LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
- Skijaš
#3226 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Winston Churchill, o politici Chamberlaina, Lagumdžije, Tihića i sličnih ljigavaca ;
"There is no greater mistake than to suppose that platitudes, smooth words, and timid policies offer a path to safety."
"An appeaser is one who feeds the crocodile hoping it will eat him last."
"There is no greater mistake than to suppose that platitudes, smooth words, and timid policies offer a path to safety."
"An appeaser is one who feeds the crocodile hoping it will eat him last."
- Skijaš
#3227 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ili promjena imena škole u Srebrenici, okupili se roditelji, sastavili peticiju i stvar se zakotrljala dok nije došlo do promjene. Sarajevskim političarima nije bitno ovo društvo, nisu im bitni ni Srebrenica ni država, oni su tu samo da pljačkaju, da namještaju tendere, zapošljavaju braću, supruge i vozače svojih prijatelja, itd itd. Mislim da su stranci kojima je posao da prate našu svakodnevnicu, totalno zbunjeni ovakvom dozom inertnosti sarajevskih političara.JoseMujica wrote:AliceInChains wrote:
Najbolje su mi ove stranacke kifle, koje se usuduju, optuzivati iskljucivo obican narod za nepovratak u genocidnu tvorevinu. Sa ovim dogovorom (pored vec starijih izdajnickih pamfleta) se po jos koji put pokusava jacati/tolerisati Velikosrpsku dominaciju na zauzetoj teritoriji, bas radi koje je nemogucan povratak. A istovremeno trljate tom narodu na nos, da su sami krivi, sto vas nema tamo na vlasti. Eto, nema vas tamo, pa zbog toga ne mozete zastupati njihove interese. Jadnici.narod bi se vratio da ga je političko vođstvo usmjeravalo da se vrati....evo na kraju je i inicijativa za Srebrenicu, kao stvarno jedan usamljeni primjer pozitivnog djelovanja, došla od grupe solista, neposlušnika ili da ih nazovem stranačkih otpadnika, a ne kao plod sistematične politike bilo koje stranke koja ima jasan cilj, strategiju kako do cilja i sukladno tome planirane resurse i aktivnosti
- Za i Protiv
#3228 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Evo iz prve ruke informacija. Moja porodica i ja smo bili pioniri povratka. Prvi smo se vratili. Sta smo sve prolazili prvih godina povratka, suvisno je govoriti. 29 napada na kucu, mislim da dovoljno govori. I onda je povratak krenuo. Mislim da je moja opstina jedna od rijetkih u kojoj se broj povratnika skoro veze uz broj nesrba prije rata, bez Hrvata naravno.JoseMujica wrote:AliceInChains wrote:
Najbolje su mi ove stranacke kifle, koje se usuduju, optuzivati iskljucivo obican narod za nepovratak u genocidnu tvorevinu. Sa ovim dogovorom (pored vec starijih izdajnickih pamfleta) se po jos koji put pokusava jacati/tolerisati Velikosrpsku dominaciju na zauzetoj teritoriji, bas radi koje je nemogucan povratak. A istovremeno trljate tom narodu na nos, da su sami krivi, sto vas nema tamo na vlasti. Eto, nema vas tamo, pa zbog toga ne mozete zastupati njihove interese. Jadnici.narod bi se vratio da ga je političko vođstvo usmjeravalo da se vrati....evo na kraju je i inicijativa za Srebrenicu, kao stvarno jedan usamljeni primjer pozitivnog djelovanja, došla od grupe solista, neposlušnika ili da ih nazovem stranačkih otpadnika, a ne kao plod sistematične politike bilo koje stranke koja ima jasan cilj, strategiju kako do cilja i sukladno tome planirane resurse i aktivnosti
Cak se puno ljudi vratilo i iz inostranstva, medjutim u zadnje vrijeme vidim sve vise ljudi ponovo nalazi nacina i odlazi. Cak i sam o tome razmisljam. Nebitno.
