http://www.sarajevo-x.com/svijet/eu/clanak/100825138 wrote: Bruxelles izražava izvjesnu zabrinutost zbog protjerivanja Roma
Protjerivanje Roma iz Francuske stvara "izvjesnu zabrinutost" Evropske komisije, izjavila je u srijedu povjerenica za pravosuđe i osnovna prava Viviane Reding.
Foto: AFP"Pratila sam s velikom pažnjom i zabrinutošću razvoj događaja u Francuskoj posljednjih dana", izjavila je Reding u saopćenju.
"S jedne strane, priznajem da je odgovornost država članica Evropske unije da osiguravaju javni red i sigurnost njenih građana na njihovom državnom teritoriju", rekla je ona.
Ali s druge strane, očekujem da sve države članice poštuju pravila koje nalaže EU o slobodnom kretanju, nediskriminaciji i zajedničkim vrijednostima EU-e, naročito poštivanje osnovnih prava, podrazumijevajući prava osoba koje pripadaju manjinama", dodala je ona.
"Jasno je da bi oni koji krše zakon trebali da se suoče s posljedicama. Jasno je i da ne bi trebalo protjerati osobe zato što one pripadaju romskoj zajednici", naglasila je ona.
Od 28. jula, kada je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy organizirao sastanak o "problemima koje predstavlja ponašanje ljudi koji su u stalnoj selidbi i Roma", do srijede je vraćen je 681 rumunski ili bugarski državljanin u svoju zemlju, od čega 132 silom, a 549 dobrovoljno.
Kurab ti pea, Sarkozy!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1 Kurab ti pea, Sarkozy!
Sve bih francuske Rome primio u BiH!
- maslina
#2 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
Pipi, hajmo malo ne srat. Jesi li kada živio sa njima u komšiluku. Ja jesam. Nije ugodno. Znam da će me sada napasti većina "liberala" (u šta se i sam ubrajam), ali budite realni. Kakva su vam vlastita iskustva? Veselo, bezbrižan narod, voli pjevati, plesati, smijati se... A ostalo?
- nellington
#3 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
Sjetio se mali Mađar u Francuskoj da protjeruje Rome... On je veći Francuz od Francuza...
Mislim, često i mene huja spopadne na njih, ali ima i to svoje granice.
Mislim, često i mene huja spopadne na njih, ali ima i to svoje granice.
- Vrteska
#4 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
Neku večer kada sam vidjela na vijestima, jeza me samo prođe... Koji fašizam...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
Ne da sam živio sa njima u komšiluku, nego smo predevarali rat u istom Izbjegličkom centru, II Gimnazija dok nas vrla direktorica i sadašnja ministrica La Kukarača nije rastjerala, a stan u kojem sam živio dala svom mužu za otvaranje klinike.maslina wrote:Pipi, hajmo malo ne srat. Jesi li kada živio sa njima u komšiluku. Ja jesam. Nije ugodno. Znam da će me sada napasti većina "liberala" (u šta se i sam ubrajam), ali budite realni. Kakva su vam vlastita iskustva? Veselo, bezbrižan narod, voli pjevati, plesati, smijati se... A ostalo?
Idemo na svečani doček Phillipa Morillona, on nam je dobro došao. Poželio sam ga u 3PM!
- Hemel
#6 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
...kada se tome doda ubistvo(masakr) u slovackoj

-
jahjah
#7 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
ja sam zivio sa njima u komsiluku...normalni ljudi...jedino sto je mozda nekom zasmetalo je sto su ponekad glasni, malo vise psuju ali i smisljaju razno razne psovke od kojih sam se nasmijao milion puta,i ne daju ne sebe za razliku od drugih bas zbog ovakvih stvari kao u francuskoj i drugih za koje svi znamo...u ulici gdje sam ja zivio bila je jedna kuca u kojoj su romi zivjeli i ta je tu kuca milion godina...sa njima nikad pravih problema tj bilo je ali i sto kao i sa drugom djecom i njihovim roditeljima zbog tuce i sl...znaci normalni ljudi...nikom ne smetaju...romska djeca uz koju sam ja odrastao su se igrala sa mnom i drugim kao i svi drugi...a i danas je tako...idu zajedno u skolu druze se i sve normala...cak sta vise oni su ugrozeno do nas neroma vise nego mi od njih sto i ova situacija pokazuje...maslina wrote:Pipi, hajmo malo ne srat. Jesi li kada živio sa njima u komšiluku. Ja jesam. Nije ugodno. Znam da će me sada napasti većina "liberala" (u šta se i sam ubrajam), ali budite realni. Kakva su vam vlastita iskustva? Veselo, bezbrižan narod, voli pjevati, plesati, smijati se... A ostalo?
a francuzi su ionak govna pa sta od njih i ocekivati...
