Lajci ponovo jase

Post Reply
gradjani svijeta

Post by gradjani svijeta »

kozmopolitanac wrote:
zavrzlama wrote:Lajcak je ocito stao na stranu onog dijela EU koji je antibosanski raspolozen i koji vuce na velikosrpsku stranu...mislim da je vrijeme da Ujka Sam poduzme korake...inace bice svasta u BIH..Dodik je nokautiran..Spiric i Radmanovic ne zele da budu u luzerskom timu...sve se vise cuju glasovo o Dodikovom lopovluku i kradji para od privatizacije...MZ je svjesna da nemoze provesti reformu policije bez mijenjanja Dejtona....i kako dalje.....vjerovatno ce se nastaviti za zaostravanjem stanja iz kojeg ce se roditi potreba za novom koferencijom o BIH(Dejton II) gdje ce se neke stvari postaviti na svoje mjesto....pokusaj MZ da zavrsi neke stvari u BIH prije rjesenja Kosova su propale zbog velikosrpskih politicara i politike ,koja ne zeli da se BIH reformise prije nego li se rijesi Kosovo..mislim da je u pitanju kupovina vremena dok se ne rijesi Kosovo a posle zna se sta slijedi.....Dodiku odgovara konfrotacija i desavanje naroda i vjerovatno ce ponuditi neki referendum da se kao srpski narod(rs)kao izjasni dali je za opstanak srpskog MUP-a....i tako ce izbjeci odgovornost sa mutnje privatozacije prebacitri odgovornost na narod...a on dici sidra i na Dedinje...
imas bujnu mastu...

ne pise se "nemoze" vec ne moze.
Kad bi Uncle Sam iscitao ovaj i vecinu blogova slatko bi se nasmijao i rekao - ja budala...i dalje su isto blesavi ovi.... Zakuhaj pa vladaj, eto meni neogranicenih mogucnost na Balkanu gdje svi gledaju i ocekuju da im neko daje, i samo daje, a u medjuvremeno ce se pljuvati i svadjati i pomalo krasti - naravno prema mogucnostima.

Ja da hoce sviju pootpustati taj covjek koji mi nije simpatican al barem zaradjuje svoju platu. Sve, pa da niko nema da ko fol ovu jadnu Bosnu vodi, jer ionako je vode u propast. Kako jedni, tako drugi tako i treci. Dok sam za vijeme rata mislio da ima razlike medju takozvanim vodjama naroda u Bosni, sad sam hiljau posto siguran da nema ni trunke razlike. Svi su isti lopovi, dusmani i krvoloci.
gradjani svijeta

kozmopolitanac wrote:
zavrzlama wrote:Lajcak je ocito stao na stranu onog dijela EU koji je antibosanski raspolozen i koji vuce na velikosrpsku stranu...mislim da je vrijeme da Ujka Sam poduzme korake...inace bice svasta u BIH..Dodik je nokautiran..Spiric i Radmanovic ne zele da budu u luzerskom timu...sve se vise cuju glasovo o Dodikovom lopovluku i kradji para od privatizacije...MZ je svjesna da nemoze provesti reformu policije bez mijenjanja Dejtona....i kako dalje.....vjerovatno ce se nastaviti za zaostravanjem stanja iz kojeg ce se roditi potreba za novom koferencijom o BIH(Dejton II) gdje ce se neke stvari postaviti na svoje mjesto....pokusaj MZ da zavrsi neke stvari u BIH prije rjesenja Kosova su propale zbog velikosrpskih politicara i politike ,koja ne zeli da se BIH reformise prije nego li se rijesi Kosovo..mislim da je u pitanju kupovina vremena dok se ne rijesi Kosovo a posle zna se sta slijedi.....Dodiku odgovara konfrotacija i desavanje naroda i vjerovatno ce ponuditi neki referendum da se kao srpski narod(rs)kao izjasni dali je za opstanak srpskog MUP-a....i tako ce izbjeci odgovornost sa mutnje privatozacije prebacitri odgovornost na narod...a on dici sidra i na Dedinje...
imas bujnu mastu...

Kad bi Uncle Sam iscitao ovaj i vecinu blogova slatko bi se nasmijao i rekao - ja budala...i dalje su isto blesavi ovi.... Zakuhaj pa vladaj, eto meni neogranicenih mogucnost na Balkanu gdje svi gledaju i ocekuju da im neko daje, i samo daje, a u medjuvremeno ce se pljuvati i svadjati i pomalo krasti - naravno prema mogucnostima.

