Kosta Čavoški

winabike

#51 Re: Kosta Čavoški

Post by winabike »

simi5 wrote:
winabike wrote:
simi5 wrote:
SANU je institucija u kojoj većinu članstva čine naučnici medicinskih,lingvističkih, prirodnih i tehničkih nauka i umetnici. Oni se ni na koji način ne bave politikom ili političkim konsaltingom. Bez obzira na to što se neki od akademika bave i politikom celoj instituciji nije moguće pripisati bilo kakve političke odluke, uključujući i predlog memoranduma od pre 20 godina koji kroz glasanje nikad nije prošao. Da demistifikujem svako može da pogleda na sajtu te institucije ko su njeni članovi i čime se bave.

http://www.sanu.ac.yu/
Jel' ti ovo majke ti ozbiljno? :? :? :shock: :-x
Šta ovo?
Pa, evo ovo....

Iz interviewa sa Srđom Popovićem - zadnji broj "Dana".

DANI: Sudeći po izjavama njegovih saradnika, formalnih i neformalnih savjetnika koji su prekrajali granice, generala, popova, ispada da je za sve bio kriv samo Milošević!

SRĐA POPOVIĆ: Naravno! Svim tim najrazličitijim kandidatima za Haag je bilo u interesu da se konzervira Miloševićev sistem, da sve ostane kako je bilo. Kada me pitate o Ćosiću, njegova najveća uloga je bila to što je krajem osamdesetih jedan značajan deo nekadašnje opozicije komunističkom režimu predao u ruke Miloševiću. To su ljudi koji su formirali javno mnenje. Sećam se da sam Dobricu jednom sreo na ulici sutradan pošto je bio kod Miloševića na večeri. "Čujem da ste bili kod Miloševića. Kako je bilo?" - pitao sam ga. "Fascinantno! Fascinantno!" - ponavljao je.

DANI: Čime je bio toliko fasciniran?

SRĐA POPOVIĆ: Reći ću vam: Milošević je pokazao spremnost da u realnost prevede sve fantazije tog Dobričinog srbustvujućeg kruga SANU. Jer, Dobrica mu je verovatno rekao: pa, to ne može bez rata! I?! U čemu je problem?! - pitao je Milošević. Naravno da je to Dobricu fasciniralo. Mislio je: e, ovo je čovek! Takav nam treba!
sojka

#52 Re: Kosta Čavoški

Post by sojka »

savrseni krug wrote:
[

Prvo ja tebe nisam lično napadala niti vređala, a umem i te kako da vređam i napadam.

Drugo lakše bih podnela Čedu koga inače lično poznajem nego smorenog Koštunicu ili Tomu grobara. Nisi me baš provalio. :D

Treće streljanje zarobljenika u Srebrenici je zločin i nikad, niko, ni pod kakvim okolnostima od mene nije čuo drugačije mišljenje. To sam i ovde više puta rekla.
hej moja simi
da sam od juce ovde mozda bi ti ovo i proslo
ovako bas i nece :wink:
nego tu retoriku i dobro uhodan sistem sanu-a ostavi sebi ako vec nemas dovoljno morala i skrupula da uopste prihvatis ono sto cjeli svjet zna
a napadi me slobodno,napadali su "tvoji"od 92-95 i tezom artiljerijom pa se nisam slomio :wink:[/quote]

________________________________________________________________________________________________________
Evo nam i savrsenog kruga novog fabrikata napada. Prvo ju isprovociraj i reci vidis takva je, jer zelis negativno iskustvo,
kaznjavas je, ali ne nastojis da ga promijenis, jbg.
simi5

#53 Re: Kosta Čavoški

Post by simi5 »

Wanabike ja se jako dobro sećam uslova u kojima je pisan taj memorandum i sukoba koji su tada pocepali Akademiju da se ni do danas ne sastavi. Sećam se višenedeljne javne rasprave Pavla Savića i Gojka Kanazira. Sećam se da su nastale tri frakcije. Prva je stajala na mišljenju da se reafirmaciji Ante Starčevića u Hrvatskoj i privatanju Islamske deklaracije u BiH mora odgovoriti podjkednako nakaznom idejom memopranduma. Drugi su smatrali da nacionalni program treba da se napiše, ali na razuman način. Treći su sledili komunističku doktrinu i odbijali bilo kakav nacionalni program.

