Lagumdzija uzvraca udarac

Locked
Toruk Makto

#301 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by Toruk Makto »

madner wrote:najHrvati = osobe koje bi da odredjuje i sude drugima sta je prihvatljivo misliti kao hrvat :D
A sta je, po ovoj analogiji, definicija Komsicevih glasaca ?!
madner

#302 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by madner »

Toruk Makto wrote:
madner wrote:najHrvati = osobe koje bi da odredjuje i sude drugima sta je prihvatljivo misliti kao hrvat :D
Osoba sa pravom glasa u FBiH.
StupskaBitanga

#303 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by StupskaBitanga »

policy tačno
ali Suljo je na FTV doslovno rekao
SDP je pobjedila
SDA NEĆE U VLAST na državnom nivou bez SDP

SNSD ne može bez SDA i SDP formirati vlast
ostaju blokade itd itd
nek nam je svima bog na pomoći jer ovo će biti burno razdoblje
VerticalHairFactor

#304 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by VerticalHairFactor »

Ma sve se može posmatrati sa optimizmom i pesimizmom - ja nisam siguran da tih "nekoliko milijardi" ljudi iz PC-a uopće shvataju šta znači secesija i samostalnost. Njih se još kljuka carom Dušanom, ali ono što je činjenica to je da će cijela regija morati da se uvezuje da bi ljudi u njoj živjeli životom dostojnim čovjeka, u suprotnom, najveći gubitnici neće biti Bošnjaci, suprotno uvriježenom razmišljanju. Pa šta je Hrvatska bez dobrih odnosa sa Bosnom - ima klin u svom trbuhu i kao u njenom interesu je nestabilnost i problemi. Ista stvar je sa Srbijom. oni to znaju, kao što znaju da im je projekt propao, kako napraviti totalni zaokret osim ako ne prihvatiš vlastite greške i zablude. Odatle, ni u BiH nije od koristi da se sad odmah ukidaju entiteti. Nama ne trebaju bolesti PC-a, imamo dovoljno svojih problema. Država je tako koncipirana - ovaj dio FBiH - da se kantoni moraju sami razvijati, i to je dobro. PC može nastaviti jesti retoriku, hraniti se otcjepljenjem i sličnim bedastoćama, ali to je krajnje neozbiljno, nelegalno i pogubno. Ovi iz HDZ-a se također hrane sličnom retorikom i potpaljuju iracionalne snove kod "pučanstva" - pravi problemi su kako živjeti dobro, kako se integrirati dalje - jer Hrvat je Hrvat, Bošnjak Bošnjak, Srbin Srbin, a Jupiter je Jupiter, i to se neće mijenjati. Ljudi da bi živjeli normalno moraju biti lokalno, regionalno i globalno integrirani, sve ostalo je "alaselamet".
convict

#305 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by convict »

StupskaBitanga wrote:policy tačno
SDP je pobjedila

ostaju blokade itd itd
Može, i te kako. SNSD+HDZ+SBB uz asistenciju SDS-a i SBIH-a imaju potrebnu većinu.

Kao u vicu: pesimista u BiH kaže - ne može biti gore, optimista kaže - može, može...
StupskaBitanga

#306 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by StupskaBitanga »

convict wrote:
StupskaBitanga wrote:policy tačno
SDP je pobjedila

ostaju blokade itd itd
Može, i te kako. SNSD+HDZ+SBB uz asistenciju SDS-a i SBIH-a imaju potrebnu većinu.

Kao u vicu: pesimista u BiH kaže - ne može biti gore, optimista kaže - može, može...
baš i nisam siguran da bi SBIH u kolo sa Radončićem
al ovdje je sve moguce tako da
Jadni mi

a koliko SBiH mediji daju prostora SNSD i HDZ niš me ne bi mogli iznenaditi
Toruk Makto

#307 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by Toruk Makto »

madner wrote:
Toruk Makto wrote:
ili "osoba sa pravom preglasavanja"?!

