KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
-
putokaz1
#201 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
Kome će faliti Pećanac i Čamdžić.Sbih?
Sda u,umjesto isprobanih valja tražit nove
Sda u,umjesto isprobanih valja tražit nove
- Better Man
#202 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
Mogla bi biti idealna prilika u KS da se SDA pošalje u opoziciju. To bi označio početak kraja iste...
-
putokaz1
#203 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
ma jok. to bi izazvalo nove proteste,i paljevinu arhiva,sudova i sl.
nekoliko mjeseci bez vlasti na novou tk,te slično vrijeme od kako je Radončić postao ministar,isceniraju se protesti,ko fol radnika,istih onih koji su trpili sda vlast 20 godina,čim se sda vratila u vladu tk,i fahro otjeran,sve se umiri samo nerad isti osta.Tako vlast bez sda je opasnost po ''život'',df+sbb+sdp+ostali a bez sda nebi funkcinisalo jer je mnogo različitih a i sda to ne bi dala i silom ako treba.
a i sama pobjeda sda je nastala tako što jedna osoba glasa 5 puta,uigranom šemom u skladu s uputom cik a.
a hdz u je sve jedno ja bio sda ja sbb.
nekoliko mjeseci bez vlasti na novou tk,te slično vrijeme od kako je Radončić postao ministar,isceniraju se protesti,ko fol radnika,istih onih koji su trpili sda vlast 20 godina,čim se sda vratila u vladu tk,i fahro otjeran,sve se umiri samo nerad isti osta.Tako vlast bez sda je opasnost po ''život'',df+sbb+sdp+ostali a bez sda nebi funkcinisalo jer je mnogo različitih a i sda to ne bi dala i silom ako treba.
a i sama pobjeda sda je nastala tako što jedna osoba glasa 5 puta,uigranom šemom u skladu s uputom cik a.
a hdz u je sve jedno ja bio sda ja sbb.
- tataćusak
#204 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
BOSS-u su cilj bili izbori za skupštinu kantona i računali su sa 2-3 zastupnika, tu su negdje izgleda. Radeljaš-LIBERO- wrote:BPS I BOSS ce nam jebati majku.
Uzas.
- jalijas74
#205 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
ova moja ali izgleda da ce DF I NS dobiti dosta glasova u Vogosci (onaj urbani dio) dok sa okolnih sela SDA dobije po 98 % glasovaThe Realist wrote:Čija uporišta fale?
- Atlant
#206 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
3 nece dobiti nema sanse. 2 tesko, ali recimo da je ovo do sad obradjeno konacno imali bi ta dvatataćusak wrote:BOSS-u su cilj bili izbori za skupštinu kantona i računali su sa 2-3 zastupnika, tu su negdje izgleda. Radeljaš-LIBERO- wrote:BPS I BOSS ce nam jebati majku.
Uzas.
- DrugaGimnazija
#207 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
U pravu si. Situacija je ovakva (trenutno):Atlant wrote: mozda sam nesto zeznuo u racunu, ali meni ispada sve ovako kao kod tebe, s tim da SDA ima 10, a BOSS 2.
10 SDA
7 DF
7 SBB
4 SDP
3 NS
2 BPS
2 BOSS
Po meni je racunica jednostavna. SDA ima pravo izbora i oni ce uzeti DF i jos jednu manju stranku (SDP/NS/BPS/BOSS). Ova racunica ima mnogo vise smisla kad se gleda sa visih nivoa vlasti, jer im DF treba i na federalnom i na drzavnom nivou.
-
El_comadante
#208 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
znaci dvije stranke su ispale iz skupstien a to je SDU i NSRZB.
-
racionalista
#209 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
nije ovo tako loše ni ispalo u kantonu, cisto iz tehnickih razloga
- ILVIIR
#210 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
7 nezavisnih kandidata je ipak malo previse bilotermalna wrote:Osim njih i Stranka za BiH kao i dosadašnji neovisni kandidati i još možda neka strančicaEl_comadante wrote:znaci dvije stranke su ispale iz skupstien a to je SDU i NSRZB.
kao sto kolega pise, cisto iz tehnickih razloga ovo je veliki uspjeh i trebalo bi ici na bolje..
