Krajnje je vrijeme za promjene u SDP-u!

Post Reply
bošnjo

Post by bošnjo »

bio sam jedan od aktivista i član GO FOM-a i SDP-a i u srcu sam socijaldemokrata ali sam napustio SDP jer sam vidio ko je Zlatko L.
Odgovorno tvrdim da SDP neće napredovati sve dok je Zlatko je predsjednik.
SDP ima dovoljno sposobnih ljudi da zamijene Staljina a to su npr:
1. Željko Komšić
2. Denis Bećirević
3. Hamdija Lipovača itd.
seln

Post by seln »

Ja odgovorno tvrdim da nisi socijaldemokrata (sa knjizicom ili bez).
Mozda si clan SDU ili nekih njenih derivata.
I meni Lagumdzija ide na zivce, ali nikad ga ne bih nazvao Staljinom. To uglavnom rade citaoci Havaza i podmladak sda/sbih unije.
buzzer

Post by buzzer »

lagumdzija je na celu sdp-a vec 10 godina (cinik bi umetnuo 'najtezih'). toliko dugo ni jedan lider njemackog spd-a nakon brandt-a, niti jedan lider austrijskog spö-a nakon kreiskog nije bio na vodecoj poziciji u stranci (iako su im stranke veci dio vremena bile na vlasti). kod nas je ono 'sto gore - to duze'. za deset godina zlajinog leadershipa sdp se uspio ogrebati za dvogodisnji udio u vlasti u okviru alijanse. i umjesto da sam sjase nakon svih silnih neuspjeha, on jos i steze uzde da ga slucajno ko ne bi smjenio. e jebi ga druze. malo se pomjeris recimo u glavni odbor, i dalje si tu u vrhu gdje se kroji politika, samo te istorija upamti kao spasioca partije, a ne onoga ko ju je dokinuo. Its as simple as that: :run:
bruce lee

Post by bruce lee »

buzzer wrote:lagumdzija je na celu sdp-a vec 10 godina (cinik bi umetnuo 'najtezih'). toliko dugo ni jedan lider njemackog spd-a nakon brandt-a, niti jedan lider austrijskog spö-a nakon kreiskog nije bio na vodecoj poziciji u stranci (iako su im stranke veci dio vremena bile na vlasti). kod nas je ono 'sto gore - to duze'. za deset godina zlajinog leadershipa sdp se uspio ogrebati za dvogodisnji udio u vlasti u okviru alijanse. i umjesto da sam sjase nakon svih silnih neuspjeha, on jos i steze uzde da ga slucajno ko ne bi smjenio. e jebi ga druze. malo se pomjeris recimo u glavni odbor, i dalje si tu u vrhu gdje se kroji politika, samo te istorija upamti kao spasioca partije, a ne onoga ko ju je dokinuo. Its as simple as that: :run:
potpisujem, ali je to lako receno.. lagumdzija je i u privatnom razgovoru, i u javnom nastupu veoma elokventan, prijatan covjek. po mom misljenju ima svoje zasluge, ali je davno presao zenit i treba se povuci, ok. problem je u tome sto je politicki narcis i nece otici bez huha. vise voli spotlight nego moc odlucivanja.

ipak ne dijelim tvoje misljenje o alijansi. za danasnje prilike je vrijeme alijanse 'zlatno doba' kako vec jednom rece mostarac..
taxi_driver

Post by taxi_driver »

sdp sa zlajom ili bez njega nikad nece pobijediti na izborima u fbih.sa vecinom glasaca koji kontaju,ako ce oni za svoje i ja cu za svoga,sumnjam da ce ce se ista promijeniti u narednih 20 godina.ili da se zlaja promijeni kao dodik.
tako da vam prica o zlaji uopste ne pije vode.i na kraju ,ako vam se ne svidja sdp,imate sdu.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

taxi_driver wrote:sdp sa zlajom ili bez njega nikad nece pobijediti na izborima u fbih.sa vecinom glasaca koji kontaju,ako ce oni za svoje i ja cu za svoga,sumnjam da ce ce se ista promijeniti u narednih 20 godina.ili da se zlaja promijeni kao dodik.
tako da vam prica o zlaji uopste ne pije vode.i na kraju ,ako vam se ne svidja sdp,imate sdu.
Hehe, fakat, svi ovi silni "socijaldemokrati" su pokazali svoju lijevu orijentiranost djeleci i sakom i kapom glasove SDUu. :lol: jest, al' u k....

