LAGUMDZIJA ODLAZI

addem

#1 LAGUMDZIJA ODLAZI

Post by addem »

Vrijeme je da ovaj covjek ode i napokon spasi socijaldemokratiju u ovoj zemlji. Covjek je obrazovan, poznaje jezike, profesor je na fakultetu, ali je jako daleko od iskrenog demokrate. Poslije proslih izbora kada je SDP dozivio katastrofalan poraz nije dao ostavku. Onda su nastupile podjele, borbe za vlast u SDP-u i Lagumdzija je ostao. Ogromna je bila i medijska kampanja protiv njega, svi su se slozili da bi trebao otici, on je ostao.
Ovi izbori nisu pobjeda, ko god kaze laze. SDA je u Sarajevskom kantonu uzela 6 opcina SDP samo 3. Gradnonacelnik ce biti iz SDA. SDA nije izgubila glasace vec je dobila jos vise vlasti nego sto je imala. HDZ je neprikosnoven u opcinama sa hrvatskom vecinom. SNSD je pravi pobjednik ovih izbora oni su postigli znacajan uspjeh.
Socijaldemokratija u RS napreduje ( skoro pa nevjerovatno kojom brzinom ),
u Federaciji pada dijeli se, gubi se. Jos proglasava pobjedu. Sjetite se samo koliku je podrsku SDP nekad imao od naroda i koliku ima po ovim izborima. Sjecate li se da je SDP imao vise glasova na parlamentarnim izborima od SDA il ste zaboravili? Ovaj rezultat na posljednjim izborima je smijesan, i porazan.
Gospodine Lagumdzija nemam nista protiv vas, ali ako vec kazete da ste demokrata, i ako ste imalo moralan covjek koji zakljucuje zdravim razumom DAJTE OSTAVKU jer SDP nije vase vlasnistvo, imali ste priliku da ga vodite ( minimum 10 godina ) i dajte sada priliku nekom drugom. Ima sigurno jos pametnih, mladih ljudi koji mogu voditi SDP, niste jedini. Red bi bio da neko drugi dobije priliku.
Pozdrav!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

čovjek je legalno pobijedio na Kongresu stranke

i imao je protukandidata za razliku od nekih drugih stranaka i njihovih kongresa
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#3 Re: LAGUMDZIJA ODLAZI

Post by mIRCerka »

addem wrote:Vrijeme je da ovaj covjek ode i napokon spasi socijaldemokratiju u ovoj zemlji. Covjek je obrazovan, poznaje jezike, profesor je na fakultetu, ali je jako daleko od iskrenog demokrate. Poslije proslih izbora kada je SDP dozivio katastrofalan poraz nije dao ostavku. Onda su nastupile podjele, borbe za vlast u SDP-u i Lagumdzija je ostao. Ogromna je bila i medijska kampanja protiv njega, svi su se slozili da bi trebao otici, on je ostao.
Ovi izbori nisu pobjeda, ko god kaze laze. SDA je u Sarajevskom kantonu uzela 6 opcina SDP samo 3. Gradnonacelnik ce biti iz SDA. SDA nije izgubila glasace vec je dobila jos vise vlasti nego sto je imala. HDZ je neprikosnoven u opcinama sa hrvatskom vecinom. SNSD je pravi pobjednik ovih izbora oni su postigli znacajan uspjeh.
Socijaldemokratija u RS napreduje ( skoro pa nevjerovatno kojom brzinom ),
u Federaciji pada dijeli se, gubi se. Jos proglasava pobjedu. Sjetite se samo koliku je podrsku SDP nekad imao od naroda i koliku ima po ovim izborima. Sjecate li se da je SDP imao vise glasova na parlamentarnim izborima od SDA il ste zaboravili? Ovaj rezultat na posljednjim izborima je smijesan, i porazan.
Gospodine Lagumdzija nemam nista protiv vas, ali ako vec kazete da ste demokrata, i ako ste imalo moralan covjek koji zakljucuje zdravim razumom DAJTE OSTAVKU jer SDP nije vase vlasnistvo, imali ste priliku da ga vodite ( minimum 10 godina ) i dajte sada priliku nekom drugom. Ima sigurno jos pametnih, mladih ljudi koji mogu voditi SDP, niste jedini. Red bi bio da neko drugi dobije priliku.
Pozdrav!
Addeme, brkaš kruške i jabuke!
Ovo su općinski izbori a ne opći tako da nije toliko bitno ko se gdje dijeli i kako. a sto se zlatka tice, moram ti reci da si pogodio sustinu svega, jer je i on (Z)poprimio bolest zvanu Vlast :) Sorry Z, ali lik je u pravu.
addem

