Krst na Zlatištu!?

Locked
dalje

#201 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by dalje »

O'zone wrote:
SmokingMan wrote:
mO k3 wrote: Naravno , napisao sam to u par stranica ranije , nadaju se da ce ga neko srušiti još ga uz samu cestu postavil pa ako to nije poziv na rušenje
To je ta šema neznaniče,nisu ti oni blentavi da bacaju pare tek tako,prvo su krenuli sa šipkama za građevinsku skelu,sada čekaju šta će se desiti sa istim "remek djelom" u narednom periodu. 8-)
-Stavljen uz cestu
-Uz samu "provaliju"
-Nenaseljeno područje
-Slabo učvršćen

=poziv da ga se onako malo gurne

Ako to ne uradi neka blentovina odavlen evo cenera (nemam više visok datum) da će doći oni sami da ga malo gurnu pa da upru prstom prema nama koji smo protiv suživota i srBskog naroda :wink:
Ja mislim da je uz cestu stavljen zbog OHRa i onog problema oko zemljista.
Ceste su u vlasnistvu Puteva RS i OHR ne moze nista po tom pitanju.
VCorp

#202 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by VCorp »

Kad treba krasti po Sarajevu, prebijati obične ljude, pucati na koga onda je Sarajevo divlji Zapad. A kad treba uraditi nesto za svoj narod i reći ne ovim krvopijama koje su nas ubijale i klale onda izigravate neku multikulturalnost i toleranciju.

Skupite se i odite srusiti taj krst, napravite proteste i pokazite obraz makar zbog vaše djece ubijene u Sarajevu. Od Fate Orlovic do ovog krsta se trpe njihove pizdarije a politika Sarajeva i Sarajlija je bez muda da napokon kaze nesto.

Vidite da Dodik i oni krše sve moguce zakone i BiH i ove od stranaca a mi im idemo niz dlaku. Mislim da je doslo vrijeme da i mi malo pokazemo zube i kazemo da ne mogu s Bosnom raditi sta hoce i kako su zamislili. Ovo je sramota više šta se radi a provokacije su sve češće. Govna napravila crkvu na masovnoj grobnici Bosnjaka i gdje je onda Bakir da sta kaze, gdje je Komsic ?

Treba ici u medije i u institucije stranaca s pricom kakvu oni i zasluzuju. Ne smeta nikome crkva niti krst, Bosnjaci su mnoge cuvali u ratu ali ove provokacija treba na minimum svesti a ako nece onda im pokazati kako je kad se s rogatim bode.
muha_sa

#203 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by muha_sa »

O'zone wrote:
escobar__ wrote:Činjenica da su neprijatelji ove države tako blizu Sarajevu i da ga imaju k'o na dlanu je strašnija od ovog sranja koje će prvi jači vjetar odnijet.
Činjenica je da 50% državnih službenika koji dolaze u Sarajevo na posao i prima platu od ove države istu ne priznaje i tako evo već 20 godina.
mnogi to ne kontaju, al............................... :-)
dustaban

#204 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by dustaban »

branimir stulic wrote:Evo sta kaze Gajo...

Nečlnik općine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović kazao je za "Dnevni avaz" da je Elektrodistribucija vodi struju i da neko "samo na taj stub postavio letvu". Istakao je da su policija i komunalna policija već bili na terenu. - Elektrodistribucija vodi struju iz Lukavice prema Zlatištu, Osmicama i drugim naseljima. Oni su postavljali stubove i neko je prikačio letvu. To je izazvalo reakciju i još se pojavio taj Dukić kao da je on to postavio. Čovjek ne može ništa ni raditi ni graditi od takvih raznih ljudi. Najgore je što tu nema elemenata krivične odgovornosti. To je zloupotreba. Policija i komunalna policija naložit će uklanjanje te letve – rekao je Gašanović. On je poručio da "ljude ne treba zbunjivati, jer nije namjeniski napravljeno". - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/136780/naceln ... 3QI3X.dpuf
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#205 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by insomnia78 »

zateznistub wrote:
insomnia78 wrote:Veliki plus za Sarajevo, veliki

A Bošnjama smjesno

Predizborna
Jebo te led da vam četnik sad u avliju dodje i krene vas voditi na "razgovor" vi bi rekli predizborna, trpaju nas u torove, ne nasjedaj

