LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
-
iamia
#4101 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
pa ja i govorim o tome da treba apelirat na MZ.
objasniti visokom prestavniku kako je SDP navukao birace.
u austriji bi bio skandal nevidjenog formata kada bi jedna partija pocela ustavne promjene, bez da to najavi prije izbora.
@miki,
ja bih mogao organizovati moj komsiluk. isao bih od kuce do kuce,, ali opet ne bi bio znamenit broj.
ima probosanski blok poznate licnosti koji mogu mobilizovati siroke mase
moramo apelirati na njih.
pobogu, ne smijemo dozvoliti dvije godine rasparcavanja drzave. zasto su toliki ljudi ginuli u 90im ?
u austriji bi bio skandal nevidjenog formata kada bi jedna partija pocela ustavne promjene, bez da to najavi prije izbora.
@miki,
ja bih mogao organizovati moj komsiluk. isao bih od kuce do kuce,, ali opet ne bi bio znamenit broj.
pobogu, ne smijemo dozvoliti dvije godine rasparcavanja drzave. zasto su toliki ljudi ginuli u 90im ?
-
iamia
#4102 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
pa znat ce mo tacan broj samo poslije izbora. !Propast i katastrofa wrote:Lud je onaj koji vjeruje da "vas je" 98%...iamia wrote:ako 98% ljudi kaze da ovo sto SDP radi je veleizdaja.
a ovi iz centrale citavo vrijeme pricaju da je to dobro za nas.
pa ko je ovdje lud ??
bezobrazluk je da sdp agitira promjenu ustava a da ne pita narod o tome. zar ne ??
-
miki.ba
#4103 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Jesi li razmišljao o tome da mi apsolutno veze nemamo šta se dešava.iamia wrote:pa ja i govorim o tome da treba apelirat na MZ.
@miki,
Nekako mi nelogicno da niko ni po guzici kume, a država se prodaje, da smo mi pametni ne bi ovdje naglabali.
-
palermo
#4104 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Nego ? Tvoja procjena?Propast i katastrofa wrote:Lud je onaj koji vjeruje da "vas je" 98%...iamia wrote:ako 98% ljudi kaze da ovo sto SDP radi je veleizdaja.
pa ko je ovdje lud ??
-
Propast i katastrofa
#4105 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Vec znamo da nije 98%, znaci frljas se brojkama....iamia wrote:pa znat ce mo tacan broj samo poslije izbora. !
Cak i sam kazes da "agitira", sta bi te bilo kad bi se zalagao za istu i cinio korake (po tvom).iamia wrote: bezobrazluk je da sdp agitira promjenu ustava a da ne pita narod o tome. zar ne ??
I kako ti inace zamisljas da treba ustav da se mijenja? Da ovi forumski stakori utvrdjuju prijedloge promjena, a sve na opsnovu broja postova? Pod uslovom da isti ti stakori ne daju i prijedloge...
Fakat ste smijesni.
-
Propast i katastrofa
#4106 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ne znam tacno.palermo wrote:Nego ? Tvoja procjena?Propast i katastrofa wrote:Lud je onaj koji vjeruje da "vas je" 98%...iamia wrote:ako 98% ljudi kaze da ovo sto SDP radi je veleizdaja.
pa ko je ovdje lud ??
-
iamia
#4107 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
@miki,
pa izgleda shute svi jer se nadaju da ce sda minirati izmjene ustava ne dolazeci na sastanke.
ja kazem to je rizicno,,
moze se preko noci slomiti na nasim ledjima.
o srebrenici necu nista ni da kazem. tu ne vidim kako se moze izbjeci veleizdaja. pojest ce mo govno.. i gledati dvije godine velicanje glavatog vozda iz laktasa. ( i njegovo "spustanje" u srebrenicu )..
pa izgleda shute svi jer se nadaju da ce sda minirati izmjene ustava ne dolazeci na sastanke.
ja kazem to je rizicno,,
moze se preko noci slomiti na nasim ledjima.
o srebrenici necu nista ni da kazem. tu ne vidim kako se moze izbjeci veleizdaja. pojest ce mo govno.. i gledati dvije godine velicanje glavatog vozda iz laktasa. ( i njegovo "spustanje" u srebrenicu )..
