Kutiljerov plan

Post Reply
Opanak u tranziciji

Post by Opanak u tranziciji »

margareta wrote:
Arrival wrote:
Opanak u tranziciji wrote:
ja govorimu ime mog srpskog naroda ciju volju niste postovali 92 god....
Hajd` ti prijatelju opet nick promjeni pa nam sta otpjevaj
Image

:D
Ni s' opancima te u tranziciji niko ne sustize u nikovima samo ti preostaje da jos promijenisImage

Qeer :mrgreen:

Mozak na zalost ne mogu mjenjat,
Opanak u tranziciji

Toozla wrote:
Opanak u tranziciji wrote:ja govorimu ime mog srpskog naroda ciju volju niste postovali 92 god

i izgalsalis te suverenost koja na sje kostala rata
a da pri tom niste pitali nas srbe sta o tome mislimo

ili mozda jeste?

pravo na samoopredjeljenje mi je garantovao ustav jugoslavije

koju je uzgred da kazem moja narod Srpski stvorio

1918!

nemoj valjat' gluposti....po ustavu SFRJ pravo na samoopredjeljenje su imale republike, a ne narodi kako to ti tvrdis...
Pa sta ako su imale republike ..

to ne znaci da mi srbi nismo imali pravo da odlucujemo o svojoj sudbini

Pa biH ne cine samo bosnjaci , vec i hrvati i srbi..

I bilo kakva odluka kojoj se protivi jedan od tri naroda nije legitimna!
Arrival

Post by Arrival »

Ama drug, jel ova savrova tvoja ili je kakav rod saravi?

Image

Cudne neke slike bre :-)
Opanak u tranziciji

Daj sliku nekog mudzahedina... :-)

Informativna blokada, s jedne strane, te ogromna proizvodnja lazi, s druge strane, uz sve druge oblike najbezobzirnijeg pritiska, omogucile su zastitnicima jugoslovenskih secesionista da instrumentalizuju Ujedinjene nacije i da ih pretvore u instrument postizavanja njihovih imperijalnih politickih ciljeva. Danas smo svjedoci kako jedna brutalna politika pretvara UN u sredstvo prisile i nasilja pod cijim okriljem se vrsi pravo lincovanje "neposlusnih" od strane velikih i mocnih. Sve rezolucije UN protiv srpskog naroda donesene su na osnovu laznih i iskonstruisanih optuzbi. Najdrasticniji primjer za to su sankcije, koje, kako po svojoj namjeni i nacinu sprovodjenja tako i po svojim posljedicama, imaju genocidni karakter.

Najprije je izvrsen nevidjen pritisak da se, u ime pruzanja dobrih usluga, internacionalizuje jugoslovensko pitanje, da bi, zatim, cim se na to pristalo, svi principi medjunarodnog prava bili pogazeni: neposredno su podsticane i pomagane sve secesionisticke snage i vrsen nevidjen pritisak uz stalnu prijetnju vojnom silom na narode koji su zeljeli da ostanu u Jugoslaviji; medjunarodno priznate granice su proglasene nevazecim, a priznate su republicke granice koje nikad nisu postojale kao drzavne; iznudjeno je priznanje tri jugoslovenske republike, iako, po medjunarodnom pravu, za to nije bio ispunjen nijedan uslov. Cilj tog priznanja je bio da se unaprijed legalizuju posljedice ovog kriminalnog

cina i prikriju njegove prave namjere.- Svim narodima bivse Jugoslavije je priznato pravo na SAMOOPREDJELJENJE OSIM SRPSKOM koji je najbrojniji i ima najduzu drzavnu tradiciju.!!! Kompaktni prostor Srpskih
Krajina, koji je i po velicini i po broju stanovnika veci od vecine nacionalnih drzava koje su priznate, nasilno je razbijen i podijeljen izmedju muslimanske i hrvatske drzave koje nikad nisu postojale u tim granicama. Pravo na secesiju se uzdize iznad prava naroda da zive u postojecoj drzavi. Sve su to apsurdnosti - a one nisu jedine - koje zastitnici jugoslovenskih secesionista zele da prikazu kao jedino ispravne u slucaju Jugoslavije.
pitt

Post by pitt »

Jel ovo Isak Asimov pisao? :D:D:D
Opanak u tranziciji

pitt wrote:Jel ovo Isak Asimov pisao? :D:D:D
Ko god da je pisao u pravu je!
vidi_vidi_vidi

Post by vidi_vidi_vidi »

Opanak u tranziciji wrote: Informativna blokada, s jedne strane, te ogromna proizvodnja lazi, s druge strane, uz sve druge oblike najbezobzirnijeg pritiska ...
Ko li je bio sampion u ovome? :roll: :D
pitt

Post by pitt »

Jasta je. Davno sam ti ja rekao da su se svi u svemiru protiv nebeskog naroda urotili :D
vidi_vidi_vidi

Post by vidi_vidi_vidi »

Sve zavisi iz koje se perspektive gleda na stvar.

