KS - Načelnici opština: all about

Post Reply
palermo

#476 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by palermo »

elma89_ wrote: Ne glupiraj se,zasto bi nekome smetao sveti sava? Nije rs jedina gdje postoje vjerski detalji u skolama,sta je s muslimanima u italiji gdje su krizevi pravilo
Pa jel ti to podržavaš to sa križevima u Italiji.

Jel ti to meni kažeš ko je većina taj ima da se pita. Jel ti to meni kažeš da Sveti Sava ne smeta bošnjačkom dijetetu u školi u Prijedoru(hej,Prijedoru) Jel ti to kažeš svima nama da je normalno da u Stocu idu u školu gdje vise križevi. Ili možda kažeš da su dvije škole pod jednim krovom najviše civilizacijsko dostignuće.

I da, molio bih te da pripaziš na rječnik. Reći nekome ne glupiraj se, jednostavno nije pristojno
fixer

#477 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by fixer »

Multi-kulti stvari u glavima pojedinaca i nisu napravili ovo sto se desilo. Ovo i jesu napravili ti takvi koji su govorili da je multi-kulti propao fazon.
HM 2011

#478 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by HM 2011 »

miki.ba wrote:Vidiš ti šta ono piše, pa se ti raspravljaj.
Isto ubaceni elementi s ciljem da srozaju i ovo malo multikulturalnosti.
"Prilagođavanje.....
Ili će se na kraju pojačati aktivnosti pa da pokažemo da je naše JA - naš EGO - dovoditi prostituke usred ramazana, plesačice na štangi, striptease, dilat sve vrste droga, napraviti namjenske kafiće za to, kockarnice, odvesti stvari javno i otvoreno u svoju krajnost i to tik pored Džamijskih harema jer je to profitabilno, jer bi to turisti mogli poželjeti...."

Oni se nama prilagođavaju - a mi imamo svoj multireligijski identitet..... Homogen po kulturnim obilježjima većine - osim ako čitavu Jugu ne smatraš opštinom Stari Grad Sarajevo..... Jesu li Sarajevske institucije kulture podjeljene po nekavim šavovima ili su Sarajevske - Homogena cjelina ???
(Nauči čega jedna opština može biti multi, ako ti ne ide - upiši školu, nađi tutora, mjesto rođenja ti ne daje ništa osim obaveze da pravdaš to mjesto rođenja znanjem)
"Ili alternativno staviti stvari pod kontrolu - u smislu da odredimo šta želimo, šta možemo, gdje možemo i slično - potpuno sami bez ikakvih stranih uticaja...... Nije to Vatikan, ali treba imati neki šmek - nešto posebno, nešto što izdvaja od cijelog grada a da nije samo arhitektura - neka pravila - javno obznanjena i strogo provođena....."

za ONO... šta sad da te prijavim moderatoru radi uvrede.... ili da roditelje svoje staviš pod ONO a ti kao potomak bi bio ?
Last edited by HM 2011 on 12/07/2013 23:02, edited 4 times in total.
palermo

#479 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by palermo »

Basvod wrote:
Mozda dvije skole pod jednim krovom? Ne valja ni to?
A sta valja? Da djeca ne znaju ni ko su ni sta su da bi se zadovoljile multikulturalne floskule koje jos zive u glavama pojedinaca.

Imali smo i to pa je propalo a znamo i kako...
Stotinu puta je iovdje na forumu izneseno sjajnih prijedloga kako može zajedno, a da se pri tome sačuva svekoliki identitet svakog djetete. Ne bih da ponavljam,pronaći ćeš na forumu ako se potrudiš.......nisu to neka mudra slova
PerverzMusharaf

#480 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by PerverzMusharaf »

ReXX wrote: Ima li veceg krkanluka i seljakluka kad neko za vrijeme Ramazana pije alkohol i pri tome se sturi da sto vise istakne onu kriglu na stolu da svi vide kako se on olesuje dok druge budale poste.

