Eshek wrote:Ma jebe mi se više...mislio sam da u SDP-u ima barem omladine koja je otvorena i ima barem trunku morala.
Opaaaaa... poceli smo "argumentovano"
A koji su to iz SDP-a da im se i ja nalajem...
Eshek wrote:Ja veoma dobro živim u ovoj zemlji, ali samo zato što mi većina posla nema veze s Bosnom, hvala Bogu. Poslije ove diskusije mi je stvarno svejedno kud i kako ide...što da se lomim, a nije mi toliko loše, kada to neće oni kojima je puno gore nego meni.
I ja dobro zivim ovdje, sav pos'o mi ima veze s Bosnom, ali sam sretan sto ne ovisim o politickim gibanjima. Politicka stvarnost me zulja cisto dusevno, a ne materijalno. I zato nemam nikakve potrebe da se iz bilo kakvog interesa priklanjam bilo kome...
Eshek wrote:U političkoj historiji je sve i jedna unutarstranačka čistka bila rentabilna, u najgorem slučaju dugoročno.
Zasto bi "unutarstranacka cistka" morala obavezno biti nesto negativno? Odjebes ljude s kojima ne mozes stici da zdravo postavljenih ciljeva i to je to...
Imao sam priliku voditi (nepoliticku) organizaciju u kojoj mi je tip iz cista mira zabio noz u ledja. Od pocetka je pokazivao neke bolesne ideje, a ja sve govorio sam sebi da ga treba pustiti. I na kraju dodjes u situaciju da ti se budala natovari na kosti, a ti ljudima trebas objasnjavati da je mlijeko stvarno bijelo...
Eshek wrote:Čudi me da misliš ubijediti nekoga u nešto, a u suštini izjavljuješ da moral i politika nemaju veze.
Ne kazem to ja. O tome imas nadugo i nasiroko u politickoj teoriji. Kreni laganice od Platonove "Drzave", pa preko Makijavelija, sve do francuskih Enciklopedista...
Ima materijala kol'ko ho's...
Naravno da necu podrzati nekoga ko pokaze tendencije ka nemoralnim metodama, ali trebas znati da ne dozivljavaju svi ljudi norme morala i nemorala na isti nacin.
Emocije uvijek covjeku smetaju da bude nepristrasan...
I zato se u politici potencira da se razdvoje emocije od razuma, moral od politike, a religija od drzave...
Eshek wrote:Anketa govori za sebe. Nema se tu šta potencirati.
Nemas pojma koliko debele knjige su napisane o tome kako se pravi (objektivna) anketa. Tvoja anketa sama ne potencira nista. Ali sugeriranje odgovora (preko ponavljajucih postova i slika) itekako...