ovo je guranje glave u pijesak, bezuslovni patriotizam. sve nase je najbolje, bolje bgosansko govno nego "hrvatska" torta . to vodi u stagniranje.Bodkin wrote: ma pusti ga ba,vidis da sve zna i sve poznaje.to su ti vjeciti filozofi.ne moze frajer da shvati da postoji drugaciji ugao razmisljanja
Kupujete SAMO domace proizvode
-
nihoniho
#126 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
-
fixer
#127 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
Nije to patriotizam. Ne moras uopce voljeti drzavu, nego sebe i svoje bliznje.nihoniho wrote:ovo je guranje glave u pijesak, bezuslovni patriotizam. sve nase je najbolje, bolje bgosansko govno nego "hrvatska" torta . to vodi u stagniranje.Bodkin wrote: ma pusti ga ba,vidis da sve zna i sve poznaje.to su ti vjeciti filozofi.ne moze frajer da shvati da postoji drugaciji ugao razmisljanja
-
nihoniho
#128 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
pa covjece upravo politika amaterizma, nekvaliteta, velikih rijeci i sakrivanja iza patriotizma nas je dovela geje jesmo.....fixer wrote: Ja samo znam da ce doci dan kad u ovoj zemlji necemo moci tvoj potencijal nagraditi placenim zdravstvenim osiguranjem, a onda ce se pitati gdje je novac nestao.
-
nihoniho
#129 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
pa zato i ne kupujem domace.fixer wrote:Nije to patriotizam. Ne moras uopce voljeti drzavu, nego sebe i svoje bliznje.nihoniho wrote:ovo je guranje glave u pijesak, bezuslovni patriotizam. sve nase je najbolje, bolje bgosansko govno nego "hrvatska" torta . to vodi u stagniranje.Bodkin wrote: ma pusti ga ba,vidis da sve zna i sve poznaje.to su ti vjeciti filozofi.ne moze frajer da shvati da postoji drugaciji ugao razmisljanja
-
Bodkin
#130 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
da da doce dan i onda cemo uplacivati mjesecno osiguranje i lijecicemo se.moj potencijal vec nagradjen necim drugim tako da ne moras brinutifixer wrote:Ja samo znam da ce doci dan kad u ovoj zemlji necemo moci tvoj potencijal nagraditi placenim zdravstvenim osiguranjem, a onda ce se pitati gdje je novac nestao.Bodkin wrote: ma pusti ga ba,vidis da sve zna i sve poznaje.to su ti vjeciti filozofi.ne moze frajer da shvati da postoji drugaciji ugao razmisljanja
i da milkos ne zna napraviti jogurt da valja kao sto ne zna ni obicno mlijeko.nalazio sam nekakve mrvice unutra
p.s.da da psovanje tesko i pogotovo tebi upuceno
-
Bodkin
#131 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
@niho ja sam i dalje siguran da si ti sarkasticannihoniho wrote:pa zato i ne kupujem domace.fixer wrote:Nije to patriotizam. Ne moras uopce voljeti drzavu, nego sebe i svoje bliznje.nihoniho wrote:]
ovo je guranje glave u pijesak, bezuslovni patriotizam. sve nase je najbolje, bolje bgosansko govno nego "hrvatska" torta . to vodi u stagniranje.
- AliceInChains
#132 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
Evo samo malo da vas podsjetim, koga Srbija politicki podrzava....a vi i dalje ganjajte Srpski "kvalitet"
Dodik: Inzko je visoki predstavnik u Federaciji i Sarajevu
Povodom informacije da je Inzko vršio pritisak na austrijske medije u vezi sa slučajem Divjak, predsjednik Dodik je ocijenio da visoki predstavnici "imaju običaj da sami sebi nameću obavezu".
11.03.2011. u 17:15
BiH
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je, nakon posljednjih pritisaka na medije u vezi sa slučajem Divjak, vidljivo da je Valentin Inzko visoki predstavnik u Federaciji BiH i Sarajevu i da u RS nema šta da radi.
Povodom informacije da je Inzko vršio pritisak na austrijske medije u vezi sa slučajem Divjak, predsjednik Dodik je ocijenio da visoki predstavnici "imaju običaj da sami sebi nameću obavezu".