Jedanput se odbranismo, na foru, bi dosta vise sposobnijeg naroda

S ovim danas pobili bi nas ko zeceve
A i hoce samo dok dobiju priliku

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Ne laprdaj iz "elitnog" dijela Pariza, nego dovuci guzicu i djelom pokazi sta i kako!
Hocu, evo krecem
Upravu si sve, nije moj problem
Nek vas kituju
LO

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
dječak sa šibicama

#206 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by dječak sa šibicama »

Sto je najtragicnije, sa te stijene su u ratu terorisali stanovnistvo Zelengorske, Brajkovca, Komatina, Sirokace.

Zajebavali se, sjecam se kad su nas u basti setali lijevo desno, kopalo se u proljece a ceto sa spice snajperom oko nas, namjerno nece da pogodi vec te zavaljuje u travu, igra se.

Srecom, jer neke su i ubijali, valjda zavisi ko je na polozaju u smjeni.

Isao sam nakon rata gore u te rovove, ukopali se na stijeni ko termiti.
Last edited by dječak sa šibicama on 21/09/2014 12:21, edited 1 time in total.
Paranoid

#207 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Paranoid »

Image

Eto i crkve....
dječak sa šibicama

#208 Re: Krst na Zlatištu!?

Uostalom, bolje da su onu cestu prema Brusu popravili, rupa na rupi, ima mjesta gdje ne mozes ni preci preko rupe jer je duboka pola metra, moras u drugu traku.

Ali sta ce im, imaju tranzit u Sarajevu koji odrzava KS, boli ih briga, sto bi preko planine.

Koji su to likovi.
O'zone
Globalni moderator

#209 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by O'zone »

dustaban wrote:

Nečlnik općine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović kazao je za "Dnevni avaz" da je Elektrodistribucija vodi struju i da neko "samo na taj stub postavio letvu". Istakao je da su policija i komunalna policija već bili na terenu. - Elektrodistribucija vodi struju iz Lukavice prema Zlatištu, Osmicama i drugim naseljima. Oni su postavljali stubove i neko je prikačio letvu. To je izazvalo reakciju i još se pojavio taj Dukić kao da je on to postavio. Čovjek ne može ništa ni raditi ni graditi od takvih raznih ljudi. Najgore je što tu nema elemenata krivične odgovornosti. To je zloupotreba. Policija i komunalna policija naložit će uklanjanje te letve – rekao je Gašanović. On je poručio da "ljude ne treba zbunjivati, jer nije namjeniski napravljeno". - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/136780/naceln ... 3QI3X.dpuf
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
'nači Bože :-)

AC/DC/SPC
dalje

#210 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by dalje »

Laze.
Gdje su ostali stubovi?
bull21

#211 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by bull21 »

Neko je slučajno imao potpuno identičnu letvu pa je prikačio? Pa ni lagati više ne znaju!
dječak sa šibicama

#212 Re: Krst na Zlatištu!?

dalje wrote: Laze.
Gdje su ostali stubovi?
Ovo sam se i ja pitao, iskreno, ja se ne sjecam nikakvih stubova na toj cesti, posebno ne na toj lokaciji. Ali eto mozda grijesim, medjutim slika govori sve, ostalih stubova nema.

Ma dok raja popije kafu u Domu kulture, skupice se valjda i otici to oboriti. Nadam se, jer vec citam kretenske izjave "ko od nasih politicara prvi na ovo reaguje, dobice najvise glasova".
Jolpaz

#213 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Jolpaz »

Kriz je postavljen u sjecanje palim bojovnicima HVO-a koji su branili Sarajevo.
Obzirom da ih nije bilo mnogo, skroman je i kriz.

Vjerujem da svi znate kako izgleda katolicki kriz a kako pravoslavni krst, tako da nas Dukic namjerno obmanjuje.

Ipak, ako im je ova skalamerija koja vrijedja pravoslavnu vjeru, sjecanje na poginule onda ih zaista oni ne zanimaju a mi to kao neznamo...