šta će postač uopšte u kafani, na istom mjestu gdje izlaze ti seljaci i krkani i ko zna kakve drolje, pederi, narkomani, ćafiri? šta će postač u takvoj kafani koja na alkoholu i bludu i kurvarluku uzima pare i od toga zavisi i takve stvari propagira i gdje se loče alkohol, nevažno jel ramazan ili ne?

kod nas nije važna suština važna je samo površina. važno je da se ti pokažeš u javnosti da postiš, drugi su tebi važni, mahala koja će da priča i zato i boli toliko kad vidiš nekoga ko nije rob nametnutih pravila i čije samopoštovanje ne zavisi od toga da se trudi što bolje uklopit u tu pravila. ti si sebi automatski budala ako drugi pije a ti postiš, jer ti ne postiš radi duhovnih već radi društvenih pravila. ne smeta on tebi što je krkan i seljak već što gleda svoja posla i ne petlja se u tuđa.
miki.ba

#481 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by miki.ba »

HM 2011 wrote:
miki.ba wrote:Vidiš ti šta ono piše, pa se ti raspravljaj.
Isto ubaceni elementi s ciljem da srozaju i ovo malo multikulturalnosti.
"Prilagođavanje.....
Ili će se na kraju pojačati aktivnosti pa da pokažemo da je naše JA - naš EGO - dovoditi prostituke usred ramazana, plesačice na štangi, striptease, dilat sve vrste droga, napraviti namjenske kafiće za to, kockarnice, odvesti stvari javno i otvoreno u svoju krajnost i to tik pored Džamijskih harema jer je to profitabilno, jer bi to turisti mogli poželjeti...."

Oni se nama prilagođavaju - a mi imamo svoj multireligijski identitet..... Homogen po kulturnim obilježjima većine - osim ako čitavu Jugu ne smatraš opštinom Stari Grad Sarajevo..... Jesu li Sarajevske institucije kulture podjeljene po nekavim šavovima ili su Sarajevske - Homogena cjelina ???
(Nauči čega jedna opština može biti multi, ako ti ne ide - upiši školu, nađi tutora, mjesto rođenja ti ne daje ništa osim obaveze da pravdaš to mjesto rođenja znanjem)
"Ili alternativno staviti stvari pod kontrolu - u smislu da odredimo šta želimo, šta možemo, gdje možemo i slično - potpuno sami bez ikakvih stranih uticaja...... Nije to Vatikan, ali treba imati neki šmek - nešto posebno, nešto što izdvaja od cijelog grada a da nije samo arhitektura - neka pravila - javno obznanjena i strogo provođena....."

za ONO... šta sad da te prijavim moderatoru radi uvrede.... ili da roditelje svoje staviš pod ONO a ti kao potomak bi bio ?
Ovo je drugi tvoj post koji sam procitao i posljednji, nisam se tebi obratio ali samim tim što si se prepoznao podsvjesno i uviđaš svoj nekorektan stav.
Uvecano je klasican primjer licemjerja koji smo do sada apsolvirali, što znaci da za vas to tokom 11 mjeseci nije problem ali u toku ramazana jeste, obrazli ste nema šta.
I ako cemo mak na konac opština Stari Grad jeste multireligijsaka, multikulturalna, ima bogomolje svih velikih religija na svom podrucju i zajedno sa opštinom Centar cini ogledalo naše države.
elma89_

#482 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by elma89_ »

Moze imati i budistick hram..Dzaba
miki.ba

#483 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by miki.ba »

elma89_ wrote:Moze imati i budistick hram..Dzaba
Poenta?
scarface32

#484 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by scarface32 »

HM 2011 wrote:
Bodkin wrote:Opet ne kontam o cemu pricas. Buduci da neki pisu kao da se uvodi zabrana, neki da je molba, a neki o ovom rastojanju, necu da komentarisem.

Inace ima forumasa moji piso pro ove zabrane alkohola zbog ramazana, a kad ih prozoves onda spominju uredbu iz 2007 o 5m odstojanja
Ma ima nekih forumaša koji bi rado da im džamija crkva i sinagoga stoje kao ukrasi i da su puni samo kad dolaze pape i ostali likovi jer je to da papa vidi kako oni idu tamo ili nad reis ili ko već..... Čitav im život funkcioniše na taj način - nema identiteta - mašina za zgrtanje love i hedonizam - ne interesuje ga ništa..... Urbano urbano.....

Ma koji je to tvoj identitet? Stado? Kako svi tako i mali mujo? E ebo ti taj identitet. Nisam ovca i ne pripadan stadu.
scarface32

#485 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by scarface32 »

PerverzMusharaf wrote:
ReXX wrote: Ima li veceg krkanluka i seljakluka kad neko za vrijeme Ramazana pije alkohol i pri tome se sturi da sto vise istakne onu kriglu na stolu da svi vide kako se on olesuje dok druge budale poste.