"Tako danas pokušavaju da sklope i skrpe vlast u FBiH, koja sigurno neće biti efikasna i to pokazuje neefikasnost visokog predstavnika, koji nije zadužen da to radi", dodao je predsjednik RS.
Dodik je rekao i da je "čuo da je Pedi Ešdaun uznemiren najavama mogućih individualnih tužbi protiv njega".
Predsjednik Dodik je ponovio da Klub poslanika SNSD-a, kao i delegati iz RS u parlamentu BiH neće podržati izvještaj o radu ministra inostranih poslova Svena Alkalaja.
"Vjerovatno se radi o tehnici koja je do sada olako prolazila. Dobro je što je skrenuta pažnja na ovaj izvještaj i mi nećemo dati pozitivnu ocjenu o radu Svena Alkalaja, ukoliko taj izvještaj uopšte dođe u parlament BiH", naglasio je Dodik.
LJILJAN.BA
-
Mustafapasa
#133 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
A koje su cinjenice sem tvog jezika da to mlijeko ne valja...?nihoniho wrote:je li ti pokusavas da nam kazes da treba da vjerujemo tebi ,a ne svojim ocima,u ovom slucaju ukusu?fixer wrote: predhodno hipotetičko predubjeđenje – ukazuje na činjenicu da donosioci odluka imaju jako prethodno vjerovanje u vezi sa odnosom između dvije ili više varijabli i teže da odluče na bazi tih vjerovanja, čak i kada prezentirane činjenice pokazuju da je njihovo vjerovanje pogrešno.
.
koje si nam cinjenice predocio? bio jedan covjek, pa vidio!? nemoj molim te.......
Ja smijem ruku u vatru staviti da ovi uvozni su puuunii konzervansa kojeg vi rado pijete...zato se i ne kvare i zato su uvijek istog okusa...
neka hvala
-
Bodkin
#134 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
a reci mi sad jel tebi neko nesto prigovara zbog tvog izbora ili misljenja?meni se desilo da su domaci proizvodi bili LOSI i od tada ih ne kupujem.sa druge strane neki mi UKUSI ne odgovaraji pa zato njih ne kupujem.sa trece strane KUPUJEM domace proizvode koji mi odgovaraju i cak se trudim da kupujem domace ali ni u kom slucaju po cijenu prva dva..Mustafapasa wrote:A koje su cinjenice sem tvog jezika da to mlijeko ne valja...?nihoniho wrote:je li ti pokusavas da nam kazes da treba da vjerujemo tebi ,a ne svojim ocima,u ovom slucaju ukusu?fixer wrote: predhodno hipotetičko predubjeđenje – ukazuje na činjenicu da donosioci odluka imaju jako prethodno vjerovanje u vezi sa odnosom između dvije ili više varijabli i teže da odluče na bazi tih vjerovanja, čak i kada prezentirane činjenice pokazuju da je njihovo vjerovanje pogrešno.
.
koje si nam cinjenice predocio? bio jedan covjek, pa vidio!? nemoj molim te.......
Ja smijem ruku u vatru staviti da ovi uvozni su puuunii konzervansa kojeg vi rado pijete...zato se i ne kvare i zato su uvijek istog okusa...
neka hvala
-
SevdahNinja
#135 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
kupujmo domace inicijativa je svakako na mjestu.
evo jedne ideje i od mene.. mozda se nadje neko pametan ko to moze sprovesti u djelo...
ideja je sljedeca:
znamo da svaki proizvod ima onaj barcode na sebi. na nekim pise ispod i EAN Code a na nekim i nepise pa se tako mozda i ne zna odakle je proizvod, ko ga prozvodi.
neka uzme neko ovaj komad softwera http://code.google.com/p/zxing/ ili neki drugi pa neka nam napravi jednu android/iphone aplikaciju za mobilne telefone, koja
- putem kamere na telefonu skenira code
- prepoznaje drzavu (BiH, SRB, HR etc.) porijekla proizvoda
- prepoznaje firmu koja je proizvela proizvod
- obavjestava kupca o gore navedenim
- ...
kada bi se to malo uhodalo, moguce bi bilo prosiriti i na facebook tipa....