Fino je to reci da se sve svodi na "osobe".
Ali bojim se da to nije nas slucaj, jer da jeste imali bi jednog predsjednika.
Zar se stalno treba na to podsjecati?

U ovoj situaciji ja bih rekao da bi najbolje bilo predati predsjednistvo (ionako tamo nije mjesto nekome ko se smatra anacionalistom) a uzeti premijersku poziciju u Vijecu ministara.
Ali to je nemoguce.
madner

#308 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by madner »

Toruk Makto wrote:
madner wrote:
Toruk Makto wrote: A sta je, po ovoj analogiji, definicija Komsicevih glasaca ?!
ili "osoba sa pravom preglasavanja"?!

Fino je to reci da se sve svodi na "osobe".
Ali bojim se da to nije nas slucaj, jer da jeste imali bi jednog predsjednika.
Zar se stalno treba na to podsjecati?

U ovoj situaciji ja bih rekao da bi najbolje bilo predati predsjednistvo (ionako tamo nije mjesto nekome ko se smatra anacionalistom) a uzeti premijersku poziciju u Vijecu ministara.
Ali to je nemoguce.
Mislim da ne treba interpretirati vise u ustav nego sto pise.
Da pise da Posusje i Siroki imaju pravo da izaberu svog predstavnika, slozio bi se, ali ljepo pise da je osoba samo Rvat. Ne pise ni ko joj certificira rvastvo, niti pise da ne smiju druge narodnosti glasati za osobu iz prve.

I mislim da je krajnje drsko reci da u presjednistvu nije mjesto nekome ko se osjeca anacionalno. Ipak je to najvise mjesto u drzavi, velika cast i obaveza. Sasvim je legitimno da Komsic, Finci ili Muharem Serbezovski hoce da ima pravo da bude izabran.
Matko, zalis se na preglasavanje a glatko bi diskriminirao :roll:
Toruk Makto

#309 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by Toruk Makto »

madner wrote: Mislim da ne treba interpretirati vise u ustav nego sto pise.
Da pise da Posusje i Siroki imaju pravo da izaberu svog predstavnika, slozio bi se, ali ljepo pise da je osoba samo Rvat. Ne pise ni ko joj certificira rvastvo, niti pise da ne smiju druge narodnosti glasati za osobu iz prve.
I mislim da je krajnje drsko reci da u presjednistvu nije mjesto nekome ko se osjeca anacionalno. Ipak je to najvise mjesto u drzavi, velika cast i obaveza. Sasvim je legitimno da Komsic, Finci ili Muharem Serbezovski hoce da ima pravo da bude izabran.
Znaci - dobar ustav, ne treba ga mjenjati!

napravio si i dvije stamparske greske, jedna je nebitna, a druga je bitna
"Matko (ispravno Makto), zalis se na preglasavanje a glatko (ispravno - Zlatko) bi diskriminirao"

I u svemu drugome si nedorastao ovoj situaciji i ovoj raspravi.
user_friendly

#310 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by user_friendly »

Šta Lagumdžija misli pod fizičkom silom? Da li podrazumjeva oružani sukob po nekom revidiranom scenariju iz 90tih? Ako je tako, nek slobdno regrutuje svoju djecu, djecu izetbegovića, ganića, silajdžića, radončića, tihića i ostalih bošnjačkih političkih i ekonomskih beglerbega kao i one "čije su ruke hranile" iz zemlja dijaspore pa nek oni brane ustavnost ove krnje države. Ja ni moja djeca neće. Ali pošto ker koji laje ne ujeda, ovo sve će se svest na dnevno-politička nadj........ i to je to.
madner

#311 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by madner »

Toruk Makto wrote:
madner wrote: Mislim da ne treba interpretirati vise u ustav nego sto pise.
Znaci - dobar ustav, ne treba ga mjenjati!