U tim uslovima Akademija nikako ne bi usvojila tekst koji su pisali Ćosić i društvo oko njega. Tekst nikad nije iznet pred skupštinu i nije diskutovan. U javnost ga je izneo Mesić koristeći ga izvanredno za svoje ciljeve, prihvatio ga je Milošević a na Akademiju pala je velika sramota.

I na kraju moje lično mišljenje. Nije pogrešno imati nacionalni program. Nije pogrešno oblikovati ga u debati u najvažnijoj naučnoj ustanovi. Pogrešno je bilo ono što je u taj memorandum upisano.
winabike

#54 Re: Kosta Čavoški

Post by winabike »

simi5 wrote:i privatanju Islamske deklaracije u BiH...
Izvini, ko je, i kada, prihvatio islamsku deklaraciju u BiH? Evo, zivim u ovoj zemlji 35 godina, od toga pola zivota intenzivno pratim politiku, ova mi je vijest promakla. De me prosvijetli, molim te?
simi5 wrote:U javnost ga je izneo Mesić koristeći ga izvanredno za svoje ciljeve,
Daj da budem malo cinican: da ga nije mozda Mesic i napisao, pa poturio SANU-u?
simi5 wrote:prihvatio ga je Milošević

OK, hajdemo sada da analiziramo dosadasnji tok, kako ga ti opisa:

- Akademija, ondnosno neki njeni clanovi, pisu nekakav program.

- Posto su to sve bili javnosti nepoznati ljudi (ko je ikad cuo za Cosica, Pavica, Ekmecica... ma, anonimusi!), srpsku javnost o postojanju tog programa obavjestava Mesic, poznati insider u srpskoj Akademiji

- Kao i ostatak srpske javnosti, takodjer neobavijsteni Milosevic, odusevljava se idejom Memoranduma, za koji, je li, inace ne bi znao da nam svima nije rekao Mesic i onda pokrece sve ovo sto nam je do danas poznato.

Simi, molim te k'o Boga, mi Bosanci mozda jesmo u vicevima onako poglupi, ali ne vrijedjaj nam inteligenciju :)
simi5 wrote:a na Akademiju pala je velika sramota.
Eki.

I...? Kakve su posljedice te sramote?

Srpska nacionalna politika se naglo promijenila, i sada svi srpski politicari jedinstveno i jednodusno prihvataju postojece granice Bosne i Hercegovine, a srpski narod u BiH kao jedan od tri konstitutivna naroda? Svi se zalazu za ukidanje Republike Srpske, nastale upravo djelomicnom provedbom planova SANU-a?
I na kraju moje lično mišljenje. Nije pogrešno imati nacionalni program.
I na kraju moje licno misljenje: svaki nacionalni program (u smislu: nacija=etnos, narodnost) je potpuna budalastina usmjerena za uspaljivanje polupismenih narodnih masa. Ja hocu da vidim DRZAVNI, REGIONALNI i EUROPSKI ekonomski program! Ekoloski! Nimalo me ne interesuju tlapnje bosanskih mrsimudologa koji pricaju o Sandzaku, Sutorini i Imotskoj krajini kao stoljetnim dijelovima Bosne i Hercegovine. A protiv tlapnji o Karlovcu-Karlobagu-Virovitici, ili kako je vec isla ta tlapnja cu se uvijek boriti.

Posteno?
Pogrešno je bilo ono što je u taj memorandum upisano.
Eto, da se slozimo u necemu.
savrseni krug

#55 Re: Kosta Čavoški

Post by savrseni krug »

sojka wrote:
savrseni krug wrote:
[

Prvo ja tebe nisam lično napadala niti vređala, a umem i te kako da vređam i napadam.

