Naravno a put do nezavisnosti vodi preko traktorskih stazaReal Khan wrote:Pa, pisac teksta je nanijetio tako.hercegovac_pravi wrote:ovo boldano nema šanse....razgulit će ga četnici ko "nepodvezan opanak." Ali šta mu možeš..sam je sebe postavio u takvu poziciju..zagalvio se u blatu..ni naprijed ni nazad..za naprijed se nema hrabrosti a za nazad se nema snage...tipično i ništa novoReal Khan wrote:Jooj klasičnog spina... Ovaj tekst kao da je Mile sam sebi pisao.![]()
Ima tu nekoliko stvari koje fakat bodu oči. Jedna je da se očigledno Kopanja šalta još bliže vatri (jer ga izgleda neki tajkuni i "donosioci dobrih vijesti" lagano guraju u hladovinu), a druga je činjenica da će se uskoro vidjeti da je car gologuz i bez para. Kopanja se sa razlogom pita šta će velikosrbi kada se pređe ona nevidljiva crta i kada se počnu tikve lupati o glavu...
Ali daleko najsmješnije su bile ove kontradikcije i spinovanje:
Kopanja prvo ispali ovo: “Javni red, poštovanje zakona i ekonomska situacija bolji su nego bilo gdje u Bosni i Hercegovini.” (Mislim da je Fata Orlović pustila suzu olakšanja čitajući ovu rečenicu)
A onda Kopanja kaže ovo:
„Moraš se za dobro svih nas riješiti profesionalnih donosilaca samo dobrih vijesti koji su te okružili i od kojih ne možeš da realno sagledaš stanje u kojem se trenutno nalaze Republika Srpska i Bosna i Hercegovina.”
A ovo je dno dna u režiji Kopanje:
“Prilikom nedavne posjete hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, visoka delegacija funkcionera Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, te predstavnici svih vjerskih zajednica, obišla je mjesta stradanja u posljednjem ratu, gdje su žrtve bili ljudi sva tri naroda i vjeroispovijesti.”
Nisam znao da RS i BiH imaju zasebne državne subjektivitetePitam se šta kaže sveti Dejton na ovo?
Naravno, ovaj članak služi samo kao uvertira u stvaranje prividne "prirodne koalicije" SNSD-SDP na državnom nivou, koja se diktira iz tzv. "međunarodne zajednice". Ovakav tekst je potreban velikosrpskom javnom mnijenju da se lakše poliže ono što je Dodick ranije posrao...Ovaj tekst je kao "dobra namjera"...a nešto se sjetih da je inače i "put u pakao popločan dobrim namjerama"
![]()
KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
-
hercegovac_pravi
#26 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
- Vragolan
#27 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
ne znam sto, ali ovo pismo meni lici na scenu i Judeje kada, jel Poncije Pilat (Boze da li je on), kad da Isusa jevrejima da mu sude, opere ruke u onom lavoru i kaze perem se od vasih girjeha (ili nesta slicno, mozak nje kao sto je nekada bio uglavnom skontat ce ko hoce)
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#29 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
Dokaz da i "vlast" može biti gladna, samo zavisi gdje je ko... 
- manolito
#30 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
Diogen_iz_Sinope wrote:Ma sprema Dodik teren za "mirotvornu" koaliciju sa SDPom. Klasicna prica, kao sto rekoh negdje tamo. Dodik ulazi u koaliciju sa SDPom i prodaje sebe kao mirotvorac u BiH i ekonomski spasilac RS. To sto je treba spasavati od samog sebe iz prosle 4 godine, to nema veze. To je bilo prije.zoom66 wrote:zeljko kopanja ili lagani put propadanja od boshnjachkog dupelisca do miletovog qrtzonosca
mirotvorni napad visokog centra"Spremni smo za sljedeću utakmicu u kojoj ćeš predvoditi u mirotvornom napadu, a ne u defanzivi. S obzirom na tvoje kvalitete mislim da možeš biti naš visoki centar!"dodo, hajd' na trening
![]()
![]()
-
fabrO.
#31 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
kod nas i svaka budala moze upasti u centar paznje...
potrebno je da ima novinarsku kucu, svoju televiziju, i po mogucnosti i akademiju "naucnika" kao sto smo i imali prethodnih godina u Bivšoj državi koja je izazvalo rat..
jedno je govoriti a drugo raditi, RS je genocidna tvorevina i dok god postoji prijetnja je ostalim narodima.
