Коначно да је неко погодио у срж проблема.jeza u ledja wrote:Ovdje se spominje na pocetku jedna kljucna stvar.
Zasto je zapoceta reforma policije? Sta je to uopste primoralo sudionike da sjednu za stol? Sporazum o stabilizaciji. Dakle EU je rekla ako hocete kod naske morate spremit policiju. I sad MZ nam posalje visokog predstavnika koji kaze uradite to, to i to i problem policije u ocima EU je rijesen.
Znaci koji je razlog uopste price o reformi policije? - potpisivanje preliminarnih sporazuma sa EU.
Da li bi sporazum predlozen od strane OHR bio aminovan od strane Olija Rena? A bi, sto ne bi.
Da li bi nakon toga mogli potpisati SSP? A bi bogami sto ne bi.
Dakle, problem - rijesen.
I sta se desava? Koristi se prilika za propagiranje dodatnih interesa, koji nemaju veze sa pridruzivanjem EU. A kad ne bi bilo govora o tom pridruzivanju, mi danas nebi ni pricali o reformi policije.
Значи реформа полиције се ради не да би се укинула или развластила Република Српска већ ради уласка у ЕУ.
Ако Европа каже да нам Лајчаков приједлог отвара њихова врата онда га требамо прихатити марак нам се и не свиђао а ником се у потпуности не свиђа. Сви који га одбија одбијају Европу.
Па шта је онда проблем? То што неки политичари као Силајџић покушавају ову промјену искористити за укидање Републике Српске.
То је нормално немогуће ал тако стравају непотребне тензије и коче реформе.
Ја се не бавим пропагандом него само реалним чињеницама.shana_majka wrote:@domacine,vidim,dobro ti ide propaganda.U (ne)mogucnosti drugih(provjerenih) metoda koristish svoje "pravo"i mogucnost da nam kazesh: " Lijepo bi nam bilo da smo ostali, u nekoj, shto se zvala SFRJ.. Da je agresija posljedica referenduma..."Srcano branish ono shto si (ste)ubijanjem,klanjem,silovanjem.. dobio(r.s.)i sada ti odgovara ovo stanje!?Za ovako stanje si se (vjerovatno)borio.Banjalucanin,stariji,ozbiljniji,sigurno se sjecash deshavanja u Banjaluci 90-tih!?Nije ti ni Manjaca daleko bila. Napishi malo i o tome ,onako,reda radi.ISTINA JE NAJJACI ARGUMENT,uzmi sebi za pravo da to koristish.Tvoj sin ti vjeruje(kao i meni moja djeca).Razlika je shto ja svojoj djeci pricam ISTINU.A ti?
U daljem propagiranju "istine"o r.s.opishi deshavanja(Banjaluka,Manjaca...kao dijelovima iste).Razlog,da dobijemo pravu sliku o tome,a ne rekla-kazala.Slobodno koristi prvo lice jednine!!!Svjedok si ,imash pravo na to.
Као прво ја нисам никог убијао, клао а ни силовао и сви који су то радили требају бити кажњени.
Не знам откуд ти да сам ја старији, зависно шта под тим сматраш, ал ето да ти кажем да сам у рату још био малољетан.
А шта ти имаш против Мањаче.
Одозго су ми старци и одем горе једном мјесечно.
Једна од најљепших планина, душу дала за излете у природу.