"U mojoj danasnjoj potrosackoj korpi su 78%, 89%, 100% proizvodi iz BiH."
na taj nacin bi se mozda probudio malo olimpijski duh kupovanja domacih proizvoda.
a za portal bi se generisale informacije o kupcima koje se mogu koristiti za marketing.
ili dio aplikacije se moze iskoristiti za sponzore, naravno iz BiH.
...znam da sanjam
zato dream mode off.

evo jedne ideje i od mene.. mozda se nadje neko pametan ko to moze sprovesti u djelo...
ideja je sljedeca:
znamo da svaki proizvod ima onaj barcode na sebi. na nekim pise ispod i EAN Code a na nekim i nepise pa se tako mozda i ne zna odakle je proizvod, ko ga prozvodi.
neka uzme neko ovaj komad softwera http://code.google.com/p/zxing/ ili neki drugi pa neka nam napravi jednu android/iphone aplikaciju za mobilne telefone, koja
- putem kamere na telefonu skenira code
- prepoznaje drzavu (BiH, SRB, HR etc.) porijekla proizvoda
- prepoznaje firmu koja je proizvela proizvod
- obavjestava kupca o gore navedenim
- ...
kada bi se to malo uhodalo, moguce bi bilo prosiriti i na facebook tipa....
"U mojoj danasnjoj potrosackoj korpi su 78%, 89%, 100% proizvodi iz BiH."
na taj nacin bi se mozda probudio malo olimpijski duh kupovanja domacih proizvoda.
a za portal bi se generisale informacije o kupcima koje se mogu koristiti za marketing.
ili dio aplikacije se moze iskoristiti za sponzore, naravno iz BiH.
...znam da sanjam
zato dream mode off.
-
nihoniho
#136 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
najrelevantniji,u mom slucaju,je moj jezik i sve dok neko ne potvrdi pretpostavke o konzervansima,stetnosti i sl. slusacu ga.Mustafapasa wrote: A koje su cinjenice sem tvog jezika da to mlijeko ne valja...?
neka hvala
ovo je ozbiljnije pitanje od trenutnog ,dnevnopolitickog patriotizma. nasi proizvodi , najcesce, nisu ni blizu konkurencije.
ja, naprotiv, patriotskim ponasanjem smatram slanje poruke da je podizanje kvaliteta jedini nacin napretka i promocije domaceg proizvoda.nikakve kampanje ne pomazu kada stvari nisu dobre.
-
mekaba
#137 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
Vocni jogurti sa visokim procentom masnoce a proizvedeni u DK kao i oni proizvedeni u Njemackoj sadrze u sebi svinjske masnoce.Zvuci nevjerovatno ali je istinito.Nedavno je u DK izbila citava afera zbog emulgatora i raznoraznih dodataka koji se guraju u gotovo sve proizvode.Cokolade,keksovi,pekarski proizvodi,smoki,marmelade,sladoledi(hrvatski "Ledo" pun svinjske masnoce) itd.Ljudi u DK koji nisu muslimani zele da znaju sta jedu a to se krilo.Cak se i svinjske kosti ne bacaju nego kuhaju melju i dodaju u prehrambene proizvode.
Zbog ovakvih stvari u BiH kupujem samo sto je domace a ovdje DK kupujem danske eko proizvode ili one proizvedene u Turskoj.Ne znam dali na isti nacin "proizvode" hrvati ,slovenci, srbi ....... ali da postoji vjerovatnoca sigurno stoji.
Problem u BiH je nasa malogradjanstina jer ljudi koji kupuju strane proizvode zele sebe prikazati kao dobrostojece.Narocito se ovo odnosi na zene koje se slomise dokazivajuci kako one koriste iskljucivo slovenacke mlijecne proizvode
.Zeli se pokazati da se ima i da se zna sta je kvalitet
Muskarci opet npr. piju Karlovacko jer kontaju kad me vide svi ce znati da je drzim do kvalitete.Takvim osobama postavi dvije krigle pive u jednu sarajevsko a u drugu karlovacko nebi znali naci razliku ili pogoditi koje je koje pivo
.Ista je stvar sa vodom.Ja ne mogu uociti razliku olimpija ,jana ili sa cesme.Meni sve isto.Kad moram kupiti onda je to naravno Olimpija.
