Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
- zlatiborka
#1 Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
Evo upravo javise na BHT da su podnijel krivicnu prijavu protiv Brankovica i kompanije.....
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080408137
Da li je ubleha ili nesto vise?......
Evo reakcija......
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080408127
Evo reakcija......
- savrseni krug
#2 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
da je 1.april rekao bih ebi ga visezlatiborka wrote:Evo upravo javise na BHT da su podnijel krivicnu prijavu protiv Brankovica i kompanije.....
Evo reakcija......
ali ovako se pitam
JEL TO KRENULO
- zlatiborka
#3 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
Sinoc je doticni nam reciklirani najbolji inzinjer u gradu sa hanumom mu u njega bio na HAYATU u 'receptu za bolji zivot'. Spremali im krem supicu od krompira, piletinu pecnu i prelivenu vrhnjem sa povrcem raznim i jos neki desert.
Ma bio mi je nekakve kisele face, mislila sam zbog nasih protesta, ali mozda i zbog ovoga danas.....
Ma bio mi je nekakve kisele face, mislila sam zbog nasih protesta, ali mozda i zbog ovoga danas.....
- savrseni krug
#4 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
ja sam mislio da je to zbog hanume mu jer ona kad zine i meni faca bude kiselazlatiborka wrote:Sinoc je doticni nam reciklirani najbolji inzinjer u gradu sa hanumom mu u njega bio na HAYATU u 'receptu za bolji zivot'. Spremali im krem supicu od krompira, piletinu pecnu i prelivenu vrhnjem sa povrcem raznim i jos neki desert.
- sebilj
#5 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
u normalnim drzavama se sada daje ostavka, ali, ali.....

- slavkoimamodilera
#6 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
Nece ti ovo bit normalna drzava jos dugo...sebilj wrote:u normalnim drzavama se sada daje ostavka, ali, ali.....![]()
![]()
Legenda je na optuznicu izjavio: "Pa ja sam i tunel ispod aerodroma izgradio bez dozvole!"
- uvjek dobar gost
#7 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
sebilj wrote:u normalnim drzavama se sada daje ostavka, ali, ali.....![]()
![]()
Uz ovu krivičnu prijavu treba navesti barem još pet razloga (robne rezerve, investicioni fondovi, ulje, pšenica, poskupljenja, malverzacije oko kupovine stana...) i tražiti ostavku, a ne čekati da je šminker sam ponudi..
Treba preuzeti inicijativu, prozvati sindikat i kojekakva udruženja koja u stvari štite nerad entitetskih vlada.....
Ostavke....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
sve je to komunistička podvala
za našeg premijera koji je dizao moral i branio ovu zemlju u ratu.... GITAROM
- karanana
#9 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
Pokrenuta je istraga protiv necega za sto se zna da nema sanse da ce biti okrivljeni i gdje su se dobro pokrili. Ovo je samo maglenje ociju javnosti i zataskavanje onih stvari i lopovluka koji su stvarni i vidljivi.
-
in33sa
#10 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
Karanana je sve rekao, slicno je bilo i sa Cengicem, optuze ga da je, karikiram, ukrao 500 KM na kasi u Merkatoru.
Jasno, na kraju se ispostavi da Cengic ne kupuje u Merkatoru, i mirna Bosna, on posten i zivot ide dalje.
Tako ce i Brankovic, dobit oslobadjajucu presudu i ubit dvije muhe jednim udarcem.
Jasno, na kraju se ispostavi da Cengic ne kupuje u Merkatoru, i mirna Bosna, on posten i zivot ide dalje.
Tako ce i Brankovic, dobit oslobadjajucu presudu i ubit dvije muhe jednim udarcem.
- buba
#11 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
Kupujein33sa wrote:Karanana je sve rekao, slicno je bilo i sa Cengicem, optuze ga da je, karikiram, ukrao 500 KM na kasi u Merkatoru.
- uvjek dobar gost
#12 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
To sve stoji, ali razlog je odsustvo pritiska javnosti... treba svako od nas ko ima dokaze za malverzacije gospode... dostaviti te dokumente na par adresa.. ostaviti orginale ...
Trebaju osjetiti pritisak javnosti, pritisak rulje i pritisak šuša.....