Ono sto je bitno jeste da primjer koji nam daju politicari upravo tjera ljude. Svi politicari, ama svi iz SDA i SBiH koji vode politiku ovdje u mojoj opstini, zive na podrucju Federacije! I to je, odgovorno tvrdim, razlog zasto nema povratka u vecem broju, niti ce ga IKADA biti! Da je SDA poslije rata zabranila kandidovanje ljudima koji se nisu vratili u RS, danas bi sve drugacije bilo. Ali nisu, nije drugacije...
I nije problem u tim politicarima koji iskoristavaju povratnike, problem je u ljudima koji glasaju za njih. Da bi onda isti ti povratnici rekli, pa kakva nam je perspetkiva kada oni koji odlucuju u nase ime uopste ne zive u RS?!?
Paradoksi, ali tako je.
Sve u svemu, opet se sve svodi, nazalost, na narod. Ovce koje se same ukoprcaju u zicu, a onda pokusavajuci da se oslobode iste poderu se na nju.
- Skijaš
#3229 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Član Predsjedništva SDP–a BiH Lidija Korać smatra da Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV), upućivanjem pisma evropskom komesaru za proširenje Štefanu Füleu umjesto zakonodavnim vlastima BiH, pokazuje koliko u BiH postoje otuđeni centri moći koji nemaju dodirnih tačaka sa zakonodavnom vlašću.
Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić ocijenio je da upozoravanje Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH na eventualnu primjenu dogovora SNSD-a i SDP-a o izboru tužilaca u BiH predstavlja nepoznavanje standarda i pokušaj očuvanja stečenih pozicija i interesa.
Više ih se ne može razlikovati.
Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić ocijenio je da upozoravanje Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH na eventualnu primjenu dogovora SNSD-a i SDP-a o izboru tužilaca u BiH predstavlja nepoznavanje standarda i pokušaj očuvanja stečenih pozicija i interesa.
- Skijaš
#3230 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
i da se, nakon dva prethodna citata još jednom podsjetimo ;
"Uvjeren sam da će VSTV uraditi svoj posao u svim slučajevima i bez obzira na to o kome se radi i koliko je neka ličnost važna ili uticajna", rekao je Incko dodavši da niko ne može tvrditi da je VSTV nefunkcionalno, jer je ono "itekako funkcionalno".
"Takve izjave su politički motivisane i nemaju uporište u činjenicama. Problem koji neki imaju sa Vijećem leži u činjenici da nisu uspjeli preuzeti kontrolu nad njim, pa stoga žele ugroziti ili kritizirati njegov rad", kazao je Incko izrazivši još jednom punu podršku međnarodne zajednice VSTV BiH. Incko je ponovio da je vladavina prava temelj za svaku državu, te da je pravosuđe jedina snaga koja može izliječiti društvo.
Novković je kazao je da je današnji sastanak jedan u nizu redovnih sastanaka na kojima se razgovara o aktivnostima VSTV, a s krajnjim ciljem očuvanja osnovnih principa pravosuđa u BiH, a to su nezavisnost, nepristrasnost i objektivnost.
"Uvjeren sam da će VSTV uraditi svoj posao u svim slučajevima i bez obzira na to o kome se radi i koliko je neka ličnost važna ili uticajna", rekao je Incko dodavši da niko ne može tvrditi da je VSTV nefunkcionalno, jer je ono "itekako funkcionalno".
"Takve izjave su politički motivisane i nemaju uporište u činjenicama. Problem koji neki imaju sa Vijećem leži u činjenici da nisu uspjeli preuzeti kontrolu nad njim, pa stoga žele ugroziti ili kritizirati njegov rad", kazao je Incko izrazivši još jednom punu podršku međnarodne zajednice VSTV BiH. Incko je ponovio da je vladavina prava temelj za svaku državu, te da je pravosuđe jedina snaga koja može izliječiti društvo.
Novković je kazao je da je današnji sastanak jedan u nizu redovnih sastanaka na kojima se razgovara o aktivnostima VSTV, a s krajnjim ciljem očuvanja osnovnih principa pravosuđa u BiH, a to su nezavisnost, nepristrasnost i objektivnost.
- webby-x
#3231 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Je li to onaj Inzko u čijoj državi predsjednik i
ministar imenuju tužioce?

