da su svjesno na to pristali kako bi na sva usta pričali o ugroženosti. Sada su oni kao veliki zaštitnici Hrvata i na osnovu te šuplje uzimaju glasove, a kriminal cvjeta li cvjeta.
Činjenica 3 - Pozicija člana predsjeništva je po ovlastima minorna u odnosu na pozicije koje su HDZ-ovi članovi imali u proteklim mandatima, pa opet ništa nisu uradili na zaštiti svoga naroda. Naravno ni neće jer njima ovakva situacija savršeno odgovara. Ustvari zašto bi i radili kada je očito da im se nerad isplati.
Činjenica 4 - Predstavnik Hrvata ne može biti nikakav član predsjedništva, već isključivo neko ko bi imao 80-90% podrške unutar Hrvatskog korpusa. Pošto takvog nema možemo prićati samo o poslanicima i političarima iz reda Hrvatskog naroda.
Činjenica 5 - Hrvatski narod bi trebao da bude ponosan na nekoga kao što je Željko, jer je pripadnik njihovog naroda učinio nešto što u zadnjih 15 godina nije nikome uspjelo, a to je da dobije glasove sva tri naroda i što je najbitnije da dobije veliku podršku iz naroda kojem ne pripada. Samo naravno kad bi se malo HDZ-ovog crnila skinulo sa očiju.
Koji si ti lik! Poslije Mirnesa Bosnologa Ajanovica srebro na ovom forumu bi mozda tebi moglo pripasti. Evo vec ne znam koji put kopiras sam sebe i to isti post na koji si, halali mi, cak i ponosan. I svaki put trazis od auditorija pozornost (na stranu sto sam ti ja jedne prilike taksativno odgovorio na ove umotvorine, i sto se opet pocesmo vrtit u krug...)
Nema magle, nema filozofije,,,stvar skroz jednostavna:
Covjece shvati da ti u zemlji u kojoj je ustroj zasnovan na konstitutivnosti TRIJU naroda SDP zloupotrebljava rupu omogucavajuci BOSNJACIMA da izaberu HRVATSKOG predstavnika (osim jos jednog svog)..... i vi to branite iz petnih zila..... A jedan dio onih najzagrizenijih cak i vjeruje u ovo.
Da cirkus bude kompletan sam Zeljko kaze da je "Hrvat po rodjenju" i da ce "braniti
i interese Hrvata"?!
Baska sto ti autisticno kopiras sam sebe i sto se pitam da li sem 2 najbolja jarana (iz komsiluka) i partijsih drugova raja zna za tebe, ali ste stvarno kvantitativno zastranili. Toliko da uopce ne razumite kakav efekat postizete. PLUS: ovakve stvari se ne bi smatrale poliicki korektnim NIGDJE da se ti tako grubo igras i demantiras fakt ko je izabrao Komsica, ma koliko vi mislili da ste progresivni, politicki i drustveno.