I Gebels je za određenu stranu bio u pravu :D
vidi_vidi_vidi

Post by vidi_vidi_vidi »

pitt wrote:Jasta je. Davno sam ti ja rekao da su se svi u svemiru protiv nebeskog naroda urotili :D
Zato se "nebeski narod" odlucio boriti protiv "malih zelenih" sve dok ih ne unisti? Dok jednog naroda ne nestane? :roll: :D
Opanak u tranziciji

vidi_vidi_vidi wrote:

Ovo su cinjenice a ne gebelsove lazi!
vidi_vidi_vidi

Post by vidi_vidi_vidi »

vidi_vidi_vidi wrote:
Opanak u tranziciji wrote: Ko god da je pisao u pravu je!

Ovo su cinjenice a ne gebelsove lazi!
Pa i Risto Đogo je nudio iste cinjenice (lazi) :D
pitt

Post by pitt »

Jasta su. Opcepriznate cinjenice :D:D
Harizmatican1

Post by Harizmatican1 »

pitt wrote:Jasta su. Opcepriznate cinjenice :D:D
Pa neki od vas ih ne priznaju...

na zalost...
Hindi de Gundi

#90 Da li ce biti?

Post by Hindi de Gundi »

Da li bi za sve nas u BiH bilo bolje da se ovaj plan ipak prihvatio, ?

da li bi se tako izbjegao rat u BiH?
Pitanje je da li ce se izbjeci novi "irski". Kad eden zajednica salje neiskusne "promatrace".

13 godina bio vojnik - komados, sikovanja kao sprecavanja.
2 godine u mip-u, pa istjeran.
2 godine bez posla, pa 13 godina sa pijanim omladincima
selo od 15.000 stanovnika ga biralo sa 3000 glasova za opcinskog odbornika. potom tumarao po bih od jedne do druge stranke, a rat postajao sve svirepiji. onda ga poslali u penziju. za sve te godine osim kao cuvar u mip nije ni naucio ni mogao nauciti - nista ni o pravu ni o drzavi. ako sada ne plane
pitt

Post by pitt »

Pa ja neznam da ih iko sem Sky People (cak ni oni svi) ne priznaje. Mora da je do 99.99999% svjetske populacije...nikako do vas. :D
ChoNumb

Post by ChoNumb »

Opanak u tranziciji wrote: ... Sve rezolucije UN protiv srpskog naroda donesene su na osnovu laznih i iskonstruisanih optuzbi. Najdrasticniji primjer za to su sankcije, koje, kako po svojoj namjeni i nacinu sprovodjenja tako i po svojim posljedicama, imaju genocidni karakter...
Jedini genocid u Evropi od WW2 su izvrsili srbi.
e, ovo ti je cinjenica, a to sto ti pricas je masta.

i btw, pun mi je kurac nacionalista! svih! :x
(sad sam zavrsio citanje bosanske sedmicne stampe i popusio sam pola kutije cigara!) :x
margareta

Post by margareta »

Arrival wrote:Ama drug, jel ova savrova tvoja ili je kakav rod saravi?

Image

Cudne neke slike bre :-)
Ne kakaj "arival"!A sta su sada islamisti? Nisu li i sami pored toga sto su i prije rodjenja topovsko i meso za fashiranje i sami postali nebeski narod? Zar ne lete u nebo svakodnevno zahvaljujuci vasem iracionalnom fanatizmu?

MQeer :mrgreen:
vidi_vidi_vidi

Post by vidi_vidi_vidi »

margareta wrote: Ne kakaj "arival"!A sta su sada islamisti? Nisu li i sami pored toga sto su i prije rodjenja topovsko i meso za fashiranje i sami postali nebeski narod? Zar ne lete u nebo svakodnevno zahvaljujuci vasem iracionalnom fanatizmu?
Gdje su danas odletili?

margareta wrote: ps. F.L. Stekla sam utisak da TRAZIS greske u Katolicizmu :(

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 86&start=0
Principijelna si ti pravo Margareta. :(
Sve same postenjacine ovdje na forumu, ali samo ako se treba izivljavati na islamu
Harizmatican1

Post by Harizmatican1 »

vidi_vidi_vidi wrote:
Opanak u tranziciji wrote: Informativna blokada, s jedne strane, te ogromna proizvodnja lazi, s druge strane, uz sve druge oblike najbezobzirnijeg pritiska ...
Milsim da bi gospodin SilAjdzic mogao ponijeti tu 'laskavu' titulu

jer je slagao citavu evropu o 60000 silovanih Bosnjakinja¨!
margareta

Post by margareta »

