Koji uz to još i naginju komunizmu
Krstaški rat II?
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#26 Re: Krstaški rat II?
Teško tebi sad kad budeš majoriziran
...među muslimanima, Turcima, mudžahedinima i ostalim Arapima
-
Abdulvahid
#27 Re: Krstaški rat II?
Kratak osvrt na te intervencije UN-a odnosno u nekim slucajevima ne intervencije, koje su uglavnom okrenute protiv Islama i Muslimana u cjelini.BarbaDue wrote:Šta se događa?...izgleda da je jednostavno Krstaški rat II!?
To je svima jasno, izgleda samo muslimanima nije, godinama se stvari u svijetu odvijaju upravo u tom smjeru? Rađa se kod hr/kršćanskog naroda sve veći otklon i mržnja prema Islamu.MOSKVA - Ruski premijer Vladimir Putin kritikovao je rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN za Libiju, jer je omogućena vojna intervencija na suverenu državu. "Rezolucija je puna propusta i omogućava sve i podsjeća na srednjovijekovni poziv na krstaški rat. U stvari, omogućava intervenciju na suverenu državu", rekao je Putin.
Šta reći kada je to jedan od vodećih ljudi na svijetu priznao??
Samo cu navesti par ti krstaskih pohoda:
1. Dopustanje Izraelu da ubija, ugnjetava i ponizava Palestince i ako je cijelom svijetu jasno da krse ljudska prava
2. Neintervencija i dopustanje genocida u BiH
3. Nedozvoljavanje BiH da se odbrani stavljajuci embargo na oruzje
4. Nametanje dejtonskog sporazuma BiH, onog trenutka kada smo imali priliku da oslobodimo BiH na cijeloj teritoriji
5. Intervencija protiv S. Huseina, i stvaranje gore situacije nego za vrijeme diktatora
6. Intervencija u Afganistanu i postavljanje svojih ljudi
7. Pakistan, isti scenarij
8. Somalija, al kratko trajalo dobili po usima ( naoruzavanje etiopije i eritreje)
9. dopustanje Rusiju da ubijaju i protjerivaju muslimane kavkaza
10. neprimanje Turske u EU i ako su razvijeniji od pola europe
11. itd... itd lista je duga, a pameti nema. "Nisu slijepe oci, nego srce u grudima" (Kuran)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#28 Re: Krstaški rat II?
ja podmećem? care moj, ti si sam sebi podmetno rečenicom "šta je loše u tome da se mrzi druga religija...?"tulio wrote:Ti kao moderator ne bi trebao podmetati u raspravi. Navedi gdje sam ja to nazvao Sarajevo Teheranom? Ili ideš generalizacijom pa meni prišivaš nešto što neki pripadnik moga naroda kaže? Gluposti.Chmoljo wrote:ode tema u krivom smjeru... nejse, svakako ću pometlati, samo de me prosvijetli - ja mislio da je Sarajevo Teheran? kako pa sad komunisti?
sad ćeš mi još govoriti i šta trebam raditi?
ili bi jednostavno trebao pročitati šta pišeš, pa se malo zapitati o nekim stvarima... elementarnim...
-
tulio
#29 Re: Krstaški rat II?
Naravno da podmećeš kada mi stavljaš u usta ono što nisam nikada rekao. I moja rečenica je moje mišljenje i stojim iza njega. Ne možeš zabraniti nekome da mrzi drugoga, ali ga možeš spiječiti da djeluje negativno po tom pitanju. Ljudi mrze svašta nešto i to ne mora biti negativno. Neki mrze Islam, Kršćanstvo, Komunizam, Fašizam, HDZ, demokraciju ...Chmoljo wrote:ja podmećem? care moj, ti si sam sebi podmetno rečenicom "šta je loše u tome da se mrzi druga religija...?"
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#30 Re: Krstaški rat II?
nisi ti rekao da je nešto zabranjeno, nego da nije loše... a vidi se i šta mrziš... takvi su mi najslađi...
a čim nestane aparat prinude, znamo šta se desi. kao što ti reče - praksa je pokazala...
a čim nestane aparat prinude, znamo šta se desi. kao što ti reče - praksa je pokazala...
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#31 Re: Krstaški rat II?
Jedno je mrziti u sebi, a drugo je doći ovdje pa pred svima pravdati mržnju prema religiji koja ima milijardu i po pripadnika širom zemlje kao nešto normalno, čak i poželjno.tulio wrote:Naravno da podmećeš kada mi stavljaš u usta ono što nisam nikada rekao. I moja rečenica je moje mišljenje i stojim iza njega. Ne možeš zabraniti nekome da mrzi drugoga, ali ga možeš spiječiti da djeluje negativno po tom pitanju. Ljudi mrze svašta nešto i to ne mora biti negativno. Neki mrze Islam, Kršćanstvo, Komunizam, Fašizam, HDZ, demokraciju ...Chmoljo wrote:ja podmećem? care moj, ti si sam sebi podmetno rečenicom "šta je loše u tome da se mrzi druga religija...?"