šta će postač uopšte u kafani, na istom mjestu gdje izlaze ti seljaci i krkani i ko zna kakve drolje, pederi, narkomani, ćafiri? šta će postač u takvoj kafani koja na alkoholu i bludu i kurvarluku uzima pare i od toga zavisi i takve stvari propagira i gdje se loče alkohol, nevažno jel ramazan ili ne?

kod nas nije važna suština važna je samo površina. važno je da se ti pokažeš u javnosti da postiš, drugi su tebi važni, mahala koja će da priča i zato i boli toliko kad vidiš nekoga ko nije rob nametnutih pravila i čije samopoštovanje ne zavisi od toga da se trudi što bolje uklopit u tu pravila. ti si sebi automatski budala ako drugi pije a ti postiš, jer ti ne postiš radi duhovnih već radi društvenih pravila. ne smeta on tebi što je krkan i seljak već što gleda svoja posla i ne petlja se u tuđa.

Sve si im rekao ovim postom. Vise takozvanih vjernika a vise lopovluka, kurvaluka, bluda ,droge, pljacke... nema, niti je kad bilo .
snaga_znanja

#486 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by snaga_znanja »

Vidim dobro ste se usaglasili.

Cijela poenta price je da izabrani nacelnik trazi od ugostitelja koji ne podljezu zakonima da u ime vjerskih razloga ne bave se svojom djelatnoscu. Tu je problem.

Da je Reis zamolio to bi bila druga prica ali nacelnikov i opstinski posao nije vodjenje brige o Ramazanu vec o opstini i njenim poslovima. A ovako na jeftine nacine preko vjere pokusavaju pokupiti politicke poene. Tuzno i zalosno.
HM 2011

#487 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by HM 2011 »

scarface32 wrote:
HM 2011 wrote:
Bodkin wrote:Opet ne kontam o cemu pricas. Buduci da neki pisu kao da se uvodi zabrana, neki da je molba, a neki o ovom rastojanju, necu da komentarisem.

Inace ima forumasa moji piso pro ove zabrane alkohola zbog ramazana, a kad ih prozoves onda spominju uredbu iz 2007 o 5m odstojanja
Ma ima nekih forumaša koji bi rado da im džamija crkva i sinagoga stoje kao ukrasi i da su puni samo kad dolaze pape i ostali likovi jer je to da papa vidi kako oni idu tamo ili nad reis ili ko već..... Čitav im život funkcioniše na taj način - nema identiteta - mašina za zgrtanje love i hedonizam - ne interesuje ga ništa..... Urbano urbano.....

Ma koji je to tvoj identitet? Stado? Kako svi tako i mali mujo? E ebo ti taj identitet. Nisam ovca i ne pripadan stadu.
Šta misliš koji je moj identitet ? Ima li Bosne i Hercegovine igdje u tome ? BH kulture ? BH stava ? Kaprica ? Ima li znanja ? Ima li rječitosti ? Možda imam dvojno državljanstvo ?
Hoćemo li o religijskoj pripadnosti ? Kojoj religiji pripadam ?

- Kakve identitete ti ebeš - ebeš li svoju reprezentaciju u futbalu ? e i to ti je kolektivna zanimacija ? ebeš li svoju državu - i to ti je kolektivna zanimacija ? Ebeš Jajce i slapove u Jajcu ? Ebeš Travnik ? Ebeš Fojnički samostan ? Ebeš Međugorije ? Ebeš Ajvatovicu ? Ebeš ti išta osim BH stvari ?

Šta je za tebe čaršija ? Kome se čaršija treba prilagođavati ? turistima ili se turisti trebaju prilagođavati njoj i njenim pravilima ? U čijoj je moći ta čaršija ? Jel to naš turistički proizvod ? Šta se tu nudi ?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vidi ovog iznad, maloprije me naziva ONO, štiteći multikulturu jedne općine,

"Uvecano je klasican primjer licemjerja koji smo do sada apsolvirali, što znaci da za vas to tokom 11 mjeseci nije problem ali u toku ramazana jeste, obrazli ste nema šta.
I ako cemo mak na konac opština Stari Grad jeste multireligijsaka, multikulturalna, ima bogomolje svih velikih religija na svom podrucju i zajedno sa opštinom Centar cini ogledalo naše države."

i nabroji religijske zajednice i nastavi po svom.....

Ako ćeš nabrajati kulturne zajednice nabroj kulturne zajednice Poljaka, Čeha, Mađara, Kineza, Armena, Iranaca, Saudijaca na području te općine - broj članova sa prebivalištem na području te općine i uporedi sa brojem stanovnika - ako ih ima više od 10% svih zajedno sa prebivalištem - može se nazvati multikulturnom općinom.... Ali nema ih toliko da bi se ta općina mogla zvati multikulturnom......