-
palermo
#4108 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Vjerujem da je upravo to vladajuća SP-ovska matrica.Propast i katastrofa wrote:
Fakat ste smijesni.
Uopšte mi nije teško zamisliti kako se Zlaja, i poltroni oko njega u nekoj kancelariji, smiju i otprilike ponavljaju ovu tvoju sintagmu. Tako je nekako Lagumdžijska....
-
palermo
#4109 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Pričaj malo sa ljudima i znat ćeš..,,Propast i katastrofa wrote: Ne znam tacno.
-
Propast i katastrofa
#4110 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
rekao sam i opet cu: boli me milokliz za Zlajine poltrone, odvratni su. Ali kad nesta imate obrazlozite to sto kvalitetnijim argumentima, a ne da se svako malo i sve cesce stvar svede na poziv na linc.palermo wrote:Vjerujem da je upravo to vladajuća SP-ovska matrica.Propast i katastrofa wrote:
Fakat ste smijesni.
Uopšte mi nije teško zamisliti kako se Zlaja, i poltroni oko njega u nekoj kancelariji, smiju i otprilike ponavljaju ovu tvoju sintagmu. Tako je nekako Lagumdžijska....
- It_is_a_Leclerc
#4111 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Velikog vođu ima ko da brani. Za početak, evo nam Hamdijice koji bi se tukao :palermo wrote:Vjerujem da je upravo to vladajuća SP-ovska matrica.Propast i katastrofa wrote:
Fakat ste smijesni.
I naravno, umjesto da bude uhapšen zbog prijetnji, svi ćute !- Što se tiče vas radnika, mi smo na istoj strani, ali taj zahtjev direktora Željeznica Nedžada Osmanagića, čija je smjena pokrenuta, predstavlja čisto ucjenjivanje Krajine. Ne radi se o novcu, nego o principu, jer ni drugi kantoni ne sufinansiraju željezničke linije koje su jednako neprofitabilne. Spreman sam da zajedno sa radnicima prvi odem na proteste u Sarajevo, sačekamo Osmanagića i dobro ga namlatimo, jer ako hoće krajiški odgovor, dobiće pravi krajiški odgovor, kazao je Lipovača na sastanku sa željezničarima.
-
Propast i katastrofa
#4112 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
valjda ti vise pricas. Koliko je?palermo wrote:Pričaj malo sa ljudima i znat ćeš..,,Propast i katastrofa wrote: Ne znam tacno.
-
iamia
#4113 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
ja tebe nisam nazvao stakorom,, molim te da budes respektabilan.Propast i katastrofa wrote:[
I kako ti inace zamisljas da treba ustav da se mijenja? da ovi forumski stakori utvrdjuju prijedloge promjena, a sve na opsnovu broja postova? Pod uslovom da isti ti stakori ne daju i prijedloge...![]()
Fakat ste smijesni.
u demokratskim drustvima se promjena ustava diskutije PRIJE IZBORA.
onda politicka stranka izadje na izbore i na osnovu predlozenog zakona dobija ili gubi izbore.
SDP nije nista od toga uradila. nista !..
-
bjelave
#4114 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ne radi se o agitiranju, sto je neprecizna formulacija, vec o pravljenju javnih (vjerovatno postoje i tajni) sporazuma izmedju SDP I SNSD i s druge strane SDP I HDZ o vrlo bitnim promjenama ustava, izbornog zakona, pravosudje itd. I to su vrlo ozbiljni koraci, samo je pitanje da li ce ih uspjeti provesti u parlamentu.Propast i katastrofa wrote:Vec znamo da nije 98%, znaci frljas se brojkama....iamia wrote:pa znat ce mo tacan broj samo poslije izbora. !Cak i sam kazes da "agitira", sta bi te bilo kad bi se zalagao za istu i cinio korake (po tvom).iamia wrote: bezobrazluk je da sdp agitira promjenu ustava a da ne pita narod o tome. zar ne ??
