Lajcak! Koja birtija je slijedeca?
-
mate bosnjak
#1 Lajcak! Koja birtija je slijedeca?
Oslobodjenje 24.02.08.
Susret Dodika i Lajčaka u Vladičanskom dvoru kod Trebinja
Sastanku, koji je održan u Vladičanskom dvoru na Crkvini, prisustvovao je i episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.
Nakon sastanka Dodik, Lajčak i Grigorije obišli su manastir Tvrdoš, sjedište eparhije.
Sta je sa ovim Lajcakom.
Zove li se ovo "birtijaska politika" ili "crkvena politika"?
Razgovori o politickom temama po manastirima i privatnim kafanama
uz stotine nepotrebno predjenih kilometara i uz prisustvo popova.
Hoce li sada uslijediti sastanak sa Silajdjicem u "Carevoj djamiji" uz prisustvo
muftije Spahica ako ne bas Reisa, a sa Ljubicem u samostanu u Medjugorju
uz asistiranje Msg.Ratka Perica?
Moze li bas svako da nas vuce za nos?
Ima li ova drzava parlament , javnost, medije?
Hoce li iko reagovati na ove podvale?
Sastanku, koji je održan u Vladičanskom dvoru na Crkvini, prisustvovao je i episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.
Nakon sastanka Dodik, Lajčak i Grigorije obišli su manastir Tvrdoš, sjedište eparhije.
Sta je sa ovim Lajcakom.
Hoce li sada uslijediti sastanak sa Silajdjicem u "Carevoj djamiji" uz prisustvo
- spreca
#2 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?
mate bosnjak wrote:Oslobodjenje 24.02.08.
Sta je sa ovim Lajcakom.
[b]Hoce li sada uslijediti sastanak sa Silajdjicem u "Carevoj djamiji" uz prisustvo
uz asistiranje Msg.Ratka Perica?[/b]Moze li bas svako da nas vuce za nos?
E moj Mate vec odavno je jasno da se BiH politika vari u religijskim kuhinjama pa me nebi nimalo cudilo ovo boldirano.
Sve ove rligijske kuhinje su vec odavno postale anti sanitarne i vec davno je bilo vrijeme da ih "snitarna" inspekcija zatvori.
- PasoDzigera007
#3 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?
Lajcak uopste ne radi svoj poso kako treba,svaki put kad pocne kriza potrckalo odleti do DODE,ako misli da popusta i pristaje na sve sto Dodik trazi onda nam nije ni potreban ako samo jednu stranu podrzava. Ako vako nastavi onda nek se lijepo pokupi i nek ide u materinu svoju Slovacku. Vec nekoliko puta ovakve stvari radi,i ona kriza koja je bila je sve bilo dogovor Dodika i Lajcaka,ako se sjetite Lajcak je bio prvo kod Dodika pa je onda nastala kriza sve smisljeno,kako ce nama pomoci covjek koji je u svojoj proslosti bio politicar kada se Slovacka razilazila od Ceske ili covjek koji je zasluzan za odcjepljenje Crne Gore od Srbije,jer stvarno mislite da je on doso BIH da pomogne. JA NE MISLIM TAKO,LAJCAK JE DOSO DA POMOGNE NA BILO KOJI NACIN DA SE RS ODCJEPI. Ali nek zna taj isti LAJAC da Bosanci koji vole svoju domovinu nisu vise u 92-oj i da imaju cime braniti svaki pedalj svoje zemlje,a onoj SPONI bi porucio,mogu oni nositi zemlju BIH u Srbiju ali samo u saksijama za cvijece da se prisjecaju kako je zemlja lijepa.
- Drvosjeca iz Dejcica
#4 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?
Svakako je cudno ponasanje Lajcaka, jos cudnije danasnje saopstenje iz OHR-a na zahtjev SDA da se ponisti nedavna odluka NS R.S. OHR u sopstenju veli da SDA toboze mora shvatiti da BiH nije samo Sarajevo ili F.BiH te da se bla, bla, bla... Da na pocetku saopstenja nisu najavili da je stiglo iz OHRa pomislio bi covjek da se radi saopstenju iz centrale SNSD-a ili da je Dodik licno diktirao odgovor.mate bosnjak wrote:Oslobodjenje 24.02.08.
Sta je sa ovim Lajcakom.
