LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post Reply
webby-x

#4051 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by webby-x »

palermo wrote:Pa ne čekam ja da Bošnjaci imaju 100% vlasti, niti uopšte to priželjkujem. Al naravno da ću nastvaiti da čekam da većinska sprska volja prizna da je u Srebrenici napravljen genocid, da je srpska vojska napravila etničko čišćenje, da je HVO napravio etničko čoišćenje u Mostaru, Stocu.....ili ti misliš da to Srbi to nikada ne mogu priznati, da je velikosrpska ideologija njihova sudbina.
Zašto bi to priznavali Srpski političari?
Pošao je Čavić pa je postao politički mrtvac.
Ako očekuješ da Srbi prestanu biti Srbi, onda ćeš se načekati.

Inače, čekaš li i da se prizna etničko čišćenje Armije BiH u
Bogojnu, Konjicu ... ?
palermo

#4052 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by palermo »

webby-x wrote:
palermo wrote:Pa ne čekam ja da Bošnjaci imaju 100% vlasti, niti uopšte to priželjkujem. Al naravno da ću nastvaiti da čekam da većinska sprska volja prizna da je u Srebrenici napravljen genocid, da je srpska vojska napravila etničko čišćenje, da je HVO napravio etničko čoišćenje u Mostaru, Stocu.....ili ti misliš da to Srbi to nikada ne mogu priznati, da je velikosrpska ideologija njihova sudbina.
Zašto bi to priznavali Srpski političari?
Pošao je Čavić pa je postao politički mrtvac.
Ako očekuješ da Srbi prestanu biti Srbi, onda ćeš se načekati.

Inače, čekaš li i da se prizna etničko čišćenje Armije BiH u
Bogojnu, Konjicu ... ?
pa ja ne mislim da biti Srbin znali biti zločinac, što ti impliciraš ovom svojom rečenicom.

Ne, ne očekujem da ABiH prizna etničko čišćenje jer kao sistem nije postojao niti provođen od strane ABiH. Zločina je naravno bilo.
p206

#4053 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by p206 »

miki.ba wrote:Prije svega 99% vas nikad nije bilo u Srebrenici, vi i SDA Srebrenicu koristi samo u dnevno politicke svrhe. Ja vrlo dobro poznajem Srebrenicu, bio sam x puta i prije rata i nakon rata, bio sam i u potocarima više puta.
Znam kako je bilo tamo prije rata, gradic okružen fabrikama od kojih je svo stanovništvo dobro živilo, imali su cak i fudbalski klub. U Srebrenicu su nakon rata uloženo stotine miliona, a grad lici na šupak, znaci pare su pokradene, SDA je pokrala pare. Povratka gotovo pa nema, Srbi su ubjedljiva vecina, u Srebrenici danas rade svega dvije kafane i tri granapa, ljudi nemaju šta jesti. Ovo je samo kratak osvrt da znate o cemu pricate kad izgovorite ime grada Srebrenica.

SDA je u Brckom dobila vecinu, a u vlasti su manjina, niko od vas ih ne blati, znaci znamo odakle vjetar puše.
U Srebrenici se desio genocid i fakat je tužno što se baš tu pokralo najviše para, a sad se samo koristi kao odbrambeni mehanizam nesposobne lopovske SDA.

Prije akcije "glasajmo za Srebrenicu" mi smo tamo bili manjina, pa smo se prijavili, dobili izbore, a sad smo opet manjina.

Ćamil je osvojio 4323, Vesna 3661 i Radojica 1340.

Evo rezultata za OV:
Image

Kad pogledate ove rezultate, zar vama nije jasno da se "mora" napraviti koalicija, doduše ne mora ako Srebrenicu želite nastaviti koristiti u dnevno politicke svrhe, a ako želite održivi povratak i da taj grad stane na noge onda se mora napraviti koalicija. Znaci suprotno od pravljenja koalicije je secesija.

Vi sad nastavita vikati "izdaja", i ako znate da je vaša voljena SDA najveci izdajnik. :oops:
http://www.prijateljisrebrenice.org/ind ... enici.html

"Petar Petrović Njegoš" više nije naziv osnovne škole u Srebrenici

ponedeljak, 29 oktobar 2012 14:58

„Petar Petrović Njegoš“ više nije naziv osnovne škole u Srebrenici. Ta škola se sada zove „Prva osnovna škola“. Rezultat je to inicijative roditelja djece bošnjačke nacionalnosti.