I kako ti inace zamisljas da treba ustav da se mijenja? Da ovi forumski stakori utvrdjuju prijedloge promjena, a sve na opsnovu broja postova? Pod uslovom da isti ti stakori ne daju i prijedloge...![]()
Fakat ste smijesni.
SDP nije dobio glasove na opcim izborim 2008 na takvim sporazumima sa SNSD i HDZ. Ili ti mozda tvrdis suprotno? Naprotiv dobio ih je na patrotskoj platformi tako da je ovo sto danas rade cista izdaja, obmana i kradja.
Da su izboru sutra SDP bi dobio manje glasova nego sto ih je SzBih dobila na posljednjim.
Ocito je da si erudita tako da ako ti nije mrsko osim smajlova ubuduce ukljuci i koji drugi argument.
-
Propast i katastrofa
#4115 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Izvini ako te uvrijedilo, greska u koracima. Razlog za spominjanje stakora je sto zaista metodologija pisanja pojedinaca podsjeca na stakorski.iamia wrote: ja tebe nisam nazvao stakorom,, molim te da budes respektabilan.
u demokratskim drustvima se promjena ustava diskutije PRIJE IZBORA.
onda politicka stranka izadje na izbore i na osnovu predlozenog zakona dobija ili gubi izbore.
SDP nije nista od toga uradila. nista !..
Kakav bi po tebi trebao bit kvalitet feedback-a iz naroda koji bi smatrao kvalitetnom javnom raspravom i da budes zadovoljan? Da cujem!
Kurtcehajic? Filipovic? Krug intelektualaca? NVO Dosta? Sanja Vlaisavljevic? Milorad Dodik i Dragan Covic? forumski...kh kh forumasi? Halid Beslic?... KO?
Pricas u nekim relativno teorijskim kategorijama, a sve mi se cini da bi se konkretan pojedinac odredio o kvaliteti javne rasprave na osnovi toga koliko se citava prica priblizila njegovom stavu/interesu... i tu sve pada u vodu.
-
bjelave
#4116 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
To je upravo taj aroganto dzeparoski mentalitet koji neprestano isijava iz Lagumdzije i njegovih poltrona-"Zajebali i pokrali smo vas, sta nam mozete. Sad je kasno."palermo wrote:Vjerujem da je upravo to vladajuća SP-ovska matrica.Propast i katastrofa wrote:
Fakat ste smijesni.
- FOČANSKI PROPISI
#4117 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Pobogu,nije došlo dotle.iamia wrote:pa ja i govorim o tome da treba apelirat na MZ.
@miki,
-
fuada
#4118 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Pročitajte "Platforma za promjene" ili "prijevremeni izbori platforma" dobit ćete dio odgovora koji vam nedostaju.
-
Propast i katastrofa
#4119 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Pa eto vidis , cak i sam kazes da vjerovatno postoje tajni spoirazumi. Znaci u najmnaju ruku dio tvog pisanja i argumentiranja je motiviran pretpostavkom koija nema veze. A kad dodjemo do toga sta za tebe nije pretpostavka, nego samo ono sto ti uzimas zdravo za gotovo, tu tek ima svasta...bjelave wrote:[
Ne radi se o agitiranju, sto je neprecizna formulacija, vec o pravljenju javnih (vjerovatno postoje i tajni) sporazuma izmedju SDP I SNSD i s druge strane SDP I HDZ o vrlo bitnim promjenama ustava, izbornog zakona, pravosudje itd. I to su vrlo ozbiljni koraci, samo je pitanje da li ce ih uspjeti provesti u parlamentu.
SDP nije dobio glasove na opcim izborim 2008 na takvim sporazumima sa SNSD i HDZ. Ili ti mozda tvrdis suprotno? Naprotiv dobio ih je na patrotskoj platformi tako da je ovo sto danas rade cista izdaja, obmana i kradja.
