Kontrademonstracije u Zagrebu, Spaljena zastava Srbije!

mustang_gt_1987

#1 Kontrademonstracije u Zagrebu, Spaljena zastava Srbije!

Post by mustang_gt_1987 »

Sinoć se na trgu Bana Jelačića u Hrvatskoj okupilo oko četrdeset pripadnika navijačke grupe Bad Blue Boys koji su na ulice Zagerba izašli kako bi demonstrirali protiv događaja koji su se desili par sati ranije kada je u Beogradu napadnuta Hrvatska ambasada.

Učesnici demonstracija, uglavnom navijači Dinama, su na ulicama uzvikivali "Vukovar, Vukovar!" a prilikom demonstracija je zapaljena srpska zastava, javlja Jutarnji list.

Policija je brzo intervenisala kako bi spriječila narušavanje reda i mira te su privedene 44 osobe.

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... ,109602.jl

sad samo još i mi u sarajevu da krenemo u kontru :lol:
shpeck

Post by shpeck »

...samo naprijed,ovoj surovoj gluposti na balkanu izgleda,nema kraja???? vidim da nekim ljudima nije bilo dosta ubijanja i rata na ovim prostorima pa hoce jos. Ne znam samo kako ljudi mogu ne mogu bar nakratko pomisliti kuda ovakve stvari vode,i zamisliti svoju djecu slijedeci dan u krvi sa oruzjem u ruci,da li ste spremni na takvo nesto ponovo,da gubite svoje najdraze u novom ratu!!!!! :x :shock: pozdrav svim ljudima dobrih namjera na citavom ovom surovom balkanu,p.s. ja zelim da moje dijete sutra ima igracke,vozi bicikl a ne da bude i zivi u ratnoj strahoti,bye,bye.... :roll:
floki

Post by floki »

Taman mislim ova omladina obrazovana nisu tako povodljiva , imaju pametnijm starima u životu da se bave oni me iznenade neprijatno :( . Ma samo krampa i lopata u ruke i silu i huju prosipaj na društvenokorisni rad. Stoka , eto to je balkanska , nikad od nas ljudi kako treba....
Ilija_Cvorovic

Post by Ilija_Cvorovic »

Oko za oko zub za zub
Ecko_boy

Post by Ecko_boy »

Pa da...uvijek omladina kriva...a vi stari ste sve ovo zakuhali i napravili sranje...
Meho Kodro

Post by Meho Kodro »

Ma kakve kontrademonstracije, skupilo se i 40-ak ljudi zapalilo zastavu i policija uhapsi svih 40 komada :-D
U Beogradu opljackalo pola grada, razbilo i zapalilo nekoliko ambasada pa je uhapseno jedva 100-itinjak ljudi... :-)
Meyra

Post by Meyra »

Ecko_boy wrote:Pa da...uvijek omladina kriva...a vi stari ste sve ovo zakuhali i napravili sranje...
Ecko-boy, potpuno si u pravu. Kad se uzme u obzir koliko dugo i kako intenzivno "stariji" truju mlade sa reakcionarnim, kontraproduktivnim idejama, ne bih se čudila da imamo samo, ili totalno apolitičnu, nezainteresiranu ili fanatičnu omladinu.

poz "starija"
kanada71

Post by kanada71 »

Pa mislim da je vrijeme da se srbima na silu odgovori silom?
Risto Kuglarić

Post by Risto Kuglarić »

kanada71 wrote:Pa mislim da je vrijeme da se srbima na silu odgovori silom?
jašta je. kreni od montreala. javi kako ide.
incognito071

Post by incognito071 »

Risto Kuglarić wrote:

:lol: :lol:

mislim da je strateski bolje da pjesadijom krene iz vancouvera dok iz ottawe pruza podrsku artiljerijom :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

:D ovi dijasporci su legende :D
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Ilija_Cvorovic wrote:Oko za oko zub za zub

Oko za oko , pasta za zube! :D :lol:
carla del ponte

Post by carla del ponte »

Ilija_Cvorovic wrote:Oko za oko zub za zub
Daj ti pajdo svoje oko, bogami ja svoje ne dam ni za sve Bošnjake, Hrvate i Srbe na cijelom svijetu. lako je tuđim ... gloginje mlatiti!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

U Sarajevu je vec bilo pokusaja demoliranja ambasada, paljenje su zastave, ukljucujuci i hrvatsku. Ne vjerujem da ce ponavljati to...

