Tako nesto i ja ocekujem, oni drugi su josh gori, dijeli lekcije njima. Takav odgovor je na nivou djeteta od par godina koji trazi opravdanje u tome sto ima i gorih od njega. Mada se naravno nadam da ce se Komsic ozbiljnije pozabaviti temom, kako mu i dolikuje, pa bumo vidjeli.dallton wrote:ma moglo bi se desiti da komsicu u toku dana odgovori lajcaku u stilu 'idi dijeli lekcije tamo gdje treba'
Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
- cogni
#76 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
-
dallton
#77 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
cogni wrote:Zasto bih ti ja nabrajao, to je Lajcak izjavio. Poenta je u sljedecem:dallton wrote:ajd nam sad nabroji negativne izjave iz federacije?
Otprilike svaka izjava koja se ne pridrzava ovog principa je takva, to je ono tvoje skakanje po glavi drugima, jer drugi skacu po glavi nama. To ne vodi nicemu.Kazao je i da svi treba da shvate da u BiH ima i Srba, i Bošnjaka i Hrvata, te da se ne obraćamo "samo svojima, a ignorišemo ostale narode".
pa naravno da ne mozes nabrojati kad ne mozes da ih nadjes
ko kaze da vodi nicemu? evo vidis da vodi, podsjetili smo one koji hoce da zaborave sta su radili u hrvatskoj, pa cemo ih na dnevnoj bazi podsjecati sta su radili u bosni i sve tako...vodi necemu, razjasnjavanju situacije
-
dallton
#78 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
pa nije na nivou djeteta cini se, vec malo otresitije odrasle osobe koja zna sta je sta i ne pusta da gura okolo ko god hoce...a mani price o dodiku, njega smo apsolvirali i njegovo je pri kraju, a komsic bi mogao opet biti u predsjednistvu u narednom mandatucogni wrote:Tako nesto i ja ocekujem, oni drugi su josh gori, dijeli lekcije njima. Takav odgovor je na nivou djeteta od par godina koji trazi opravdanje u tome sto ima i gorih od njega. Mada se naravno nadam da ce se Komsic ozbiljnije pozabaviti temom, kako mu i dolikuje, pa bumo vidjeli.dallton wrote:ma moglo bi se desiti da komsicu u toku dana odgovori lajcaku u stilu 'idi dijeli lekcije tamo gdje treba'
- cogni
#79 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
Prije bih rekao da ne mogu da nadjem nijednu koja nije takva.dallton wrote: pa naravno da ne mozes nabrojati kad ne mozes da ih nadjes
Odlicno, vidim kako BiH ovim razjasnjavanjem situacije napreduje.ko kaze da vodi nicemu? evo vidis da vodi, podsjetili smo one koji hoce da zaborave sta su radili u hrvatskoj, pa cemo ih na dnevnoj bazi podsjecati sta su radili u bosni i sve tako...vodi necemu, razjasnjavanju situacije
-
dallton
#80 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
pa napredak je nemjerljiv, tacno se zna ko je gdje i ko je sta radio - sta moze biti veci napredak od razjasnjenja nejasnoca?
-
dallton
#81 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
mislis izjave iz federacije su nepravedne? pa mozda su nepravedne, ali su bar tacne za razliku od nekih drugih
- cogni
#82 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
Vrlo realna prognoza, zavrzlama bi ti pozavidio.dallton wrote: pa nije na nivou djeteta cini se, vec malo otresitije odrasle osobe koja zna sta je sta i ne pusta da gura okolo ko god hoce...a mani price o dodiku, njega smo apsolvirali i njegovo je pri kraju, a komsic bi mogao opet biti u predsjednistvu u narednom mandatu
Ako je neki uspjeh da Komsic bude u predsjednistvu i naredni mandat onda smo zaista na dobrom putu.