Jer vrijeme je da u ovoj zemlji počnu robijati krupne ribe... dosta se "pravda" lomila preko leđa sirotinje...
Trebaju osjetiti pritisak javnosti, pritisak rulje i pritisak šuša.....
Jer vrijeme je da u ovoj zemlji počnu robijati krupne ribe... dosta se "pravda" lomila preko leđa sirotinje...
-
in33sa
#13 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
Dobro, ali ne u onom glavnom vec na Dobrinjibuba wrote:Kupujein33sa wrote:Karanana je sve rekao, slicno je bilo i sa Cengicem, optuze ga da je, karikiram, ukrao 500 KM na kasi u Merkatoru.
Ma dovoljno je vidjeti Brankovu rekaciju, "dobro je to sto je tuzilastvo ucinilo, predugo traju spekulacije"
BH sudovima vjerujem koliko i Kukanjcu kad kaze "mi smo tampon zona".
-
abdulazizsarajevo
#14 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
Brankovic je prica za sebe...slazem se sa svim gore komentarima..nista ne mogu reci sto vec nije receno...
ALI..
On je sramota za SDA..nadam se iskrenooo...iskreno..da ce ga se SDA rijesiti do iducih izbora..jer ne vrijedi glasati za njega.
ALI..
On je sramota za SDA..nadam se iskrenooo...iskreno..da ce ga se SDA rijesiti do iducih izbora..jer ne vrijedi glasati za njega.
- uvjek dobar gost
#15 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
On samo jedna je od sramota pomenute stranke...... nemojmo mješati stranke sa ovim....abdulazizsarajevo wrote:Brankovic je prica za sebe...slazem se sa svim gore komentarima..nista ne mogu reci sto vec nije receno...
ALI..
-
testament
#16 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
ma klasika,da je tužilaštvo nezavisno(kao što nije) složilo bi brankoviću još 3-4 optužnice koje bi bilo ko od nas a ne tužilac,mogao napraviti neoborivim,ali kao što uvažene kolege već rekoše,u ovom slučaju će se utvrditi da dokaza nema,more bit bidne,ali ih nema,i gitarista će nas g.ziti "svijetla" obraza još barem 5-6gin33sa wrote:Karanana je sve rekao, slicno je bilo i sa Cengicem, optuze ga da je, karikiram, ukrao 500 KM na kasi u Merkatoru.
-
panzer
#17 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
Isto to tužilaštvo se nije osvrnulo na Avazovog pulena Bičakčića koji će tek dirigovati energetskim sektorom.
-
in33sa
#18 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
Bravo, dobro si se sjetio Bicakcica.
Dokazani lopov, privremeno maknut sa svih pozicija (vrijeme proveo uzgajajuci povrce na imanju u Semizovcu, koje je kupio ukradenim novcem, u isto vrijeme njegova obitelj je pokupovala nekretnina u vrijednosti par miliona eura i sad im predstoji uzivanje u kirijama) sad se vraca kao eminentni strucnjak na polju energetskog sektora.
To samo kod nas moze proci, i u slicnim banana drzavama.
Dokazani lopov, privremeno maknut sa svih pozicija (vrijeme proveo uzgajajuci povrce na imanju u Semizovcu, koje je kupio ukradenim novcem, u isto vrijeme njegova obitelj je pokupovala nekretnina u vrijednosti par miliona eura i sad im predstoji uzivanje u kirijama) sad se vraca kao eminentni strucnjak na polju energetskog sektora.
-
testament
#19 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
e ovo si dobro rekao,koliko mi se čini da ga je ashdown "pomilovao" kao i neke četnike usput?in33sa wrote:Bravo, dobro si se sjetio Bicakcica.
- zlatiborka
#20 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
EDHEM BIČAKČIĆ NOVI PREDSJEDNIK SABORA IZ U BIH
07.04.2007
Sarajevo 7. april 2007. (MINA)
- U prisustvu reisu-l-uleme, njegovog zamjenika i većine muftija u Sarajevu je danas održana konstituirajuća sjednica Sabora IZ u BiH.
Za predsjednika Sabora za naredni četvorogidišnji perid izabran je Edhem Bičakčić.Potpredsjednici su :Husein Smajlović i Aziz Hasanović a sekretar Sabora je Mensur Karadža.