- %tacno*
#3232 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
To htjedoh napisati...Skijaš wrote:Član Predsjedništva SDP–a BiH Lidija Korać smatra da Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV), upućivanjem pisma evropskom komesaru za proširenje Štefanu Füleu umjesto zakonodavnim vlastima BiH, pokazuje koliko u BiH postoje otuđeni centri moći koji nemaju dodirnih tačaka sa zakonodavnom vlašću.![]()
Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić ocijenio je da upozoravanje Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH na eventualnu primjenu dogovora SNSD-a i SDP-a o izboru tužilaca u BiH predstavlja nepoznavanje standarda i pokušaj očuvanja stečenih pozicija i interesa.![]()
Kada je Dodik nasrtao na VSTV i isao tako daleko da je prijetio nekakvim referendumom digla se sva frka da osudi siledziju pa je po hitnom postupku dosla dama iz EU drito u B. Luku da mu ocita lekciju.
Sada se tom istom siledziji otvoreno pridruzio SDP BiH (i zvaljava L.Korac) jer bez IZDAJNIKA iz Sarajeva taj bahati krkan ne moze pera odbiti drzavi.
Na zalost docekali smo i takva vremena.
- Skijaš
#3233 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Pa postoje razlozi zašto je to kod njih moguće, jedan od bitnih je to da im ne treba Visoki predstavnikwebby-x wrote:Je li to onaj Inzko u čijoj državi predsjednik i
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3234 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Skijaš wrote:Ili promjena imena škole u Srebrenici, okupili se roditelji, sastavili peticiju i stvar se zakotrljala dok nije došlo do promjene. Sarajevskim političarima nije bitno ovo društvo, nisu im bitni ni Srebrenica ni država, oni su tu samo da pljačkaju, da namještaju tendere, zapošljavaju braću, supruge i vozače svojih prijatelja, itd itd. Mislim da su stranci kojima je posao da prate našu svakodnevnicu, totalno zbunjeni ovakvom dozom inertnosti sarajevskih političara.JoseMujica wrote:AliceInChains wrote:
- Skijaš
#3235 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
I još jedan primjer, ponovo Srebrenica, kroz riječi američkog ambasadora ;
Nakon Vaše nedavne izjave da ne očekujete da će odredba za lokalne izbore u Srebrenici iz 2008. biti ponovljena i ove godine, uslijedile su veoma žestoke reakcije udruženja iz Srebrenice. Možete li objasniti svoj i stav SAD-a prema ovom pitanju?
- Prije četiri godine sve političke stranke složile su se da se napravi izuzetak u Izbornom zakonu za izbore u Srebrenici samo za 2008. Takvu odredbu jednoglasno su usvojili demokratski izabrani zakonodavci. U to vrijeme, bošnjačke stranke obavezale su se da će raditi na osiguranju uvjeta za naredne izbore u Srebrenici kako ponovo ne bi bilo potrebno praviti izuzetak, ali, nažalost, sve donedavno ništa se nije poduzelo.
S obzirom na te okolnosti, vrlo je slaba međunarodna podrška korištenju bonskih ovlasti u ovom trenutku za izbornu odredbu koja bi bila slična onoj koju je odobrio Parlament BiH 2008. godine.
Ovo podvučeno je ustvari ključno u svemu. Amerikanci bi rado podržali Sarajevo kada bi Sarajevo pokazalo odlučnost. Ovako Danuta i Patrick gledaju zbunjeno na sarajevsku političku scenu i komentarišu sve sa "What the fuck is wrong with these people ?!".
Nakon Vaše nedavne izjave da ne očekujete da će odredba za lokalne izbore u Srebrenici iz 2008. biti ponovljena i ove godine, uslijedile su veoma žestoke reakcije udruženja iz Srebrenice. Možete li objasniti svoj i stav SAD-a prema ovom pitanju?
- Prije četiri godine sve političke stranke složile su se da se napravi izuzetak u Izbornom zakonu za izbore u Srebrenici samo za 2008. Takvu odredbu jednoglasno su usvojili demokratski izabrani zakonodavci. U to vrijeme, bošnjačke stranke obavezale su se da će raditi na osiguranju uvjeta za naredne izbore u Srebrenici kako ponovo ne bi bilo potrebno praviti izuzetak, ali, nažalost, sve donedavno ništa se nije poduzelo.