Svi zahtjevi članova Savjeta roditelja djece bošnjačke nacionalnosti su ispunjeni. Promjenjen je naziv škole, uvedena nacionalna grupa predmeta, zamjenik direktora je Bošnjak. U Savjetu roditelja Bošnjaka tvrde da iza svega ne stoji politika.

-Bez obzira što se to željelo ili imalo namjeru da se to politizuje, znali smo da smo u pravu od početka kada je ministarstvo već prihvatilo da razgovara sa nama i sa loklanom upravom, roditeljima i upravom škole o problemima koji su bili realnost u školi. Ti zahtjevi su sada ispunjeni. Uvedena je nacionalna grupa predmeta, i sada bošnjačka djeca rade po programu osnovnog obrazovanja Tuzlanskog kantona, izjavio je Alija Tabaković, član Savjeta roditelja djece bošnjačke nacionalnosti.

Roditelji srpske djece ističu da nije bilo potrebe za promjenom naziva škole, ali da se u Srebrenici dešavaju i krupniji problemi, poput zapošljavanja po nacionalnom ključu, pa ih ovakva odluka ne čudi.

-Mislim da je Petar Petrović Njegoš, naš pjesnik, po meni bio dostojan naziva ove škole, i bilo je bolje da se zvala tako nego Prva osnovna škola, kaže Slađana Bojić, član Savjeta roditelja djece srpske nacionalnosti.

Zahtjev za promjenu naziva škole koji je potpisao Školski odbor i rukovodstvo škole, odobrilo je i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. Međutim, prema Zakonu o osnovnom obrazovanju Republike Srpske taj zahtjev trebalo je da krene od Skupštine opštine Srebrenica .

-Mi od školskog odbora nismo dobili inicijativu niti je bilo kakav dokument stigao u Skupštinu, iako je lokalna zajednica inicijator osnivanja obrazovnih ustanova, kaže Svjetlana Marković, sekretar Skupštine opštine Srebrenica.

Odluka o promjeni naziva škole u Ministarstvu je razmatrana tokom ljetnog raspusta, i sva procedura je završena do početka školske godine što je u skladu sa zakonom, rečeno nam je u resornom ministrstvu.

-Vlada Republike Srpske je donijela odluku o usklađivanju akta o osnivanju kojom je između ostalog promijenjen naziv škole, a škola izvršila promjenu u sudskom registru i dobila rješenje 19.9.2012. godine, izjavila je Vesna Vulić iz Odjeljenja za predškolsko vaspitanje i osnovno obrazovanje u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

U osnovnim školama na području opštine Srebrenica ima 176 djece srpske nacionalnosti, dok je u školama 226 djece bošnjačke nacionalnosti.

Sve se može kad se hoće, a ti i dalje saginji glavu i pusti nek te naguze i podržavaj ove izdajnike naroda. Sa takvim stavom nigdje nećeš dobro proći van svoje avlije.
iamia

#4054 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by iamia »

osnovni principi morala su pogazeni kada je sdp slagao glasace i pridruzio se mili i ekipi.
ovo je presedan nad presedanom.
ovako svoje birace izigrati.. za sto ?
za dvije godine vlasti. pljuc...
Skijaš

#4055 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Skijaš »

miki.ba wrote:
Skijaš wrote:
Dobro je što je SDA van državne vlasti
:thumbup:
Nema secesije, ni ovako ni onako.
:thumbup:
I još sam rekao ;
Što se tiče dogovora, apsolutno podržavam ako će to donijeti nešto dobro državi. Na primjer, ako će se zbog niza ustupaka Sarajeva (izbacivanje člana 48 iz zakona o popisu recimo) zauzvrat dobiti nešto drugo. Ali velikosrbi ništa ne daju i sve što država ima, ima zbog pritisaka stranaca. Te je tako i čitav se koncept dogovora svelo na dogovor oko toga kako ispuniti želje velikosrba. Svi su pravili greške po tom pitanju iako je činjenica da odobrovoljavanje velikosrba jača njihovu aroganciju i ne vodi stabilizaciji.
Dakle ? Šta nekad Tihić, a danas Lagumdžija imaju od ispunjavanja Dodikovih zahtjeva ? Odnosno, koji su to Dodikovi ustupci ?
Harry Tuttle

#4056 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Harry Tuttle »

vrbas1979 wrote:Džemal Šabić ipak priznaje da je na neki način i sam otvorio vrata politici na FTV-u.