Svakako da bi bilo dobro da se nejasnoce razjasne, ali ja ne vidim da se daleko odmaklo. Jest da svako tacno zna svoju verziju istine, svako u skoli uci svoju verziju povijesti, vazno da su svi razjasnili skoro sve nedoumice u vezi sa svojim verzijama. Kada ne bude vishe nijedne nedoumice niti u jednoj verziji onda ce BiH odjednom procvjetati, na korak smo do toga.pa napredak je nemjerljiv, tacno se zna ko je gdje i ko je sta radio - sta moze biti veci napredak od razjasnjenja nejasnoca?
- Prpa.ba
#83 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
cogni wrote:skakanje po glavi drugima, jer drugi skacu po glavi nama. To ne vodi nicemu.
Dakle problem je ako Komsiceva cestitka toboze uvrijedi kompletan Servski zivalj, a ako Dodik srbuje vec 2 godine bez ikakvog ometanja onda se to treba halaliti i zaboraviti, i glavni negativac je Komsic
-
dallton
#84 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
Vrlo realna prognoza, zavrzlama bi ti pozavidio.
Ako je neki uspjeh da Komsic bude u predsjednistvu i naredni mandat onda smo zaista na dobrom putu.
naravno da se daleko odmaklo s ovim metodama koje komsic primjenjuje, prije 10 godina prica je bila nenaoruzani srbi protjerani iz hrvatske, a ove godine prica o oruzanoj pobuni srba - jesmo li nesto razjasnili? ili bi mozda trebali da furamo staru narodnu pjesmu 'imaju tri istine' ?
Svakako da bi bilo dobro da se nejasnoce razjasne, ali ja ne vidim da se daleko odmaklo. Jest da svako tacno zna svoju verziju istine, svako u skoli uci svoju verziju povijesti, vazno da su svi razjasnili skoro sve nedoumice u vezi sa svojim verzijama. Kada ne bude vishe nijedne nedoumice niti u jednoj verziji onda ce BiH odjednom procvjetati, na korak smo do toga.[/quote]pa napredak je nemjerljiv, tacno se zna ko je gdje i ko je sta radio - sta moze biti veci napredak od razjasnjenja nejasnoca?
naravno da se daleko odmaklo s ovim metodama koje komsic primjenjuje, prije 10 godina prica je bila nenaoruzani srbi protjerani iz hrvatske, a ove godine prica o oruzanoj pobuni srba - jesmo li nesto razjasnili? ili bi mozda trebali da furamo staru narodnu pjesmu 'imaju tri istine' ?
- Alfons Kauders
#85 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
Jao Lajcaka, pa samo jos da stavi karmin i da se naguzi Miletu.Banksy wrote:Iako, u ovom slučaju, sumnjam u Komšićeve dobre namjere (niko mi ne odgovori jučer je li i prošle godine, kao predsjedavajući Predsjedništva, uputio čestitku ili se sjetio tek ove godine, pred izbore), ova reakcija je van pameti.
Lajčak: Komšić treba objasniti čestitku za Dan pobjede
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/a ... ,129158.jl
Koliko li je Dodikovih stvari prošlo .... koje je trebalo objasniti.
Uglavnom, slovacki cuko kaze da treba pazit sta se cestita, "BiH je slozena zemlja", ok. U drzavi otvoreno djeluju fasisticke organizacije kao RCP, na koncertima Thompsona skupljaju likovi obuceni u NDH kolekciju proljece/ljeto 1941. Znaci haman ne treba cestitati ni 8. maj, da se neki od njih ne bi slucajno uvrijedili. Osjetljivi su fasisti pravo, treba misliti na njihova osjecanja... Koji glupan.