Drugo lakše bih podnela Čedu koga inače lično poznajem nego smorenog Koštunicu ili Tomu grobara. Nisi me baš provalio. :D

Treće streljanje zarobljenika u Srebrenici je zločin i nikad, niko, ni pod kakvim okolnostima od mene nije čuo drugačije mišljenje. To sam i ovde više puta rekla.
hej moja simi
da sam od juce ovde mozda bi ti ovo i proslo
ovako bas i nece :wink:
nego tu retoriku i dobro uhodan sistem sanu-a ostavi sebi ako vec nemas dovoljno morala i skrupula da uopste prihvatis ono sto cjeli svjet zna
a napadi me slobodno,napadali su "tvoji"od 92-95 i tezom artiljerijom pa se nisam slomio :wink:
________________________________________________________________________________________________________
Evo nam i savrsenog kruga novog fabrikata napada. Prvo ju isprovociraj i reci vidis takva je, jer zelis negativno iskustvo,
kaznjavas je, ali ne nastojis da ga promijenis, jbg.[/quote]
nikoga ja ne provociram sojka,citaj postove doticne na svim temama,ne samo na ovoj pa ces primjetiti dobro izgradjenu,profinjenu,i do u tancine isplaniranu retoriku upravo sanu-a,istu onu koju nam sad mile ronhill prodaje,istu onu koje sad prodaju i oni preko drine,onu da su svi zrtve,neko manje,neko vise,al uglavnom su svi govna,SVI
a sad pogodi gdje nas to vodi
cuj sanu je skup biologa,poljoprivrednih strucnjaka,inzinjera i iz sanu je ovih 30 zadnjih godina izlazilo samo dobro
daj ba kako rece ovaj gore neko mozda smo u vicevima priglupi al ne vrijedjaj nam toliko inteligenciju
na koncu ja sam bio ovde u periodu 92-95 i malo prije toga jako dobro znam sta se desavalo i ko je i kako za to odgovoran
simi je ba na zadatku ovde siguran sam
redondo72

#56 Re: Kosta Čavoški

Post by redondo72 »

simi5 wrote: Sećam se višenedeljne javne rasprave Pavla Savića i Gojka Kanazira. Sećam se da su nastale tri frakcije. Prva je stajala na mišljenju da se reafirmaciji Ante Starčevića u Hrvatskoj i privatanju Islamske deklaracije u BiH mora odgovoriti podjkednako nakaznom idejom memopranduma. Drugi su smatrali da nacionalni program treba da se napiše, ali na razuman način. Treći su sledili komunističku doktrinu i odbijali bilo kakav nacionalni program.
Pa ti reče da se SANU nije bavio politikom. :D
sojka

#57 Re: Kosta Čavoški

Post by sojka »

[quote="savrseni

nikoga ja ne provociram sojka,citaj postove doticne na svim temama,ne samo na ovoj pa ces primjetiti dobro izgradjenu,profinjenu,i do u tancine isplaniranu retoriku upravo sanu-a,istu onu koju nam sad mile ronhill prodaje,istu onu koje sad prodaju i oni preko drine,onu da su svi zrtve,neko manje,neko vise,al uglavnom su svi govna,SVI
cuj sanu je skup biologa,poljoprivrednih strucnjaka,inzinjera i iz sanu je ovih 30 zadnjih godina izlazilo samo dobro
daj ba kako rece ovaj gore neko mozda smo u vicevima priglupi al ne vrijedjaj nam toliko inteligenciju
na koncu ja sam bio ovde u periodu 92-95 i malo prije toga jako dobro znam sta se desavalo i ko je i kako za to odgovoran
simi je ba na zadatku ovde siguran sam[/quote]

Gdje nas recimo ovo vodi? Zar proglasiti jedan cijeli narod tim sto jesi -nije provokacija jbg? :(
Zar je argument ? :(
U novu fabrikaciju mrznje? I sve tako do besvijesti...

Srpski narod bi se trebao oduziti i nastojati popraviti greske zbog te 1992-95 zbog nanijetih steta koliko je moguce,
ali nemoguce je vratiti zrtve. :( Nazalost.
Ovo su posljedice, ali sve, bas sve svaliti na te godine, to meni je opet greska. Za simi5 ne znam, jbg.
savrseni krug

#58 Re: Kosta Čavoški

Post by savrseni krug »

sojka wrote:[quote="savrseni

Gdje nas recimo ovo vodi? Zar proglasiti jedan cijeli narod tim sto jesi -nije provokacija jbg? :(