Sad ce malo izigravati žrtveno janje, a poslije zna se, ko uzima noz i kolac.
Srbi kao narod, nisu prijetnja, od najstarijih vremena BiH, pa do sad, uvijek smo mogli zivjeti u miru, zbog necijih interesa i sumnjive slave, ginuli su mladi lavovi.
Srednjovjekovna Bosna, je imala ustav, a danas najraniji ustav ima SAD, drzava koja je prije nekoliko godina, svirepo poubijala domorodce, gdje im zena nije imala nikakvo pravo, gdje su crnci bili robovi.. Danas je malo drugacija prica, sad ne ubijaju na svom kontinentu, salju svoje zene da nam pricaju o pravu, a crnci im grade drzavu, kulturu, sport.
Nama se sve servira, na hladan noz, ni jednom mediju ne treba vjerovati, obidjimo se, i nasmijmo se vidjecete da to nije bauk , pozitiva u nama rijesava vise nego i jedna politicka partija, vlast i slicno. Samo pametni ce da shvate.
Nadam se da cemo djelovati slozno, na vrijeme, prije nego sto bude kasno, a kad bude.. Krvi smo mi.
Peace
potrebno je da ima novinarsku kucu, svoju televiziju, i po mogucnosti i akademiju "naucnika" kao sto smo i imali prethodnih godina u Bivšoj državi koja je izazvalo rat..
jedno je govoriti a drugo raditi, RS je genocidna tvorevina i dok god postoji prijetnja je ostalim narodima.
Sad ce malo izigravati žrtveno janje, a poslije zna se, ko uzima noz i kolac.
Srbi kao narod, nisu prijetnja, od najstarijih vremena BiH, pa do sad, uvijek smo mogli zivjeti u miru, zbog necijih interesa i sumnjive slave, ginuli su mladi lavovi.
Srednjovjekovna Bosna, je imala ustav, a danas najraniji ustav ima SAD, drzava koja je prije nekoliko godina, svirepo poubijala domorodce, gdje im zena nije imala nikakvo pravo, gdje su crnci bili robovi.. Danas je malo drugacija prica, sad ne ubijaju na svom kontinentu, salju svoje zene da nam pricaju o pravu, a crnci im grade drzavu, kulturu, sport.
Nama se sve servira, na hladan noz, ni jednom mediju ne treba vjerovati, obidjimo se, i nasmijmo se vidjecete da to nije bauk , pozitiva u nama rijesava vise nego i jedna politicka partija, vlast i slicno. Samo pametni ce da shvate.
Nadam se da cemo djelovati slozno, na vrijeme, prije nego sto bude kasno, a kad bude.. Krvi smo mi.
Peace
Last edited by fabrO. on 20/10/2010 12:13, edited 1 time in total.
- drndalo
#32 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
Ono sto me vrijeme uci je da nema tog javnog mnijenja, posebno ne na brdovitom Balkanu, koje za 6 mjeseci bjesomucnog bombardovanja "medijskim bombama", ne mozes okrenuti za barem 90 stepeni u odnosu na pocetak...
Znas onu:"Ma istina je, citao ja u novinama...", a visi nivo je:"Bilo na Televiziji"...
Znas onu:"Ma istina je, citao ja u novinama...", a visi nivo je:"Bilo na Televiziji"...
- Real Khan
#33 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
Slažem se... mada bih prije rekao kako je čitanje na Balkanu ipak onaj "viši nivo" (ovdje čak i kad' pokloniš nekome knjigu, ljubazno ti se naceri, a u sebi ti psuje sve živo i mrtvo...a autor koji uspije prodati više od 500 knjiga za godinu-dvije smatra se apsolutnim genijalcem)drndalo wrote:Ono sto me vrijeme uci je da nema tog javnog mnijenja, posebno ne na brdovitom Balkanu, koje za 6 mjeseci bjesomucnog bombardovanja "medijskim bombama", ne mozes okrenuti za barem 90 stepeni u odnosu na pocetak...
- duh_sa_sjekirom
#34 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
čuj naziva "Nezavisne novine" -
a još ovo..."...Pismo je na uvid imala i Srna..."...oplakah, matere mi...

a još ovo..."...Pismo je na uvid imala i Srna..."...oplakah, matere mi...