S obzirom na te okolnosti, vrlo je slaba međunarodna podrška korištenju bonskih ovlasti u ovom trenutku za izbornu odredbu koja bi bila slična onoj koju je odobrio Parlament BiH 2008. godine.
Ovo podvučeno je ustvari ključno u svemu. Amerikanci bi rado podržali Sarajevo kada bi Sarajevo pokazalo odlučnost. Ovako Danuta i Patrick gledaju zbunjeno na sarajevsku političku scenu i komentarišu sve sa "What the fuck is wrong with these people ?!".
-
Nebitan32
#3236 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
JoseMujica wrote:AliceInChains wrote:
Osnovni problem povratka je pravni okvir. Dva primjera najbolje ukazuju na to. Odzak i Ustikolina.
Dva mjesta koja su nakon dejtonskog sporazuma stavljena pod upravu FBIH. Povratak i obnova u oba mjesta je 100%.
Cak ima i vise kuca i stambenih objekata nego 1991.
Samo par km od Ustikoline ima Foca u genocidnoj tvorevini gdje je povratak <5%
Samo par km od Odzaka imas na desetine spaljenih i unistenih sela ( a mozemo ubaciti i gradove kao Bosanski brod) u genocidnoj tvorevini gdje je povratak <5%
Ljudi ne zele da zive s cetnicima a pogotovo ne da oni upravljaju s njihovim sudbinama.
Masovnijeg povratka ima samo u krupnijim homogenim naseljima gdje ljudi nisu primorani svakodnevno sretati cetnicku rulju.
Politicari u Sarajevu prave greske jer konstatno suruju sa tim istim cetnicima. Onog dana kad sve i jedan odbije da pravi bilo kakve razgovore i dogovore s cetnickom bagrom onda ce biti i jasnog napretka. Pozitivan dogovor sa velikosrpskom opcijom je nemoguc.
Bilo ko, ko sjedne za isti stol sa onim koji negira genocid je automatski nastrojen antibosanski i izdjanicki.
Samo neko ko ima osobnu korist i hinjski mentalitet moze podrzavati takve poteze.
To je srz problema.
Nije 1992 i nema topova oko Sarajeva i nie 100.000 osoba u logorima pa da se mora "pregovarati" s neljudskim faktorom.
Svi su to shvatili. I Slovenci i Hrvati i Makedonci i Albanci pa na kraju i Crnogorci.
Svi su shvatili da nije moguc bilo kakav pozitivan dofovor sa velikosrpskim faktorom. NIko od njih nema svoje Lagumdzije i Tihice. Niko. To jedino imaju Bosnjaci.
-
Edin 24,5
#3237 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Pa budali je jasno da je moć kontrole nad tužilaštvima u BiH, prilika za montiranje političkih istraga i stvaranje pretpostavki za sljedeću fazu našeg političkog cirkusa, a ja bih je nazvao faza "Ukrajina".
Neko reče da će tužilaštva odgovornošću prema parlamentima, ustvari odgovarati prema građanima. Ja pitam onog ko stvarno tako misli, da li naši parlamenti odgovaraju građanima??
Ja mislim da smo dajući svoj glas Lagumdžiji, zapravo glasali za raspad BiH, jer je očigledno da je ovaj čovjek u službi tog projekta.
Tačno je da VSTV treba reformisati, ali tako što će se iz tog tijela maknuti advokati, koji mogu biti članovi političkih partija, za razliku od sudija i tužilaca.
Svako prenošenje nadležnosti koju je država BiH mukom stekla na nivoe entiteta i kantona, nema nikakvo opravdanje s aspekta državnotvorne politike, ako takva u ovoj zemlji uopće više i postoji.
Neko reče da će tužilaštva odgovornošću prema parlamentima, ustvari odgovarati prema građanima. Ja pitam onog ko stvarno tako misli, da li naši parlamenti odgovaraju građanima??
Ja mislim da smo dajući svoj glas Lagumdžiji, zapravo glasali za raspad BiH, jer je očigledno da je ovaj čovjek u službi tog projekta.