"Bio je jedan period, posebno onaj kada je Bakir Hadžiomerović imenovan za urednika TV programa i multimedije. To jeste jedan od mogućih najgroznijih perioda sa podaničkom uređivačkom politikom. Na određeni način osjećam se krivim. Mogle su se neke stvari uraditi četiri, pet mjeseci prije“, rekao je Šabić.

Novinar Anadolije kontaktirao je i Hadžiomerovića, ali je u on u telefonskom razgovoru pojasnio da mu je generalni direktor, nakon što ga je smijenio, zabranio da daje bilo kakve izjave za medije.
pa ti sad reci ko a) je u pravu b) se drzi dogovora b) je p*cka od ove dvojice :wink:
Akibh

#4057 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Akibh »

Harry Tuttle wrote:
vrbas1979 wrote:Džemal Šabić ipak priznaje da je na neki način i sam otvorio vrata politici na FTV-u.

"Bio je jedan period, posebno onaj kada je Bakir Hadžiomerović imenovan za urednika TV programa i multimedije. To jeste jedan od mogućih najgroznijih perioda sa podaničkom uređivačkom politikom. Na određeni način osjećam se krivim. Mogle su se neke stvari uraditi četiri, pet mjeseci prije“, rekao je Šabić.

Novinar Anadolije kontaktirao je i Hadžiomerovića, ali je u on u telefonskom razgovoru pojasnio da mu je generalni direktor, nakon što ga je smijenio, zabranio da daje bilo kakve izjave za medije.
pa ti sad reci ko a) je u pravu b) se drzi dogovora b) je p*cka od ove dvojice :wink:
He, niko nije nista zabranio, poltron Bakir zna da mu partijski jarani krce put da se opet vrati na FTV, pa nece da pljuje...
MuaDib

#4058 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by MuaDib »

Dodikov ustupak je koordinacija, što je zapravo zamjenski termin za prijenos nadležnosti.
Harry Tuttle

#4059 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Harry Tuttle »

Akibh wrote:
Harry Tuttle wrote:

He, niko nije nista zabranio, poltron Bakir zna da mu partijski jarani krce put da se opet vrati na FTV, pa nece da pljuje...
Hmmm... da li si ti ikada napustio radno mjesto, posao, firmu ili fabriku u kojoj si radio. Ja jesam vise puta i svaki put me je moj potpis sprijecavao da nakon radnog staza bilo sta kazem bilo kome o mojoj "bivsoj". Dakle, to sto Bakir kaze, je istina...
Skijaš

#4060 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Skijaš »

MuaDib wrote:Dodikov ustupak je koordinacija, što je zapravo zamjenski termin za prijenos nadležnosti.
Nije tačno. Koordinacija ustvari znači da u EU ulazi unija entiteta. Nema prenosa nadležnosti nego entitetske vlasti koordiniraju proces ispunjavanja potrebnih uslova. Kao da je neko uslovio ulazak Bugarske u EU ulaskom Rumunije pa njih dvije moraju koordinirati reformu zakona koju traži Brisel. To Dodik hoće, to je za njega koordinacija.

Dakle, nešto što je ustvari slabljenje BiH i što entitete čini partnerom Briselu, ti predstavljaš kao Dodikov ustupak u zamjenu za niz drugih ustupaka Sarajeva ? Pa jeb'o Gebelsa kakve ti egzibicije praviš.

p.s. ovaj "ustupak" me podsjeća na onu priču kako će Dodik prihvatiti ekonomske mjere koje su njemu potrebnije nego FBiH, ako se u zamjenu ojača njegov utjecaj na izbor tužilaca. I to se onda predstavlja kao primjer njegovog konstruktivnog pristupa :)
Akibh

#4061 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Akibh »

Harry Tuttle wrote:
Hmmm... da li si ti ikada napustio radno mjesto, posao, firmu ili fabriku u kojoj si radio. Ja jesam vise puta i svaki put me je moj potpis sprijecavao da nakon radnog staza bilo sta kazem bilo kome o mojoj "bivsoj". Dakle, to sto Bakir kaze, je istina...
da, s tim da mu je bivsa ujedno i buduca, sto drasticno mijenja stvari
A i ako je istina ovo sto kaze Bakir, onda bi to bilo prvi put u zivotu da govori istinu :)
daddy-kool