Post by addem »

izvinjavam se zbog pogreske, opci opcinski.
svitac

Post by svitac »

Zlatko jeste narcisoidan i ufuran do daske.
Dobro bi bilo da status predsjednika prepusti mlađima.
Sin Alije Behmena vrijedi za nekih cijelih 5-6 stranaka. Mlad je, veoma inteligentan, obrazovan, baš kulturan, veoma demokratičan i objektivno ko god zna Gorana Behmena ne može reči da momak ne posjeduje sve
vrhunske kvalitete za jednog političara. Nacionalizam je za njega fašizam.
Diplomirao je politilogiju. Nema nikakvih predrasuda po pitanjima religije i uvažava stav svake individue, pod uvjetom da nije extremista u bilo kom smislu.
Druga izuzetno vrijedna mlada osoba iz SDP-a je Dedić Dijana.
Mlada, kulturna, obrazovana, naravno inteligentna i suviše da ljude "cijeni"
po nacionalnoj pripadnosti.Sama je dijete iz "miješanog braka".

Oba moja draga kandidata zavrjedjuju Zlatkovu poziciju i oboje su dovoljno civilizirani da nisu nikada komentarisali na tu temu.
Oboje su mlađi od 30 godina.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

addem wrote:izvinjavam se zbog pogreske, opci opcinski.
ma necemo se svadjat' oko sitnica :-)
svitac

Post by svitac »

:) mIRCerka poznaješ sigurno ovo dvoje mladih, pametnih i poštenih ljudi ? :)
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

zlatko je prepotentni kompleksas
nekoc mi bijase profesor, pa znam o cemu pricam
uglavnom, na jednom predavanju sam bio prezentator u ime nas par i napravio sam saljivu i ilustrativnu pjesmicu na zadanu temu, koja je sumirala glavne tacke izlaganja, kao slag na kraju prezentacije...
kraj pjesmice se odnosio na kvalitet prezentacije i "istinost tvrdnje" da je "buducnost nama slatka u defteru profe zlatka"...
uvazeni profa me ruzno gledao, bez rijeci, crven (u svom elementu i ambijentu :D) i pitao kakvu sam to glupost izvalio...ja sam se, iznenadnjen njegovom uskogrudoscu, izvinio za "profa zlatko", kako sam ga oslovio i rekao da nije zlonamjerno...
a on je, valjda kontajuci da treba ispasti cool i ne dati do znanja da mu je to dotaklo ego, rekao da ne misli na to, nego na "defter", jer se kaze "tefter"...
uljudno sam mu objasnio da je to turcizam koji se kod nas koristi u oba oblika, a da je izvorna forma "defter", a ne tefter
blijeda pogleda i crvena lica je prozborio: :"a-ha, nauci ti mene nesto, bas ti hvala..."
i onda sam na kraju ja jedini bio od 60 ljudi prezentatora kojima nije ponudio osmicu bez usmenog, zato sto, iako sam prezentovao, "prezentacija mi i nije bila neka"...samo sam se nasmijao, naucio 600 strana i prosao ispit
papcic sujetni...
na celu stranke treba biti neko ko trpi suprotno misljenje i spreman na kompromise ako vode boljitku...zlaja ima diktatorski karakter i ne mislim to samo ja, poucen svojim iskustvom...svako ko ga je ijednom vidio uzivo, zna da stalno prica anegdote, a nikad se ne smije tudjim salama
s druge strane, kao sto neko iz SDU rece, zlaja jeste najveca imovina koju SDP ima...strahovito obrazovan i elokventan covjek...potencijalno ima ogromne domete, ali, svako je sebi najveci neprijatelj i on je tu bitku sa sobom izgubio...a sa njom gubi i njegova stranka
manijak1

Post by manijak1 »

Bilježim u defter :D .
na celu stranke treba biti neko ko trpi suprotno misljenje i spreman na kompromise ako vode boljitku...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