Da su izboru sutra SDP bi dobio manje glasova nego sto ih je SzBih dobila na posljednjim.
Ocito je da si erudita tako da ako ti nije mrsko osim smajlova ubuduce ukljuci i koji drugi argument.
Na osnovi cega je to Zlaja dobio izbore prosvjetli me? Mozes mu zamjerit, i ja cu, to da je pricao o zap. Njemackoj i nista. Ali to sto ovdje prisivate, neselektivno i bjesomucno je preslo sve granice!
Nije vise ni Zlaja u pitanju, vi pikirate po slobodnom izboru ko vam se ne svidja: evo tipican primjer je ova tirada o vasoj pretpostavci mentalnog sklopa SDP-ovaca (mada sam vam rekao milion puta da nemam veze s SDPon - sto vama naravno nista ne znaci), znaci to traje i traje...
- Bosnolog
#4120 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
It_is_a_Leclerc wrote:Nažalost, u BIH ne postoji zakonski utvrđen mehanizam građanskog hapšenja, jer bi svaki čestit čovjek koji voli ovu državu trebao dotičnog Lagumdžiju i minornu grupaciju nesretnika, uhljupa i prvoklasnih lopuža iz SDP-a, uhapsiti pod optužbom za veleizdaju državnih interesa !
Vojvoda Lagumdzija je zasluzio politicku i zivotnu sudbinu Gadafija i Sadama, sto nije iskljuceno da mu se nece desiti nastavkom izdaje drzavnih i nacionalnih interesa, ako mu bude sudili gradani koje je prevario i izdao,......Nije jedinil, ima jos kandidata, tu je zasigurno i Tihic njablizi kandidat,....
-
Propast i katastrofa
#4121 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Na vjesala legendo, unistimo drugacije mislece!Bosnolog wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Nažalost, u BIH ne postoji zakonski utvrđen mehanizam građanskog hapšenja, jer bi svaki čestit čovjek koji voli ovu državu trebao dotičnog Lagumdžiju i minornu grupaciju nesretnika, uhljupa i prvoklasnih lopuža iz SDP-a, uhapsiti pod optužbom za veleizdaju državnih interesa !![]()
Vojvoda Lagumdzija je zasluzio politicku i zivotnu sudbinu Gadafija i Sadama, sto nije iskljuceno da mu se nece desiti nastavkom izdaje drzavnih i nacionalnih interesa, ako mu bude sudili gradani koje je prevario i izdao,......Nije jedinil, ima jos kandidata, tu je zasigurno i Tihic njablizi kandidat,....
-
bjelave
#4122 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Kao sto ti dobro znas SDP i Lagumdzija su izbore 2008 dobili na patriotskoj prici (Zeljko Komsic) i "Drzavi za Covjeka" Ono sto od tada rade je prodavanje drzave radi cuvanja vlastitih pozicija. Usput su se otarisli Komsica koje dobio vise glasova od SDP.Propast i katastrofa wrote:Pa eto vidis , cak i sam kazes da vjerovatno postoje tajni spoirazumi. Znaci u najmnaju ruku dio tvog pisanja i argumentiranja je motiviran pretpostavkom koija nema veze. A kad dodjemo do toga sta za tebe nije pretpostavka, nego samo ono sto ti uzimas zdravo za gotovo, tu tek ima svasta...bjelave wrote:[
Ne radi se o agitiranju, sto je neprecizna formulacija, vec o pravljenju javnih (vjerovatno postoje i tajni) sporazuma izmedju SDP I SNSD i s druge strane SDP I HDZ o vrlo bitnim promjenama ustava, izbornog zakona, pravosudje itd. I to su vrlo ozbiljni koraci, samo je pitanje da li ce ih uspjeti provesti u parlamentu.
Na osnovi cega je to Zlaja dobio izbore prosvjetli me? Mozes mu zamjerit, i ja cu, to da je pricao o zap. Njemackoj i nista. Ali to sto ovdje prisivate, neselektivno i bjesomucno je preslo sve granice!