- ILVIIR
#211 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
naravno.termalna wrote:S tim da oni karijeru nisu počeli kao neovisni. Možda jedan od njih da je izabran kao neovisni kandidat, ostalo su stranački prebjezi.
zato i jesmo imalo raspad sistema u skupstini ks.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#212 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
Razocarenje najvece Radeljasov Boss. Ja se pomriti sa tim ne mogu.
Koliko ima sanse da do kraja brojanja izgubi bar jedan mandat?
- Atlant
#213 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
nikakve. jedan mandat im je zagarntovan.-LIBERO- wrote:Razocarenje najvece Radeljasov Boss. Ja se pomriti sa tim ne mogu.
-
racionalista
#214 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
SDA 11 ili 12 kandidata, počeli pristizati glasovi iz Hadzica, Ilidze i Vogosce.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#215 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
I tako su nam papci opet izabrali vlast, jer jasno je da su gradjani glasali promjene. Mazohisticki zelim da kako KS tako i ostale razine vlasti obnasa SDA-SDP , najbolja samoubilacka kombinacija. Da dotaknemo dno, jer , evidentno jos nismo. Sa dna je, onda jedini moguci put prema gore. Poceti ce dijeliti fotelje, resurse, jagmiti se, nasladjivati i samo tako mozemo taci do. Steta jos 4 izgubljene godineracionalista wrote:SDA 11 ili 12 kandidata, počeli pristizati glasovi iz Hadzica, Ilidze i Vogosce.
- GLASAJ ili TRPI
#216 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
Bravo Sarajevo, izabrali ste pravu opciju.
#ujedinstvujesnaga
#ujedinstvujesnaga
-
racionalista
#217 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
Isfurana je ta priča sa "papcima". "Papci" vako, "papci" nako. Nije glasalo 46% građana i onda one koji su glasali kako su glasali nazivati papcima je smiješno. Predrasude kod ljudi su veći problem nego nepismenost.KatarinaKosaca wrote:I tako su nam papci opet izabrali vlast, jer jasno je da su gradjani glasali promjene. Mazohisticki zelim da kako KS tako i ostale razine vlasti obnasa SDA-SDP , najbolja samoubilacka kombinacija. Da dotaknemo dno, jer , evidentno jos nismo. Sa dna je, onda jedini moguci put prema gore. Poceti ce dijeliti fotelje, resurse, jagmiti se, nasladjivati i samo tako mozemo taci do. Steta jos 4 izgubljene godineracionalista wrote:SDA 11 ili 12 kandidata, počeli pristizati glasovi iz Hadzica, Ilidze i Vogosce.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#218 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
Nisu svi papci, dobar dio tu je uhljebljenih kadrova i porodica.
- GLASAJ ili TRPI
#219 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
Nabila si tolike godine u guzicu i opet nazivas negog "papkom". Pa sta si ti ako su ostali "papci" ?KatarinaKosaca wrote:I tako su nam papci opet izabrali vlast, jer jasno je da su gradjani glasali promjene. Mazohisticki zelim da kako KS tako i ostale razine vlasti obnasa SDA-SDP , najbolja samoubilacka kombinacija. Da dotaknemo dno, jer , evidentno jos nismo. Sa dna je, onda jedini moguci put prema gore. Poceti ce dijeliti fotelje, resurse, jagmiti se, nasladjivati i samo tako mozemo taci do. Steta jos 4 izgubljene godineracionalista wrote:SDA 11 ili 12 kandidata, počeli pristizati glasovi iz Hadzica, Ilidze i Vogosce.
-
rika
#220 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
Meni je izuzetno drago sto je BOSS dobila skoro 5000 glasova na nivou KS-a,jer mislim da je jedino BOSS u stanju da Zavod Za javno zdravstvo izvuce iz problema u kojima se nalazi... I mislim da je Dr.Mag Esed Radeljas pravi covjek za funkciju direktora ovog zavoda...

- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#221 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
Naravno, i svih agencija, direkcija, privatnici kojima preferencijalno oproste porez, oni kojima prijete rusenjem nelegalizirane kuce, Ipak gledajuci rezultate gradskih izborih mjesta Sarajeva, Tuzle i Zenice sve je jasno-LIBERO- wrote:Nisu svi papci, dobar dio tu je uhljebljenih kadrova i porodica.