LudoALudjiJA wrote:zlatko je prepotentni kompleksas
nekoc mi bijase profesor, pa znam o cemu pricam
uglavnom, na jednom predavanju sam bio prezentator u ime nas par i napravio sam saljivu i ilustrativnu pjesmicu na zadanu temu, koja je sumirala glavne tacke izlaganja, kao slag na kraju prezentacije...
kraj pjesmice se odnosio na kvalitet prezentacije i "istinost tvrdnje" da je "buducnost nama slatka u defteru profe zlatka"...
uvazeni profa me ruzno gledao, bez rijeci, crven (u svom elementu i ambijentu :D) i pitao kakvu sam to glupost izvalio...ja sam se, iznenadnjen njegovom uskogrudoscu, izvinio za "profa zlatko", kako sam ga oslovio i rekao da nije zlonamjerno...
a on je, valjda kontajuci da treba ispasti cool i ne dati do znanja da mu je to dotaklo ego, rekao da ne misli na to, nego na "defter", jer se kaze "tefter"...
uljudno sam mu objasnio da je to turcizam koji se kod nas koristi u oba oblika, a da je izvorna forma "defter", a ne tefter
blijeda pogleda i crvena lica je prozborio: :"a-ha, nauci ti mene nesto, bas ti hvala..."
i onda sam na kraju ja jedini bio od 60 ljudi prezentatora kojima nije ponudio osmicu bez usmenog, zato sto, iako sam prezentovao, "prezentacija mi i nije bila neka"...samo sam se nasmijao, naucio 600 strana i prosao ispit
papcic sujetni...
na celu stranke treba biti neko ko trpi suprotno misljenje i spreman na kompromise ako vode boljitku...zlaja ima diktatorski karakter i ne mislim to samo ja, poucen svojim iskustvom...svako ko ga je ijednom vidio uzivo, zna da stalno prica anegdote, a nikad se ne smije tudjim salama
s druge strane, kao sto neko iz SDU rece, zlaja jeste najveca imovina koju SDP ima...strahovito obrazovan i elokventan covjek...potencijalno ima ogromne domete, ali, svako je sebi najveci neprijatelj i on je tu bitku sa sobom izgubio...a sa njom gubi i njegova stranka
jedna od stvari koja mene strasno nervira jeste situacija kad daje intervjue i kad se ponasa ko saner sa carsije "sha ba srla brla"....inace ga postujem strasno, kliker je covjek al je "malo" pretjerao....
Svitac, sto se tice to dvoje, slazem se da su posteni i fini. Znam jos dosta raje iz Foruma mladih i raja su po JUSu PSu i ostalim standardima za cistu desetku....
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

mIRCerka wrote:jedna od stvari koja mene strasno nervira jeste situacija kad daje intervjue i kad se ponasa ko saner sa carsije "sha ba srla brla"....inace ga postujem strasno, kliker je covjek al je "malo" pretjerao....
Svitac, sto se tice to dvoje, slazem se da su posteni i fini. Znam jos dosta raje iz Foruma mladih i raja su po JUSu PSu i ostalim standardima za cistu desetku....
ma nije to frka, ima on stila, samo je frka sto ne trpi tudje misljenje i misli da je centar svijeta...MC je trebao njega na billboarde za svoju promotivnu kampanju :D...ne bi nista morao glumiti...prirodna neprirodnost :D...zato mu i jeste doslo do raskola u stranci...
a sto se tice istreniranosti pokreta obrvama i izvjezbanosti pogleda "znacajno i dubokoumno te gledam", tu je nadmasio i ognjena blagojevica :D
Jasho

Post by Jasho »

Goran Behmen jeste pametan i obrazovan, samo si pogrešno napisao njegovo obrazovanje Svitac. On je Diplomirani Pravnik i na postiplomskom je na Filozofiji gdje je odabrao istoriju sredenjeg vijeka.
svitac

Post by svitac »

Znam ih skoro sve.Zlatka isto lično.Prema meni je korektan i veoma ljubazan. Tako da nije fer da lažem na čovjeka bilo što. Kažem da niko nije svetac.
Kod SDP-a mi se svidjelo to što nisu posustali poslije odlazka Tokića i dr.
Nisu mijenjali stranke ni političku koncepciju. Ostali su dosljedni.
Možda znam i tebe ali Dijanu lično nisam upoznala nego posredno i telefonom.
Dobar je SDP i pored ovih nacionalističkih okupatora izvojevali bitku bez borbe.
Najveći doprinos je borba protiv kriminala koju baš Zlatko zagovara.
SDA-ovci su doooobro uprpali da Zlatko ne napravi reviziju imovine od rata na ovamo.
Kažu da Zlatko ima bogatstva.Jeste ima udoban stan u Centru ali valjda je barem toliko zaslužio.
SDA-ovci nabrajaju Titovu imovinu koju jeste imao ali i narod je imao,
meni najdraže GOLO OTOČJE
Fair Life