Srpski narod bi se trebao oduziti i nastojati popraviti greske zbog te 1992-95 zbog nanijetih steta koliko je moguce,
ali nemoguce je vratiti zrtve. :( Nazalost.
Ovo su posljedice, ali sve, bas sve svaliti na te godine, to meni je opet greska. Za simi5 ne znam, jbg.[/quote]
sojka oko moje a gdje sam to ja cjeli narod proglasio necim???
ali jel ja to sad treba radi ljepse buducnosti izvadit pola mozga pa progutati retoriku simi i omiljene joj adrese sanu-a,e pa vidis nece moci
jer s istim mozgovima s one strane drine nesto cisto sumnjam da ce buducnost biti ljepsa.a ti???
a da ne spominjem konstantno izjednacavanje zrtve i agresora onom miletovom "svi smo mi ista govna"
Bosanac sa dna kace

#59 Re: Kosta Čavoški

Post by Bosanac sa dna kace »

sojka wrote:[quote="savrseni

ali nemoguce je vratiti zrtve.
:( Nazalost.
Ovo su posljedice, ali sve, bas sve svaliti na te godine, to meni je opet greska. Za simi5 ne znam, jbg.[/quote]
sta bi po tebi bilo potrebno da Srbi urade po pitanju toga?
ukidanje Republike Sumske?
redondo72

#60 Re: Kosta Čavoški

Post by redondo72 »

Sojkete bre, niko ovde ništa ne svaljuje na drugoga. Fora je u tome što je ovaj Čavoški i dalje profesor na BU, što je Pajkić profesor, što je Ljiljana S. direktor Politike... ti valjda znaš ko su ti ljudi? Nije potrebno da ti pišem.
Takvih u Srbiji i to danas ima na svakom koraku i svi obavljaju važne f-je.

Ništa se nije promenilo. Samo se kokarda zamenila tašnom & mašnom.
sojka

#61 Re: Kosta Čavoški

Post by sojka »

redondo72 wrote:Sojkete bre, niko ovde ništa ne svaljuje na drugoga. Fora je u tome što je ovaj Čavoški i dalje profesor na BU, što je Pajkić profesor, što je Ljiljana S. direktor Politike... ti valjda znaš ko su ti ljudi? Nije potrebno da ti pišem.
Takvih u Srbiji i to danas ima na svakom koraku i svi obavljaju važne f-je.

Ništa se nije promenilo. Samo se kokarda zamenila tašnom & mašnom.
Ni Zapad nije primjetio istinsku promjenu, poboljsanje. Nista nije vjecno.
redondo72

#62 Re: Kosta Čavoški

Post by redondo72 »

Ništa ja tebe Sojketa ne razumem. Ko? Šta? Kako? Milion pitanja nigde odgovora. Zapad nije primetio da se Srbija promenila ili se Zapad nije promenio posle WWII?
Nego đe je Neda?
feral.tribune

#63 Re: Kosta Čavoški

Post by feral.tribune »

simi5 wrote:Wanabike ja se jako dobro sećam uslova u kojima je pisan taj memorandum i sukoba koji su tada pocepali Akademiju da se ni do danas ne sastavi. Sećam se višenedeljne javne rasprave Pavla Savića i Gojka Kanazira. Sećam se da su nastale tri frakcije. Prva je stajala na mišljenju da se reafirmaciji Ante Starčevića u Hrvatskoj i privatanju Islamske deklaracije u BiH mora odgovoriti podjkednako nakaznom idejom memopranduma. Drugi su smatrali da nacionalni program treba da se napiše, ali na razuman način. Treći su sledili komunističku doktrinu i odbijali bilo kakav nacionalni program.

U tim uslovima Akademija nikako ne bi usvojila tekst koji su pisali Ćosić i društvo oko njega. Tekst nikad nije iznet pred skupštinu i nije diskutovan. U javnost ga je izneo Mesić koristeći ga izvanredno za svoje ciljeve, prihvatio ga je Milošević a na Akademiju pala je velika sramota.

I na kraju moje lično mišljenje. Nije pogrešno imati nacionalni program. Nije pogrešno oblikovati ga u debati u najvažnijoj naučnoj ustanovi. Pogrešno je bilo ono što je u taj memorandum upisano.
I Garasanin -ovo Nacertanje od prije 100 i kusur godina je odgovor na islamsku deklaraciju A.I. a cetnicki genocid pokolji u reziji Draze M i Pavla Djurisica 41 - 45 su takodje bili odgovor na islamsku deklaraciju i poklji i masakri po Sandzaku o kojima je pisao Milovan Djilas takodje .SANU je zlocinacka i fasisticka , monstruozna organizacija koja samo i postoji za to da crta karte velike srbije ( Ljilja Avramov ) i kuje planove kako i na koji nacin pobiti sto vise bosanskih muslimana a da se u svetu ne osramote .Vise sjedi ratnih zlocinaca i zvijeri u SANU nego sto ih je imao cijeli Treci Reich .
savrseni krug