-
tulio
#32 Re: Krstaški rat II?
Smatraš li da je loše mrziti fašizam, nacizam? Jesi čitao pjesmu od Ivana Gorana Kovačića "Mrzimo vas"? Što se tiče mene osobno, opet nemaš potrebe mi stavljati riječi u usta, ja ne mrzim religije. Da ih smatram lošim za društvo, to stoji.Chmoljo wrote:nisi ti rekao da je nešto zabranjeno, nego da nije loše....
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#33 Re: Krstaški rat II?
tulio wrote:Nema ništa loše u mržnji prema nekoj religiji, dok god se agresivno to ne ispoljava. I ne mislim da je napad na Libiju mržnja prema Islamu, pa podržavaju zapadne sile i gore islamske režime od Gadafijevog. Jedino je sigurno da Islam nije spojiv sa demokracijom, pa otuda i sukob za zapadom.
-
seshat
#34 Re: Krstaški rat II?
To je svima jasno, izgleda samo muslimanima nije, godinama se stvari u svijetu odvijaju upravo u tom smjeru? Rađa se kod hr/kršćanskog naroda sve veći otklon i mržnja prema Islamu.
A šta znači "hr/kršćanski narod"?
A šta znači "hr/kršćanski narod"?
-
xDenisx
#35 Re: Krstaški rat II?
Mislim da je bliskoistocni mentalitet veci problem od samog Islama...ogromne su razlike izmedju Indonezije/ Malezije/Azerbejdzana/Kazahstana itd i Iraka/Irana/Saudijske Arabije...tulio wrote:Zato što jednostavno praksa to pokazuje. Takvo je i kršćanstvo bilo do prosvjetiteljstva kada su im ljudi pokazali gdje im je mjesto. Turska nije demokracija kada vojska još uvijek ima glavnu riječ. Do sada su izvršili nekoliko vojnih udara kada im nije odgovarala vlast, a desetine stranki je zabranjeno pod usmnjom da naginju islamizmu. Umalo predsjednik ne osta bez funkcije jer mu je žena maramu nosila. Albanija je nakon Envera izgubila dosta poveznica sa Islamom, a i to se tek treba vidjeti kako će funkcionirati.test01 wrote:zasto su islam i demokratija nespojivi? sta je sa turskom i albanijom npr.?
-
tulio
#36 Re: Krstaški rat II?
Razlika ima, ali može li se neka od tih država pohvaliti nekom demokracijom? Može ako je poredimo sa Saudijskom Arabijom ili Somalijom. Ima dosta veze i sa mentalitetom, naravno. Demokracija je najbolje legla na zapadu, ni kod nas balkanaca nije legla još.xDenisx wrote:Mislim da je bliskoistocni mentalitet veci problem od samog Islama...ogromne su razlike izmedju Indonezije, Malezije, Azerbejdzana, Kazahstana itd i Iraka/Irana/Saudijske Arabije...
Last edited by tulio on 22/03/2011 21:11, edited 1 time in total.
- bingov buraz
#37 Re: Krstaški rat II?
Takve je sevap majoriziratitulio wrote:Nema ništa loše u mržnji prema nekoj religiji, dok god se agresivno to ne ispoljava. I ne mislim da je napad na Libiju mržnja prema Islamu, pa podržavaju zapadne sile i gore islamske režime od Gadafijevog. Jedino je sigurno da Islam nije spojiv sa demokracijom, pa otuda i sukob za zapadom.
- Bosnolog
#38 Re: Krstaški rat II?
Ovo ti je izgleda najveci domet skole fasistickog poskoka kao ucenik onih HDZ fasista sto u Hagu cekaju presudu za bolesnu fasisoidnu idelogiju kojom si hranjen i otrovan,.........tulio wrote:Nema ništa loše u mržnji prema nekoj religiji, dok god se agresivno to ne ispoljava . I ne mislim da je napad na Libiju mržnja prema Islamu, pa podržavaju zapadne sile i gore islamske režime od Gadafijevog. Jedino je sigurno da Islam nije spojiv sa demokracijom, pa otuda i sukob za zapadom.
- XXS
#39 Re: Krstaški rat II?
Bezveze se furas da je Islam u svemu ovome nesto vazan i velik te da ga krstasi, valjda po Papinom naredjenju napadaju.
U pitanju je imperijalisticki kapitalizam, a meta su naftni izvori Libije.
U pitanju je imperijalisticki kapitalizam, a meta su naftni izvori Libije.
-
hajducka travica
#40 Re: Krstaški rat II?
Rus je to rekao iz srdzbe,bijesa zbog toga sto je bespomocan.Pa,majka mu stara imao je pravo na veto i zasto to nije iskoristio?BarbaDue wrote:Šta se događa?...izgleda da je jednostavno Krstaški rat II!?