#4062 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by daddy-kool »

palermo wrote:
webby-x wrote:
palermo wrote:i by the way, mora li se priznati da je bio genocid u Srebrenici. To očito ne mora. Može sei bez toga vladati.
Kada bi to zahtijevao onda bi sve razine
vlasti gdje se mora stvoriti koalicija bile
blokirane. Kakve su to gluposti? Ne možeš
ti nekoga natjerati da misli po tvom obrascu.
Ne mogu, naravno, ali onda ne moram zajedno sa njim tikve saditi. barem ondje gdje mogu birati. Nije to stvar politike, to je stvar osnovnih ljudskih principa, poštenja, morala.
+1 @palermo

Insistiranje na ne poricanju genocida u Srebrenici, a između ostalog i ostalih zločina, nije nešto ekstremno niti neobično.
http://en.wikipedia.org/wiki/Holocaust_ ... ust_denial

Znači za takve stvari se ide u zatvor u evropskim zemljama gdje je genocid primarno i počinjen, i ovakvi zakoni nam trebaju biti vodilja za naše buduće zakonodavstvo i politički razvoj. Sa nacističkim strankama ne treba stupati u koalicije, kratko i jasno.
Last edited by daddy-kool on 08/12/2012 17:32, edited 1 time in total.
FOČANSKI PROPISI

#4063 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by FOČANSKI PROPISI »

daddy-kool wrote: Znači za takve stvari se ide u zatvor u evropskim zemljama gdje je genocid primarno i počinjen, i ovakvi zakoni nam trebaju biti vodilja za naše zakonodavstvo i politički razvoj. Sa nacističkim strankama ne treba stupati u koalicije, kratko i jasno.
Onda se SDA-ovci nikad neće kotarisati robije.
bjelave

#4064 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by bjelave »

FOČANSKI PROPISI wrote:
miki.ba wrote:Prije svega 99% vas nikad nije bilo u Srebrenici, vi i SDA Srebrenicu koristi samo u dnevno politicke svrhe. Ja vrlo dobro poznajem Srebrenicu, bio sam x puta i prije rata i nakon rata, bio sam i u potocarima više puta.
Znam kako je bilo tamo prije rata, gradic okružen fabrikama od kojih je svo stanovništvo dobro živilo, imali su cak i fudbalski klub. U Srebrenicu su nakon rata uloženo stotine miliona, a grad lici na šupak, znaci pare su pokradene, SDA je pokrala pare. Povratka gotovo pa nema, Srbi su ubjedljiva vecina, u Srebrenici danas rade svega dvije kafane i tri granapa, ljudi nemaju šta jesti. Ovo je samo kratak osvrt da znate o cemu pricate kad izgovorite ime grada Srebrenica.

SDA je u Brckom dobila vecinu, a u vlasti su manjina, niko od vas ih ne blati, znaci znamo odakle vjetar puše.
U Srebrenici se desio genocid i fakat je tužno što se baš tu pokralo najviše para, a sad se samo koristi kao odbrambeni mehanizam nesposobne lopovske SDA.

Prije akcije "glasajmo za Srebrenicu" mi smo tamo bili manjina, pa smo se prijavili, dobili izbore, a sad smo opet manjina.

Ćamil je osvojio 4323, Vesna 3661 i Radojica 1340.

Evo rezultata za OV:
Image

Kad pogledate ove rezultate, zar vama nije jasno da se "mora" napraviti koalicija, doduše ne mora ako Srebrenicu želite nastaviti koristiti u dnevno politicke svrhe, a ako želite održivi povratak i da taj grad stane na noge onda se mora napraviti koalicija. Znaci suprotno od pravljenja koalicije je secesija.

Vi sad nastavita vikati "izdaja", i ako znate da je vaša voljena SDA najveci izdajnik. :oops:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Znaci Miki, prema tvom tumacenju, ovo sto SDP radi u Srebrenici je zapravo patriotski potez koji sprjecava secesiji I raspad BiH samo mi to ne shvatamo? I jos si nam pojasnio da su pokvareni musimani ove izbore dobili na prevaru.

Prica ti je vjerodostojna poput Mladicevog gesta koji je u Potocarima 1995 srebrenickoj djeci dijelio bombone prije nego sto ce ima pobiti oceve, bracu,..
I jos nesto, oni koji brane hulje i licemjere nisu puno bolji od onih koje nastoje oprati.
FOČANSKI PROPISI

#4065 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

bjelave wrote:
Znaci Miki, prema tvom tumacenju, ovo sto SDP radi u Srebrenici je zapravo patriotski potez koji sprjecava secesiji I raspad BiH samo mi to ne shvatamo? I jos si nam pojasnio da su pokvareni musimani ove izbore dobili na prevaru.

