KRAJ BIH JE BLIZU?

seln

#326 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by seln »

dalinton wrote:
seln wrote:Drugo, zasto uvijek "mi" moramo ljubiti svaku susu u dupe da bi se odobrovoljio
Ne trebate, samo onda psssst. Zaboravite multikulti fazone i trebalo bi ovako trebalo bi onako dok na djelu ne pokažete kako to treba. Znaš i sam što se tiče Srba i Hrvata da se BiH može odmah raspasti, vi ste ti koji žele novu Yu i zajedništvo. Mi samo poštujemo vašu želju jer Ustav tako nalaže a vi pokažite kako ste to zamislili zajedništvo na terenu. Ako su problem samo teritorije, recite a nemojte glumiti žal za multikulti BiH.
Idi pa vladiki govori pssst. tebi je znaci multikultira da te "turci" moljakaju da bi se ti odobrovoljio i zivio sa njima.Po tome se najbolje vidi sta je svrha i cilj republike smrdske: stvoriti ekskluzivno srpski prostor gdje ce "ostali" morati nositi zute trake oko ruke i strepiti je li srbin to jutro ustao dobro raspolozen.
Znam ja da, sto se tice ustasa i cetnika, bosna se moze raspasti, ali bih te podsjetio da to niste uspjeli ni uz pomoc matica i naoruzani do zuba.I ne postujes ti nikakvu zelju, vec se bojis guzici. Ako imas volje dokazivati suprotno, bujrum, odvoji se. Ja sam spreman za ono sto slijedi.
Real Khan

#327 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Real Khan »

pici wrote:
dalinton wrote:
Ne trebate, samo onda psssst. Zaboravite multikulti fazone i trebalo bi ovako trebalo bi onako dok na djelu ne pokažete kako to treba. Znaš i sam što se tiče Srba i Hrvata da se BiH može odmah raspasti, vi ste ti koji žele novu Yu i zajedništvo. Mi samo poštujemo vašu želju jer Ustav tako nalaže a vi pokažite kako ste to zamislili zajedništvo na terenu. Ako su problem samo teritorije, recite a nemojte glumiti žal za multikulti BiH.

Ko ce o cemu neg seljak o njivi :D eeeeeee zemljoposjednice imal u toj tintari ista drugo osim njive,brda i sumaraka :D

@pici, nemoj tako banalizovati naše šumske prijatelje...imaju oni pored nabrojanog i dosta PARANOJE :D
seln

#328 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by seln »

Real Khan wrote:
pici wrote:
dalinton wrote:

Ko ce o cemu neg seljak o njivi :D eeeeeee zemljoposjednice imal u toj tintari ista drugo osim njive,brda i sumaraka :D

@pici, nemoj tako banalizovati naše šumske prijatelje...imaju oni pored nabrojanog i dosta PARANOJE :D
...a bogami i kompleksa.
Banksy

#329 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Banksy »

dalinton wrote: Eto Srbi su većina u FBiH u Petrovcu, Drvaru, Glamoču, Grahovu, pa ? Nemaju ni struje, ni vode, ni šta da jedu, mole boga da umru. Zašto ne digneš glas da Vlada FBiH pomogne onim ljudima tamo ? Nisu tvoji ?
Moraš voljeti sebe da bi te voljeli drugi.
Sa koliko novca je Dodik pomogao povratak 'svojih'? Koliko su sve vlade RS-a dosad izdvojile za pomoć 'svojima' u Fedraciji?
Precizno, molim.
Liberalism

#330 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Liberalism »

Real Khan wrote:
Liberalism wrote: Pojam trajnost u politickom smislu je cista besmislica. I dokaz da neko ne barata temom
Onda nas, molim te, prosvijetli ti,... o veliki mislioče "liberalizma" :D Nadam se da ćemo nakon tvog objašnjanja napokon i mi smrtnici početi "baratati temom" :D
nemam sta ja bilo koga prosvjetljivati. Svako go govori u ''trajnim kategorijama'' je ogranicena osoba koja sebe ili sebi drag objekat stavlja u centar svega.

Zasto bi Republika Srpska, Bosna i Hercegovina kao politicki termini bila uopste trajna kategorija? Ko to moze reci da sutra neki ''novi bosanci'' nece proglasili ujedinjene Bosne sa ... EU na primjer.