Da stvar bude gora i konfuznija iz OHR-a u istom dopisu odgovaraju na optuzbe SDA da Lajcak ne radi svoj posao i govore da on radi svoj posao time sto pokusava BiH uvesti u EU! Zar Lajcak nije zaduzen za implementaciju Dejtona a domace vlasti za uvodjenje BiH u EU! Ma katastrofa...
-
Judge_Dread
-
Judge_Dread
#6 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 00:20, edited 1 time in total.
-
Judge_Dread
- Maraschino
#9 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?
PasoDzigera007 wrote:Lajcak uopste ne radi svoj poso kako treba,svaki put kad pocne kriza potrckalo odleti do DODE,ako misli da popusta i pristaje na sve sto Dodik trazi onda nam nije ni potreban ako samo jednu stranu podrzava. Ako vako nastavi onda nek se lijepo pokupi i nek ide u materinu svoju Slovacku. Vec nekoliko puta ovakve stvari radi,i ona kriza koja je bila je sve bilo dogovor Dodika i Lajcaka,ako se sjetite Lajcak je bio prvo kod Dodika pa je onda nastala kriza sve smisljeno,kako ce nama pomoci covjek koji je u svojoj proslosti bio politicar kada se Slovacka razilazila od Ceske ili covjek koji je zasluzan za odcjepljenje Crne Gore od Srbije,jer stvarno mislite da je on doso BIH da pomogne. JA NE MISLIM TAKO,LAJCAK JE DOSO DA POMOGNE NA BILO KOJI NACIN DA SE RS ODCJEPI. Ali nek zna taj isti LAJAC da Bosanci koji vole svoju domovinu nisu vise u 92-oj i da imaju cime braniti svaki pedalj svoje zemlje,a onoj SPONI bi porucio,mogu oni nositi zemlju BIH u Srbiju ali samo u saksijama za cvijece da se prisjecaju kako je zemlja lijepa.
Ja samo znam da tandem Dodik - Lajcak odlicno funkcionise. Ti radi posao i napadaj a ja cu te osudjivati.
Kako je samo ostro i na prvu reagovao (Lajcak) kada je Tihic rekao da nece prihvatiti reformu policije ovakva kakva se predlaze a Dodik , mjesecima opstruise, ne priznaje i podanistava sve moguce prijedloge reforme policije a Lajcak nam nekako indirektno porucuje kako se moraju BH politicari izmedju sebe dogovoriti. Sta je ispalo od zamisljene (prvobitne) reforme policije, karikatura i nista vise, a to je njemu (Lajcaku) prihvatljivo.
Lajcak je morao ponistiti rezoluciju SNSD-a kao i NSRS , jer to antidejtonsko djelovanje a ako ostane rezolucija oni iz RS-a ce se uvijek pozivati na tu donesenu rezoluciju.
Imam osjecaj da je i Lajcaku i MZ pun kofer BiH, pa daj bilo kako da se ovo zavrsi
-
kijameta
Taj slovacki kokot je stvarno smijesan.Kao OHR poruci da BiH treba zauzeti neutralan stav povodom dogadzanja na Kosovu i ovi federalni sute,ne strizu ni usima. A krmoglavi drzi demonstracije po Beogradu,uvlaci BiH U regionalni sukob sa kojim nema nikakve veze.Jel to Lajcaku Kokotu-neutralnost.Zar se takvo ponasanje ne bi trebalo sankcionirati.
I onda se jos sastaju po birtijama,treba tog prorusko-prosrpskoga kokota,otjerati dalje nego sto moze otici.
I onda se jos sastaju po birtijama,treba tog prorusko-prosrpskoga kokota,otjerati dalje nego sto moze otici.
-
Judge_Dread
#11 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 00:18, edited 1 time in total.
-
StarScream
Ovaj Lajcek izgleda kao Dodikova pudlica.