Prica ti je vjerodostojna poput Mladicevog gesta koji je u Potocarima 1995 srebrenickoj djeci dijelio bombone prije nego sto ce ima pobiti oceve, bracu,..
I jos nesto, oni koji brane hulje i licemjere nisu puno bolji od onih koje nastoje oprati.
Deder nam ti podasri plan kako i šta da radimo,da nam bude bolje.
zeko071

#4066 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by zeko071 »

FOČANSKI PROPISI wrote:
bjelave wrote:

dobar je plan da radimo suprotno od onoga sto ti i tebi slicni idioti mislite, radite i planirate!
palermo

#4067 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by palermo »

FOČANSKI PROPISI wrote:
bjelave wrote:

Trolaš jako,ali kako moderaciji to ne smeta, ja samo da pripomenem očiglednost toga. Čisto da se ne umisliš.
bjelave

#4068 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by bjelave »

palermo wrote:[quote

Trolaš jako,ali kako moderaciji to ne smeta, ja samo da pripomenem očiglednost toga. Čisto da se ne umisliš.
Ja recimo smatram da je ovaj tvoj tadnji post cisti trol. Usput, ako nekoga za nesto optuzujes trebao bi to argumentirati izuzev ako nisi jako umisljen pa smatras da je tvoja ravna bozijoj.
FOČANSKI PROPISI

#4069 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

palermo wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
bjelave wrote:

Zamolio bih te da mi napišeš definiciju "trolanja",šta je to.
faer

#4070 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by faer »

FOČANSKI PROPISI wrote:
bjelave wrote:

prvi mart. eto ti plan. bice sve lakse kad preglasamo ove koncnicare iz rs.
faer

#4071 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by faer »

Skijaš wrote:
MuaDib wrote:Dodikov ustupak je koordinacija, što je zapravo zamjenski termin za prijenos nadležnosti.
Nije tačno. Koordinacija ustvari znači da u EU ulazi unija entiteta. Nema prenosa nadležnosti nego entitetske vlasti koordiniraju proces ispunjavanja potrebnih uslova. Kao da je neko uslovio ulazak Bugarske u EU ulaskom Rumunije pa njih dvije moraju koordinirati reformu zakona koju traži Brisel. To Dodik hoće, to je za njega koordinacija.

Dakle, nešto što je ustvari slabljenje BiH i što entitete čini partnerom Briselu, ti predstavljaš kao Dodikov ustupak u zamjenu za niz drugih ustupaka Sarajeva ? Pa jeb'o Gebelsa kakve ti egzibicije praviš.

p.s. ovaj "ustupak" me podsjeća na onu priču kako će Dodik prihvatiti ekonomske mjere koje su njemu potrebnije nego FBiH, ako se u zamjenu ojača njegov utjecaj na izbor tužilaca. I to se onda predstavlja kao primjer njegovog konstruktivnog pristupa :)
+1. koordinacija je povecavanje nadleznosti entiteta.
palermo

#4072 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by palermo »

bjelave wrote:
palermo wrote:[quote

Ja recimo smatram da je ovaj tvoj tadnji post cisti trol. Usput, ako nekoga za nesto optuzujes trebao bi to argumentirati izuzev ako nisi jako umisljen pa smatras da je tvoja ravna bozijoj.
Ne optužujem, samo iznosim svoje mišljenje, i sasvim mi je ok tvoj stav.

Čak mislim da si u pravu, bezveze mi je upadica. Sa moje strane je dovoljno zaobići ono što ja smatram trolovanjem.To u principu i radim.

ne, nisam umišljen. Ne bih više o ovome.
Akibh

#4073 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Akibh »

FOČANSKI PROPISI wrote:
bjelave wrote:

Da bi bilo bolje, da pokusamo vratiti sve Focake na prijeratna prebivalista?
FOČANSKI PROPISI

#4074 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Akibh wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
bjelave wrote:

Plan ti je dobar,hajde da radimo na realizaciji.
ušće

#4075 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by ušće »

To nije baš teško uraditi,teže će biti sa ovima što su Foču viđali samo na razglednici ili pazarnim danom kao što je ovaj Jelečak e on bi se vratio bilo gdje samo ne u Jeleč zna on dobro razliku ...
Post Reply