Posto je on ljevicar-tolerantni ovim potezom salje Dodika u ofsajd i tjera MZ da se umijesa opet aktivno u politiku.ultima_palabra wrote:Vrlo hrabro... za 4 godine valja polagati račune naroduAko Dodik bude u sedlu dotad, napiće mu se narod krvi gore nego Harisu. A "islamski militanti" koje pominje će biti u prvim redovima.
Ne treba otvarati više frontova nego što možeš pokriti vojskom... Zlatko to zna, pametan je... jedina logika koju ja vidim je da ima snažan vjetar u leđa od AmerikeVidjećemo ubrzo...
Lagumdzija uzvraca udarac
- madner
#51 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
- osa
#52 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
a tko su to u bih islamisti, sda, haris i njegovi, radončić, ako su oni a oni realno jedini mogu doći na vlast, onda i lagumdžija ulazi u tu grupu, naime u čemu je razlika...Komrad wrote:Bolje sprijeciti secesiju silom nego dozvoliti da islamisti dodju na svoje pa da ne dobijemo novu palestinuosa wrote:sve izjave nakon izbora, bilo kojih, su zauzimanje početnih pozicija za pregovore, izjava zlatka lagumdžije, je doduše plasirana prema međunarodnoj zajednici, jer je i on svjestan da niti jedan problem u bih ne može riješiti, kao uostalom niti jedan drugi pojedinac, međutim, mislim da je međunarodna zajednica prerasla ponašanje" ili mi građanski orijentirani ili bošnjački nacionalisti", čudno je kad netko iz takve pozicije pokušava strašiti međunarodnu zajednicu......
-
Desert Wind
#53 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
i ciji su djedovi lovljeni ko zivotinje po sumama a kosti izbagerane vise puta...Komrad wrote:black wrote:vrijeme je i bilo da neko nastupi ostrije prema onom krmetu, ali opet pitam se da dodje do rata, bil' vi ratovali? ili mozda minhenska slavna..
meni je bilo dosta i previse, bujrum ovi sto se namjestise po raznim institucijama i drzavnim jaslama, koji dodjose nakon svega
Najpostenije je da ratuju oni cija je djedovina u RS-u a oni hlade muda po stokholmu, minhenu itd
pa dje si arkane majka mu stara je l treba glogovim zrnima ili olovna nisu bila dovoljna...
- nokia6170
#54 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Nikad nam nije bilo bolje otkad nacionalisti zajahase ovu drzavu zadnjih 19 godina. Med i mlijeko. Neka nama torova, bice lakse vukovima grickati malo od svakog tora, nego kad je sve na hrpi.osa wrote:sve izjave nakon izbora, bilo kojih, su zauzimanje početnih pozicija za pregovore, izjava zlatka lagumdžije, je doduše plasirana prema međunarodnoj zajednici, jer je i on svjestan da niti jedan problem u bih ne može riješiti, kao uostalom niti jedan drugi pojedinac, međutim, mislim da je međunarodna zajednica prerasla ponašanje" ili mi građanski orijentirani ili bošnjački nacionalisti", čudno je kad netko iz takve pozicije pokušava strašiti međunarodnu zajednicu......
- osa
#55 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
u parlammentarnoj demokraciji je normalno da vlada većina, pa zato su pobogu višenacionalne države federalne, pa da svaki narod negdje ima većinu, a ne da većinski narod kroji sve u državi prema svom interesu, takve države niti su stabilne a niti dugotrajne.....juznije wrote:Mene živo interesira kad će se na bošnjačkoj političkoj sceni pojaviti netko ko će ponuditi nešto osim ovoga:nokia6170 wrote:Tvoja bi prica pila vode da je omjer Bosnjaka prema nebosnjacima na drzavnom nivou proporcionalan omjeru Srba prema nesrbima u RS-u.juznije wrote:@PipiDugaDevetka
Pa cvrčka mu njegova nemoj sad mutiti vodu.
Aj pošteno reci.
Da se Bošnjacima ikada ponudila mogućnost da BIH bude uređena kao RS danas bi li je odbili...
