LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
-
ušće
#3126 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
@ Canton
Jedno pitanje ako može odgovor bez demagogije :
Ako se prihvate Zatvorene liste na nekim narednim izborima .ko će biti zakonski nosioci mandata:
- Vjećnika u nekim od Skuptina ...
-Ministra u nekoj od vlada ...
Jedno pitanje ako može odgovor bez demagogije :
Ako se prihvate Zatvorene liste na nekim narednim izborima .ko će biti zakonski nosioci mandata:
- Vjećnika u nekim od Skuptina ...
-Ministra u nekoj od vlada ...
-
bjelave
#3127 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ma nece, sto bi se on suzdrzavo. Izivljava se nad Zlajom.Skijaš wrote:Ja sam mislio da će se govedo suzdržati dok ovo ne prođe parlament. Međutim, relaksira Dole i šefa i stanicu.bjelave wrote:Do jucer su oni koji promoviraju ovaj sporazum kao osnovnu pozitivnu dimenziiju tvrdili da je jedna od njegovih osnovnih prednosti ta sto ce u potpunosti promjeniti atmosferu jer eto Dodik odustaje od referenduma, separatizma itd, sad se zalagati za funkcioniranje BiH institucija. Sve zajedno smijesi nam se vedra buducnost u kojoj ce Dodik postati zagovornik BH drzavnosti, itd.
Sta da se radi nakon njegove danasnje izjave gdje opet kaze da ce prvom prilikom rasturiti drzavu?
Nego mene interesuju ovi forumasi sto su tvrdili da je Dodik sada novi covjek, skoro pa bosanski orjentiran, kako vise nema price o separaciji,referendumu, kako je Dodik od toga odustao jednom za sva vremena itd. Ima takvih postova dosta na ovoj temi, nego mi mrsko kopat.
Gdje su veras, sto nam ovaj Dodikov istup na pojasne?
-
HM 2011
#3128 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Dodik objašnjava detalje sporazuma i nužnost provedbe sporazuma u cjelosti,
jer ako se isti ne provede u cjelosti - onda nema ništa od njega.....
Evo već za VSTV se u zraku osjete posljedice,
plaču ljudi nemojte nam ukidati ovlasti biti ćemo poslušni, nećemo biti nezavisni - i eto - nema više nade za VSTV....
Proveli sporazum ne proveli ga - cilj je bio postaviti ih (VSTV) u položaj zavisnosti od odluka politike i sada i jesu to....
A vi se radujte i agitujte za sporazume i slično....
Sad će bre da nam Slavko Jovičić bude emanacija nezavisnosti parlamenta u odlučivanju - čovek bio u koncentracionom logoru, i tamo je mučen, ali pokazao je nesalomljivi duh te vedri i oblači sada u pralamentima....
Dajmo još snage parlamentu - ojačajmo ga..... kontrolom sudske vlasti, ako može i da naređuje sudijama kakve će presude donositi - još ako budu imali snage ba dobace i do Aških sudija....
Šta reče zamjenik teze - sa ovim potezom jačamo državu.... Jeste, jačamo je - ali u kojem smijeru....
jer ako se isti ne provede u cjelosti - onda nema ništa od njega.....
Evo već za VSTV se u zraku osjete posljedice,
plaču ljudi nemojte nam ukidati ovlasti biti ćemo poslušni, nećemo biti nezavisni - i eto - nema više nade za VSTV....
Proveli sporazum ne proveli ga - cilj je bio postaviti ih (VSTV) u položaj zavisnosti od odluka politike i sada i jesu to....
A vi se radujte i agitujte za sporazume i slično....
Sad će bre da nam Slavko Jovičić bude emanacija nezavisnosti parlamenta u odlučivanju - čovek bio u koncentracionom logoru, i tamo je mučen, ali pokazao je nesalomljivi duh te vedri i oblači sada u pralamentima....
Dajmo još snage parlamentu - ojačajmo ga..... kontrolom sudske vlasti, ako može i da naređuje sudijama kakve će presude donositi - još ako budu imali snage ba dobace i do Aških sudija....