-
dallton
#86 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
ma po tebi cogni svi bi trebali da zapjevaju 'istina pravda pomirenje' i to bi kao bila dobra fora ....to je na onom fonu kako se neko nada da ce sudjenjem karadzicu prestati nabacivanje na srbe i rs za ono sto su uradili u bosni na foru 'ma to je individualna odgovornost' - nista od te suplje, znamo svi sta je bilo, tako da cemo nastaviti razjasnjavanje 'nejasnoca; na dnevnoj bazi, pa polako nije zivot samo godinu dana
- cogni
#87 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
Zelish reci da su Srbi i Hrvati fasisti? Zasto onda zelis sa njima praviti drzavu? Ili mozda zelish BiH bez tih fasista, nek si idu negdje?Alfons Kauders wrote:
Uglavnom, slovacki cuko kaze da treba pazit sta se cestita, "BiH je slozena zemlja", ok. U drzavi otvoreno djeluju fasisticke organizacije kao RCP, na koncertima Thompsona skupljaju likovi obuceni u NDH kolekciju proljece/ljeto 1941. Znaci haman ne treba cestitati ni 8. maj, da se neki od njih ne bi slucajno uvrijedili. Osjetljivi su fasisti pravo, treba misliti na njihova osjecanja... Koji glupan.
-
dallton
#88 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
ajd ne foliraj cogni, kauders je tacno ukazao na koga misli, ne spominju se ni srbi ni hrvati
a sudeci po kaudersovim odgovorima, mislim da ce on biti nesto rjecitiji i 'direktniji' nego ja
tako da nema potrebe da ja odgovaram
a sudeci po kaudersovim odgovorima, mislim da ce on biti nesto rjecitiji i 'direktniji' nego ja
- cogni
#89 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
Kako ti nastavljash razjasnjavanje nejasnoca tako razjasnjavaju i drugi. Samo ja ne vidim da ta pojedinacna razjasnjavanja konvergiraju ka jednom zajednickom razjasnjenju. Nadam se da nisam u pravu.dallton wrote:ma po tebi cogni svi bi trebali da zapjevaju 'istina pravda pomirenje' i to bi kao bila dobra fora ....to je na onom fonu kako se neko nada da ce sudjenjem karadzicu prestati nabacivanje na srbe i rs za ono sto su uradili u bosni na foru 'ma to je individualna odgovornost' - nista od te suplje, znamo svi sta je bilo, tako da cemo nastaviti razjasnjavanje 'nejasnoca; na dnevnoj bazi, pa polako nije zivot samo godinu dana
-
Abacija
#90 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
Alfons Kauders wrote:Jao Lajcaka, pa samo jos da stavi karmin i da se naguzi Miletu.Banksy wrote:Iako, u ovom slučaju, sumnjam u Komšićeve dobre namjere (niko mi ne odgovori jučer je li i prošle godine, kao predsjedavajući Predsjedništva, uputio čestitku ili se sjetio tek ove godine, pred izbore), ova reakcija je van pameti.
Koliko li je Dodikovih stvari prošlo .... koje je trebalo objasniti.Ako je Komsic u svom ters modu bice zanimljivo poslusati njegov odgovor, uz kokice...
Jos da dodam kako sljedece godine treba uspitati Lajcaka da li je pogodno da se slavi 1. maj, jer se zna da su fasisti neradnici pa bi' i taj praznik mogao uvrijediti.
- Alfons Kauders
#91 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
Zelim reci da su pripadnici RCP i ljudi koji se oblace kao pripadnici Crne legije dok urlaju uz Thompsona fasisti. Ili nauci citati ili se prestani pravit budala.cogni wrote:Zelish reci da su Srbi i Hrvati fasisti? Zasto onda zelis sa njima praviti drzavu? Ili mozda zelish BiH bez tih fasista, nek si idu negdje?Alfons Kauders wrote:
Ako si sebe prepoznao u jednoj od te dvije grupe to je tvoj problem. Ako smatras da se svi Srbi i Hrvati mogu svrstati u tu kategoriju i to je tvoj i samo tvoj problem. Ja tako ne mislim niti sam to napisao, kao sto vec rekoh, nauci citati.