- drndalo
#35 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
Ma znam, ali necemo izjednacavati citanje Avaza, Glasa, Vecernjeg sa knjigama...Real Khan wrote:Slažem se... mada bih prije rekao kako je čitanje na Balkanu ipak onaj "viši nivo" (ovdje čak i kad' pokloniš nekome knjigu, ljubazno ti se naceri, a u sebi ti psuje sve živo i mrtvo...drndalo wrote:Ono sto me vrijeme uci je da nema tog javnog mnijenja, posebno ne na brdovitom Balkanu, koje za 6 mjeseci bjesomucnog bombardovanja "medijskim bombama", ne mozes okrenuti za barem 90 stepeni u odnosu na pocetak...
- bingov buraz
#36 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
Na stranu sto imamo potrebu komentarisati sta svaka susa napise ali ovo je komicno-druze,brate,jarane Mile
pa ni pertlice ne vire 
- Ridjobrki
#37 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
Objavile Nezavisne, bilo na uvid Srni, RTRS objavio u dnevniku a nije panegirik Gazdi... Može li providnije? 
-
zavrzlama
#38 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
Sve se vise blizi dan,kad ce obicni srbi u BIH zapitati dodika" jesmo li mi bosanci ili srbijanci,da li je tvoja prica o secesiji lazna ili stvarna i kad je dan te secesije,da li cemo mi morati ponovo ratovati za tu neku secesiju,sta mi dobivamo sto odrzavamo odbojnost od BIH a ostat cemo zauvijek u istoj.....i mnoga druga pitanja"
Kopanja i mnogi drugi su shvatili da MZ nece podjele BIH i da nastavak antibosanske histerije od strane dodika ce unistiti ne samo dodika vec i sve ostale srbe....Bajic: "Bojim se da propascu velikosrpske politike ne propadne i srpski narod"
Kopanjin tekst je krik ocajnika da se Dodik urazumi i bar sacuva ovo sto danas ima...medjutim dodik se previse izlajao i obecao sve i svasta da bi se povukao...kopanja isto zna da ce dodik spasavajuci sebe prvo povuci na dno druge a medju tim drugim je i Kopanja...zakljucak: srbi pocinju da shvacaju da je dodik vise prijetnja njima samim, nego drugim i BIH...
Kopanja i mnogi drugi su shvatili da MZ nece podjele BIH i da nastavak antibosanske histerije od strane dodika ce unistiti ne samo dodika vec i sve ostale srbe....Bajic: "Bojim se da propascu velikosrpske politike ne propadne i srpski narod"
Kopanjin tekst je krik ocajnika da se Dodik urazumi i bar sacuva ovo sto danas ima...medjutim dodik se previse izlajao i obecao sve i svasta da bi se povukao...kopanja isto zna da ce dodik spasavajuci sebe prvo povuci na dno druge a medju tim drugim je i Kopanja...zakljucak: srbi pocinju da shvacaju da je dodik vise prijetnja njima samim, nego drugim i BIH...
- GAU 8
#39 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
Ja mislim ipak da secesionizam uziva podrsku MZ, i da se ne pitamo mi u velikoj mjeri.zavrzlama wrote:Sve se vise blizi dan,kad ce obicni srbi u BIH zapitati dodika" jesmo li mi bosanci ili srbijanci,da li je tvoja prica o secesiji lazna ili stvarna i kad je dan te secesije,da li cemo mi morati ponovo ratovati za tu neku secesiju,sta mi dobivamo sto odrzavamo odbojnost od BIH a ostat cemo zauvijek u istoj.....i mnoga druga pitanja"
Kopanja i mnogi drugi su shvatili da MZ nece podjele BIH i da nastavak antibosanske histerije od strane dodika ce unistiti ne samo dodika vec i sve postale srbe....Bajic: "Bojim se da propascu velikosrpske politike ne propadne i srpski narod"
Kopanjin tekst je krik ocajnika da se Dodik urazumi i bar sacuva ovo sto danas ima...medjutim dodik se previse izlajao i obecao sve i svasta da bi se povukao...kopanja isto zna da ce dodik spasavajuci sebe prvo povuci na dno druge a medju tim drugim je i Kopanja...zakljucak: srbi pocinju da shvacaju da je dodik vise prijetnja njima samim nego drugim i BIH...
Secesionizam u smislu natezanja obiju strana, pazljivo "da ne pukne" ali dovoljno da onemoguci okretanje bitnim stvarima.
A ovo pismo je nigdje veze.