I dobro si rekao, Lagumdzija ce najlakse dobiti poene ako se transformise ko Dodik. Pa zamisli, prava radnika i prava nacionalista, sve u jednom, dobitna kombinacija par ekselans. :-) = nacional-socijalisti. :oops:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

jeza u ledja wrote:
taxi_driver wrote:sdp sa zlajom ili bez njega nikad nece pobijediti na izborima u fbih.sa vecinom glasaca koji kontaju,ako ce oni za svoje i ja cu za svoga,sumnjam da ce ce se ista promijeniti u narednih 20 godina.ili da se zlaja promijeni kao dodik.
Hehe, fakat, svi ovi silni "socijaldemokrati" su pokazali svoju lijevu orijentiranost djeleci i sakom i kapom glasove SDUu. :lol: jest, al' u k....

I dobro si rekao, Lagumdzija ce najlakse dobiti poene ako se transformise ko Dodik. Pa zamisli, prava radnika i prava nacionalista, sve u jednom, dobitna kombinacija par ekselans. :-) = nacional-socijalisti. :oops:

ma jarane ja ne kontam ove.od toliko stranaka oni uhvatili po sdp-u i zlaji.kome se ne svidja vodja ili stranka uclani se u drugu i vozdra.a sve ko oni socijalisti i svi bi za sdp glasali samo da zlaja nije na celu.ja glupe vadione.
i sve dok narod glasa za licnost a ne za program,ebo ti taj narod.ja jos nisam procitao ikog ovdje da se zali na program sdp-a.nego svi se uhvatili zlaje kao da je zlaja sam sdp.
sto stocar kaje, znam ja nas ......

idem jutarnju popiti i cigar da zapalim ,nazivcirao sam se :P
seln

Post by seln »

buzzer wrote:lagumdzija je na celu sdp-a vec 10 godina (cinik bi umetnuo 'najtezih'). toliko dugo ni jedan lider njemackog spd-a nakon brandt-a, niti jedan lider austrijskog spö-a nakon kreiskog nije bio na vodecoj poziciji u stranci (iako su im stranke veci dio vremena bile na vlasti). kod nas je ono 'sto gore - to duze'. za deset godina zlajinog leadershipa sdp se uspio ogrebati za dvogodisnji udio u vlasti u okviru alijanse. i umjesto da sam sjase nakon svih silnih neuspjeha, on jos i steze uzde da ga slucajno ko ne bi smjenio. e jebi ga druze. malo se pomjeris recimo u glavni odbor, i dalje si tu u vrhu gdje se kroji politika, samo te istorija upamti kao spasioca partije, a ne onoga ko ju je dokinuo. Its as simple as that: :run:
Je li dugi ostanak na vlasti privilegija konzervativnih politicara?
Kohl 16 godina kancelar.
Ali ima i crvenih: Vranitzky 11 godina, Blair 11....
Vodenjak

Post by Vodenjak »

taxi_driver wrote:
jeza u ledja wrote:

ma jarane ja ne kontam ove.od toliko stranaka oni uhvatili po sdp-u i zlaji.kome se ne svidja vodja ili stranka uclani se u drugu i vozdra.a sve ko oni socijalisti i svi bi za sdp glasali samo da zlaja nije na celu.ja glupe vadione.
i sve dok narod glasa za licnost a ne za program,ebo ti taj narod.ja jos nisam procitao ikog ovdje da se zali na program sdp-a.nego svi se uhvatili zlaje kao da je zlaja sam sdp.

Ono gore je jedina, najveca i ujedno najpogubnija istina koja vazi za nas!
I to od samih pocetaka demokratskih procesa, dakle 1990.

Od tada, od kada je dakle stari SK a novi SDP onako kulturno, demokratski i korektno proveo izbore i predao vlast pobjednicima, u Bosni i Hercegovini se nije pojavila nijedna iole znacajna stranka koja je svoj uspjeh bazirala na nekom politickom programu! Osim SDP-a, naravno!
A (ne)uspjesi jedine stranke sa kakvim takvim politicki programom vise zapravo govore o onima koji biraju nego o samoj stranci ili njenom predsjedniku!
Sve ostale stranke, bile su i ostale neki poludivlji ho-ruk pokreti a s takvima se i nije moglo dobiti vise od ovoga sto danas i imamo!
Blago nama! :oops:

Zlaja treba da ode sa cela stranke iz razloga sto je predugo tu gdje jeste i sto su stranci potrebni novi ljudi, nove ideje, novi pogledi. I tu je tacka!
Svi ostali "razlozi" zbog kojih bi Zlatko trebao da ode su produkt Havazove kuhinje i grupe kriminalaca koja nam vode zemlju!
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Vodenjak wrote:
taxi_driver wrote:
jeza u ledja wrote: Hehe, fakat, svi ovi silni "socijaldemokrati" su pokazali svoju lijevu orijentiranost djeleci i sakom i kapom glasove SDUu. :lol: jest, al' u k....

