Prozor wrote:@dominik
Ti podrzavas izgradnju ovog kriza iskljucivo jer je on to, kriz. A i sam kazes, da se doda sta srpsko, ti bi bio protiv. Eh pa, ukljuci malo logiku, pa ces skontat da se ovaj kriz ne gradi iz bilo kakvih vjerskih potreba krscana, kao niti zbog zrtava za koje se navodno gradi, vec iskljucivo iz inata i zbog provociranja, u stilu, e sad ce da ga gledaju... Je li ti kao krscanin, podrzavas izgradnju za tebe svetog simbola u OVE svrhe?
I da, dzamija nije vjerski simbol.
Srpski ekstremisti su gađali topovima Sarajevo u ime 'krsta i svete vjere pravoslavne'
Ovi 'moji' su sa Huma isto tako gađali Istočni Mostar vjerojatno sa križevima oko vrata.
I šta bi vi sad ? Zabranili zbog toga izgradnju križeva kao univerzalnog vjerskog simbola kršćana a na desetine đžamija u BiH trenutno izgradnji.
I sad će se prema vašim procjenam što je provokacija a što nije moći graditi vjerski objekti?
Ljudi, ja mislim i sami da vidite u čemu je stvar.
Da kad se gradi križ da je to provokacija a da kad se gradi džamija da je to 'vjerska potreba'.
Uostalom kad bi se sad recimo počelo prebrojavati koliko se gradi džamija a koliko crkava i križeva u BiH vjerovatno bi omjer bio 3:1 u korist džamija