Nemaju dovoljan razlog...
carla del ponte

Post by carla del ponte »

Nego, 'nako, mislim, šta ćemo s njima /Srbima/? Jedan s uskim brčićima je u prošlom stoljeću prob'o da istrijebi jedan narod, pa.. ništa. Eno ih opet, kažu, drže sve američke novčane tokove u svojim rukama. Džaba, i kuću kad spremaš generalno, ostane ngdje malo prašine. tako ti je to i ljudima, da ne kažem s narodima.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Legendarno :D
Nihad_27

Post by Nihad_27 »

Pa tokom '90-tih je propustena prilika za takvo nesto. Mislim da se ovi u Srbiji nikad nece smiriti dok im se tenkovi ne prosetaju Beogradom i dok Kragujevac ne bude licio na Dresden nakon WWII.

Trebaju doziviti totalni proaz i totalnu denacifikaciju. Bez toga nema mira na Balkanu.

Imala se prilika tokom '90-tih. Nije ostvarena zbog mnogih razloga.. Albanci su sutili, mirovali i cekali sta ce biti. Tendem Franjo-Gojko se vise koncentrisao kako da usicari koje selo i nedodiju a la Grude ili Posusje dok su se u Sarajevu nosale titove slike i zastave KPJ a istovremeno su se petokrake/kasnije kokarde ukopavale okolo. Propustena je prilika da se stvori jasna koalicija svih onih koje je napala srbija i da se ista natambura jednom za svagda.

I ono najbitnije volja tzv. medunarodne zajednice. Sjetimo se Akasia, Miterana, Owena,Butrosa Galija i ostale prosrpske bratije koja je gledala u Milosevica kao u i lokalnog covjeka povjerenja i mirovnika.

No to ce opet doci na red. Srbi nikad ne propuste priliku da ne propuste priliku. Amerika ce se zamisliti zasto je zaustavljena 1995 vojska pred Banja Lukom i zasto vec tada nisu stavljene tacke na i.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

Post by grunt »

Risto Kuglarić wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bengin

Post by bengin »

grunt wrote:
Risto Kuglarić wrote:
:razz: :razz: :razz: :razz: šta se smiješ?
Da samo vidiš kako se ova 48. diverzantska kanadska podvlači pod rovove.
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

Meho Kodro wrote:Ma kakve kontrademonstracije, skupilo se i 40-ak ljudi zapalilo zastavu i policija uhapsi svih 40 komada :-D
U Beogradu opljackalo pola grada, razbilo i zapalilo nekoliko ambasada pa je uhapseno jedva 100-itinjak ljudi... :-)
bice zanimljivo na iducim demonstracijama gledati likove obucene u nove nike kako uzvikuju parole "kosovo je srbija" i kritikuju "amerikanizaciju" kulture.
:D
evenstar

Post by evenstar »

a skretala bih vašu pozornost na činjenicu da je hrvatska policija odmah krenula u akciju.. tako da "divljanje" u zagrebu se ipak ne može usporediti s Beogradom.

ipak smo mi pravna država.. ma koliko god Tadic tvrdi suprotno :D :-)

pozdrav susjednoj državi! :bih:
Risto Kuglarić

Post by Risto Kuglarić »

evenstar wrote:a skretala bih vašu pozornost na činjenicu da je hrvatska policija odmah krenula u akciju.. tako da "divljanje" u zagrebu se ipak ne može usporediti s Beogradom.

ipak smo mi pravna država.. ma koliko god Tadic tvrdi suprotno :D :-)

pozdrav susjednoj državi! :bih:
Pa dobro, realno, ove u zagrebu su 3 marice mogle razvest s lica mjesta. I to da im nije ni plaho tijesno.
bl4ever

Post by bl4ever »

bas si laf, nema sta, a siguran sam da pijes svaki weekend sa srbima u njihovim klubovima jer vi svoje niti nemate...
jadan si, druze
Glasovito

Post by Glasovito »

bengin wrote:
grunt wrote:
Risto Kuglarić wrote: jašta je. kreni od montreala. javi kako ide.
:razz: :razz: :razz: :razz: šta se smiješ?
Da samo vidiš kako se ova 48. diverzantska kanadska podvlači pod rovove.
Evo mi u Svabiji vec ko na iglama. Druze Tito reci, letjet cemo :D

Jedino mi je krivo sto nasi politicari sute. Hrvatska je barem uputila kritiku.
evenstar

Post by evenstar »

Glasovito wrote:
Jedino mi je krivo sto nasi politicari sute. Hrvatska je barem uputila kritiku.
Za Bosnu i Hercegovinu je - na kraju krajeva - šutnja i najbolje rješenje .. ipak imate brojnu srpsku manjinu. ;)
Post Reply