- sule_krug
kaze moj stari da se lajcak zaposlio kod dodika kao pratilac
i da mu treba udarit porez na tu platu sto zaradjuje kod dodika
hehehheh
u bosni je sve mutno vec 1000 god
sta ce bit kako ce bit 'ko zna
sve sto mozemo jeste pratiti situaciju
ja nesto razmisljam da i dodiku gori pod dupetom jer su sad na njega navalili ovi iz sds i srs i sta ti ja znam 'ko jos
a veoma lako je moguceda on jeste marioneta MZ-a
zivi bili pa vidjeli
a sto se tice vjerskih institucija njih se trebamo pazit oni su nas i doveli do podjele
i da mu treba udarit porez na tu platu sto zaradjuje kod dodika
hehehheh
u bosni je sve mutno vec 1000 god
sta ce bit kako ce bit 'ko zna
sve sto mozemo jeste pratiti situaciju
ja nesto razmisljam da i dodiku gori pod dupetom jer su sad na njega navalili ovi iz sds i srs i sta ti ja znam 'ko jos
a veoma lako je moguceda on jeste marioneta MZ-a
zivi bili pa vidjeli
a sto se tice vjerskih institucija njih se trebamo pazit oni su nas i doveli do podjele
-
IlijaLadin
Lajčak - potrčko EU. EU stara kurva.
Šta reći!? Dvostruki aršini, trgovanje ljudima i zemljama, nadama i idejama.
Jači su uvijek upravljali slabijima.
Šta reći!? Dvostruki aršini, trgovanje ljudima i zemljama, nadama i idejama.
Jači su uvijek upravljali slabijima.
- Maraschino
ovo ide ovdje :

vidite da Lajcak ne spavaObjavljeno 24.02.2008. u 21:37
OHR reagirao na današnje saopćenje SDA
Ured visokog predstavnika (OHR) danas je reagirao na saopćenje Stranke demokratske akcije u kojem se, između ostaloga, ističe da visoki predstavnik ne radi svoj posao.
- Visoki predstavnik radi svoj posao i doprinosi ulasku BiH u evropske integracije tj. potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA). Voljeli bi da je i SDA dio ovoga procesa. Bilo bi korisno da predstavnici SDA više dolaze i djeluju u Republici Srpskoj, te da više konkretnim djelima, a manje retorikom, BiH shvataju i podržavaju šire od Sarajeva ili Federacije BiH, kaže se reagiranju OHR-a.
Iz OHR-a napominju da je susret u Trebinju bio je jedan od redovnih sastanaka i konsultacija koje visoki predstavnik ima sa stranačkim čelnicima. Između ostalih, kako se navodi, takav sastanak visoki predstavnik je imao i sa predsjednikom SDA Sulejmanom Tihićem, a, osim političke situacije i napredovanja reforme policije, razgovaralo se i o programu Vijeća za provedbu mira (PIC).
OHR također ističe da bi bilo dobro da SDA više brine za međustranački i međuentitetski dijalog i saradnju umjesto da se o tome brine visoki predstavnik koji onda za to bude kritiziran.
- Odlučno odbijamo biti dio kolektivne paranoje. Smatramo normalnim da sastanci i dijalog postoje, a ne da toga nema, kaže se u saopćenju OHR-a.
- suncokret13
a sto prozivate lajcaka ?
pa na ovim prostorima su i hodze i popovi i fratri i polticki duznosnici,od kako se upali svjetlo demo(s) kratije.
na svakom kongresu NACIO nalnih stranaka oni su u prvim redovima.
samo me cudi sto i oni nisu potpisicali sta u daytonu
da su bar oni potpisali,onda bi mozda bilo i mira ovdje.
pa na ovim prostorima su i hodze i popovi i fratri i polticki duznosnici,od kako se upali svjetlo demo(s) kratije.
na svakom kongresu NACIO nalnih stranaka oni su u prvim redovima.
samo me cudi sto i oni nisu potpisicali sta u daytonu
da su bar oni potpisali,onda bi mozda bilo i mira ovdje.
-
dogiii
Odavno je jasan stav EZ i MZ prema BiH.Da imaju drugaciji stav dokazali bi to 92 godine...No svi znamo kako je islo.
EZ vodi kurvanjsku politiku no izgleda da je jedini izlaz iz ovoga da se prikljucimo i poklopimo kada nam uzmu dio teritorije...Ja sam jedan od onih koji to ni pod koju cijenu ne zele no moramo sagledati cinjenice i shvatiti da BiH niko ne zarezuje ni 2%...kao ni srbiju.Svako ko je slab taj se gazi i uvijek ce tako i ostat.