Poubijajte se sto se mene tice. Samo izvolite ili opet cekate da vam to "drugi" srede kako bi imali koga kriviti.
Ateista sam. Kada vidim kako se retoricki uspjesno manipulira narodima
koristeci se religijama i koja 'korist' od svega - ko pije a ko placa - onda
mi iskreno bude zao svih obicnih ljudi koji vjeruju isto ljudima koji se prema narodu odnose kao boziji posrednici.
To sto sam 'spocitala' F.L., on je ocito shvatio kako treba u svom stilu - ispravno - kao mali 'trn' na koji se s' pravom nije odazvao. Kritican je jednako prema svakoj religijski fanaticnoj individui. Zalim ali tvoj argument ne vrijedi. Na kraju cudi me da me bas i ti "vidi_vidi_vidi_" od svog copora svrstavas u protivnika bilo koje religije.Jedino protiv cega jesam i to zestoki protivnik je politicka manipulacija religijama.

vidi_vidi_vidi

Post by vidi_vidi_vidi »

Harizmatican1 wrote:
vidi_vidi_vidi wrote:
Milsim da bi gospodin SilAjdzic mogao ponijeti tu 'laskavu' titulu

jer je slagao citavu evropu o 60000 silovanih Bosnjakinja¨!
Narodu koji je na lazima zasnivao svoju cijelu koncepciju, dzaba je govoriti o zlocinima koje su pocinili.
vidi_vidi_vidi

Post by vidi_vidi_vidi »

margareta wrote: Na kraju cudi me da me bas i ti "vidi_vidi_vidi_" od svog copora svrstavas u protivnika bilo koje religije.Jedino protiv cega jesam i to zestoki protivnik je politicka manipulacija religijama.

Margareta, kao sto je Jakob Finci rekao u CD-u dok je vodio raspravu sa Fatmirom Alispahicem, "ja mozda nisam knjizevnik, ali
sam dovoljno pismen da vidim sta pises".
margareta

Post by margareta »

vidi_vidi_vidi wrote:
margareta wrote: Na kraju cudi me da me bas i ti "vidi_vidi_vidi_" od svog copora svrstavas u protivnika bilo koje religije.Jedino protiv cega jesam i to zestoki protivnik je politicka manipulacija religijama.

Margareta, kao sto je Jakob Finci rekao u CD-u dok je vodio raspravu sa Fatmirom Alispahicem, "ja mozda nisam knjizevnik, ali
Oou ! "vidi_vidi_vidi" i sta si htio reci? Da ti pomognem malo? Pisem svasta kao i ti i Finci i Fatmir i svako sta zelim.Kontradikcijama moram dozirati izvjesne komentare koje inteligentni mogu interpretirati tacno.
Tek za tvoju informaciju o Fatmiru znam samo sa Foruma a CD sam 3 x gledala. "Valter" nikada nisam citala. Nisam kompetentna suditi o bilo kome i upustati se u rasprave o za mene anonimusima i tek na temelju - rekla - kazala donositi bilo kakve zakljucke. Ne bih zeljela da me shvatis preozbiljno kroz moje komentare jer ja sam na forumu sto i svako drugi -individua za sebe. Dakle i ako nisam u pravu imam pravo ne biti u pravu.
Pokusavam u 99% komentara barem nikoga da ne povrijedim. ne volim osjecaj da me bilo ko uhodi ni u forumu niti u zivotu. Nadam se da si shvatio.
Pozdrav

vidi_vidi_vidi

Post by vidi_vidi_vidi »

margareta wrote:
vidi_vidi_vidi wrote:

Oou ! "vidi_vidi_vidi" i sta si htio reci? Da ti pomognem malo? Pisem svasta kao i ti i Finci i Fatmir i svako sta zelim.Kontradikcijama moram dozirati izvjesne komentare koje inteligentni mogu interpretirati tacno.
Tek za tvoju informaciju o Fatmiru znam samo sa Foruma a CD sam 3 x gledala. "Valter" nikada nisam citala. Nisam kompetentna suditi o bilo kome i upustati se u rasprave o za mene anonimusima i tek na temelju - rekla - kazala donositi bilo kakve zakljucke. Ne bih zeljela da me shvatis preozbiljno kroz moje komentare jer ja sam na forumu sto i svako drugi -individua za sebe. Dakle i ako nisam u pravu imam pravo ne biti u pravu.
Pokusavam u 99% komentara barem nikoga da ne povrijedim. ne volim osjecaj da me bilo ko uhodi ni u forumu niti u zivotu. Nadam se da si shvatio.
Pozdrav

Ne moras poznavati niti Fatmira niti Fincija da bi razumjela sta sam ti napisao, kao sto ne moras poznavati ni Aristotela npr da bi shvatila o cemu pise.

Uopste nemam dojam da se trudis da ne vrijedjas svojim komentarima. Doimas se kao osoba koja je svjesna onoga sto pise a ne kao da su to recenice koje su sasvim slucajno zalutale u tvoj post.

P.S. ne uhodim te ako procitam sta napises, i pokusaj se osloboditi te paranoje da te neko uhodi, postajes smijesna sa tim
Post Reply