Pa mu malo krivo, pa se naljutio, pa malo licemjerje spominje - kao smeta meni samo ramazanom -

Hajde da postavimo to ovako -

Recimo, ali samo recimo, da si ti predstavnik ovog grada - čovjek koji se pita za stvari - koji odlučuje:

Šta bi ti uradio.....

Da li bi ostavio stvari kakve jesu, dopustio haosu da se razvija i na kraju, neminovno kao rezultat dobio sve negativno gore nabrojano što sam nazvao prilagođavanjem - i na kraju rekao - da to smo mi.... (neće niko čistiti za tebe niti poturati svoja leđa za tebe - samo se ispale i traže selameta na nekom drugom mjestu a tebi ostane leglo kurvarluka i narkomanije)....

Ili bi očuvao identitet i općine i grada i građana - na način provođenja važećih pravila na terenu - što znači neka se oni sada malo nama prilagođavaju - a ne samo slijepog ubiranja novca poreskih obveznika i trošenja istog.... Gradio nešto pozitivno....

Ti bi uradio prvo - jel tako ? Zašto - zato što ? neko licemjerje si spominjao - šta već - evo kako si to objasnio: "Uvecano je klasican primjer licemjerja koji smo do sada apsolvirali, što znaci da za vas to tokom 11 mjeseci nije problem ali u toku ramazana jeste, obrazli ste nema šta."
Ko je apsolvirao - ko smo to MI - kome se obraćaš sa Vas - hoćeš sad lagati da me persiraš kao što muljaš za prozivku ONO ?

Pitanje ONO - na koje moraš odgovoriti - je - da li je svjestan narod da blizina Džamije prilikom ispijanja rakije predstavlja added bonus u ugostiteljskoj ponudi ? Nešto kao dođi u BiH da se napiješ rakije ispod munare glavne Him džamije ?

Nije to od juče - znam to i ja.....

Vidim ja tebi ne smeta i to je bitno - nek ti malo i kući bude kad je već tako - jer nema problema....

I sad mi usput reci čemu da se nadam kad živim u takvom društvu ? Sekularno jel ?

Il se pravite slijepi pored očiju ili ste zaista slijepi.... nema treće...

Ne valja bit ćorav...
Last edited by HM 2011 on 13/07/2013 01:36, edited 1 time in total.
scarface32

#488 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by scarface32 »

Moj identitet nije ni dzamija, ni crkva, ni ajvatovica ni medjugorje Ni jajce ni pliva ni neretva. Za sve to ja osjecam ljubav, kao sto osjecam prema repki. Ali to moj identitet nije. Ja i ti nemamo isti identitet, niti cemo ga imati. Jedino nam je zajednicko sto smo rodjeni u istoj drzavi i sto se ti indetifikujes sa drzavom i vecinom a ja ne.

Usput imam trojno drzavljanstvo pa bih se malo zbunio kad bi se indetifikovao sa drzavama.
HM 2011

#489 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by HM 2011 »

scarface32 wrote:Moj identitet nije ni dzamija, ni crkva, ni ajvatovica ni medjugorje Ni jajce ni pliva ni neretva. Za sve to ja osjecam ljubav, kao sto osjecam prema repki. Ali to moj identitet nije. Ja i ti nemamo isti identitet, niti cemo ga imati. Jedino nam je zajednicko sto smo rodjeni u istoj drzavi i sto se ti indetifikujes sa drzavom i vecinom a ja ne.

Usput imam trojno drzavljanstvo pa bih se malo zbunio kad bi se indetifikovao sa drzavama.
Malo srdžbe.... neka malo.... možda nekad i razumiješ - i ne samo ti nego svi....

"Jedino nam je zajednicko sto smo rodjeni u istoj drzavi i sto se ti indetifikujes sa drzavom i vecinom a ja ne."

(Da je većina stavova koje ja podržavam ne bi nam bilo ovako kako je - pa ti sad vidi kojoj ja većini pripadam)

Sad nastavite urinirati po relgijskim zajednicama objašnjavajući kako smo multikulturalno društvo.
scarface32

#490 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by scarface32 »

Neki dan sam bio u amsterdamu , pored crkve su im kurve na udaljenosti od 5 metara. Crkva gdje je krunisan kralj, s druge strane ima shop gdje se trava prodaje. I nikom to ne smeta.

Ljudi zive svoj zivot, ne zamaraju se glupostima.

Posto je ramazan, mozes li mi odgovoriti da li je u redu u hranu zabraniti u blizini dzamija?
HM 2011

#491 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by HM 2011 »

scarface32 wrote:Neki dan sam bio u amsterdamu , pored crkve su im kurve na udaljenosti od 5 metara. Crkva gdje je krunisan kralj, s druge strane ima shop gdje se trava prodaje. I nikom to ne smeta.