#64 Re: Kosta Čavoški

Post by savrseni krug »

feral.tribune wrote:
simi5 wrote:Wanabike ja se jako dobro sećam uslova u kojima je pisan taj memorandum i sukoba koji su tada pocepali Akademiju da se ni do danas ne sastavi. Sećam se višenedeljne javne rasprave Pavla Savića i Gojka Kanazira. Sećam se da su nastale tri frakcije. Prva je stajala na mišljenju da se reafirmaciji Ante Starčevića u Hrvatskoj i privatanju Islamske deklaracije u BiH mora odgovoriti podjkednako nakaznom idejom memopranduma. Drugi su smatrali da nacionalni program treba da se napiše, ali na razuman način. Treći su sledili komunističku doktrinu i odbijali bilo kakav nacionalni program.

I Garasanin -ovo Nacertanje od prije 100 i kusur godina je odgovor na islamsku deklaraciju A.I. a cetnicki genocid pokolji u reziji Draze M i Pavla Djurisica 41 - 45 su takodje bili odgovor na islamsku deklaraciju i poklji i masakri po Sandzaku o kojima je pisao Milovan Djilas takodje .SANU je zlocinacka i fasisticka , monstruozna organizacija koja samo i postoji za to da crta karte velike srbije ( Ljilja Avramov ) i kuje planove kako i na koji nacin pobiti sto vise bosanskih muslimana a da se u svetu ne osramote .Vise sjedi ratnih zlocinaca i zvijeri u SANU nego sto ih je imao cijeli Treci Reich .
ma nije bolan feral
nije to tako pa sanu je samo jedna mala skupina intelektualaca,uglavnom biologa i poljoprivrednih strucnjaka koji eto onako malo sjede,kahvenisu,malo palamude,nista ozbiljno i nista opasno,kao jel ...
grohotom se smijem ba simi grohotom hej
redondo72

#65 Re: Kosta Čavoški

Post by redondo72 »

savrseni krug wrote: pa sanu je samo jedna mala skupina intelektualaca,uglavnom biologa i poljoprivrednih strucnjaka koji eto onako malo sjede,kahvenisu,malo palamude,nista ozbiljno i nista opasno,kao jel ...
A umetnici? Šteta što i estradni tu ne potpadaju nego samo ovi slikari, vajari, pisci. Kemiš bi bio super akademik.
simi5

#66 Re: Kosta Čavoški

Post by simi5 »

winabike wrote:
simi5 wrote:i privatanju Islamske deklaracije u BiH...
Izvini, ko je, i kada, prihvatio islamsku deklaraciju u BiH? Evo, zivim u ovoj zemlji 35 godina, od toga pola zivota intenzivno pratim politiku, ova mi je vijest promakla. De me prosvijetli, molim te?
Ako neko bira Šešelja on time prihvata Šešeljevu ideologiju, zar ne? A što onda ne bi posmatrali kroz iste kriteriume Izetbegovića?

simi5 wrote:U javnost ga je izneo Mesić koristeći ga izvanredno za svoje ciljeve,
winabike wrote:Daj da budem malo cinican: da ga nije mozda Mesic i napisao, pa poturio SANU-u?

Ne, ali mu je bio odličan povod da prekine dalje pregovore i napore za rešavanje krize u miru.
simi5 wrote:prihvatio ga je Milošević

winabike wrote:OK, hajdemo sada da analiziramo dosadasnji tok, kako ga ti opisa:

- Akademija, ondnosno neki njeni clanovi, pisu nekakav program.

- Posto su to sve bili javnosti nepoznati ljudi (ko je ikad cuo za Cosica, Pavica, Ekmecica... ma, anonimusi!), srpsku javnost o postojanju tog programa obavjestava Mesic, poznati insider u srpskoj Akademiji

- Kao i ostatak srpske javnosti, takodjer neobavijsteni Milosevic, odusevljava se idejom Memoranduma, za koji, je li, inace ne bi znao da nam svima nije rekao Mesic i onda pokrece sve ovo sto nam je do danas poznato.