Koje je ustavno-pravno uređenje i koji su modeli zaštite kolektivnih prva naroda od strane vodećih bošnjačkih političara ponuđeni u zadnjih deset godina ako nisu ovi:
Ima RS ustavni sud u kome sjede i Bošnjaci i Hrvati
Ima i Vladu RS punu ministara Bošnjaka i Hrvata
ima i neke Domove Naroda
ima i potpredsjednike Entiteta Bošnjake i Hrvate
Ima na u sudskoj razini sudaća i tužitelja nesrba
Ima sve a unitarni je i centralizirani srpski entitet....
zašto? zato što dominira većina a "kolektivni mehanizmi zaštite" nisu važni..
zar ovo bošnjačka politika ne gura na razini BiH
p.s. imaj na umu da su Srbi do 1992. godine apsolutno dominirali u svim aspektima drustvenog zivota Bosne i Hercegovine i to u unitarnijoj Bosni nego sto ce RS ikad biti unitarna...i da ta cinjenice nije nimalo smetala Bosnjacima (tadasnjim Muslimanima) kojih je i tad bilo vise no Srba u Bosni.
Ima /RS/ BiH ustavni sud u kome sjede i Bošnjaci i Hrvati
Ima i Vladu /RS/ BiH punu ministara Srba i Hrvata (poštenih naravno)
ima i neke Domove Naroda (s nadležnostima ko pjevačka društva)
ima i potpredsjednike BiH /RS/ Srbe i Hrvate
Ima na u sudskoj razini sudaca i tužitelja nebošnjaka
Ima sve a unitarna i centralizirana bošnjačka država
- nokia6170
#56 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Ti to mozda poredis slucajno zastupljenost nebosnjaka u bh drzavnim isntitucijama sa zastupljenoscu bosnjaka u RS institucijama?juznije wrote:Mene živo interesira kad će se na bošnjačkoj političkoj sceni pojaviti netko ko će ponuditi nešto osim ovoga:nokia6170 wrote:Tvoja bi prica pila vode da je omjer Bosnjaka prema nebosnjacima na drzavnom nivou proporcionalan omjeru Srba prema nesrbima u RS-u.juznije wrote:@PipiDugaDevetka
Pa cvrčka mu njegova nemoj sad mutiti vodu.
Aj pošteno reci.
Da se Bošnjacima ikada ponudila mogućnost da BIH bude uređena kao RS danas bi li je odbili...
Koje je ustavno-pravno uređenje i koji su modeli zaštite kolektivnih prva naroda od strane vodećih bošnjačkih političara ponuđeni u zadnjih deset godina ako nisu ovi:
Ima RS ustavni sud u kome sjede i Bošnjaci i Hrvati
Ima i Vladu RS punu ministara Bošnjaka i Hrvata
ima i neke Domove Naroda
ima i potpredsjednike Entiteta Bošnjake i Hrvate
Ima na u sudskoj razini sudaća i tužitelja nesrba
Ima sve a unitarni je i centralizirani srpski entitet....
zar ovo bošnjačka politika ne gura na razini BiH
p.s. imaj na umu da su Srbi do 1992. godine apsolutno dominirali u svim aspektima drustvenog zivota Bosne i Hercegovine i to u unitarnijoj Bosni nego sto ce RS ikad biti unitarna...i da ta cinjenice nije nimalo smetala Bosnjacima (tadasnjim Muslimanima) kojih je i tad bilo vise no Srba u Bosni.
Ima /RS/ BiH ustavni sud u kome sjede i Bošnjaci i Hrvati
Ima i Vladu /RS/ BiH punu ministara Srba i Hrvata (poštenih naravno)
ima i neke Domove Naroda (s nadležnostima ko pjevačka društva)
ima i potpredsjednike BiH /RS/ Srbe i Hrvate
Ima na u sudskoj razini sudaca i tužitelja nebošnjaka
Ima sve a unitarna i centralizirana bošnjačka država
- osa
#57 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
mladi smo, pa ne doživješmo, otimanje zemlje i dobara u kraljevini jugoslaviji, istu stvar s tim da su ljudima oteti i životi u ndh, a ponovo otimačinu nakon drugog svjetskog rata, nikad na ovim prostorima nije bilo bajno, ružan je osjećaj kad te "vukovi" grickaju, a opet još je ružniji kad te "tuđi vukovi" grickaju.....nokia6170 wrote:Nikad nam nije bilo bolje otkad nacionalisti zajahase ovu drzavu zadnjih 19 godina. Med i mlijeko. Neka nama torova, bice lakse vukovima grickati malo od svakog tora, nego kad je sve na hrpi.osa wrote:sve izjave nakon izbora, bilo kojih, su zauzimanje početnih pozicija za pregovore, izjava zlatka lagumdžije, je doduše plasirana prema međunarodnoj zajednici, jer je i on svjestan da niti jedan problem u bih ne može riješiti, kao uostalom niti jedan drugi pojedinac, međutim, mislim da je međunarodna zajednica prerasla ponašanje" ili mi građanski orijentirani ili bošnjački nacionalisti", čudno je kad netko iz takve pozicije pokušava strašiti međunarodnu zajednicu......