-
putokaz1
#222 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
bit će opet nezavisnih
ako nastane javna koalicija sda-df,mnogi iz df će posat odjednom nezavisni
isto važi za koaliciju sda-sbb iako je zasad najnerealnija ali sličnosti sa novembrom 2010 i tada nastalom varijantom sdp-sda su velike.
A pošto su df ovci nepoznanica samo po sebi bi moglo nastati nezavisnih.
Eventualna koalicija sbb-df+ostali mogla bi natjerati neke koji bi iz svojih tabora prešli u nezavisne.
A što se tiče blokova jedan će činit sda plus neko
drugi neko zasad se nezna ko će bit lider opozicije a treći NS.
a stanje u kantonu ostaje isto ,posla neće bit,štela će bit,grad će bit put psa lutalica,pun smeća,gužve pred stranim ambasadama,gužve pred šalterima opština il dr institucija,završavanja sudskih sporova koji traju i po desetak godina,bezvlašća,kupovine utakmice,javnih al stranačkih medija,i mnogih drugih glupopsti karakteristišnih samo za BH.
ako nastane javna koalicija sda-df,mnogi iz df će posat odjednom nezavisni
isto važi za koaliciju sda-sbb iako je zasad najnerealnija ali sličnosti sa novembrom 2010 i tada nastalom varijantom sdp-sda su velike.
A pošto su df ovci nepoznanica samo po sebi bi moglo nastati nezavisnih.
Eventualna koalicija sbb-df+ostali mogla bi natjerati neke koji bi iz svojih tabora prešli u nezavisne.
A što se tiče blokova jedan će činit sda plus neko
drugi neko zasad se nezna ko će bit lider opozicije a treći NS.
a stanje u kantonu ostaje isto ,posla neće bit,štela će bit,grad će bit put psa lutalica,pun smeća,gužve pred stranim ambasadama,gužve pred šalterima opština il dr institucija,završavanja sudskih sporova koji traju i po desetak godina,bezvlašća,kupovine utakmice,javnih al stranačkih medija,i mnogih drugih glupopsti karakteristišnih samo za BH.
- ILVIIR
#223 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
gdje si platonKatarinaKosaca wrote:I tako su nam papci opet izabrali vlast, jer jasno je da su gradjani glasali promjene. Mazohisticki zelim da kako KS tako i ostale razine vlasti obnasa SDA-SDP , najbolja samoubilacka kombinacija. Da dotaknemo dno, jer , evidentno jos nismo. Sa dna je, onda jedini moguci put prema gore. Poceti ce dijeliti fotelje, resurse, jagmiti se, nasladjivati i samo tako mozemo taci do. Steta jos 4 izgubljene godineracionalista wrote:SDA 11 ili 12 kandidata, počeli pristizati glasovi iz Hadzica, Ilidze i Vogosce.
cuj to da svi ljudi imaju isto pravo glasa. nidje veze. muskarci, zene, posteni, lopovi, skolovani, neskolovani... nidje vezzee...
-
VjecitiStudent
#224 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
Rezultati nepomijenjeni nakon 74,36% prebrojanih glasovaDrugaGimnazija wrote:U pravu si. Situacija je ovakva (trenutno):Atlant wrote: mozda sam nesto zeznuo u racunu, ali meni ispada sve ovako kao kod tebe, s tim da SDA ima 10, a BOSS 2.
10 SDA
7 DF
7 SBB
4 SDP
3 NS
2 BPS
2 BOSS
Po meni je racunica jednostavna. SDA ima pravo izbora i oni ce uzeti DF i jos jednu manju stranku (SDP/NS/BPS/BOSS). Ova racunica ima mnogo vise smisla kad se gleda sa visih nivoa vlasti, jer im DF treba i na federalnom i na drzavnom nivou.
- DrugaGimnazija
#225 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?
Situacija je neprimjenjena nakon danasnjeg talasa novih glasova:-LIBERO- wrote:Razocarenje najvece Radeljasov Boss. Ja se pomriti sa tim ne mogu.
10 SDA
7 DF
7 SBB
4 SDP
3 NS
2 BPS
2 BOSS
BOSS-ov drugi mandat je najslabiji i da BOSS ima nekih 300 glasova manje, pripao bi SDA, koja bi dobila 11 mandat.