I da, zelim BiH bez fasista. Ne moraju ici daleko, 2 metra ispod zemlje je dovoljno sto se mene tice. Ako ti s druge strane zelis BiH punu cetnika, ustasa, vehabija, onda se moze opravdano pretpostaviti da i sam pripadas jednoj od tih grupa, zar ne?
Ima li jos nejasnoca, da donesem tablu i kredu? Ili krede u boji, da ti budu zanimljivije ilustracije?
-
dallton
#92 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
dao sam ti vec jedan primjer gore - od 'nenaoruzanih staraca do oruzane pobune', eto vidis da djelujecogni wrote:Kako ti nastavljash razjasnjavanje nejasnoca tako razjasnjavaju i drugi. Samo ja ne vidim da ta pojedinacna razjasnjavanja konvergiraju ka jednom zajednickom razjasnjenju. Nadam se da nisam u pravu.dallton wrote:ma po tebi cogni svi bi trebali da zapjevaju 'istina pravda pomirenje' i to bi kao bila dobra fora ....to je na onom fonu kako se neko nada da ce sudjenjem karadzicu prestati nabacivanje na srbe i rs za ono sto su uradili u bosni na foru 'ma to je individualna odgovornost' - nista od te suplje, znamo svi sta je bilo, tako da cemo nastaviti razjasnjavanje 'nejasnoca; na dnevnoj bazi, pa polako nije zivot samo godinu dana
a sto se tice konvergencije, ja sam radje za divergenciju
- cogni
#93 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
Pricamo o tome da u BiH postoje Bosnjaci, Srbi i Hrvati, i da se to ne moze ignorirati. Kako se on na to nadovezuje, ne mora a eksplicitno naglasava na sta misli, jer je kontekst vec definiran temom. Ako je mislio drukcije od konteksta, onda mora da se ogradi, mada je bolje od toga da pishe to na nekoj drugoj temi.dallton wrote:ajd ne foliraj cogni, kauders je tacno ukazao na koga misli, ne spominju se ni srbi ni hrvati
a sudeci po kaudersovim odgovorima, mislim da ce on biti nesto rjecitiji i 'direktniji' nego jatako da nema potrebe da ja odgovaram
Sve sto je rekao stoji crno na bijelo, pricamo da se osjecaji Srba i Hrvata ne smiju ignorirati, a on zastupa kontra tvdnju tako sto kaze da se osjecaji fasista moraju ignorirati. Dakle samo nepominjanje nista ne garantira, mozemo valjda nesto malo i zakljuciti, necemo biti bash toliko neozbiljni.
- Alfons Kauders
#94 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
Uh, a tek dan ustanka, koji ono bi, 28.7.1941... Da se nece uvrijediti Hrvati, ipak je tad BiH bila u sklopu NDH. Sad bi najbolji odgovor Komsica bio da spremi sve moguce datume svih mogucih praznika i posalje Lajciju spisak sa par stotina datuma i pita koji se od njih smiju cestitati a koji ne. Evo ja sam vec predlozio dva koja bi mogla uvrijediti neke gradjane, siguran sam da ih ima puno vise...Abacija wrote:Alfons Kauders wrote:Jao Lajcaka, pa samo jos da stavi karmin i da se naguzi Miletu.Banksy wrote:Iako, u ovom slučaju, sumnjam u Komšićeve dobre namjere (niko mi ne odgovori jučer je li i prošle godine, kao predsjedavajući Predsjedništva, uputio čestitku ili se sjetio tek ove godine, pred izbore), ova reakcija je van pameti.
Koliko li je Dodikovih stvari prošlo .... koje je trebalo objasniti.Ako je Komsic u svom ters modu bice zanimljivo poslusati njegov odgovor, uz kokice...