Ljudi u BiH smatraju ljude koji su privrzeni domacem proizvodu pravim nacionalistima
Pa u Hrvatskoj gotovo da i nema BH proizvoda?????? Jednostavno oni nece nase pa taman da je zlatno.Imaju pravo na to i ja im ne zamjeram niti ih nazivam nacionalistima.Svako voli svoje osim nas u BiH.Zato nam i jeste ovako kako je.
Velika je sreca sto ipak ima ljudi koji kupuju iskljucivo domaci proizvod pa se nasa proizvodnja kako tako odrzava.
Veca potraznja veca ponuda vise radnih mjesta....... Domaci proizvod nema alternative

Zbog ovakvih stvari u BiH kupujem samo sto je domace a ovdje DK kupujem danske eko proizvode ili one proizvedene u Turskoj.Ne znam dali na isti nacin "proizvode" hrvati ,slovenci, srbi ....... ali da postoji vjerovatnoca sigurno stoji.
Problem u BiH je nasa malogradjanstina jer ljudi koji kupuju strane proizvode zele sebe prikazati kao dobrostojece.Narocito se ovo odnosi na zene koje se slomise dokazivajuci kako one koriste iskljucivo slovenacke mlijecne proizvode
Ljudi u BiH smatraju ljude koji su privrzeni domacem proizvodu pravim nacionalistima
Velika je sreca sto ipak ima ljudi koji kupuju iskljucivo domaci proizvod pa se nasa proizvodnja kako tako odrzava.
Veca potraznja veca ponuda vise radnih mjesta....... Domaci proizvod nema alternative
-
nihoniho
#138 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
izvini ali ovo sto si napisao jeste nacionalizam. omalovazavas ljude koji kupuju strane proizvode nekim pausalnim ocjenama,a niti jednom nisi spomenuo ono sto je presudno,kvalitet. to sto nasih proizvoda nema u hrvatskoj,sloveniji......vise govori o nasim proizvodima nego o hrvatima i slovencima.mekaba wrote: Problem u BiH je nasa malogradjanstina jer ljudi koji kupuju strane proizvode zele sebe prikazati kao dobrostojece.Narocito se ovo odnosi na zene koje se slomise dokazivajuci kako one koriste iskljucivo slovenacke mlijecne proizvode![]()
![]()
Muskarci opet npr. piju Karlovacko jer kontaju kad me vide svi ce znati da je drzim do kvalitete.Takvim osobama postavi dvije krigle pive u jednu sarajevsko a u drugu karlovacko nebi znali naci razliku ili pogoditi koje je koje pivo
.Ista je stvar sa vodom.Ja ne mogu uociti razliku olimpija ,jana ili sa cesme.Meni sve isto.Kad moram kupiti onda je to naravno Olimpija.
Ljudi u BiH smatraju ljude koji su privrzeni domacem proizvodu pravim nacionalistimaPa u Hrvatskoj gotovo da i nema BH proizvoda?????? Jednostavno oni nece nase pa taman da je zlatno.Imaju pravo na to i ja im ne zamjeram niti ih nazivam nacionalistima.Svako voli svoje osim nas u BiH.Zato nam i jeste ovako kako je.
Veca potraznja veca ponuda vise radnih mjesta....... Domaci proizvod nema alternative![]()
![]()
najlakse se pozivati na zavjere ali te populisticke fore tesko pale kada su u pitanju privatni intewresi
Last edited by nihoniho on 12/03/2011 16:44, edited 1 time in total.