- nokia6170
#58 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
"tudji" je relativan pojam, pogotovo kad ti se tudji prodaje pod domaci.osa wrote:mladi smo, pa ne doživješmo, otimanje zemlje i dobara u kraljevini jugoslaviji, istu stvar s tim da su ljudima oteti i životi u ndh, a ponovo otimačinu nakon drugog svjetskog rata, nikad na ovim prostorima nije bilo bajno, ružan je osjećaj kad te "vukovi" grickaju, a opet još je ružniji kad te "tuđi vukovi" grickaju.....nokia6170 wrote:Nikad nam nije bilo bolje otkad nacionalisti zajahase ovu drzavu zadnjih 19 godina. Med i mlijeko. Neka nama torova, bice lakse vukovima grickati malo od svakog tora, nego kad je sve na hrpi.osa wrote:sve izjave nakon izbora, bilo kojih, su zauzimanje početnih pozicija za pregovore, izjava zlatka lagumdžije, je doduše plasirana prema međunarodnoj zajednici, jer je i on svjestan da niti jedan problem u bih ne može riješiti, kao uostalom niti jedan drugi pojedinac, međutim, mislim da je međunarodna zajednica prerasla ponašanje" ili mi građanski orijentirani ili bošnjački nacionalisti", čudno je kad netko iz takve pozicije pokušava strašiti međunarodnu zajednicu......
- ultima_palabra
#59 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Ne može on njih natjerati ako oni neće... to je Hare osjetio na svojoj koži, doduše on im se zamjerio sa aprilcem.madner wrote:Posto je on ljevicar-tolerantni ovim potezom salje Dodika u ofsajd i tjera MZ da se umijesa opet aktivno u politiku.ultima_palabra wrote:Vrlo hrabro... za 4 godine valja polagati račune naroduAko Dodik bude u sedlu dotad, napiće mu se narod krvi gore nego Harisu. A "islamski militanti" koje pominje će biti u prvim redovima.
Ne treba otvarati više frontova nego što možeš pokriti vojskom... Zlatko to zna, pametan je... jedina logika koju ja vidim je da ima snažan vjetar u leđa od AmerikeVidjećemo ubrzo...
A što se tolerantnog ljevičara tiče, vidiš da ga Vasić, Sopta&co. danonoćno boje u vehabiju
- osa
#61 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
sve je na svijetu relativno, osim naravno smrti, ja mislim da si ti shvatio šta sam ja htio reći, nema tu mjesta relativizacijama....nokia6170 wrote:"tudji" je relativan pojam, pogotovo kad ti se tudji prodaje pod domaci.osa wrote:mladi smo, pa ne doživješmo, otimanje zemlje i dobara u kraljevini jugoslaviji, istu stvar s tim da su ljudima oteti i životi u ndh, a ponovo otimačinu nakon drugog svjetskog rata, nikad na ovim prostorima nije bilo bajno, ružan je osjećaj kad te "vukovi" grickaju, a opet još je ružniji kad te "tuđi vukovi" grickaju.....nokia6170 wrote:
Nikad nam nije bilo bolje otkad nacionalisti zajahase ovu drzavu zadnjih 19 godina. Med i mlijeko. Neka nama torova, bice lakse vukovima grickati malo od svakog tora, nego kad je sve na hrpi.
- madner
#62 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
MZ uvijek ide linijom manjeg odpora, sto je u prosloj vlasti bio Tihic. Preko njega su Harisa eliminisali, ali nisu uspjeli oprati svoje ruke i poslati RS ka dugorocnoj secesiji. I naravno da ima podrsku, pa pogledaj ko im pomogao da naprave program za izbore.ultima_palabra wrote:Ne može on njih natjerati ako oni neće... to je Hare osjetio na svojoj koži, doduše on im se zamjerio sa aprilcem.madner wrote:Posto je on ljevicar-tolerantni ovim potezom salje Dodika u ofsajd i tjera MZ da se umijesa opet aktivno u politiku.ultima_palabra wrote:Vrlo hrabro... za 4 godine valja polagati račune naroduAko Dodik bude u sedlu dotad, napiće mu se narod krvi gore nego Harisu. A "islamski militanti" koje pominje će biti u prvim redovima.
A što se tolerantnog ljevičara tiče, vidiš da ga Vasić, Sopta&co. danonoćno boje u vehabijuPrekrupne su ovo izjave da se daju bez miga Hillary...