Ja da hoce sviju pootpustati taj covjek koji mi nije simpatican al barem zaradjuje svoju platu. Sve, pa da niko nema da ko fol ovu jadnu Bosnu vodi, jer ionako je vode u propast. Kako jedni, tako drugi tako i treci. Dok sam za vijeme rata mislio da ima razlike medju takozvanim vodjama naroda u Bosni, sad sam hiljau posto siguran da nema ni trunke razlike. Svi su isti lopovi, dusmani i krvoloci.
gradjani svijeta

kozmopolitanac wrote:
imas bujnu mastu...

jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

fantom slobode wrote:
jeza u ledja wrote:Nisi shvatio sta sam htio reci. Helem neise....
Vjeruj mi da je shvatio.
:-)
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Ta da :D
nezavisne wrote:Lajčak se danas obraća javnosti

Mirza Čubro30.09.2007 20:38
SARAJEVO - Visoki predstavnik Miroslav Lajčak danas će se obratiti bh. javnosti o dosadašnjim rezultatima u pregovorima o reformi policije u BiH, potvrdio je juče Oleg Milišić, glasnogovornik OHR-a.

"Poznato je da rok za dogovor o reformi policije u BiH ističe 30. septembra. Javnost je upoznata sa dosadašnjim rezultatima i ponašanjem političkih stranaka u razgovorima o reformi policije. Visoki predstavnik će u ponedjeljak javnosti pojasniti buduće korake i poziciju međunarodne zajednice u vezi s reformom policije", rekao je Milišić.
Ured visokog predstavnika u subotu je od SNSD-a i Stranke za BiH zatražio dodatna pojašnjenja Protokola o reformi policije koji su u petak potpisali predsjednici ovih stranaka Milorad Dodik i Haris Silajdžić. Milišić je jučer kazao kako OHR još nije dobio tražena pojašnjenja. SDA, HDZ BiH i HDZ 1990. ranije su prihvatili protokol visokog predstavnika o reformi policije, te se ogradili od dokumenta koji su potpisali Silajdžić i Dodik.
"Radimo na pripremi pojašnjenja koje je zatražio visoki predstavnik. Sigurno ćemo dostaviti tražena pojašnjenja", juče je kratko kazao Silajdžić.
Generalni sekretar SDA Amir Zukić ponovio je kako su Dodikov i Silajdžićev prijedlog lošije rješenje od protokola visokog predstavnika koji je SDA prihvatila.
"SDA je prihvatila prijedlog visokog predstavnika i nismo pribjegavali rješenjima samo radi bilo kakvog dogovora, što je slučaj sa protokolom predsjednika SNSD i Stranke za BiH. Očekujemo da upravo ovo bude glavno mjerilo prilikom odluke visokog predstavnika o budućim mjerama", zaključio je Zukić.
Protokol o reformi policije koji su potpisali predsjednici SNSD-a i SBiH proslijeđen je Evropskoj komisiji koja će, također danas, ocijeniti da li su ponuđena rješenja u skladu sa tri evropska principa.
"Mi smo ranije prihvatili prijedlog visokog predstavnika i time pokazali naš odnos prema reformi policije. Sada očekujemo očitovanje EK o prijedlogu čelnika SNSD i Stranke za BiH. U ovom trenutku ne želimo davati nikakve ocjene o budućnosti ove reforme, jer trebamo sačekati očitovanje EK i visokog predstavnika", kazao je Mišo Relota, glasnogovornik HDZ-a BiH.
Dogovor o reformi policije u BiH ključni je preduslov za zaključivanje Sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji BiH i EU.
Vasić: Nema potrebe za dodatnim pojašnjenjima
Rajko Vasić, izvršni sekretar SNSD-a, kaže kako je stav ove stranke da nema potrebe za dodatnim pojašnjenjima protokola dva lidera, "jer bi to vodilo daljem razvodnjavanju priče o reformi policije".
"Ne znamo šta će službeni Brisel reći o ovom dokumentu, ali želimo istaknuti da je kapitalna dobit ovog dokumenta to što su lideri dvije suprotstavljene politike dogovorili određena rješenja. Mislim da je ovo dobro rješenje, ali nam predstoji dosta posla da ga uz pomoć ostalih stranaka pretvorimo u službeni dokument", istakao je Vasić.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 12:42, edited 1 time in total.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Nancy, kad je objavljena ta vijest?

PS: Imas li link? Hvala.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Auuuuu, ako nas Lajci nenamjerno ponovo ne ujedini u SFRJ, samo sada KRJ :D, nista nece :lol: :lol: :D

Zada mu ga Dodik, pa kako god, a cini mi se i Brisel ce uskoro :D
Pravi Bosanceros

Post by Pravi Bosanceros »

Nancy Drew wrote:pred kraj teksta

http://www.sarajevo-x.com/clanak/071001099
Kazu ljudi da posjeduju informaciju... Posjedujem i ja informaciju da ima mnogo vise od toga, ali ni moja ni njihova informacija nije provjerena, ni ja ni oni ne tvrdimo da je to tacno.