Sabornici su odali priznanje za uspješan rad dosadašnjem predsjedniku Huseiunu Smajloviću i potpredjednicima Jusufu zahiragiću i Ibrahimu Čolakhodžiću.
Preuzimajući dužnost predsjednika Sabora, Edhem Bičakčić se zahvalio na ukazanom povjerenju i istakao da će kao predsjednik Sabora doprinositi jačanju Islamske zajednice u cjelini, jedinstvu muslimana Bošnjaka i njihovoj afirmaciji kako u BiH tako i u širem reginu.
Sabor je danas izabrao četiri člana Rijaseta iz reda muftija :Huseina Kavazovića, Edhema Čamdžića, Nusreta Abdibegovića i Ismaila Smajlovića, zatima dekana FIN- u Sarajevu i direktora Behrambegove medrese u Tuzli, a iz reda istaknutih pripadnika Islamske zajednice koji nisu zaposleni u njoj : Farisa Gavrankapetanovića i Behiju Zlatar.
U radnom dijelu sjednice Sabora islamske zajednice usvojen je Izvještaj o radu Rijaseta u 2006. i njegov finansijski izvješta te budžet za 2007. godinu.
Na zasjedanju Sabora IZ i BiH, sabornicima se obratio reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić.
On im je čestitao na izboru na ovu visoku i odgovornu dužnost u najvišem zakonodavnom tijelu Islamske zajednice čime su dobili veliko povjerenje među muslimanima.
Reisu-l-ulema je govorio o najznačajnijim projektima IZ koji predstoje u narednom mandatnom periodu. Među njima su revizija Ustava IZ, unapređenje obrazovnog sistema u IZ , osnivanja Islamskog univerziteta, obnova vjerskih objekata i izgradnja novih, veća briga za probleme muslimana Bošnjaka u dijaspori, te obilježavanjei velikih jubileja Islamske zajednice u BiH u toku 2007. godine.
Sabor IZ u BiH dao je podršku Fati Orlovuić u njenoj pravednoj borbi u zaštiti njene imovine i osudio pokušaje da joj se sudi za raspirivanje vjerske i nacionalne mržnje.
Sabor je također odlučio da muslimani Bošnjaci u Bratuncu moraju imati pravo na svoje mezarje i mora se udovoljiti njihovim zahtjevima da svoje ubijene dostojno ukopaju i obave dženazu na tom mezarju.
Sabor IZ u BiH usvojio je danas i Statu Agencije za sertifikaciju halal hrane.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evo Bicakcica i ovdje, nije nimalo nevazna funkcija koja mu je pripala......
07.04.2007
Sarajevo 7. april 2007. (MINA)
- U prisustvu reisu-l-uleme, njegovog zamjenika i većine muftija u Sarajevu je danas održana konstituirajuća sjednica Sabora IZ u BiH.
Za predsjednika Sabora za naredni četvorogidišnji perid izabran je Edhem Bičakčić.Potpredsjednici su :Husein Smajlović i Aziz Hasanović a sekretar Sabora je Mensur Karadža.
Sabornici su odali priznanje za uspješan rad dosadašnjem predsjedniku Huseiunu Smajloviću i potpredjednicima Jusufu zahiragiću i Ibrahimu Čolakhodžiću.
Preuzimajući dužnost predsjednika Sabora, Edhem Bičakčić se zahvalio na ukazanom povjerenju i istakao da će kao predsjednik Sabora doprinositi jačanju Islamske zajednice u cjelini, jedinstvu muslimana Bošnjaka i njihovoj afirmaciji kako u BiH tako i u širem reginu.
Sabor je danas izabrao četiri člana Rijaseta iz reda muftija :Huseina Kavazovića, Edhema Čamdžića, Nusreta Abdibegovića i Ismaila Smajlovića, zatima dekana FIN- u Sarajevu i direktora Behrambegove medrese u Tuzli, a iz reda istaknutih pripadnika Islamske zajednice koji nisu zaposleni u njoj : Farisa Gavrankapetanovića i Behiju Zlatar.
U radnom dijelu sjednice Sabora islamske zajednice usvojen je Izvještaj o radu Rijaseta u 2006. i njegov finansijski izvješta te budžet za 2007. godinu.