#14 Re: LAGUMDZIJA ODLAZI

Post by Fair Life »

addem wrote:...Sjecate li se da je SDP imao vise glasova na parlamentarnim izborima od SDA il ste zaboravili? Ovaj rezultat na posljednjim izborima je smijesan, i porazan.
SDP je uskracen za lobiranje hodza i popova. Inace...
Prenj

#15 Re: LAGUMDZIJA ODLAZI

Post by Prenj »

Fair Life wrote:
addem wrote:...Sjecate li se da je SDP imao vise glasova na parlamentarnim izborima od SDA il ste zaboravili? Ovaj rezultat na posljednjim izborima je smijesan, i porazan.
SDP je uskracen za lobiranje hodza i popova. Inace...
SDP mora da radi u okruzenju kakvo jeste, i da pokusa ljude pridobiti drugim sredstvima, kada vec hodze i popovi nisu na njihovoj strani (a rijetko gdje jesu, 'crkva' je skoro svugdje na strani desnice).

Znam dosta ljudi koji ne zele da glasaju za SDP samo zbog Lagumdzije.
On bi zbilja trebao, ako nista drugo, traziti glasanje o povjerenju, pa ako opet ostane predsjednik, boze moj, sami pali, sami se udarili.

Tuzno je sto o radnicima koji obicno i jesu glavna snaga ljevice, skoro vise niko i ne prica, a kod nas je upravo sad vrijeme najgoreg moguceg kapitalizma u kojem radnici uopste nemaju prava.
Nego se svi bave visokom politikom.
Tuzno za BiH.
Fair Life

Post by Fair Life »

Nema ni radnika Prenj.
Da bi ih bilo trebalo bi da se radi, a ne radi se. Niti se ima sta, niti gdje raditi. Gradjeni su vjerski objekti umjesto proizvodnih kapaciteta. Jedni zive od politike, drugi od religije... I jedni i drugi jos i od korupcije, a oni koji ih podmazuju od sadake izvana. Padne i pokoja donacija, ali ko je blizi djevojci ona je njegova. Proizvodnja vjernika umjesto proizvodnje... Uvijek je bliza potkosulja od kosulje. Znali su oni da fabrike ne glasaju za njih.

Kupujmo domace Prenj.
Last edited by Fair Life on 04/10/2004 13:58, edited 1 time in total.
LudoALudjiJA

#17 Re: LAGUMDZIJA ODLAZI

Post by LudoALudjiJA »

Prenj wrote: Znam dosta ljudi koji ne zele da glasaju za SDP samo zbog Lagumdzije.
On bi zbilja trebao, ako nista drugo, traziti glasanje o povjerenju, pa ako opet ostane predsjednik, boze moj, sami pali, sami se udarili.
da, zlaja je previse sebican da bi poziciju vodje prepustio ljudima iz stranke sa evidentnim zaslugama i omiljenim u sirokim masama...npr. bogic bogicevic koga jedino SDS i bratija ne vole...covjek koji je svojim glasom u predsjednistvu SFRJ odlucio priznanje i slovenije i hrvatske i bosne i spasio nas toga da nas sve cetnicki orijentisana JNA legalno pregazi...tih, skroman, iskusan, pametan...bilo je tajno glasanje u staljinistickom fazonu gdje je lagumdzija odnio uvjerljivu pobjedu...tako da se SDP vec sam i spotakao i udario...nigdje, a posebno kod nas u bosni, ljudi koji za licnu ambiciju zrtvuju ideal, nemaju prodju...i zato se slazem da je zlaja odnio dosta glasova od SDP-a na druge strane
Prenj

Post by Prenj »

FairLife
Sve je tacno sto kazes. Ipak, 'radnik' ne mora raditi u zeljezari da bio bio radnik. 'Radnik' je svako ko radi za platu i kojeg poslodavac moze bez razloga da otpusti svakog trenutka.
Na njih i njihova prava u Bosni ni jedna stranka vise ne misli. Sindikat ne postoji ili je dobro podmazan od strane vladajucih i njihovih interesa (sjetimo se kako je samo Avaz pripazio Hrleta i Bibera).
Nevolja je sa SDP-om (pored toga sto im je Lagumdzija, kojeg neSDP-ovci bas i ne vole, predsjednik), kao glavne stranke ljevice, sto je potpuno zanemario borbu za te "niske", osnovne interese ljudi.
Fair Life

Post by Fair Life »

BOGIC BOGICEVIC !!