napravio si i dvije stamparske greske, jedna je nebitna, a druga je bitna
"Matko (ispravno Makto), zalis se na preglasavanje a glatko (ispravno - Zlatko) bi diskriminirao"

I u svemu drugome si nedorastao ovoj situaciji i ovoj raspravi.
Argumenti su ti jaki. Nevidljivi :D
Energični leptir

#312 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by Energični leptir »

Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada "Bosna i Hercegovina", nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom stru-kturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama.
Dobro i ko iz ovoga može izvesti da država može ukinuti entitete. Može konsenzusom u PS BiH i domu naroda, a kako će to biti? Koja će to država ukinuti entitete? Ona koje više nema? Čije institucije ne postoje?
Adriatic

#313 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by Adriatic »

Energični leptir wrote:
Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada "Bosna i Hercegovina", nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom stru-kturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama.
Dobro i ko iz ovoga može izvesti da država može ukinuti entitete. Može konsenzusom u PS BiH i domu naroda, a kako će to biti? Koja će to država ukinuti entitete? Ona koje više nema? Čije institucije ne postoje?
Pa zašto Dejtonski sporazum nije ratifikovan u skupštini ili ne daj bože na referendumu?
madner

#314 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by madner »

Energični leptir wrote:
Pitanje kako je tehnicke prirode i potpuno nebitno za legalnost i legitimnost. Poenta je BiH ne nestaje ako RS proglasi pobunu i pokusa izvrsiti secesiju.
Dozer

#315 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by Dozer »

Vec rekoh, ali ne cita se...
Tesko da je Lagumdzija mislio na fizicku silu u ratnom smislu. Pa u cijelom svijetu se protivustavna djelovanja i rusilacki pohodi iz ma kojih razloga, a koji narusavaju integritet drzave i ustavni poredak, rjesavaju - policijom.
Kako BiH ima par policijskih institucija koje funkcionisu na drzavnom nivou, tako je sasvim logicno da se te institucije aktiviraju i u slucaju nekakvog nasilnog pokusaja otcjepljenja. SIPA hapsi dilere i sl. na teritoriji cijele BiH. Zasto ne bi i Dodika i njegove pajdase?

Ali, kako od otcjepljenja nema nista, isto tako nema nista ni od te nekakve sile.

Moram se samo malo nadovezati i na ovo:
SutiiTrpi
Pored toga, mislim da je potrebno onemoguciti preglasavanje Hrvata, jer sasvim sigurno nece pristati na rjesenje od kojeg nece imati nikakve koristi.
Na koji nacin onemoguciti preglasavanje nekoga ko cini 15-16% neke cjeline?
Da li ovo podrazumnijeva da se sada Hrvatima, kojih je upravo 15-16% u BiH i kao takvi predstavljaju jedan od tri konstitutivna naroda, mora dati nekakav povlasteni polozaj u odnosu na sve ostale samo zato sto ih je najmanje?

Naravno da - NE. Ova BiH se vodi kao demokratska drzava. To sto se u tome "nalaze" i tri nekakva konstitutivna naroda (imbecilno, nadasve), a zanemaruju svi ostali, kojih je sigurno priblicno isto kao i Hrvata, i koji se ne svrstavaju u ta tri "sveta" naroda, to nije preglasavanje svih tih ostalih? Naravno da - JESTE.
I po cemu onda eto bas Hrvati u BiH treba da imaju povlasten polozaj? Ispada da bi se sada njima trebale dati neke vece ovlasti, postaviti ih na nekakav tron da budu iznad svih ostalih, kako, zaboga, ne bi bili preglasani...svasta...