Simi, molim te k'o Boga, mi Bosanci mozda jesmo u vicevima onako poglupi, ali ne vrijedjaj nam inteligenciju :)
Naravno da nisu anonimusi, ali ne možeš jednu celu instituciju da poistovetiš sa njenih nekoliko članova.

Ja sa glupacima ne diskutujem kao što vidiš.

winabike wrote:Eki.

Srpska nacionalna politika se naglo promijenila, i sada svi srpski politicari jedinstveno i jednodusno prihvataju postojece granice Bosne i Hercegovine, a srpski narod u BiH kao jedan od tri konstitutivna naroda? Svi se zalazu za ukidanje Republike Srpske, nastale upravo djelomicnom provedbom planova SANU-a?
Srbija je priznala granice BiH i garant je Dejtonskog mirovnog sporazuma koji garantuje nacionalnu ravnopravnost u BiH i postojanje dva entiteta sa definisanim ovlašćenjima.
I na kraju moje lično mišljenje. Nije pogrešno imati nacionalni program.
winabike wrote:I na kraju moje licno misljenje: svaki nacionalni program (u smislu: nacija=etnos, narodnost) je potpuna budalastina usmjerena za uspaljivanje polupismenih narodnih masa. Ja hocu da vidim DRZAVNI, REGIONALNI i EUROPSKI ekonomski program! Ekoloski! Nimalo me ne interesuju tlapnje bosanskih mrsimudologa koji pricaju o Sandzaku, Sutorini i Imotskoj krajini kao stoljetnim dijelovima Bosne i Hercegovine. A protiv tlapnji o Karlovcu-Karlobagu-Virovitici, ili kako je vec isla ta tlapnja cu se uvijek boriti.

Posteno?
Idealisto :-D
Pogrešno je bilo ono što je u taj memorandum upisano.
winabike wrote:Eto, da se slozimo u necemu.
Last edited by simi5 on 01/06/2008 16:18, edited 1 time in total.
redondo72

#67 Re: Kosta Čavoški

Post by redondo72 »

Image

´alo kume, je l´me čuješ?
savrseni krug

#68 Re: Kosta Čavoški

Post by savrseni krug »

redondo72 wrote:
savrseni krug wrote: pa sanu je samo jedna mala skupina intelektualaca,uglavnom biologa i poljoprivrednih strucnjaka koji eto onako malo sjede,kahvenisu,malo palamude,nista ozbiljno i nista opasno,kao jel ...
A umetnici? Šteta što i estradni tu ne potpadaju nego samo ovi slikari, vajari, pisci. Kemiš bi bio super akademik.
eto vidis redondo nece simi da diskutuje s nama haman smo glupaci
i jos nam je rekla da su seselj i izetbegovic isto i da je srbija priznala granice BiH(grohotom se smijem)i da je za memorandum sanu-a ustvari kriv mesic jer da njega nije bilo nikad se za to nebi saznalo jer su to bolan pisali onako hobija radi neki anonimusi cisto da im nije dosadno
hej moja simi cekaj ba da prodje jos 10tak godina pa nam ovo opet reci,mozda ce se bosnje manje sjecat onoga sto im je sanu pripremila
ali ne ovo je samo priprema sljedece pozornice,jer ce se za 10tak godina srbija samo sjecati rata u kome su srpsku nejac bacali lavovima bre negde u sarajevu,i Srebrenice u kojoj su pomahnitali islamski ekstremisti pobili 10 hiljada neduznih srba,i poklanih srba u visegradu,vukovaru,zvorniku,doboju,a onda ce se opet pazi sad pojaviti neki novi mesic koji ce izvuci isti memorandum pa ce onda jedan novi slobo da okupi naciju na nekom novom gazimestanu,neki novi seselj izgovarati "sjbija na potezu vijovitica-kajlovac-kajlobag"
pa ce opet iste horde opijene sljivom i pod sajacama ici da svete tu nejac koja su bacena lavovima za uzinu
i sve tako dok "srba ne bude toliko da mogu stati pod jednu krusku"(lepa sela lepo gore)
pa ti simi vidi jel ti taj zadatak koji si dobila dobar i ispravan
ah ispricavam se ti s glupacima ne razgovaras :dance:
redondo72

#69 Re: Kosta Čavoški

Post by redondo72 »

Ma hoće ona s´tobom kume, samo mene ne gotivi. Baš se pitam zašto. :-)

Ali ima jakih fora, dobra je simi, trudi se.... to cenim!

