Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Locked
someone_

#51 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by someone_ »

Ukosheni wrote:
Dasi wrote:Ma jebes put. Vazno je da imamo more, za razliku od istocnih "komsija" 8-)
Kako jebes put, pa ja bi mozda pre izabrao povezivanje sa Bihacem?

Jeste se dogovorili u vezi mora? Postoje li neke naznake?
Aha, dogovorili smo se i oko mora. Mi ga imamo, a sve su naznake da ga Srbija nema.
Ukosheni

#52 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Ukosheni »

Nema Bosnologa... da li mu je dobro?
Komrad

#53 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Komrad »

[quote="Ukosheni"]

Kojim putem vi mislite ici iz Banja Luke u Bijeljinu
Kojim putem vi mislite ici na more ( samo nemoj preko hrvatske ... najavljuju Oluju)
Komrad

#54 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Komrad »

Ukosheni wrote:
Komrad wrote:I jos jedno uputstvo da u traktore natocite odgovarajuce kolicine goriva... bar do granice sa gornjim istocnim susjedom :)
Kakvim gornjim istocnim susedom?
:D pa imamo dva istocna susjeda ... na karti je jedan gornji a jedan donji(crna gora) :)))
hercegovac_pravi

#55 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by hercegovac_pravi »

Ukosheni wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Ukosheni wrote: brrr, bas nista nisi smislio, ali bas nista. Razocaravajuce. Dajte nam Bosnologa!
Tooooooo legendo... :lol: :lol:
Već da priupitam kud vi ono idete u "kolevku srBstva"? Kud ide "aorta" prema "srcu Srbije"? :lol: Jel vam teško kad morate stati na graničnom prelazu a Albanac trži dokumenta?
Polako, covece, ovo je prijateljska razmena misljenja. Smiri strasti.
Pa kud ću lakše? JA zbog tebe usporio do maksimuma a tebi opet prebrzo i tražiš da usporim još više :?
A ovo i jeste prijateljska razmjena mišljenja. Zbog čega te Albanac na graničnom prelazu između Republike Kosova i ostataka nekadašnje Srbije asocira na neprijateljstvo? Pa Kosovari su demokratski narod koji ne gaji neprijateljstvo prema svojim susjedima.
Ukosheni

#56 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Ukosheni »

someone_ wrote:
Ukosheni wrote: Kako jebes put, pa ja bi mozda pre izabrao povezivanje sa Bihacem?

Aha, dogovorili smo se i oko mora. Mi ga imamo, a sve su naznake da ga Srbija nema.
Dobro nema, nego kazi mi je li u pitaju Neum ili Ploce ili nesto trece?
hercegovac_pravi

#57 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

PipiDugaDevetka wrote:Digitalni opanci za odlazak u Kolijevku preko BUjanovca:
Image
:lol: :lol: :lol: :lol:
Gdje je nađe svega ti ?
Pa ovo je prevozno sredstvo budućnosti u ostatcima nekadašnje Srbije. Tolika će tzv. srbija biti da će svakom stanovniku trebati samo dva para kaloša za čitav život. I neće ih poderati jer neće imati kuda hodati
Dasi

#58 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Dasi »

Ukosheni wrote:
Dasi wrote:Ma jebes put. Vazno je da imamo more, za razliku od istocnih "komsija" 8-)
Kako jebes put, pa ja bi mozda pre izabrao povezivanje sa Bihacem?

Pa fino, jebes put. Jal avionom, jal helikopterom, jal na magarcu... Vazno je da imamo more. S kojim ces se ti morem povezati? I de odgovori na pitanje, Banja Luka-Bijeljina, Banja Luka-Zvornik, Foca, Visegrad... kojim putem drug
Ukosheni

#59 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Ukosheni »

Komrad wrote:
Ukosheni wrote:
Komrad wrote:I jos jedno uputstvo da u traktore natocite odgovarajuce kolicine goriva... bar do granice sa gornjim istocnim susjedom :)
Kakvim gornjim istocnim susedom?
:D pa imamo dva istocna susjeda ... na karti je jedan gornji a jedan donji(crna gora) :)))
Aha! Dobro, nije problem.
Da ti odgovorim za put do Bihaca: mislim da je opcija povezivanja preko Drvara dobra, po meni najbolja.
Ukosheni

#60 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Ukosheni »

hercegovac_pravi wrote: Pa kud ću lakše? JA zbog tebe usporio do maksimuma a tebi opet prebrzo i tražiš da usporim još više :?
A ovo i jeste prijateljska razmjena mišljenja. Zbog čega te Albanac na graničnom prelazu između Republike Kosova i ostataka nekadašnje Srbije asocira na neprijateljstvo? Pa Kosovari su demokratski narod koji ne gaji neprijateljstvo prema svojim susjedima.
Evo sve sto si rekao si u pravu, ali nije tema. Tema je opcije za teritorijalno spajanje tvog naroda i eventualni izlazak na more :)
hercegovac_pravi