- Ridjobrki
#40 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
Ne bih ja to tako gledao. Previše smo puta nasjedali na priče o zaokretima u srpskoj politici i napuštanju destruktivnih projekata. Ovo je kratkoročni manevar namijenjen zadržavanju projekta i aktera na kakvom-takvom kolosijeku. Argumenti:
1. Kopanja je samo kanal u tom komunikaciom procesu, ne akter.
2. Banja Luka nije mjesto gdje se kreira srpska politika.
-
zavrzlama
#41 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
zaokret je u smislu zaledjivanje ideje za bolja vremena...srpska politika i starteski ciljevi se danas su ovom geo-politickom okruzenju ne mogu ostvariti ovako kako to dodik radi...Ridjobrki wrote:Ne bih ja to tako gledao. Previše smo puta nasjedali na priče o zaokretima u srpskoj politici i napuštanju destruktivnih projekata. Ovo je kratkoročni manevar namijenjen zadržavanju projekta i aktera na kakvom-takvom kolosijeku. Argumenti:
noramalo da se u banja luci ne kroji srpska politika,nego u srbiji..a ova kopanjina izjava je bas posljedica kretanja u srbiji,gdje se zahtijeva od sluga u BIH da promijene strategiju,jer i sama srbija prelazi na drugu strategiju ostvarenja svojih bolesnih ciljeva...svaka promjena srpske politike u srbiji je i promjena srpske politike u BIH,a kopanjina izjava je na tom fonu..
Last edited by zavrzlama on 20/10/2010 16:57, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#42 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
opet ce oni nekako suknt ovim nasim federalcima...
a propos kopanje
a mozda je ovo trenutno i maximalni dozvoljeni kriticki odnos spram mileta...naravno samo odabranim..da ne bude da ga bas niko ne kritikuje...
ono kritika najdrazi nas vodjo molimo e povedi nas brzim putem do blagostanja i slobode...i tako to
p.s a zasto mislite da ce biti koalicija sdp-snsd???konkretno
a propos kopanje
p.s a zasto mislite da ce biti koalicija sdp-snsd???konkretno
- Dozer
#43 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
Nedavno negdje ovdje napisah da ce Dodo sada morati spustiti nacionalisticku loptu (i to medicinku), ali da ce mu poveci problem biti kako da to spustanje objasni svom narodu kojeg je zadnjih godina neumoljivo kljukao referendumima, nezavisnostima, ekonomskim napretcima, stabilnoscu, itd. itd.
Ocito je voda u usima dostigla sam vrh, jer jedno ovakvo pismo iz vlastite kuhinje moze predstavljati samo pocetak "mirnodopske" price.
Sada ce se lagano krenuti u glorifikaciju "postignutog", i to tako sto ce price o otcjepljenjima, referendumima, srpstvu i slicnim nebulozama biti zamijenjene pricom o potrebi za jakim ekonomskim razvojem RS, ali i cijele BiH. Nije u ovom tekstu bez veze spomenuta BiH i njen razvoj, i to u ravni sa RS, kao ni termin Bosanci (bosanski).
Isto tako, nije bez veze ni prica o potrebi za razgovorima, a kako je SDP taj s kim se treba razgovarati i koji ima medjunarodnu podrsku, jasno je na koji mlin voda ide.
Pozadinska prica je, po meni, ipak malo dublja i ima i te kakve veze sa opstankom RS. Vec su dovoljno zakuhali, ocito i dodijali pojedinim mocnicima iz MZ i USA, a presuda Karadzicu je sve blize i blize. Pa ako se sve to uzme u obzir, kao i cinjenice iz medjunarodnog prava (ono o genocidnim tvorevinama i bla bla
), vise je nego jasno da Dodik sada mora, iako mu je pravo mrsko, krenuti u pricu u kojoj ce BiH postati trajna kategorija, a RS samo njen sastavni dio bez kojeg ne moze ni postojati. Konacni cilj: odrzati entitete po bilo koju cijenu, inace ce svi oni redom zavrsiti iza resetaka.
Ocito je voda u usima dostigla sam vrh, jer jedno ovakvo pismo iz vlastite kuhinje moze predstavljati samo pocetak "mirnodopske" price.
Sada ce se lagano krenuti u glorifikaciju "postignutog", i to tako sto ce price o otcjepljenjima, referendumima, srpstvu i slicnim nebulozama biti zamijenjene pricom o potrebi za jakim ekonomskim razvojem RS, ali i cijele BiH. Nije u ovom tekstu bez veze spomenuta BiH i njen razvoj, i to u ravni sa RS, kao ni termin Bosanci (bosanski).