-
fixer
#63 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
A sta ako nije bilo miga? Toga je mene strah.ultima_palabra wrote:Ne može on njih natjerati ako oni neće... to je Hare osjetio na svojoj koži, doduše on im se zamjerio sa aprilcem.madner wrote:Posto je on ljevicar-tolerantni ovim potezom salje Dodika u ofsajd i tjera MZ da se umijesa opet aktivno u politiku.ultima_palabra wrote:Vrlo hrabro... za 4 godine valja polagati račune naroduAko Dodik bude u sedlu dotad, napiće mu se narod krvi gore nego Harisu. A "islamski militanti" koje pominje će biti u prvim redovima.
A što se tolerantnog ljevičara tiče, vidiš da ga Vasić, Sopta&co. danonoćno boje u vehabijuPrekrupne su ovo izjave da se daju bez miga Hillary...
- nokia6170
#64 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
pa onda nema razloga da ubuducnosti ne prihvatimo nove otimacine, ubijanja, protjerivanja i slicno...ako je iko plodno tlo onda smo mi na ovim prostorima...nacionalno osvjesceni kako se cesto zna reci.osa wrote:
sve je na svijetu relativno, osim naravno smrti, ja mislim da si ti shvatio šta sam ja htio reći, nema tu mjesta relativizacijama....
- Prpa.ba
#65 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
osa wrote:a tko su to u bih islamisti, sda, haris i njegovi, radončić, ako su oni a oni realno jedini mogu doći na vlast, onda i lagumdžija ulazi u tu grupu, naime u čemu je razlika...
Razlika je u tome da li zelite sa ili bez vazelina.
- addem
#66 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Prvo je Bakir pozivao na rat. Sad poziva i Zlatko. Nista izgleda bez fizicke sile.
-
shin
#67 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Zlatko Lagumdzija a.k.a Haris v2.0vryzas wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/101012033
Mislim da je trenutno najgora opcija dalje zaostravanje situacije! Koliko je realno ovo o cemu govori prvi covjek SDP-a? Kakvu ulogu ce odigrati MZ u buducnosti?
- nokia6170
#68 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Ni ja se nikako ne mogu oteti dojmu da se u zadnjih 20 godina prica o virtualnom bosnjackoj dominaciji, dok upravo ti koji o tome pricaju sprovedose sve svoje vlazne svoje u realnost...i sto je jos zanimljivije ti i dalje pricaju o potencijalnoj bosnjackoj dominaciji.juznije wrote: Ne naravno. Samo se zadnjih mjeseci ne mogu oteti dojmu da nijedan bošnjački političar ne bi imao ništa protiv ako bi se ikako moglo nagovoriti tu famoznu Ameriku da im ovo osigura. Pa tako i "umjereni i tolerantni" Zlatko Lagumdžija
mozda da pustimo da se ta dominacija desi u realnosti, pa da barem onda imamo o cemu konkretno pricati.
- osa
#69 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
nije li jedan od uzroka takvih događanja, upravo stalno nametanje suživota, multikulturalnosti, zajedništva i konstantno zatiranje nacionalnog, nekad zarad srpstva, pa jugoslovenstva, danas bosanstva, a uvijek nakon toga jad i čemer, a u principu nikad se iskreno nije težilo zajedništvu, već uvijek zajedništvu u kom će brojniji biti jednakiji, a možda tako mora biti.....nokia6170 wrote:pa onda nema razloga da ubuducnosti ne prihvatimo nove otimacine, ubijanja, protjerivanja i slicno...ako je iko plodno tlo onda smo mi na ovim prostorima...nacionalno osvjesceni kako se cesto zna reci.osa wrote:
sve je na svijetu relativno, osim naravno smrti, ja mislim da si ti shvatio šta sam ja htio reći, nema tu mjesta relativizacijama....
- nokia6170
#70 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
izvini sta podrazumijevas pod "nametanjem suzivota"?osa wrote:nije li jedan od uzroka takvih događanja, upravo stalno nametanje suživota, multikulturalnosti, zajedništva i konstantno zatiranje nacionalnog, nekad zarad srpstva, pa jugoslovenstva, danas bosanstva, a uvijek nakon toga jad i čemer, a u principu nikad se iskreno nije težilo zajedništvu, već uvijek zajedništvu u kom će brojniji biti jednakiji, a možda tako mora biti.....nokia6170 wrote:pa onda nema razloga da ubuducnosti ne prihvatimo nove otimacine, ubijanja, protjerivanja i slicno...ako je iko plodno tlo onda smo mi na ovim prostorima...nacionalno osvjesceni kako se cesto zna reci.osa wrote:
- luckylaka
#71 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Ma jasta evo Dodik se cec ukakio od straha od Zlaje koji je da te podsjetim medju prvima upravo promoviro Dodika.Drugo.Dodik ne jebe ni Zlaju.ni Tihica,Ni Komsica,ni Clintona,ni Shrodera,ni Obamu...Dodo je u govnima do guse i ne vidi dalje od sebe.Klin se klinom izbija.Znaci na silu odgovoriti silom.Adriatic wrote:Dodiku radi guza ko meduza jer vidi da sa Zlajom neće moći ko sa onim ublehašom.