To je svima jasno, izgleda samo muslimanima nije, godinama se stvari u svijetu odvijaju upravo u tom smjeru? Rađa se kod hr/kršćanskog naroda sve veći otklon i mržnja prema Islamu.MOSKVA - Ruski premijer Vladimir Putin kritikovao je rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN za Libiju, jer je omogućena vojna intervencija na suverenu državu. "Rezolucija je puna propusta i omogućava sve i podsjeća na srednjovijekovni poziv na krstaški rat. U stvari, omogućava intervenciju na suverenu državu", rekao je Putin.
-
tulio
#41 Re: Krstaški rat II?
Točno tako. Zapravo, čisti imperijalizam gdje se osiguravaju resursi i strateški se pozicionira. Gadafi im je postao previše negativno eksponiran i odlučili su ga skinuti. Putin glumi budalu jer Rusija ima pravo veta, a nije ga iskoristila.XXS wrote:U pitanju je imperijalisticki kapitalizam, a meta su naftni izvori Libije.
- JThomas
#42 Re: Krstaški rat II?
care, samo pare. pare, nafta, moć, vlast, tržište, ovo su razlozi, a vjera, nacija, ideologija su samo povodi.
-
hajducka travica
#43 Re: Krstaški rat II?
nije moguce da ste vi Hrvati jos na Balkanu.tulio wrote:Razlika ima, ali može li se neka od tih država pohvaliti nekom demokracijom? Može ako je poredimo sa Saudijskom Arabijom ili Somalijom. Ima dosta veze i sa mentalitetom, naravno. Demokracija je najbolje legla na zapadu, ni kod nas balkanaca nije legla još.xDenisx wrote:Mislim da je bliskoistocni mentalitet veci problem od samog Islama...ogromne su razlike izmedju Indonezije, Malezije, Azerbejdzana, Kazahstana itd i Iraka/Irana/Saudijske Arabije...
- Hunkar
#44 Re: Krstaški rat II?
nisam znao da je enver hozda bio has muslimantulio wrote:Zato što jednostavno praksa to pokazuje. Takvo je i kršćanstvo bilo do prosvjetiteljstva kada su im ljudi pokazali gdje im je mjesto. Turska nije demokracija kada vojska još uvijek ima glavnu riječ. Do sada su izvršili nekoliko vojnih udara kada im nije odgovarala vlast, a desetine stranki je zabranjeno pod usmnjom da naginju islamizmu. Umalo predsjednik ne osta bez funkcije jer mu je žena maramu nosila. Albanija je nakon Envera izgubila dosta poveznica sa Islamom, a i to se tek treba vidjeti kako će funkcionirati.test01 wrote:zasto su islam i demokratija nespojivi? sta je sa turskom i albanijom npr.?
-
tulio
#45 Re: Krstaški rat II?
Pogotovo ako ne razumiješ što čitaš. Valjda svatko zna tko je bio Enver Hoxha i na što sam mislio.Hunkar wrote:aj kakvih sve gluposti covjek da procita ovdje
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#46 Re: Krstaški rat II?
đe su nestali templari 
- kamen spoticanja
#47 Re: Krstaški rat II?
Pera Trta wrote:Teško tebi sad kad budeš majoriziran...među muslimanima, Turcima, mudžahedinima i ostalim Arapima
![]()
tulio de nas postedi...naudit cu vlastitom racunaru citajuci tvoje mudrosti...neka me destrukcija hvata
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#48 Re: Krstaški rat II?
Vojni analitičar Neven Kazazović u emisiji ''SVIJET DANAS'' Radio-Federacije od 12.03.2011. izjavio je da ''Rusija ''gubi'' Libiju, pa će pokušati da pojača utjecaj na Balkanu''?zagazaga wrote:Misliš li ti barba da Putin brani islam ili svoje interese?BarbaDue wrote:Šta se događa?...izgleda da je jednostavno Krstaški rat II!?
Za preslušavanje radio-emisije je potreban RealPlayer*.
Ovom reakcijom se pokazalo da je Neven Kazazović pravi stručnjak u svom poslu.
- star(i)mo
#49 Re: Krstaški rat II?
Tulio, kralju!
Sto se neko za
s ovim forumskim pucanstvom...

- psydelija
#50 Re: Krstaški rat II?
znaci, ljudska glupost i svemir su beskonacni, i deginitivno!tulio wrote:Nema ništa loše u mržnji prema nekoj religiji, dok god se agresivno to ne ispoljava. I ne mislim da je napad na Libiju mržnja prema Islamu, pa podržavaju zapadne sile i gore islamske režime od Gadafijevog. Jedino je sigurno da Islam nije spojiv sa demokracijom, pa otuda i sukob za zapadom.