Šta reče zamjenik teze - sa ovim potezom jačamo državu.... Jeste, jačamo je - ali u kojem smijeru....
Last edited by HM 2011 on 08/11/2012 21:06, edited 3 times in total.
-
sanaman
#3129 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
pitaje za zatvorene liste na izborima.
na proteklim opcinskim izborima je stranka xy osvojila npr 10 mandata u opcinskom vijecu. gledajuci rezultate na http://www.izbori.ba primjetih skoro kod svih stranka da su u vijeca ulazili i ljudi koji su bila na listi i iznad 10 mjesta.
Zanima me, da li sa zatvorenim listama u novo vijeci ulazi samo prvih 10 ili stranka ima dodatnu mogucnost izbora 10 ljudi sa cijele liste?
na proteklim opcinskim izborima je stranka xy osvojila npr 10 mandata u opcinskom vijecu. gledajuci rezultate na http://www.izbori.ba primjetih skoro kod svih stranka da su u vijeca ulazili i ljudi koji su bila na listi i iznad 10 mjesta.
Zanima me, da li sa zatvorenim listama u novo vijeci ulazi samo prvih 10 ili stranka ima dodatnu mogucnost izbora 10 ljudi sa cijele liste?
-
Josko Domorocki
#3130 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Pozdrav za Bjelavebjelave wrote:Do jucer su oni koji promoviraju ovaj sporazum kao osnovnu pozitivnu dimenziiju tvrdili da je jedna od njegovih osnovnih prednosti ta sto ce u potpunosti promjeniti atmosferu jer eto Dodik odustaje od referenduma, separatizma itd, sad se zalagati za funkcioniranje BiH institucija. Sve zajedno smijesi nam se vedra buducnost u kojoj ce Dodik postati zagovornik BH drzavnosti, itd.
Sta da se radi nakon njegove danasnje izjave gdje opet kaze da ce prvom prilikom rasturiti drzavu?
http://www.youtube.com/watch?v=yHINjc6NS-M
BRAVO MIRNESE
Vrlo Vazno http://www.youtube.com/watch?v=nB3ldWeC ... ure=relmfu
0.50
BRAVO SEFERE
Last edited by Josko Domorocki on 08/11/2012 21:32, edited 3 times in total.
-
Junuz Malovčić
#3131 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
baš seljački ...kiky wrote:
pa, ako su mogli sa pedofilom ahmetovićem ...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3132 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
ovo je samo da se utvrdi je li plaćen PDV na čašu vode koje nije bilo u studijubjelave wrote:Jos kad klepe sudstvo gdje ce im biti kraj..
"Redovna kontrola"
Inspektori Poreske uprave FBiH kontrolišu sedam tv stanica
Inspektori Poreske uprave FBiH vrše inspekcijski nadzor u sedam tv stanica, među kojima je i Federalna televizija, potvrđeno je za Klix.ba u ovoj instituciji.
Kako su nam rekli iz Poreske uprave, u pitanju su redovne kontrole poslovanja, ali dodaju i da je akcija pokrenuta zbog učestalih prijava uposlenika tv stanica.
Iz Poreske uprave kažu da je riječ o kontroli uplate poreza i doprinosa.
Podsjećamo da je Slobodna Bosna u svojim tekstovima najavila mogućnost akcije u kojoj je primarni cilj FTV, dok su ostale tv stanice "kolateralna šteta" i opravdanje da se provodi ovakva kontrola.