Bez zezanja, zvanicni podatak iz vremena Ashdowna je bilo da ima nesto manje od 20.000 KM
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 12:41, edited 1 time in total.
artzy

Post by artzy »

Pravi Bosanceros wrote:
Nancy Drew wrote:pred kraj teksta

http://www.sarajevo-x.com/clanak/071001099
Kazu ljudi da posjeduju informaciju... Posjedujem i ja informaciju da ima mnogo vise od toga, ali ni moja ni njihova informacija nije provjerena, ni ja ni oni ne tvrdimo da je to tacno.

Bez zezanja, zvanicni podatak iz vremena Ashdowna je bilo da ima nesto manje od 20.000 KM
To bi onda moglo biti 6.300 eura a ne 63.000.. jel tako?
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Jos uvijek nista od smjena... :(
Lajčak: Produžen rok za postizanje dogovora o reformi policije
Monday, 01 October 2007
Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak izjavio je danas u Sarajevu da je u dogovoru sa evropskim komesarom za proširenje Olijem Renom odlučeno da rok za postizanje dogovora o reformi policije, koji je istekao juče, bude produžen za nekoliko dana.

Lajčak je pohvalio Hrvatsku demokratsku zajednicu BiH, HDZ 1990 i Stranku demokratske akcije BiH, na čelu sa predsjednikom Sulejmanom Tihićem, zato što su podržali protokol kojeg je on predložio i koji je u skladu sa tri evropska principa.

Dodao je da je najvažnije da se za ovih nekoliko dana postigne dogovor koji će podrazumijevati tri evropska principa i imati potrebnu političku podršku.

Visoki predstavnik je rekao da još nema konačnu ocjenu Protokola o ispunjavanju uslova za reformu policije, kojeg su potpisali lideri Stranke za BiH i Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Haris Silajdžić i Milorad Dodik, te je od njih zatražio dodatna pojašnjenja.
Maraschino

Post by Maraschino »

Ko prezivi pricat ce :shock: :D
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

ibro dirka wrote:Jos uvijek nista od smjena... :(
Lajčak: Produžen rok za postizanje dogovora o reformi policije
Monday, 01 October 2007
Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak izjavio je danas u Sarajevu da je u dogovoru sa evropskim komesarom za proširenje Olijem Renom odlučeno da rok za postizanje dogovora o reformi policije, koji je istekao juče, bude produžen za nekoliko dana.

Lajčak je pohvalio Hrvatsku demokratsku zajednicu BiH, HDZ 1990 i Stranku demokratske akcije BiH, na čelu sa predsjednikom Sulejmanom Tihićem, zato što su podržali protokol kojeg je on predložio i koji je u skladu sa tri evropska principa.

Dodao je da je najvažnije da se za ovih nekoliko dana postigne dogovor koji će podrazumijevati tri evropska principa i imati potrebnu političku podršku.

Visoki predstavnik je rekao da još nema konačnu ocjenu Protokola o ispunjavanju uslova za reformu policije, kojeg su potpisali lideri Stranke za BiH i Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Haris Silajdžić i Milorad Dodik, te je od njih zatražio dodatna pojašnjenja.

jel "him" dao i lizalo za utjehu!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
joj, Dodo, davno sam napisao, "Sto nisi manje cetnik, pa sa glasamo za tebe!"" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

ibro dirka wrote:
Cekaj, znaci SDA, HDZ, HDZ1990 podrzavaju Lajcakov protokol. Koliko mi je poznato od ranije ga podrzavaju i SNSD, PDP i SDS. Nek smuntaju jos SDP i rijesen problem. Ha ja.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

SDP je smuntan odavno (vidi ono vila na Poljinama), ali SNSD izgleda nije... :(
ibro dirka