- Alfons Kauders
#8 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
ne kontam sto se dize tolika frka...
to nisu francuski romi... vec istocnoevropski romi... nemaju francusko drzavljanstvo i kako im je to francuska onda uskratila prava?
sta sad da se nas 100 sa foruma pokupi i ode u francusku bez papira... mislite da nas ne bi protjerali?
nisu ih protjerali zato jer su romi vec zato sto su u zemlji boravili ilegalno... to sto su neki iz zemalja clanica eu ne pije vode ako su tamo boravili preko 3 mjeseca...
to nisu francuski romi... vec istocnoevropski romi... nemaju francusko drzavljanstvo i kako im je to francuska onda uskratila prava?
sta sad da se nas 100 sa foruma pokupi i ode u francusku bez papira... mislite da nas ne bi protjerali?
nisu ih protjerali zato jer su romi vec zato sto su u zemlji boravili ilegalno... to sto su neki iz zemalja clanica eu ne pije vode ako su tamo boravili preko 3 mjeseca...
- PipiDugaDevetka
#9 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
Fransoa Mitteran se sada mitari i vrti k'o mixer u grobu jer mu je kćerka dovela zeta muslimana!
Drago mi je zbog njega.
Drago mi je zbog njega.
- Jazz_Junkie
#10 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
Ne mogu biti gori od Srba, Bosnjaka i Hrvata koji su nakotili vise nego dovoljno ratnih zlocinaca i kriminalaca u foteljama. Ovo sto Francuska radi je bruka, ali valjda Sarkozy ima komplekse zato sto je njegovo prezime u Madjarskoj jedno od cescih romskih. Jucer citam interview sa bugarskim ministrom unutrasnjih poslova Cvetanom Cvetanovom kako je francuska vlast isplatila Rome, kako dobrovoljno odlaze i da ne treba dizati prasinu oko toga. Mozda se oko toga ne dize prasina u Bugarskoj, Rumuniji, Madjarskoj, Slovackoj i nekim drugim istocnoevropskim zemljama, ali na zapadu je izazvan eklat.maslina wrote:Pipi, hajmo malo ne srat. Jesi li kada živio sa njima u komšiluku. Ja jesam. Nije ugodno. Znam da će me sada napasti većina "liberala" (u šta se i sam ubrajam), ali budite realni. Kakva su vam vlastita iskustva? Veselo, bezbrižan narod, voli pjevati, plesati, smijati se... A ostalo?
Last edited by Jazz_Junkie on 31/08/2010 12:26, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
#11 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
Poučeni primjerom ''velike kulturne i demokratske Francuske'' već su ih počeli trijebiti, onako ''an passan''.Jazz_Junkie wrote:Ne mogu biti gori od Srba, Bosnjaka i Hrvata koji su nakotili vise nego dovoljno ratnih zlocinaca i kriminalaca u foteljama. Ovo sto Francuska radi je bruka, ali valjda Sarkozy ima komplekse zato sto je njegovo prezime u Madjarskoj jedno od cescih romskih. Jucer citam interview sa bugarskim ministrom unutrasnjih poslova Cvetanom Cvetanovom kako je francuska vlast ispatila Rome, kako dobrovoljno odlaze i da ne treba dizati prasinu oko toga. Mozda se oko toga ne dize prasina u Bugarskoj, Rumuniji, Madjarskoj, Slovackoj i nekim drugim istocnoevropskim zemljama, ali na zapadu je izazvan eklat.maslina wrote:Pipi, hajmo malo ne srat. Jesi li kada živio sa njima u komšiluku. Ja jesam. Nije ugodno. Znam da će me sada napasti većina "liberala" (u šta se i sam ubrajam), ali budite realni. Kakva su vam vlastita iskustva? Veselo, bezbrižan narod, voli pjevati, plesati, smijati se... A ostalo?
Bilo bi dobro kada bi Kanton ili Grad Sarajevo, FBiH ili BiH pozvao sve te Rome što proganjaju. Da Francuzima očitamo ''bukvicu'' iz tolerancije i suživota.
Našli se ovdje uredovati, a kod kuće najcrnji fašizam/rasizam!