Iz PUFBiH su rekli kako sada ne mogu govoriti o detaljima, a o rezultatima inspekcijskih kontrola javnost će biti naknadno obaviještena.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/inspekto ... /121108111
-
Junuz Malovčić
#3133 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
ovaj javni gay love Zlatka i Fahra je dotle izbio iz cipela nas ljevičare da je došlo dotle da Skijaš glorificira Aliju 
-
VjecitiStudent
#3134 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Jel Alija bio u partizanima ili nije?Junuz Malovčić wrote:ovaj javni gay love Zlatka i Fahra je dotle izbio iz cipela nas ljevičare da je došlo dotle da Skijaš glorificira Aliju
- JoseMujica
#3135 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
nemoj tako Alijina NVO je tada po bolnicama obilazila branioce Reicha
zato se nama namnožila NVO scena kad je i sam Precednik bio tokom rata NVo aktivista
zato se nama namnožila NVO scena kad je i sam Precednik bio tokom rata NVo aktivista
-
rahmanjin
#3136 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Jesi li ti protiv entitewtskog glasanja i zasto?Skijaš wrote:Jao argumentaCanton wrote:Entitetsko glasanje treba ostati. Danas nam je to mozda problem, sutra moze biti od koristi.Skijaš wrote:Da je Sarajevo bilo jedinstveno po pitanju entitetskog glasanja, danas bi taj mehanizam bio ili ograničen ili prošlost. Stranci neće nametati ništa četnicima dok četnici imaju tihiće i lagumdžije.
-
VjecitiStudent
#3137 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ali on je fakat bio u partizanima, priznao je licno i osobno Bakir nedavno.JoseMujica wrote:nemoj tako Alijina NVO je tada po bolnicama obilazila branioce Reicha![]()
-
rahmanjin
#3138 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ma sad ja trebam nesto kao da se pravdam. Ma Dodik je kreten i to sam uvijek govorio, i vala ne pada mi na pamet da sad nesto tebi objasnjavam i pisem o Dodiku. Ja ovdje govorim da je smijesna prica o velikom rusenju drzave, kako je ugrozeno sve sa sporazumom i kako su to suplje price, a nisam govorio ni o relaksaciji odnosa ni o nekom napretku sa sporazumom...palermo wrote:neko ipak....canton, rahmanjin....kiky.....neko,restart, emanacija.....komentar Dodikove izjave...dokaz, relaksiranja odnosa,Dodikovog okretanja ka ekonomiji....nešto, bilošto...palermo wrote:A što ovi razumni i dogovoru skloni ne komentarišu današnju izjavu Dodika.....ili se to ne treba komentarisati
- fantom slobode
#3139 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Mislim da ne trebas da pretpostavljas kad ne znas. Pogledaj godiste Alje (onog sto je pored tebe prolazio). Da si ti i zdrav, Aljo je maturirao 1943, a nikad nije bio ni mobilisan nego je utekao od regrutacije 1944. Steta sto ti to nije ispricao dok ste se tako vidjali. A to sto on tebi licno smeta, ne moras svoje frustracije podrzavati svim sredstvima, a narocito krivljenjem istine.JoseMujica wrote:nemoj tako Alijina NVO je tada po bolnicama obilazila branioce Reicha![]()
-
VjecitiStudent
#3140 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ako tvoja slikovnica laze, valjda Bakir ne laze?fantom slobode wrote:Mislim da ne trebas da pretpostavljas kad ne znas. Pogledaj godiste Alje (onog sto je pored tebe prolazio). Da si ti i zdrav, Aljo je maturirao 1943, a nikad nije bio ni mobilisan nego je utekao od regrutacije 1944. Steta sto ti to nije ispricao dok ste se tako vidjali. A to sto on tebi licno smeta, ne moras svoje frustracije podrzavati svim sredstvima, a narocito krivljenjem istine.JoseMujica wrote:nemoj tako Alijina NVO je tada po bolnicama obilazila branioce Reicha![]()
Povodom izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika da je Alija Izetbegović u Drugom svjetskom ratu pripadao fašističkim jedinicama, te da je zbog politike nasilja nad Srbima protjerano 150.000 Srba iz Sarajeva, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izdaje sljedeće saopćenje za javnost:
Alija Izetbegović je u Drugom svjetskom ratu, kao mladić od 19 godina, regrutovan u partizansku vojsku i služio je u njoj šest mjeseci, tj. do kraja rata. To je bila jedina vojska koju je Alija Izetbegović u tom ratu služio, te su navodi Milorada Dodika s tim u vezi potpune neistine.