-
fixer
#139 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
Pa bolan, znas li ti koliko je po pravilu lakse biti direktor u nekom preduzecu u Europi? Nama su amateri uglavnom politicari, ali u velikom broju primjera to nisu direktori. Naravno, i medju njima ima svakakvih. Ali poslovati u ovakvim uslovima, po ovakvoj cijeni kapitala, s ovoliko narusenom likvidnoscu, to stvarno mogu veliki maheri. Da imas ikakve veze sa ekonomijom, znao bi da je najtezi posao naplatiti posao. Nama su kompenzacije postale osnovno sredstvo placanja.nihoniho wrote:pa covjece upravo politika amaterizma, nekvaliteta, velikih rijeci i sakrivanja iza patriotizma nas je dovela geje jesmo.....fixer wrote: Ja samo znam da ce doci dan kad u ovoj zemlji necemo moci tvoj potencijal nagraditi placenim zdravstvenim osiguranjem, a onda ce se pitati gdje je novac nestao.
-
fixer
#140 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
Moze li se znati da li si na budzetu?Bodkin wrote:da da doce dan i onda cemo uplacivati mjesecno osiguranje i lijecicemo se.moj potencijal vec nagradjen necim drugim tako da ne moras brinutifixer wrote:Ja samo znam da ce doci dan kad u ovoj zemlji necemo moci tvoj potencijal nagraditi placenim zdravstvenim osiguranjem, a onda ce se pitati gdje je novac nestao.Bodkin wrote: ma pusti ga ba,vidis da sve zna i sve poznaje.to su ti vjeciti filozofi.ne moze frajer da shvati da postoji drugaciji ugao razmisljanjai da kompleksas si teski jer vrijedjas na prvu i pametnica si ali nema veze.ima forum a ima stvarni zivot
izbirljiv sam jer ako nista imas 5 DOMACIH vrsta jogurta koje mozes uzeti i biti izbirljiv ali ti si previse plitak da shvatis nego forsiras svoje.
i da milkos ne zna napraviti jogurt da valja kao sto ne zna ni obicno mlijeko.nalazio sam nekakve mrvice unutraali nije bitno jer ti ga pijes i tebi je dobro
I kupi jedan od tih 5 vrsta jogurta, a nemoj hrvatski, srpski, slovenacki, i ja nemam nikakav problem s tobom.
-
fixer
#141 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
Kvalitet postoji u dva oblika. Interni i eksterni. Eksterni je ono o cemu ti pricas. Eksterni kvalitet se definise kao sposobnost proizvoda da zadovolji potrebe radi kojeg je kupljen. Sta konkretno ti ocekujes od mlijeka, pa da kazes da ti Milkosovo mlijeko, za koje si rekao da ga nikad nisi kupio pokvarenog, ne moze zadovoljiti potrebe?nihoniho wrote: izvini ali ovo sto si napisao jeste nacionalizam. omalovazavas ljude koji kupuju strane proizvode nekim pausalnim ocjenama,a niti jednom nisi spomenuo ono sto je presudno,kvalitet. to sto nasih proizvoda nema u hrvatskoj,sloveniji......vise govori o nasim proizvodima nego o hrvatima i slovencima.
najlakse se pozivati na zavjere ali te populisticke fore tesko pale u slucajevima kada su u pitanju privatni intewresi
-
nihoniho
#142 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
pobijedio sifixer wrote:Kvalitet postoji u dva oblika. Interni i eksterni. Eksterni je ono o cemu ti pricas. Eksterni kvalitet se definise kao sposobnost proizvoda da zadovolji potrebe radi kojeg je kupljen. Sta konkretno ti ocekujes od mlijeka, pa da kazes da ti Milkosovo mlijeko, za koje si rekao da ga nikad nisi kupio pokvarenog, ne moze zadovoljiti potrebe?nihoniho wrote: izvini ali ovo sto si napisao jeste nacionalizam. omalovazavas ljude koji kupuju strane proizvode nekim pausalnim ocjenama,a niti jednom nisi spomenuo ono sto je presudno,kvalitet. to sto nasih proizvoda nema u hrvatskoj,sloveniji......vise govori o nasim proizvodima nego o hrvatima i slovencima.