Hebo izbore, ovo nema veze sa njima :mrgreen:
mekaba

#214 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by mekaba »

Privremeno rijesenje dok se ne steknu uslovi za veliki betonski koji ce nocu biti osvijetljen. Ovo je pishanje po 12 000 ubijenih i 50 000 ranjenih sarajlija. Ovo je spomenik Batku i ostalim srpskim zlocincima koji su terorisali Sarajevo u periodu 92-95. Ovo je takodje dokaz da u ovom momentu nema ko da brani BiH. Oglasit ce se mozda borci i jos par nekih lijevih udruzenja i zavrsava se na tome. VELIKA BRUKA. Sarajlije su definitivno P...ke. I ja sam Sarajlija ali se ovo zaista mora reci. Slijedeci krst ide malo nize, mozda Dobrovoljacka.
It_is_a_Leclerc

#215 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by It_is_a_Leclerc »

Koja win-win situacija za Dodika. Rijetko viđen inteligentan politički potez.

Sad kad Bošnjaci zagalame, eto Dodika na Pale i - "Pogledajte vi koliko se muslimani kočopre na krst časni ! E pa, Srpska i SNSD na čelu će napraviti krst u svakom dvorištu njima u inat" (masa skandira)
Sad kad načelnik općine ISG pokuša skloniti krst bit će - "Pogledajte vi kakav je taj SDS. Njima smeta krst. Zato što su plaćenici koji mrze Srpsku i Pravoslavlje".
Ako krst ostane, bit će - "Evo. I krst smo vam napravili".

U najkraćem, vrlo dobar tajming za lansiranje ove priče.
res publica

#216 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by res publica »

sirkat wrote: Cuj bolje je? Ovo je bijesni Dodik namjerno postavio zbog izbora da izaziva i ne samo to, taj bijesni pas zeli sranja i sranja mu treba dati. U defanzivi si Sarajevo, u defanzivi. Sarajevska "multikulti" politika ovim dozivljava svoj poptuni krah!

Mozda da kantonalna vlada zabrani rad u kantonu izuzev drzavnih funkcija, svim onima koji ne zive na podrucju FBIH ili ne da zabrani, zabrana ne valja, da operezuje dodatno svakog onog koji ne zivi u Sarajevu, a radi u njemu, sa recimo dodatnih 50%. Pa neka umjesto posla u Sarajevu idu na Zlatiste po placu svaki mjesec.

Naravno OHR nece ni na ovo reagirati. Ako ne bude, ne vidim u opste potrebe da oni vise budu prisutni u BiH, treba im reci da kupe svoje stvari i idu napolje. Oni su tu da odrzavaju stvari u Daytonu pod kontrolom, posto ne rade to, vrijeme je da idu.
Imaš dva čovjeka vezana lisicama, ruka za ruku. Jedan od njih drži ključ, ali neće da otključa kako bi ovaj drugi otišao gdje hoće. A ovaj drugi non-stop to traži.
Onda se ovom sa ključem pripiša, ali ovaj drugi neće da ustane no ćenife, nego leži i kaže, otključaj lisice i idi sam. Onda se ovaj sa ključem upiša, ali neće da otključa. Onda se pripiša ovom bez ključa, ali ovaj sa ključem nekad hoće, nekad neće do ćenife jer nekad se baš dobro naljuti. Onda ovaj bez ključa ispiša se po njemu. Kad se ovaj sa ključem požali, onaj bez ključa kaže "pa što me nisi otključao, ili krenuo sa mnom do ćenife". Kad se ovaj sa ključem ispiša po onom bez ključa onda se onaj bez ključa žali trećem koji ima klješta da presječe lisice "vidi s kakvim sam ugursuzom vezan, a nije me ni pitao da idem s njim do ćenife".
I tako funkcioniše BiH. :D
TheWatcher

#217 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by TheWatcher »

drunken tiger wrote:Pročitah da je dignut u noći sa subote na nedjljeu 20/21. 09. krst na Zlatištu iznad Sarajeva. Pa da vidim je li istina to i zna li neko nešto više o tome?
plaHo je fin :drndavi:
escobar__

#218 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by escobar__ »

Bošnjaci su k'o narod pičketine žešće koje vlastitu nemoć da kažu i urade bilo šta protiv ove i ovoj sličnih stvari pravdaju tolerancijom, suživotom i multikulturalnošću.
Drvosjeca iz Dejcica

