Tocnije 80% Srba, 10% Muslimana i 90% Hravatavjesticanametli wrote:uz obrazlozenje da smo ugorozeni od strane podivljalih nacionalistaalen_zenica wrote:Prokleti Balkan!!!!!!!!!!!
Ja mislim da mi mi trebali od zapadnih zemalja tražiti da nam dopuste da se bez ograničenja počnemo iseljavati u tzv treće zemlje .
Tako bi riješili veliki problem ,a šta je njima nekih milion dva stanovnika .
Ma ništa.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Križ iznad Sarajeva kao spomenik srpskim žrtvama u BiH
-
pita
- buba
#27 re
Cista preseravanja majke mi.
Ja se sjecam jednog dogadjaja koji je prejak bio stvarno
Mislim da je bila 93, mozda cu pogrijesiti vrijeme, ali helem u vrijeme kad se zakuhalo sa hrvatima u onim predjelima Kiseljaka-Busovace.
Dobio je jedan mali tim malezijskog bataljona takozvani check point na njihovoj teritoriji, ne klasicni gdje su oni zaustavljali nego samo monitoring. Oni koji su radili za UN u to vrijeme znace o cemu govorim..ma znaju svi doduse. To su fol male opservacijske tacke, bunkerici odakle se vrsio fol nakav monitoring desavanja. Helem, zapadne njih jedno brdasce na kojem je bio ogroman drveni kriz, jaliti krst, kako ko izvoli.
I posto su ljudi tu bili 'nako usamljeni i izolovani, ledina pukla, dosadno u nocnim satima, sjedi se vani, skuha se ponesto na onim kuhalima malim, ali se nema na cemu sjediti. Skontaju oni da bi im dobro dosle klupice da mogu fino sijeliti uz vatricu i posjeku kriz i fino sebi skuju klupice za sjediti.
Da ne pricam dalje..stiglo je do samog HVO i BiH drzavnog i vojnog vrha. Telefoni su gorili, intervencije su goleme bile, a oni jadnici opkoljeni razjarenim hvo-jcima koji su zahtjevali krvnu odmazdu, izbehuceni, ne kontajuci zasto se digla strasna frka..pa samo su malo balvana isjekli i skovali klupice.
Sto je najkrvavije u njihovom sastavu je bilo i katolika i pravoslavaca, ali ljudi nidje veze nemaju za sta su ti balvani bili tako postavljeni. Njima je to bilo ono sto jest, zaboden drveni balvan.
Ima i zavrsnica ali mi je ona jos notornija..morali su svi kasnije napraviti novi, postaviti ga i onda sve katolika sto je bilo u njihovom kontingentu je moralo ici gore, moliti se pred krstom i ljubiti ga. Sto je precerano..precerano..ali eto.
Ja kad se toga sjetim vazda se upisham od smijeha.

Ja se sjecam jednog dogadjaja koji je prejak bio stvarno
Mislim da je bila 93, mozda cu pogrijesiti vrijeme, ali helem u vrijeme kad se zakuhalo sa hrvatima u onim predjelima Kiseljaka-Busovace.
Dobio je jedan mali tim malezijskog bataljona takozvani check point na njihovoj teritoriji, ne klasicni gdje su oni zaustavljali nego samo monitoring. Oni koji su radili za UN u to vrijeme znace o cemu govorim..ma znaju svi doduse. To su fol male opservacijske tacke, bunkerici odakle se vrsio fol nakav monitoring desavanja. Helem, zapadne njih jedno brdasce na kojem je bio ogroman drveni kriz, jaliti krst, kako ko izvoli.
I posto su ljudi tu bili 'nako usamljeni i izolovani, ledina pukla, dosadno u nocnim satima, sjedi se vani, skuha se ponesto na onim kuhalima malim, ali se nema na cemu sjediti. Skontaju oni da bi im dobro dosle klupice da mogu fino sijeliti uz vatricu i posjeku kriz i fino sebi skuju klupice za sjediti.
Da ne pricam dalje..stiglo je do samog HVO i BiH drzavnog i vojnog vrha. Telefoni su gorili, intervencije su goleme bile, a oni jadnici opkoljeni razjarenim hvo-jcima koji su zahtjevali krvnu odmazdu, izbehuceni, ne kontajuci zasto se digla strasna frka..pa samo su malo balvana isjekli i skovali klupice.