Kad reče kako je Srbija priznala BiH, ja se odmah setim vremenske prognoze na svim srpski televizijama. Vreme u Republici Srpskoj je takvo i takvo, a u Bosni i Hercegovini takvo i takvo.
redondo72

#70 Re: Kosta Čavoški

Post by redondo72 »

savrseni krug wrote:.. pa ce onda jedan novi slobo da okupi naciju na nekom novom gazimestanu,neki novi seselj izgovarati "sjbija na potezu vijovitica-kajlovac-kajlobag"
Da proste dame, te granice se danas zovu... Karlovac - Ogulin - Qrac - Palac - Virovitica.
winabike

#71 Re: Kosta Čavoški

Post by winabike »

simi5 wrote:Ako neko bira Šešelja on time prihvata Šešeljevu ideologiju, zar ne? A što onda ne bi posmatrali kroz iste kriteriume Izetbegovića?
Stani, prihvacena ili usvojena?! Maloprije kazes usvojena, sad kaze prihvacena (ogromna razlika!).

Prvo, usvojena nije nikada i nigdje. Prihvacena... e to je malo veselije pitanje. Koliko je ljudi uopce procitalo "Islamsku deklaraciju" i zna sta u njoj pise?

To je dokument sa podnaslovom "Jedan program islamizacije muslimana i muslimanskih naroda". Dakle, ne islamizacije krscana ili jevreja, nego islamizacije muslimana, za koje on vjeruje da su se "odrodili od vjere".

U stvari, evo je, pa da ne bude vise babaroga za plasenje male srpske djece:
http://www.bosanskialim.com/rubrike/tek ... 75R024.PDF

Jesi li ti procitala tu deklaraciju? Ja, vidis, jesam. Rijec je o jednom vjerskom dokumentu. Kao prafi kjafir (bezboznik), ne slazem se s njom, ne slazem se sa teoloskim drustvom uopste, ali tamo nigdje nit su zacrtane nove granice Bosne (parafraza Kostunice), nit trazi da se nekom "sjece ruka ako uzme drugu zastavu osim Bosanske (ili, hajde, muslimanske)" (parafraza Draskovica), nit' ikome prijeti da ce ga "klati tupim kasikama" (parafraza Seselja).

Vidis, samo sam je uporedio sa izjavama aktivnih srpskih politicara, od kojih su neki cak i u "proeuropskom" bloku :D

Da i ne spominjem da nigdje nije napisao "da ce jednog naroda nestati" (parafraza Karadzica) i da "ovo sto cinimo to je genocid" (parafraza Mladica).

Da je tekst blentav, i Bosni potuno neprimjeren - jest. To je cak i on napisao - u dijelu u kojoj prica o islamskoj, teoloskoj drzavi, odmah se ogradjuje da ona nije primjerena za BiH, nego je primjerena zemljama u kojoj zivi apsolutna vecina musimana.

Da je negdje usvojen - nije. On cak ni prve "demokratske" izbore nije dobio na frazama iz tog teksta, nego na frzama o ugrozenosti Muslimanskog naroda (naroda, sa velikim "M", tulio je o nacionalnom osvjestenju, nije tada puno tulio o religiji).

E, Tito dragi, dokle je doslo, kad ja kao kjafir i bezboznik, zadrti protivnik SDA, moram ovdje objasnjavat Alijinu "Islamsku deklaraciju". Da mi je ovo neko pric'o prije par godina...
winabike wrote:Daj da budem malo cinican: da ga nije mozda Mesic i napisao, pa poturio SANU-u?
simi5 wrote: Ne, ali mu je bio odličan povod da prekine dalje pregovore i napore za rešavanje krize u miru.
E, hebi ga, Simi, ti ko oni iz C.S.I.: nije kriv onaj koji je pocinio ubistvo, nego ona novinarka sto je to objavila...
simi5 wrote: Naravno da nisu anonimusi, ali ne možeš jednu celu instituciju da poistovetiš sa njenih nekoliko članova.
Pa, kad se Akademija to ogradi od Ekmecica, Cosica, Pavica... ne znam, zaista ne znam, je li i Cavoski akademik, znas, to je onaj o kojem ovdje diskutujemo a sto je sef fondacije za istinu o Karadzicu, ne bi me iznenadilo da je i on clan. Da je dobar sa Ekmecicem - to se zna.