Hrvata u BiH ima koliko ih ima. Njihova demokratska prava nisu uskracena ni na koji postojeci nacin. Imaju pravo da se kandiduju na sve sto postoji u zemlji i da budu birani. Demokratska volja biraca je faktor, a svi biraci su prvenstveno GRADJANI, koji odlucuje o tome ko ce zasjesti na koju poziciju. Pa jel' neko ovdje smatra da se u bilo kojoj zemlji (a vecina ih je sastavljena od "konstitutivnih" naroda, samo sto to ne pise izricito u Ustavu, mada ne znam ni da u nasem pise ovo "kostitutivni", ali eto...), ne desava preglasavanje neke etnicke skupine?
Naravno da se desava, samo sto te etnicke skupine tamo negdje prihvataju demokratsku volju vecine.
Samo se u BiH konstantno vodi polemika o tome da bi na neki nacin trebalo uvesti nekakvo pravo vecinske volje manjine...
Ko je lud ovdje, ljudi moji...
Last edited by Dozer on 13/10/2010 13:02, edited 1 time in total.
nosara

#316 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by nosara »

user_friendly wrote:Šta Lagumdžija misli pod fizičkom silom? Da li podrazumjeva oružani sukob po nekom revidiranom scenariju iz 90tih? Ako je tako, nek slobdno regrutuje svoju djecu, djecu izetbegovića, ganića, silajdžića, radončića, tihića i ostalih bošnjačkih političkih i ekonomskih beglerbega kao i one "čije su ruke hranile" iz zemlja dijaspore pa nek oni brane ustavnost ove krnje države. Ja ni moja djeca neće. Ali pošto ker koji laje ne ujeda, ovo sve će se svest na dnevno-politička nadj........ i to je to.
Spavajte mirno, za rat je potrebno dvoje... :D
Real Khan

#317 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by Real Khan »

Energični leptir wrote:
...dobro :D ali nam prvo objasni kako dođe do zaključka da države više nema i da ne postoje njene institucije?

Evo malo korisnog štiva, jako kvalitetno napisanog, ni sam ga ne bih bolje napisao :D
http://www.pulsdemokratije.net/index.php?id=758&l=bs
Real Khan

#318 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by Real Khan »

policy wrote:Kad sam procitao vijest, moja prva reakcija je bila prilicno sarkasticna. Medjutim, kad sam ponovo procitao tu vijest, pod uslovom da je prevod tacan, odnosno da je ono sto je ZL rekao, citirano tacno, konstatirao sam slijedece:

1. The Times - list naklonjen konzervativcima
2. ZL govori o islamskom radikalizmu kao prijetnji u slucaju da on i umjereni politicari (kao on) ne budu podrzani od strane Zapada (ovdje ZL igra igru: ja sam Hamid Karzai, a ovi ostali su Talibani, pa vi vidite koga cete podrzati u Bosni? Mada ta retorika nema nikave veze sa zivotom u BiH (Ceric izgubio izbore od Tihica jos jednom, Radoncic je ni na nebu ni na zemlji, a i Stranka pravog puta nije postigla Bog zna kakve rezultate. Osim toga, necemo valjda sada tvrditi da je SDA sa Suljom na celu stranka islamskih radikala!? By the way, Haris Silajdzic, "glavni islamski radikal", i njegova SBiH su takodjer izgubili izbore.
3. ZL salje poruke koje konzervativci, Zapad opcenito, najprije cuju i razumiju: BiH, Muslimani, Islam, Islamski radikali, muslimanska drzava, terorizam, umjereni politicari, secesija, ko ce kontrolisati onda muslimane?, itd....
3. BiH je za Zapad trenutno samo sigurnosni, a ne politicki problem (sto bi Sidran rekao: "Eto ih tamo nek se j...!", samo da ne cujemo i ne vidimo puno.
4. ZL igra na jedinu kartu koja je ostala: bude li Zapad i dalje podjeljen oko uloge MD u BiH, ostaje jedino da se opet "zakuha" situacija. A onda bi talibani u BiH mogli pobijediti

Prije prijetnje odbrane BiH fizickom silom, svakako treba izvesti na cistac slijedece:

1. da MD flagrantno krsi Daytonski sporazum - posljednji primjer: jednostrano donesen zakon o drzavnoj imovini u RS, koji derogira odluku VP u BiH, koji je opet glavni tumac DS u BiH - dakle MD krsi DS, Zakon o popisu stanovnista - jasno u nadleznosti drzave BiH, ali ga MD namjerava sprovesti sam, djelovanje RS u inostranstvu, mimo zvanicnih organa MiP-a BiH. Uglavnom, skupiti takvih primjera, ili ga pustiti da i dalje krsi i lomi, pa da se skupi lijepa kolekcija krsenja DS
2. da se onda uputi zahtjev MZ, da ukoliko ne sprijeci daljnje krsenje DS, da ce se ostatak BiH jednostrano vratiti na pozicije RBiH, na kojima je bila prije potpisivanja DS. Uostalom, to je bila pozicija i SDA

Nakon toga vidjeti sta ce se desiti. A nece se desiti nista, sto se tice MZ. EU ce biti podijeljena. Rusija, zna se. A SAD negdje daleko.

Sjecam se da su i SAD cvrsto podrzavale sa James Bakerom opstanak Jugoslavije. Znamo sta je bilo. Tako da ove poruke koje je poslala Clinton nisu toliko uvjerljive.

A onda poslije svega, neka nam je dragi Bog na pomoci. Ili dza, ili bu.

Kako god, iako nije mudro od bilo kojeg politicara da priziva rat u BiH, mislim da je ZL mudro odigrao na jedinu kartu koja moze privuci ozbiljnu paznju MZ na probleme koji se desavaju u BiH.

Inace, komentar MD na ono sto je Zl rekao je bio interesantan... Da on sa tim komentarom sam sebe iskljucuje iz razgovora o formiranju drzavne vlasti. Dakle, onaj koji na svakom koraku negira drzavu BiH prijeti onom koji hoce da brani drzavu BiH, da ovaj zadnji ne moze ucestvovati u formiranju vlade te drzave. Pa ljudi moji, je li ovo ja samo sanjam, ili ovi konji iz MZ ovdje u BiH ovo slusaju i sute...

Nazalost, ako SDP dozvoli da ga se izbaci iz kombinacija za formiranje drzavne vlasti, to ce biti prva i velika izdaja njihovog slogana "Drzava za covjeka". Ako SDA pristane na formiranje vlasti na drzavnom nivou bez SDP-a, to ce opet biti ravno izdaji zemlje, jer je podlegla pritisku onih koji otvoreno negiraju drzavu BiH.

Rezultat, vlasti na drzavnom nivou nece ni biti. A zivot ce se nastaviti. Poruka MD: eto vidite, moze se zivjeti i bez vlasti u BIH. Sta ce nam onda drzava? Pa, nemojte da mi zamjerite, odoh se ja otcijepiti.

Sta onda ostaje jedino? Sila, ili klepni usima, suti i trpi, dok ova islamofobija ne prodje. Haj' u zdravlje. Spasa nam nema, propasti necemo. Moze li biti gore nego '93?
A gdje Lagumdžija spominje islamske radikale u svom interviewu? Koliko sam mogao zamijetiti, samo je napomenuo mogućnost "gorih scenarija"... Možda bi ipak bilo bolje da si ostao kod početnog sarkazma... bez dalje analize :D
Da pojasnim: kada se krene od pogrešnih premisa, konkluzija mora biti pogrešna (osnov logike)
jovanbl

#319 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by jovanbl »

vidim da ste se raspisali o ovoj lagumdzijinoj "patriotskoj" izjavi , pa reko da prokomentarisem iz ovog banjaluckog ugla .

Prije svega Lagumzija sad radi upravo isto sto je radio i Silajdzic i na cemu je da prostite popusio .