Jer ovaj je i pametan, i oštar na jeziku a i mangup.
A sem toga dolazi iz koliko toliko multietničke stranke.
Sve gore od goreg za Laktašenka.
- svakako_lud
#72 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Naravno da to i ne pije vode, nametanje suživota su jedni u komšiluku veoma lako riješili.osa wrote:nije li jedan od uzroka takvih događanja, upravo stalno nametanje suživota, multikulturalnosti, zajedništva i konstantno zatiranje nacionalnog, nekad zarad srpstva, pa jugoslovenstva, danas bosanstva, a uvijek nakon toga jad i čemer, a u principu nikad se iskreno nije težilo zajedništvu, već uvijek zajedništvu u kom će brojniji biti jednakiji, a možda tako mora biti.....nokia6170 wrote:pa onda nema razloga da ubuducnosti ne prihvatimo nove otimacine, ubijanja, protjerivanja i slicno...ako je iko plodno tlo onda smo mi na ovim prostorima...nacionalno osvjesceni kako se cesto zna reci.osa wrote:
Umjesto suživota dva naroda otjerali jedan...
Poznato odnekud ?
Zlaja nije budala, čisto sumnjam da se bilo šta dešava bez klimanja glavom MZ i USA, a sumnjam da i naredne 4 godine neće biti ništa bez njihovog blagoslova a ne bi me začudilo da i napokon krenemo naprijed. Na vlasti su ,barem u federaciji stranke koje mogu napraviti solidnu proeuropsku koaliciju i ne vjerujem da će MZ propustiti prliku da nam pomogne da izađemo iz blata u koje smo uvaljeni već 20 godina...
- ultima_palabra
#73 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Sve su to već uradili 2000-06juznije wrote:Vjeruje li iko da angažman USA u BiH može biti takav da amerikanci unilateralno zgaze srpski politički faktor u BiH, ušute Hrvate i daju Lagumdžiji i Sarajevu da suvereno vlada u njihovo ime nad ostatkom države lafo zato da ne bi isplivali radikalni islamski elementi...
- madner
#74 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Jesi li ti cuo za Georgiju?juznije wrote:Može li netko objasniti ovu opsjednutost bosanske ljevice Amerikom. Sinoć u 60 minuta Bakir H. radi otesavanje Sulejmana Tihića po šefovom nalogu. Pitanja sugestivna. Odgovore mu gura u usta. I stalno Amerika, američki prijatelji...
U toj emisiji godinama je neka mantra: "američki ambasador", "gregorian"
Sve se vrti oko Amerike u SDP-u i "zidnim novinama 60 minuta"
Vjeruje li iko da angažman USA u BiH može biti takav da amerikanci unilateralno zgaze srpski politički faktor u BiH, ušute Hrvate i daju Lagumdžiji i Sarajevu da suvereno vlada u njihovo ime nad ostatkom države lafo zato da ne bi isplivali radikalni islamski elementi...
Mogu, pitanje je samo hoce li mignut malo ili skroz.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#75 Re: Lagumdzija uzvraca udarac
Naravno da se sve vrti oko USA,...Nadam se da je Gregorian napisao Klintonovoj opširne izvještaje, te će ona ''pritisnuti/zgaziti'' nekoga u Bgd-u, akoBg-da, inšalah.juznije wrote:Može li netko objasniti ovu opsjednutost bosanske ljevice Amerikom. Sinoć u 60 minuta Bakir H. radi otesavanje Sulejmana Tihića po šefovom nalogu. Pitanja sugestivna. Odgovore mu gura u usta. I stalno Amerika, američki prijatelji...
U toj emisiji godinama je neka mantra: "američki ambasador", "gregorian"
Sve se vrti oko Amerike u SDP-u i "zidnim novinama 60 minuta"
Vjeruje li iko da angažman USA u BiH može biti takav da amerikanci unilateralno zgaze srpski politički faktor u BiH, ušute Hrvate i daju Lagumdžiji i Sarajevu da suvereno vlada u njihovo ime nad ostatkom države lafo zato da ne bi isplivali radikalni islamski elementi...
SA AMERIKOM U EVROPU!