Naravno i za to ima poslovica i to latinska: Laudator Temporis Acti ili ti oni koji hvale prosla vremena ... za koja misle da su trajna a da je sve ostalo prolazno....
Liberalism

#331 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Liberalism »

Banksy wrote:
dalinton wrote: Eto Srbi su većina u FBiH u Petrovcu, Drvaru, Glamoču, Grahovu, pa ? Nemaju ni struje, ni vode, ni šta da jedu, mole boga da umru. Zašto ne digneš glas da Vlada FBiH pomogne onim ljudima tamo ? Nisu tvoji ?
Sa koliko novca je Dodik pomogao povratak 'svojih'? Koliko su sve vlade RS-a dosad izdvojile za pomoć 'svojima' u Fedraciji?
Precizno, molim.
Takvi odgovori su sve samo ne odgovori kakvi bi trebali biti. Odgovaras ko Gering na sudjenju kad su ga optuzili za genocid, a on ce: pa i vi ste bombardovali Njemacke gradove....
Banksy

#332 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Banksy »

Liberalism wrote:
Banksy wrote:
Precizno, molim.
Takvi odgovori su sve samo ne odgovori kakvi bi trebali biti. Odgovaras ko Gering na sudjenju kad su ga optuzili za genocid, a on ce: pa i vi ste bombardovali Njemacke gradove....
Ne odgovaram ništa. Pitam.
Abacija

#333 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Abacija »

Liberalism wrote:
Banksy wrote:
Precizno, molim.
Jesi li ti uzeo hronologiju dogadjaja u obzir u ovom poredjenju sa Geringom?
Real Khan

#334 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Real Khan »

Liberalism wrote:
nemam sta ja bilo koga prosvjetljivati. Svako go govori u ''trajnim kategorijama'' je ogranicena osoba koja sebe ili sebi drag objekat stavlja u centar svega.

Zasto bi Republika Srpska, Bosna i Hercegovina kao politicki termini bila uopste trajna kategorija? Ko to moze reci da sutra neki ''novi bosanci'' nece proglasili ujedinjene Bosne sa ... EU na primjer.

Naravno i za to ima poslovica i to latinska: Laudator Temporis Acti ili ti oni koji hvale prosla vremena ... za koja misle da su trajna a da je sve ostalo prolazno....
Pa zašto onda ne reagiraš na ovakav način kada Mile Ronhill "izvali" kako je PC "trajna kategorija" a sve ostalo je... stvar dogovora i sl. nebulosae?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#335 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by pici »

Liberalism wrote:
Banksy wrote:
Precizno, molim.

Ne mogu da vjerujem :shock:Image sada se i silni i posilni Hićov ljubimac poceo citirat......maImageImage
Liberalism

#336 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Liberalism »

Real Khan wrote:
Liberalism wrote:

Pa zašto onda ne reagiraš na ovakav način kada Mile Ronhill "izvali" kako je PC "trajna kategorija" a sve ostalo je... stvar dogovora i sl. nebulosae?
Pa to bi vjerovatno trebao pitati one kojima je Mile to i rekao ili one pred kojima je to rekao, a ne meni.
Vukašin

#337 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Vukašin »

seln wrote: U tim mjestima su na vlasti stranke naroda koji upravo sheni pred Dodikom slusajuci njegove ejakulacije o trecem entitetu. Izvoli se obratiti njima.
Te lokalne samouprave nemaju ovlasti se briniti oko strujne mrzeze i tako dalje. To je sve na kantonalnom, federalnom ili drzavnom nivou. A vlasti kantona 10 se naravno bas brinu o Glamocu, Drvaru, i tako dalje od kada projekt "banovina" za "koridor u Posavani" propo posto vecina Hrvata sto brze osla za Hrvatsku iz ovih vukojebina. :-) A naranvo ni Republika SerBska nema bas volje briniti oko tih srpskih povratnika. Jebu im plan "svi sErBi u PC". :-)
Liberalism

#338 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Liberalism »

pici wrote:
Liberalism wrote:
Banksy wrote:
Precizno, molim.