Na zasjedanju Sabora IZ i BiH, sabornicima se obratio reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić.
On im je čestitao na izboru na ovu visoku i odgovornu dužnost u najvišem zakonodavnom tijelu Islamske zajednice čime su dobili veliko povjerenje među muslimanima.
Reisu-l-ulema je govorio o najznačajnijim projektima IZ koji predstoje u narednom mandatnom periodu. Među njima su revizija Ustava IZ, unapređenje obrazovnog sistema u IZ , osnivanja Islamskog univerziteta, obnova vjerskih objekata i izgradnja novih, veća briga za probleme muslimana Bošnjaka u dijaspori, te obilježavanjei velikih jubileja Islamske zajednice u BiH u toku 2007. godine.
Sabor IZ u BiH dao je podršku Fati Orlovuić u njenoj pravednoj borbi u zaštiti njene imovine i osudio pokušaje da joj se sudi za raspirivanje vjerske i nacionalne mržnje.
Sabor je također odlučio da muslimani Bošnjaci u Bratuncu moraju imati pravo na svoje mezarje i mora se udovoljiti njihovim zahtjevima da svoje ubijene dostojno ukopaju i obave dženazu na tom mezarju.
Sabor IZ u BiH usvojio je danas i Statu Agencije za sertifikaciju halal hrane.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- buba
#21 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
Za Bicakcice znam da su i prije rata bili dobro imucna familija.
Gori su mi oni anonimusi, cije generacije su do pred rat zivjele od njive i krava, a sada su autohtoni veleposjednici.
Brankovic je toliko sam sebe iskompromitovao da svaki put probije dno koje je prethodni put dosegao u nekoj svojoj izjavi i postupku. Da nije njegove iritirajuce osobine posprdljivog smjeska, utopio bi se u bezlicna lica stereotipnih vlastomudaca, ovako se jadan preistakao i kao takav nece jos dugo loviti u mutnom. Za odstrijel!
Gori su mi oni anonimusi, cije generacije su do pred rat zivjele od njive i krava, a sada su autohtoni veleposjednici.
Brankovic je toliko sam sebe iskompromitovao da svaki put probije dno koje je prethodni put dosegao u nekoj svojoj izjavi i postupku. Da nije njegove iritirajuce osobine posprdljivog smjeska, utopio bi se u bezlicna lica stereotipnih vlastomudaca, ovako se jadan preistakao i kao takav nece jos dugo loviti u mutnom. Za odstrijel!
-
in33sa
#22 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
Bili su na glasu, ali konkretno Edhemovi, imali su kucu na Bistriku (i danas je imaju) i nekakvo imanje u Nahorevu. Nesto zemlje i neka stara kuca.buba wrote:Za Bicakcice znam da su i prije rata bili dobro imucna familija.
Nista vise.
A danas posjeduju novoizgradjenu stambenu zgradu na Bistriku (mada Edhem voli reci da nije njegova), nekoliko stanova, izdavacku kucu i stampariju, veliko imanje u Semizovcu i jos kojesta sto se skriva kao zmija noge.
- uvjek dobar gost
#23 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
.... Bez puno šuplje... ova poliičko-vjerska mafija koja manipuliše glasačima, vjernicima i svim ostalim ljudima toliko je para pokrala... da mi toliko para u životu vidjeti nećemo... neću reći da neko od nas neće, ali dobra većina sigurno ne...
Oni kradu od rata odnosno agresije, od deset kamiona humanitarne pomoći do finalnih korisnika stizao je jedan kamio... stranci su to znali, odobravali su prešućivanjem ili su baš aminovali....
Poslije okončanja ratnih dejstava šta mislite koliko para je preusmjereno od donacija, od kapitala javnih preduzeća, od privatizacije... tolike nule ,tolike cifre, toliko upropaštenih ljudi... toliko unesrećenih.. samo radi para... radi nula... radi cifri... dabogda im prisjelo....