Ono gore je jedina, najveca i ujedno najpogubnija istina koja vazi za nas!
I to od samih pocetaka demokratskih procesa, dakle 1990.

Od tada, od kada je dakle stari SK a novi SDP onako kulturno, demokratski i korektno proveo izbore i predao vlast pobjednicima, u Bosni i Hercegovini se nije pojavila nijedna iole znacajna stranka koja je svoj uspjeh bazirala na nekom politickom programu! Osim SDP-a, naravno!
A (ne)uspjesi jedine stranke sa kakvim takvim politicki programom vise zapravo govore o onima koji biraju nego o samoj stranci ili njenom predsjedniku!
Sve ostale stranke, bile su i ostale neki poludivlji ho-ruk pokreti a s takvima se i nije moglo dobiti vise od ovoga sto danas i imamo!
Blago nama! :oops:

Zlaja treba da ode sa cela stranke iz razloga sto je predugo tu gdje jeste i sto su stranci potrebni novi ljudi, nove ideje, novi pogledi. I tu je tacka!
Svi ostali "razlozi" zbog kojih bi Zlatko trebao da ode su produkt Havazove kuhinje i grupe kriminalaca koja nam vode zemlju!

sve dok ga clanovi stranke biraju za presjednika ja cu postovati njihovu volju.cim se pojavi neko bolji od zlaje taj ce i pobijediti.i na kraju krajeva,nas ne treba da zanima ko je na celu neke stranke,jer stranka nije jedan covjek.
a da li ce se zlaja povuci ili ne to je do njega i clanova te stranke.valjda oni znaju najbolje.moje je da ja glasam za sdp jer je to jedina stranka koja ima program izlaska bosne iz kaljuze.

a ne kao u nekim strankama kojim je program zasnovan samo u jednoj recenici.ukinut cemo rs.i sto je najgore oni pobijedise.eto nam glasaca i inteligencije.uzas.
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

taxi_driver wrote:a ne kao u nekim strankama kojim je program zasnovan samo u jednoj recenici.ukinut cemo rs.i sto je najgore oni pobijedise.eto nam glasaca i inteligencije.uzas.

Glasali bi oni za Zlaju, da covjek zna tako artikulisati polje svoga djelovanja. U jednoj recenici. :D :oops: :oops: :oops:
bošnjo

Post by bošnjo »

seln wrote:Ja odgovorno tvrdim da nisi socijaldemokrata (sa knjizicom ili bez).
I meni Lagumdzija ide na zivce, ali nikad ga ne bih nazvao Staljinom. To uglavnom rade citaoci Havaza i podmladak sda/sbih unije.
eto ti ćeš mi reći da li sam ja socijademokrata...
ja sam u SDP-u se učlanio 1996 kada je sama pomisao da glasaš za nekog dugog osim SDA bila pogubna.
Policija me je privodila zato što sam organizovao FOM u svom mjestu tako da niko mi nema prava reći da ja nisam socijaldemokrata.
Za 7 god. aktivnog rada u SDP u sam pridonio više nego što će pojedinci za čitav život i imam prava reći da je Zlatko =Staljjin jer se tako ponaša a mene ne interesuje ni SDU niti druge margilnalne sttranke.
Onda kada je Forum mladih SDP-a najaču snagu odnosno bio udarna snaga SDP na čelu sa Denisom Bećirovićem (98-99 .god.) i donosio glasove SDP-u tada Zlatko je istog tog Denisa smijenio odnosno zabranio mu da se kandiduje ponovo za predsjednika a na njegovo mjesto doveo nekakvu Amilu Čengić koja je tada bila trudna i koja nije imala veze sa politikom a FOM sveo na puku "organizaciju pionira" koja je tu da maše zastavicama jednostavno čovjek se bojao i boji jakih ljudi u stranci..
Iz takvog jakog FOM SDP-a su izašli političari kao npr:Damir Hadžić,Hamdija Lipovača,Dragi Stanimirović,Denis Bećirović i drugi.
Dok iz današnjeg FOM-a je samo iznikao perjanica Damir Mašić koji je uvijek bio Zlajni poltron.
Iako nisam više u SDP-u vrlo dobro poznajem i dan danas šta se dešava
edinbug