#219 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

bull21 wrote:Neko je slučajno imao potpuno identičnu letvu pa je prikačio? Pa ni lagati više ne znaju!
Ako bolje pogledaš vidiš da je ona horizontalna drvena greda obojena u bijelo i vezana konopcem. Ipak mislim da je rasvjeta u pitanju ili stub za struju ali evo ostaje da vidimo da li će se i kada ukloniti.
Janjicar

#220 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Janjicar »

escobar__ wrote:Bošnjaci su k'o narod pičketine žešće koje vlastitu nemoć da kažu i urade bilo šta protiv ove i ovoj sličnih stvari pravdaju tolerancijom, suživotom i multikulturalnošću.
:thumbup:
Tuzla jeste multikulturalna ali kada osvane Cecin plakat on ujutru odmah bude raz'eban...
mekaba

#221 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by mekaba »

Postavljanje ovog krsta je organizovala i izvela vlast tzv. RS , sto znaci da vlast federacije odnosno grada Sarajeva treba organizovati njegovo uklanjanje. SRAMOTA i BRUKA. Nemamo respekta ni prema zrtvama Sarajeva cija su tijela raskomadana lezala po sarajevskim ulicama. Sa ovog mjesta su ubijana nasha djeca,komsije prijatelji. Imamo li obraza i dostojanstva bar malo.
escobar__

#222 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by escobar__ »

Janjicar wrote:
escobar__ wrote:Bošnjaci su k'o narod pičketine žešće koje vlastitu nemoć da kažu i urade bilo šta protiv ove i ovoj sličnih stvari pravdaju tolerancijom, suživotom i multikulturalnošću.
:thumbup:
Tuzla jeste multikulturalna ali kada osvane Cecin plakat on ujutru odmah bude raz'eban...
Ili im se razyebe ono patetično okupljanje koje organizuju za "žrtve" 15. maja. :D
dalje

#223 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by dalje »

Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#224 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Zviz »

Jel ovo i Sarajevo sa 10% starosjediolaca i 90% doslja dobilo svoje "medjunoge" kao oni dole hepokovci u Skutroistanu? Bice biznisa, samo treba bredocati dobro, da se gospa ukazala ali bez pomoci projektora :D Ja cirkusa i p. m. hajd da su izidali kriz od mramora ili sta vec, ovo dvi letve kao za plast. Brza montaza, ali ako je gospa ga postavila onda svaka cast..

Nije da nikoga pocjenujem, ni na vjerskoj ni na regionalnoj ili skeksualnoj osnovi ali Sarajevu jos samo nedostaje Gey (bogatih) parada.
Last edited by Zviz on 21/09/2014 12:53, edited 2 times in total.
Nomo

#225 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Nomo »

kada bi dodik obecao SDA ovcama da ce pobijediti na izborima ali pod uslovom da stave kriz na begovu dzamiju oni bi to i napravili . SDA i svakoj nacionalnoj partiji nista nije sveto osim novca i fotelje . njih ne zanimaju ni zrtve ni genocid niti bilo sta drugo osim novca i vlasti . sve su ovo rezultati alijine politike . nikad se nije islo u beskomporomisnu borbu protiv bosanskih dusmana , a sa agresorom i fasistima nema kompromisa . zamisli da ti upadnu u kucu razbojnici koji nisu racunali da ima 9 ukucuna i nisu racunali da ukucuni imaju nesto oruzja . mozes li sa njima napraviti kompromis . evo vam pola novca iz porodicne kase i pola nakita i ostanite na trecem spratu kuce . nemoguce . ili ili . ili mi ili oni . treca opcija ne postoji . da li je iko pravio sa hitlerom kompromis ? nije . sa antom pavelicem ? nije .sa drazom m ? Nije ! sa musolinijem ? nije niko . niko i nigdje ne pravi kompromis kada je u pitanju drzava a s druge strane fasiti koji su napravili genocid . nigdje i niko . osim u bosni i to je iskljucivo SDA radila . zbog vlastitog interesa a ne zbog interesa drzave bosne i bosanskog naroda .
Locked