Post by ibro dirka »

seiko22 wrote:
jel "him" dao i lizalo za utjehu!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nije jos, tek za tri-cetiri dana... :( :(
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

ibro dirka wrote:
seiko22 wrote:
nije jos, tek za tri-cetiri dana... :( :(
izjava SDA povodom potpisivanja "protokola"
Dogovorom između Silajdžića i Dodika nije predviđeno ni formiranje posebne policijske oblasti za region Srebrenice odakle potiču žrtve genocida, a, osim toga, ostaju i policije RS i Federacije BiH u postojećoj formi i s postojećim nadležnostima, navodi se u saopćenju SDA.
koje su to "usi" i ljudska nistavila, svjedoci i ova izjava! Isti onaj Ti'ic, koji je potrcao u Srebrenicu (koje li ironije - zajedno sa Silajdzicem) da sprijeci srebrenicane u potpisivanju i proglasenju " Odluke o izdvajanju iz rEPUBLIKE sRPSKE", cime bi i po svim medjnarodnim normama, Srebrenica odlucivala o svojoj buducnosti, pa bi time i mjenjala policijske strukture u Srebrenici, prema svojim uzusima, danas koristi istu tu temu, tj. policiju u Srebrenici, da bi dokazao da je njegov dojucerasnji "pajdo" danas "kurva"!!
Iza svega se mozei, (nasuprot nekima danas "popularnim" stavovima , kojima sam, iskreno receno iznenadjen, kao DANI, zatim B.Gusic, pa B.K., koji nastoje "oprati" Ti'ica, iz samo njima poznatih razloga :( ) reci "CRKNI TI'ICU, od zavisti, i lizi "lizalo" ako ti ga Lajci ipak uruci! :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by seiko22 on 01/10/2007 23:02, edited 1 time in total.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Ma tihic je o sebi sve vec davno rekao. Nije mu ni zamjeriti, i njegov stan je nekih 100-ak metara od Zlajinog novog penthousa od 220 kvm u Alipasinoj :D Je li i on sta skoro izgradio na Poljinama, ne znam. :D
seln

Post by seln »

Image
Boze, koliko li ovdje bude kvadrata i miliona maraka....
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Evo sta i Milanko Renovica sada supljira, odjednom "kvalitet" bitan, a ne brzina :lol:
sa-x/fena wrote:Objavljeno prije 1 minutu 21 sekundu

Rehn: Kvalitet je važniji od brzine procesa proširenja

Kada je riječ o proširenju, Evropska unija više pažnje posvećuje kvalitetu nego brzini procesa, izjavio je u četvrtak povjerenik za proširenje Olli Rehn. On je u govoru branio politiku proširenja EU-a , ali i izjavio kako se širenje neće nastaviti do "unedogled".
"Bitan je kvalitet, a ne brzina. Riječ je o postupnom i dobro kontroliranom procesu. Suprotno nekim mišljenjima, nema nikakvog automatizma u pristupnim pregovorima", rekao je Rehn u svom govoru studentima Instituta za političke znanosti u Parizu. Njegov govor objavila je Evropska komisija u Bruxellesu.

Rehn u svom govoru brani politiku proširenja EU-a odgovarajući na strahove koji su se pojavili u pojedinim zemljama članicama.

"Budimo realni, proširenje je često žrtveni jarac straha koji donosi međunarodno okruženje koje se stalno mijenja; strah od nezaposlenosti, od preseljenja proizvodnje, napuštanja socijalne države ili nekontrolirane imigracije", ističe povjerenik.

Rehn nastavlja da se proširenje EU-a neće nastaviti unedogled, nego je na ovom stupnju ograničeno na jugoistok Evrope i Tursku.

Povjerenik ističe još jedno načelo kojim se EU-u vodi u svojoj politici proširenja - načelo uvjetovanosti. "Zemlje kandidati mogu ostvariti evropsku perspektivu tek kada doslovce ispune kriterije koje im je Unija postavila za njihovo pristupanje", kazao je.

Što se tiče zemalja jugoistočne Evrope, Rehn kaže da je dovoljno pogledati na zemljopisnu kartu kako bi se vidjelo da one imaju mjesta u EU.

Braneći evropsku perspektivu Turske, prenosi Hina, Rehn ističe da je ona "sidro stabilnosti u jednoj od najnestabilnijih regija u svijetu. Ona je referentna tačka za demokratiju za Bliski istok i za muslimanski svijet od Maroka do Malezije".

(FENA)
realna do boli

Post by realna do boli »

Ja i dalje citam :)
Ispade da je Lajcak pravi kameleon..i opet :D mi se cini covjek na mjestu..dok opet ne promijenim misljenje .
Ne znam samo kako ste me nagovorili da pomislim da covjek nije ok,a ima onako lijepu frizuru :D
Za sada je opet O.K. a dokle ce nas sve to dovesti...zivi bili pa vidjeli.
Hantraga

Post by Hantraga »

Ako Lajcak zeli nesto kvalitetno da postigne u Bosni, ja bi mu preporucio da procita par knjiga o Titu... :D

Jel to mu je jedini recept da ne padne sa tog konja...

Ako zeli mir, normalnu drzavu, morace dozivotno da nas jase.... :D
Post Reply