EZ vodi kurvanjsku politiku no izgleda da je jedini izlaz iz ovoga da se prikljucimo i poklopimo kada nam uzmu dio teritorije...Ja sam jedan od onih koji to ni pod koju cijenu ne zele no moramo sagledati cinjenice i shvatiti da BiH niko ne zarezuje ni 2%...kao ni srbiju.Svako ko je slab taj se gazi i uvijek ce tako i ostat.
-
signature
RS i Srbi trajni u BiH
Mladen Ivanić, predsjednik PDP-a, rekao je juče da je jasno da SDA bježi od realnih problema u BiH s ciljem da ostvari svoju politiku unitrane države.
"SDA bježi od činjenice da BiH mora biti zemlja koja uvažava interese Srba i RS i da više nikada neće doći vrijeme da se Srbi neće ni za šta pitati", rekao je Ivanić.
Komentarišući saopštenje SDA, Ivanić je rekao da Srbi i RS poštuju i poštovaće Dejtonski sporazum. Lider PDP-a upozorio je bošnjačke lidere da je RS činjenica koju ne može niko poreći i koja se mora poštovati i uvažavati.
Rajko Vasić, izvršni sekretar SNSD-a, izjavio je da SDA treba da računa na to da su Srbi i Republika Srpska trajni u BiH.
Vasić je dodao da Srbe i RS iz BiH neće protjerati ni međunarodna zajednica ni islamisti iz SDA, kao što je to učinjeno sa Srbima iz Kninske Krajine i Kosova i Metohije.
Vasić je naglasio da je SDA već dugo izvan političkog vremena u BiH i da je njihova uloga, kao i uloga drugih ultranacionalističkih stranaka - završena.
Mladen Ivanić, predsjednik PDP-a, rekao je juče da je jasno da SDA bježi od realnih problema u BiH s ciljem da ostvari svoju politiku unitrane države.
"SDA bježi od činjenice da BiH mora biti zemlja koja uvažava interese Srba i RS i da više nikada neće doći vrijeme da se Srbi neće ni za šta pitati", rekao je Ivanić.
Komentarišući saopštenje SDA, Ivanić je rekao da Srbi i RS poštuju i poštovaće Dejtonski sporazum. Lider PDP-a upozorio je bošnjačke lidere da je RS činjenica koju ne može niko poreći i koja se mora poštovati i uvažavati.
Rajko Vasić, izvršni sekretar SNSD-a, izjavio je da SDA treba da računa na to da su Srbi i Republika Srpska trajni u BiH.
Vasić je dodao da Srbe i RS iz BiH neće protjerati ni međunarodna zajednica ni islamisti iz SDA, kao što je to učinjeno sa Srbima iz Kninske Krajine i Kosova i Metohije.
Vasić je naglasio da je SDA već dugo izvan političkog vremena u BiH i da je njihova uloga, kao i uloga drugih ultranacionalističkih stranaka - završena.
-
signature
ako nasi sute zbog bojazni od referenduma,onda je to ziva istina i Bosanci koji vole BiH moraju biti spremni.svaka izjava nasih politicara a vise i ne znam koji su nasi da nema nista od odcjepljena republike sumske je cista laz.svakodnevno presipanje iz supljeg u prazno i obratno je samo laganje onih naivnih.StarScream wrote:Ovaj Lajcek izgleda kao Dodikova pudlica.![]()
ako nema referenduma i otcjepljenja zasto ga onda srbi potezu svakodnevno.
po mom dubokom uvjerenju,sa Bosnom se moralo zavrsiti prije deset godina a ovako se sve nesto oteze,rasteze,ceka se neki trenutak da nam kazu ono sto su odavno naumili.
treba njima fino staviti do znanja,il' nek rade posao u korist BiH ili nek se kupe i nek idu odakle su i dosli.
pa,sta god poslije bilo da bilo s BiH.
-
feral.tribune
#20 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?
