Kutiljerov plan

Post Reply
Gojeni H

#526 Re: Kutiljerov plan

Post by Gojeni H »

muha_sa wrote:
sinuhe wrote: Ali Alija je prvobitno potpisao nekoliko dana nakon referenduma što je čak zanimljivije od kasnijeg neprihvatanja.
Valjda ono njegovo - do podne jedno od podne drugo. To je sam priznao :D
nemoj sinuhe i ti tak ti svega :lol:
Ej, Banja Luko kakve si nekad imala raje ...
Gojeni H

#527 Re: Kutiljerov plan

Post by Gojeni H »

Chmoljo wrote:
Gojeni H wrote: :lol: :lol:

Sad sam se sjetio ko je ovaj lik.
Prosli put je trajao jedno sedmicu. Vidjecemo koliko ce ga Muhamed-aga i Chmoljo trpit' ovaj put.
ovo ti je zemljak. ;)
Nemoj pricat'?

Do sada je zagadjen zrak napadao respiratorni sistem. Haman da je poceo i mozak. A vazda nas je bilo svakakvih, doduse.
sinuhe

#528 Re: Kutiljerov plan

Post by sinuhe »

Kao što se iz svjedočenja Cutiliera može vidjeti zaraćene strane su namjerno domaćoj javnosti pogrešno tumačili taj nacrt za buduće pregovore.
Lažovi i protuhe pa je dobro iko ostao živ.
http://www.ictytranscripts.org/trials/k ... 0219IT.htm

Hvala Cutilieru i MZ što su se uopšte bavili jugoslovenskom krizom.
daddy-kool

#529 Re: Kutiljerov plan

Post by daddy-kool »

:thumbup:

Bar je neko počeo da čita.
Ima tu još dokumenata.

Ova legenda o Lisabonskom (Sarajevskom) sporazumu je za internu upotrebu u RS gdje se ljudima pokušava servirati priča o Alijinoj lažljivosti, nepopustljivosti i prevrtljivosti, te se pokušava odgovornost za početak rata, žrtve i stradanja prebaciti sa Karadžića i njegove klike. Znači toj istoj publici treba staviti do znanja da su se sadašnji rezultati rata mogli dobiti mnogo jeftinije i lakše pregovaranjem, a da vojni poduhvat sa otcjepljenjem dijela BiH nije uspio. Pravno gledano ta politička ideja je bila osuđena na propast prizanjem nezavisnosti BiH, i podjela države se mogla desiti samo i da su Bošnjaci pristali na to. Pokušali su ih (pa skoro svi redom) natjerati oružjem, ucjenama, izgladnjivanjem, protjerivanjem, ubijanjem. Koliko je to normalno i ljudski, šta je ondašnje srpsko rukovodstvo razmišljalo?
155_mm

#530 Re: Kutiljerov plan

Post by 155_mm »

sta bi SANU danas da nije kutiljerivog plana. ostalo bi na onoj kako smo svi isti bili u ratu devedesetih. a ovako imaju ocevidan dokaz da su "turci" za sve krivi.
Sanjarko

#531 Re: Kutiljerov plan

Post by Sanjarko »

Bodkin wrote:
area51 wrote:
Bodkin wrote:Eto @lbview-a da ukaze na salonce :mrgreen:
:lol: da mi je neko reko da ću 2015 saznato ko je rasturio Jugu i da su to bili Rusi :lol: reko bi mu da je lud
Ali ne lezi vraže :lol:
oplakah :lol:
ta @buckova teorija da je rusija kriva je novi forumski biser :D
Pa Rusija kao i Zapad i jesu bili umjesani u raspad Juge i u rat u BiH-a jer je Juga i BiH-a bila konkurent Rusiji i Zapadu na Bliskom Istoku u Dosta Stvari ali najvise konkurent u Namjenskoj proizvodnji.
meni serbe

#532 Re: Kutiljerov plan

Post by meni serbe »

medobrundoo wrote:
Margita81 wrote:Tadasnji vrh je u to uvjeravao narod halo. Nakon sto smo sve prezivjeli sad da se desava isto vjerovatno bi svi sve drugacije. Politicar koji je vodio cijeli jedan narod je trebao znqti bolje.
Bilo bi rata ali da li bi mogli da se onako razmasu i divljaju kao sto jesu? Sumnjam.
i nista nisam fulila prvim postom.
Imamo otprilike sve sto je plan predvidjao samo sto smo to skuplje platiili. Mnogo skupo ako mene pitate.
džaba se trudiš, vidim da si razumna osoba
ali nisi ukalkulisala činjenicu da su alijini sda-ovci jednako zadrti sada kao i tada, evo ovdje najbolje dokazuju
tačnije, sada im je još teže priznat poteze alije i glupave sda kompanije, jer bi valjalo odgovarat za 65.ooo ubijenih Bošnjaka i milion raseljenih, gdje zasigurno taj broj ni blizu ne bio bio takav da je alija matori đuturum pristao na lisabonski sporazum
Ja stvarno ne mogu da razumijem kakav je mentalni poremecaj koji hara po sumskoj....
Post Reply