Tačno je da VSTV treba reformisati, ali tako što će se iz tog tijela maknuti advokati, koji mogu biti članovi političkih partija, za razliku od sudija i tužilaca.
Svako prenošenje nadležnosti koju je država BiH mukom stekla na nivoe entiteta i kantona, nema nikakvo opravdanje s aspekta državnotvorne politike, ako takva u ovoj zemlji uopće više i postoji.
- webby-x
#3238 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Dakle, ti svojoj ljubljenoj domovini predviđašSkijaš wrote:Pa postoje razlozi zašto je to kod njih moguće, jedan od bitnih je to da im ne treba Visoki predstavnik
vječni protektorat.
- Skijaš
#3239 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Bolje i to nego da se prerano povuku pa da neka budala izazove rat.webby-x wrote:Dakle, ti svojoj ljubljenoj domovini predviđašSkijaš wrote:Pa postoje razlozi zašto je to kod njih moguće, jedan od bitnih je to da im ne treba Visoki predstavnik
vječni protektorat.
- webby-x
#3240 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Stabilna i jaka država, nema što.Skijaš wrote:Bolje i to nego da se prerano povuku pa da neka budala izazove rat.
- Skijaš
#3241 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
OK, tvoj je tata jači.webby-x wrote:Stabilna i jaka država, nema što.Skijaš wrote:Bolje i to nego da se prerano povuku pa da neka budala izazove rat.
-
Canton
#3242 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Edin 24,5 wrote:Pa budali je jasno da je moć kontrole nad tužilaštvima u BiH, prilika za montiranje političkih istraga i stvaranje pretpostavki za sljedeću fazu našeg političkog cirkusa, a ja bih je nazvao faza "Ukrajina".
Koje su to nadleznosti?
-
Canton
#3243 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ah sto su se prepali lobiji u VSTV... sta je ovo ljudi moji. Jer ako izgube utjecaj vise nece moci samo sebe birati za tuzitelje a nece moci ni ponovi birati one, koji su njih birali u VSTV. Klasicni sukob interesa.
- AliceInChains
#3244 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Pa rijesite taj sukob interesa na drugi nacin, umjesto da otvorite Velikosrbima sirom vrata u VSTV, kako bi se oni tamo jace borili za njihove interese i dobili dodatnu mogucnost za blokadu na drzavnom nivou.Canton wrote:Ah sto su se prepali lobiji u VSTV... sta je ovo ljudi moji. Jer ako izgube utjecaj vise nece moci samo sebe birati za tuzitelje a nece moci ni ponovi birati one, koji su njih birali u VSTV. Klasicni sukob interesa.
- Comrad
#3245 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ali ja ne shvatam jednu stvar, sta nam je to dosadasnje tuzilastvo uradilo pa ga toliko branite?! Navedite mi te procese bajne koje su uradili. Gdje su? Jesu IJEDNOG JEDINOG politicara strpali iza resetaka. Dajte molim vas.
I sad ce nam biti kao gore. Nije to problem, nego je problem sto SDA gubi konce, pa su nadigli citavu javnost. Seru o VTSTV a da rijeci nisu rekli o ekonomiji, sda koja je ekonomiju bih srozala na nivo najsiromasnijih africkih zemalja. Pa 17 godina nas guze, jel mi moze biti gore, meni ne moze.
I sad ce nam biti kao gore. Nije to problem, nego je problem sto SDA gubi konce, pa su nadigli citavu javnost. Seru o VTSTV a da rijeci nisu rekli o ekonomiji, sda koja je ekonomiju bih srozala na nivo najsiromasnijih africkih zemalja. Pa 17 godina nas guze, jel mi moze biti gore, meni ne moze.
Last edited by Comrad on 10/11/2012 13:22, edited 1 time in total.
-
Canton
#3246 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ok...ali znaci entitetsko podvijece opet moze izabrati jednog, dva, tri podobna i predloziti ih glavnom vijecu.sase.ba wrote:
Član 38. zakona o VSTV
Podvijeće za predlaganje kandidata za imenovanje u entitetima
5) Na osnovu rang liste koju sačini Komisija za obavljanje razgovora s kandidatima, Entitetsko podvijeće za predlaganje kandidata dostavlja rang listu kandidata Vijeću koje donosi konačnu odluku o svim imenovanjima.