Post by edinbug »

bošnjo wrote:
seln wrote:Ja odgovorno tvrdim da nisi socijaldemokrata (sa knjizicom ili bez).
eto ti ćeš mi reći da li sam ja socijademokrata...
ja sam u SDP-u se učlanio 1996 kada je sama pomisao da glasaš za nekog dugog osim SDA bila pogubna.
Policija me je privodila zato što sam organizovao FOM u svom mjestu tako da niko mi nema prava reći da ja nisam socijaldemokrata.
Za 7 god. aktivnog rada u SDP u sam pridonio više nego što će pojedinci za čitav život i imam prava reći da je Zlatko =Staljjin jer se tako ponaša a mene ne interesuje ni SDU niti druge margilnalne sttranke.
Onda kada je Forum mladih SDP-a najaču snagu odnosno bio udarna snaga SDP na čelu sa Denisom Bećirovićem (98-99 .god.) i donosio glasove SDP-u tada Zlatko je istog tog Denisa smijenio odnosno zabranio mu da se kandiduje ponovo za predsjednika a na njegovo mjesto doveo nekakvu Amilu Čengić koja je tada bila trudna i koja nije imala veze sa politikom a FOM sveo na puku "organizaciju pionira" koja je tu da maše zastavicama jednostavno čovjek se bojao i boji jakih ljudi u stranci..
Iz takvog jakog FOM SDP-a su izašli političari kao npr:Damir Hadžić,Hamdija Lipovača,Dragi Stanimirović,Denis Bećirović i drugi.
Dok iz današnjeg FOM-a je samo iznikao perjanica Damir Mašić koji je uvijek bio Zlajni poltron.
Iako nisam više u SDP-u vrlo dobro poznajem i dan danas šta se dešava
Pitanje, ko je veci Staljin po tvom misljenju, Zlaja ili Haris ? Molim, argumentovan odgovor, jer ta teza potice od Avaza. Dobro znamo kako Haris upravlja strankom i dobi toliki broj glasova, a isto znamo kako funkcionira SDP i Zlatko kao predsjednik.
Ja necu tvrditi da je SDP idealna stranka po pitanju unutarpartijskog uredenja, ali u poredenju sa ostalim strankama je iznadprosjecan.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Rekao sam da neću više nikada, ali moram.

SDP će biti tamo gdje jeste sve dok se ljudi (članovi i glasači) koji su nezadovoljni rukovodstvom, predsjednikom ili bilo čime budu tjerali sa porukama tipa: ako vam se ne sviđa npr. lagumdžija idite u SDU... :(

Na šta to liči? ne liči ni na šta. Umjesto stranke sve to liči na D.J.L.

Umjesto da se sasluša njihovo mišljenje i eventualno koriguju neke stvari..
zlatan01

Post by zlatan01 »

bošnjo wrote:bio sam jedan od aktivista i član GO FOM-a i SDP-a i u srcu sam socijaldemokrata ali sam napustio SDP jer sam vidio ko je Zlatko L.
Odgovorno tvrdim da SDP neće napredovati sve dok je Zlatko je predsjednik.
SDP ima dovoljno sposobnih ljudi da zamijene Staljina a to su npr:
1. Željko Komšić
2. Denis Bećirević
3. Hamdija Lipovača itd.
Eto, napustio si Stranku i sad uzivaj. Nemoj se nepotrebno opterecivati...
Kratko i jasno; svako kome se svidja SDP bujrum, kome se ne svidja bujrum vani, a ako konta da se vrijedi boriti za promjene, neka ostane clan i pokusa nesto. Nista nije pod moranje...
xon_sa

Post by xon_sa »

Ma u principu u pravu su ovi sto govore "hoces - neces", ali isto vazi i za glasove za SDP na izborima. Hocete glasove ili necete, ocito necete, jer evidentno postoji jako veliki broj ljudi koji nece da glasaju za SDP zbog jednog covjeka. Pitanje je da li je taj covjek toliko vrijedan da se vec nekoliko izbora zrtvuje izborni rezultat radi njega...
taxi_driver