Ima i zavrsnica ali mi je ona jos notornija..morali su svi kasnije napraviti novi, postaviti ga i onda sve katolika sto je bilo u njihovom kontingentu je moralo ici gore, moliti se pred krstom i ljubiti ga. Sto je precerano..precerano..ali eto.
Ja kad se toga sjetim vazda se upisham od smijeha.
-
WizzardFromBOZ
bosna je obrala bostan
................................
Knowledge is addictive.
The more you have, the more you want.
................................
Knowledge is addictive.
The more you have, the more you want.
-
Alija Alijagić
A ništa od toga. To je znak njihove panike i rasula. Ne uzbuđujte se previše.
-
roditelj
na zalost raja iz Mostara koja je provela dobar dio ratovanja u logorima ne zeli sad ni da svjedoce protiv istih onih koji su ih zatvarali,a onda nije ni cudni sto po hercegovini kruze price da se logorasi prodaju za sitnu lovu samo da ne svjedoce.uvjek dobar gost wrote:To trebaju raja iz Mostara da urade....bl4ever wrote:da, da... a sto ne "skinete" mostarski ako ste tako mudati ...Umjetnik a wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
znači rat nije završen![]()
![]()
-
roditelj
#34 Re: re
upoznat sam sa ovim do detaljabuba wrote:Cista preseravanja majke mi.
Ja se sjecam jednog dogadjaja koji je prejak bio stvarno![]()
I posto su ljudi tu bili 'nako usamljeni i izolovani, ledina pukla, dosadno u nocnim satima, sjedi se vani, skuha se ponesto na onim kuhalima malim, ali se nema na cemu sjediti. Skontaju oni da bi im dobro dosle klupice da mogu fino sijeliti uz vatricu i posjeku kriz i fino sebi skuju klupice za sjediti.![]()
![]()
![]()
Da ne pricam dalje..stiglo je do samog HVO i BiH drzavnog i vojnog vrha. Telefoni su gorili, intervencije su goleme bile, a oni jadnici opkoljeni razjarenim hvo-jcima koji su zahtjevali krvnu odmazdu, izbehuceni, ne kontajuci zasto se digla strasna frka..pa samo su malo balvana isjekli i skovali klupice.![]()
Sto je najkrvavije u njihovom sastavu je bilo i katolika i pravoslavaca, ali ljudi nidje veze nemaju za sta su ti balvani bili tako postavljeni. Njima je to bilo ono sto jest, zaboden drveni balvan.
![]()
Ima i zavrsnica ali mi je ona jos notornija..morali su svi kasnije napraviti novi, postaviti ga i onda sve katolika sto je bilo u njihovom kontingentu je moralo ici gore, moliti se pred krstom i ljubiti ga. Sto je precerano..precerano..ali eto.![]()
Ja kad se toga sjetim vazda se upisham od smijeha.![]()
![]()
-
ghetter_exe
Ma ne treba se oko toga sikirat.
Evo ja pokrecem inicijativu da se podigne najveci mjesec i zvijezda na vrdu iznad Mojmila da se vidi takodjer iz svakog dijela Sarajeva, a pogovotu da dominira nad podrucjem Istocnog sarajeva.
Takodjer, dobro bi bilo da bude visine negdje oko 27 metara
Nemaju za hljeba, ni kuce da naprave a hoce krst
Evo ja pokrecem inicijativu da se podigne najveci mjesec i zvijezda na vrdu iznad Mojmila da se vidi takodjer iz svakog dijela Sarajeva, a pogovotu da dominira nad podrucjem Istocnog sarajeva.
Takodjer, dobro bi bilo da bude visine negdje oko 27 metara
Nemaju za hljeba, ni kuce da naprave a hoce krst
- Kurt_Kombajn
predlazem da Marko Vesovic bude autor prikladnog teksta 
-
zavrzlama
jos jedan u nizu jalovih pokusaja da se homogenizuje ionako izludjeni srpski narod velikosrpskom propagandom..da bi odrzavali stanje sto -gore to bolje.... iscekujuci neko cudo da bi se odvojili od BIH...jednog dana ce im se ove avnture razbiti od glavu
Last edited by zavrzlama on 10/03/2008 12:35, edited 1 time in total.
- alphonse kauders
Ma sjajno, ovo je došlo kao naručeno za ove naše domaće "patriote".