http://www.haber.ba/vijesti/politika/72 ... ovima.html
- JoseMujica
#3141 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Student, možda je na ovo Neonko mislio? ali šta on zna ko je Ivo Lola i sedam sekretara kad je on učio o 12 imamaZa vrijeme Drugog svjetskog rata bavi se humanitarnim radom. Rasciscava rusevine sarajevskih dzamija i skriva Muslimane od cetnika. Kratko je vrijeme bio clan SKOJ-a, nakon cega se uclanjuje u Mlade Muslimane. Dana 1. marta 1946. godine, za vrijeme odsluzenja vojnog roka, po njega dolaze pripadnici KNOJ-a. Zbog panislamske aktivnosti i pripadnosti organizaciji Mladi Muslimani, osudjen je na tri godine zatvora. Za vrijeme robije radi na izgradnji zgrade Centralnog komiteta SK BiH (Saveza komunista Bosne i Hercegovine).
ps
fantom... de malo u skokovima sa svojom mitološkom agresivnošću...ako znaš činjenice napiši ih...Alija je bio u MM tokom WWII, sad čime su se MM bavili zavisi kako ko i kako gdje...npr. Aziza Šačirbegović je jednu moju tetku u Mostaru napala jer nisu htjeli da obilaze njemačke ranjenike u bolnici...danas ta arijevka ima ulicu u Sarajevu
- fantom slobode
#3142 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Dragi moj ja govorim ono sto znam, a ne bubam kao Dodo i ini ovdje po forumu.
-
Harry Tuttle
#3143 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
prvo napise ovo

pa jedan post nakon toga ovoJunuz Malovčić wrote:baš seljački ...kiky wrote:
kakvu poslukuJunuz Malovčić wrote:ovaj javni gay love Zlatka i Fahra je dotle izbio iz cipela nas ljevičare da je došlo dotle da Skijaš glorificira Aliju
- Nacionalniid_BOSANCI
#3144 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Sadik Ahmetovic je iz Podgaj-a kod Srebrenice i ako se dobro sjecam da je ne tako davno brujalo po medijima u vezi njega da su on i kompanija imali grupne sexualne orgije sa mladom Romkinjom iz SrebreniceJunuz Malovčić wrote:baš seljački ...kiky wrote:
Sadik Ahmetovic: http://database.cin.ba/baza/biography.php?id=60
http://www.glassrpske.com/novosti/vijes ... 36747.html
http://www.vecernji.ba/vijesti/za-sitni ... nak-112425
Last edited by Nacionalniid_BOSANCI on 08/11/2012 22:49, edited 1 time in total.
- fantom slobode
#3145 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Tvoja tetkicu je napala Aziza, a ne Aljo, a to sto ti bubas ko maksim po diviziji, zbog svoje frustracije prema Alji, to je tvoj problem. Aljo bi bio mrtav da je primirisao MM, MM je mogao da vidja samo u prolazu, jer je zivio u Sarajevu. Ovo ti kazem iz direktnih izvora, MM su bili obicne budale, tako su ih okarakterisala raja tadasnjeg Sarajeva, narocito MM koji su stajali iza svojih stajalista nakon 1945. Moj rod, vrlo bliski je poznavao Alju kao dijete i dok je odrastao, zna tacno kakav je bio Aljo i sta je radio. Vjeruj mi Aljo je bio za na ranu priviti, moglo bi se cak reci blago receno izvan desavanja Carsije, vrlo miran i neprimjetan. Bas steta za tebe i slicne koji sire podatke koji veze sa zivotom nemaju, ko bi rekao da i nakon toliko godina se zna istina, bez trunke propagande. De nastavi da vidim gdje ces sad, ima li jos kakvih novinaJoseMujica wrote:Student, možda je na ovo Neonko mislio? ali šta on zna ko je Ivo Lola i sedam sekretara kad je on učio o 12 imamaZa vrijeme Drugog svjetskog rata bavi se humanitarnim radom. Rasciscava rusevine sarajevskih dzamija i skriva Muslimane od cetnika. Kratko je vrijeme bio clan SKOJ-a, nakon cega se uclanjuje u Mlade Muslimane. Dana 1. marta 1946. godine, za vrijeme odsluzenja vojnog roka, po njega dolaze pripadnici KNOJ-a. Zbog panislamske aktivnosti i pripadnosti organizaciji Mladi Muslimani, osudjen je na tri godine zatvora. Za vrijeme robije radi na izgradnji zgrade Centralnog komiteta SK BiH (Saveza komunista Bosne i Hercegovine).