- PipiDugaDevetka
#12 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
Violin Tzigano - Joselito
- Cholina_Lokica
#13 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
vraceni kuci svojoj, ilegalno tamo, krsili zakone, trebali bi i nasi to da urade sa mucisitima i slicnima
- PipiDugaDevetka
#14 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
Mučišti su sa Kosova. Svaki povratak tamo znači smrt za njih.Dile wrote:vraceni kuci svojoj, ilegalno tamo, krsili zakone, trebali bi i nasi to da urade sa mucisitima i slicnima
Odmah krenuti u akciju,...Prvo pedere, pa jagomirce, komunjare, vehabije,... sve ih poredati na obalu Jablaničkog, pa maljem uglavu! Ako koji ispliva, pripustiti im aligatore umjesto lavova,...
-
breuer
#15 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
izvini al'PipiDugaDevetka wrote:Mučišti su sa Kosova. Svaki povratak tamo znači smrt za njih.Dile wrote:vraceni kuci svojoj, ilegalno tamo, krsili zakone, trebali bi i nasi to da urade sa mucisitima i slicnima
Odmah krenuti u akciju,...Prvo pedere, pa jagomirce, komunjare, vehabije,... sve ih poredati na obalu Jablaničkog, pa maljem uglavu! Ako koji ispliva, pripustiti im aligatore umjesto lavova,...
djecija naivost nam je uvijek bila 'vrlina' jbg
- Cholina_Lokica
#16 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
a njihov ostanak, smrt za druge ljudePipiDugaDevetka wrote:Mučišti su sa Kosova. Svaki povratak tamo znači smrt za njih.Dile wrote:vraceni kuci svojoj, ilegalno tamo, krsili zakone, trebali bi i nasi to da urade sa mucisitima i slicnima
ne bih isla u tolike ekstreme, samo sam za to da se problematicni vrate u maticne zemlje, bili oni romi ili ne, to mi je sasvim svejedno
- PipiDugaDevetka
#17 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
Phillip Morillon je okupljenim Srebreničanima, koji su se tu slučajno našli, rekao:breuer wrote:
izvini al'![]()
Od sada ste pod mojom zaštitom,....
-
breuer
#18 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
covjece dragi!! da li njih sarkozy vraca u logore ili u njihove maticne drzave?PipiDugaDevetka wrote:Phillip Morillon je okupljenim Srebreničanima, koji su se tu slučajno našli, rekao:breuer wrote:
izvini al'![]()
- vaca
#19 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
breuer wrote:covjece dragi!! da li njih sarkozy vraca u logore ili u njihove maticne drzave?PipiDugaDevetka wrote:Phillip Morillon je okupljenim Srebreničanima, koji su se tu slučajno našli, rekao:breuer wrote:
izvini al'![]()
ja ne vidim problem??
- vaca
#20 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
ala bi ih usrećiooPipiDugaDevetka wrote:Sve bih francuske Rome primio u BiH!
šta je sa našim romima?
-
sofist
#21 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
Dile wrote:vraceni kuci svojoj, ilegalno tamo, krsili zakone, trebali bi i nasi to da urade sa mucisitima i slicnima
Francuska je ozbiljna drzava.
Sta znaci "kurab ti pea"?
- PipiDugaDevetka
#22 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Ova žena je žensko ljudsko biće od glave do pete, a ne od vimena do himena!
Zaslužuje barem policajku......
- PipiDugaDevetka
#23 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
Mrzim države i gradove u kojima nema pasa lutalica, mačaka lutalica i Romkinja gatara!vaca wrote:ala bi ih usrećiooPipiDugaDevetka wrote:Sve bih francuske Rome primio u BiH!![]()
šta je sa našim romima?
BiH bi trebala ozbiljno da upozori Francusku, EU, Slovačku,...da spriječe rasizam i fašizam na djelu!
-
high_volume
#24 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
Budući akademski građaninu Austrije i Evrope, životinje se kote, ljudi se rađaju!Jazz_Junkie wrote:...Ne mogu biti gori od Srba, Bosnjaka i Hrvata koji su nakotili vise nego dovoljno ratnih zlocinaca i kriminalaca u foteljama...
Majke nisu znale da će im djeca postati ratni zločinci i nije korektno da im unaprijed sudiš...
- vaca
#25 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!
nemoj zaboraviti slovence...oni su to davno uradili...PipiDugaDevetka wrote:Mrzim države i gradove u kojima nema pasa lutalica, mačaka lutalica i Romkinja gatara!vaca wrote:ala bi ih usrećiooPipiDugaDevetka wrote:Sve bih francuske Rome primio u BiH!![]()
šta je sa našim romima?
BiH bi trebala ozbiljno da upozori Francusku, EU, Slovačku,...da spriječe rasizam i fašizam na djelu!
a kako misliš da ih ozbiljno upozorimo?