Sad će još Haris Silajdžić izaći u javnost sa izjavom da ako se njegova stranka izabere na izborima krst 100% neće napraviti (jer samo on ima uticaj na to, jelte), a Emin Švrakić će početi sa laganim naoružavanjem Bistrika i planiranjem kakve diverzantske akcije;)
Ne znam, ovakve stvari služe samo za strašenje naroda i porast ksenofobije, sad ćemo mi opet odapeti po "vlasima", iako je postavljanje krsta nevjerovatna provokacija koja stvarno ne smije biti prešućena i dozvoljena...

Sad će još Haris Silajdžić izaći u javnost sa izjavom da ako se njegova stranka izabere na izborima krst 100% neće napraviti (jer samo on ima uticaj na to, jelte), a Emin Švrakić će početi sa laganim naoružavanjem Bistrika i planiranjem kakve diverzantske akcije;)
Ne znam, ovakve stvari služe samo za strašenje naroda i porast ksenofobije, sad ćemo mi opet odapeti po "vlasima", iako je postavljanje krsta nevjerovatna provokacija koja stvarno ne smije biti prešućena i dozvoljena...
- izzy131
Ne brinite ljudi ovo je vec pocela predizborna kampanja. Ovakve stvari su se vec nekoliko puta najavljivale u razlicitim gradovima, i niti jedan krst nije podignut.
Meni, ovo samo pokazuje koliko je Srbima stalo do njihove religije pa onda mi je jos draze sto izjavljuju ovakve stvari:
Meni, ovo samo pokazuje koliko je Srbima stalo do njihove religije pa onda mi je jos draze sto izjavljuju ovakve stvari:
Ovo je samo znak da idu u jos vecu propast, ovakvi stavovi nikada i nikoga nisu doveli u dobru situaciju. Smijesno koja ergela zivi u ovoj zemlji. Ni SPC nece reagirati na ovo, jer oni su odavno, po meni, cetnicko-fasisticka organizacija. Oni su iza ovoga sigurno. Samo dovoljno zao um, kakvih SPC ima na pretek, moze smiliti ovakve trikove da popljuje cijelu jednu religiju, ovog puta pravoslavnu, vlastitu. Tako "hriscanske" izjave. Veli ovaj kreten Dukic, ako drugi ubijaju pale, mozemo i mi. Pustimo ih. Krst se nece sagraditi, wanna bet?Predsjednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić također drži kako bi gradnja križa iznad Sarajeva mogla biti shvaćena kao provokacija no ustvrdio je kako se ni drugi ne ponašaju bolje
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
Skresana su "Belim Orlovima" krila samo ih jos treba prizemljiti.Svjedoci smo hisorijsko-povijesnog dogadaja na balkanu....kako se ubija jedna "Mitologija"
P.S Sto se tice križa-krsta,stavili bi ga oni jos 92´,al nemaju mu*a za to
P.S Sto se tice križa-krsta,stavili bi ga oni jos 92´,al nemaju mu*a za to
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
kad smo vec kod radioaktivnih stvari,danas iz Zenice treba u Pale da pristignu kamioni sa radioaktivnim otpadomsimi5 wrote:Hajde ovako, Srbi da ne dižu krstove, a muslimani da ne dižu mlad mesec na svakih 28 dana.![]()
![]()
![]()
Stvarno ne razumem razlog za ovakvu reakciju. Manje bi se potresli da je nuklearni reaktor.
- Kurt_Kombajn
stvarno, nema razloga za zanovijetanje.
krst ce biti kukast
divljastvu je i potreban spomenik, ovo je fakat jako lijepa ideja.
krst ce biti kukast
divljastvu je i potreban spomenik, ovo je fakat jako lijepa ideja.
- buba
#44 Re: re
S koje strane? Mozda smo bili na istojroditelj wrote:upoznat sam sa ovim do detaljabuba wrote:Cista preseravanja majke mi.