Posto je ramazan, mozes li mi odgovoriti da li je u redu u hranu zabraniti u blizini dzamija?
Idi jedi u dveri - ne razumijem pitanje ?
scarface32

#492 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by scarface32 »

HM 2011 wrote:
scarface32 wrote:Neki dan sam bio u amsterdamu , pored crkve su im kurve na udaljenosti od 5 metara. Crkva gdje je krunisan kralj, s druge strane ima shop gdje se trava prodaje. I nikom to ne smeta.

Idi jedi u dveri - ne razumijem pitanje ?
Ako je u redu zabraniti alkohol u blizini dzamije u toku ramazana valjda bi trebalo i hranu. Zamisli prolazi postac gladan, a onaj ispred cevabdzinice se davi cevapima. Nagoni ga na grijeh.
Mastermind30

#493 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by Mastermind30 »

scarface32 wrote:
HM 2011 wrote:

Tvoj identitet je da ga nemas, najvise je pripadnika tog stada, posebno kod Bosnjaka ranjenog uma
splinter

#494 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by splinter »

Holandjani I nisu neki vjernici, uostalom njima Je sve normalno u zivotu pa tako I kurva kraj crkve tako I Ono sto uradise '95.
scarface32

#495 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by scarface32 »

splinter wrote:

Holandjani I nisu neki vjernici, uostalom njima Je sve normalno u zivotu pa tako I kurva kraj crkve tako I Ono sto uradise '95.

Sad ne bih o 95 , jer ima tema na forumu. Nisi odgovorio na pitanje , a repliciras mi.
svjezi_ustipak

#496 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by svjezi_ustipak »

Sta mislis da zamolimo Holandjane da nam nabrzinu protumace Kur'an i objasne kako da budemo muslimani?
U koliko jos gradova/zemalja ces naci kurve i travu pored crkve istorijske vrijednosti?

NIdje veze ti je poredjenje, iskreno.

Ne treba zabraniti hranu pored dzamije.

U neka mracna vremena bile su ulice gdje komsije nemuslimani nisu rostiljali i pili javno jer su znali da neki muslimani u njihovoj blizini poste. A sad u demokratiji moramo se sto vise eksponirati svojim prkosom i krsenjem pravila objasnjavajuci to kao civilizacijsku evropsku normu. Odron, kako molba o zabrani tako i ovo kmecanje o ugrozenosti.
scarface32

#497 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by scarface32 »

svjezi_ustipak wrote:

Sta mislis da zamolimo Holandjane da nam nabrzinu protumace Kur'an i objasne kako da budemo muslimani?
U koliko jos gradova/zemalja ces naci kurve i travu pored crkve istorijske vrijednosti?

U neka mracna vremena bile su ulice gdje komsije nemuslimani nisu rostiljali i pili javno jer su znali da neki muslimani u njihovoj blizini poste. A sad u demokratiji moramo se sto vise eksponirati svojim prkosom i krsenjem pravila objasnjavajuci to kao civilizacijsku evropsku normu. Odron, kako molba o zabrani tako i ovo kmecanje o ugrozenosti.

Ma najbolje je da svi postimo, bili vjernici ili ne. Treba se solidarisati sa vjernicima. I katolici poste, ali nisam cuo za uredbu da se u blizini crkve ne toci pivo u vrijeme posta.
svjezi_ustipak

#498 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by svjezi_ustipak »

scarface32 wrote:
svjezi_ustipak wrote:

Ma najbolje je da svi postimo, bili vjernici ili ne. Treba se solidarisati sa vjernicima. I katolici poste, ali nisam cuo za uredbu da se u blizini crkve ne toci pivo u vrijeme posta.
nisam uopce inputirao da postis. samo ti rekao da ako imas grama obraza neces jesti pred nekim ko posti ako imas mogucnosti da to izbjegnes.
katolicima alkohol nije zabranjen. iznenadio bi se kad bi probao raditi za sabat u nekim dijelovima Londona. ne bi imao vise komsiluka nakon toga.
Bodkin

#499 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by Bodkin »

Kojim dijelovima londona? Ja inao sefici jevrejku koja ode kod familije na okupljanje pa radi na sabat

Svi vriste u traze neku toleranciju i razumijevanje, a niko nije spreman ponuditi je
Opetja033

#500 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by Opetja033 »

scarface32 wrote:
svjezi_ustipak wrote:

:roll: hajde se ti decko malo presaberi po pitanju vjerskih propisa pa se onda javi ponovo. Moze?
Post Reply