Nije vise ni Zlaja u pitanju, vi pikirate po slobodnom izboru ko vam se ne svidja: evo tipican primjer je ova tirada o vasoj pretpostavci mentalnog sklopa SDP-ovaca (mada sam vam rekao milion puta da nemam veze s SDPon - sto vama naravno nista ne znaci), znaci to traje i traje...
Ako zanemarimo, tajne sporazume, za koje sam siguran da postoje ovi javni sa SNSD i HDZ nisu bili dio njihove platforme. Nikada nisu niti pomenuli niti jednu stavku koja je ukljucena u ova 2 sporazuma sa Dodikom i Covicem i to je 100% suprotno od onoga sta su tvrdili da ce ciniti 2008. Uostalom, Suljagic tvrdi, koji je uz Bajrovica bio glavni PR za SDP, na opcim izborima 2008 da nista od tih sporazuma nije nikada bilo spomenuto niti u jednom dokumentu, govoru, saopcenju koje je izaslo iz centrale SDP. Ima ta njegova izjava ali mi je mrsko sada traziti.
O tome kako SDP vara na izborima najbolje svjedoci epizoda sa posljednjih lokalnih izbora vezanih za Srebrenicu, SDP je bio dio koalicije koje je imala zajednickog kandidata za nacelnika Srebrenice. Dakle, SDP, SDA, SZbih, SBB su napravili jedinstvo na bazi partija koje prihvataju cinjenicu da se u Srebrenici desio genocid. Na drugoj strani je bio srpski blok stranaka koji genocid negira,.
Prvi blok, dakle blok partija koje negiraju genocid, bi sto je i logicno trebao uspostaviti i skupstinski vecinu za sta postoje uvjeti u odnosu 12 napram 11 poslanika. Medjutim, SDP se odlucuje da u Srebrenici pravi koaliciju sa SNSD i srpskim parijama tako da ce sada oni koji tvrde da genicida nije bilo biti u vecini u odnosu 10 Srba naspram 4 Bosnjaka. I sutra ce ta vecina biti u prilici da legalno smjeni nacelnika Durakovica, da Srebrenicu preimenuje u Mladicevo, da usred potocara izgradi Crkvu i digne krst od 100m ili sta god drugo Dodiku padne na pamet.
I ti tvrdis da to nije najpodlija izdaja, prevara, obmana ili kako god hoces.
- Bosnolog
#4123 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Vojvoda Mazlumdzija je politicki mrtvac sa maksimalnim dvogodisnjim politicko zivotnim stazom,ako ga ne izgubi u meduvremnu.U najsretnijoj opciji po njega i njegove klimoglave cmaroljupce ako uspiju da politicki prezive do sledecih opstih izbora 2014 godine,...Zeljko Komsic mu je donio izbornu pobjedu, ni sam Komsic nije znao kakvog je cetnika imao na celu svoje ex stranke,...Nakon Radovana Karadzica i Fikreta Abdica on najvece zlo koje se desilo BiH,....on je veci dusman BiH od Fasiste Dodika, jer Dodik ne moze uraditi nista protiv BiH bez vojvode Mazlumdzije,...
- %tacno*
#4124 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
jedno je misliti a drugo je raditi...Propast i katastrofa wrote:Na vjesala legendo, unistimo drugacije mislece!Bosnolog wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Nažalost, u BIH ne postoji zakonski utvrđen mehanizam građanskog hapšenja, jer bi svaki čestit čovjek koji voli ovu državu trebao dotičnog Lagumdžiju i minornu grupaciju nesretnika, uhljupa i prvoklasnih lopuža iz SDP-a, uhapsiti pod optužbom za veleizdaju državnih interesa !![]()
- Bosnolog
#4125 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Koncert Ace Lukasa u „Zetri“ ugovorila Alma Hadžić, supruga Damira Hadžića!
Organizator koncerta Ace Lukasa u sarajevskoj "Zetri", agencije "Energy Group", ne namjerava poslušati preporuku Patriotske lige i otkazati koncert "kontroverzne" folk zvijezde iz Beograda.