winabike wrote:Eki.

simi5 wrote: Srbija je priznala granice BiH i garant je Dejtonskog mirovnog sporazuma koji garantuje nacionalnu ravnopravnost u BiH i postojanje dva entiteta sa definisanim ovlašćenjima.
Vrtimo se u krug, bolje da ne pisemo dalje o ovome, necemo se sloziti. Sada sam te htio upitati, a kako to da zvanicna Srbija priznaje ta dva entiteta, od kojih jedan nastade na programu koji je navodno sramota, a drugi isto tako nakaradan uzrocno-posljeicnom vezom nakon prvog. Ali, eto, necu te pitati to :)

simi5 wrote: Idealisto :-D
Vazda bio :) Puna mi je kapa politickih realista. Iza politickog realizma i oportunizma na kraju uglavnom ostaje jad i tuga :)
Last edited by winabike on 01/06/2008 17:07, edited 2 times in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#72 Re: Kosta Čavoški

Post by pici »

http://www.4shared.com/file/26114306/e2 ... _SANU.html
GRUPA AKADEMIKA SRPSKE AKADEMIJE NAUKA I UMETNOSTI O
AKTUELNIM DRUŠTVENIM PITANJIMA U JUGOSLAVIJI 1986. GODINE

______________________________________________________________________________________________________
Moje skromno misljenje je da se je ovim otvorila "balkanska pandorina kutija" otvara se put nacionalizmu i fasizmu ukida se zajednicka drzava.Nije to Miloseviceva Srbija(kako neki mazu oci MZ),vec "Memorandumska Srbija" koja tezi ka krajnjem cilju a to je "Velika Srbija".
Po mome opet skromnom misljenju "Memorandumska Srbija" nikada nije ni ukinuta,ona postoji jos dan danas.I zato imamo jake radikale i naci demokrate i u Srbiji i u BiH i u Hrvatskoj.
To zlo,ti nehumano sizofrenicno zli umovi i dan danas nemaju kajanja prema zrtvama,ne samo prema tudim ,nego i prema svojim.
Vitalnost memorandumske Srbije ekvivalentna je srodnim i istovremenim pojavama. Opstanku i transformaciji tradicionalne nomenklature kojoj su se pridružile postmiloševićevske elite (Koštunica, Nikolić, Tadić, itd). Trajanju političkog mentaliteta. Poruke Memoranduma pripisuju kolektivu izuzetne osobine i pozivaju na državni intervencionizam. Religija Memoranduma je u teoriji zavere. Memorandumska vizija je predkosovska imperijalna i feudalna Srbija. Ta vizija zahteva odricanje od evropske tradicije racionalizma, prosvetiteljstva, urbanizacije i demokratije koja podrazumeva složene i teško razumljive sisteme pojedinačne i kolektivne odgovornosti. Memorandumska alternativa je u organicističkom konceptu mitske pra-nacije kao jedinstvenog tela prožetog najboljim ljudskim osobinama nad kojom bi trebalo uspostaviti autoitarnu vladavinu. Ako je krajem osamdesetih memorandumski kolektivizam bio lako uklopiv u vladajući marksizam-lenjinizam, danas su memorandumske poruke takođe prijemčive polovini srpskog društva koje smatra da je komunizam prihvatljiv, da se u Hagu sudi isključivo srpskoj naciji i da je uzrok svih nevolja u planetarnoj zaveri i metafizičkoj nepravdi
.
lahor

#73 Re: Kosta Čavoški

Post by lahor »

Doticnom profesoru od danas je zabranjen ulazak u BiH.Razlog je podrska ratnom zlocincu Karadzicu. :lol:
savrseni krug

#74 Re: Kosta Čavoški

Post by savrseni krug »

lahor wrote:Doticnom profesoru od danas je zabranjen ulazak u BiH.Razlog je podrska ratnom zlocincu Karadzicu. :lol:
ja sam mislio da je to zbog islamske deklaracije
a simi sta ti mislis???
gulas

#75 Re: Kosta Čavoški

Post by gulas »

Pojedinci na ovom forumu su zreli za psihijatriju... :roll:
Post Reply