ps
fantom... de malo u skokovima sa svojom mitološkom agresivnošću...ako znaš činjenice napiši ih...Alija je bio u MM tokom WWII, sad čime su se MM bavili zavisi kako ko i kako gdje...npr. Aziza Šačirbegović je jednu moju tetku u Mostaru napala jer nisu htjeli da obilaze njemačke ranjenike u bolnici...danas ta arijevka ima ulicu u Sarajevu
-
bjelave
#3146 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Sve je suplja osim Zlajine fotelje i zajednickih napora prethodnog i Dodika da se stave pod kontorlu pravosudje, izborni proces kako se ti glasovi 2014 ne bi morali bas sad nesto pedantno prebrojavati 2014. I jos da se zavrne love od Elektroprenosa. A ako bude kavih problema na uicama onda ce upasti u Centralnu banku i nastampati markica kako bi dugo i rahat mogli vladat.rahmanjin wrote:Ma sad ja trebam nesto kao da se pravdam. Ma Dodik je kreten i to sam uvijek govorio, i vala ne pada mi na pamet da sad nesto tebi objasnjavam i pisem o Dodiku. Ja ovdje govorim da je smijesna prica o velikom rusenju drzave, kako je ugrozeno sve sa sporazumom i kako su to suplje price, a nisam govorio ni o relaksaciji odnosa ni o nekom napretku sa sporazumom...palermo wrote:neko ipak....canton, rahmanjin....kiky.....neko,restart, emanacija.....komentar Dodikove izjave...dokaz, relaksiranja odnosa,Dodikovog okretanja ka ekonomiji....nešto, bilošto...palermo wrote:A što ovi razumni i dogovoru skloni ne komentarišu današnju izjavu Dodika.....ili se to ne treba komentarisati
-
VjecitiStudent
#3147 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
I sta kaze rodjo, u kojoj je partizanskoj brigadi odradio 6 mjeseci?fantom slobode wrote: Tvoja tetkicu je napala Aziza, a ne Aljo, a to sto ti bubas ko maksim po diviziji, zbog svoje frustracije prema Alji, to je tvoj problem. Aljo bi bio mrtav da je primirisao MM, MM je mogao da vidja samo u prolazu, jer je zivio u Sarajevu. Ovo ti kazem iz direktnih izvora, MM su bili obicne budale, tako su ih okarakterisala raja tadasnjeg Sarajeva, narocito MM koji su stajali iza svojih stajalista nakon 1945. Moj rod, vrlo bliski je poznavao Alju kao dijete i dok je odrastao, zna tacno kakav je bio Aljo i sta je radio. Vjeruj mi Aljo je bio za na ranu priviti, moglo bi se cak reci blago receno izvan desavanja Carsije, vrlo miran i neprimjetan. Bas steta za tebe i slicne koji sire podatke koji veze sa zivotom nemaju, ko bi rekao da i nakon toliko godina se zna istina, bez trunke propagande. De nastavi da vidim gdje ces sad, ima li jos kakvih novina
-
rahmanjin
#3148 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ma sad je situacija super, med i mlijeko doduse nismo jos dosli do zlatnih kasika ali samo sto nismo.bjelave wrote:Sve je suplja osim Zlajine fotelje i zajednickih napora prethodnog i Dodika da se stave pod kontorlu pravosudje, izborni proces kako se ti glasovi 2014 ne bi morali bas sad nesto pedantno prebrojavati 2014. I jos da se zavrne love od Elektroprenosa. A ako bude kavih problema na uicama onda ce upasti u Centralnu banku i nastampati markica kako bi dugo i rahat mogli vladat.rahmanjin wrote:Ma sad ja trebam nesto kao da se pravdam. Ma Dodik je kreten i to sam uvijek govorio, i vala ne pada mi na pamet da sad nesto tebi objasnjavam i pisem o Dodiku. Ja ovdje govorim da je smijesna prica o velikom rusenju drzave, kako je ugrozeno sve sa sporazumom i kako su to suplje price, a nisam govorio ni o relaksaciji odnosa ni o nekom napretku sa sporazumom...palermo wrote: neko ipak....canton, rahmanjin....kiky.....neko,restart, emanacija.....komentar Dodikove izjave...dokaz, relaksiranja odnosa,Dodikovog okretanja ka ekonomiji....nešto, bilošto...