najlakse se pozivati na zavjere ali te populisticke fore tesko pale u slucajevima kada su u pitanju privatni intewresi
-
ivannn
#143 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
mislim da je to bila dezinformacijamekaba wrote:(hrvatski "Ledo" pun svinjske masnoce) :
jer ledo proizvodi imaju košer certifikat, a ako imaju košer onda su valjda i halal
http://kosherdelight.com/Croatia_Kosher ... t_2011.pdf
-
fixer
#144 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
Nije niko pobijedio, nego razmisljaj o svojoj djeci i kupuj domace. Naravno, niko te ne tjera da kupujes bofl, ali daj prioritet domacim proizvodima.nihoniho wrote: pobijedio si
-
mekaba
#145 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
nihoniho wrote:izvini ali ovo sto si napisao jeste nacionalizam. omalovazavas ljude koji kupuju strane proizvode nekim pausalnim ocjenama,a niti jednom nisi spomenuo ono sto je presudno,kvalitet. to sto nasih proizvoda nema u hrvatskoj,sloveniji......vise govori o nasim proizvodima nego o hrvatima i slovencima.mekaba wrote: Problem u BiH je nasa malogradjanstina jer ljudi koji kupuju strane proizvode zele sebe prikazati kao dobrostojece.Narocito se ovo odnosi na zene koje se slomise dokazivajuci kako one koriste iskljucivo slovenacke mlijecne proizvode![]()
![]()
Ljudi u BiH smatraju ljude koji su privrzeni domacem proizvodu pravim nacionalistimaPa u Hrvatskoj gotovo da i nema BH proizvoda?????? Jednostavno oni nece nase pa taman da je zlatno.Imaju pravo na to i ja im ne zamjeram niti ih nazivam nacionalistima.Svako voli svoje osim nas u BiH.Zato nam i jeste ovako kako je.
Veca potraznja veca ponuda vise radnih mjesta....... Domaci proizvod nema alternative![]()
![]()
najlakse se pozivati na zavjere ali te populisticke fore tesko pale kada su u pitanju privatni intewresi
Ma gdje sam ja to nekoga uvrijedio????? Jedino sto te vrijedja je izgleda to sto sam napisao istinu a to je da se u uvoznim proizvodima nalaze razni dodaci koje imaju krmece porijeklo.Halo krmece kosti kuhane i samljevene
Jesu li danci nacionalisti kad kupuju danski paradajz po vecoj cijeni od spanskog koji je daleko bolji?????
Jesam ja sam nacionalista jer kupujem samo bosansko.
Vi sto setate pogradu sa janom ste dobrostojeci i kosmoplite
Ocito se se prepoznao/la u mom prijasnjem javljanju.
P.S. BH proizvodi se prodaju i u DK,Svedskoj,Norveskoj,Holandiji.......... Za Hrvatsku nisu jos dovoljno kvalitetni
Sta je po srijedi ne treba posebno naglasavati.Pametnom je i isharet dovoljan.
-
fixer
#146 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
Sta je posrijedi?mekaba wrote:
Ma gdje sam ja to nekoga uvrijedio????? Jedino sto te vrijedja je izgleda to sto sam napisao istinu a to je da se u uvoznim proizvodima nalaze razni dodaci koje imaju krmece porijeklo.Halo krmece kosti kuhane i samljeveneKako mozes proizvod sa ovakvim "dodatkom" nazvati kvalitetnim.
![]()
Jesu li danci nacionalisti kad kupuju danski paradajz po vecoj cijeni od spanskog koji je daleko bolji?????
Jesam ja sam nacionalista jer kupujem samo bosansko.![]()
![]()
Vi sto setate pogradu sa janom ste dobrostojeci i kosmoplite![]()
![]()
P.S. BH proizvodi se prodaju i u DK,Svedskoj,Norveskoj,Holandiji.......... Za Hrvatsku nisu jos dovoljno kvalitetni![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
mekaba
#147 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
fixer wrote:Sta je posrijedi?mekaba wrote:
Ma gdje sam ja to nekoga uvrijedio????? Jedino sto te vrijedja je izgleda to sto sam napisao istinu a to je da se u uvoznim proizvodima nalaze razni dodaci koje imaju krmece porijeklo.Halo krmece kosti kuhane i samljeveneKako mozes proizvod sa ovakvim "dodatkom" nazvati kvalitetnim.