To mu je posao .Na zahtjev SDA da to uradi on odgovara da nije samo Sarajevo Bosna .On se zajebava sa nama .Maraschino wrote:PasoDzigera007 wrote:Lajcak uopste ne radi svoj poso kako treba,svaki put kad pocne kriza potrckalo odleti do DODE,ako misli da popusta i pristaje na sve sto Dodik trazi onda nam nije ni potreban ako samo jednu stranu podrzava. Ako vako nastavi onda nek se lijepo pokupi i nek ide u materinu svoju Slovacku. Vec nekoliko puta ovakve stvari radi,i ona kriza koja je bila je sve bilo dogovor Dodika i Lajcaka,ako se sjetite Lajcak je bio prvo kod Dodika pa je onda nastala kriza sve smisljeno,kako ce nama pomoci covjek koji je u svojoj proslosti bio politicar kada se Slovacka razilazila od Ceske ili covjek koji je zasluzan za odcjepljenje Crne Gore od Srbije,jer stvarno mislite da je on doso BIH da pomogne. JA NE MISLIM TAKO,LAJCAK JE DOSO DA POMOGNE NA BILO KOJI NACIN DA SE RS ODCJEPI. Ali nek zna taj isti LAJAC da Bosanci koji vole svoju domovinu nisu vise u 92-oj i da imaju cime braniti svaki pedalj svoje zemlje,a onoj SPONI bi porucio,mogu oni nositi zemlju BIH u Srbiju ali samo u saksijama za cvijece da se prisjecaju kako je zemlja lijepa.
Ja samo znam da tandem Dodik - Lajcak odlicno funkcionise. Ti radi posao i napadaj a ja cu te osudjivati.
Kako je samo ostro i na prvu reagovao (Lajcak) kada je Tihic rekao da nece prihvatiti reformu policije ovakva kakva se predlaze a Dodik , mjesecima opstruise, ne priznaje i podanistava sve moguce prijedloge reforme policije a Lajcak nam nekako indirektno porucuje kako se moraju BH politicari izmedju sebe dogovoriti. Sta je ispalo od zamisljene (prvobitne) reforme policije, karikatura i nista vise, a to je njemu (Lajcaku) prihvatljivo.
Lajcak je morao ponistiti rezoluciju SNSD-a kao i NSRS , jer to antidejtonsko djelovanje a ako ostane rezolucija oni iz RS-a ce se uvijek pozivati na tu donesenu rezoluciju.
Imam osjecaj da je i Lajcaku i MZ pun kofer BiH, pa daj bilo kako da se ovo zavrsi
-
Agic Nurija
#21 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?
I ja sam nekada davno, još 70-tih, sanjao kako ću se jednog dana iz "gastarbajterstva vratiti kući" i kako ću doživiti da javno kažem šta mislim. I eto, kad je to vrijeme bilo i došlo, 1990-92 i kada sam počeo da u politici nastupam javno, shvatio sam ubrzo da više nisam imao kome da se obratim - u mojoj zemlji Bosni pojam domovinskog naroda je bio ne samo zabranjen, več hirurškom psihologijom s-h vladavine potpuno odstranjen iz razmišljanja stanovništva "bezimene (beha) zemlje". Danas tamo vegetiraju falsifikati "nekih kleronacija, pokrajinskih i nekih kvazinaroda" čije su žile u zraku, a glave u blatu!mate bosnjak wrote:Oslobodjenje 24.02.08.
Sta je sa ovim Lajcakom.
Hoce li sada uslijediti sastanak sa Silajdjicem u "Carevoj djamiji" uz
prisustvo
Pojam BOSANSKE ZEMLJE, BOSANSKE DRŽAVE i BOSANSKOG NARODA je moguće oživiti samo u PARLAMENTU BOSANSKOG NARODA, smještenom u glavnom gradu REPUBLIKE BOSNE i neka to bude VRHBOSNA!
Sve ostalo je samo prolongiranje neizvjesnosti i beskrajne patnje stanovništva jedine evropske zemlje, kojoj je "neko" u državni naziv naturio ime vlastite pokrajine i time utemeljio sve ostale ANTIBOSANSKE TENZIJE....!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#23 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?
mate bosnjak wrote:a sa Ljubicem u samostanu u Medjugorju
tako da je to bojim se nemoguće
-
popajic
#24 Re: Lajcak! Koja birtija je slijedeca?
mate bosnjak wrote:Oslobodjenje 24.02.08.
Sta je sa ovim Lajcakom.
1.Moze li bas svako da nas vuce za nos?
2.Ima li ova drzava parlament , javnost, medije?
3.Hoce li iko reagovati na ove podvale?
1.Moze,moze...i vuce li ,vuce!
2.Ima,ali nisu u funkciji
3.Hoce forumasi.Ostali u zimskom snu.