Da se baš ne razumijemo tu se slažem.winabike wrote:
Dobri moj Dominik, ja mislim da u cijelom svom postu nisam nigdje i nikoga udarao. Ako si to tako shvatio, izvini, namjeru nisam imao. A ako si iz mog posta shvatio da imam nesto protiv Hrvata, da "zelim" da postanu manjina, onda hebi ga, probaj opet procitat... sta da ti kazem.
O bosnjackom rukovodstvu i njegovoj pripremi naroda za rat isto mislimo, ako si procitao sta sam napisao (Ravno, Dubrovnik, "nece biti rata"...).
A opet ti tvrdim da u toj 92 godini preko 90% Bosnjaka nije zeljelo nikakvo zlo Hrvatima... ma u stvari, procitaj opet moj post. JEst dug, ali izglea da si ga skroz pogresno skontao... ili nisi zelio da skontas. Hebi ga.
Živjeli smo u istom vremenu i u istom prostoru(ti u Bosni ja dole u Hercegovini) a kao da smo živjeli u različitim vremenima i u različitim prostorima.
U mom vremenu i mom prostoru mi BiH katolici smo pružali otpor srpskom agresoru , i na mostarskoj bojišnici gdje smo i uspješnu ofenzivu napravili, i na kupresu gdje je napravljena neuspješna ofenziva i gdje je izginulo stotine momaka s puškom u ruci(i izginulo je tada i stotinu četnika, tek nedavno saznah za taj podatak), gdje je izginula i kompletna vukovarska ATJ žuti mravi, nenavikli na borbu na širokim prostranstvima kupreških polja za razliku od urbane borbe gdje su bili tako uspješni.
Žestoki otpor smo pružili i na livanjskoj bojišnici.
Isto tako je borba bila u B.posavini, gdje vidimo kako izlaze na vidjelo mutljavine Tuđmana i Šuška.
Ali kakav takav otpor se pružao, vojska je dolazila,odlazila, opet dolazila pa opet otišla.Uglavnom borilo se ili se barem pokušalo boriti.
U mom vremenu i prostoru za razliku od ovih gore borbi bošnjaci su bili ti koji su bježali odakle su stigli a da metka u obrani svojih gradova nisu ispalili.
Pa su tako pobjegli iz istočne Hercegovine metka ne ispalivši.
Isto tako iz Istočne Bosne(Zvornik,Bratunac,Vlasenica,Višegrad,Foča,Han pijesak, Čajniče)
Okolne sarajevske općine (vogošća,Iliđža, Novo Sarajevo, Ilijaš).
Pa onda ogromne općine kao Prijedor, Bijeljina i Brčko.
Pokušah na internetu naći datum kada je pao Prijedor i neuspijeh ga naći.
Zašto? PA uopće nema datuma pada jer nije niti pokušano ga se braniti.
I sad dolazimo do jedne zanimljive stvari koja govori o različitim dimenzijama u kojima smo živjeli.
Dakle bošnjaci prepuštaju srbima prijedor bez ispaljenog metka (općina od 50 000 bošnjaka) i to bošnjaci nazivaju 'naivnost' a srpsko preuzimanje recimo b.broda, dervente i b.šamca gdje je borbi ne samo kavih-takvih nego i žestokih bilo i gdje je sve skupa živjelo Hrvata koliko Bošnjaka u Prijedoru se naziva 'izdaja' i to ni čija druga nego izdaja 'hercegovačka'.
E sad teško je nekom normalnom umu zamisliti kakve Hercegovina ima veze sa Bosanskom POsavinom.
Slobo je već prije B.Posavine uzeo Tuđmanu Istočnu Slavoniju (najbogatiji kraj ne u Hrvatskoj nego u čitavoj bivšoj Jugi), Baniju, Liku, Kordun.
I sad znači ako je igara oko B.Posavine bilo( a vidimo da igara jeste bilo) po razmišljanju u vašem vremenu i prostoru znači Tuđman nije mijenjao B.Posavinu za prebogatu Istočnu Slavoniju, ili Baniju(40 km od Zagreba) nego ju je mijenjao ni manje ni više za stolačke i podveleške gudure.
Veoma inteligentan zaključak.
Isto tako u događanjima u srednjoj Bosni.
Isto tako Hercegovci su tu u zavjeri. A kakav je dokaz? Pa tako što su kiseljački bojnici zvali narod u zbjegove.
E to ja i neznah da je Kiseljak u stvari Hercegovina.
Tako da kad wini pričaš o 'emocionalnoj izdaji' točno se može vidjeti kako su te emocije varljivi pojam