![]()
![]()
![]()
P.S. BH proizvodi se prodaju i u DK,Svedskoj,Norveskoj,Holandiji.......... Za Hrvatsku nisu jos dovoljno kvalitetni![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pametnom je i isharet dovoljan
-
Bodkin
#148 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
jedina veza sa budzetom je sto ga punim i sto ismijavam ljude koji rade u tim institucijamafixer wrote:Moze li se znati da li si na budzetu?Bodkin wrote:da da doce dan i onda cemo uplacivati mjesecno osiguranje i lijecicemo se.moj potencijal vec nagradjen necim drugim tako da ne moras brinutifixer wrote: Ja samo znam da ce doci dan kad u ovoj zemlji necemo moci tvoj potencijal nagraditi placenim zdravstvenim osiguranjem, a onda ce se pitati gdje je novac nestao.i da kompleksas si teski jer vrijedjas na prvu i pametnica si ali nema veze.ima forum a ima stvarni zivot
izbirljiv sam jer ako nista imas 5 DOMACIH vrsta jogurta koje mozes uzeti i biti izbirljiv ali ti si previse plitak da shvatis nego forsiras svoje.
i da milkos ne zna napraviti jogurt da valja kao sto ne zna ni obicno mlijeko.nalazio sam nekakve mrvice unutraali nije bitno jer ti ga pijes i tebi je dobro
I kupi jedan od tih 5 vrsta jogurta, a nemoj hrvatski, srpski, slovenacki, i ja nemam nikakav problem s tobom.
ja sam ti na pocetku rasprave i rekao da prvo probal domace i uzmimam ako je dobro ali da nema teorije da bih forsirao.dovoljno da mi se ne svidi ukus i necu uzimati ali ti si krenuo sa nebulozama o EU i odlasku
-
nihoniho
#149 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
prepoznao sam tebe. vrijedjas ,izvrces istinu i pausalno omalovazavs.s takvim mentalitetom cemo uvijek biti kolonija upravo onih koje navodis kao pritivnike. evo dvadeset godina nas vode krmofobi i lazne patriote i vidi gdje smo.mekaba wrote:nihoniho wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sramota,porediti nas sa danskom i podrzavati javasluk i nakvalitet, samo neka je nase.
- Bosnolog
#150 Re: Kupujete SAMO domace proizvode
Imaju slovenacki proizvodi,Svicarska cokolada jedna od najbljih u Svijetu i td,.Ako nema domaceg proizvda ili nisi zadovoljan sa istim alternativa je poboljsati kvalutet domaceg proizvoda stimalacijskim programima vlasti i uvoz iz drugoh zemalja,svih osim dusmanske Srbije jer svaka marka data Srbiji je marka kojom finansiras i jacah istu u rusenju tvoje kuce,drzave,sutra ubistvo porodice i reprize vec ponavljanih zlocina,progona i genocida koji se ponavljaju kroz historiju,....Oni samo cekaju promjen odnosa snaga na svijetskoj pozornici i da nova velikosrpska klaonica pocne i nove granice do Tokija,Nisu se oni odrekli Seseljevog i SANU sna niti ce,..Nove generacije su im deset puta vise otrovane od onih koje su klale i genocid cinile devedesetih godina,.......http://www.ljiljan.ba/bs/vijesti/rendi% ... ne-postojiBodkin wrote:da ne odgovaram ovima sto bi bojkotovali proizvode bez da ljudima odgovore sta da jedu ako je to JEDINO sto mogu da priuste, akcija kupujmo domace treba PUNO vise da se reklamira i da se ulaze u nju. nasao sam odredjene domace proizvode koje redovno kupujem i koji mi odgovaraju ali nema teorije da uzimam vispakovu cokoladu ili milkos jogurt. na stranu to sto nema domacih proizvodjaca koji mogu zadovoljiti neke moje potrebe.
Nama je uvijek najvece zlo kroz historijeu dolazilo upravo iz zlocincko dusmanske Srbije,.Pametnom je i isaret dosta kako bi rekli stariji.....
Jeftio ti je pravdanje to jest podrska istocnih susjeda,da li svjesno ili ne to je vec nesto drugo,.....