Šta mislite da sada recimo nisu talovi neki u pitanju.... ovo kažem jer protivu Branković Nedžada ima toliko stvari...a oni sad kao vade račune za zloupotrebu tendera, javnih nabavki ili čega već... ne spominje niko malverzacije ostale... ne spominje niko ulje iz robnih rezervi, ne spominju investicione fondove.. ne spominje niko Adnana Terzića koji je tokom svog mandata u vijeću ministara naštelio nekom od fondova nešto, na račun čega sada je postao direktor neki (ako se ne varam)...
U energetski sektor treba da uđe negdje oko 80 miliona .... lešinari bi rođenu mater prodali za taj novac... ja bih najsretniji bio da je ova optužnica znak da se tužilaštvo budi..., ali iskustvo i život u BiH... naučili su me suprotno..
Ovdje samo da se kratko osvrnem opet na strance.. koji su mislim u dva navrata pravili reforme sudskog sistema....
Jesu li stranci cijelo vrijeme u talu sa lopovima, a protiv nas svih ostalih... koji nemamo oraha u džepovima....
No bez obzira na sve, treba tražiti ostavku Nedžada Brankovića... po mom skromnom mišljenju jednog od najgorih premijera FBiH u njenoj kratkoj i bolnoj istoriji......
Oni kradu od rata odnosno agresije, od deset kamiona humanitarne pomoći do finalnih korisnika stizao je jedan kamio... stranci su to znali, odobravali su prešućivanjem ili su baš aminovali....
Poslije okončanja ratnih dejstava šta mislite koliko para je preusmjereno od donacija, od kapitala javnih preduzeća, od privatizacije... tolike nule ,tolike cifre, toliko upropaštenih ljudi... toliko unesrećenih.. samo radi para... radi nula... radi cifri... dabogda im prisjelo....
Šta mislite da sada recimo nisu talovi neki u pitanju.... ovo kažem jer protivu Branković Nedžada ima toliko stvari...a oni sad kao vade račune za zloupotrebu tendera, javnih nabavki ili čega već... ne spominje niko malverzacije ostale... ne spominje niko ulje iz robnih rezervi, ne spominju investicione fondove.. ne spominje niko Adnana Terzića koji je tokom svog mandata u vijeću ministara naštelio nekom od fondova nešto, na račun čega sada je postao direktor neki (ako se ne varam)...
U energetski sektor treba da uđe negdje oko 80 miliona .... lešinari bi rođenu mater prodali za taj novac... ja bih najsretniji bio da je ova optužnica znak da se tužilaštvo budi..., ali iskustvo i život u BiH... naučili su me suprotno..
Ovdje samo da se kratko osvrnem opet na strance.. koji su mislim u dva navrata pravili reforme sudskog sistema....
Jesu li stranci cijelo vrijeme u talu sa lopovima, a protiv nas svih ostalih... koji nemamo oraha u džepovima....
No bez obzira na sve, treba tražiti ostavku Nedžada Brankovića... po mom skromnom mišljenju jednog od najgorih premijera FBiH u njenoj kratkoj i bolnoj istoriji......
- shuriken
#24 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
pa kad je covjek energETican, pa moze sve da stignezlatiborka wrote:EDHEM BIČAKČIĆ NOVI PREDSJEDNIK SABORA IZ U BIH
-
panzer
#25 Re: Krivicna prijava protiv Brankovica i kompanije
Goreg od Hadžipašića neće biti zadugo.
Jedini premijer koji je donosio odluke ne poštujući odluke parlamenta FBIH. Prodao je Energopetrol iako su svi bili protiv toga.
Zašto drug Šljivar nije pokrenuo postupak protiv toga. Zar radnici EP sad prijete štrajkom glađu zato što im je dobro u firmi?.
Normalno, obični svijet gleda ono što mu se servira pa je aktulna vlast najgora jer avaz tako kaže. Zašto da bosančeros razmišlja kad postoji avaz.
Jedini premijer koji je donosio odluke ne poštujući odluke parlamenta FBIH. Prodao je Energopetrol iako su svi bili protiv toga.
Zašto drug Šljivar nije pokrenuo postupak protiv toga. Zar radnici EP sad prijete štrajkom glađu zato što im je dobro u firmi?.
Normalno, obični svijet gleda ono što mu se servira pa je aktulna vlast najgora jer avaz tako kaže. Zašto da bosančeros razmišlja kad postoji avaz.