Pogodak u "sridu" LudoALudjiJA. Ne bi bolje uradio na alkarski alaj-caus. Da li bi se on prihvatio "jalovog posla".

I Ivica Osim bi nam dobro dosao izvan politike, "ali covjek nece".
Fair Life

Post by Fair Life »

Prenj wrote:...Nevolja je sa SDP-om (pored toga sto im je Lagumdzija, kojeg neSDP-ovci bas i ne vole, predsjednik), kao glavne stranke ljevice, sto je potpuno zanemario borbu za te "niske", osnovne interese ljudi.
On je nesto poput nuznog zla. Sam ne odlazi, a drugi nemaju snage da mu pokazu prstom u pravcu vrata.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Fair Life wrote:BOGIC BOGICEVIC !!

Pogodak u "sridu" LudoALudjiJA. Ne bi bolje uradio na alkarski alaj-caus. Da li bi se on prihvatio "jalovog posla".

I Ivica Osim bi nam dobro dosao izvan politike, "ali covjek nece".
pa htio je, ali je zlaja dobio vise glasova na saboru stranke...cini mi se da je sad bogic ambasador u nekoj dalekoj zemlji
"isti san se dvaput ne sanja" iliti ono o ljubavi groma i koprive
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Fair Life wrote:
Prenj wrote:...Nevolja je sa SDP-om (pored toga sto im je Lagumdzija, kojeg neSDP-ovci bas i ne vole, predsjednik), kao glavne stranke ljevice, sto je potpuno zanemario borbu za te "niske", osnovne interese ljudi.
On je nesto poput nuznog zla. Sam ne odlazi, a drugi nemaju snage da mu pokazu prstom u pravcu vrata.
vec rekoh da je on ujedno najveca imovina i najveci noz u ledjima samom SDP-u...
ko ona ciganska poslovica: kad bismo imali brasna koliko nemamo masla, dobar bi kacamak napravili
ko da ga zamijeni? bogicu nije dao...tokic, durakovic, lazovic...otisli, otjerao ih...SDP ima toliko puno ljudi koji su olicenje nekreativnosti i pojma "komunjara" u najpogrdnijem smislu te rijeci...npr. karlo filipovic, 1995, zadnje godine rata sam za jednog americkog freelancera pravio intervju sa njim...on jos zivi u 1945-oj i nema osjecaj da je tito umro, a jugoslavija se raspala...njegovom umu je i te ratne 1995 bio blizi drugti svjetski rat, nego onaj koji je upravo tada oko njega bjesnio...tad je bio sekretar stranke, ne znam sta je sad, ali je jedan od vodecih ljudi u stranci...i puno je takvih dinosaurusa...Boga mi se taj amer nakon intervjua sprdao kako karlo izgleda kao da je izasao iz nekog starog hladnoratovskog filma...stereotipna uloga...sta mislite zasto je u novom gradu SDA dobila vise vijecnika, a damir hadzic poziciju nacelnika opstine?
Last edited by LudoALudjiJA on 04/10/2004 14:18, edited 1 time in total.
svitac

Post by svitac »

Goran Behmen jeste pametan i obrazovan, samo si pogrešno napisao njegovo obrazovanje Svitac. On je Diplomirani Pravnik i na postiplomskom je na Filozofiji gdje je odabrao istoriju sredenjeg vijeka
God.2001. je bio koliko se sječam na Političkim naukama. Nebitno. Znam ga kao mladjeg osnovca. Znam da ne znam boljega od njega po pitanju
morala, kulture i sve naj, naj cijela porodica i familija. Uzor. Otac mu se opirao "čuvarkućici" koja ga sljedovala po službenoj dužnosti. Nisu ufurani ni pokvareni ni lažovi ni lopovi i niko im nije ravan.

Željela bih takve mlade i poštene u politici. To je sve.

POZDRAV
Fair Life

Post by Fair Life »

Jazuk za Bogicevica LudoALudjiJA. Covjek od "naramka", profiliran politicar profesionalac. Jos i posten, sto je danas rijetkost na nasim prostorima. Ostase dundjeri amateri.

Pozdrav, odoh u krpe.
Prenj

Post by Prenj »

LudoALudjiJA wrote:...sta mislite zasto je u novom gradu SDA dobila vise vijecnika, a damir hadzic poziciju nacelnika opstine?
Vjerovatno je prilikom glasanja puno lakse glasati za SDA kao 'patriotsku' stranku, nego za konkretan lopovski lik iz SDA, kada se pojavi na listama.
Post Reply