Sarajevska agencije "Energy Group“, organizator koncerta Ace Lukasa u Zetri, neprijatno je iznenađena reakcijom Udruženja boraca Patriotska lige Sarajeva koje je prije nekoliko dana javno negodovalo i pozvalo organizatora da otkaže koncert „kontroverzne“ folk zvijezde iz Beograda.
-"Ta renomirana 'zvijezda' iz Srbije, svojim javnim istupima na koncertima i u medijima direktno osporava i potcjenjuje kulturne i tradicijske vrijednosti zajedničkog života Sarajeva i države BiH. S puno mržnje osporava naše vrhunske estradne umjetnike i njihovu popularnost u regiji. Tražimo od organizatora da otkaže zakazani koncert s porukom da nikada takvim 'umjetnicima' ne ukazuje gostoprimstvo", kaže se u saopćenju Saveza udruženja boraca Patriotske lige Kantona Sarajevo.
Prema informacijama Slobodne Bosne, organizator sarajevskog koncerta Ace Lukasa, agencija "Energy Group“, čiji je direktor Edin Muftić, i ne pomišlja poslušati preporuku Patriotske lige, pored ostalog i zbog toga što navodno uživa bezrezervnu političku podršku SDP-a.
Naime, na organizaciji koncerta Ace Lukasa u Zetri neposredno je angažirana Alma Hadžić, supruga Damira Hadžića, ministra u Vijeću ministara BiH i dopredsjednika SDP-a.
Pozivajući se na partijski autoritet svoga supruga Damira, Alma je preko SDP-ovog direktora preduzeća ZOI 84 Salke Hasanefendića rezervirala termin i ugovorila (navodno jako povoljnu) cijenu zakupa koncertne dvorane u „Zetri“ kao i prateće ugostiteljske usluge u privatnoj režiji. (M.A.)
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/370 ... dzica.html
Organizator koncerta Ace Lukasa u sarajevskoj "Zetri", agencije "Energy Group", ne namjerava poslušati preporuku Patriotske lige i otkazati koncert "kontroverzne" folk zvijezde iz Beograda.
Sarajevska agencije "Energy Group“, organizator koncerta Ace Lukasa u Zetri, neprijatno je iznenađena reakcijom Udruženja boraca Patriotska lige Sarajeva koje je prije nekoliko dana javno negodovalo i pozvalo organizatora da otkaže koncert „kontroverzne“ folk zvijezde iz Beograda.
-"Ta renomirana 'zvijezda' iz Srbije, svojim javnim istupima na koncertima i u medijima direktno osporava i potcjenjuje kulturne i tradicijske vrijednosti zajedničkog života Sarajeva i države BiH. S puno mržnje osporava naše vrhunske estradne umjetnike i njihovu popularnost u regiji. Tražimo od organizatora da otkaže zakazani koncert s porukom da nikada takvim 'umjetnicima' ne ukazuje gostoprimstvo", kaže se u saopćenju Saveza udruženja boraca Patriotske lige Kantona Sarajevo.
Prema informacijama Slobodne Bosne, organizator sarajevskog koncerta Ace Lukasa, agencija "Energy Group“, čiji je direktor Edin Muftić, i ne pomišlja poslušati preporuku Patriotske lige, pored ostalog i zbog toga što navodno uživa bezrezervnu političku podršku SDP-a.
Naime, na organizaciji koncerta Ace Lukasa u Zetri neposredno je angažirana Alma Hadžić, supruga Damira Hadžića, ministra u Vijeću ministara BiH i dopredsjednika SDP-a.
Pozivajući se na partijski autoritet svoga supruga Damira, Alma je preko SDP-ovog direktora preduzeća ZOI 84 Salke Hasanefendića rezervirala termin i ugovorila (navodno jako povoljnu) cijenu zakupa koncertne dvorane u „Zetri“ kao i prateće ugostiteljske usluge u privatnoj režiji. (M.A.)
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/370 ... dzica.html