Znaci ovakve izjave su u stvari vjetar u ledja dodiku, one su "dokaz" kakva se to politika vodi iz sarajeva, one su "dokaz" da postoji OZBILJA SIGURNOSNA PRIJETNJA iz sarajeva, zbog koje se srbi moraju homogenizovati, jer ih u suprotnom ceka Lagumzijina sila.

Znaci Dodiku upravo trebaju ovakve izjave, one hrane njegovu politicku poziciju, i u principu stvarju situaciju nemoguceg kompromisa u BiH, zbog kojeg je sasvim opravdano imati averziju prema BIH i Sarajevu kao personifikaciji Bosnjacke politike unitarizacije ( koja za sobom vuce majorizaciju vecinskog naroda). I sta onda srbima drugo preostaje kad procitaju ovakve izjave ?

da pognu glavu i kazu us.rali smo se zbog zlatkovih prijetnji, daj brze bolje sve prihvataj, ili da podrze dodika koji se vec artikulisao ( svidjelo se to nekome ili ne ) kao zastitnik srpskog interesa u BiH.

No na stranu sve to, nije mi jasno kako zlatko uopste misli uci u vlast ( u koju jednostavno mora uci s dodikom iz rs )
A ako i udje, kako ocekivati bilo kakav kompromis po bitnim zivotni m pitanjima u BiH, ustavnim promjenama, bilo cemu, kad i prije samog formiranja vlasti zauzimas rovovsku poziciju za "bitku".

S druge strane nije mi jasno da neko podrzava ovakve izjave, koje kad bi se nedaj boze , ostvarile sasvim sigurno vode u rat, jer dodik ima vlast u rs pod kojom je i oruzana sila ( policija) zatim rs participira u oruizanim snagama, sipi i da ne nabrajam, preduzimanje bilo kakve akcije kao sto najavljuje lagumzija, sasvim sigurno vodi u pucanje svih tih institucija po nacionalnom savu, i pocetak oruzanog sukoba.

ui ko bi na kraju gino po raznortaznimvukojebinama od ratista ( mozda lagumddzijina djeca ili dodikova ???? ) , pa nisam bas siguran !!!

sve u svemu, Lagumdzija je olpasan politicar za sudbinu bih jer ide za stalnim nazor nametanjem fol "gradjanskih" rjesenja koje ne uvazava nacionalne interese tri naroda u bih. a nametanje je u bih nemoguce bez velike krvi, jer ova zemlja moze da zivi u ikru samo na umjetnosti kompromisa nesto kao belgija.

,
klixober

#320 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by klixober »

jovanbl wrote:vidim da ste se raspisali o ovoj lagumdzijinoj "patriotskoj" izjavi , pa reko da prokomentarisem iz ovog banjaluckog ugla .

Prije svega Lagumzija sad radi upravo isto sto je radio i Silajdzic i na cemu je da prostite popusio .

Znaci ovakve izjave su u stvari vjetar u ledja dodiku, one su "dokaz" kakva se to politika vodi iz sarajeva, one su "dokaz" da postoji OZBILJA SIGURNOSNA PRIJETNJA iz sarajeva, zbog koje se srbi moraju homogenizovati, jer ih u suprotnom ceka Lagumzijina sila.

Znaci Dodiku upravo trebaju ovakve izjave, one hrane njegovu politicku poziciju, i u principu stvarju situaciju nemoguceg kompromisa u BiH, zbog kojeg je sasvim opravdano imati averziju prema BIH i Sarajevu kao personifikaciji Bosnjacke politike unitarizacije ( koja za sobom vuce majorizaciju vecinskog naroda). I sta onda srbima drugo preostaje kad procitaju ovakve izjave ?

da pognu glavu i kazu us.rali smo se zbog zlatkovih prijetnji, daj brze bolje sve prihvataj, ili da podrze dodika koji se vec artikulisao ( svidjelo se to nekome ili ne ) kao zastitnik srpskog interesa u BiH.