Post by taxi_driver »

xon_sa wrote:Ma u principu u pravu su ovi sto govore "hoces - neces", ali isto vazi i za glasove za SDP na izborima. Hocete glasove ili necete, ocito necete, jer evidentno postoji jako veliki broj ljudi koji nece da glasaju za SDP zbog jednog covjeka. Pitanje je da li je taj covjek toliko vrijedan da se vec nekoliko izbora zrtvuje izborni rezultat radi njega...

zar ti stvarno vjerujes, da ako zlaja ode, da ce sdp dobiti vise glasova?:lol: :lol:
i na kraju ebo ti glasaca koji stranku vidi samo u jednoim covjeku.
pa bio on zlaja ili haris.
dok postoje tri nacionalna tora u bih sdp nema nikakve sanse da pobijedi,ili kao sto sam vec rekao, da i sdp ode u nacionalisticke vode kao i mile.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

xon_sa wrote:Ma u principu u pravu su ovi sto govore "hoces - neces", ali isto vazi i za glasove za SDP na izborima. Hocete glasove ili necete, ocito necete, jer evidentno postoji jako veliki broj ljudi koji nece da glasaju za SDP zbog jednog covjeka. Pitanje je da li je taj covjek toliko vrijedan da se vec nekoliko izbora zrtvuje izborni rezultat radi njega...
Javlja nam se zabrinuti Haretov glasac...
xon_sa

Post by xon_sa »

jeza u ledja wrote:
Ma jelde, kako si pametan zlato mamino. Bas ti znas za koga sam ja glasao :roll:
Last edited by xon_sa on 11/12/2007 19:19, edited 1 time in total.
xon_sa

Post by xon_sa »

taxi_driver wrote:

zar ti stvarno vjerujes, da ako zlaja ode, da ce sdp dobiti vise glasova?:lol: :lol:
i na kraju ebo ti glasaca koji stranku vidi samo u jednoim covjeku.
pa bio on zlaja ili haris.
dok postoje tri nacionalna tora u bih sdp nema nikakve sanse da pobijedi,ili kao sto sam vec rekao, da i sdp ode u nacionalisticke vode kao i mile.
Vjerujem i nisam jedini ko u to vjeruje... U ostalom ako ne vidis da SDP na svakim izborima dobija sve manje glasova onda ok, vjeruj u sta hoces, tvoja stvar...
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

xon_sa wrote:
jeza u ledja wrote:
Ma jelde, kako si pametan zlato mamino. Bas ti znas za koga sam ja glasao :roll:
A jel? A de nam reci za koga si ti glasao?
xon_sa

Post by xon_sa »

jeza u ledja wrote:
xon_sa wrote:
jeza u ledja wrote: Javlja nam se zabrinuti Haretov glasac...
A jel? A de nam reci za koga si ti glasao?
A to te bas zanima, a? Zar nije bolje da me sam etiketiras? Zar nije jednostavnije reci ako nisi za Zlaju onda si za Hareta?

Vjerujem da bi se iznenadio kad bih ti rekao, ali mi ne pada na pamet da ti govorim jer znam da je uzaludno.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Ne, nego na osnovu pisanja na forumu na drugim temama izvlacim zakljucke.
xon_sa

Post by xon_sa »

jeza u ledja wrote:Ne, nego na osnovu pisanja na forumu na drugim temama izvlacim zakljucke.
Hajde bas me zanima po cemu sam to ja "Haretovac".
Po tome sto sebe smatram Bosnjakom i sto se zalazem za profiliranje Bosnjaka kao nacije? Po tome sto mislim da Zlaja treba da odstupi, jer ima glasaca koji bi glasali za SDP, a nece radi njega? Po tome sto smatram da smatram da je Avaz ima ogroman uticaj na bosnjacko glasacko tijelo (pri tome nigdje ne naglasavajuci da mi je drago zbog toga niti bilo sta slicno)? Po tome sto kazem da se Oslobodjenje ofucalo(sto jeste fakat, jer ovo danasnje oslobodjenje nije ni sjena onog pravog oslobodjenja)?

Jel to? Iskreno pitam, bez zajebancije i provociranja.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

xon_sa wrote: Hajde bas me zanima po cemu sam to ja "Haretovac".
.
SDPovac nisi. To su tvoje rijeci, ne moje.
Post Reply