Ne mogu da vjerujem :shock:Image sada se i silni i posilni Hićov ljubimac poceo citirat......maImageImage
Niko se ne citira, nego samo pokazujem kako je ovaj pristup davanju odgovora blizak nacistickom. Iako sam to ven negdje ponavljao da su savezne sudije u Nirnberskom procesu dali jasne smjernice da nece tolerisati takve argumente odbrane. Al kao sto rekoh u Bosni je sto se ne objavi u Avazu nije relevantno za diskusiju, obzirom da i Reis Ceric koristi nacisticku ideologiju u svojoj propagandi
pici

#339 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by pici »

Liberalism wrote:
pici wrote:
Liberalism wrote:

Niko se ne citira, nego samo pokazujem kako je ovaj pristup davanju odgovora blizak nacistickom. Iako sam to ven negdje ponavljao da su savezne sudije u Nirnberskom procesu dali jasne smjernice da nece tolerisati takve argumente odbrane. Al kao sto rekoh u Bosni je sto se ne objavi u Avazu nije relevantno za diskusiju, obzirom da i Reis Ceric koristi nacisticku ideologiju u svojoj propagandi
Cerke efendi Jozef Gebels...............ImageImage imal kakav citat od Gebe......pardon Cerketa :D
Vukašin

#340 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Vukašin »

pici wrote: Ko ce o cemu neg seljak o njivi :D eeeeeee zemljoposjednice imal u toj tintari ista drugo osim njive,brda i sumaraka :D
Pa pokraj serBskih njiva, serBskih brda, serBskih suma vazni su i serBski medjedi, serBski vazduh, serBska voda, serBske rijeke, serBske dzamije, serBski tratoari (ne u zelenoj boji)........... :D
Banksy

#341 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Banksy »

Neće meni dalinton odgovoriti ... ne odgovara ni na drugim temama. Zato što ga pitam jednostavne i konkretne stvari, i ne pričam o četnicima i mržnji.

Ja ću odgovoriti.
Nikako ih nisu pomogli, ništa im nisu dali, i zaboli i Mileta, i Čavića, i Kalinića prije njih, a posebno Karadžića i Krajišnika za 'federalne alijine srbe'. Voljeli bi najviše da ih nema, da crknu, čist poso, čiste ruke, svi na svojoj vjeri u svojoj zemlji. Dobri su samo za ove prilike, kad Dodikovi forumski jurišnici, u nedostatku argumenata, potegnu sudbinu 'braće u Federaciji'.
Dalintone, krajnje je licemjerno i bijedno potezati te jadne ljude koji su sigurno najugroženija populacija u zemlji. Njihov život je veliki jad i bijeda i tuga, zaboravljeni su od svih, baš od svih. I žao mi ih je iz duše. I trebalo bi im se pomoći na neki način. Bar ovo ministara i funkcionera Srba na funkcijama u Federaciji koji bi možda nešto i mogli uraditi. Merhametu drugih se i ne nadam, a i što bi, ne mogu 'svoje' podmiriti.
I ne diraj ubuduće, ako imaš i trun obraza ...
Banksy

#342 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Banksy »

Liberalism wrote: Niko se ne citira, nego samo pokazujem kako je ovaj pristup davanju odgovora blizak nacistickom. Iako sam to ven negdje ponavljao da su savezne sudije u Nirnberskom procesu dali jasne smjernice da nece tolerisati takve argumente odbrane. Al kao sto rekoh u Bosni je sto se ne objavi u Avazu nije relevantno za diskusiju, obzirom da i Reis Ceric koristi nacisticku ideologiju u svojoj propagandi
sasvim nesuvislo ...
Vedoni

#343 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Vedoni »

dalinton wrote:
seln wrote:Drugo, zasto uvijek "mi" moramo ljubiti svaku susu u dupe da bi se odobrovoljio

Pa tako reci. Fino otvoreno kazes sta zelis. Nema nista gore od kukavicluka i hipokrizije. Ne zelis zajednistvo. Etnicka cistka je uspjesno obavljena i ne zelis novo zajednistvo. Tacka.
Reci, ja sam fasista iz srpskog roda i ne stidim se toga vise. Onda nas postedis svadja i dskusija, jer na kraju ipak pokazes da nemamo prostora za diskusiju ili bilo kakvu mogucnost konstruktivnog dijaloga.

P.S. A raspad BiH ovisi i o Bosnjacima nazalost. Valjda ti je to rat pokazao.
pici

#344 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by pici »

Banksy wrote:Neće meni dalinton odgovoriti ... ne odgovara ni na drugim temama. Zato što ga pitam jednostavne i konkretne stvari, i ne pričam o četnicima i mržnji.