Uglavnom, slovacki cuko kaze da treba pazit sta se cestita, "BiH je slozena zemlja", ok. U drzavi otvoreno djeluju fasisticke organizacije kao RCP, na koncertima Thompsona skupljaju likovi obuceni u NDH kolekciju proljece/ljeto 1941. Znaci haman ne treba cestitati ni 8. maj, da se neki od njih ne bi slucajno uvrijedili. Osjetljivi su fasisti pravo, treba misliti na njihova osjecanja... Koji glupan.![]()
![]()
Bravo starac!
![]()
Jos da dodam kako sljedece godine treba uspitati Lajcaka da li je pogodno da se slavi 1. maj, jer se zna da su fasisti neradnici pa bi' i taj praznik mogao uvrijediti.
- cogni
#95 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
To se prije desilo usprkos tom tvom 'razjasnjavanju', a ne kao njegov rezultat.dallton wrote: dao sam ti vec jedan primjer gore - od 'nenaoruzanih staraca do oruzane pobune', eto vidis da djeluje
Mozes da jedes sladoled i da svejedno ozdravish od upale grla, ali to ne znaci da te je izljecio taj sladoled, vec vjerojatno neki jak antibiotik, sladoled je samo produzio ljecenje.
-
dallton
#96 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
Pa eto nije Komsic ignorisao ni cinjenice ni osjecaje Hrvata - vidis da covjek postupa po tvojim uputsvima. A cinjenice imaju nezgodnu osobinu da su rigidne i ne prilagodjavaju se lako svacijim potrebama, tako da se mozes pomiriti ili ziviti u negiranju.
-
WizzardFromBOZ
#97 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
ovo je bilo nesto kao bosansko-strucno vidjenje politike...Jao Lajcaka, pa samo jos da stavi karmin i da se naguzi Miletu.
Last edited by WizzardFromBOZ on 07/08/2008 11:45, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#98 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
Dzaba tebi crno na bijelo, fino sam ti reko, krede u boji, sjeci i cika Alfons ce sve da ti nacrta.cogni wrote:Pricamo o tome da u BiH postoje Bosnjaci, Srbi i Hrvati, i da se to ne moze ignorirati. Kako se on na to nadovezuje, ne mora a eksplicitno naglasava na sta misli, jer je kontekst vec definiran temom. Ako je mislio drukcije od konteksta, onda mora da se ogradi, mada je bolje od toga da pishe to na nekoj drugoj temi.dallton wrote:ajd ne foliraj cogni, kauders je tacno ukazao na koga misli, ne spominju se ni srbi ni hrvati
a sudeci po kaudersovim odgovorima, mislim da ce on biti nesto rjecitiji i 'direktniji' nego jatako da nema potrebe da ja odgovaram
Sve sto je rekao stoji crno na bijelo, pricamo da se osjecaji Srba i Hrvata ne smiju ignorirati, a on zastupa kontra tvdnju tako sto kaze da se osjecaji fasista moraju ignorirati. Dakle samo nepominjanje nista ne garantira, mozemo valjda nesto malo i zakljuciti, necemo biti bash toliko neozbiljni.
Ovo ti je ba dobra ponuda, nadaren sam. Cak sam dobijao i nagrade za dizajn.
- cogni
#99 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
Meni je sasvim jasno, a nadam se i drugima, sta si ti rekao u prvoj poruci, ako ti sa time ne vidis problem ja nemam sta dalje da dodam.Alfons Kauders wrote:
Ima li jos nejasnoca, da donesem tablu i kredu? Ili krede u boji, da ti budu zanimljivije ilustracije?
- Alfons Kauders
#100 Re: Lajcak i Dodik - dva oka u jednoj glavi
Hajd sto su Cehinje i Slovakinje lake zenske, haman im ni muskarci nisu nista bolji. Sto donekle objasnjava zasto su im zene slobodne i zeljne svega.WizzardFromBOZ wrote:ovo je bilo nesto kao bosansko-strucno vodjenje politike...Jao Lajcaka, pa samo jos da stavi karmin i da se naguzi Miletu.