No na stranu sve to, nije mi jasno kako zlatko uopste misli uci u vlast ( u koju jednostavno mora uci s dodikom iz rs )
A ako i udje, kako ocekivati bilo kakav kompromis po bitnim zivotni m pitanjima u BiH, ustavnim promjenama, bilo cemu, kad i prije samog formiranja vlasti zauzimas rovovsku poziciju za "bitku".

S druge strane nije mi jasno da neko podrzava ovakve izjave, koje kad bi se nedaj boze , ostvarile sasvim sigurno vode u rat, jer dodik ima vlast u rs pod kojom je i oruzana sila ( policija) zatim rs participira u oruizanim snagama, sipi i da ne nabrajam, preduzimanje bilo kakve akcije kao sto najavljuje lagumzija, sasvim sigurno vodi u pucanje svih tih institucija po nacionalnom savu, i pocetak oruzanog sukoba.

ui ko bi na kraju gino po raznortaznimvukojebinama od ratista ( mozda lagumddzijina djeca ili dodikova ???? ) , pa nisam bas siguran !!!

sve u svemu, Lagumdzija je olpasan politicar za sudbinu bih jer ide za stalnim nazor nametanjem fol "gradjanskih" rjesenja koje ne uvazava nacionalne interese tri naroda u bih. a nametanje je u bih nemoguce bez velike krvi, jer ova zemlja moze da zivi u ikru samo na umjetnosti kompromisa nesto kao belgija.

,
Jesi ti uopste procitao sta je Lagumdzija izjavio? Ne sta je Srna objavila,nego sta je stvarno rekao...
svakako_lud

#321 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by svakako_lud »

jovanbl wrote:vidim da ste se raspisali o ovoj lagumdzijinoj "patriotskoj" izjavi , pa reko da prokomentarisem iz ovog banjaluckog ugla .

,
A jesi li uopšte pročitao kompletnu izjavu a ne SRNA copright verziju ?
Fino je navedeno, AKO dodik pokuša rasparčavanje (što je uzgred budi rečeno protiv ustavnog poretka ove države), i AKO međunarodna zajednica na to ne bude adekvatno reagovala da će uraditi to i to da to spriječi...
Da li je Hrvatska uradila sve da se krajina ne odvoji od nje pa i svu moguću silu upotrijebila ?
Jeste ...
Da li je Srbija upotrijebila silu da spriječi Kosovo da se odvoji ?
Jeste....
Pa koji klinac se sad svi čude tome što je Zlatko rekao da bi to isto uradio i ovde ....
svakako_lud

#322 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by svakako_lud »

komeba wrote:
Jesi ti uopste procitao sta je Lagumdzija izjavio? Ne sta je Srna objavila,nego sta je stvarno rekao...
svakako_lud wrote: A jesi li uopšte pročitao kompletnu izjavu a ne SRNA copright verziju ?
E jbg kad brže kucaš od mene :D
Last edited by svakako_lud on 13/10/2010 13:46, edited 1 time in total.
nosara

#323 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by nosara »

komeba wrote: Jesi ti uopste procitao sta je Lagumdzija izjavio? Ne sta je Srna objavila,nego sta je stvarno rekao...
Ma, vecina ili nije procitala onaj demant, ili zlonamjerno imputira Lagumdziji... Mada ima i onih koji su se iskreno ukakili... :D
jovanbl

#324 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by jovanbl »

komeba wrote:

,
procitao sam tu naknadnu " interpretaciju" lagumdzijine izjave, no u principu najbolje je proitati izjavu u izvorniku
"Times"
nosara

#325 Re: Lagumdzija uzvraca udarac

Post by nosara »

jovanbl wrote: procitao sam tu naknadnu " interpretaciju" lagumdzijine izjave, no u principu najbolje je proitati izjavu u izvorniku
"Times"
Znaci, procitao si, ali ipak kenjas kvake... :-) Zasto...?
Locked