Isto tako, nije bez veze ni prica o potrebi za razgovorima, a kako je SDP taj s kim se treba razgovarati i koji ima medjunarodnu podrsku, jasno je na koji mlin voda ide.
Pozadinska prica je, po meni, ipak malo dublja i ima i te kakve veze sa opstankom RS. Vec su dovoljno zakuhali, ocito i dodijali pojedinim mocnicima iz MZ i USA, a presuda Karadzicu je sve blize i blize. Pa ako se sve to uzme u obzir, kao i cinjenice iz medjunarodnog prava (ono o genocidnim tvorevinama i bla bla
-
sumirprimus
#44 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
da da voda u usima,mozda bas zato danas veli ,prioritet je formiranje vlasti u rs,a za drzavne me zabole,sto duze to bolje...Dozer wrote:Nedavno negdje ovdje napisah da ce Dodo sada morati spustiti nacionalisticku loptu (i to medicinku), ali da ce mu poveci problem biti kako da to spustanje objasni svom narodu kojeg je zadnjih godina neumoljivo kljukao referendumima, nezavisnostima, ekonomskim napretcima, stabilnoscu, itd. itd.
Pozadinska prica je, po meni, ipak malo dublja i ima i te kakve veze sa opstankom RS. Vec su dovoljno zakuhali, ocito i dodijali pojedinim mocnicima iz MZ i USA, a presuda Karadzicu je sve blize i blize. Pa ako se sve to uzme u obzir, kao i cinjenice iz medjunarodnog prava (ono o genocidnim tvorevinama i bla bla), vise je nego jasno da Dodik sada mora, iako mu je pravo mrsko, krenuti u pricu u kojoj ce BiH postati trajna kategorija, a RS samo njen sastavni dio bez kojeg ne moze ni postojati. Konacni cilj: odrzati entitete po bilo koju cijenu, inace ce svi oni redom zavrsiti iza resetaka.
- psydelija
#45 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
buhahahaha
Last edited by psydelija on 20/10/2010 17:00, edited 1 time in total.
- Jimmy_The_Saint
#46 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
Ma manite se zavjera. Čovjek lijepo piše, da vam ja to prevedem: "Dragi šefe, druži se malo više sa mnom, a malo manje s tim šupcima, Slavkom i onim glavatim, još ti mogu valjati!". Interna banjalučkotajkunska uvlačkijada - nakon ovoga samo Kopanja može pasti. A i on će se pridići.
- Sensei
#47 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
...
Last edited by Sensei on 17/11/2020 14:38, edited 1 time in total.
- Ridjobrki
#48 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
Koliko sam ja upratio Mile danas nije najavio obračun sa korupcijom nego sa preostalim kadrovima PDP-a u javnoj upravi. Tajkuni bliski vladi ne postoje a Kopanjino pismo je predugo za čitanje. 
Kakva divna mješavina kralja i čobana...
Kakva divna mješavina kralja i čobana...
-
sumirprimus
#49 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
Znaci tom analogijom dodikov unuk ce nas ujediniti,odma nakon sto kupi vecinu mikrosoftovih dionica mogucih nakon prodaje babinih vocnjaka? 
ko god da bude premjer rs-a,ista ce nam biti prica ko i prosle 4 godine...jer je baba dodo glavni igrac,to svi znaju...
znaci ocekujmo neocekivano
tj nnovi zaplet u odnosima u bih,kao i krizu vlasti,teske rijeci,strajkove na jednoj a hvalospjeve na drugoj strani,i sv tako dok kasa i tam i vam ne presusi skroz naskroz...
dragi nas josife visarjionoviču nisi ti los,oni lopovi oko tebe nas ugnjetavaju... a haaaaaaa
ko god da bude premjer rs-a,ista ce nam biti prica ko i prosle 4 godine...jer je baba dodo glavni igrac,to svi znaju...
znaci ocekujmo neocekivano
dragi nas josife visarjionoviču nisi ti los,oni lopovi oko tebe nas ugnjetavaju... a haaaaaaa
- Jimmy_The_Saint
#50 Re: KOPANJA DODIKU : Vrijeme je....
Ridjobrki wrote:Kakva divna mješavina kralja i čobana...