I posto su ljudi tu bili 'nako usamljeni i izolovani, ledina pukla, dosadno u nocnim satima, sjedi se vani, skuha se ponesto na onim kuhalima malim, ali se nema na cemu sjediti. Skontaju oni da bi im dobro dosle klupice da mogu fino sijeliti uz vatricu i posjeku kriz i fino sebi skuju klupice za sjediti.![]()
![]()
![]()
Da ne pricam dalje..stiglo je do samog HVO i BiH drzavnog i vojnog vrha. Telefoni su gorili, intervencije su goleme bile, a oni jadnici opkoljeni razjarenim hvo-jcima koji su zahtjevali krvnu odmazdu, izbehuceni, ne kontajuci zasto se digla strasna frka..pa samo su malo balvana isjekli i skovali klupice.![]()
![]()
Ima i zavrsnica ali mi je ona jos notornija..morali su svi kasnije napraviti novi, postaviti ga i onda sve katolika sto je bilo u njihovom kontingentu je moralo ici gore, moliti se pred krstom i ljubiti ga. Sto je precerano..precerano..ali eto.![]()
![]()
-
harka
Preko puta opstine Prijedor u parku nalazi se VELIKI krst
izgradjen Zoranu Karlici srpskom komandantu koji je ucestvovao
u etnickom ciscenju Prijedora i okoline.
Vjerujem da nema grada,sela u rs a da nema barem jednog
takvog spomenika u obliku krsta posveceni ''borcima'' rs,
a vise svako normalan zna kakvi su to ''borci'' bili,tenkovima
na civile
.I nekadasnjaTitova ulica u Prijedoru se sada zove Trg Zorana Karlice,van svake pameti,
nikada on nije bio borac,nego zlocinac.
izgradjen Zoranu Karlici srpskom komandantu koji je ucestvovao
u etnickom ciscenju Prijedora i okoline.
Vjerujem da nema grada,sela u rs a da nema barem jednog
takvog spomenika u obliku krsta posveceni ''borcima'' rs,
a vise svako normalan zna kakvi su to ''borci'' bili,tenkovima
na civile
nikada on nije bio borac,nego zlocinac.
- Alfons Kauders
nije problem u krstu, vec u onim koji ga dizu, uz pricu da je u sa bilo 500 logora i da je ubijeno 10000 srba...simi5 wrote:Hajde ovako, Srbi da ne dižu krstove, a muslimani da ne dižu mlad mesec na svakih 28 dana.![]()
![]()
![]()
Stvarno ne razumem razlog za ovakvu reakciju. Manje bi se potresli da je nuklearni reaktor.
i iznad tuzle, na ulazu u grad, kraj magistrale, stoji kriz, visok desetak metara... a pored se vijori hrvatska zastava... sve u cast borcima hvo-a koji su branili svoj grad... nikad nisam cuo da se ikad iko zalio radi toga...
ako gospoda iz rs hoce da dignu krst neka ga usput posvete i srbima koje je pobila vrs u sarajevu... njih je puno vise od zrtava kojekakvih caca i cela... sto se mene tice, neka ga dignu, a da se mene pita sarajevo bi trebalo podici duplo veci u cast srba koji su ostali u sarajevu za vrijeme rata...
motiv je bitan, a motiv je ocito provokacija i cementiranje lazi kojim truju svoj narod vec decenijama...
-
Umjetnik a
pici wrote:kad smo vec kod radioaktivnih stvari,danas iz Zenice treba u Pale da pristignu kamioni sa radioaktivnim otpadomsimi5 wrote:Hajde ovako, Srbi da ne dižu krstove, a muslimani da ne dižu mlad mesec na svakih 28 dana.![]()
![]()
![]()
Stvarno ne razumem razlog za ovakvu reakciju. Manje bi se potresli da je nuklearni reaktor.![]()
- uvjek dobar gost
Dok u svakoj mahali, čaršiji svakoj, svakom gradu ljudi ne skontaju da su kojekakvi spomenici suvišni, da su u stvari lažni, da su nepotrebni da otežavaju suživot, povratak.. da su balast normalnom životu,.... nama nema naprijed dok u svakom od tih gradova ljudi sami ne počnu uklanjati pomenute nakaradne spomenike... mi ostajemo u začaranom krugu.. ostajemo u borbi nas protiv njih....
- Edin H.
#50 Re: re
buba wrote:Cista preseravanja majke mi.
![]()
![]()
![]()
![]()
Mene ovo podsjeca ratni hit TV i Radija Srne:
Ginu Srbi mladi za slobodu grada (cuj slobodu
Republiko Srpska svi smo s' tobom sada
Kao da nisu mogli pjevati:
Ginu Srbi mladi za okupaciju grada .... ili npr.
Okupator sam, tim se dicim, to ne moze biti svak...