Da, razgovore sa kandidatima obavljaju entitetske komisije (entitetsko podvijeće)ali Vijeće vrši konačno imenovanje uzimajući u obzir nacionalnu zastupljenost po popisu iz 91 godine. Osnovna poenta ovdje je da RS, FBiH i Brčko Distrikt nemaju samostalnu nadležnost da vrše izbor i imenovanje sudija i tužilaca, već to moraju raditi kroz VSTV gdje svi imaju mogućnost da štite svoje interese. A ukoliko znamo ko čini VSTV i kako se biraju njegovi članovi to je jedan od največih mehanizama opstanka ove države. To što se "isti ljudi okreču i biraju jedni druge" je manje zlo nego da Dodik bira sam tužioce i sudije i ima u rukama "samostalno pravosuđe". Međutim i ovdje postoje ograničenja jer članovi Vijeća imaju mandat od četiri (4) godine i mogu imati najviše dva (2) uzastopna mandata od četiri godine.
Ja mislim da ovakvo rjesenje ne postoji nigdje u europi. Institucije BiH, moraju odgovarati parlamentu BiH.
-
Canton
#3247 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ko to mi?AliceInChains wrote:Pa rijesite taj sukob interesa na drugi nacin, umjesto da otvorite Velikosrbima sirom vrata u VSTV, kako bi se oni tamo jace borili za njihove interese i dobili dodatnu mogucnost za blokadu na drzavnom nivou.Canton wrote:Ah sto su se prepali lobiji u VSTV... sta je ovo ljudi moji. Jer ako izgube utjecaj vise nece moci samo sebe birati za tuzitelje a nece moci ni ponovi birati one, koji su njih birali u VSTV. Klasicni sukob interesa.
Institucije BiH, moraju odgovarati parlamentu BiH.
te price o velikosrbima ostavi za sebe pred spavanje.
-
Propast i katastrofa
#3248 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Nema naprijed dok ne pocnemo sa odrastamo, polako, saburli, ali mora naprijed. To naravno ukljucuje borbu s kocnicarima, budalama....ali tako je kako je.
Kad nekim slucajem, mada ne vjerujem, ovaj sporazum ne bi bio proveden, dosli bismo samo u tezu situaciju.
Nema sta VSTV da komentarise promjene njihovih ovlasti. Samo to dokazuje kako su oni mala drzava za sebe. Sta tu onda ostaje za veliku drzavu, ako budemo uzgajali male?
Kad nekim slucajem, mada ne vjerujem, ovaj sporazum ne bi bio proveden, dosli bismo samo u tezu situaciju.
Nema sta VSTV da komentarise promjene njihovih ovlasti. Samo to dokazuje kako su oni mala drzava za sebe. Sta tu onda ostaje za veliku drzavu, ako budemo uzgajali male?
- Skijaš
#3249 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
SDP-ovci su imenovanjem Nikšićevog brata izgubili pravo da nekom drže predavanje o sukobu interesa. Ako VSTV danas ne funkcioniše najbolje, tek bi mu Dodik i Lagumdžija jebali znanje.Canton wrote:Ah sto su se prepali lobiji u VSTV... sta je ovo ljudi moji. Jer ako izgube utjecaj vise nece moci samo sebe birati za tuzitelje a nece moci ni ponovi birati one, koji su njih birali u VSTV. Klasicni sukob interesa.
- AliceInChains
#3250 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ok, VSTV dosad nije nicemu sluzijo. I kako ce se to promjeniti, ako se po sporazumu Velikosrbima omoguci jaci uticaj (jaca mogucnost manipuliranja) na VSTV?Comrad wrote:Ali ja ne shvatam jednu stvar, sta nam je to dosadasnje tuzilastvo uradilo pa ga toliko branite?! Navedite mi te procese bajne koje su uradili. Gdje su? Jesu IJEDNOG JEDINOG politicara strpali iza resetaka. Dajte molim vas.
Last edited by AliceInChains on 10/11/2012 13:26, edited 1 time in total.