#61 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Ukosheni wrote:
Komrad wrote:
Ukosheni wrote: Kakvim gornjim istocnim susedom?
Aha! Dobro, nije problem.
Da ti odgovorim za put do Bihaca: mislim da je opcija povezivanja preko Drvara dobra, po meni najbolja.
I po meni je najbolje da vi idete u "kolevku" preko Makedonije. Kažu da su tamo Kosovski carinici ljubazniji.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#62 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by PipiDugaDevetka »

hercegovac_pravi wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Digitalni opanci za odlazak u Kolijevku preko BUjanovca:
Image
:lol: :lol: :lol: :lol:
Gdje je nađe svega ti ?
Pa ovo je prevozno sredstvo budućnosti u ostatcima nekadašnje Srbije. Tolika će tzv. srbija biti da će svakom stanovniku trebati samo dva para kaloša za čitav život. I neće ih poderati jer neće imati kuda hodati
Dobri stari @Fair_Life ostavio na jednoj temi,...(Brinem se za njega, nije mi otvorio PP).
Komrad

#63 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Komrad »

Ukosheni wrote:[
Po meni nije ... jer se brze putuje preko Mrkonjica
a nisi mi odgovorio ... kako vi mislite do mora i kako vi mislite od bijeljine do banja luke?
Dasi

#64 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Dasi »

Ukosheni wrote:
hercegovac_pravi wrote: Pa kud ću lakše? JA zbog tebe usporio do maksimuma a tebi opet prebrzo i tražiš da usporim još više :?
Evo sve sto si rekao si u pravu, ali nije tema. Tema je opcije za teritorijalno spajanje tvog naroda i eventualni izlazak na more :)
Nas je narod vec spojen, bolje brini kako da se ti spojos sa svojim narodom u koljevci.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#65 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by plain vanilla »

Srbija ce postepeno ulaziti u Evropu: deo po deo :D :D
hercegovac_pravi

#66 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Ukosheni wrote:
Znam da sam u pravu. A boli li te što ne možeš u kolevku? Jel teško kad moraš stati na graničnom prelazu i znati da te grupa ljudi koju si do juče smatrao nižom rasom onako rasturila? Kako se bogati osjećaš tada? Da li ti se plače ili samo rezignirano odmahuješ glavom u svojoj nemoći?
hercegovac_pravi

#67 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

PipiDugaDevetka wrote: Dobri stari @Fair_Life ostavio na jednoj temi,...(Brinem se za njega, nije mi otvorio PP).
Vidi stvarno nema fair_life već dugo vremena. Ja sve kontam koga nema na forumu kad eto fair_life fali. Nisam upratio da su ga banirali...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#68 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

hercegovac_pravi wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Dobri stari @Fair_Life ostavio na jednoj temi,...(Brinem se za njega, nije mi otvorio PP).
Vidi stvarno nema fair_life već dugo vremena. Ja sve kontam koga nema na forumu kad eto fair_life fali. Nisam upratio da su ga banirali...
Ako saznaš šta je sa njim dojavi putem PP.
Ukosheni

#69 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Ukosheni »

Komrad wrote:
a nisi mi odgovorio ... kako vi mislite do mora i kako vi mislite od bijeljine do banja luke?
Da, brze je, ali ipak je bolje preko svje nego tudje teritorije. Slicno kao BG-Banja Luka, brze preko Okucana, ali bolje i lepse preko Brckog. Tudji putevi su tudji, dostupni dok se deda na njivi ne naljuti, pogotovo ako je oranica
Ukosheni

#70 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Ukosheni »

Dasi wrote:
Ukosheni wrote:
Nas je narod vec spojen, bolje brini kako da se ti spojos sa svojim narodom u koljevci.
Pokazi na karti put kako ste spojeni, nikako da vidimo
Komrad

#71 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Komrad »

Ukosheni wrote:
Komrad wrote:
Da, brze je, ali ipak je bolje preko svje nego tudje teritorije. Slicno kao BG-Banja Luka, brze preko Okucana, ali bolje i lepse preko Brckog. Tudji putevi su tudji, dostupni dok se deda na njivi ne naljuti, pogotovo ako je oranica
Pa to i ja kazem... moze preko drvara .. al je ljepse preko Mrkonjica ... a tudja teritorija?
ne znam da postoje privatni magistralni putevi ....
Cesto putujem .. prema Bihacu preko mrkonjica pa znam nikad mi niko rekao ja je to tudje
PipiDugaDevetka

#72 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Ukosheni wrote:
Komrad wrote:
Brčko DC je bosanska Mitrovica.
Komrad

#73 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Komrad »

Ukosheni wrote:

Pokazi na karti put kako ste spojeni, nikako da vidimo
ev sad cu ti ja nacrtati
bingov buraz

#74 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by bingov buraz »

Ukosheni wrote:
Jesmo,zavisi od finansija ali ove godine najvjerovatnije necemo u Makarsku prevelika guzva brate a postoje naznake da cemo iznajmiti lezaljke ubi ono kamenje na plazi u bubrege.
Ukosheni

#75 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Ukosheni »

Komrad wrote:Pa to i ja kazem... moze preko drvara .. al je ljepse preko Mrkonjica ... a tudja teritorija?
ne znam da postoje privatni magistralni putevi ....
Cesto putujem .. prema Bihacu preko mrkonjica pa znam nikad mi niko rekao ja je to tudje
Otvorenost granica, sloboda razmene dobara i putovanja je imperativ i pozitivna
Locked