Ja ću odgovoriti.
Nikako ih nisu pomogli, ništa im nisu dali, i zaboli i Mileta, i Čavića, i Kalinića prije njih, a posebno Karadžića i Krajišnika za 'federalne alijine srbe'. Voljeli bi najviše da ih nema, da crknu, čist poso, čiste ruke, svi na svojoj vjeri u svojoj zemlji. Dobri su samo za ove prilike, kad Dodikovi forumski jurišnici, u nedostatku argumenata, potegnu sudbinu 'braće u Federaciji'.
Dalintone, krajnje je licemjerno i bijedno potezati te jadne ljude koji su sigurno najugroženija populacija u zemlji. Njihov život je veliki jad i bijeda i tuga, zaboravljeni su od svih, baš od svih. I žao mi ih je iz duše. I trebalo bi im se pomoći na neki način. Bar ovo ministara i funkcionera Srba na funkcijama u Federaciji koji bi možda nešto i mogli uraditi. Merhametu drugih se i ne nadam, a i što bi, ne mogu 'svoje' podmiriti.
:thumbup:
Liberalism

#345 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Liberalism »

Banksy wrote:
Liberalism wrote: Niko se ne citira, nego samo pokazujem kako je ovaj pristup davanju odgovora blizak nacistickom. Iako sam to ven negdje ponavljao da su savezne sudije u Nirnberskom procesu dali jasne smjernice da nece tolerisati takve argumente odbrane. Al kao sto rekoh u Bosni je sto se ne objavi u Avazu nije relevantno za diskusiju, obzirom da i Reis Ceric koristi nacisticku ideologiju u svojoj propagandi
sasvim nesuvislo ...
Sta je nesuvislo? reci da je pogresno sto se na pitanje o polozaju Srba u Glamocu odgovara, a sta je to Dodik uradio da se njihov polozaj popravi. Daj...
Banksy

#346 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Banksy »

Liberalism wrote:
Banksy wrote:
sasvim nesuvislo ...
Sta je nesuvislo? reci da je pogresno sto se na pitanje o polozaju Srba u Glamocu odgovara, a sta je to Dodik uradio da se njihov polozaj popravi. Daj...
Udrobio si, nesuvislo, Geringa, Srbe povratnike, Avaz i reisa ... nije vrijedno odgovora, žao mi je.
dalinton

#347 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by dalinton »

Banksy wrote:Neće meni dalinton odgovoriti ... ne odgovara ni na drugim temama. Zato što ga pitam jednostavne i konkretne stvari, i ne pričam o četnicima i mržnji.

Ja ću odgovoriti.
Imam ja obraza, familije iz tih krajeva i stalo mi je sigurno više nego tebi koliko god ti glumio tugu. Otvori temu "Jadni naši Srbi u FBiH, hajmo im pomoći kad već neće naše entitetske i kantonalne vlasti." Ja do sad nisam primjetio neku tugu na forumu. Dakle tvoj je stav da njima trebaju pomoći Srbi iz RS ili Srbi funkcioneri u FBiH, dobro sam konstatovao "samo svoj svome". Gdje je tu multikulti ? Gdje je briga Bošnjaka za svoje sugrađane u građanskoj FBiH ?
Vukašin

#348 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Vukašin »

Svudje u Bih dje nisi vecina si "najugroženija populacija". Nije ni povratnicima u Prijedoru, Mostaru, Srebrenici nista lakse od ovih. Eno, i po istocnoj Bosni imas pun kurac povratnickih sela bez struje, vode........ :-)

A cisto licemjerje kada neko od "vas" iz RS trazi da "Srbi na funkcijama u Federaciji" nesto poduzmu. Drvar, Glamoc i tako dalje je politicka elita republike serBske "prodala" posto su Posavina i Istocna Bosna ko "vjekovne koljevke serbstva" bile vaznije. I kasnije bas sve radila samo da se ljudi ne vrate tamo posto im ostade Visegrad, Foca, Zvornik i tako dalje dosta prazni. Da "patlioti" u RS imaju barem i malo obraza prema svom vlastitom narodu brinuli bi za ove Srbe, a ne jeli govna o krstovima iznad Sarajeva i takvim sranjima. :-)
cogni

#349 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by cogni »

Vukašin wrote:
A cisto licemjerje kada neko od "vas" iz RS trazi da "Srbi na funkcijama u Federaciji" nesto poduzmu.
Zasto je to licemjerje? Nisu svi Srbi u RS premijeri RS, vec je to samo jedan. Sto puta sam dozivio da se sve sto kaze ili uradi Dodik i vlast u RS pripisuje i meni, i to vrlo uporno, cak i kada nedvosmisleno govorim suprotno od toga.
Liberalism

#350 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Liberalism »

Ja ću odgovoriti.
Interesantno razmisljanje, sta bi s onim '' svi ljudi su jednaki u dostojanstvu i pravima'', ako ima nekih znakova, onda su ovakva razmisljanja jedan od znakova da je kraj BiH blizu
Post Reply