- Skijaš
#3149 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
The entity voting system in the House of Representatives and the excessively broad scope of the “vital national interests” clause, together with the related veto mechanism in the House of Peoples, must be reformed for Bosnia and Herzegovina to become a genuine civic state for all those living in it.rahmanjin wrote:Jesi li ti protiv entitewtskog glasanja i zasto?Skijaš wrote:Jao argumentaCanton wrote:Entitetsko glasanje treba ostati. Danas nam je to mozda problem, sutra moze biti od koristi.
http://www.assembly.coe.int/Mainf.asp?l ... ES1626.htm
"The misuse of provisions such the "entity voting" and complex rules on quorums prevents swift decision- making and, therefore, hinders reform and the country's capacity to make rapid progress towards the EU. Among other things, the problem of blockages due to the entity voting rules needs to be addressed, and a stricter definition of the vital national clause in the Constitution is necessary. .... The work of the various Parliamentary committees has been affected by inter-ethnic divergences. Entity voting has often prevented swift adoption of legislation. Overall, the work of the Parliamentary Assembly of Bosnia and Herzegovina continued to be adversely affected by the unstable political climate and insufficient administrative resources."
COMMUNICATION FROM THE COMMISSION TO THE EUROPEAN PARLIAMENT AND THE COUNCIL Enlargement Strategy and Main Challenges 2009-2010.
The Assembly considers, in particular, that the restrictive quorum rules, the excessive use of entity voting (a double qualified majority used for all decision-making in parliament) and the vague definition of the so-called “vital national interest” – instead of preventing outvoting by any of the ethnic groups through dialogue and search for compromise – have been systematically abused and now hamper all decision-making processes;
http://www.assembly.coe.int/Mainf.asp?l ... ES1855.htm
- fantom slobode
#3150 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Rodjo nije rodjo, nego je bliski rod, da si ti meni ziv i zdrav. Gdje ti to procita kod mene da je odradio 6 mjeseci u nekoj partizanskoj brigadi? Usput u partizanskoj brigadi su odradili mnogi golobradi nedorasli momcici, koji su slani da kao ganjaju iskusne zlocince po sumama i gorama, pa se mnogi ne vratise nakon te prekrasne mobilizacije, onako bez obuke, pa ko prezivi.VjecitiStudent wrote:I sta kaze rodjo, u kojoj je partizanskoj brigadi odradio 6 mjeseci?fantom slobode wrote: Tvoja tetkicu je napala Aziza, a ne Aljo, a to sto ti bubas ko maksim po diviziji, zbog svoje frustracije prema Alji, to je tvoj problem. Aljo bi bio mrtav da je primirisao MM, MM je mogao da vidja samo u prolazu, jer je zivio u Sarajevu. Ovo ti kazem iz direktnih izvora, MM su bili obicne budale, tako su ih okarakterisala raja tadasnjeg Sarajeva, narocito MM koji su stajali iza svojih stajalista nakon 1945. Moj rod, vrlo bliski je poznavao Alju kao dijete i dok je odrastao, zna tacno kakav je bio Aljo i sta je radio. Vjeruj mi Aljo je bio za na ranu priviti, moglo bi se cak reci blago receno izvan desavanja Carsije, vrlo miran i neprimjetan. Bas steta za tebe i slicne koji sire podatke koji veze sa zivotom nemaju, ko bi rekao da i nakon toliko godina se zna istina, bez trunke propagande. De nastavi da vidim gdje ces sad, ima li jos kakvih novina