zastoqsviram wrote:od mene toliko na ovu temu, odoh gledat RG, i tamo izbacivati nacionalne frustracije...
haha haj vala idi gledaj..nemoj se ni vracati.
zastoqsviram wrote:od mene toliko na ovu temu, odoh gledat RG, i tamo izbacivati nacionalne frustracije...
Who died and made u admin?abdulazizsarajevo wrote:zastoqsviram wrote:od mene toliko na ovu temu, odoh gledat RG, i tamo izbacivati nacionalne frustracije...
haha haj vala idi gledaj..nemoj se ni vracati.
ne zachatavaj mogo bi fasovat Srbine...zoom66 wrote:i'm still alive, kickin', rockin' and bannin':D
Molim novinare da mi se obrate PPom da im mogu dati svoje pune podatke kako ne bih opet bila, kao prije 10 godina, Jevrejka cija je kuca izgorila na obroncima Sarajeva.zoom66 wrote:gotovi smo - sad ce opet chuveni medijipo nama
nije to poenta.. poenta u tvom postu je NIJE NI CUDO DA BL IMA SLAVU KAD CERIC PISE OVAKVE STVARI...Mladen wrote:Ja ti ukazujem paralele...jedan pokrene ono, drugi ovo...odgovori...na provokacije...jer nemaju obzira.
To je poenta.
Da se vratimo u 14 stoljece...Mladjo zivi za danas...karanana wrote:pa ko je prvi poceo?
Prvi dan niko od djece ne ide u skolu, nijedna institucija ne radi kako treba, jer ne rade ni slavise ni mirjane...zoom66 wrote:mala isprravka: ne rade oni koji slave. drugi rade.mIRCerka wrote:nije to poenta.. poenta u tvom postu je NIJE NI CUDO DA BL IMA SLAVU KAD CERIC PISE OVAKVE STVARI...Mladen wrote:Ja ti ukazujem paralele...jedan pokrene ono, drugi ovo...odgovori...na provokacije...jer nemaju obzira.
To je poenta.
Poenta je u tome da se u Sarajevu za Bajram prvi dan NE RADI skole ne rade, u BL svi obiljezavaju SLAVU...
lijepa afrika i crnacka plemena... mala vjerovatnoca balkanskih gena....
A zasto bi to sa Banjalucanima bilo drugacije?pici wrote:Tacno je da se za bajram ne radi i da se ne ide u skolu a i da oni koji ga ne slave ,rade.....al zato Mujke Ceric od kantona svima nama podjeli po 100-200 KM-ovada nam se nadje
jel imaju krsnu slavu i za ćenife?banjaluka078 wrote:Da, ovdje sve ima krsnu slavu, gradovi, organizacije, organi uprave, sportski klubovi, skole, rijetke su porodice koje nemaju slavu, svi slave.zlatiborka wrote:Evo ja prvi put cujem za ovo, vjerovali ili ne!banjaluka078 wrote:Skjuz mi, ali nemojte mi reci da vi tek ove godine saznajete da ovi u BL slave krsnu slavu grada!? Pa ima tome vec ihaha...evo bas pokusavam isceprkati na netu otkad to slave.
E vidis za pravoslavni i katolicki bozic ne rade oni koji ga slave a ostali rade,zaboravlja se da ima i drugih vjera a i ateista al ko njih ono sljivi....da se bajramluk djeli od firmi ,po meni nije u redu onda dijeli i ostale vjerske praznike,al su napravili eto bajramluk svi dobivaju,kao sto rekoh nije u redu.Mladen wrote:A zasto bi to sa Banjalucanima bilo drugacije?pici wrote:Tacno je da se za bajram ne radi i da se ne ide u skolu a i da oni koji ga ne slave ,rade.....al zato Mujke Ceric od kantona svima nama podjeli po 100-200 KM-ovada nam se nadje
PS. dobar kolac:o)
zlatiborka wrote:Jedno su vjerski praznici: Bajrami, Bozici, Uskrs, Vaskrs itd. koji se slave kako se slave. I krsna slava za vjernike pravoslavce tj. ljude je po meni OK. To mu ga dodje kao imendan.
Ali krsna slava za grad, ustanovu, zeljeznicu, fudbalski klub i sta ti ja znam za sta sve ne, je cisti debilizam, sprdacina od vjere i provokacija. Ma nemam rijeci da opisem ovo sranje koje se zove 'krsna slava grada Banja Luke'.
Zanima me samo je li neko od ovih federalnih mufljuza cestitao javno banjalucanima ovaj novopeceni praznik. Isto tako me zanima misljenje Miroslava Lajcaka i OHR-a. Zna li neko nesto podrobnije o tome?turban wrote:Sta bude na toj Krsnoj slavi...![]()
Ima li kakvih teta sto besplatno daju "obuku" onu predvojnicku...![]()
P.S
Neka ba narode neka slave dok se ne napiju i najedu,a posle tesko tamo njima od njih...
Krsna slava republike srpske se vec obiljezava ja mislim 9.januara kada se obiljezava i Dan republike srpskezlatiborka wrote: Ovo nije ni malo bezazleno, zar ne vidite sta uskoro slijedi, a to je:
KRSNA SLAVA REPUBLIKE SPSKE
Ima i to, u januaru. Devetog januara.zlatiborka wrote:
Ovo nije ni malo bezazleno, zar ne vidite sta uskoro slijedi, a to je:
KRSNA SLAVA REPUBLIKE SRPSKE
fukara_tz wrote:Krsna slava republike srpske se vec obiljezava ja mislim 9.januara kada se obiljezava i Dan republike srpskezlatiborka wrote: Ovo nije ni malo bezazleno, zar ne vidite sta uskoro slijedi, a to je:
KRSNA SLAVA REPUBLIKE SRPSKE
Ja ovo jos ne mogu da vjerujem!by karanana on 06/06/2008 14:37
ovo je cisto mjesanje drzave i crkve koje je ustavom zabranjeno. Oko ovog treba dici frku na Ustavnom sudu kao sto je bila frka i pozitivna presuda donesena u koristenju slika svetog save i ostalih svetaca u skolama i ostalim javnim institucijama.